![]() |
#181 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mój mąż dziwnie się zachowuje.
Cytat:
Bo jak na razie to on ma też całkiem sporo (więcej?) powodów do tego, żeby go coś bolało, uzasadnione poczucie krzywdy i dowód braku zaufania tudzież obcości żony. I tu zdecydowanie jest się czym martwić, bo wcale nie ma pewności, czy to się w ogóle da odbudować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I naprawdę zastanawiam się na jakiej zasadzie zostaliście małżeństwem. Nie wiedziałaś, że wchodzisz do jego rodziny? Nie widziałaś jakie mają relacje? Serio myślałaś, że po ślubie tylko ty i on? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Przepompownia Ścieków
|
Ale ja nie mówię o zwykłym przytulaniu tylko o tym nieszczęsnym spaniu na łyżeczkę na przykład. Tak trudno zrozumieć, że niektóre kobiety boli, że ich facet jest taki czuły w stosunku do kogoś innego? Ja sobie tego nie wyobrażam i tyle. I jeżeli wspólne spania tego typu byłyby ważniejsze od małżeństwa i uczuć żony to sorry, ale dla mnie to absurd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z mężem to lepiej się poznaj, bo ja w takim razie nie rozumiem, co Was w ogóle łączy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trudno, bo to są zupełnie różne odcienie czułości i miłości. To jakby była zazdrosna o dziecko, matkę, siostrę, czy psa. Naprawdę uważacie, że po ślubie można już kochać tylko żonę? I tylko jej okazywać czułość? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zapomnij o tym cholernym kuzynie. Nie skupiaj się na eliminowaniu jego tylko na wyjaśnieniu swoich potrzeb (bez pretensji, że on uczucia czy uwagę przeznaczoną Tobie oddaje kuzynowi). I serio, terapia by nie zaszkodziła. Wspólna. Bo Ciebie raczej nie to boli, że oni coś tam gdzieś razem pogadają, wyjadą czy się wykąpią raz na jakiś czas tylko to, że Ty tego nie miałaś i nie masz, a chcesz mieć. Nie "kosztem" jego, bo to nie tak działa, że jak odrzuci kuzyna to całą uwagę przeleje na Ciebie. Chcesz uwagi, bo jesteś jego żoną, kobietą jego życia i powinnaś ją dostać, ale żeby to przyjąć musisz wyrzucić z siebie to, co Cię boli. I nie - nie kuzyna, tylko całe swoje dzieciństwo, którego Twój mąż zapewne nie zna i nie rozumie, bo z enigmatycznych opowieści zrozumiał tyle, że: - to bolesne, - on miał inaczej, - nie chcesz o tym mówić a tak się nie da żyć. Po prostu się nie da. Nie zniesiesz tego. Gdyby nie było kuzyna byłaby matka, praca, hobby, cokolwiek innego odbierałoby Ci faceta, bo nadal nie umiałabyś się otworzyć i porozumieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Współczuje ci autorko, bo chyba żyjąc z nim nadal ,będziesz musiała kilka rzeczy zaakceptować wbrew sobie.
W przypadku pojawienia się dziecka,kiedyś,kiedyś, również możesz czuć się niekomfortowo,taki rodzinny gość będzie zapewne wariował na jego punkcie i miał z nim świetny kontakt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ok. Czyli czułość tylko wobec żony. Rozumiem. Dzieci będą miały fajnie. Edytowane przez KociaAmbiwalencja Czas edycji: 2015-08-19 o 14:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
pesymistka
|
A jak kuzyn miał dziewczynę to jak było?
![]() |
#191 | |
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
I jeżeli kiedyś będę miała własne młode to będę je przytulać jak stuknięta ![]() Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2015-08-19 o 14:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Często ludzie mnie atakują, że 7 lat siedziałam cicho aż nagle, z nia na dzień przejrzałam na oczy, że tu mi mąż się migdali z kuzynem. Więc przedstawie to jakby... Na osi czasu, a jak napisałam na wstępie, już dwa lata temu zaczęło mnie to niepokoić, a rok temu już mocno drażnić. 2008-2010 Narzeczeństwo Poznaliśmy się, zakochałam się jak wariatka, były imprezy, sms-y po nocach, wspólne wypady. Co mnie tam obchodziło, czy on ma kuzyna, czy 10 kuzynów czy żadnego? Liczył się ON i tylko ON. Potem poznałam jego rodzinę. Byłam zachwycona, bo była to taka rodzina, której ja nie miałam. Poznałam i szwagierkę i teściową i teścia i generalnie większość reszty tej bardzo dużej rodziny. Przyjęli mnie jak swoją, było cudownie. 2010-2012 Zamieszkiwanie z teściową Dalej świetnie, moja matka przyjechała do nas przez ten cały czas tylko raz, moje rodzeństwo nigdy, niech to mówi o moich kontaktach rodzinnych. Nieważne. Teściowa, złota kobieta, gotuje ze mną, gotuje dla nas, generalnie gotuje dla wszystkich. Przy tym nie ingeruje w nasze sprawy. Razem z nami mieszka jeszcze szwagierka. W domu sporo ludzi, wpadł kuzyn, wpadła kuzynka, znajomi szwagierki, znajomi teściowej albo teścia, albo siostra teściowej. Dużo ludzi. Nie wszyscy do nas. Mój mąż wyskoczył do kuzyna, on przychodził do nas. Tyle. Nie widziałam nic szczególnego, tyle tam było ludzi. 2012-do dzisiaj. Zamieszkanie na swoim Przez pierwszy rok urządzaliśmy nasz dom. Ja już nie widziałam, w co ręce włożyć. Dużo pomagał teść, szwagierka jeżdziła ze mną wybierać zasłony, itp. Kuzyn przyjeżdzał, nosił razem z mężem meble, albo malowali, albo tapetowali. A że potem zalegli wykończeni na kanapie z browarem to było OK. I potem (jak wszystko już okrzepło), właśnie jakieś dwa lata temu, zaczęłam dostrzegać to, o czym pisałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Konto usunięte
|
Tak, nie mieszajmy. Zapomnijmy o tym, że mąż autorki praktycznie tego dzieciaka wychowywał i tatusiował mu od niemowlęctwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Przepompownia Ścieków
|
Ok, masz rację. Ja tylko mówię o swoich poglądach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
Czyli najpierw fajnie, bo rodzina o jakiej marzyłaś, a teraz nie fajnie bo taka rodzina ma też minusy i mąż nie poświęca Ci 100% uwagi.
Nie pisz proszę, że dostrzegłaś w nich homoseksualizm, bo zaczynasz się zapętlać (raz homoseksualiści, raz ich nie podejrzewasz). Teraz byś chciała mieć męża dla siebie, a w takich rodzinach nie bierze się tylko miłości, pomocy i uwagi, ale się ją również daje. I podtrzymuje się więzi. Czasem aż do porzygu (ja np czasami mam dość siostry mojej mamy i jak jeszcze mieszkałam w domu to mnie denerwowało, że jest prawie codziennie choćby na szybką kawę i papieroska, ale wiem, że jak będę czegoś potrzebować to ona wszystko dla mnie zrobi). I czasem trzeba postawić granice i powiedzieć, że czegoś jest za dużo, ale nie argumentem o homoseksualnym kazirodczym związku! Xenon - dla Ciebie rodzice i dzieci to inny poziom zażyłości. Dla mnie i jak widać dla jej męża już nie. Nie rozumiem, dlaczego to on ma dążyć do "zrównania do jej normalności", a np nie ona do jego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Przepompownia Ścieków
|
No i właśnie w tym jest duży problem, bo to jednak fundamentalne poglądy. Oni się bardzo pod tym względem różnią, więc każda ze stron idąc na kompromis będzie się czuła źle. Wychodzi więc na to, że Autorka guzik wiedziała na temat tej relacji zanim zostali małżeństwem. Czemu tak wyszło - nie wiem i dziwi mnie to w sumie.
Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2015-08-19 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się. I dlatego tak mnie dziwi, że nie przeszkadzało jej to wcześnie, a wręcz ochoczo korzystała z plusów rodziny zżytej (gotująca teściowa, pomoc w urządzaniu mieszkania itd.) Takie rzeczy się widzi. Widzi się i reaguje zanim wejdzie się w związek małżeński.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Zaprawde powiadam Wam, że nie wiedziałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Przepompownia Ścieków
|
Mąż nigdy Ci nie opowiadał o tym, jak ważny jest dla niego kuzyn? Nawet jak byliście nieformalnie parą, to nie wspomniał o tym nawet?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Rozeznanie
|
A nie jest trochę tak, że póki uwaga i męża i rodziny była skupiona na Tobie to było fajnie? Tak ładnie Cię przyjęli, zajęli się Tobą, pomagali. W końcu miałaś to czego zawsze nie miałaś. Teraz zajęto się kuzynem, nie trzeba Cię wiecznei głaskać po główce i pupa.
Był kiedyś artykuł w Twoim Stylu (chyba) o babce, która w teściowej odnalazła taką matkę, o jakiej marzyła (czułą, ciepłą, cierpliwą) i tak bardzo spodobało jej się bycie traktowanym w taki sposób, że zaczęła robić się zazdrosna o swoją szwagierkę (rodzoną córkę teściowej). Serio boli to, że on przytula kuzyna, czy że w ogóle okazuje mu czułość i uwagę? Nie jesteś zazdrosna o ich wspólny czas? Nie chciałabyś być dla niego wszystkim i inni nie powinni już być mu potrzebni? Tak szczerze się zastanów - serio uważasz, że ich łączy kazirodczy romans, czy szalejsz bo zajął się kimś innym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No absurdem by było, żeby np. na moje pytanie "co robiłeś" odpowiedział w stylu "A wiesz, młody był u nas na śniadaniu, to go trochę poczochrałem po włosach, a potem pojechaliśmy nad jezioro pokąpać się na waleta a jak wróciliśmy to mu pożyczyłem swoje ulubione slipy". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Konto usunięte
|
Ja się z tym nie zgadzam. Tak poważne zarzuty mogą wyprowadzić z równowagi każdego.
Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-08-19 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak ona by się z tym czuła? Szczęśliwa, że jej się zwierza, czy raczej zraniona tym, że ona tego nie miała i zazdrosna? Jasne, że milczenie z jego strony nie było ok. Ale jeśli dziewczyna, w której się zakochał tak bardzo unikała otwartych i głębszych rozmów na temat rodziny to on miał ją do tego zmuszać? Na siłę jej opowiadać? Z czasem uznał, że co miała się dowiedzieć to wie, bo poznała rodzinę, mieszkali razem itp. To facet jest a nie jasnowidz. Nic w tym dziwnego, że - sorry za przykład - ale zgwałconej przyjaciółce nie opowiadam jakiż to miałam zaje**** brutalny seks przedwczoraj, bo to by ją raniło. Toteż i on jej na początku nie opowiadał jakie to ma zaje**** relacje z kuzynem skoro ona z rodzeństwem takich nie miała, bo to by ją raniło. Sama nie zaczynała tematu więc się z tym nie pchał na siłę. Takie trudne do pojęcia? Jakaś niemożliwa logika z kosmosu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Moje Drogie, myślę, że teraz nie ma co już tego roztrząsać. Ogólnie zostałam tutaj, że tak powiem... Zgnojona za swoją nietolerancję, zaściankowość, zazdrość itp. I nie powiem, spodziewałam się innych odpowiedzi, ale też po to weszłam na forum, żeby poznać opinie innych ludzi, licząc oczywiście się z tym, że nie wszystkie będą zgodne z moim punktem widzenia. W każdym razie porozmawiam z mężem i wtedy zobaczymy, co on mi powie. Bo właśnie sobie zdałam sprawę, że on wróci raczej dzisiaj, bo musi wrócić. Jak nie do mnie, to do firmy, bo jutro ma podpisywanie nowych umów, a wszystkie dokumenty są w domu. Tak więc ta niezwykle trudna rozmowa odbędzie się pewnie dzisiaj wieczorem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Konto usunięte
|
Ktoś zarzucił mu kazirodczy, homoseksualny związek (czy tam "homoerotyczną fascynację"). Tym kimś jest najbliższa mu osoba, żona, z którą żyje tyle lat. Naprawdę, będąc na jego miejscu, podeszłabyś do tego ze spokojem? Ja na przykład też bym się wściekła. Mam kuzynkę, z którą robię te wszystkie rzeczy, o których pisze autorka. Dostałabym szału, gdyby mój wieloletni partner coś takiego wymyślił. To byłaby trzecia wojna światowa.
W sumie to już nieważne, bo, jak widać, autorka dostrzegła już, że przegięła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.