Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-19, 12:49   #391
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hej.
Melduje ze spakowalam torby :P zostala kosmetyczka i malej butelki i laktator

MAJKA wlasnie kluska jest a nie modelka

SONIA mnie to troche smieszy osobiscie ze mam imieniny we wrzesniu to kupie ekspres wyroslam juz z tego ze dostaje cos na urodziny czy imieniny, jak ktos pamieta to milo ale jak nie to nie placze z tego powodu ze nic nie dostalam bo przeciez mi sie nalezy!
A w kwesti oduczania Mikolaja od raczek to ksiazke juz jakis czas temu Ci proponowalam w tym temacie bo kolezance pomogla i nauczyla mala tez spac ladnie w nocy.. ale mialas mnie w nosie wtedy..

U nas nie ma czegos takiego jak "kasa malej". jest ogolna pola ktora wydajemy w miare potrzeb, dodatkowo dzieci maja odkladane pieniadze "na start w doroslosc"

Nadrabiam dalej..
Pakować taka gromadke to nie lada wyczyn

Ja czytam Najszczesliwszy śpioch w okolicy. Fajna

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 12:57   #392
violka848
Zakorzenienie

Już po zabiegu- dzisiaj mam stonowane kolory- mięta jasny róż szary i oczo☠☠☠ny róż😜
Madzix tak na chrzciny już. Nie miałam koncepcji jakos wogole ale razem coś wykombinowałyśmy chciałam wpierw w kolorach moich butów ale jakoś mi nie pasowało nic i takie stonowane to do wszystkiego będą pasować Umowilaś się na szczepienie?ImageUploadedByWizaz Forum1439981855.615390.jpg
Czekam u mamy aż moja wiskunka wstanie ze snu i pojde na szybko do sklepu, bo zajechać mi nie dała ehh
Stary 2015-08-19, 13:06   #393
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Melduje ze spakowalam torby :P zostala kosmetyczka i malej butelki i laktator

MAJKA wlasnie kluska jest a nie modelka

SONIA mnie to troche smieszy osobiscie ze mam imieniny we wrzesniu to kupie ekspres wyroslam juz z tego ze dostaje cos na urodziny czy imieniny, jak ktos pamieta to milo ale jak nie to nie placze z tego powodu ze nic nie dostalam bo przeciez mi sie nalezy!
A w kwesti oduczania Mikolaja od raczek to ksiazke juz jakis czas temu Ci proponowalam w tym temacie bo kolezance pomogla i nauczyla mala tez spac ladnie w nocy.. ale mialas mnie w nosie wtedy..

U nas nie ma czegos takiego jak "kasa malej". jest ogolna pola ktora wydajemy w miare potrzeb, dodatkowo dzieci maja odkladane pieniadze "na start w doroslosc"

Nadrabiam dalej..
Nie musisz byc niemila.
Nie chodzi o to ze ja chce cos od kogos dostac tylko sama chce sobie prezent zrobic. Poza tym najlepszym jestes przykladen na to ..piszesz ze bedzie rocznica to potrujesz mezowi ze costam chcesz.. a ja chcialam sobie sama prezent zrobic.
Po drugie jesli chodzi o ksiazke.. to ja nie mam kiedy sie wyspac i isc do kibla a Ty mi kazesz ksiazke czytac i uwierx mi chcialabym ja przeczytac ..a nie ze mam to gdzies i Ciebie w nosie.

Edytowane przez soniuska
Czas edycji: 2015-08-19 o 13:07
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 13:14   #394
Belka15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Wlasnie doczytalam ze dziewczyny ulegly :p

Przyszly właśnie body z f&f. Na dotyk/wyglad jestem bardzo zadowolona, a wyszly po 5zl/szt.
Super cena. Ja jestem zadowolona z f&f

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Bylismy u lekarza, dal nam skierowanie do hamburga do kliniki z tym naczyniakiem na badania... Mowi ze złośliwe to nie jest, ale trzeba to zbadac...
Jeszcze mialam okropne sny w nocy z Amelka zwiazane.... Masakra😣
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
SONIA, jak bym lubiła kawę, to bym sobie kupiła ekspres na twoim miejscu. Juz ktoś napisała, że możesz wziąc na raty. Na jakimś oleole czy agito bedzie taniej i czesto mają opcję raty 0%

Kiedy ZUS wypłaca zasiłki? Jeszcze kasy za lipiec nie dostałam... W kulki sobie lecą.

Zastanawiałam się wczoraj w nocy, dlaczego moje dziecko budzi się i drze i kręci na łóżku. Dzisiaj rano odkryłam, że mąż niechący zrobił jej z pampersa stringi.... No też bym się darla i kręciła.
Do ZUS najlepiej Zadzwonić

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Nie musisz byc niemila.
Nie chodzi o to ze ja chce cos od kogos dostac tylko sama chce sobie prezent zrobic. Poza tym najlepszym jestes przykladen na to ..piszesz ze bedzie rocznica to potrujesz mezowi ze costam chcesz.. a ja chcialam sobie sama prezent zrobic.
Po drugie jesli chodzi o ksiazke.. to ja nie mam kiedy sie wyspac i isc do kibla a Ty mi kazesz ksiazke czytac i uwierx mi chcialabym ja przeczytac ..a nie ze mam to gdzies i Ciebie w nosie.
A myślałaś może o.ściągnięciu w pdf i czytaniu w czasie karmienia? Tel masz fajny, duży to powinno się dobrze czytać wiem o czym mówisz jeśli chodzi o brak czasu bo mam bardzo podobnie. Z tym, że ja nie mam wcale pomocy ze strony tz. Bo go nie mam. Ogólnie to dasz radę, bo kto jak nie Ty?
Belka15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 13:14   #395
gosiak0512
Zakorzenienie

SONIA ja nie jestem nie mila tylko wedlug mnie kupowanie takich drozszych rzeczy typu ekspres to powinna byc wspolna decyzja bo skoro jestescie malzenstwem to powinno sie je wspolnie podejmowac! Co do spania i czytania ksiazek to skoro masz czas na robienie ksieciuniowi muffinek i innych drozdzowek czy robienie sobie hybryd zamiast polozyc sie w kime to chyba nie jestes az tak nie wyspana bo jak by na mnie dziecko wisialo to by mi to nawet do glowy nie przyszlo! Czesto piszesz ze maly spi juz godzine czy wiecej a za pare dni ze on prawie nie spi w ogole! Mylisz sie w zeznaniach kochana!
Swojemu owszem potruje co chce dostac ale to on zawsze pyta czy mam cos na oku na dane swieto a to roznica

Edytowane przez gosiak0512
Czas edycji: 2015-08-19 o 13:17
gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 13:24   #396
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Dziewczyny szybkie pytanie odnośnie słoiczków które chce dana zrobić. Gotuje właśnie marchewke ziemniaka i cukinie ma parze. Jak to mi się ugotuje to blender i sloiczki zagotować ale czy dodawać do tego maselka jeśli tak to czy takie zwykłe przed blendowaniem?
Gdzieś czytałam, że najlepiej gotować w wodzie z dodatkiem tłuszczu, bo tłuszcz pomaga w przyswajaniu witamin z warzyw.
Zresztą ja gotuje i blenduje razem z tą wodą. I konsystencja wychodzi taka jak w kupnych słoikach.

Edytowane przez kana158
Czas edycji: 2015-08-19 o 13:25
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 13:29   #397
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Gdzieś czytałam, że najlepiej gotować w wodzie z dodatkiem tłuszczu, bo tłuszcz pomaga w przyswajaniu witamin z warzyw.
O o ... :-( - kurde ja gotowałam na parze :-/ - no nic to. Dodalam później zobaczymy co to z tego będzie. Pierwszy raz to zawsze taki se ;-)

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

W ogóle to du.py to zrobiłam bo miałam tylko takie większe sloiczki... I teraz co. .po otwarciu Mały zje 1/3 takiego sloiczka przy dobrych wiatrach i potem co z resztą? Ad kosz?
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 13:30   #398
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
O o ... :-( - kurde ja gotowałam na parze :-/ - no nic to. Dodalam później zobaczymy co to z tego będzie. Pierwszy raz to zawsze taki se ;-)

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

W ogóle to du.py to zrobiłam bo miałam tylko takie większe sloiczki... I teraz co. .po otwarciu Mały zje 1/3 takiego sloiczka przy dobrych wiatrach i potem co z resztą? Ad kosz?
a ile uzylas warzyw i ile Ci z tego sloikow wyszlo?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 13:33   #399
gosiak0512
Zakorzenienie

DOMIMA To podgrzejesz w innym naczynku a resza do lodowki na jutro

Stary 2015-08-19, 13:35   #400
DomimaZet
Zakorzenienie

Hm. .. jeden ziemniak, 4 albo 5 marchewek średniej wielkości i pół cukinii tez takiej średniej...
Wyszły mi 3 sloiczki wielkości tak ok 180 ml.. miałam zrobić jeszcze ale nie wiem czy te są ok:-/

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
DOMIMA To podgrzejesz w innym naczynku a resza do lodowki na jutro
Takie robione tez mogą 2 dni być w lodowce?
Stary 2015-08-19, 13:37   #401
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Hm. .. jeden ziemniak, 4 albo 5 marchewek średniej wielkości i pół cukinii tez takiej średniej...
Wyszły mi 3 sloiczki wielkości tak ok 180 ml.. miałam zrobić jeszcze ale nie wiem czy te są ok:-/

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Takie robione tez mogą 2 dni być w lodowce?
Gerbery tez tak robione i moga ja tak robilam ze swoimi wekami i chlopakom nic nie bylo

Stary 2015-08-19, 13:40   #402
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Gerbery tez tak robione i moga ja tak robilam ze swoimi wekami i chlopakom nic nie bylo
A jakby się zepsuly albo np przy tym gotowaniu coś poszło nie tak to będę wiedziała? Tzn będą kwaśne albo będzie pleśń czy cos?

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

VIOLKA - Śliczne pazurki -ta Twoja kobitka od paznokci jest ekstra
Stary 2015-08-19, 13:41   #403
gosiak0512
Zakorzenienie

DOMIMA po otwarciu sprobujesz czy dobre

Stary 2015-08-19, 13:58   #404
boleczka93
Zakorzenienie

nadrabiam Was troszke

SONIA wyczytlam ze chcialabys drugie dziecko. Podziwiam Cie bo po przejsciach z Mikolajem to nie latwe stwierdzenie. Moja Nikola to aniol a poki co odechcialo mi sie dla niej rodzenstwa. A co do kasy, my wydalismy wszystko co Nikola miala bo taka mielismy akurat sytuacje i nie obwiniam sie za to

DOMIMA ja w dzien raczej odbijam, na noc zadko

MAJKA ale ten Twoj synek duzy juz

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:00   #405
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Już po zabiegu- dzisiaj mam stonowane kolory- mięta jasny róż szary i oczo☠☠☠ny róż😜
Madzix tak na chrzciny już. Nie miałam koncepcji jakos wogole ale razem coś wykombinowałyśmy chciałam wpierw w kolorach moich butów ale jakoś mi nie pasowało nic i takie stonowane to do wszystkiego będą pasować Umowilaś się na szczepienie?Załącznik 6037339
Czekam u mamy aż moja wiskunka wstanie ze snu i pojde na szybko do sklepu, bo zajechać mi nie dała ehh
ale piękne bardzo mi się podobają
na szczepienie za tydzień idziemy brrr a Wy?

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Nie musisz byc niemila.
Sonia, nie denerwuj się ale Gosia ma trochę racji..
ja odnoszę czasem wrażenie, że albo przesadzasz z zachowaniem Mikołaja i nie jest tak źle jak opisujesz albo kest a ślepo wierzysz, że się poprawi tak samo z siebie. Ja i domyślam się, że inne dziewczyny już dawno byśmy były u lekarza, ile się z brzuchem męczyłaś a się upierałaś tak żeby nie isć do lekarza, mleka nie zmieniac, badan nie robic. Ze snem też jest kiepsko ale męczyc się wolisz.
Nie rozumiem CIę..
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:05   #406
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
nadrabiam Was troszke

SONIA wyczytlam ze chcialabys drugie dziecko. Podziwiam Cie bo po przejsciach z Mikolajem to nie latwe stwierdzenie. Moja Nikola to aniol a poki co odechcialo mi sie dla niej rodzenstwa. A co do kasy, my wydalismy wszystko co Nikola miala bo taka mielismy akurat sytuacje i nie obwiniam sie za to

DOMIMA ja w dzien raczej odbijam, na noc zadko

MAJKA ale ten Twoj synek duzy juz
Tak. Jest b.duzy. tzn długi a wagowo to 50/75 centyl więc też niemało

Mori_lee - ten odcusk stopki to z Lidla? On taki przestrzenny. Zastrzele się taki zaje...ty!
Stary 2015-08-19, 14:07   #407
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Mori_lee - ten odcusk stopki to z Lidla? On taki przestrzenny. Zastrzele się taki zaje...ty!
Podbijam pod pytanie do Mori; -) - super ten odcisk...
Stary 2015-08-19, 14:10   #408
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

tak z Lidla. impreza za całe 25 zł jest trochę zabawy ale pamiątka fajna to akurat 3D a wiem ze są też takie na odcisk w masie tylko. osobiście wole trochę zabawy i 3D. żałuję że nie zrobiłam zaraz po narodzinach.. do dnia dzisiejszego byłaby kolosalna różnica 😶
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:12   #409
violka848
Zakorzenienie

Byłam w przychodni bo malutka ma lekką chrypkę Lekarz jakiś bęcwał był- nawet recepcjonistka mi jutro polecała przyjsc, wiec jak się rozwinie to jutro pojdę też. Niby osłuchowo ok i gardełko nie zaczerwienione. Zaraz bede temperaturę sprawdzać, bo durna rano nie sprawdziłam. Nic nam nie przepisał...kazał inhalować, a jak niemam inhalatora to on niewie jak. Jakaś taka niemota - młodszy ode mnie na bank.
Polecicie jakiś syrop takiemu brzdącowi? Czy lepiej poczekać do rana? Od 8 bedą dwie dobre lekarki, niechce żeby się rozchorowała, zwłaszcza że w niedzielę chrzciny.
Stary 2015-08-19, 14:14   #410
boleczka93
Zakorzenienie

reszte postram sie nadrobic pozniej bo idziemy zaraz z M na rozmowe jego o prace

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:15   #411
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
tak z Lidla. impreza za całe 25 zł jest trochę zabawy ale pamiątka fajna to akurat 3D a wiem ze są też takie na odcisk w masie tylko. osobiście wole trochę zabawy i 3D. żałuję że nie zrobiłam zaraz po narodzinach.. do dnia dzisiejszego byłaby kolosalna różnica 😶
Jest mega fantastyczny!

Cytat:
Byłam w przychodni bo malutka ma lekką chrypkę Lekarz jakiś bęcwał był- nawet recepcjonistka mi jutro polecała przyjsc, wiec jak się rozwinie to jutro pojdę też. Niby osłuchowo ok i gardełko nie zaczerwienione. Zaraz bede temperaturę sprawdzać, bo durna rano nie sprawdziłam. Nic nam nie przepisał...kazał inhalować, a jak niemam inhalatora to on niewie jak. Jakaś taka niemota - młodszy ode mnie na bank.
Polecicie jakiś syrop takiemu brzdącowi? Czy lepiej poczekać do rana? Od 8 bedą dwie dobre lekarki, niechce żeby się rozchorowała, zwłaszcza że w niedzielę chrzciny.
Moze kup inhalator. Niestety przy dziecku sie przydaje. Wit.c krople mizna podac

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
reszte postram sie nadrobic pozniej bo idziemy zaraz z M na rozmowe jego o prace
Powodzenia!
Stary 2015-08-19, 14:16   #412
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia :-*
Stary 2015-08-19, 14:16   #413
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
poczekaj na lekarza... ja mam dwa syropy. jeden wykrztusny ambrosol a drugi na suchy kaszel hederasal. co wizyta to inny dają...
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:18   #414
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pokaszluje czy coś? :-( - kurde ale może jak osluchowo czysta i nie ma zaczerwienionego gardelka to może faktycznie wszystko ok jest... nie martw się i idź jutro- będziesz spokojniejsza :-*
Stary 2015-08-19, 14:18   #415
niezawsze
Zakorzenienie

Dziewczyny nie rozumiem czemu traktujecie Sonie protekcjonalnie, może, że tak mlodo wyglada nie wiem jak możecie jej mówić na co ma wydać kasę, a na co nie, to raczej dla mnie jest śmieszne.
A i co do tego co Sonia robi z wolnym czasem to tez jej sprawa, jeśli ma chwile i paznokcie sobie zrobi by się lepiej czuć to tragedia, nie? Powinna być umeczona cierpietnica z tłustymi włosami najlepiej. Ktoś kto nie ma jujczacego dziecka nie zrozumie i łatwo oceniać...
Ja mam grzeczne dziecko w miarę, ale na czytanie tez średnio czasu, ale paznokcie mam zrobione i ciasteczka robie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:18   #416
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Taki 3 D jest ekstra kurde musze podjechać do lidla może jeszcze będzie - choć nie sądzę :-(
Stary 2015-08-19, 14:21   #417
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
poczekaj na lekarza... ja mam dwa syropy. jeden wykrztusny ambrosol a drugi na suchy kaszel hederasal. co wizyta to inny dają...
Nie wiem czy Wasz pediatra nazbut chętnie leki w dziecko pakuje. Ten drugi antybiotyk np.
Ja kiedys ze starszym jak mial chyba 7 m-cy od takiej beznadziejnej lekarki antybiotyk dostałam. W tym samym dniu skonsultowalismy się z innym lekarzem. Dzuecko okazało sie zdrowe. Antybiotyku 1 dawkę tylko dałam

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie rozumiem czemu traktujecie Sonie protekcjonalnie, może, że tak mlodo wyglada nie wiem jak możecie jej mówić na co ma wydać kasę, a na co nie, to raczej dla mnie jest śmieszne.
A i co do tego co Sonia robi z wolnym czasem to tez jej sprawa, jeśli ma chwile i paznokcie sobie zrobi by się lepiej czuć to tragedia, nie? Powinna być umeczona cierpietnica z tłustymi włosami najlepiej. Ktoś kto nie ma jujczacego dziecka nie zrozumie i łatwo oceniać...
Ja mam grzeczne dziecko w miarę, ale na czytanie tez średnio czasu, ale paznokcie mam zrobione i ciasteczka robie
Szczerze to czasem zamiast sprzatac to wolę siebie ogarnąć
Stary 2015-08-19, 14:24   #418
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

GOSiAK ta ksiazka do nauki spania to Najszczesliwsze niemowle w okolicy? Moja sie oduczyla sama zasypiac 😒
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:25   #419
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6

Cytat:
A jakby się zepsuly albo np przy tym gotowaniu coś poszło nie tak to będę wiedziała? Tzn będą kwaśne albo będzie pleśń czy cos?

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

VIOLKA - Śliczne pazurki -ta Twoja kobitka od paznokci jest ekstra

To prawda, super paznokcie robi, ale też świetna z niej osoba
Widzę przetwarzasz warzywka super. Jak dzisiaj ? Zjadł ze smakiem?

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
ale piękne bardzo mi się podobają

na szczepienie za tydzień idziemy brrr a Wy?

Sonia, nie denerwuj się ale Gosia ma trochę racji..

ja odnoszę czasem wrażenie, że albo przesadzasz z zachowaniem Mikołaja i nie jest tak źle jak opisujesz albo kest a ślepo wierzysz, że się poprawi tak samo z siebie. Ja i domyślam się, że inne dziewczyny już dawno byśmy były u lekarza, ile się z brzuchem męczyłaś a się upierałaś tak żeby nie isć do lekarza, mleka nie zmieniac, badan nie robic. Ze snem też jest kiepsko ale męczyc się wolisz.

Nie rozumiem CIę..
Dzięki Jeszcze nas nie zapisałam, e myśle za tydzien, albo dwa brr
A co do Soni to się zgadzam - bardzo uparta jest niewiem czemu...
I Sonia często piszesz sprzeczne informacje... Tego samego dnia dwie rożne opinie np zauważyłam.

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-08-19 o 14:33
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 14:26   #420
DomimaZet
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52467762]GOSiAK ta ksiazka do nauki spania to Najszczesliwsze niemowle w okolicy? Moja sie oduczyla sama zasypiac 😒[/QUOTE]
Mała ma książkę najszczesliwszy śpioch w okolicy chyba. ..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości