![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
Rozumiem ![]() Zajrzyj do klubu ![]()
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Byiliśmy w weekend nad morzem - fale wielkie, ludzie zakazy mają w d, włażą, chleją piwo, palą, masakra....
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kar to Tż uważa,ze K jest mądry i rozumie wszystko, tylko nie słucha, bo konsekwencje sa za "łagodna" - smiechu warte!p tłumacze mu, ze to, ze powtarza, że "nie dostał loda, bo w sklepie rzucał produktami" to nie znaczy, że to rozumie- tylko powtarza informacje od nas;p Chociaz więcej nigdy nie rzucał, to może i rozumie... ![]() Wychowanie u nas sliski temat, Tz z tradycyjnej rodziny, gdzie "straszenie "dzieci i klapsy na porzadku dziennym więc małymi krokami odnosze sukcesy i mu wyperswadowuje nieracjonalne metopdy... Ale gdy, rzeczywiście jest "niegrzeczny" robi cos niebezpiecznego np i nie słucha to słysze, że to sa "te moje metody wychowawcze, ze nie można krzyknąc lub dac klapsa" cięzki kariber, ale pedagogizuje go systematycznie i mam nadzieje skutecznie;p Co nie oznacza, ze jest złym ojcem świetnie sie z \kacprem dogaduje, świetnie potrafi go zmotywować, podnieśc na duchu i bawic się. No i gada, narzeka, ale nie bije, raczej nie krzyczy, fajne ma podejście do K. W sumie to więcej zrzędzi i gada a i tak tych swoich "metod" w zycie nie wdraża, więc może w koncu dojdziemy do kompromisu i jednotorowości;p;p ot taki pamietniczek;p Byou Tata bohater!!!! Czy państwowe złobki maja swoje pościele? monika.g jak Kubus i jego podejście do Dominiki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Klementyna - dzieci bardzo duzo rozumieja ale i sporo po prostu powtarzaja. Tak mi.sie skojarzylo.. bylismy dzis na wycieczce, duzo chodzenia, ograniczeni czasowo, J. troche w nosidle i mowimy ze tata jakos wolno idzie, podlapal i powtarzal ze moze jak slimak. Tz pyta dlaczego jak slimak a J. odpowiada: "pokaz rogi"
![]() Relacje rodzenstwa ciezki temat. Jak sa tylko ze mna jest ok, jak tylko jest ktos jeszcze zaczyna sie rywalizacja, J. nikomu nie daje sie zblizac do D., tylko nim wszyscy maja sie interesowac. Potrafi wtedy uderzyc D.... albo bierze lalke i na niej odreagowuje wiec nie ma juz zadnych lalek w domu. Moje zaufanie do niego jest mocno ograniczone.. Wrocilismy dzis ze wsi. Nie wiem jak go ogarne po prawie 2 tyg bycia w centrum uwagi moze byc ciezko.. |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie plecaczka. Chyba na poczatek takiworek na buty styknie, najwyżej sie dokupi. Nie chciałabym, zebysmy z reklamówkami do tego zlobka latali ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety już mi nerwy czasem puszczają i krzyknę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
hej
wymieniają nam dziś drzwi wejściowe , masakra jaki hałas ![]() Byou - brawa dla taty ![]()
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chwilowy, szybko sie uwiną ![]() A ty Małpka kiedy rodzisz, toz to już chyba niedługo ?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Wtajemniczenie
|
Kwiatuszku i jak komplet małej ze Smyka?
Ja musiałam kilka rzeczy oddać, bo rozmiarówka nie tak (czapki ![]() Zastanawiam się nad pierwszym Lego Duplo dla Kubcia - czy ten zestaw ktoś posiada? http://www.ceneo.pl/27659865 To jest takie podstawowy, ale chyba bedzie się laczył z innymi? Bo jakies te klocki mi sie duze wydają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Ale numer, M. dzisiaj w nocy spał sam w swoim łóżeczku w drugim pokoju
![]() ![]() Wieczorem położył sie w łóżeczku i wola mama spać - na moje pytanie czy chce spać w tym łóżeczku odpowiedział tak, położył sie na podusi chmurce, założyłam mu pasująca chmurowa piżamkę, napił sie maminego mleczka i zasnął ![]() Tak sam z siebie, jak to? W nocy dwa razy pił mleczko, o 5:20 wstał i mnie szukał z lekka podkówka na buźce - ![]()
#251 |
MBZ♥
|
Moderna, Syn Ci dorasta
![]() Scarlett, picie piwska na plaży to zmora:/potem zostawienie po sobie syfu:/ Demeter ja nie wiem:/ ![]() Malpko i jak tam? Wstawili drzwi? Jak się czujesz? ![]() Klemetyna dobrze, że TŻ reformowalny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w nocy chociaz K się nie pije ani nie jje to i tak się budzi i mnie woła...czasem przez sen jojczy... nie pamietam kiedy przespał a za tym i9 ja cała noc..radziłam sie pediatry- dzieci tak maja, nie oglądac brtalnych bajek, wyciszac przed snem i rytuały.... też mi nowowść.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Pozdrawiamy z nad morza. Pogoda lux, woda lodowata, ale Emilii nie przeszkadza.
Musze to powiedziec no musze, Filip Sorce to ideal. Powazny, ulozony, przy nim moj bąk to szogun. Demeter do zloba to jeszcze pizamka i posciel. Bo dzieci w zlobie spią.
#254 |
Zakorzenienie
|
pościel? a mozna kocyk i poduszkę? A jakiej wielkości ta pościel-jak do łóżeczka?Musze sie wybrac do przedszkola i zapytać o wyprawke..
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Hejoool.
Ale mam paskudny dzien. Nie dosc ze w pracy mlyn kazdy sra pod siebie. Bo czekamy na odgorna kontrole jakosci i wszystko Muis byc na tioTop Tozem sobie jeszcze z rana telefon w kiblu utopila ;-( buuuuu. 5sekund tam byl wlaczyl sie ale ani dzwonic ani nie slyszs jak ktos dzwoni. Ani napisac smsa zaden sms tez nie przychodzi. Dziala tylko net przez wiFi ;-(. No jak nie urok to sraczka buuuBuu Alezeby nie bylo to wam cos napisze Otoz pan wielki tatus dzwonil wczoraj ze niby co tam slychac. Sra tata tata xD jak zawsze glupoty i kity pociakal jako to on nieszczesliwy bo cos tam i srostam z papierami znowu mu nie halo - ale zdarzyl sie pochwalic. Otoz Emilian Bedzie Starszym Bratem ![]() ![]() No nic.ide spac bo padam na twarz. Ale jeszcze jutro i weekend wolny xD Wczasujacym sie zycze dalszego udanego urlopu i pieknej ppgody do wypoczynku b |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Klementyna zapytaj, moja Emila nie spi pod posciela wiec miala swoj kocyk.
#257 |
Zakorzenienie
|
Villga to Kinga miała te boke nóżek ? Jak to sie rozwinęło dalej - przeszło? Byłaś u lekarza?
M. wczoraj obudził sie godzinę po zaśnięciu z płaczem, na początku myślałam ze to lek nocny ale pózniej sie okazało ze bolała go nóżka - z komunikacja było cieżko ale pokazywał głownie stopę, możliwe ze tez łydka (rano jak sie go wypytywalam to pokazał tylko stopę ) - i albo to jakieś przeciążeniowe albo może miał skurcz łydki, bo wzrostowe to chyba piszczelowe kości bola?
#258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, używacie fotelików rowerowych? Polecacie jakiś? Na co zwrócić uwagę przy wyborze?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
My mamy, nabyty w Decathlonie, jakiś z tych najdroższych, ale kupiliśmy rok temu na koniec sezonu jakoś także była spora promocja. Nie pamietam juz kryteriów wyboru tego konkretnych, bo temat rozkminialismy dawno temu - jedna z ważnych rzeczy co mi utkwiło to profilowanie górnej czesci na poziomie głowy dziecka - bywają foteliki dziwacznie wyprofilowane w taki sposób, ze jak dziecko jedzie w kasku to musi mieć głowę pochyloną, bo kask się kiepsko mieści.
#261 |
Wtajemniczenie
|
Monik.ka - ograniczone zaufanie do Jakuba nie brzmi juz dobrze. Tz jakos pomaga w tej kwestii?
W naszym żłobku (jakieś caaaaałe 2km od żłobka Despy) nie potrzeba swojej pościeli, ale za to na liscie wyprawkowej jest proszek. Taką rozpiskę dostaliśmy z podziałem na poszczególne grupy, do tego skrócone zasady przyprowadzania maluchów. Od 1,5roku Filip jeździ w foteliku Hamax Siesta my jesteśmy zadowoleni, on nie narzeka ![]()
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
co tak cicho? sezon ogórkowy sie kończy przecież...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Klementyna, a w ogóle to powodzenia!
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
scarlet powodzenie to chyba Tobie sie bardziej przyda;*
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
Dzwoniłam do złobka i mam po prostu z K przyjśc 1-go, na poczatek po śniadaniu, na godzinkę a później się zobaczy. Także wszystko się dowiem też co trzeba ![]() Udanego wypoczynku, nalezy Ci się!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli dobrze rozumiem, że on już ma żone? I 3 dzieci będzie w sumie? Nieźle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najgorsze, jak tak wszystko na raz się wali ![]() ----- A u nas po staremu - dzieciaki szaleją, ale to K jest nie do ogarnięcia! ![]() Zuzanka to wiadomo: głodna, śpiąca, brudna pielucha lub na ręce ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Jutro jedziemy pierwszy raz do zoo w Czechach, także wyprawa rodzinna ![]() A ze złych rzeczy to szerszenie wieczorami się do nas dobijają ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Pani, widziałam zdjęcia malutkiej, jest kopią brata ![]() Cudna kruszynka, taka chudziutka ![]() A moja Zu to odkurzacz ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Demeter widziałam, ze wyprawa do zoo na 8 kółek
![]() A z szerszeniami to wyczajcie gniazdo i zutylizujcie lub zgłoście do straży pożarnej by je wytepili, bo niebezpieczne...A to na pewno szerszenie?Skoro wieczorami się dobijają to może chrabąszcze... |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Na bank szerszenie, widzieliśmy. TŻ ma jutro zamiar obejrzeć dom z każdej strony. Podobno straż przyjmie zgloszenie jak wiadomo czy i gdzie to gniazdo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
MBZ♥
|
Demeter, tak musicie mieć zlokalizowane gniazdo
![]() ![]() A jakby się wózka Zuuu trzymał? Albo szedł obok? Nie wchodzi to w grę przy tłumaczeniu, że nie może uciekać bo jest niebezpiecznie? Pozwalam Zosi iść z przodu czy obok ale przy przechodzeniu przez ulicę czy przy ruchliwej drodze za rękę. Tobie wierzę, że trudniej bo idziesz z dwójką ![]() Klementyna powodzenia jutro ![]() Scarlett tak to jest, że ciężkie sytuacje przetrzebiają grono znajomych. Niestety:/trzymam kciuki za Twoje zdrowie ![]() Kasia może niech szanowny tatuś rozważy wazektomię skoo jaki jurny? ![]() Despa udanego wypoczynk ![]() Padnięta jestem po intensywnym weekendzie. Zosi nic nie jest w stanie zmęczyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podejrzewamy, że właściciel (który ma fazę na otwieranie okien non stop ![]() ![]() A co do zoo to dziś z TŻ byłam także każdy ma swój wózek i podpiecznego jak to mówimy ![]() Niestety K jest niemożliwy od jakiegoś czasu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- ![]() ![]() Fajnie, że dzień udany. U nas też ok, choć czeskie zoo nie zachwyca. No i jest tam plaga os! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
MBZ♥
|
Tak sobie myślę czy ten zakazany owoc tak Go nie kusi? W sensie, że jak wyjdzie z wózka to nie wie ze szczęścia co robić?-to oczywiście duże uproszczenie ale pewnie wiesz o co mi chodzi
![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Demeter tych os to wszędzie pełno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.