![]() |
#211 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Helol
Co jest na obniżenie ciśnienia bo mam wrażenie że mi mega skoczylo - mam krew w nosie, goraco mi, jakby pulsuje mi w głowie Nie mam cisnieniomierza ciekawe czy jak pójdę do przychodni to mi pielęgniarki zmierza czy hbede musiała na wizytę się umawiać? |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak sie nie ogolisz to pewnie Cie w szpitalu ogolą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
Ooo ja to miałam sporo wód, jak mi przebili pęcherz to kilka razy tak chlustnęły, ze wszystko mokre, kapcie itp. Nie zapomnę jak tzet na mi kolanach z papierem w tych wodach grzebal czy oby nie są zielone, ale to chyba z nerwów tak
![]()
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png Edytowane przez vikicullen Czas edycji: 2015-08-19 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Wtajemniczenie
|
U mnie w kilku aptekach mozna mierzyc cisnienie
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie ma magicznego doraźnego na obniżenie - niestety. Nie lekceważ, koniecznie sprawdź Kasia!
![]() |
#216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a Jak to Jest Przy porodzie rodzinnym. Gdzieś musze wcześniej zgłaszać, coś wypełnić czy jak przyjadę do szpitala to będą pytać
![]()
#218 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
musi byc gładka na ewentualne szycie... a odchodzących wód nie jesteś w stanie przeoczyć. też się tego obawiałam, ale jak mi w nocy zaczeło lecieć to już nie miałam wątpliwości. a wstałam tylko siusiu zrobić ; p Cytat:
u nas się nie zgłasza, przyjeżdzasz z partnerem i on wchodzi z tobą, a go nikt nie wyprasza |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#219 | ||||
Wtajemniczenie
|
Aaa pożarliśmy się dzisiaj popołudniu rodzinnie każdy z każdym
![]() ![]() Cytat:
Zobaczę jaka duża się kluska urodzi, to będę wiedzieć co dalej. W razie czego Tż w kupowaniu pieluch ma wprawę, a rossmannów i biedronek pełno na każdym rogu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Po pierwszym porodzie tydzień byłam z dzieckiem w szpitalu. Wyszłam z okropną anemią i ledwo się na nogach trzymałam, więc nie wyobrażałam sobie kogokolwiek w domu gościć ![]() Rodzice Tżta razem z moją Mamą przyjechali jak młody miał 15 dni, dostali nakarmione dziecię w wózku na spacerek, a my z Tżtem pognaliśmy do galerii żebym sobie jakieś bluzki do karmienia kupiła ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
nic nie piszecie, a mnie coś spanie bierze. chyba idę się zrelaksować do wanny ; p
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
8 stron od rana! ładne rzeczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nam na SR położne powtarzały, żeby po odejściu lub zauważeniu sączenia wód być w szpitalu w ciągu 2h.
![]() |
#223 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#224 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie mała rośnie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja spadam bo oczy mnie pieką od lapka Toska nie wiem czy chce , ale wole tam niż u mnie w rejonowym , bo wiem jak olewają pacjentki które u nich się nie leczą i prowadzą ciąży.
![]() ![]() nasze 2620 gram szczęścia Edytowane przez gosiek0388 Czas edycji: 2015-08-19 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie lekarz mowil, ze po odejsciu wód do szpitala tylko karetką.. ja akurat mialam przebijane i bardziej się sączyly niz chlustaly ale dlatego, ze głowka pewnie przeszkadzala |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U nas przyjeżdzasz z chłopem czy z kim tam chcesz i wchodzisz. Wymagają od niego butów zmiennych i wygodnego ubrania np, koszulka i dresy albo żeby zakupić fartuszek i kapciochy u nich chyba z 20 zł. Musisz się u siebie w szpitalu dowiedzieć. Zadzwoń na oddział i podpytaj.
![]() |
#228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale podobno tam strasznie dużo chętnych do rodzenia i jak byłam ostatnio w szpitalu to na sali miałam dziewczynę, która na Kopernika chodziła na ktg i chciała rodzić i niestety ją odesłali do innego szpitala, bo za duży ruch. Biedna od 7 siedziała w klinice na IP a dopiero popołudniu późno załatwili jej karetkę do transportu.
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
bez przesady, sama szybciej dojedziesz niż wzywać karetkę. odejście wód to nic takiego. ewentualnie jak wody są zielone to trzeba się spręzyć, ale to też nie jest powód do wzywania karetki
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | ||
Zakorzenienie
|
Gdzie Wy jedziecie bo coś przeoczyłam?
[QUOTE=ktosiula;52471030 Ja bym brała 2 opcję ale nie czaję czemu Ci każe płacić połowę kosztów. Ale już bym się zgodziła, żeby mieć z głowy. Mój mąż ciągle mi przypominał jak parłam, że oczy zamknięte i mimo zamkniętych oczu miałam wylewy plus wybroczyny na szyi. Wybroczyny zeszły szybko a krwiaki na oczach po 6 tygodniach. Żle wyglądałam. Myślę, ze to efekt braku skurczy partych i natura nie podpowiedziała jak przeć. )[/QUOTE] Nie odpisał dziś już sprzedawca. Może przetrzepują magazyn czy mają w ogóle nie uszkodzony egzemplarz ![]() Cytat:
Cytat:
a to dlaczego karetką. JA odejdą wodu to można jeszcze w domu prysznic wziąć i jechać spokojnie. Chyba, ze zielone to natychmiast
![]() |
#231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zetpol ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z tymi 2 godzinami to z reszta chodzi tylko o to, zeby nie wdala sie tam jaka infekcja (pecherz chroni dziecko) bo w razie braku akcji porodowej podadza antybiotyk ochronny i tyle. Polozna tez mowila ze jak ciaza niedonoszona to potrafia bez wód pod ktg trzymac nawet i z tydzien w szpitalu zanim wywolaja porod aby dziecko jeszcze dojrzalo, takze brak wod to nic takiego strasznego żeby pedzic na zlamanie karku. No chyba ze wody zielone. Lepiej w miare mozliwosci sie jeszcze wykapac, przebrac bo i tak to bedzie jedna z pierwszych rzeczy do ogarniecia w szpitalu ![]()
Maks ![]() ![]() 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-08-19 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
dobranoc. rano pewnie wejde i juz bede musiala nadrabiac ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
tak mowil mi lekarz przed pierwszym porodem. i to powiedzial , ze po odejsciu wód obowiązkowo wzywać karetke. po prostu jest duze ryzyko, ze np wypadnie pępowina i dziecko juz nie ma takiej amortyzacji jak z wodami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Znowu zla jestem na suebie . Rano znslazlam lozeczko na olx, ale nie zadzwonilam tylko napisalam. A wieczorem juz nieaktualne. Ehhh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz też długo się zastanawiała czy brać i już miałam nie brać ale znalazłam jeden z wysypka za 20 coś zł i w kolorze co by mi może do wózka pasował tylko nie wiem czy wzór nie obciachowy jutro z kompanii wrzuce linka Cytat:
Tylko moja lekarka powatpiewaa w do trwanie do terminu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki za podpowiedzi z tym ciśnieniem jutro coś muszę zrobić z tym tylko będzie problem utrafić bo to jakby chwilowe takie wzrosty są że gorąco mi się w głowę robi i po chwili przechodzi i nie wiem czy samo spada czy jak? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja do teraz nie mogę wybaczyć mężowi, ze chciał czekać do wypłaty jak był fotelik z nową bazą za 300 zł ![]() Cytat:
Kurde psuje mi plany to łóżeczko grrr Wyprałam i wyprasowałam śpiworki i chciałam prześcieradła prać i wrąbać to wszytsko co do spania do szuflady łóżeczka i doopa ![]() Jak mnie wkurzają staniki aaaaaaaaaaaaaa... gniecie z prawej pod cyckiem.
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
a moje cisnienie nie wzrasta powyzej 90/50
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Padam na ryjek. Idę się kłaść. DObranoc ![]()
![]() |
#240 | ||
Wtajemniczenie
|
Obudziła mnie wiadoma potrzeba i chwilowo zasnąć nie mogę. W dodatku cały dzień wczoraj i teraz też mam nos przytkany i to nie katarem, a skrzepami krwi
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Daj znać jak Ci się podoba jak przyjdzie. Póki co muszę kupić Tżtowi prezent na urodziny i chwilowo wstrzymać się z zakupami wszelkimi innymi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.