|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
Cytat:
zwyczajnie nie. Moze i jest dla kogos dziecinne ale ja nie mam juz tez 14 lat zeby mnie ktos probowal ustawiac jak malego Kazia. A jak chce - niech sie na mnie obraza. Jej swiete prawo.
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba zartujesz! Daruj sobie, dzieki, nie po to jest to forum, zeby robic sobie osobiste wycieczki |
|
|
|
|
#2973 |
|
Wtajemniczenie
|
P.S. w tym przypadku akurat bedzie 'smiertlenie powaznie' odebrane i mam tego pelna swiadomosc. Jakos przezyje.
Dobra... jade jeszcze do lidla... mam nadzieje, ze nic sie tam nie dzieje. Jak bede przejezdzac i zobacze ze stoja to pojade do domu. Wole zyc i nie oberwac w brzuch przez pare dresow
|
#2974 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie akurat wypowiedzi meneq nie tylko nie przeszkadzają, ale pozwalają się czasem czegoś dowiedzieć. To, że macie inne podejście czy styl rozmowy nie znaczy, że trzeba się atakować. Edytowane przez melawen Czas edycji: 2015-08-20 o 08:16 |
||
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiecie może czy w jakimś sklepie nie ma właśnie szalonej promocji na paprykę?
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Czyje w gardle takie coś jakby mi się robił jakiś stan zapalny. Tak mi coś spuchlo z lewej strony. Mam nadzieje ze nie będę przeziębiona jeszcze na koniec ciąży. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Myszko to super, ze wszystko dobrze!
Ja mialam wczoraj straszny wieczor, posprzatalam, polozylam sie do lozka i sie zaczelo. Lekko ciagnal mnie brzuch na dole, a ja juz zaczelam wymyslac niestworzone historie, ze zaraz zaczna sie skurcze i naprawde, wierzcie czy nie, dostalam jakiegos napadu stresu. Az mi sie nogi trzesly Pobieglam po TZ zeby mnie pomasowal to sie rozluznie.. Troszke pomoglo.. Potem chodzilam w kolko jak poparzona przez dobre kilkanascie minut z mysla, ze to rozchodze. Az w koncu polozylam sie do lozka i z wycienczenia zasnelam. ![]() Mam wrazenie, ze to wszystko przez ten zapyzialy remont ktory jeszcze trwa.. na szczescie jeszcze max. 3 dni i koniec. Chce miec juz wszystko gotowe i w spokoju czekac na rozwiazanie
|
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja też jestem zdania, że nie ma co sobie robić personalnych wycieczek, możemy się nie zgadzać ale pisanie o kimś że jest taki czy taki jest niepotrzebne.
|
#2978 |
|
Rozeznanie
|
O może jeszcze spróbuję ten bo na zamowiony olej z kiełków pszenicy będę musiała parę dni poczekać.
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
#2979 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry czwartkowo
Pierwszy raz od niepamiętnych czasów udało mi się przespać ciągiem 5 godzin i nawet nie biegłam jak szalona do toalety, co się zdarza często po 2 godzinach snu...Miłego dnia! Ja z rodzicami chyba jedziemy dzisiaj atakować Ikeę. |
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2981 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz rację, zazwyczaj w ogóle nie wchodzę w takie tematy, nie po jest forum ![]() Cytat:
Najważniejsze, że to już koniec remontu, zaraz będziecie mogli z tżtem spokojnie czekać na malucha, głowa do góry! Cytat:
Do tp się jeszcze dam radę pokulać, ale potem niech go wyciągają
|
|||
|
|
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
bo mi się pomyliło, chodziło o Lovelę
|
#2983 |
|
Zadomowienie
|
myszko jak to dobrze,że ... wszystko dobrze,a temu małemu leniuszkowi w twoim brzuszku za straszenie matki należy się
![]() A ja mam od kilku nocy schizę by pójść spać Leżę,czekam i modlę się by akurat w nocy się nie zaczoł poród. I najśmieszniejsze to jest to,że nie wiem dlaczego nie chcę by właśnie wody odeszły czy skurcze zaczeły łapać właśnie nocą ![]() Racjonalnie se nie potrafię tych moich obaw wytłumaczyć. Jak pielgrzymuję do wc na nocne siku to mam wielką schizę,ze mi wody chlustną wstajac z nowiuśkiego materaca ![]() Z jednej strony chciałabym już urodzić a z drugiej boję się i mogłabym w tej ciaży chodzic i chodzić całe lata. Boze u was też tak zimno? czyli 15 stopni? Co wy bierzecie do szpitala dla malucha by go tam owinąć w coś,u mnie wymagają kocyka lub becika. Kupiłam becik,wyprałam,pogniotło się toto,metki ni ma,wygląda cały jak by krokodyl wymemlał pięć razy razY na czczo i pięć razy wieczorem i wypluł... Czy becik(rożek-zwał jak zwał) można prasować,jak już to w jakiej temperaturze,HELP ME!
Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-08-20 o 08:38 |
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znow zartujesz?! Masakra. |
|
|
|
|
#2985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Łamanie chusty dzień drugi. Polecali żeby zrobić hamak,moja teraz będzie służyć za huśtawkę
|
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najlepiej nad ranem jak już się wyśpię co bym siłę miała, na dodatek w weekend, żeby korków nie było, a i żebym zdążyła wstać bo uprałam pokrowiec na łóżko i wolałabym już drugi raz tego nie robić ![]() a obawy mam identyczne ja do szpitala wzięłam cienki kocyk i rożek - prasowałam na max, z parą, pognieciony był strasznie ale jakoś poszło wzięłam jeszcze 2 flanele jakby za gorąco na kocyki/beciki było. proszę o kciuki, wizyta o 12.40 !!
|
|
#2987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prasowalas juz? Mojej najlepiej zrobilo prasowanie, hamak dla corki i plecenie warkocza. Dobrej zabawy!! ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
Kciuki! |
||
|
|
|
#2988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko pies na mnie wskakuje i tez chce. Po zabiegach zrobię jej drugie pranie.A jak robisz ten warkocz? Tak skręcając oba końce? Czy jakoś wiazesz? Na chwile poskrecalam. Na noc pewno zaplote i dam mężowi pod poduszkę. |
|
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam wizytę, o 10
![]() Ja biorę kocyk śle w szpitalu gdzie planuje rodzic nie trzeba. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z Lidla, pojechałam 8:10 i żadna tłuszcza mnie nie przygniotła;p kupiłam Tż spodnie dresowe i bluzę, ciekawe czy znowu nie powie ze pedalskie i czy będzie pasowało
te damskie spodnie dresowe w kwiaty wszystkie pobrane. Do tego były jeszcze jakieś ciuszki dziecięce i wzięłam rajstopy na 62/68 bo nie mam jeszcze ani jednych rajstop! Nie wiem czy się w ogóle przydadzą... A te pampersy w Lidlu za 29,9 są w rozmiarze mini? Bo u mnie zaczynały się od midi nie wiem czy mniejsze wykupili czy w ogóle nie było?... Cytat:
|
|
#2991 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam i rożek i kocyk przygotowany do zabrania. No i pieluche flanelowa też mam w torbie jakby co. Dzisiaj na 11 ktg, moze będą jakiekolwiek skurcze wreszcie.
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
#2992 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak w ogóle to w torbie do szpitala mam otulaczek bo prawie miejsca nie zajmuje a rozek przywiezie Tż następnego dnia. No i kocyk musze wziąć.
|
#2994 | |||
|
Zadomowienie
|
Noc jakaś dziwna ale wszystkie złe dolegliwości zniknęły po nocce. Pogoda dzisiaj do dupy a musze iść do biblioteki. Muszę dzisiaj. Jutro ide pierwszy raz do szkoły rodzenia
Mysza dobrze że wszystko jest w porządku. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hamak pod stolem i wloz psa ;-) Zobacz sobie na youtubie, bo trudno wytlumaczyc, chyba, ze umiesz robic na szydelku, to tak samo ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Albo uzyj jako poduszke ciazowa - tak tez ja maltretowalam |
|
|
|
|
#2996 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysza
Dobrze, że sprawdziłaś lepiej pojechać i się upewnić niż się zamartwiać.Owieczkaa Ciekawe czy w tym roku będą grzyby... Marzy mi się spacer po lesie w poszukiwaniu grzybów. W tamtym roku z tż pojechaliśmy do lasu rano gdy były pierwsze przymrozki... Ech aż się rozczuliłam i czuję ten zapach powietrza... Mediona Dobrze, że objawy ustąpiły. Malgos Odreagować musi organizm to wszystko. Trzymam kciuki żeby się skończył ten remont ![]() Oczarowana Dziś w nocy jakieś takie myśli miałam żeby zasnąć i nie rodzić. Mąż się przymila a ja jak kamień :/... Ech. Byle do pt wieczorem... Śniło mi się, że teściowa wtrącała się do dziecka. Wydarłam na nią ryja zabrałam dziecko i się wyprowadziłam. Mąż za mną pobiegł i próbował zatrzymać aż w końcu pojechał ze mną. Jeździliśmy po jakichś miasteczkach i wsiach. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Party Fajnie że kupilas. Patrzylas może na te damskie dresy? Jak tak to jak z jakością? Jakie w dotyku? Bo po południu po pracy tz chce pojechac... Ciekawe czy jeszcze coś będzie...
|
|
#2997 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie widziałaś mojego psa, 5 kg ruchliwego klebka,nie wysiedzialby myślę, że ponad 70 kg hustajace się da jej bardziej w kość![]() Zobaczę na yt. A chusta dziś śpi z nami |
|
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ruchliwej dwulatce sie podobalo ;-) moze i psu by sie spodobalo. Wlasnie o ten ruch podobno chodzi, bo wtedy chusta pracuje w roznych kierunkach a Ty hustajac sie wyciagasz ja tylko |
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wstałam dzisiaj mniej połamana niż zwykle
Tylko to moje krocze mnie co raz bardziej boli. Ehhh jeszcze troszkę...
|
#3000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do pampersow to najmniejszych rozmiarem jaki byl w lidlu dostepny jest 2. Ja nakupowalam sporo 2 i 3 a dzis TZ stwierdzil, że dokupi i wieksze rozmiary bo promocja jest zacna i nawet Gemini wymięka przy tej cenie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

zwyczajnie nie. Moze i jest dla kogos dziecinne ale ja nie mam juz tez 14 lat zeby mnie ktos probowal ustawiac jak malego Kazia. A jak chce - niech sie na mnie obraza. Jej swiete prawo.

Pobieglam po TZ zeby mnie pomasowal to sie rozluznie.. Troszke pomoglo.. Potem chodzilam w kolko jak poparzona przez dobre kilkanascie minut z mysla, ze to rozchodze. Az w koncu polozylam sie do lozka i z wycienczenia zasnelam. 

lepiej pojechać i się upewnić niż się zamartwiać.