|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Sikanie to akurat g.wno prawda ze się zmniejsza
jak popiję więcej przed spaniem to co godzinę wstaję Tylko że na takiej nieprzytomce że później rano to w sumie nie pamiętam że wstawałam |
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
też uwielbiam!
Ja w I trymetrze nie latałam w nocy w ogóle. Za to teraz przynajmniej raz w środku nocy to konieczność.
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Tobie, też się kończy papier w momencie, maż się śmieje, że teraz to on na papier nie wyrobi.
|
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zawsze krzyczę do Tż żeby mi przyniósł a on z grobową miną: 'zabiję, no kiedyś zabiję' Jeszcze w domu to mi nie szkoda tego papieru, ale w pracy to aż mi głupio |
|
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
magda1706 przecież, ona też była w ciąży więc na pewno to rozumie i papieru jej nie szkoda.
|
|
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
A i zapomniałam.. Kac morderca jednak nie ma serca i jest sprawiedliwy!
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Dobra przeprowadziłam aktualizację mojej listy wyprawkowej :kwiaty: Koszt ogólny: 1000 zł z fotelikiem za 500 zł
|
|
|
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poważnie 500 zł wystarczy na ciuszki, kosmetyki dla Ciebie i maluszka, pieluszki i jakieś pierdółki ? |
|
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bez kosmetyków póki co i mojej torby do szpitala. Ale z kosmetykami nie mam zamiaru szaleć - proszek i płyn do płukania (jest z loveli! w biedro 15 zł 2l ) kupiony mam. A tak to kupię 2 w 1 pewnie nivei albo Babydream, oliwkę też pewnie BD, coś na odparzenia i wystarczy tak myślę. Dla siebie kosmetyków mi nie trzeba nie wiadomo ile kupię próbki w Rossie i starczy na parę dni do szpitala. |
|
|
|
|
#4479 | ||
|
Zadomowienie
|
Dobrze, dobrze
![]() Cytat:
Cytat:
Wreszcie wróciłam do domu USG wyszło prawidłowo, tym razem widziałam to co i doktor bo mieli dodatkowy monitor. Mam słodkiego malucha, spał z rączkami przy główce ). Tak bardzo się cieszę że wszystko ok...
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak to mniej więcej wygląda KLIK
---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to wstepnie chyba mozna pogratulowac syneczka![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Magda wydaje mi sie ze to i tak niewiele. Ja szczerze mowiac nastawialam sie na to ze kwoty moga byc bardziej imponujace.
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w I trymestrze, to raz w nocy było siku, różnie czasami o 3 a czasami o 5 ![]() A teraz to latam co chwile, przed spaniem, w nocy ze dwa razy i jak się obudzę, to pierwsze co, to jest wc.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
HARRIET, fajnie, że usg takie pozytywne pod każdym względem
![]() MAGDA, kwota do pozazdroszczenia, fajnie mieć taką hojną babcię ![]() U nas proszku liczyć nie będę bo sama dla siebie takiego jak bobini czy dzidziusia używam (ta sama półka co lovela jeśli chodzi o skład i działanie a cena niższa)
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-08-18 o 17:33 |
|
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
magda1706 tak to rozumiem, bo tak myślę kurcze ja wczoraj ten koszyk zrobiłam i mam tam pieluch tetrowe, 2 flanelowe, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe,podkłady do przewijania, etui na smoczek, 2 butelki, podkład ochronny na ramię, jedno prześcieradło do kołyski, i 2 mini pieluszki i wyszło mi 133,98. Gdzie do tego ubranka, jakiś kocyk, koszula jeszcze dla mnie itd.
Co do kosmetyków to ostatnio tak myślę, że dla maluszka to tylko krem na odparzenia i coś do pępka kupię. Do kąpieli i masażu to olej kokosowy tylko, wyczytałam wczoraj na https://parenting.pl/portal/zalety-o...mamy-i-dziecka że jest naprawdę dobre i dla noworodka. ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
i witamy chłopca
|
|
|
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liczę na pomysłowość cioć, babć itp. więc też okrajam mocno listę wyprawkową.
|
|
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nadzieję, że się w 10 tys zamknę I nie, to nie żart ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
KINGA, A jak z klejeniem się potem skóry do ubranek po takim oleju? Bo szczerze, to ja stosowałam ale w okresie zimowym, gdy byłam sucha jak wiór,a poza tym to tak bardzo tanio przynajmniej w mojej okolicy nie wychodziło. No i kwestia że nie każdej skórze dziecka kokos może przypasować, jak każdy inny kosmetyk
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) etui na smoczek? Jak kupujesz to jest taka plastikowa nakładka od razu (przynajmniej Olka takie ma) podkład ochronny na ramię - ja mam zamiar używać tetry. Mini pieluszki a co to i po co? Kocyk znalazłam z polara za 10 zł Z minky chcę ale to podsunę przyjaciółce bo chce coś kupić Stwierdzicie że jestem wyrodną i oszczędną matką ale moim zdaniem dziecku do szczęścia niewiele potrzeba i nie będzie wybrzydzać czy ma bodziaka za 15 zł czy za 1,60 zł
|
|
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
Magda tak patrzę na Twoją wyprawkę i Ty masz podane ceny nowych ubranek czy używanych , bo bardzo niskie, spodenki (półśpiochy) po 5zł czy sweter za 5 zł.
|
|
|
|
#4492 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no oczywiscie ze tak ja tez nie spie na pieniadzach i bede ograniczala w miare wydatki ale jak sie czyta na forach ile mamuski wydaja to glowa puchnie...
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
MAGDA, to się chwali, że masz co i od kogo dostać plus fajne rzeczy w lumpku. Aż zazdroszczę!
U nas pewnie skończy się na dużo wyższej cenie, bo nie pochodzę po sklepach a nie mam kogo wysłać. Z allegro paczki mnie nie zachwycają. ..
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-08-18 o 17:41 |
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się nie sprawdzi do dokupię już po porodzie. Mam też już kilkanaście próbek z tych paczek co dostaję to w razie czego na te pierwsze dni, czy nawet tygodnie będzie. A na początek to zawsze taniej o te kilkanaście zł.
|
|
|
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie próbki to skarb
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpisywałam i orientacyjnie patrzyłam. Są i za 1 zł ale już tak patrzyłam na wyższe ceny Nówki to i po 50 zł
|
|
|
|
|
#4497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Dokładnie, mam z kilku firm to sprawdzę co dzidzi podpasuje i później kupię, gdyby z tym olejem okazała się klapa. Cytat:
Chociaż muszę wybrać się na flohmark ( taki targ z używanymi rzeczami) i tam podobno sprzedają po 1 czy 1,5 bodziaki.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-08-18 o 17:51 |
||
|
|
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
A to faktycznie
O podkładzie do szpitala nie pomyślałam ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuje grudniowe i czasem zajrzę na inne watki, to dziewczyny mają po ponad 4 tysiące wyprawki. (Oczywiście mowa o tych co nic nie dostaną i kupują wszystko same)
|
|
|
|
#4500 |
|
Wtajemniczenie
|
Za spiochy 15-20euro to jakas masakra. Ale kreca biznes. Zdzierstwo okropne:-(
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

jak popiję więcej przed spaniem to co godzinę wstaję
Tylko że na takiej nieprzytomce że później rano to w sumie nie pamiętam że wstawałam

Za to teraz przynajmniej raz w środku nocy to konieczność.
I zawsze krzyczę do Tż żeby mi przyniósł a on z grobową miną: 'zabiję, no kiedyś zabiję'

). Tak bardzo się cieszę że wszystko ok...