Mamusie styczniowe 2016, cz. II - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-19, 20:13   #4801
kinga1701
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
niunia na pewno musiałabyś ją skrócić bo ta długość wypada niekorzystnie.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

też dzisiaj przeglądałam i co drugą bym chciała mieć
Ja też
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 20:31   #4802
niunia_leyla
Rozeznanie

I muszę się pochwalić że TZ dzisiaj złożył zamówienie na komodę dla dzidziusia, bo wymyśliłam sobie że chce 5 szuflad z czego trzy standardowe na wysokość i dwie dolne podwójne, jak oglądałam w sklepach komody to nawet jeśli szuflady są wysokie z zewnątrz to często środku ścianki i tak są niskie więc robimy na wymiar w przyszłym tygodniu ma być już gotowa
Stary 2015-08-19, 20:37   #4803
tygrysek83
Zadomowienie

Ewidentnie macie dużo czasu

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Myślicie że mogę iść w takiej sukience na wesele czy będę się zabardzo wyróżniać? w żadnej modnej nie wyglądam obecnie dobrze no zalamka normalnie
Jak dla mnie jest spoko, ale ja to stara jestem i nigdy nie przejmowałam się tym co jest modne a jedynie tym co mi akurat pasuje.

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
tu mają bardzo fajne sukienki ciążowe tylko ceny co niektórych takie średnie, ale jak ktoś ma kilka wesel lub lubi chodzić w sukienkach to całkiem ok
http://www.happymum.pl/sklep3/0,sukienki_wizytowe.html
Na stronie rzeczywiście wyglądają super, ale jak patrzyłam na OLX to na normalnych dziewczynach i zdjęciach już nie ma takiego efektu.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 20:46   #4804
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

NIUNIA, gratki dla męża jeśli tu zostaniemy, gdzie mieszkamy to potrzebuje dwóch komód. Jedną dla nas,drugą dla potomka i miałam zamawiać na all, jednak ciężko mi sie zdecydować. Może faktycznie zamówienie takie do zrobienia indywidualnego nie jest głupie

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 20:47   #4805
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Ewidentnie macie dużo czasu
.
ja mam dużo za dużo
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 21:02   #4806
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
ja mam dużo za dużo
Z jednej strony zazdroszczę, z drugiej strony pamiętam jak się nudziłam w pierwszej ciąży musząc leżeć 3 miesiące w domu

A co do terminów to ja pierwsze dziecko urodziłam prawie 2 tygodnie przed terminem. Ciekawe jak będzie teraz...
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 21:09   #4807
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52467481]Właśnie robię naleśniki, ale w ogóle nie wychodzą, wszystko się rozchodzi. Ostatnio Przyjechał tata na kilka dni to PowiedZiałam mu jak to wszystko wygląda. Nie był zadawolony ale mimo wszystko wspierający. Trochę pozytywniej patrzę teraz na to. Co do Tż - owszem, nawet przyjechał po swoją klawiaturę (wiecie taka zwykłą podpinaną pod komputer). Po pytaniu "po co Ci ona, przecież masz laptopa" usłyszałam, że chcę ją podpiąć pod laptopa, żeby ta klawiatura co jest w laptopie mu się nie zepsuła. W pierwszej chwili zgłupiałam. Jak to usłyszałam to odwróciłam się na pięcie i zamknęłam drzwi za sobą. I tyle z naszej rozmowy. Nie mam o czym z nim rozmawiać. Myślałam w sumie, że chciał pogadać, a tu zonk z kwestią finansową kiepsko, będę trochę uzależniona od rodziców (już to dogadaliśmy) żeby przetrwać ten najtrudniejszy czas. Wiecie najgorzej jednak wieczorami, nie ma komu powiedzieć, że o właśnie mnie dziecko kopnęło. No trudno, jakoś przetrwam to[/QUOTE]

dobrze że już nie musisz się z nim na co dzień użerać, bo jest niepoważny, serio
Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy też tak macie, bo zaczyna mnie to już naprawdę martwić, zapominam cały czas o wszystkim. Rozkojarzona jestem masakrycznie. Nie potrafię się skupić. Czasami jest tak, że z kimś rozmawiam i muszę się zastanowić jakiego słowa chce użyć i to nie jest tak, że tylko czasami. Cały czas Powiedzcie mi, że to normalne, bo się trochę martwię.
normalne

ja dziś wstawiłam jeszcze raz do prania zmywarkę z czystymi naczyniami bo zapomniałam sobie że się już prały

Cytat:

Ewusia super, duży chłopka już. Gratulacje
Ile to badanie trwało ?
jakieś 15 minut trwało usg
sporo krócej niż pierwsze prenatalne, no ale teraz Dzidziol już jest duży nie ma problemu ze się gdzieś schowa i nie da si,e pomierzyć (ostatnio musiałam kombinować żeby się przekręcił) No i robiłam w tej samej klinice więc wszystkie informacje z wywiadu już były w systemie, więc tylko wystarczyło dorzucić bieżące wyniki
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Ewusia, cudnie, ze wszystko jest w porzadku. Nogi zacisniesz i bedzie 1.01.2016 :P

taki jest plan, ale czy wypali to już inna sprawa
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
HARRIET, tu widać. No balon był normalny, bo to tylko na próbę i nie szukałam ani okrągłego ani małego
super
Cytat:
Myślicie że mogę iść w takiej sukience na wesele czy będę się zabardzo wyróżniać? w żadnej modnej nie wyglądam obecnie dobrze no zalamka normalnie
moim zdaniem jest bardzo ok

Dziękuję za wszystkie miłe słowa ja nadal nie mogę uwierzyć że to się dzieje naprawdę, że już mieszka we mnie taki duży Dzidziol

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 21:27   #4808
Casaa
Zakorzenienie

Wlasnie skonczylismy podgladanie naszego malucha mimo wypicia coli nie chcial zbytnio wspolpracowac. Mimo, ze juz CRL sie nie mierzy to wg naszego pomiaru mlody ma 12cm, serduszko bilo 147ud/min. Policzylam paluchy u rak, wszystkie glowne kosci ma wiec troche spokoju dla nas. Jeszcze tylko zeby ta szyjka byla ok.... No ale nie mamy glowicy dowcipnej wiec musze czekac na wizyte w przyszly wtorek

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 21:37   #4809
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie skonczylismy podgladanie naszego malucha mimo wypicia coli nie chcial zbytnio wspolpracowac. Mimo, ze juz CRL sie nie mierzy to wg naszego pomiaru mlody ma 12cm, serduszko bilo 147ud/min. Policzylam paluchy u rak, wszystkie glowne kosci ma wiec troche spokoju dla nas. Jeszcze tylko zeby ta szyjka byla ok.... No ale nie mamy glowicy dowcipnej wiec musze czekac na wizyte w przyszly wtorek

Wyslane z Lumia920.
Czy ty masz usg w domu?:-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 21:44   #4810
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

No chyba, ze na plycie maja

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 21:44   #4811
Casaa
Zakorzenienie

U przyjaciela mam usg, a prawdopodobnie bede u niego pracowala jako fizjo po macierzynskim

Wyslane z Lumia920.

Edytowane przez Casaa
Czas edycji: 2015-08-19 o 21:46

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-19, 22:59   #4812
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cuuukiereczek Pokaż wiadomość
Co do ludzi "bez wyczucia", to opowiem wam pewną sytuację.
To było tego samego dnia, kiedy po raz pierwszy poczułam ruchy maluszka. Razem z Tż, pojechaliśmy potowarzyszyć mojemu bratu i jego narzeczonej, oni mieli jeździć konno, a my mieliśmy się zwyczajnie dotleniać (szczególnie ja i dzidzia ). W każdym razie facet który jest tam właścicielem, na wstępie zaczął mi przygadywać : "tej to nie liczę, bo ta to się boi".... A to dlatego, że jak wcześniej przyjechałam (byłam tam wcześniej tylko raz), to chciał mnie siłą posadzić na konia (nie dosłownie )... Ja tego nie chciałam z wiadomych przyczyn (zresztą facet chciał zwyczajnie więcej zarobić, więc próbował różnymi sposobami (przede wszystkim odzywkami) mnie do tego nakłonić)... Fakt, że nie powiedziałam od razu, że jestem w ciąży, ale to z tego względu, że wyglądam młodo i większość obcych osób kiedy słyszy, że jestem w ciąży, rzuca mi nieprzyjemne spojrzenia a czasem i komentarze, klasyfikując jako gimnazjalną przyszłą matkę...
W każdym razie, kiedy ten facet na dzień dobry zaczął mi dogryzać, wkurzyłam się i wyjaśniłam, że nie że się boję, tylko jestem w ciąży. No i jak przewidziałam, ten właściciel razem ze swoją żoną spojrzeli na mnie tymi spojrzeniami, które mówią wszystko, co o mnie myślą... Jego żona spytała mnie, który to miesiąc, jak długo jestem w ciąży, odpowiedziałam spokojnie, że w połowie 4 msc. A ten facet w brecht, że "chyba od dwóch godzin!"(ponieważ jestem bardzo, bardzo szczupła, a po mnie praktycznie nic nie widać na dodatek).
Jakby tego było mało, później kiedy siedzieliśmy sobie z Tż i się dotlenialiśmy, przyszedł ten facet podchmielony i zaczął mnie i Tż pouczać. Że jego pierwsza żona to w 9 msc ciąży z wielkimi wiadrami wody chodziła, konie poiła, jeść im dawała, ogólnie opiekowała się cały gospodarstwem, a ja i Tż tak się rozczulamy... Dodatkowo, nie patrząc, że stoję obok, zaczął mojemu Tż tłumaczyć, że nie wie w co się pakuje itp. No wiecie co... Nawet nie wyobrażacie sobie, jak ja się czułam... Oczywiście Tż dał mu do wiwatu i facet potem mnie przepraszał i po rączkach całował.
Oczywiście więcej tam się nie pojawiliśmy, a brat z narzeczoną uważają, że jesteśmy przewrażliwieni, że facet ma po prostu mocniejsze żarty, więc niech sobie tam jeżdżą, bardzo proszę i go podziwiają dalej.....

No żenada po prostu...

Cytat:

Wg mnie wystarczy ją trochę skrócić i będzie super

Cytat:

Wyslane z Lumia920.

Super że masz możliwość zrobienia sobie usg

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 23:12   #4813
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

CASA, mając takie usg pod ręką chodzilabym tam co 2 tygodnie

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 23:55   #4814
Casaa
Zakorzenienie

Ciezko sie oprzec pokusie. Najlepszy motyw byl jak moj TZ bawil sie parametrami, cos tam probowal wyklikac i z chwili na chwile obraz coraz gorszy, mlodego coraz mniej widac i pojawilo sie wybrzuszenie tak ze dzieciaczek mial bardzo malo miejsca, juz TZta zaczelam operdzielac, ze cos spitolil, a okazalo sie, ze to wypelniony pecherz tak wypelnial pole widzenia i zaburzal obraz mlodego po wysikaniu wszystko w normie. Moral z tego taki, ze sikac trzeba co by bobasa nie uwierac :P

Teraz gasze swiatlo i spokojnej nocki wszystkim zycze z cudownymi snami

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-08-20, 04:23   #4815
niezdara
Rozeznanie

Casa, ja bym codziennie chodziła

Dziś o 9 mam wizytę więc standardowo nie mogę już spać. Martwię się co u małej..

Oglądałam wózki i Bebetto wydaje mi się dla mnie duży, Camarelo tak samo. Mam 160 cm wzrostu i miałam wrażenie,że są nie dla mnie.
Od dwóch miesięcy są na rynku wózki Viking i to one skradły moje serce. Piękne wykończenie, 12 kg całość, zgrabny i kompaktowy a jednocześnie wszystko ma co trzeba. Nie za wąski, pompowane koła.
Myślałam jeszcze o Jedo fyn ale chyba za ciężki dla mnie...

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-20, 05:01   #4816
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Najpierw zobaczylam vikinga i pomyslalam super wozek, pozniej zobaczylam jedo fyn, ten jest czaderski. Kuuurde sama bym go chciala, ale mocno przekracza nasz budzet :-( musze cos znalezc max do 1000 zl. Jeszcze nie wiem czy 2w1 czy 3w1 :-(
Aaa i nie martw sie, wszystko bedzie dobrze powodzenia na badaniach. :-*

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-08-20, 05:10   #4817
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

dziś wizyta polowkowe efekt?? juz nie śpię obudziło mnie za to piękne słońce w ten rzeski poranek Ewusia_marchew twoje maleństwo waży 369 a moje w zeszly wtorek (11.08) ważyło 380
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 05:34   #4818
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Kasiulenkowo my chyba w tym samym wieku ciaze mamy i jak czytalam, to jest prawidlowa waga dobrze go/ja karmisz

Stary 2015-08-20, 06:06   #4819
Dotka90
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za wizyty

A ja dzisiaj fajnej rzeczy doświadczyłam, bo TŻ przyszedł rano się do brzuszka poprzytulać i mówi: ojej, zobacz, jest po tej stronie! Ja patrzę, krzywy brzuch faktycznie. Mówię, czekaj położę się prosto, bo jedną nogę miałam wyżej. Ale nie, nadal brzuch krzywy, dzieć ewidentnie był po prawej stronie Możliwe to na tym etapie?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-20, 06:23   #4820
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Hej ja miałam.tak że czułam w jednym miejscu dzidziusia i czasem.widziałam.mała.gór kę także wszystko jest możliwe
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 06:30   #4821
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

wczoraj przy ruchach wyczułam twardsze miejsce. miejsce w którym była jakaś część dzidziolka
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 06:56   #4822
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Witam ja tez juz dawno nie spie. Stresa mam jak nie wiem. Zreszta oboje z TZ obudzilismy sie po 4 i juz bylo po spaniu ale pogadalismy sobie fajnie i ogolnie poranek bardzo mily...a powiedzcie mi czy to mozliwe ze slychac bulgotanie jak dziec sie kreci w brzuszku???

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-08-20 o 06:57
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 07:12   #4823
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

U mnie słychać jelita więc no :-D

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

A tak w ogóle.to już siedzę w pracy od godziny.. Jednak stesknilam się za tym małym potworem szczególnie jak się rano przytulila do mnie
Stary 2015-08-20, 07:22   #4824
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Magda no wcale sie nie dziwie w koncu zajmujesz sie nia juz sporo czasu widujesz prawie codziennie takze... a ze strony mamuski zadnego komentarza w stylu "jak sie czujesz?""jaki ladny brzuszek"itd?

Serduszko malutkie

Stary 2015-08-20, 07:28   #4825
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Tatuś był rano tylko ;-) z mamą się będę widzieć dopiero po południu. Nie oczekuję od nich zainteresowania moim stanem ;-) postawiłam ich i tak w dość nie zrecznej sytuacji więc no
Stary 2015-08-20, 07:36   #4826
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Witam ja tez juz dawno nie spie. Stresa mam jak nie wiem. Zreszta oboje z TZ obudzilismy sie po 4 i juz bylo po spaniu ale pogadalismy sobie fajnie i ogolnie poranek bardzo mily...a powiedzcie mi czy to mozliwe ze slychac bulgotanie jak dziec sie kreci w brzuszku???
Możliwe
Mój TŻ codziennie słucha brzucha I faktycznie, w momencie, gdy on słyszy przelewanie wody, to ja czuję,ze dzieć się rusza
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 07:38   #4827
cuuukiereczek
Raczkowanie

Casa, gratuluję udanej wizyty. Fajnie, że z dzidzią wszystko ok. No i tylko pozazdroscic usg u znajomego. Fajna sprawa.
Stary 2015-08-20, 07:39   #4828
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Wiesz zreczna niezreczna ja wychodze z zalozenia ze kazdy ma prawo do swojego zycia swoich decyzji macietzynstwa itd a juz na pewno nie uzaleznianie tego od pracodawcy. Moim zdaniem jak sie zatrudnia mlode kobiety MUSZA sie liczyc z tym ze w kazdej chwili moga zostac postawieni w takiej sytuacji na jakim syanowisku by sie nie bylo...

Serduszko malutkie

Stary 2015-08-20, 07:40   #4829
cuuukiereczek
Raczkowanie

Magdusiaaa, nie stresuj się wizytą, jestem pewna, że wszystko będzie cacy.
Stary 2015-08-20, 07:42   #4830
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Możliwe
Mój TŻ codziennie słucha brzucha I faktycznie, w momencie, gdy on słyszy przelewanie wody, to ja czuję,ze dzieć się rusza
A no wlasnie. Moj tak samo. W momencie kiedy on mowil ze bulgocze ja czulam mizianie i to na pewno nie byly jelita one inaczej burcza i to nie jest takie przyjemne

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez cuuukiereczek Pokaż wiadomość
Magdusiaaa, nie stresuj się wizytą, jestem pewna, że wszystko będzie cacy.
Bardzo bym chciala. I mam nadzieje ze wlasnie tak bedzie, nie moze byc inaczej

Serduszko malutkie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości