Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-19, 16:03   #4471
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
pajacyki z tesco nie miaył ceny na sklepie, Wzięłam do kasy i okazało się, że 2 kosztują 16 zł są frotowe, od spodu miękka bawełna, akurat na zimę
nawet nie mów szkoda że koło mnie jest maleńkie tesco bez ubrań
Stary 2015-08-19, 16:07   #4472
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
nawet nie mów szkoda że koło mnie jest maleńkie tesco bez ubrań
ja teraz byłam na Wielickiej w Tesco i tam takie przeceny
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 16:07   #4473
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
taka teściowa to ja rozumiem zrobienia tortu się nigdy nie podjęłam, ale może do 30tki zdążę opanować tę sztukę

dziękuję,na pewno skorzystam z przepisu, jak nie dzisiaj to w najbliższej przyszłości
Jak bedziesz miec bobasa to moze zapragniesz mu na urodzinki robic torty i wtedy sie nauczysz ja leosiowi w dzień urodzin zrobiłam sama taki mniejszy, a wyprawialiśmy roczek w weekend i wtedy miał zamówiony w cukierni. Także miał dwa i teraz moze byc podobnie

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 16:11   #4474
fasterka90
Zadomowienie

peachella Super łowy!! i jakie ceny!
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 16:17   #4475
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
peachella Super łowy!! i jakie ceny!
po takich cenach to ja mogę kupować non stop
Stary 2015-08-19, 16:51   #4476
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Sprawdźcie dziewczyny czy to nie pomyłka. Bo w systemie jak sprawdzałam wyniki glukozy to miałam na czczo 75, po 1 h 99, po 2 h 125. A jak odebrałam papierowe to jednak 75, po 1 h 125, po 2 h 99... W systemie źle było pooznaczane :P i też byłam zdziwiona, że nie spada tylko rośnie :P
Ja mam wydrukowane wyniki z laboratorium.

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Wiesz co, Ja miałam 90 a po godz 125 a 2 godz 142. Lekarz mi powiedział, że kiedyś norma była do 140 teraz jest do 153 ale zalecił mi żebym nie jadła słodkiego, białego pieczywa i nie piła słodkich napojów i jadła 6-7 razy dziennie małe posiłki. Nie skierował mnie nigdzie dalej ani nie dostałam glukometru (nie wiem czy samej go nie kupić?? Jak myślicie??). Robię tak jak mówi ale strasznie mnie ciągnie do słodyczy...tzn do placków owocowych taka moja zachcianka.. i ciężko mi naprawdę..

Dasz radę... to samo jakoś idzie bo dzidzi najważniejsza ale łączę się z Tobą w bólu..
Czyli widzę, że glukoza może rosnąć po tych 2 godzinach. Chyba nie mam się czym martwić
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 17:49   #4477
wonderka
Zadomowienie

Poznanianka nie martw się, lepiej mieć świadomość cukrzycy i przeciwdziałać.

Ja wracam do żywych i do życia. Dwa ostatnie dni wyjazdu złapała mnie grypa i jeszcze ropa w zębie. Wczoraj mąż jechał 8h bez przerwy, żeby mnie do dentysty dowieźć do Gdanska.

No ale.... Byłam w primarku i kupiłam coś dla małej, fajne mają tam ciuszki i te ceny...szkoda, że u nas nie ma pramaniego.
Dochodzą mi jakieś nowe uciążliwości a mianowicie skurcze w dłoniach, kilka razy dziennie i okropny ból pleców mam od dwóch dni. Przewracanie się z boku na Bok to mordęga dla mnie.

Czekoladaaa gratuluję córki!
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 18:04   #4478
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Zastanawia mnie to, że moje laboratorium podaje po 2h normę do 140 (w necie wszędzie też tak jest napisane), ale pod spodem norma dla ciężarnych jest do 153, a ja mam 157,2 więc ciut więcej... Zobaczymy co mi lekarka odpisze...
i to jest wlasnie do dupy. ja mialam pierwszy wynik przekroczony, i tez cukrzyca stwierdzona :/ i czlowiek w stresie :/

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Poznanianka nie martw się, lepiej mieć świadomość cukrzycy i przeciwdziałać.

Ja wracam do żywych i do życia. Dwa ostatnie dni wyjazdu złapała mnie grypa i jeszcze ropa w zębie. Wczoraj mąż jechał 8h bez przerwy, żeby mnie do dentysty dowieźć do Gdanska.

No ale.... Byłam w primarku i kupiłam coś dla małej, fajne mają tam ciuszki i te ceny...szkoda, że u nas nie ma pramaniego.
Dochodzą mi jakieś nowe uciążliwości a mianowicie skurcze w dłoniach, kilka razy dziennie i okropny ból pleców mam od dwóch dni. Przewracanie się z boku na Bok to mordęga dla mnie.

Czekoladaaa gratuluję córki!
dziękuję!

ja mam dobrą wieść, moja hemoglobina glikowana wyniosła 4,3% a więc niziutko! czyli nie mialam wczesniej cukrzycy

troche gorsza wiadomosc - spadam z wagi na tej diecie cukrzycowej i diabetolog mi wdrozyla insuline :/ powiedziala ze ja nie mogę chudnąć, bo dzidziuś musi rosnąć. narazie 2 dawki krotkodzialaajcej przed sniadaniem i o 21.30 ta chyba dlugodzialajaca, zebym mogla "zjesc porządnie" .

czy napewno ta insulina jest bezpieczna dla dziecka ? bo ja sie tylko o to boję, żeby nie zaszkodzić maluszkowi. moge sie kłuć, przeżyję, tylko aby dzidzia była zdrowa a insulina jej nie zaszkodziła na nic.. ( kiedys wyczytalam ze moze sie dziecko po insulinooterapii urodzic niewidome :/ dlateg o sie boje ;/ )

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-19, 18:31   #4479
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Mi endokrynolog mówiła, że jak mi wynik spadnie poniżej 0,5 to mam się zjawić na wizycie, ale że to żadna tragedia nie będzie. Za to ginekolog stwierdził, że w ciąży może spokojnie być nawet 0,1 ja najniżej miałam 0,65, a na ostatnim badaniu 1,35.
Ja teraz mam 0,2 i endokrynolog była zadowolona z wyniku

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Planowaliśmy ślub przed porodem, ale jak poszliśmy do USC to pani nam oznajmiła, że najbliższy termin na 7 listopada to pewnie by nam go musieli udzielić na porodówce
Spora dziewuszka Natomiast pani z urzędu - masakra. Nie wiem, czy była kiedyś w ciaży, ale są przecież różne komplikacje, bywa że dobrze czujesz się na końcówce. A jak pracujesz zawodowo, to ciężko ogarnąć.
Dziękuję za linka, zaraz bedę czytać.

Limonka Ja nie mogę, ale historie Strój ślubny i podejście babci popieram

cynamon Śliczna. Zakupy urocze

Cytat:
Szybkie pytanie mam dziewczyny- wiecie może czy ta promocja 70% na smyku obowiązuje też w sklepie?
Chodzi o ciuszki, tak? Mało jest już najbardziej wziętych rzeczy w małych rozmiarach.
Inne rzeczy - chętnie się dowiem

Aasikk Bardzo mi przykro Ale jak sama widzisz, jest kilka dziewczyn, któe mają podobnie - nie jesteś z tym sama.
Będzie dobrze

beautifuldream Świetne łowy

Cytat:
Napisane przez KarGS Pokaż wiadomość
.
Ginekolog pytał się czy zrobiłam już plan porodu Szczerze nie myślałam, że to jakieś ważne jest... A wy już macie swoje plany porodów? Nie wiem jak się do tego zabrać
Pewnie bedę robić po szkole rodzenia. Ale nie należy się nastawiać, że poród przebiegnie w 100% zgodnie z planem.
U nas też będzie Gabriel

peachella Fajne zakupy

tylkokasia Cudne

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Fajne te okrycia i mam pytanie czy ktoś ma sprawdzony link do takiego okrycia ale takiego co pełni funkcję ręcznika czyli wchłania wodę i dziecko można nim wycierać?
Ja w Tk Maxxie upolowałam takie ręczniki z Luvable Friends. Może u Ciebie też bedą?
Cytat:
Limonka, mnie nikt w domu nie nauczył gotować, a jak zamieszkalam z chłopakiem (obecnym mężem) to on nam gotował i mnie do garów nie dopuszczał, bo sam bardzo lubi a jak ja tylko zaczynałam coś kombinować to od razu się wtrącal ze złotymi radami
Mój uwielbia sugerować, że jest za mało warzyw, że chce ich więcej. A ja nie jestem królikiem

Peachella zazdroszczę łowów

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
ja teraz byłam na Wielickiej w Tesco i tam takie przeceny
Fakt, tam są przeceny, dość nieregularnie. Ostatnio nic dla młodego nie widziałam, ale za to dla dziewczynek sporo rzeczy. Żałuję, że nie mam żadnego większego teskacza obok siebie.

wonderka Zdrowiej Może magnez coś pomoże?

czeko Nie słyszałam nic o ryzyku utraty wzroku u dziecka przy insulinie. Wg mnie lekarz wie, co robi - a lepiej, żeby dzieciaczek miał z czego rosnąć, a nie był zagłodzony.

Byłam dziś u innej gin konsultować wyniki posiewu. Mam bardzo mieszane odczucia - nie słuchała nic, co się do niej mówiło; do wyników zerknąć nie chciała, sprawdzała na komórce jaki lek przepisać.
Wyszło, że mam nową bakterię; przecież nic nie robię, co by miało sprzyjać infekcjom

Dziś stchórzyłam przed glukozą, czeka mnie jutro

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 18:40   #4480
poznanianka1990
Zakorzenienie

Powoli wdrażam dietę. Czytałam o tym co ma niski indeks glikemiczny. Zrobiłam sobie makaron al dente i podmazylam go na oliwie z oliwek razem z brokułami i fasolką szparagowa. Doprawiłam do smaku, tylko ciut za dużo czosnku dałam i mnie trochę teraz pali w gardle Ale Julci chyba smakowało, bo kopie jak szalona

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 19:12   #4481
Amelia16
Zadomowienie

Kochane, wybaczcie, że bez nadrabiania, ale wpadam na sekundę pochwalić się dobrymi nowinami z wizyty Otóż wszystko super, szyjka okej, blizna bez zmian, córeczka (tak, dziewczynka! ) waży 997 g nadal ułożona pośladkowo, ale bez wciskania w kanał, widziałam piękne nóżki, buzię i jak ziewała, no uroczo co dla mnie najważniejsze zwolniła tempo rozwoju i wymiarami pokrywa się prawie idealnie z TP, doktor mówi, że może tym razem uda się spokojnie donosić i zaplanować CC a nie robić na wariackich papierach bo zaczęła się akcja także juhuu!!! Wyniki badań wyszły pół na pół, w krzywej drugi pomiar za wysoki, ale doktor mówi, że wszystko gra no i to nieszczęsne żelazo tylko 36, czyli tardyferon tak jak myślałam nic nie dał

Nie odzywałam się ostatnio bo tak jak pisałam tak robię, przemalowałam dwa pokoje, wyszły tak jak chciałam, ale 2 dni zeszło na sprzątaniu i ustawianiu mebli z malowaniem dzisiaj też od samego rana jeździmy bo zamawiamy meble, tu wizyta i dopiero klapłam na tyłek... Zdarza mi się zapomnieć, że jestem w ciąży
Stary 2015-08-19, 19:14   #4482
Kasiula8708
Rozeznanie

Cześć dziewczynki

Ostatnio jakoś zabiegana jestem i nie mam czasu nic pisać, współczuję wam przejść z cukrzycą ale tak jak napisały dziewczyny troszkę "Słodkich" mamuś jest na wątku i one będą wam służyły radą także głowa do góry

Dziś od rana biegałam po mieście bo mamy troszkę spraw do załatwianie,bo muszę się wam pochwalić kupiliśmy nareszcie nowy samochód, mąż załatwiał papierki a ja szperałam po lumpkach ciuszki dla małej,nawet parę fajnych rzeczy kupiłam ale peachelli nie przebiję no świetne zakupy

Ja chciałam też kupić sobie koszule do karmienia ale normalnie mnie rozwalają same misie albo kotki,znalazłam jedną we wzory jakoś tam ujdzie ale drugą kupię sobie lepszą gatunkowo i jeszcze jakiś szlafrok ogarnąć muszę,nie chce też za dużo kasy na nie wydać bo nie lubię spać w koszulach

tylkokasia jej obłęne zdjęcia normalnie chyba muszę wziąść przykład z Cb,świetna pamiątka będzie

Co do aktywności mojej Niuni to też jak chodzę to jej nie czuję dopiero jak usiądę albo się położę to łobuzuję,ale kocham te kopniaki
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 19:20   #4483
poznanianka1990
Zakorzenienie

Amelia16, super, że z małą wszystko dobrze A o ile miałaś przekroczony ten drugi wynik krzywej? Bo ja mam 157 i mam stwierdzoną cukrzycę...

peachella, super łowy

Wczoraj byłam w lumpku u nas na osiedlu i totalna porażka... Ciuszki z plamami, jakieś takie byle jakie... Wy to macie te ciuszki z SH jak nówki

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-19, 19:23   #4484
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Właśnie wróciłam z pracy. Tzn. oddałam kolejne l4. Po drodze spotkałam koleżankę z córeczką 4,5 miesiąca. Dziewczynka jest tak duża, że ledwo mieści się w gondoli. A nie jest to byle jaka gondola, bo camarelo sevilla, czyli 1 z największych. Dziewczyna opowiadała mi, że przy urodzeniu mała miała 4600 g! A na poprzednim "ważeniu" 2800... Dziecko kolos.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 19:32   #4485
fasterka90
Zadomowienie

Właśnie sprawdziłam moje dzisiejsze wyniki. Mocz w końcu normalny, hemoglobina zatrzymała się na minimum ale przynajmniej bardziej nie spada tylko leukocyty mnie martwią -mam aż 16,9. Może to od gardła bo trochę mam zaropiałe, sama nie wiem...
Dzisiaj na wrocławskiej grupie akurat dziewczyny pisały o moim lekarzu, większość zadowolona tylko jedna pisała że urodziła w 26tc,odklejone łożysko 3dni po wizycie -właśnie też miała podwyższone crp-misla infekcje której nie
Zauważył...
Stary 2015-08-19, 19:41   #4486
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Amelia16, super, że z małą wszystko dobrze A o ile miałaś przekroczony ten drugi wynik krzywej? Bo ja mam 157 i mam stwierdzoną cukrzycę...
Miałam 120. Też miałaś tylko ten drugi wynik za wysoki?
Stary 2015-08-19, 19:45   #4487
beautifuldream
Rozeznanie

Kurcze dziewczyny nawet nie wiecie jak Wam współczuję tych cukrzyc... Czy w ciąży robi się tylko raz to badanie obciążenia glukozą czy dwa razy?

Co do tego pojemnika na pampersy to ja chyba zainwestuje. Tym bardziej, że cena nie jest jakaś straszna, bo 67zł (mieści do 150 pampersów), gdzie w Smyku podobny jest za 160zł, a mieści tylko 30.
http://allegro.pl/angelcare-pojemnik...552336459.html
http://www.smyk.com/korbell-pojemnik...t-niemowlaka-p

Mnie to przekonuje

A kupowałyście już aspirator do noska? Bo zastanawiam się czy zamawiać zwykły czy elektryczny...

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 19:45   #4488
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyna opowiadała mi, że przy urodzeniu mała miała 4600 g! A na poprzednim "ważeniu" 2800... Dziecko kolos.
Faktycznie, córa spora
A jak wrażenia koleżanki związane z wózkiem?

Cytat:
Wczoraj byłam w lumpku u nas na osiedlu i totalna porażka... Ciuszki z plamami, jakieś takie byle jakie... Wy to macie te ciuszki z SH jak nówki
U mnie często też tak jest; moze w dzień dostawy będą ładniejsze?

Cytat:
Dzisiaj na wrocławskiej grupie akurat dziewczyny pisały o moim lekarzu, większość zadowolona tylko jedna pisała że urodziła w 26tc,odklejone łożysko 3dni po wizycie -właśnie też miała podwyższone crp-misla infekcje której nie
Zauważył...
Hm, jak leżałam w szpitalu na patologii ciąży, to u dziewczyny nikt nie zauważył cholestazy ciężarnych, ona sama mówiła że dowiedziała się o tym schorzeniu od koleżanki, objawy się zgadzały, szukala przyczyn i do tego dotarła, potem robiła badania na własną rękę. Czasami z lekarzami nic mnie nie zdziwi
CRP możesz zrobić na własną rękę, to nie jest duży koszt.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 19:49   #4489
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Faktycznie, córa spora
A jak wrażenia koleżanki związane z wózkiem?

U mnie często też tak jest; moze w dzień dostawy będą ładniejsze?

Hm, jak leżałam w szpitalu na patologii ciąży, to u dziewczyny nikt nie zauważył cholestazy ciężarnych, ona sama mówiła że dowiedziała się o tym schorzeniu od koleżanki, objawy się zgadzały, szukala przyczyn i do tego dotarła, potem robiła badania na własną rękę. Czasami z lekarzami nic mnie nie zdziwi
CRP możesz zrobić na własną rękę, to nie jest duży koszt.
Jest bardzo zadowolona. Zresztą jest to kolejna dziewczyna jeżdżąca tym wózkiem. Obie są zadowolone, tylko narzekają na ciężki dostęp do kosza. Przy spacerówce dostęp jest w ogóle tragiczny. Dlatego ja rozważam figaro, picasso lub siriona. Mają nowy stelaż i lepszy dostęp

Z lekarzami faktycznie różnie bywa. Akurat w ciąży narzekać nie mogę, ale wcześniej moja poprzednia internistka mogłaby dostać medal za brak kompetencji. Nie dość, że człowiek sam musiał wiedzieć, co mu dolega i jakie badania powinien zrobić, to jeszcze słyszał, że jest za młody na daną chorobę lub baba robiła minę cierpiętnicy, że musiała oderwać się od gazety.

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-08-19 o 19:51
Stary 2015-08-19, 19:51   #4490
beautifuldream
Rozeznanie

Zobaczyłam u tego sprzedawcy świetne rożki, takie inne niż wszystkie:
http://allegro.pl/rozek-becik-z-wype...827593551.html

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 19:51   #4491
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
i to jest wlasnie do dupy. ja mialam pierwszy wynik przekroczony, i tez cukrzyca stwierdzona :/ i czlowiek w stresie :/

ja mam dobrą wieść, moja hemoglobina glikowana wyniosła 4,3% a więc niziutko! czyli nie mialam wczesniej cukrzycy

troche gorsza wiadomosc - spadam z wagi na tej diecie cukrzycowej i diabetolog mi wdrozyla insuline :/ powiedziala ze ja nie mogę chudnąć, bo dzidziuś musi rosnąć. narazie 2 dawki krotkodzialaajcej przed sniadaniem i o 21.30 ta chyba dlugodzialajaca, zebym mogla "zjesc porządnie" .

czy napewno ta insulina jest bezpieczna dla dziecka ? bo ja sie tylko o to boję, żeby nie zaszkodzić maluszkowi. moge sie kłuć, przeżyję, tylko aby dzidzia była zdrowa a insulina jej nie zaszkodziła na nic.. ( kiedys wyczytalam ze moze sie dziecko po insulinooterapii urodzic niewidome :/ dlateg o sie boje ;/ )
Czekolada ja jeszcze nie miałam tej homoglobiny glikowanej robionej.
Widzę, że Twoja lekarka idzie jak burza, moja diabetolog jest na urlopie i dopiero 7 września wizyta kontrolna...
Insulina jest bezpieczna dla dziecka, jeśli tak zadecydowała lekarka, tzn. że jest konieczność jej brania, to dobrze, bo lepsze to niż jej nie zażywanie kiedy to konieczne.
Moje cukry szaleją najczęściej po obiedzie, nawet jak zjem wszystko co dozwolone, ale przesadzę z wielkością porcji, już cukier w górę ech...

Cytat:
Powoli wdrażam dietę. Czytałam o tym co ma niski indeks glikemiczny. Zrobiłam sobie makaron al dente i podmazylam go na oliwie z oliwek razem z brokułami i fasolką szparagowa. Doprawiłam do smaku, tylko ciut za dużo czosnku dałam i mnie trochę teraz pali w gardle Ale Julci chyba smakowało, bo kopie jak szalona
Poznanianko nie wiem jak będzie u Ciebie, ale ja z makaronem muszę uważać, nawet po pełnoziarnistym miałam wyższy cukier, tak samo z ziemniakami... Brokuły uwielbiam, dobrze że możemy je jeść bez ograniczeń

Peachella super zakupy u mnie w lumpkach raczej bieda i ceny wygórowane...

Korzystając z okazji korzystania z laptopa wkleję też moje zakupki i zawartość szafy, z czego większość ciuszków jest w większych rozmiarach, te najmniejsze będę trzymać w komodzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150803_15_25_26_Pro.jpg (80,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150819_12_31_24_Pro.jpg (77,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150819_12_59_14_Pro.jpg (61,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150819_13_16_11_Pro.jpg (72,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150722_12_47_30_Pro.jpg (75,9 KB, 34 załadowań)
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 19:52   #4492
fasterka90
Zadomowienie

cornflowerno jutro jak będę odbierać wyniki na papierku to odrazu zrobię CRP dla spokoju,na wizytę w piątek już będę mieć pełne wyniki... Jakoś się martwię tą najbliższą wizytą, do tej pory się tak nie stresowałam wizytami.
Stary 2015-08-19, 19:53   #4493
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny nawet nie wiecie jak Wam współczuję tych cukrzyc... Czy w ciąży robi się tylko raz to badanie obciążenia glukozą czy dwa razy?
W laboratorium powiedzieli mi, że 2 razy. 2 raz jakoś pod koniec ciąży.

Stary 2015-08-19, 19:56   #4494
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Świetne rożki, faktycznie inne niż się zazwyczaj spotyka

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość

Korzystając z okazji korzystania z laptopa wkleję też moje zakupki i zawartość szafy, z czego większość ciuszków jest w większych rozmiarach, te najmniejsze będę trzymać w komodzie
Super zakupy widzę, że dużo rzeczy już masz
Stary 2015-08-19, 20:05   #4495
poznanianka1990
Zakorzenienie

olilina, dużo już tego masz Śliczne ciuszki

Amelia16, tak, tylko ten drugi miałam powyżej normy. Norma jest do 140 a ja miałam 157.

beautifuldrem, ja nie kupuję, bo wygrałam w zestawie na warsztatach. To jest chyba ręczny aspirator. Nawet nie wiedziałam, że są elektryczne. Chyba, że masz na myśli tzw. katarek, co się do odkurzacza podłącza?

cornflower_girl, wątpię. Już kiedyś byłam i też takie byle jakie te ciuszki...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-19, 20:07   #4496
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:

cornflower_girl, wątpię. Już kiedyś byłam i też takie byle jakie te ciuszki...
Ja jakoś nie mam talentu do szukania ciuszków. Za to teściowa na każdym kroku wpada na fajny towar lub kobiety na targu, które sprzedają ciuszki po swoich dzieciach. Sztuka po 2 zł, a wyglądają jak nowe.

Stary 2015-08-19, 20:13   #4497
Amelia16
Zadomowienie

Poznanianka aha, bo ja dostałam normy, że to drugie pobranie też ma być do 99, może dlatego lekarz się wcale nie przejął tym wynikiem 120 i mówi, że jest okej
Stary 2015-08-19, 20:25   #4498
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Kochane, wybaczcie, że bez nadrabiania, ale wpadam na sekundę pochwalić się dobrymi nowinami z wizyty Otóż wszystko super, szyjka okej, blizna bez zmian, córeczka (tak, dziewczynka! ) waży 997 g nadal ułożona pośladkowo, ale bez wciskania w kanał, widziałam piękne nóżki, buzię i jak ziewała, no uroczo co dla mnie najważniejsze zwolniła tempo rozwoju i wymiarami pokrywa się prawie idealnie z TP, doktor mówi, że może tym razem uda się spokojnie donosić i zaplanować CC a nie robić na wariackich papierach bo zaczęła się akcja także juhuu!!! Wyniki badań wyszły pół na pół, w krzywej drugi pomiar za wysoki, ale doktor mówi, że wszystko gra no i to nieszczęsne żelazo tylko 36, czyli tardyferon tak jak myślałam nic nie dał

Nie odzywałam się ostatnio bo tak jak pisałam tak robię, przemalowałam dwa pokoje, wyszły tak jak chciałam, ale 2 dni zeszło na sprzątaniu i ustawianiu mebli z malowaniem dzisiaj też od samego rana jeździmy bo zamawiamy meble, tu wizyta i dopiero klapłam na tyłek... Zdarza mi się zapomnieć, że jestem w ciąży
ale fajnie, że wszystko w porządku u małej prawie 1 kg, kawał pannicy

sama oba pokoje wymalowałaś? czuję się jak paskudny leniuch przy Tobie

Cytat:
brzmi smacznie
Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość

Dziś od rana biegałam po mieście bo mamy troszkę spraw do załatwianie,bo muszę się wam pochwalić kupiliśmy nareszcie nowy samochód, mąż załatwiał papierki a ja szperałam po lumpkach ciuszki dla małej,nawet parę fajnych rzeczy kupiłam ale peachelli nie przebiję no świetne zakupy

Ja chciałam też kupić sobie koszule do karmienia ale normalnie mnie rozwalają same misie albo kotki,znalazłam jedną we wzory jakoś tam ujdzie ale drugą kupię sobie lepszą gatunkowo i jeszcze jakiś szlafrok ogarnąć muszę,nie chce też za dużo kasy na nie wydać bo nie lubię spać w koszulach
gratki z okazji nowego autka pochwalisz się jakie? My też się przymierzamy do kupna jakiegoś używanego, w sumie nic specjalnego, byle jeździło i nie wykraczyło się np w drodze do szpitala

za koszulami też się rozglądałam, faktycznie królują takie infantylne w jakieś nadruki. Znalazłam taką gładką: http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...609628648.html chociaż nie wiem czy ten materiał da radę, bo nie wygląda zbyt solidnie.

Cytat:
zapisałam sobie w zakładkach, słodki ten rożek jeszcze tylko się waham czy nie lepiej wziąć usztywniany.
Cytat:
wow ale wyposażenie to dla jednego dziecka? sama mam chyba mniej ubrań całą wyprawkę już skompletowałaś?
Cytat:
cornflowerno jutro jak będę odbierać wyniki na papierku to odrazu zrobię CRP dla spokoju,na wizytę w piątek już będę mieć pełne wyniki... Jakoś się martwię tą najbliższą wizytą, do tej pory się tak nie stresowałam wizytami.
to badanie się robi przy wysokich leukocytach?

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-08-19 o 20:27
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 20:27   #4499
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Ostatnio jakoś zabiegana jestem i nie mam czasu nic pisać, współczuję wam przejść z cukrzycą ale tak jak napisały dziewczyny troszkę "Słodkich" mamuś jest na wątku i one będą wam służyły radą także głowa do góry

dzięki
co do koszul, to ja zamówiłam dzisiaj 3 na tej aukcji
http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...488432068.html

może Ci się spodobają. Dla mnie te z misiami i innymi zwierzątkami są jakieś takie mało atrakcyjne też mi jeszcze szlafrok został i biustonosze. Może szlafrok upoluje na ciuchach a jak nie to zamówie na allegro jakiś uniwersalny.

Cytat:

peachella, super łowy

ja musiałam jechać do lumpa z 15 km. U mnie w okolicy to tylko Roban.....a tam to szkoda gadać, ceny z kosmosu a ciuchy jak psu z gardła wyjęte

Cytat:
Czekolada ja jeszcze nie miałam tej homoglobiny glikowanej robionej.
Widzę, że Twoja lekarka idzie jak burza, moja diabetolog jest na urlopie i dopiero 7 września wizyta kontrolna...
Insulina jest bezpieczna dla dziecka, jeśli tak zadecydowała lekarka, tzn. że jest konieczność jej brania, to dobrze, bo lepsze to niż jej nie zażywanie kiedy to konieczne.
Moje cukry szaleją najczęściej po obiedzie, nawet jak zjem wszystko co dozwolone, ale przesadzę z wielkością porcji, już cukier w górę ech...

Poznanianko nie wiem jak będzie u Ciebie, ale ja z makaronem muszę uważać, nawet po pełnoziarnistym miałam wyższy cukier, tak samo z ziemniakami... Brokuły uwielbiam, dobrze że możemy je jeść bez ograniczeń

Peachella super zakupy u mnie w lumpkach raczej bieda i ceny wygórowane...

piękne rzeczy i jak dużo ! ja musze zacząć prać i prasować bo jak jeszcze dostanę kolejne od rodziny to sie nie wyrobię

A jeżeli jeszcze chodzi o Ciucholandy to polecam Wam " Biga". Nie tylko w Krakowie są. Jak wpiszecie na necie to są podane miasta i lokalizacje, może u Was też są. Tam takie cuda można dorwać

Jeszcze dostałam komplecik od przyszłej ciotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2389.JPG (72,3 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez peachella
Czas edycji: 2015-08-19 o 20:31
Stary 2015-08-19, 20:31   #4500
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
za koszulami też się rozglądałam, faktycznie królują takie infantylne w jakieś nadruki. Znalazłam taką gładką: http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...609628648.html chociaż nie wiem czy ten materiał da radę, bo nie wygląda zbyt solidnie.
Ooo fajna koszula zapiszę sobie bo szukałam ostatnio nie za drogiej, na zmianę. Mam już jedną taką http://allegro.pl/koszula-ciazowa-no...381525124.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości