Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-18, 23:18   #2641
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Ale masz ból czy tylko cie spina ?

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 23:21   #2642
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Ale masz ból czy tylko cie spina ?
Spina się i boli krzyż, ale ja takie straszaki wieczorami mam już dobre 2 tygodnie. Dzisiaj tylko spina się znacząco mocniej niż wcześniej.
Stary 2015-08-18, 23:22   #2643
agu23gda
Wtajemniczenie

Masakra..moja siostra mnie wkur...na maxa. Nie bede tu tego pisac bo...achhh
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 23:23   #2644
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Dobrze ze chociaż bez bólu w brzuchu. Chociaż wtedy to raczej było by jasne

wymianki
Stary 2015-08-18, 23:47   #2645
agu23gda
Wtajemniczenie

Jak mozna byc taka hipokrytka?? Miec dwa razy cc 'na termin' i opowiadac, ze cc na umowiony termin to zlo zlo zlo i najgorsze co mozna.zrobic dziecku?? Jak mozna miec dwa cc i opowiadac, ze powinnam rodzic SN bo cesarka to zlo i bol ktorego sie nikomu nie zyczy i ktory jest nie do zniesienia?? Jak ktos kto nigdy nie zaznal bolu porodu SN, nie mial pocerowanej dupy i wiele innych zwiazanych z porodem SN moze dawac takie rady innym???? Nosz kur... wa ryczec mi sie chce.
Stary 2015-08-18, 23:52   #2646
owieczkaa
Zakorzenienie

Agu - szkoda nerwów twoich na takie osoby. Sama mówisz ze ekspertka od porodów z niej słaba wiec tym bardziej nie ma sensu jej słuchać. Zrobisz i tak to co jest najlepsze wg ciebie i twojego lekarza a nie gadania twojej siostry.

Moja bratowa do dzisiaj ma traumę i czuje się gorsza po cc ze wskazań medycznych bo jej matka i siostra "nie uznają" cc za poród... Żenada.
Stary 2015-08-18, 23:55   #2647
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Jak mozna byc taka hipokrytka?? Miec dwa razy cc 'na termin' i opowiadac, ze cc na umowiony termin to zlo zlo zlo i najgorsze co mozna.zrobic dziecku?? Jak mozna miec dwa cc i opowiadac, ze powinnam rodzic SN bo cesarka to zlo i bol ktorego sie nikomu nie zyczy i ktory jest nie do zniesienia?? Jak ktos kto nigdy nie zaznal bolu porodu SN, nie mial pocerowanej dupy i wiele innych zwiazanych z porodem SN moze dawac takie rady innym???? Nosz kur... wa ryczec mi sie chce.
O choćbym słyszała moją bratową, dwie cesarki a ja mam super bo urodzę naturalnie i od razu po porodzie będę 'monter', żadnych problemów ani bólu. Tylko ona się biedna wycierpiala po cesarce bo zawsze ma najgorzej biedactwo. Olej to takimi ludźmi się nie ma co przejmować.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-18, 23:59   #2648
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem po drapie ale staram się wcale . Ale ciężko bo serio strasznie swędzi.

Ja oprócz klujacej Bożeny nie mam żadnych objawów.
Za to ty raczej niedługo urodzisz
A ta klujaca bozena to nie wierci Ci przypadkiem dziecko raczkami? Tez mam takie przeszywajace bole, ale zazwyczaj kiedy moje dziecie jest aktywne i sie kreci.

Dzis caly dzien siedzialam na necie i zamawialam wszystko. Doslownie wszystko dla dziecka. Kasy to nawet nie wiem ile poszlo, wole nie patrzec na konto :P Tak to jest zamawiac wszystko na ostatnia chwile.. Padam na gebe. Doslownie.

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 00:01   #2649
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Agu - szkoda nerwów twoich na takie osoby. Sama mówisz ze ekspertka od porodów z niej słaba wiec tym bardziej nie ma sensu jej słuchać. Zrobisz i tak to co jest najlepsze wg ciebie i twojego lekarza a nie gadania twojej siostry.

Moja bratowa do dzisiaj ma traumę i czuje się gorsza po cc ze wskazań medycznych bo jej matka i siostra "nie uznają" cc za poród... Żenada.
Nooo beez kitu.

Ale jak moze mowic, ze powinno sie mimo wszystko przy cc czekac na skurcze - ok ale czemu ona w takim razie nie czeka na skurcze tylko idzie do szpitala na cc w piatek gdy jej gin ma dyzur?? No i skad osoba, z ktora mieszkalam 20 lat i ktora darla ryja z byle najmniejszego bolu moze wiedziec jaki porod bardziej boli? Czy poszyty brzuch po cc czy pocerowana dupa po czasami kilku-kilkunastogodzinnej meczarni bez znieczulenia SN?? I jeszcze opowiadac jaki to skandal ze kobiety 'zalatwiaja' sobie skierowania na cc bo sie boja rodzic. Nooo luuudzie kochane! Ja sie moge zalozyc, ze ona porodu SN by nie przezyla a ☠☠☠☠☠☠☠i jakby miala za soba 5 takich. Aaa no i sugestie, ze jej przypadek tlumaczy cc a moje wskazania to juz nie. To juz nie jest tak powazne jak jej przypadlosc. Biedulka. Ona ma gorzej.

Olkka16 - to ten sam typ. Wiecznie najbiedniejsza. Cierpiaca. Zawsze.ma gorzej niz inni. Przezyla swoje to fakt ale slizganie sie na tym w nieskonczonosc i robienie z siebie biedactwa naprawde przyprawia mnie juz o wymioty

Edytowane przez agu23gda
Czas edycji: 2015-08-19 o 00:06
Stary 2015-08-19, 00:02   #2650
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

No wtedy jak się wierci właśnie nie wiem czy to rękami ale nieprzyjemne to jest tym bardziej ze mam to bardzo często

wymianki
Stary 2015-08-19, 00:09   #2651
owieczkaa
Zakorzenienie

agu - przy takich sprawach wiadomo że ona ma najgorzej że wszystkich... A ja nie wiem czy w piątek lekarz ma dyżur bo chyba na weekend gdzieś wyjeżdża (???).

Moja mama brata rodziła naturalnie, oczywiście bez znieczulenia. Ja rodziłam się przez cc z powodu ułożenia pośladkowego. I mama twierdzi że cc to luksusowy i komfortowy poród a dochodziła do siebie sama opiekując się rocznym dzieckiem (tata był w pracy za granicą wtedy).
Stary 2015-08-19, 00:11   #2652
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Jezuuuu swędzi. Nogi latają ! Spać się nie chce jakiś koszmar dziś

wymianki
Stary 2015-08-19, 00:40   #2653
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
agu - przy takich sprawach wiadomo że ona ma najgorzej że wszystkich... A ja nie wiem czy w piątek lekarz ma dyżur bo chyba na weekend gdzieś wyjeżdża (???).

Moja mama brata rodziła naturalnie, oczywiście bez znieczulenia. Ja rodziłam się przez cc z powodu ułożenia pośladkowego. I mama twierdzi że cc to luksusowy i komfortowy poród a dochodziła do siebie sama opiekując się rocznym dzieckiem (tata był w pracy za granicą wtedy).
W piatek idzie na jakies wyniki jeszcze i przez weekend bedzie tam lezala.

I tak jak piszesz o Twojej mamie - sluchanie rad czy sugestii jsst fajnie gdy Twoja mama ma porownanie. A nie jak ta nawiedzona.

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Czy no spa albo paracetamol pomoga chociaz troche na to klucie? Ja zaraz skocze z okna prztsiegam. Taki bol
Stary 2015-08-19, 00:45   #2654
meneq
Zakorzenienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie Mimo, że jutro zaczynam 39 tc, to nie dzieje się nic szczególnego, szyjka jest jedynie minimalnie skrócona, Młody już wstawiony w kanał, ale jak na razie porodu nic nie zapowiada..
Ale może to i lepiej, bo w badaniu czystości pochwy wyszły mi jakieś bakterie i dostałam jeszcze globulki na 8 dni, więc niech posiedzi zanim się nie wyleczę, żeby czegoś nie złapał przy porodzie.
A torba dalej nie ruszona, no i dżin mnie wcale do tego nie zmotywował
Pytałam go ile po odejściu wód i przy jakich skurczach trzeba jechać, to twierdzi, że najlepiej jak najszybciej, żeby dziecko było pod kontrolą. Bo już nieraz miał takie przypadki, że cc na cito, bo tętno spada, i że lepiej nie czekać w domu na skurcze co 5 minut, tylko jak będą już regularne nawet co 10-15 minut to żeby jechać.
Zdziwił mnie tym mocno, bo wszędzie słyszy się, żeby do szpitala nie jechać za wcześnie, szczególnie jeśli chodzi o skurcze Bo z wodami to wiadomo, że trzeba się tak czy inaczej zbierać do szpitala raz dwa.

Takie sa podobno zalecenia dla wielorodek. U mnie tez tak jest, co ciekawe wazne, zeby byly regularne moga byc nawet co 20-30min. Tylko w takim wypadku nie wiem, jak od ewentualnych straszakow odroznic.
Witam sie w 37tc, ciaza donoszona a rodzinka przyjmuje zaklady, kiedy sie bede rozpakowywac ;-)

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2015-08-19 o 01:42
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 04:17   #2655
Sandrusia91
Zadomowienie

wy to spać powinnyście a nie buszowac po nocach

ja nadal walcze z tym nawalem pokarmu i zasypiam na siedząco

ale chyba znalazłam sposób i zobaczymy jak pojdzie od rana

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 06:06   #2656
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Dzień dobry,
Mąż już w pracy ja już się rozbudziłam. Śniło mi się, że jestem w 39 tygodniu i mam za chwilę rodzić...

Dziewczyny mnie tak irytuja komentarze odnośnie cc ze wskazaniem albo jak ktoś karmi mm. Często to przecież zalecenia z jakiegoś powodu a nie widzimisię... Z resztą do ostatniej chwili nie wiadomo w trakcie porodu jak się sytuacja potoczy. Każdy poród ma plusy i minusy. Każda ciąża też jest inna. Tak samo poród. KaŻdy przechodzi to w sposób indywidualny.

Sandra
Nam babki mówiły o kompresach
zelowych na nawał.

Grita
No Twojemu małemu nie spieszno na świat, ale kto wie co się zdarzy

W nocy złapał mnie taki skurcz, że nie wiem. Odjelo mi całą nogę od pachwiny.
Stary 2015-08-19, 06:43   #2657
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Melduję się po wizycie Mimo, że jutro zaczynam 39 tc, to nie dzieje się nic szczególnego, szyjka jest jedynie minimalnie skrócona, Młody już wstawiony w kanał, ale jak na razie porodu nic nie zapowiada..
Ale może to i lepiej, bo w badaniu czystości pochwy wyszły mi jakieś bakterie i dostałam jeszcze globulki na 8 dni, więc niech posiedzi zanim się nie wyleczę, żeby czegoś nie złapał przy porodzie.
A torba dalej nie ruszona, no i dżin mnie wcale do tego nie zmotywował
Pytałam go ile po odejściu wód i przy jakich skurczach trzeba jechać, to twierdzi, że najlepiej jak najszybciej, żeby dziecko było pod kontrolą. Bo już nieraz miał takie przypadki, że cc na cito, bo tętno spada, i że lepiej nie czekać w domu na skurcze co 5 minut, tylko jak będą już regularne nawet co 10-15 minut to żeby jechać.
Zdziwił mnie tym mocno, bo wszędzie słyszy się, żeby do szpitala nie jechać za wcześnie, szczególnie jeśli chodzi o skurcze Bo z wodami to wiadomo, że trzeba się tak czy inaczej zbierać do szpitala raz dwa.
No właśnie też mi wszyscy radzą łącznie z położna żeby za wczesnie do szpitala nie jechsc bo im krócej na porodowce tym.lepiej.
No ale z pakowaniem torby to trzeba cie pogonic. 39 tydz to już tuż tuż a potem bedxiesz się stresiwala że nie masz tego czy tamtego. A mąż przecież wiecxnie nie wie co gdzie i jakie ma znakezc rzeczy:-P

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
No nam też położna mówiła ze najlepiej jechać ze skurczami co 5min nie wcześniej... No i co tu człowiek ma zrobić jak każdy co innego mówi?

Ja ostatnio mam coraz gorzej z oddychaniem, szczególnie jak teraz kazali mi leżeć to nieraz musze robić głębokie wdechy bo tak płytko mi się oddycha :/ a szczególnie jak leżę na plecach... Aż musiałam teraz usiąść na łóżku bo nie daje rady tylko na boku leżeć. Macie tez takie problemy z oddychaniem na leżąco?
Może nie są to wielkie problemy ale ciężko mówić całymi zdaniami bo głębokiego wdechu nie wezmę.

Mam za to problemy z lezeniem na boku bo brzuch ciąży do dołu. Jak sobie coś podłoże to mnie ciśnie i maly zaraz się denerwuje i kopie. To samo jak bardziej na brzuch się położę. Nie mówię już o bólu bioder i krocza.
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 06:48   #2658
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Elcia
Niestety mam to samo
Stary 2015-08-19, 07:08   #2659
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Nam mówiła położna Seby się nie spieszyć ze skurczami bo ponoć większość dziewczyn pędzi w panice. Ona mówiła żeby się na spokojnie dopakowac, zjeść porządny posiłek, wziąć prysznic. Że nie na sensu się spieszyć na takim wczesnym etapie bo nikt nam tego porodu nie przyspieszy a potem czekamy w nieskończoność i się niecierpliwimy.
Cytat:
Cały czas kremuje. Gdybym mogła rozdrapala bym się do krwi
Akzi może gąbka sobie ulżyj albo rękawica. Owieczka mówiła ze taki masaż może wywołać skurcze ale ja delikatnie masuje brzuch rękawicami od prawie początku ciąży. Lekko, nie tak jak tylek czy uda

Cytat:
i jeszcze pytanie trochę z innej beczki - ma może któraś z was nawilżacz powietrza? Jakiś konkretny polecacie, na coś zwrócić uwagę przy wyborze? Piszcie
Bo okropnie mamy suche powietrze u nas, a w sezonie grzewczym to już w ogóle masakra i koniecznie chcemy coś z tżtem kupić.
Ja mam taki stary jakiś no name ale go wyrzucilismy bo był taki zakurzony i nie chciał się doczyscic i w sumie zostaliśmy bez. Ale ja zawsze zima jak wieszak pranie to koło kaloryfer stawiam albo jakieś duże rzeczy na nim susze np ręczniki. I tez daje rade.

Cytat:

O jeju inni są zawsze najmadrzejsi. Zawsze muszą coś głupiego powiedzieć jak ja nie cierpię takich złotych myśli...

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-08-19, 07:58   #2660
loudres
Zadomowienie

Ja mam 3 siostry, sn rodzilam ja i jedna z nich. U dwóch sn skończyło się cc. Każda z nich mówi żebym się umawiala i kombinowala cc. Nie uważam żeby pomiędzy sn a cc była różnica w szczególności kiedy nie jest to widzimisię. A nawet gdyby to co z tego! Jeśli bała bym się sn i dla komfortu psychicznego poszła bym na cc. Nikomu nic do tego.

Spać nie mogę bleeeeee

Tak by mi się chciało pospać do 11 :p ale bolą mnie plecy.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 08:03   #2661
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Ja też spać nie mogę a do gina na 11 :p no cóż posprzątam troszkę w domu
Stary 2015-08-19, 08:08   #2662
fatal21
Wtajemniczenie

Ją mam 3 SIS i tylko jedną rodziła SN 3 razy.niby jakąś ironię zawsze nam rzuci ale taki ma charakter.reszta umawiane cc

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-19, 08:09   #2663
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
nie dzidziuś a lovela i fajnie bo płyn 3l, bardzo lubię ta miękkość ubranek i wszystkiego po praniu w tym płynie więc jeśli nie zapomnę to kogoś po to wyślę

Ja kupiłam w poprzedniej promocji proszek Loveli i dla mnie jakoś tak zapachu nie czuć. Przed praniem ubranka bardziej pachniały mimo, że leżały na strychu niż po praniu.

Cytat:
Dużo cesarek u nas

Faktyczne dużo. U mnie w szpitalu czytałam, że 59% rodzi się przez cc

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Aakkiizii masz w telefonie pewnie ustawione aktualizacje, że ściagają Ci się w momencie połączenia z netem. Musisz sobie je ustawić aby aktualizowały się tylko na wifi.

Dziewczyny ta moja koleżanka była w szpitalu. Mała waży równe 2 kg i wszystko jest ok, lekarz prześwietlił jej wszystko. Tam ten ma jakieś złe usg, ale i tak na jej miejscu bym zrezygnowała z jego usług.

Dobrze, że wszystko ok. Dziwie się, że ten lekarz jeszcze pracuje skoro ma takie teorie, że dziecko 1 kg pod koniec ciąży to norma. Teraz taka nagonka na ginekologów, że każdy się boi ...

Matko Boska! Zostało mi 15 dni do porodu. Zabieram się za porządki
Stary 2015-08-19, 08:11   #2664
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

U mnie siostra cioteczna najstarsza rodziła sn i powiedziała żeby nie męczyć się i prosić o znieczulenie. Druga miała najpierw cc a potem sn. Żadna aluzji nie robi ani nic.

Kurde zdążyłam upiec drozdzowki bo mam po południu gościa i już mega klucie w Bożenie musiałam się położyć
Stary 2015-08-19, 08:28   #2665
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam w poprzedniej promocji proszek Loveli i dla mnie jakoś tak zapachu nie czuć. Przed praniem ubranka bardziej pachniały mimo, że leżały na strychu niż po praniu.

Faktyczne dużo. U mnie w szpitalu czytałam, że 59% rodzi się przez cc

Dobrze, że wszystko ok. Dziwie się, że ten lekarz jeszcze pracuje skoro ma takie teorie, że dziecko 1 kg pod koniec ciąży to norma. Teraz taka nagonka na ginekologów, że każdy się boi ...

Matko Boska! Zostało mi 15 dni do porodu. Zabieram się za porządki
Rzeczywiście to jest dziwne. Tyle.sie mówi o błędach, tylko jakoś niepokoi mnie również niezbytnia czujność rodziców. . Przecież jeśli powiedział by mi gin miesiąc temu że mam dziecko 900 g to absolutnie zmieniła bym lekarza i poszła to sprawdzić. No i raczej dałabym opinie o lekarzu w eter.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 08:32   #2666
malaja86
Rozeznanie

A ja dZiewczyny mam sklerozę. Pojechałam do okulisty w sprawie odświeżenia zaświadczenia lekarskiego i zapomniałam swojej dokumentacji. Zaświadczenie mam od lekarki u której byłam tylko raz bo poprzednia prZestała praktykować. Mam nadZieje ze informacje z karty wystarczą.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Mamusiek nadrobiłaś mi smaka
Stary 2015-08-19, 08:43   #2667
czarownica_tea
Zakorzenienie

Bry

ja dziś na 13:30 KTG a potem ostatnia wizyta przed porodem. Zastanawiam się jak tu moje dziecię namówić do wyjścia bo widmo indukcji coraz to bliżej

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 08:44   #2668
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Rzeczywiście to jest dziwne. Tyle.sie mówi o błędach, tylko jakoś niepokoi mnie również niezbytnia czujność rodziców. . Przecież jeśli powiedział by mi gin miesiąc temu że mam dziecko 900 g to absolutnie zmieniła bym lekarza i poszła to sprawdzić. No i raczej dałabym opinie o lekarzu w eter.

To prawda. Całe szczęście, że się wszystko dobrze skończyło.
Stary 2015-08-19, 08:44   #2669
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Bry

ja dziś na 13:30 KTG a potem ostatnia wizyta przed porodem. Zastanawiam się jak tu moje dziecię namówić do wyjścia bo widmo indukcji coraz to bliżej

A nic sie jeszcze nie dzieje? Mzoe Cie dzis na ktg zaskoczy
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 08:45   #2670
party_girl7
Zakorzenienie

Namisek Ty tam leż grzecznie a nie baw się w perfekcyjna pania domu chwile przed porodem! :p

Ja się zabrałam za wygotowywanie butelki, laktatora nie mam.

Mi wszyscy praktycznie radzą SN.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości