Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-19, 20:33   #4501
olilina
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Iclosemyeyes większość rzeczy odziedziczyłam w spadku po chrześniaku większość mam na rozmiary od 68 w zwyż.
Tych najmniejszych nie ma na zdjęciach, jak będą w komodzie, zrobię zdjęcie

Ja mam wrażenie, że jestem daleko w tyle z wyprawką, nie mam jeszcze w ogóle rzeczy aptecznych, kosmetyków, jeszcze wózek, nosidło, wanienka została, jakiś gruby kocyk i pewnie jeszcze sporo by się nazbierało

Co do powtórnego badania glukozy pod koniec ciąży, to pierwsze słyszę. To badanie robi się raz między 24 a 28 tygodniem.
Chyba, że komuś wcześniej wyszedł wysoki poziom cukru na czczo (jak mnie) albo ewentualnie jakieś skłonności dziedziczne.
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 20:42   #4502
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Co do powtórnego badania glukozy pod koniec ciąży, to pierwsze słyszę. To badanie robi się raz między 24 a 28 tygodniem.
Chyba, że komuś wcześniej wyszedł wysoki poziom cukru na czczo (jak mnie) albo ewentualnie jakieś skłonności dziedziczne.
Też byłam zdziwiona i planuję zapytać o to gina przy kolejnej wizycie. Pytałam w laboratorium, czy zawsze robi się 2 raz, czy tylko w wyjątkowych sytuacjach, ale powiedziano mi, że zawsze

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-08-19 o 20:43
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 20:46   #4503
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Też byłam zdziwiona i planuję zapytać o to gina przy kolejnej wizycie. Pytałam w laboratorium, czy zawsze robi się 2 raz, czy tylko w wyjątkowych sytuacjach, ale powiedziano mi, że zawsze

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
hmm dziwne, swego czasu sporo czytałam na temat tego testu glukozy i cukrzycy i nigdzie się nie spotkałam z tym, żeby robić to badanie jeszcze raz pod koniec ciąży.
Stary 2015-08-19, 20:55   #4504
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny nawet nie wiecie jak Wam współczuję tych cukrzyc... Czy w ciąży robi się tylko raz to badanie obciążenia glukozą czy dwa razy?

Co do tego pojemnika na pampersy to ja chyba zainwestuje. Tym bardziej, że cena nie jest jakaś straszna, bo 67zł (mieści do 150 pampersów), gdzie w Smyku podobny jest za 160zł, a mieści tylko 30.
http://allegro.pl/angelcare-pojemnik...552336459.html
http://www.smyk.com/korbell-pojemnik...t-niemowlaka-p

Mnie to przekonuje

A kupowałyście już aspirator do noska? Bo zastanawiam się czy zamawiać zwykły czy elektryczny...
My mamy katarek ale nie wiem czy na początek sie nada wiec kupię zwykła gruszke. Jak nie da rady to odkurzacz pójdzie w ruch

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 20:56   #4505
india_love
Raczkowanie

Dziewczyny czy wam też drętwieją nogi? Moje mam ochotę czasem odciąć bo nawet nie można sobie spokojnie na kanapie posiedzieć. 5 min i masakra mąż ogląda wieczorem film a ją chodzę wokoło stołu jak głupia aby tylko te odrętwienie rozchodzić.
I założę się, że będzie gorzej jak młody będzie rósł

A z lepszych rzeczy to dziś po szkole rodzenia zrobiliśmy sobie z mężem prezent i kupiliśmy w końcu wózek i fotelik. Mamy Bebetto Holand i fotelik Be Safe

Edytowane przez india_love
Czas edycji: 2015-08-19 o 20:57
india_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 21:05   #4506
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Ooo fajna koszula zapiszę sobie bo szukałam ostatnio nie za drogiej, na zmianę. Mam już jedną taką http://allegro.pl/koszula-ciazowa-no...381525124.html
też mam tę w zakładkach, ładna jest, widziałam, że jedna ciężarna w Porodach taką miała
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
My mamy katarek ale nie wiem czy na początek sie nada wiec kupię zwykła gruszke. Jak nie da rady to odkurzacz pójdzie w ruch
ja bym wolała tylko taką gruszkę używać, konieczne są te rurki odsysające?
Cytat:
Iclosemyeyes większość rzeczy odziedziczyłam w spadku po chrześniaku większość mam na rozmiary od 68 w zwyż.
Tych najmniejszych nie ma na zdjęciach, jak będą w komodzie, zrobię zdjęcie

Ja mam wrażenie, że jestem daleko w tyle z wyprawką, nie mam jeszcze w ogóle rzeczy aptecznych, kosmetyków, jeszcze wózek, nosidło, wanienka została, jakiś gruby kocyk i pewnie jeszcze sporo by się nazbierało
ok to czekam na aktualizację na pewno daleko w tyle z wyprawką nie jesteś, kwestia kilku dni ja nie mam praktycznie niczego nadal ehh ale planuję zmasowany napad na sklepy na początku września
Stary 2015-08-19, 21:06   #4507
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
A z lepszych rzeczy to dziś po szkole rodzenia zrobiliśmy sobie z mężem prezent i kupiliśmy w końcu wózek i fotelik. Mamy Bebetto Holand i fotelik Be Safe
Super pochwal się jaki kolor wózka
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 21:09   #4508
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny czy wam też drętwieją nogi? Moje mam ochotę czasem odciąć bo nawet nie można sobie spokojnie na kanapie posiedzieć. 5 min i masakra mąż ogląda wieczorem film a ją chodzę wokoło stołu jak głupia aby tylko te odrętwienie rozchodzić.

Ja mam chyba syndrom niespokojnych nóg czasem tak mnie rwą, ze nie wiem co z nimi zrobić. A jakąś godzinę temu złapał mnie skurcz w stopie i trzymał z 5 minut
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 21:10   #4509
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dziewczyny, a tak się właśnie zastanawiam - czy cukrzyca ciążowa to wskazanie do CC? Szczerze, to wolałabym uniknąć cesarki, ale jakby było trzeba to wiadomo, że się zgodzę.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 21:21   #4510
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Super pochwal się jaki kolor wózka
Zamówiliśmy taki. Holland nie ma porywającej gamy kolorystycznej Ale nadrabia jakością. Mam nadzieję

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Ja mam chyba syndrom niespokojnych nóg czasem tak mnie rwą, ze nie wiem co z nimi zrobić. A jakąś godzinę temu złapał mnie skurcz w stopie i trzymał z 5 minut
No właśnie. Mam podobne odczucia ale bez skurczu. Nogi jakby nie były moje. Bardzo nieprzyjemne odczucie. Mąż mi wtedy nogę wykręca w różne strony i ciut lżej wtedy

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a tak się właśnie zastanawiam - czy cukrzyca ciążowa to wskazanie do CC? Szczerze, to wolałabym uniknąć cesarki, ale jakby było trzeba to wiadomo, że się zgodzę.
Sama cukrzyca chyba nie. Ale przez cukrzycę masa dziecka może być większa niż normalnie i wtedy to jest wskazaniem do CC.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 31694b.jpg (28,0 KB, 21 załadowań)
Stary 2015-08-19, 21:29   #4511
Gaabbi
Wtajemniczenie

Jestem po wizycie
Moja Córeczka waży już 1450g Jest zdrowa, dobrze się rozwija i już nie widać Jej całej na monitorze USG Do tego jest bardzo ruchliwa. Ciągle kopała gince w głowice Bałam się zapisu ktg, że wyjdą jakieś skurcze macicy, ale tutaj też wszystko ok.
Hemoglobina mi rośnie, no i w ogóle jest wszystko ok. Uffff
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 21:29   #4512
poznanianka1990
Zakorzenienie

india_love, bardzo ładny wózek, bardzo mi się podoba ten model Moja znajoma też taki kupiła Btw. dopiero teraz zauważyłam, że zawsze pisałam Twój nick z błędem - zamiast "india" pisałam "inda"
A co do masy dziecka - na ostatniej wizycie lekarka stwierdziła, że dużego dziecka to ja nie urodzę, choć waga jest w normie jeśli chodzi o tydzień ciąży. Ale wtedy jeszcze nie było wiadomo, że mam cukrzycę.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-19, 21:40   #4513
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:

No to gratki właśnie miałam pytać dziewczyn CZY MACIE JUŻ WÓZKI WYBRANE???? proszę o wasze typy

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Kochane, wybaczcie, że bez nadrabiania, ale wpadam na sekundę pochwalić się dobrymi nowinami z wizyty Otóż wszystko super, szyjka okej, blizna bez zmian, córeczka (tak, dziewczynka! ) waży 997 g nadal ułożona pośladkowo, ale bez wciskania w kanał, widziałam piękne nóżki, buzię i jak ziewała, no uroczo co dla mnie najważniejsze zwolniła tempo rozwoju i wymiarami pokrywa się prawie idealnie z TP, doktor mówi, że może tym razem uda się spokojnie donosić i zaplanować CC a nie robić na wariackich papierach bo zaczęła się akcja także juhuu!!! Wyniki badań wyszły pół na pół, w krzywej drugi pomiar za wysoki, ale doktor mówi, że wszystko gra no i to nieszczęsne żelazo tylko 36, czyli tardyferon tak jak myślałam nic nie dał

Nie odzywałam się ostatnio bo tak jak pisałam tak robię, przemalowałam dwa pokoje, wyszły tak jak chciałam, ale 2 dni zeszło na sprzątaniu i ustawianiu mebli z malowaniem dzisiaj też od samego rana jeździmy bo zamawiamy meble, tu wizyta i dopiero klapłam na tyłek... Zdarza mi się zapomnieć, że jestem w ciąży

Ech wspaniały widok oglądać maleństwa na ekranie,pomyśleć że niedługo będziemy je 24 h mieć

Pochwal się efektami remontu i nie szalej tak tylko się oszczędzaj troszkę

Ja czekam na kuriera bo zamówiłam pościel i łóżeczko jak dojdzie to się pochwalę

Cytat:
Napisane przez beautifuldream;52471Zobac zyłam u tego sprzedawcy świetne rożki, takie inne niż wszystkie:
[URL
http://allegro.pl/rozek-becik-z-wypelnieniem-kapturek-cieply-milutki-i4827593551.html[/URL]

Naprawdę śliczne rożki tylko właśnie ja chyba z usztywnieniem muszę kupić

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
ale fajnie, że wszystko w porządku u małej prawie 1 kg, kawał pannicy

sama oba pokoje wymalowałaś? czuję się jak paskudny leniuch przy Tobie

brzmi smacznie

gratki z okazji nowego autka pochwalisz się jakie? My też się przymierzamy do kupna jakiegoś używanego, w sumie nic specjalnego, byle jeździło i nie wykraczyło się np w drodze do szpitala

za koszulami też się rozglądałam, faktycznie królują takie infantylne w jakieś nadruki. Znalazłam taką gładką: http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...609628648.html chociaż nie wiem czy ten materiał da radę, bo nie wygląda zbyt solidnie.

zapisałam sobie w zakładkach, słodki ten rożek jeszcze tylko się waham czy nie lepiej wziąć usztywniany.

wow ale wyposażenie to dla jednego dziecka? sama mam chyba mniej ubrań całą wyprawkę już skompletowałaś?

to badanie się robi przy wysokich leukocytach?

Dzięki, kupiliśmy seata leona II mamy nadzieję że dobrze trafiliśmy bo z poprzednim troszkę kłopotów było tyle kasy w niego ładowaliśmy że szok,a ten jak dla naszej rodzinki 2 plus jeden wystarczy
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 21:46   #4514
wonderka
Zadomowienie

Olilina nie martw się, ja też nic z wyprawki nie mam. Jakieś pojedyncze Ciuszki i 3 pieluszki muslinowe a tak bez konkretów.

Beautifuldream super te rożki, dzięki za linka.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 21:55   #4515
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie
Moja Córeczka waży już 1450g Jest zdrowa, dobrze się rozwija i już nie widać Jej całej na monitorze USG Do tego jest bardzo ruchliwa. Ciągle kopała gince w głowice Bałam się zapisu ktg, że wyjdą jakieś skurcze macicy, ale tutaj też wszystko ok.
Ale duża już ta Twoja córcia gratuluję udanej wizyty
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 21:55   #4516
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Olilina nie martw się, ja też nic z wyprawki nie mam. Jakieś pojedyncze Ciuszki i 3 pieluszki muslinowe a tak bez konkretów.

Beautifuldream super te rożki, dzięki za linka.
Wonderko mnie się chyba jakiś instynkt silny wicia gniazda włączył hehe
Jakby nie patrzeć mam jeden z najwcześniejszych terminów na wątku i do końca września chciałabym mieć już wszystko zapięte na ostatni guzik
Stary 2015-08-19, 22:02   #4517
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
india_love, bardzo ładny wózek, bardzo mi się podoba ten model Moja znajoma też taki kupiła Btw. dopiero teraz zauważyłam, że zawsze pisałam Twój nick z błędem - zamiast "india" pisałam "inda" :torba
Spokojnie, nawet nie zauważyłam poza tym przyzwyczajona jestem. Mam niemieckie nazwisko(panieńskie) i zawsze w urzędach był problem i nikt nie rozumiał i zawsze musiałam literować
Teraz, po ślubie, na szczęście typowo polskie
Stary 2015-08-19, 22:06   #4518
wonderka
Zadomowienie

Olilina no rozumiem ale to nie komuna, w sumie jeden dobry wieczór w necie i można kupić wszystko.
Stary 2015-08-19, 22:11   #4519
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po wizycie

Super, że z malutką wszystko ok Jaka już duża! Który to dokładnie tydzień, że już ktg miałaś robione?
Ja mam wizytę 9 września (to będzie dokładnie 29+1) i jak ostatnio pytałam lekarki to mówiła, że jeszcze nie będę mieć ktg. Moja chyba robi dopiero po 30 tc.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-19, 22:17   #4520
Gaabbi
Wtajemniczenie

Moja ginka robi ktg od 28tc.
Ja jestem w 29tc, a jutro zaczynam 30tc
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 22:20   #4521
fasterka90
Zadomowienie

Ładne te koszule zapisze sobie do porodu dobrze mieć rozpinaną na guziczki -żeby wziąć dzidzie na brzuch juz po tak nam położna na sr poleciła.
Fajnie że Wam ktg robią, pytałam mojego gina już ostatnio to mówił że w zdrowej ciąży dopiero w 38tygodniu. Teraz chyba się upre że chce i koniec,mam jakieś dziwne uczucie w brzuchu i nie wiem czy to normalne czy to jakieś skurcze czy co.
India Super że już macie wózek! Zazdroszczę!
Gaabbi duża ta Twoja mała
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 22:22   #4522
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Olilina no rozumiem ale to nie komuna, w sumie jeden dobry wieczór w necie i można kupić wszystko.
Niby tak, ale jednak pranie, prasowanie, układanie tego wszystkiego troszkę zajmuje,a nie wiadomo jak będzie z siłami dalej

Zresztą ja to i tak jestem mega przygotowana. Pamiętam jak moja siostra szła do porodu, nie miała praktycznie nic przygotowane.
Pamiętam jak jeździłam jej do apteki a to po podkłady poporodowe bo nie miała do szpitala a to po katarek itp. I wcale się nie przejmowała tylko wszystko na bieżąco się jej dokupowało
Stary 2015-08-19, 22:23   #4523
wonderka
Zadomowienie

Siostra to hardcore... Aż tak to nie chce czekać
Stary 2015-08-19, 22:26   #4524
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Iclosemyeyes myślę ze jak przyjdzie mega katar to gruszka za wiele nie zwojuje. Dobija mnie katar u leo spać nie moze, za czasów kp jeść nie mógł no bo jak oddychać. Przy pierwszym katarze gdy miał 2miesiące kupiłam inhalator i kombinowałam co tu zrobić zeby mu pomoc. Gdzieś po roku kupiłam katarek i powiem ci ze ta gruszka pojedyncze babole wyjmie jak sie postaram i o ile dzieć nie zacznie płakać na sam jej widok, katarka nawet dobrze do nosa nie przyloze a nos juz pusty. Także polecam. U nas byl problem bo leo długo bal sie odkurzacza tak bym wczesniej to kupiła

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-08-19, 22:32   #4525
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Zamówiliśmy taki. Holland nie ma porywającej gamy kolorystycznej Ale nadrabia jakością. Mam nadzieję
bardzo ładny wózek
Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Dzięki, kupiliśmy seata leona II mamy nadzieję że dobrze trafiliśmy bo z poprzednim troszkę kłopotów było tyle kasy w niego ładowaliśmy że szok,a ten jak dla naszej rodzinki 2 plus jeden wystarczy
też myśleliśmy o Leonie, ale tym starszym, niestety nie udało się znaleźć żadnego w dobrym stanie żeby się dobrze używało
Cytat:
Jestem po wizycie

no i kolejne dobre wieści po wizycie

jeszcze chyba Soul dziś wizytowała?

Poziomkowa, dzięki za wyjaśnienie, chyba w takim razie będę musiała się przekonać do tego katarka jakoś idea zasysania dziecku w nosku rurką podłączoną do odkurzacza mnie przeraża

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-08-19 o 22:35
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 23:14   #4526
beautifuldream
Rozeznanie

Cytat:
Czekolada ja jeszcze nie miałam tej homoglobiny glikowanej robionej.
Widzę, że Twoja lekarka idzie jak burza, moja diabetolog jest na urlopie i dopiero 7 września wizyta kontrolna...
Insulina jest bezpieczna dla dziecka, jeśli tak zadecydowała lekarka, tzn. że jest konieczność jej brania, to dobrze, bo lepsze to niż jej nie zażywanie kiedy to konieczne.
Moje cukry szaleją najczęściej po obiedzie, nawet jak zjem wszystko co dozwolone, ale przesadzę z wielkością porcji, już cukier w górę ech...

Poznanianko nie wiem jak będzie u Ciebie, ale ja z makaronem muszę uważać, nawet po pełnoziarnistym miałam wyższy cukier, tak samo z ziemniakami... Brokuły uwielbiam, dobrze że możemy je jeść bez ograniczeń

Peachella super zakupy u mnie w lumpkach raczej bieda i ceny wygórowane...

Korzystając z okazji korzystania z laptopa wkleję też moje zakupki i zawartość szafy, z czego większość ciuszków jest w większych rozmiarach, te najmniejsze będę trzymać w komodzie
O matko ile Ty tego masz! Popadłam w kompleksy i czuję, że jestem jeszcze daleko z moją wyprawką

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
ale fajnie, że wszystko w porządku u małej prawie 1 kg, kawał pannicy

sama oba pokoje wymalowałaś? czuję się jak paskudny leniuch przy Tobie

brzmi smacznie

gratki z okazji nowego autka pochwalisz się jakie? My też się przymierzamy do kupna jakiegoś używanego, w sumie nic specjalnego, byle jeździło i nie wykraczyło się np w drodze do szpitala

za koszulami też się rozglądałam, faktycznie królują takie infantylne w jakieś nadruki. Znalazłam taką gładką: http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...609628648.html chociaż nie wiem czy ten materiał da radę, bo nie wygląda zbyt solidnie.

zapisałam sobie w zakładkach, słodki ten rożek jeszcze tylko się waham czy nie lepiej wziąć usztywniany.

wow ale wyposażenie to dla jednego dziecka? sama mam chyba mniej ubrań całą wyprawkę już skompletowałaś?

to badanie się robi przy wysokich leukocytach?
Ja słyszałam, że usztywniane są złe. Że lepsze są zwykłe. Poza tym wszyscy doradzają mi, że trzeba mieć dwa rożki. I chyba jeden zamówię taki a drugi taki zwykły za ok. 20zł

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Nie znam się i nie wiem czy to o czym mówię to katarek, ale od czego mamy allegro wklejam link:
http://allegro.pl/cleanoz-aspirator-...593594842.html

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Chyba ten byłby lepszy, bo nie ma wymiennych wkładów i ma jakieś melodyjki:
http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...096299518.html

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-19, 23:43   #4527
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

ja bym wolała tylko taką gruszkę używać, konieczne są te rurki odsysające?

Ja przy pierwszej coreczce tez kupilam tylko gruche bo te rurki i fridy jakies dziwne mi sie wydawaly, ale przy pierwszym prawdziwym katarze zrozumialam po co one sa i wlasciwie nie wiem jak nasi rodzice bez tego dawali rade

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
ojjj kurcze, ja tez...

Dziewczyny przepraszam, ze sie tak dlugo nie odzywalam. Musze wlasciwie cala druga czesc nadrobic. Powiem wam w tajemnicy, ze na poczatku ciazy troche zle sie czulam wsrod was bo nie do konca potrafilam sie cieszyc ta ciaza Czulm na plecach jeszcze powiew tej poprzedniej. Jeszcze rok temu chodzilam z wielkim brzuchem i przezywalam to wszystko a teraz jak was czytalam to robilo mi sie slabo i przestalam zagladac
Myślę, że trochę juz ochłonęłam i najwyższy czas pomysleć o tym co będzie dalej i zabrać sie za brakujące rzeczy do wyprawki i układanie wszystkiego w głowie. Nie gniewajcie sie na mnie za to co napisałam. To było silniejsze ode mnie

Druga dzidzia to dziewczynka W sumie to nie miałam od wielu tygodni żadnej wizyty, w przyszłym tyg mam mieć dopiero, wiec dowiem sie co nowego Brzuch juz wielki, ale tylko 4kg na plusie co mnie brdzo cieszy bo poprzednio na tym etapie bylo juz ok 10kg
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 06:56   #4528
olilina
Zakorzenienie

Karoseria witamy z powrotem

Mnie często nachodzą takie myśli, że tak wszystko kompletuje, przygotowuje, a co jak będzie coś nie tak... Staram się odganiać je od siebie i myśleć pozytywnie, ale to czasem silniejsze ode mnie.
Jeszcze ta cukrzyca się przyplątała ech
Stary 2015-08-20, 07:32   #4529
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Leo zamiast o 9, obudził sie o 6 chyba robi mi treningi niespania

Ja nie kupuje nowego rozka bo mam nieużywany po leo i jeden pożycze od kuzynki ale myślę ze o ile w ogole to użyje go przez parę pierwszych dni no lepiej miec dwa bo to często trzeba prac od ulewania itp.

Amelia pokaz co tam zmalowalaś!

Cytat:
bardzo ładny wózek

też myśleliśmy o Leonie, ale tym starszym, niestety nie udało się znaleźć żadnego w dobrym stanie żeby się dobrze używało

no i kolejne dobre wieści po wizycie

jeszcze chyba Soul dziś wizytowała?

Poziomkowa, dzięki za wyjaśnienie, chyba w takim razie będę musiała się przekonać do tego katarka jakoś idea zasysania dziecku w nosku rurką podłączoną do odkurzacza mnie przeraża
No bo to jest troche straszne ale jak zobaczysz jak malenstwo sie męczy, zapchany nos to masakra to bedziesz chciala pewnie spróbować różnych sposobów. Nie wiem czy to warto juz teraz kupic bo nie używałam tego przy tak małym dziecku. Poza tym sa one dostępne w aptece

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

My jednak będziemy miec od początku łożeczko i jak myślę... bo chce miec ten śpiworek to czy koldre i podusie w ogole szykować?

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-08-20, 07:43   #4530
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witajcie

Umowilam się do diabetologa, termin na 31 sierpnia... Niby to nie jest odległy termin, ale lekarka mi trochę narobiła nadziei, bo mówiła, że jak dziś rano tam będę to jest szansa, że już w poniedziałek mnie przyjmą na wizytę...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości