Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-19, 22:48   #2941
loudres
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Nie, śliniak to jest ściema. Jak dziecko ulewa, to przeważnie leje się aż po nasze buty. Pielucha pod szyją i to jest czasem mało. Po prostu obkładałam młodą pieluchą i to był najlepszy sposób. Śliniaczki to ujdą przy deserkach, chociaż i to nie zawsze.
Zależy jak komu, mój mały nie zygal do butów, a odbijalo mu się tyle ze skapalo na bluzkę, u mnie się przydało i przy wysokim slinieniu się. Ale ile mam tyle opinii. .
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 22:49   #2942
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Niedobrze mi. Juz 3 razy bylam w toalecie na dwójce. Jakos zgaga mnie męczy. Mala sie jakos malo rusza. Tylko co jakis czas wypcha kolano. Chyba mam dola.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Sorki zapomnialam do marudzenia dodać ze mnie krzyż boli

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

:sly:
Wczoraj tak miałam
Stary 2015-08-19, 22:51   #2943
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Spakowana. Wszystko gotowe. Ale wolalabym zeby mala jeszcze posiedziala. to dopiero 36 tc
Może gorący prysznic. Jeśli po nim przejdzie to raczej nie to.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Zależy jak komu, mój mały nie zygal do butów, a odbijalo mu się tyle ze skapalo na bluzkę, u mnie się przydało i przy wysokim slinieniu się. Ale ile mam tyle opinii. .
U nas też się dużo nie ulewało, ale zawsze poleciało dalej niż śliniak sięgał, zresztą wygodniejsza była dla mnie tetra większa i od razu było czym otrzeć buzię.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 22:51   #2944
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Może gorący prysznic. Jeśli po nim przejdzie to raczej nie to.
Chyba zostawie w spokoju juz telefon i sie odwroce i spróbuje zasnac. Zobaczymy moze rano wstane normalna.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 22:54   #2945
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Trzymam kciuki. Bedzie dobrze. Daj zbac co i jak.

Super. A to masz samo łóżeczko czy łóżeczko-tapczanik?
Jest materacyk. Podobno jakiś za 400 zł

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Chyba zostawie w spokoju juz telefon i sie odwroce i spróbuje zasnac. Zobaczymy moze rano wstane normalna.
Wieś prysznic ułóż się ładnie i jutro już przejdzie no chyba ze obudze się a ty bd tulic dzidziusia hi hi

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 22:55   #2946
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Jest materacyk. Podobno jakiś za 400 zł

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Wieś prysznic ułóż się ładnie i jutro już przejdzie no chyba ze obudze się a ty bd tulic dzidziusia hi hi
Obys nie wykrakala. Ide spacku. Chyba padam.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 22:55   #2947
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ok. Odwołuje. Buzi

wymianki
Stary 2015-08-19, 22:57   #2948
loudres
Zadomowienie

Które mamuśki kupowały materac z ikea? Jaki wybraliście?

Bo właśnie myślę nad nim.. ale.tam są tylko piankowe.. nie za miękkie? !
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 22:59   #2949
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Jak dla mnie miękki, ale najlepiej jak wymacasz.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 23:00   #2950
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam piankę z Ikea i właśnie moim zdaniem był najtwardszy, bardziej niż te sprężynowe.
Poza tym można go w całości prać.
Ale najlepiej jak sama pojedziesz pomacać.
Stary 2015-08-19, 23:10   #2951
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chowanna Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Dziś zaczynam 38 tc.
Ostatnio coś mnie delikatnie swędzi na dole i mam jakby obrzęknięte... mojego lekarza nie ma i nie wiem co mam robić, czy to może być niebiezpieczne dla dziecka? Wyniki moczu mam prawidłowe...
Wizyta dopiero za tydzień Hmm.. no i nie wiem co robić. Aż tak bardzo nie boli, ale jednak.
Może jakaś infekcja się pojawiła skoro czujesz swędzenie... Infekcja jest o tyle niebezpieczna na tym etapie, że dziecko w każdej chwili może się urodzić i przechodzić przez zainfekowany kanał rodny, no i też coś złapać.
Ja teraz biorę leki, bo też mam infekcję jak się okazało, ale objawów nie miałam żadnych. Gdyby nie to, że miałam jeszcze robioną czystość pochwy przed porodem to nawet bym nie wiedziała, że coś się dzieje.

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Ha a u mnie w KTG skurcze się rozhulały w porównaniu do poprzedniego i błysnął cień nadziei, że coś drgnie przed 25 . Byłam na wizycie u pana dr takiego starej daty (tak na oko po 70) jaki szarmancki, nawet mi chciał pomagać zejść z fotela (jeszcze się z tym nie spotkałam)
Super, kciuki za rozkręcenie akcji!

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
dziewczyny nie chce psuć atmosfery ale UPAŁY POWRÓCĄ !!!

"że pod koniec sierpnia i na początku września odnotujemy w Polsce temperaturę maksymalną rzędu 30-33 st. C. Możliwe więc, że pospieszyliśmy się z ogłoszeniem końca upalnego lata"

Obym urodziła do tego czasu.

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
elcia88 czop sie jeszcze ode mnie nie wyeksmitował w kiblową toń

Dzis powinnam miec to wczorajsze ktg bo moja dzidka ma dzis b.aktywny dzien.Wgl jakies takie mysli mnie naszly dziwne i moze nie madre...Jak patrze na te wszystkie matki co maja male dzídzki,to ja w porownanit z nimi mam wrazenie,ze jestem jakas inna.ze gow no wiem o wychowaniu i o zajmowaniu sie tak jak one dzieckiem. A przeciez tyleee wiem hmm z teorii.wgl mam takie wrazenie ze ja plus dziecko to pasuje tak samo jak bluzeczka w kropki do spodni w kratke a to wszystko w kolorze lila-sraczkowatym.
Mijam tyle swiezo upieczonych mam na ulicach i na ich tle wydaje sie byc niepasujacym puzzlem w tej macierzynskiej ukladance.
Nie porównuj się do innych, szczególnie ze nie wiesz jakimi są matkami, tak tylko na nie patrzysz jak sobie dziarsko spacerują z wózkiem, a to żadna filozofia
No i każdy ma takie chwile i myśli, to normalne, bo dziecko to duża zmiana. Ale taka na plus, na pewno będzie wszystko ok
Ja dzisiaj też miałam doła i myślałam, co ja najlepszego narobiłam Zmywam naczynia, Młoda poszła siusiu, nagle coś jej strzeliło do łepetyny i dawaj biega jak postrzelona po całym domu z gołym tyłkiem i rozwijającą się rolką papieru
I myślę sobie, czy ja przy tym moim zwariowanym dziecku dam radę z maluchem przy piersi....

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja zimy nie lubię ale jesień uwielbiam! To słońce, zapach lasu i grzybów, do tego takie uczucie nowego początku
A dla mnie właśnie jesień wprowadza w taką melancholię, mam wrażenie, że coś się kończy. Dzisiaj już był taki chłodny wieczór, spacerowaliśmy z mężem i córą i już czuć było jesień w powietrzu.
I zaczęłam myśleć o długich jesiennych dniach, przeważnie szarych i deszczowych to prawie doła złapałam. Tż się pukał w głowę, sierpień a ja myślami już w listopadzie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ciekawe co tam u Olki, chyba jeszcze w szpitalu skoro się nie odzywa...
Ja mam coś dziś taki napiety brzuch, jakby mały z przodu siedział, czuję że może mi pęknąć... Musze się dobrze wysmarowac na noc.
Właśnie też myślałam o tym, że się nic nie odzywa, może już w domu, ale nie ma czasu się odezwać. Mam nadzieję, że wszystko ok, tylko się zgrywają z maluchem

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie kciuki, mały mi sie cos mało rusza i jade na izbe to sprawdzic, serce mi wali
Kciuki!! daj znać koniecznie czy wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość

Dziewczyny orientujecie się, czy żeby dostać znieczulenie trzeba mieć ze sobą jakieś specjalne "świeże" badania? Bo szwagierka mi dziś mówiła, że u nich we Francji tak. W sensie, że muszą być pewne badania zrobione w 9 miesiącu.
Mój lekarz mówił, że trzeba mieć morfologię w miarę aktualną, najlepiej właśnie z 9 mca. Ale jak się nie ma, to oni w szpitalu na cito zlecają, to nie tragedia, tylko trochę opóźnia cały proces.

Cytat:
A ja mam pytanie do doświadczonych - jak to jest z przebieraniem malucha? Jak się obsra po pachy albo "uleje" (a raczej zwróci) całą butlę mleka to jasna sprawa. Ale czy naprawdę realne jest zużycie np. 5 bodziaków na dzień?
Przy mocno ulewającym to raczej standard, przy takim normalnym w obsłudze to raczej wyjątek U nas szły 2-3 dziennie tak średnio.
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 23:14   #2952
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
A dla mnie właśnie jesień wprowadza w taką melancholię, mam wrażenie, że coś się kończy. Dzisiaj już był taki chłodny wieczór, spacerowaliśmy z mężem i córą i już czuć było jesień w powietrzu.
I zaczęłam myśleć o długich jesiennych dniach, przeważnie szarych i deszczowych to prawie doła złapałam. Tż się pukał w głowę, sierpień a ja myślami już w listopadzie
Listopad to może kiepski czas już ale i tak cieszą mnie dynie, pieczenie szarlotek, przytulanie się do siebie w łóżku (a nie odklejanie...), szelest liści pod butami.
Gorzej jak wieje i leje ale wtedy ograniczam się do dyni i szarlotek
Stary 2015-08-19, 23:20   #2953
mysza007
Zakorzenienie

Dziewczyny wrócilam, dzięki Wam ogromne za kciuki

Jest wsio ok, mały ma MEGA dzień lenia, jednak mam juz liczyc ruchy, no i się dowiedziałam ze moge sie spodziewac wczesniejszego porodu, choc nie musi tak byc. Mały jest bardzo nisko i dosc solidnie napiera na szyjke, takze powoli musze się spakowac

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 23:24   #2954
grita
Rozeznanie

Cytat:
Listopad to może kiepski czas już ale i tak cieszą mnie dynie, pieczenie szarlotek, przytulanie się do siebie w łóżku (a nie odklejanie...), szelest liści pod butami.
Gorzej jak wieje i leje ale wtedy ograniczam się do dyni i szarlotek
Rzeczywiście pewne rzeczy mają swój urok, też uwielbiam szelest liści pod butami, szukanie kasztanów, wieczory pod kocem (o których w tym roku pewnie zapomnę ), ale i tak u mnie wtedy przeważa melancholia, nawet jak pogoda ładna i nie leje całe dnie

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:

Jest wsio ok, mały ma MEGA dzień lenia, jednak mam juz liczyc ruchy, no i się dowiedziałam ze moge sie spodziewac wczesniejszego porodu, choc nie musi tak byc. Mały jest bardzo nisko i dosc solidnie napiera na szyjke, takze powoli musze się spakowac
Super!! Bardzo się cieszę, że wszystko ok
A Mały pewnie napędził Ci niezłego stracha, oby już nie miał takich leniwych dni!
Stary 2015-08-19, 23:28   #2955
owieczkaa
Zakorzenienie

Mysza super!!! Dobrze, że pojechałaś sprawdzić i możesz ze spokojem iść spać

grita - ja to na jesień jeszcze mam rozpęd i generalnie mnie wszystko cieszy, przetrwać okres styczeń-marzec to u mnie koszmar. Akurat wtedy będziemy w środku rutyny z niemowlęciem i wtedy może być ciężko...
Stary 2015-08-19, 23:35   #2956
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Super!! Bardzo się cieszę, że wszystko ok
A Mały pewnie napędził Ci niezłego stracha, oby już nie miał takich leniwych dni!
Grituś no napędził mi stracha solidnie i to nie pierwszy raz, a mu mówiłam, zeby mi więcej takich numerów nie robił

Cytat:
Owieczko dokładnie, bo nie usnełabym w nocy, a mogłoby byc roznie. Nawet położna powiedziała, ze dobrze ze przyjechałam. I sporo sie dowiedziałam, jak w moim szpitalu wyglądają porody, co i jak z cesarką

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 23:36   #2957
grita
Rozeznanie

Cytat:

grita - ja to na jesień jeszcze mam rozpęd i generalnie mnie wszystko cieszy, przetrwać okres styczeń-marzec to u mnie koszmar. Akurat wtedy będziemy w środku rutyny z niemowlęciem i wtedy może być ciężko...
No u mnie też szału nie ma w tym okresie, stanowczo odżywam na wiosnę Ale to będzie też okres kiedy nasze maluchy będą się robiły mocno kontaktowe, a to fajny czas

Ja już uciekam spać, bo ostatnio jakoś rano nie mogę spać i wstaję przed 7, a potem w ciągu dnia bateria mi siada
Spokojnej nocy
Stary 2015-08-19, 23:51   #2958
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:

Super ze wszystko jest ok!
Stary 2015-08-19, 23:58   #2959
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

No i super myszko

wymianki
Stary 2015-08-20, 00:56   #2960
petel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Wiesz...zeby wiedziec czy mnie Twoja dana nauka interesuje najpierw musze ja niestety przeczytac. Bez tego nie umialabym ocenic czy jest cenna czy o kant doopy rozbic. Tym razem znow niestety to drugie. Ale czytam bo to forum a poza tym ludze sie, ze kiedys zatrybisz o czym piszemy albo walniesz jakis dżołk. Niestety - to nie dzisiaj. Hijuhjuhju

A tak na marginesie ja teraz to co pisze do Ciebie to ze smiechem i mega dystansem a Ty srasz ogniem, uzywasz wykrzyknikow i w dodatku mi rozkazujesz. Jestes niemila zwyczajnie. Nieladnie.

Bianeczka - osrany jest... ale jest caly w jakims zielonym nalocie na dodatek z drzewa. Serio jest mi wstyd nim jechac. Ubiore kominiarke hahaha
Uuu, to już kolejny atak jest, że meneq się na razie nie daje wyprowadzić z równowagi, to szacun...

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
my już w domku

mały spadł trochę z wagi i ma na wyjściu 2700g no ale widze ze z cyców leci troche więcej więc może damy rade nadrobić..

jak nie to mleko mam już kupione w razie czego, bo teraz mały musi pic więcej bo i zoltaczka i lezymy przy oknie i się opalamy
Super
Pewnie zaraz sobie odbije i będzie rósł

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Laski, w Biedronce od 24.08 będą na promocji balsamy i proszki do prania Dzidziuś (do białego i kolor).

http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...as-na-porzadki

już kazałam Tż zapisać sobie w kalendarzu w telefonie, gdybym była w szpitalu w tym czasie
Nie umiem znaleźć, widzę tylko lovele?
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 01:03   #2961
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
To ja na szczęście mam pewność że to nowe oryginalne pampersy, także przydadzą mi się przynajmniej.

Co do tego swedzacego brzucha to ja tam rozstępy już mam niestety, ale na nich mi się takie krostki porobily i to swędzi jak ch*lera. Arganowy ani kokosowy nie pomagają, teraz zamówiłam jeszcze z kiełków pszenicy, zobaczymy.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

U mnie sprawdza sie jojoba.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 01:06   #2962
petel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
O właśnie co innego motywowanie, wsparcie, a co innego terror.

najgorsze, że w szpitalach i niektóre położone środowiskowe uważają, że przy fizjologicznej żołtaczce należy odstawić kp i podać mm.
Już uprzedziłam mojego faceta, że w szpitalu trzeba pilnować by nie podali mm.
bo na szczęście nasza położona na taki pomysł nie wpadnie
Gdzieś czytałam, że właśnie przy zoltaczce dobrze karmić piersią. Tylko nie pamiętam czemu. Chyba mleko pomaga się szybciej pozbyć nadmiaru bilurbiny, ale nie wiem na jakiej zasadzie. Mogę pogrzebać i znaleźć w razie czego
Stary 2015-08-20, 01:27   #2963
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
Gdzieś czytałam, że właśnie przy zoltaczce dobrze karmić piersią. Tylko nie pamiętam czemu. Chyba mleko pomaga się szybciej pozbyć nadmiaru bilurbiny, ale nie wiem na jakiej zasadzie. Mogę pogrzebać i znaleźć w razie czego

Szukaj, to sie moze Wam przydac. Niestety w Pl pokutuje przekonanie, ze zoltaczka jest wskazaniem do odstawienia kp
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 01:40   #2964
petel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
No jakoś dziwne bo akurat położna chyba lalkę powinna mieć...
Ja się ostatnio zastanawiałam czy nie pożyczyć lalki od bratanicy żeby poćwiczyć podnoszenie i trzymanie noworodka, bo wiem ze niektóre popularne pozycje są krzywdzące dla maluchów. Musze jutro pooglądać jakieś filmiki jak to się robi, choć bez praktyki to ciężko sobie to będzie przyswoić.
Zobacz sobie Zawitkowskiego na YT
Stary 2015-08-20, 04:48   #2965
Sandrusia91
Zadomowienie

a ja dzisiaj padam normalnieee

Mały budzi się co godzinę
jakąś dzisiaj dziwną noc ma :P

oby jutro było lepiej

jak tam dziewczyny?
żadna nie rodzi ?

przepraszam, ale oststnio nie mam czasu na nadrobienie was, bo piszecie jak szaloneeee

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 06:48   #2966
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Uuu, to już kolejny atak jest, że meneq się na razie nie daje wyprowadzić z równowagi, to szacun...
Eeejjj dlaczego atak? Wypowiedzenie sie o kims lub o czyms na forum to nie atak. Przeciez ja jej nie obrazam ani nic. A stwierdzenie faktu to co innego. To tak jak mowie do TZ ze mam dosc jego butow codziennie na srodku korytarza zamiast tam gdzie ich miejsce a on by sie oburzyl, 'ze ja go atakuje'
Wg mnie szacun dla NAS wszystkich, ze to menqu vel mądre jajco vel ekspert forum jeszcze zadnej z nas nie wyprowadzila!! i to nie ja bylam dla niej niemila i oryskliwa.

Dooobra wstaje i ide sie pindrowac bo znlw przykade do przychodni za pozno i bede sie musiala z dziadami bic kto pierwszy na pobranie krwi
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 07:35   #2967
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:

oby jutro było lepiej

jak tam dziewczyny?
żadna nie rodzi ?

przepraszam, ale oststnio nie mam czasu na nadrobienie was, bo piszecie jak szaloneeee
Żadna nie rodzi :p jakiś zastój mamy

Cytat:
Zobacz sobie Zawitkowskiego na YT
oglądałam juz szkoda ze takie krótkie te filmiki.
Stary 2015-08-20, 07:36   #2968
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam ten sprężynowy.
Cytat:

Super
Ja idę dzisiaj mam nadzieje ze się wszystkiego dowiem ile moja niunia waży, mierzy i w ogóle

Dzieki za odp o tych badaniach

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-08-20, 07:44   #2969
agu23gda
Wtajemniczenie

Wchodze do przychodni... cisza... zywej duszy. Mysle sobie no uj....nie pobieraja dzis. Ale ide dalej...a tam mile panie jakby na mnie czekaly jak dlugo zyje tak jeszcze mi sie nie zdarzylo nie stac. zaraz za mna weszla taka babcia z ledwo idacym dziadziem no to ich przepuscilam bo serio... gdyby nie to ze dziadek jeczal ciagle moglabym isc o zaklad, ze juz nie zyje :P
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 07:49   #2970
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Szukaj, to sie moze Wam przydac. Niestety w Pl pokutuje przekonanie, ze zoltaczka jest wskazaniem do odstawienia kp
No niestety pokutuje, zdażają się położne i lekarze, którzy to zalecają. Koleżance położna kazała ściągać mleko, zagotować je w garnku na gazie, wystudzić i dopiero podawać maluchowi...

Cytat:

oby jutro było lepiej

jak tam dziewczyny?
żadna nie rodzi ?

Uuu, no to mam nadzieję, że odeśpisz choć trochę w dzień!
U nas zastój i cisza, chyba że coś się u czarownicy rozkręciło

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Eeejjj dlaczego atak? Wypowiedzenie sie o kims lub o czyms na forum to nie atak. Przeciez ja jej nie obrazam ani nic. A stwierdzenie faktu to co innego. To tak jak mowie do TZ ze mam dosc jego butow codziennie na srodku korytarza zamiast tam gdzie ich miejsce a on by sie oburzyl, 'ze ja go atakuje'
Wg mnie szacun dla NAS wszystkich, ze to menqu vel mądre jajco vel ekspert forum jeszcze zadnej z nas nie wyprowadzila!! i to nie ja bylam dla niej niemila i oryskliwa.

Dooobra wstaje i ide sie pindrowac bo znlw przykade do przychodni za pozno i bede sie musiala z dziadami bic kto pierwszy na pobranie krwi
A dla mnie pisanie o kimś per "mądre jajco" jest bardzo niemiłe. Wiem, że zaraz napiszesz, że to dowcip, żart, taki masz styl pisania, itd., ale dla mnie to jest niefajne i zakrawa na dziecinadę. I nawet żarty i pisanie z przymrużeniem oka mogą być obraźliwe, nie trzeba być do tego śmiertelnie poważnym.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości