Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-19, 19:35   #211
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Helol

Co jest na obniżenie ciśnienia bo mam wrażenie że mi mega skoczylo - mam krew w nosie, goraco mi, jakby pulsuje mi w głowie
Nie mam cisnieniomierza ciekawe czy jak pójdę do przychodni to mi pielęgniarki zmierza czy hbede musiała na wizytę się umawiać?
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 19:36   #212
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
jak np pojedzie się wcześnie to cały czas np 10 h jest się na sali porodowej , czy te lżejsze skurcze jest się na normalnej sali a potem się idzie na porodówkę?? grażkę trzeba do sn na 0 wypitolić
ja mialam 3 cm rozwarcia i skurcze co 5 min i na sale porodową na poczatku sie straaasznie wynudzilam
jak sie nie ogolisz to pewnie Cie w szpitalu ogolą przynajmniej u mnie tak jest....
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 19:41   #213
vikicullen
Zadomowienie

Ooo ja to miałam sporo wód, jak mi przebili pęcherz to kilka razy tak chlustnęły, ze wszystko mokre, kapcie itp. Nie zapomnę jak tzet na mi kolanach z papierem w tych wodach grzebal czy oby nie są zielone, ale to chyba z nerwów tak

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png

Edytowane przez vikicullen
Czas edycji: 2015-08-19 o 19:42
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 19:47   #214
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Helol

Co jest na obniżenie ciśnienia bo mam wrażenie że mi mega skoczylo - mam krew w nosie, goraco mi, jakby pulsuje mi w głowie
Nie mam cisnieniomierza ciekawe czy jak pójdę do przychodni to mi pielęgniarki zmierza czy hbede musiała na wizytę się umawiać?
U mnie w kilku aptekach mozna mierzyc cisnienie
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 19:47   #215
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Helol

Musisz sprawdzić, górne powyżej 140 w ciąży jest niebezpieczne, może ktoś z sąsiadów a ciśnieniomierz?
Nic nie ma magicznego doraźnego na obniżenie - niestety.
Nie lekceważ, koniecznie sprawdź Kasia!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 19:58   #216
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Ooo ja to miałam sporo wód, jak mi przebili pęcherz to kilka razy tak chlustnęły, ze wszystko mokre, kapcie itp. Nie zapomnę jak tzet na mi kolanach z papierem w tych wodach grzebal czy oby nie są zielone, ale to chyba z nerwów tak
wow to ile kurde tych wód tam jest że to tak chlusta zrobiły mi się oczy jak 5 zł ze zdziwienia
Stary 2015-08-19, 20:02   #217
88maggie88
Wtajemniczenie

Dziewczyny a Jak to Jest Przy porodzie rodzinnym. Gdzieś musze wcześniej zgłaszać, coś wypełnić czy jak przyjadę do szpitala to będą pytać ?
Stary 2015-08-19, 20:14   #218
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
jak np pojedzie się wcześnie to cały czas np 10 h jest się na sali porodowej , czy te lżejsze skurcze jest się na normalnej sali a potem się idzie na porodówkę?? grażkę trzeba do sn na 0 wypitolić
mi odeszły wody o 3 w nocy, po 4 byłam w szpitalu, zanim mnie z soru przekazali na porodówkę to prawie kolejna godzina mineła, ale już na tej porodówce zostałam. o 12.30 był Michał na świecie.

Cytat:
aha kumam na jeżyka , bez czuprynki
a mi np bratowa mówiła że jej jako tako wody nie pluchnęły ani nie sączyły się tylko mówiła że często chodziła sikać.. możliwe jest to by nie postrzec że wody odchodzą, też no wiem że nie zawsze odejdą
haha na jeżyka ;p się uśmiałam. generalnie grażyna z góry nie musi być łysa, ale przy wejściu powinna, ale położne same cię dogolą jak stwierdzą, że za bujną czuprynę tam masz ; p
musi byc gładka na ewentualne szycie...

a odchodzących wód nie jesteś w stanie przeoczyć. też się tego obawiałam, ale jak mi w nocy zaczeło lecieć to już nie miałam wątpliwości. a wstałam tylko siusiu zrobić ; p

Cytat:
Helol

jedz lepiej na jakiś nocny dyżur, lepiej to sprawdzić

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a Jak to Jest Przy porodzie rodzinnym. Gdzieś musze wcześniej zgłaszać, coś wypełnić czy jak przyjadę do szpitala to będą pytać ?
u nas się nie zgłasza, przyjeżdzasz z partnerem i on wchodzi z tobą, a go nikt nie wyprasza

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 20:23   #219
toskaKrk
Wtajemniczenie

Aaa pożarliśmy się dzisiaj popołudniu rodzinnie każdy z każdym te hormony powodują u mnie zupełny brak cierpliwości i wkurzenie o byle pierdoły, a potem idzie lawina. Zastanawiam się tylko jakie hormony usprawiedliwiają Tżta?

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jedno pytanie z serii głupich i takich, które wykazują, jak duża jest moja niewiedza w temacie wyprawki dziecięcej - ile paczek pampersów kupujecie i na jaki rozmiar? Bo ja myślałam, żeby kupić dwie paczki 1 na sam początek - jedna do szpitala, druga do domu. Ale sama nie wiem, czy z tych 1 za szybko nie wyrośnie?
Ja dzisiaj kupiłam jedną paczkę "1" i jedną "2".
Zobaczę jaka duża się kluska urodzi, to będę wiedzieć co dalej. W razie czego Tż w kupowaniu pieluch ma wprawę, a rossmannów i biedronek pełno na każdym rogu

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
e tam beznadziejna, skoro dziecię będzie po obiedzie i zaraz jedziecie to nie rób sobie wyrzutów ;P ja czasami też nie mam obiadu w domu :P
W końcu się okazało, że Tż skończył trochę wcześniej i przyjechał do domu na szybki obiad - ziemniaki, schabowe z zamrażalnika i pomidorki z ogórkami

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
No tez wolę do domu. W ogóle ja nie jestem za wycieczkami do noworodka:/ Dziecko i tak przestraszone, kobieta zmęczona i zarazy przynoszą. Jeszcze przeszkadzają innym. Można w domu odwiedzic i przy okazji synowej ugotować, pranie zrobić, poodkurzać, pomyć podłogi i mogą iść do domu
piękne podsumowanie. Jestem całkowicie za
Po pierwszym porodzie tydzień byłam z dzieckiem w szpitalu. Wyszłam z okropną anemią i ledwo się na nogach trzymałam, więc nie wyobrażałam sobie kogokolwiek w domu gościć
Rodzice Tżta razem z moją Mamą przyjechali jak młody miał 15 dni, dostali nakarmione dziecię w wózku na spacerek, a my z Tżtem pognaliśmy do galerii żebym sobie jakieś bluzki do karmienia kupiła

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie mam W końcu ugięłam się i kupiłam rożek, od razu jakoś mi ulżyło
Pokaż
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 20:26   #220
emylka86
Zakorzenienie

nic nie piszecie, a mnie coś spanie bierze. chyba idę się zrelaksować do wanny ; p

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-08-19, 20:26   #221
kasia_aa
Zadomowienie

8 stron od rana! ładne rzeczy witam sie w tej czesci i zmykam sie kąpać
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-19, 20:27   #222
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Raczej zależy od wewnętrznych zasad szpitala, u mnie nic nie trzeba, wystarczy wziąć męża pod pachą na porodówkę

Nam na SR położne powtarzały, żeby po odejściu lub zauważeniu sączenia wód być w szpitalu w ciągu 2h.
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 20:34   #223
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość

Małpko a jak te pieluchy z babydream ? bo mam jedną paczkę, ostatnio byly po 10zl.
moim małym dupkom odpowiadały teraz też zamierzam je kupić

Cytat:

co roku przychodzi ich coraz więcej najpierw przyjmowaliśmy 3 osoby a teraz 7 , mamy już stałych, zawsze dzwonią i pytają się czy ich przyjmiemy
wolałabym żeby dowiedzieli się już po wszystkim
ale fajnie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 20:38   #224
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Byłam w poradni na wizycie , wszystko w jak najlepszym porządku , mała sporo nadrobiła bo w 13 dni - 532g i waży 1806g
Miałam dziś pierwsze KTG (myślałam że zejde na zawał bo pielęgniarka nie mogła małej znajść tętna, chyba z 5 min jeżdziła mi po brzuchu, po czym się kapnęła że maszyna od KTG jest "zciszona" , wydawało mi się że jest z lewej strony brzucha a jednak jest z prawej i tak nisko więc chyba leży w poprzek ale oczywiście dalej pośladkowo , ale lekarka powiedziała żeby się nie martwić bo ma duuuużo czasu na odwrócenie się, i oczywiście musiałam być swiadkiem tego jak laska poszła przede mną na wizyte i coś było nie tak z dzieckiem , bo wyszła jedna lekarka z nią i poszły na oddział , ona cała popłakana, roztrzęsiona, masakra.
Dobrze, że wszystko ok
Fajnie mała rośnie na Kopernika byłaś? tam chcesz rodzić?

Cytat:
W ogóle jutro mam 3 prenatalne na 10 godzinę. Trochę się boję. Prosze o kciuki
Przyszedł mi kombinezon Ale super i czapeczka do tego jest a nic nie było mowy o czapeczce
Kciuki za usg
Stary 2015-08-19, 20:40   #225
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
nic nie piszecie, a mnie coś spanie bierze. chyba idę się zrelaksować do wanny ; p
już tyle dziś stron nawaliły że nie mają siły pisać

ja spadam bo oczy mnie pieką od lapka
Toska nie wiem czy chce , ale wole tam niż u mnie w rejonowym , bo wiem jak olewają pacjentki które u nich się nie leczą i prowadzą ciąży.

Edytowane przez gosiek0388
Czas edycji: 2015-08-19 o 20:43
gosiek0388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 20:45   #226
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Raczej zależy od wewnętrznych zasad szpitala, u mnie nic nie trzeba, wystarczy wziąć męża pod pachą na porodówkę

Nam na SR położne powtarzały, żeby po odejściu lub zauważeniu sączenia wód być w szpitalu w ciągu 2h.
u nas moze byc jedna osoba z rodzącą na sali.

mnie lekarz mowil, ze po odejsciu wód do szpitala tylko karetką..
ja akurat mialam przebijane i bardziej się sączyly niz chlustaly ale dlatego, ze głowka pewnie przeszkadzala
Stary 2015-08-19, 20:46   #227
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Jakos ciasno w tym samochodzie sie robi albo ja taka duza
Inga zasnela to mam cisze bo ciagle trzeba ja zabawiac i siedzialam taka skrzywiona
Dzisiaj jedziemy ze szawgierka i ona prowadzi i jedziemy jedziemy jedziemy czasami krzycze na Tz ze jedzie za szybko ale ona za wolno hehe.
Nel mi sie kreci w brzuchu i pod zebra wciska jakas czesc ciala az musze sie prostowac.
Czuje ze powinnam juz szykowac wszystko na przybycie kolejnej córci
A gdzie wy jedziecie?

Cytat:
Helol

Zmierzą Ci. Albo w aptece, sprawdź to ciśnienie

Cytat:
U nas przyjeżdzasz z chłopem czy z kim tam chcesz i wchodzisz. Wymagają od niego butów zmiennych i wygodnego ubrania np, koszulka i dresy albo żeby zakupić fartuszek i kapciochy u nich chyba z 20 zł. Musisz się u siebie w szpitalu dowiedzieć. Zadzwoń na oddział i podpytaj.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 20:48   #228
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Toska nie wiem czy chce , ale wole tam niż u mnie w rejonowym , bo wiem jak olewają pacjentki które u nich się nie leczą i prowadzą ciąży.
Ja nie za bardzo tam chcę, chociaż wiadomo że specjaliści jedni z lepszych.
Ale podobno tam strasznie dużo chętnych do rodzenia i jak byłam ostatnio w szpitalu to na sali miałam dziewczynę, która na Kopernika chodziła na ktg i chciała rodzić i niestety ją odesłali do innego szpitala, bo za duży ruch. Biedna od 7 siedziała w klinice na IP a dopiero popołudniu późno załatwili jej karetkę do transportu.
Stary 2015-08-19, 21:04   #229
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
u nas moze byc jedna osoba z rodzącą na sali.

ja akurat mialam przebijane i bardziej się sączyly niz chlustaly ale dlatego, ze głowka pewnie przeszkadzala
bez przesady, sama szybciej dojedziesz niż wzywać karetkę. odejście wód to nic takiego. ewentualnie jak wody są zielone to trzeba się spręzyć, ale to też nie jest powód do wzywania karetki

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-08-19, 21:09   #230
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość

My w drodze zaraz postój na kfc
Gdzie Wy jedziecie bo coś przeoczyłam?
[QUOTE=ktosiula;52471030

Ja bym brała 2 opcję ale nie czaję czemu Ci każe płacić połowę kosztów. Ale już bym się zgodziła, żeby mieć z głowy.

Mój mąż ciągle mi przypominał jak parłam, że oczy zamknięte i mimo zamkniętych oczu miałam wylewy plus wybroczyny na szyi. Wybroczyny zeszły szybko a krwiaki na oczach po 6 tygodniach. Żle wyglądałam. Myślę, ze to efekt braku skurczy partych i natura nie podpowiedziała jak przeć.
)[/QUOTE]

Nie odpisał dziś już sprzedawca. Może przetrzepują magazyn czy mają w ogóle nie uszkodzony egzemplarz

Cytat:
Helol

Zmierzą CI. Ja musze utrzymywać mniejsze niż 140/90. czasami wbrew pozorom jak mam takie objawy jak Ty to wychodzi dość ładne ciśnienie a czasami jest wysokie a nic na to nie wkazuje:/ trzeba sprawdzić
Cytat:
NAsza połóżna jak dawała plany porodu to mówiła że można wpisać w plan i dać przy przyjeciu

Cytat:
a to dlaczego karetką. JA odejdą wodu to można jeszcze w domu prysznic wziąć i jechać spokojnie. Chyba, ze zielone to natychmiast
Stary 2015-08-19, 21:13   #231
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Uwaga mamy przedszkolaków ważna sprawa - jakie kapcie do przedszkola kupujecie/polecacie???
Nie mam szczęścia do zakupu tej części przedszkolakowego wyposażenia, nie umiem trafić wygodnych i dobrze trzymających nóżkę, a młody sobie zażyczył dzisiaj kupić nowe i nie wiem czego szukać.
ja najcześciej kupowałam befado, bo najdłużej wytrzymywały, nie robił dziur tak szybko, ale czasem kupowałam jakieś tańsze tylko nie moge sobie przypomnieć co to była za firma:/

zetpol ta druga firma
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 21:28   #232
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
bez przesady, sama szybciej dojedziesz niż wzywać karetkę. odejście wód to nic takiego. ewentualnie jak wody są zielone to trzeba się spręzyć, ale to też nie jest powód do wzywania karetki

Z tymi 2 godzinami to z reszta chodzi tylko o to, zeby nie wdala sie tam jaka infekcja (pecherz chroni dziecko) bo w razie braku akcji porodowej podadza antybiotyk ochronny i tyle. Polozna tez mowila ze jak ciaza niedonoszona to potrafia bez wód pod ktg trzymac nawet i z tydzien w szpitalu zanim wywolaja porod aby dziecko jeszcze dojrzalo, takze brak wod to nic takiego strasznego żeby pedzic na zlamanie karku. No chyba ze wody zielone. Lepiej w miare mozliwosci sie jeszcze wykapac, przebrac bo i tak to bedzie jedna z pierwszych rzeczy do ogarniecia w szpitalu
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2015-08-19 o 21:30
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 21:41   #233
emylka86
Zakorzenienie

dobranoc. rano pewnie wejde i juz bede musiala nadrabiac ;p

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-08-19, 21:44   #234
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

a to dlaczego karetką. JA odejdą wodu to można jeszcze w domu prysznic wziąć i jechać spokojnie. Chyba, ze zielone to natychmiast
tak mowil mi lekarz przed pierwszym porodem. i to powiedzial , ze po odejsciu wód obowiązkowo wzywać karetke. po prostu jest duze ryzyko, ze np wypadnie pępowina i dziecko juz nie ma takiej amortyzacji jak z wodami.
Stary 2015-08-19, 21:46   #235
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk;

Pokaż
wzielam tu ochraniacz do lozeczka. To dolozylam ten rozek. zygzaki pastelowe http://allegro.pl/rozek-becik-baweln...590838681.html

Znowu zla jestem na suebie . Rano znslazlam lozeczko na olx, ale nie zadzwonilam tylko napisalam. A wieczorem juz nieaktualne. Ehhh
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 21:57   #236
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,melduję że czekam na wypis , Tż i mogę jechać do domu .
Dostałam na odchodne receptę na luteinę i jeszcze jakieś jedne dowcipne tabletki oraz nakaz leżenia plackiem i nic nie robienia. Z tym ostatnim będzie najgorzej ale postaram się nie przejmować tym że Tż był przez tydzień sam w domu i pewnie zastanę tam brud,syf i malarię.Będę odpoczywać i zaciskać nogi tak długo jak tylko się da.
Super teraz leżeć w domku i nic nie robić żeby nie wrócić na dietę do szpiutala

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Jadę dziś robić kolejne podejście do pościeli...dumam tylko co zrobić z tematem wózka, czy kupić pościel, czy poprzestać na kocykach - jak jest u Was?
Jak już dziewczyny pisały pościel w wózku to zbędny wydatek. Sprawdź czy możesz zamontować przescieradelko z gumka ok 10zl na all albo wkładać pieluszki flanelowa. A Niemowlak w gondoli nie potrzebuje podusi.

Cytat:
ooo kolejny wątek witam sie i ja.

Powiedzcie mi dziewczyny czy któraś z was nie ma rożka? bo ja planuje w kocyk małego owijać. Bo co ten rożek rózni się tymże go można zapiąć? czy czymś jeszcze.? Tzn wiem że są jakieś z usztywnieniem.
U nas jest wymagany w szpitalu do wyprawki później mi się nie przydział jako rożek tylko jako kolderka
Teraz też długo się zastanawiała czy brać i już miałam nie brać ale znalazłam jeden z wysypka za 20 coś zł i w kolorze co by mi może do wózka pasował tylko nie wiem czy wzór nie obciachowy jutro z kompanii wrzuce linka

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
czemu ja? jeszcze elve przede mną, a i kasiapruszkow pisała że w połowie września może rodzić

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

pasztetnik a Ty prałaś już tą pościel od naszego sprzedawcy ??
No ją to bym bardzo nie chciała być pierwszą ją się pisze na poród od początku października ale nie we wrześniu
Tylko moja lekarka powatpiewaa w do trwanie do terminu

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Oliath, patrz jakie fajne naklejki mają w Biedrze po 2,49 i to różne rodzaje sówek nawet fluorescencyjne były
A. Ją dziś byłam i widziałam je ale nie wzięła bo ceny nie było założyła że z 7zl będą kosztowaly

Cytat:
W ogóle jutro mam 3 prenatalne na 10 godzinę. Trochę się boję. Prosze o kciuki
Przyszedł mi kombinezon Ale super i czapeczka do tego jest a nic nie było mowy o czapeczce
Kciuki

Dzięki za podpowiedzi z tym ciśnieniem jutro coś muszę zrobić z tym tylko będzie problem utrafić bo to jakby chwilowe takie wzrosty są że gorąco mi się w głowę robi i po chwili przechodzi i nie wiem czy samo spada czy jak?
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 22:09   #237
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
wzielam tu ochraniacz do lozeczka. To dolozylam ten rozek. zygzaki pastelowe http://allegro.pl/rozek-becik-baweln...590838681.html

Znowu zla jestem na suebie . Rano znslazlam lozeczko na olx, ale nie zadzwonilam tylko napisalam. A wieczorem juz nieaktualne. Ehhh
Ładny rożek
Ja do teraz nie mogę wybaczyć mężowi, ze chciał czekać do wypłaty jak był fotelik z nową bazą za 300 zł

Cytat:
Dzięki za podpowiedzi z tym ciśnieniem jutro coś muszę zrobić z tym tylko będzie problem utrafić bo to jakby chwilowe takie wzrosty są że gorąco mi się w głowę robi i po chwili przechodzi i nie wiem czy samo spada czy jak?
No to nie koniecznie masz wzrost ciśnienia. JA dzisiaj rano dziwnie się czułam, napady gorąca, w głowie dudniło, serce waliło a się okazało że ciśnienie jedna z najniższych czyli 128/82. No ale musisz sprawdzić. DObrze mieć ciśnieniomierz. My specjanie kupiliśmy teraz

Kurde psuje mi plany to łóżeczko grrr Wyprałam i wyprasowałam śpiworki i chciałam prześcieradła prać i wrąbać to wszytsko co do spania do szuflady łóżeczka i doopa

Jak mnie wkurzają staniki aaaaaaaaaaaaaa... gniecie z prawej pod cyckiem.
Stary 2015-08-19, 22:22   #238
Amelie04
Zakorzenienie

a moje cisnienie nie wzrasta powyzej 90/50 czuje sie jak flaki z olejem codziennie
Stary 2015-08-19, 22:39   #239
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
a moje cisnienie nie wzrasta powyzej 90/50 czuje sie jak flaki z olejem codziennie
Moja siora też takie miała w ciąży niskie cały czas. JA to jestem wysokociśnieniowiec

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Padam na ryjek. Idę się kłaść. DObranoc
Stary 2015-08-20, 02:55   #240
toskaKrk
Wtajemniczenie

Obudziła mnie wiadoma potrzeba i chwilowo zasnąć nie mogę. W dodatku cały dzień wczoraj i teraz też mam nos przytkany i to nie katarem, a skrzepami krwi masakra bo ten zapach i smak krwi ciągle czuję

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
ja najcześciej kupowałam befado, bo najdłużej wytrzymywały, nie robił dziur tak szybko, ale czasem kupowałam jakieś tańsze tylko nie moge sobie przypomnieć co to była za firma:/

zetpol ta druga firma
W końcu kupiliśmy Befado takie jakby tenisówki wsuwane z gumkami, bo młodemu strasznie się wzór podobał. Niestety wpada między rozmiary tzn kupiliśmy mu takie niemal na styk, bo większe były sporo za duże. Mam nadzieję, że pochodzi chociaż 2 miesiące

Cytat:
O ja chyba też coś z takich wezmę jeśli się zdecyduję
Daj znać jak Ci się podoba jak przyjdzie.

Póki co muszę kupić Tżtowi prezent na urodziny i chwilowo wstrzymać się z zakupami wszelkimi innymi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości