|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6
Hej
![]() Ale mi się bzdury w nocy snily... najpierw ze moj maz zostal gangsterem potem ze mi portfel ukradli i biegalam po jakimś nieznanym miescie aby go znaleźc :pCo do ubierania na noc u nas tez dzis pajac pójdzie w ruch, bo w krotkim rekawku mial chłodne lapki i kocykiem przykryty po sam nosek... chociaż tak teraz mysle ze co to będzie jak stanie się ta zima stulecia :p Michas ma dzis 4 miesiace kiedy ten czas przelecial... Violka dla corci z okazji malych urodzin ![]() ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- O matko tak teraz czytam co tam w swiecie i ze 27latek uderzyl w centrum miasta siekiera bez powodu dziewczynke 10letnia ktora była z rodzicami. I mala zmarla. Co za swiat, jeszcze troche to strach bd na spacer isc i pewnie uznaja ze chory psychicznie i gowno mu zrobią, jeszcze beda leczyc za nasze podatki. :/ najgorsze tortury świata powinien mieć zapewnione.
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Sunny dzięki
Michasiowi dużo zdrowia i pogody ducha życzę ![]() Madzia o rany cudowne te ciuchy z Zary - może jak będą przeceny to coś wychaczymy Z Holle wzięłam kaszki jaglaną, orkiszową i 3 zboża - niunka polecała kiedyś i jeszcze 3 jakieś Dania na spróbowanie.Malenstwo dopiero o 4 się przebudziło na jedzenie dawno tak nie było Temperatura 36,9.Majka czemu ty zawsze wtykasz smoka małemu? A nie karmisz? Chcesz zeby całe nocki przesypiał? Takie dziecko już powinno? ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- My trż w pajacu drugą noc śpimy, bo łapki zimne były, z pajacy moment wyrasta.
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie sie najaral czegoś psychol Co do zimy to ogrzewanie pomoże ![]() U nas najzimniej w tych okresach przejściowych. Potem juz b.cieplo mamy w domu jak piec podkrecony ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Violka - Julian sie czasen przebudza 2 godz.po zaśnięciu więc glodny wtedy nie jest. Widze ze to kwestia uspokojenia. Gdyby był glodny to by smok nie pomógł. Czasem wychodzi ze je ok.godz.3-4. Ostatnie kilka dni o 6. Uwazam że dobrze jak żołądek odpocznie i przyzwyczaja sie do niejedzenia w nocy Jak potrzebował to karmiłam :P
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia szerokiej drogi
![]() Violka ją też jak mała pojekuje przez sen to daje smoka i śpi spokojnie dalej. Jakby głodna była, to nie dałaby się oszukać smokiem no i Tatiana po 12godzinach jak się budzi, to nigdy od razu nie chce jeść, dopiero gdzieś po pół godziny ![]() Czemu niby takie dziecko nie mogloby przesypiac nocy?
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pożarłam batona musli z biedry w oczekiwaniu na sen Amelki 😁 takie sniadanko 😁
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Tez pajac dzisiaj u nas był grany, dobrze, ze mamy zapasy pałaców z wyprzedaży z nexta
---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Szukam jesiennej kurtki coś komuś coś wpadło w oko? ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Dziś szczepienie mamy |
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja man przejściówkę z nexta. Pikowana chce ba zime. Coś w h&m lub reserved kupie
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6
Dzien dobry
![]() ![]() U nas pobudka o 5 i teraz jemy ![]() co do smoka to ja tez czasem w nocy podam jak sie Alcia kręci i spi dalej dzis 2x podawałam bo sie obudziła pod panelem karuzelki mimo włożonego tam kocyka :/tez uważam, ze jakby głodna była to smokiem by sie nie dała oszukać kiedyś brałam do karmienia a ona possala chwile i zasypiała, potem Majka napisała o podawaniu smoka, raz spróbowałam jak to u nas wyglada i bingo widzicie jak wizaż uczy ![]() Chyba bede zdejmować przewijak z łóżeczka na noc, bo mi panna nogami kopie w niego. Znalazłam w necie cos takiego: Bardzo łatwo się sprawdza, czy niemowlę potrzebuje piersi. Bierzesz na ręce. Uspokaja się - chodziło o wzięcie na ręce. Nie uspokaja - sprawdzasz dalej. Zmieniasz pieluchę. Uspokaja się - pielucha przeszkadzała. Nie uspokaja się - sprawdzasz dalej. Przystawiasz do piersi. Ssie długo - było glodne. Ssie krótko, kończy i zadowolone - chciało pić. Ssie ileś tam i spokojnie zasypia bez piersi w buzi - było głodne i śpiące. Ssie dlugo i przysypia z piersią w buzi - było głodne i śpiące, podkręca laktację, niech ssie dalej. Ssie ileś tam i się złości - jest przemęczone i nie może zasnąć ze zmęczenia albo doskwiera coś innego, albo na tyle przywykło do butelki, że traktuje pierś jako przyjemność i czeka na jedzenie. Generalnie, na tym etapie, jeżeli pierś pomaga, to znaczy, że o nią chodziło. Nie tylko dla najedzenia się, ale i do napicia się, do uspokojenia, do wyciszenia. Tzn to o 8 tyg dzieciaczku było pisane
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2015-08-20 o 08:04 |
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tovteraz na zarowe wyprzedaże czekam, chce leci pokupowac |
|
|
|
|
#580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie twierdze ze niemogloby przesypiać, nic takiego nie napisałam. Moja to kiedy bym nie dała cycka to chętna Dziś w nocy spróbowałam tak jak Wy ze smokiem i udało się
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
MAJKA afrykanskie upaly po 25 maja wrocic
VIOLA jak mala ?
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem niewyspana ... Zuzia chciała wrócić na wakacje chyba, od 2 budziła sie co pol godziny, około 4 wzięłam ja do lozka, tez sie budziła, ale mniej. Teraz kopie mnie i patrzy w tel - sprawdza, co pisze
na wakacjach była mega grzeczna - spała, jadła i gęgała w nocy budziła sie raz, pozniej dopiero około 8-9. Naprawdę sama wypoczęla - zaczela jesc po 150 ml mm i wyraźnie widać, ze przybrała na wadze. Zastanawiam sie, czy te płacze to nie skok, bo jutro skończy 15 tygodni. A ta kuzynka ... Boze, co za marudna, durna baba, jej syn jest tak rozpuszczony - dzieciak ma 8 lat a ona go karmi, myła go chusteczkami "bo tam nie było gdzie" ( my grzaliśmy wodę i w miskę) - jak 8 latek sam sie nie moze umyc? Mowila, ze ma alergie na wszystko a karmiła go chipsami, ketchupem i parówkami. Jej samej nic sie nie podobało, wszystko było twarde, nudne, brudne itp. Chociaz domek był uroczy a cały teren po prostu cudo. Nie było bieżącej wody i był wychodek ale o tym dobrze wiedzieliśmy. Mieliśmy agregat, mozna było gotować itp. A jak pojechaliśmy zjesc do restauracji ... Dziewczyny, co to było! Tak narzekała i czepiała sie kelnerki, ze nie dałam rady skończyć jesc i wzięłam Zuze i poszłam niby ja przewijać. Z TZeta siostra miałyśmy z niej polewkę niezła a ta ciagle cos od niego chciała, przynieś to, podaj tamto, podnieś to, ze na koncu miał jej dosc. I dobrze mu tak. A ona wyjeżdża wczesniej niz miała, pewnie przez to, ze nie byliśmy w 5 gwiazdkowym hotelu. Zreszta tam tez by narzekała. A jakie ma metody wychowawcze! Haha padłam ...
|
|
|
|
#583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobry sposób ![]() A mi się nadinterpretacja włączyła
|
||
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
PAVLINECKA jak ja nie lubie takich nie zadowolonych ludzi! Mam alergie na takie gadanie normalnie! Co by czlowiek nie zrobil to zle jest! Rok temu tak mialam z mama swoja na wakacjach.. jak pojechala dopiero odpoczelam
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie, co? Az człowiekowi sie odechciewa... U nas apogeum w tej restauracji było, myslalam, ze ja ucisze widelcem. My z niemowlęciem sobie radziliśmy, z butelkami, myciem, a ona sama ze soba niebardzo. Jeszcze notorycznie mi dziecko z drzemek wybudzala, menda jedna, ale i tak Zuzka była grzeczniutka a jej taki, ze człowiek miał ochotę złoić mu dupsko pasem. |
|
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
O proszę jeszcze? Mała już za bardzo chrypki niema ani gorączki, byłam przed chwila w przychodni, ale kilka osób było i zrezygnowałam bo Adka już głodna i śpiąca zaraz by była to by nie wytrzymała w spokoju do wizyty. Po drzemce pójdziemy.
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Pavlinecka
że też tacy ludzie istnieją człowiek zamiast wypoczywać, to się meczy takim towarzystwem |
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauważyłam hehe
|
|
#589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj pewnie tez cyca by pocmokal ale bardziej dla uspokojenia i chce o ile to dobre slowo uczyc ze je sie w ciągu dnia. Jak ząbek wychodzil to musiałabym chyba min. 5 razy w nocy karmić ![]() Ja chce tak 27stopni ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Niezawsze - to fajne promocje. Ja mam sporo pajacyk po starszym z Georga f&f i polskie ale r 74 wydaje sie maly
|
|
#590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze malemu cos charczy. Pytanie czy w nosku ma babola czy mi sie nie przeziebil czasami :/ |
||
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Ja potrzebuje i kombinezon i kurtkę. Kurtke na wyjazdy autem np.po zakupy czy znajomych ze tylko do auta a kombinezon na sanki :P
|
#592 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() jak już wychodze na dobrą drogę psychicznie to mamy siły żeby wspierać ![]() u nas MIkołaj też smoka nie chce, a też by mu się przydało. Cytat:
u nas MIkołaj śpi w dzień po 40-max 60 min, ale to rzadko, najczęściej jest 40-50. Jest wyspany zadowolony i jest super. Tak ma, każde dziecko jest inne.Ale wg mojej znającej się na wszystkim i wszystkowiedzącej ciotki śpi za mało. Zatem powinnam stać nad synem i zmuszać go spania bo za mało śpi ![]() witam się, dzień dobry ![]() wczorajszy dzień, się pochwalę, był super!ideał rodzicielstwa/macierzyństwa. Dziecko przeszczęsliwe, nie ma mowy o żadnym marudzeniu, co to jest szczepienie?co to jest ząbkowanie? No. Potrwało do nocy a co!w nocy pobudek od groma, kij wie dlaczego....kongo mi zrobił. Pobudka o 7-mama ja się już wyspałem!!wstał radosny, uśmiechnięty i zadowolony,wypoczęty i wyspany. W przeciwieństwie do mamy i dostał od dziś na drugie Kongo.
Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dlaczego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE. http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png |
||
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Niech mnie ktoś kopnie w zad, bo za 3godxiny slub, za 2musimy z mala wyjść, a ja w rozsypce :P
|
|
|
|
#594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pavlinecka to może Ty zacznij tak narzekać, jak Tż tak do niej ciągnie 😜 Ale pisałaś że też już miał jej dość hehe to może lepiej nie. Też nie lubię z takimi mendami przebywać
chociaż czasami mam wrażenie że sama tak mędzę hiMoja teściowa i brat Tż znowu w drugą stronę mają- wszystko jest przecudowne najlepsze najfajniejsze to co oni zrobią kupią lub tam gdzie byli Brat jego to skąd nie wraca to to jest najfajniejsze miejsce. On potrafi się zachwycić np Lidlem w Suwałkach i opowiadać o tym tyle czaaaasu Oni miedzy sobą super się dogadują ale już mi i Tż niechce się słuchać ich opowieści przez kilka godzin![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Dzisiaj masz wesele - nietypowo. Kopas w dupas! I udanej imprezy ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
O rany no tak nasze bobasy bedą mogły jeździć na sankach, ale fajnie )))
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha z tym lidlem w Suwałkach to pojechałaś ;p TZeta juz chyba na dobre odciągnęło od niej, często próbował uciekać i zostawić mnie z nia lub zmusić do tego swoja siostre, ale mu sie nie udało co prawda i tak twierdzi, ze ona jest fajna, ale juz chyba na żadne wakacje z nia nie pojedzie. ja jestem za to opalona i wypoczeta, położyłam Zuzke wlasnie i ide sie kapać
|
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Violka na śląsku t norma
no i tak wcześnie
|
|
|
|
#597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Faktycznie w czwartek wesele jeszcze sie nie spotkalam. |
|||
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
PAVLINECKA dokladnie! Mielismy jej dosc! Jedzenie w knajpie nie dobre.. naszej 4 smakowalo.. kwatera za droga!.. ja nie kazalam jej isc tam gdzie my! (Dodam ze za apartament 2pok z aneksem i lazienka placilam 160zl za 4os i warunki mega ).. do tego piasek za piaszczysty a morze za morskie.. masakra
Ja musze pogrzebac za pajacami po chlopakach bedzie jak znalazl na zime
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zimno tez nie musi byc Ten kombinezon mi się podoba http://pl.nextdirect.com/pl/x6d2764s3#906704
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
za☠☠☠ista cena za body, tylko taka kwote od razu sypnac :P
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

potem ze mi portfel ukradli i biegalam po jakimś nieznanym miescie aby go znaleźc :p
i pewnie uznaja ze chory psychicznie i gowno mu zrobią, jeszcze beda leczyc za nasze podatki. :/ najgorsze tortury świata powinien mieć zapewnione.

że też tacy ludzie istnieją 
za bidrrka
Ale pisałaś że też już miał jej dość hehe to może lepiej nie. Też nie lubię z takimi mendami przebywać