|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
Bianeczkaa
Gorące to nie, ale bywa, że bolą. Petel Oj tam zawsze wśród.bab będą spięcia ważne by potem przejść do porządku dziennego. Pozartowac. Wstaje robić sobie żarcie :p leki trza wziąć
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś zaczynam 36tydz
35dni do porodu. Czytając opis tygodnia znalazłam takie zdjęcie, myślę że to pozycja Ignacego Owieczki do zdjęcia z usg:p
|
#3033 |
|
Wtajemniczenie
|
Jezusie przenajświetszy!!! Ty za 11 dni rodzisz??? Toz to tydzień prawie tylko!
Ja mam dziś równy 37 tydzien. Idę do gina w poniedzialek. Jak sie okaze, że cc jest niepotrzebne to bede molestować TŻ. Aaaaa i zawsze zapomne napisać, że u mnie jeśli chodzi o stymulacje sutów to ja sobie tego nie wyobrażam! Jak smaruje sobie sutki po kąpieli Maltanem to trwa chwile a tak tego uczucia dotykania ich nie znosze, nie wytrzymalabym jakbym miala je tak np smarowac z 10 minut Jakby moj TZ kogos zamordowal to wystarczyloby jakby na przesluchaniu mi ktos suty 2 minuty pokręcil i bym wydala go bez zająknięcia HAHAHAHAHAHAHHA
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
10 dni do porodu i cisza... Jedynie bezbolesne skurcze, ale strasznie nieregularnie. Ja mam 3 małe paczki 1 i moja mama kupiła w Lidlu 3 paczki 2. Chciała kupić więcej, ale ja chce spróbować Dadę więc nie będę robić megazapasów.
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra to i ja jade do Lidla na lowy pampersowe...
|
|
|
|
#3036 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciotka się śmiała ze na 2 tygodnie mam zapas. Cytat:
Cytat:
Hehe ja wyżej pisałam mam dwie paczki pampersow 1 ale zamiar mam kupić jeszcze na próbę dady biedronkiwe bo nie wychodzą droga ok. 15 zł paczka, ale to jak mały się urodzi.
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
Bianeczka- mnie bolą i są gorące
![]() ja mam 4 dni do terminu i 5 do indukcji
|
#3038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3039 |
|
Wtajemniczenie
|
OMG ale Ci zazdroszczę!! A cieszysz się, boisz? Czy to i to? Wgl kumasz, że za kilka dni będziesz już miała malucha?!
![]() masakra... ja mogę się założyć, że jeśli nie będę miala cc i umówionego terminu to na bank przenoszę ciąże. Dzis mam równiutko 37 tydzień. A brzuch wysoko, wręcz mam momentami wrażenie, że coraz wyżej - nie opada ani trochę. Na ktg zero akcji skurczowej. Na początku sierpnia szyjka była jeszcze ponad 3 cm więc wrota zamknięte. Masakra... nie widzę nawet światełka w tunelu
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyszła mi ta kurtko bluza i jestem zadowolona z zakupu. Jak zniknie brzuszek to będzie idealna
|
|
#3041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jaką ja miałam koszmarną noc... Takie mnie doły złapały, że wyłam ze 2h i się opanować nie mogłam, w końcu zbudziłam tż to mnie uspokoił i dał tabletki na uspokojenie i jakoś zasnęłam przytulona do niego, co nam się nie zdarza bo śpimy dupami do siebie. Jeszcze mi się śniło, że go zdradzałam. Taka jestem teraz zamulona, że chyba z pół dnia będę spała.
Cytat:
Ja się dzisiaj wybieram tam po biustonosze ale oczywiście nie dla karmiących... Cytat:
Cytat:
Ja tak miałam po porodzie jak mi pokarmu przybywało, więc może u Ciebie się tak produkuje też? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już teraz pod koniec nawet się nie zloszczę jak mała mnie gdzieś sieknie, że az mam gwiazdki w oczach z bólu, albo jak strasznie kopie jak leże na prawym boku - czyli tam gdzie ona pomieszkuje. Staram się tak ukladac, żeby jej juz i tak znikomej ilosci miejsca nie ograniczać - niestety moim kosztem, bo na lewym boku az cud że nie mam jeszcze odlezyn tak mnie wszystko tam boli
|
|
#3043 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Agu- już się nie mogę doczekać
|
#3045 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc jestem na tyle niezorientowana w cenach pampersów, że nie wiem ile to jest super promocja a z rankingów które czytałam zamierzam i tak przetestować głównie Tesco i Lidl.Cytat:
Cytat:
Są, widziałam 2 na ich stronie. Ale koszul dla mam karmiących nie widziałam. Byłam u gina. Z małą wszystko ok, ale jest kurduplem bo waży dopiero 2,5kg. Niby w normie ale tej dolnej GBS'a mi nie pobrał, powiedział, że na następnej wizycie ja tu się szykuję, że będę lada chwila rodzić a ten ma czas.Pojechałam też wypełnić deklarację o wyborze położnej. Okazało się, że w ewusiu wyświetlam się na czerwono i teraz muszę wysyłać jakiś wniosek do ZUS-u, żeby mi wystawili jakieś zaświadczenie... matko jedyna, czemu ja muszę mieć kłopoty przez to, że oni mają burdel. Jak mnie to wkurza.
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wolę nie kupować na zapas. Mam te dady do szpitala zobaczymy jak one chlona. Bo wiem jaka jest różnica między alweysami a np innymi podpaskami. Pewnie taka sama pomiędzy dada a pampersem.
Nie wiem czy dada nie uczuli a może uczuli nie wiem kompletnie. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- A co do boli podbrzusza to ja mam od rana bóle. Pierwszy raz od rana
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, żeby było proporcjonalnie - Milenka waży 2,5 kg, a mamusia przytyła już 17
|
#3048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety w przychodni potrzebują jakiejś podkładki. Wiem jak to jest bo sama pracowałam w służbie zdrowia i niestety jak ktoś świecił na czerwono to była kaszana i musieliśmy mieć cokolwiek, co by mogło w razie czego udowodnić NFZ-owi, że pacjent był ubezpieczony. Bo oni uwielbiają takie świadczenia kwestionować i za nie nie płacić.
|
#3050 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś się dzieje! Cytat:
Cytat:
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3052 | |||||
|
Zadomowienie
|
Czasami są cieplejsze i bolą już od tygodnia, ale nie są nabrzmiałe. JA zawsze byłam zmarźluch ale teraz mi cały czas ciepło, to chyba hormony. No ale cycki czasami też mam ciepłe tak od tygodnia ale nie cały czas.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Będziemy mieli kolejnego dzidzi na forum.![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie
![]() Położna dała mi jakieś zaświadczenie potrzebne do złożenia wniosku o becikowe (ten 1000zł jednorazowo). Wiem, że tam jest limit finansowy ok 1900zł netto. Dwa pytania: 1. Czy to jest dochód na osobę w rodzinie licząc dziecko? 2. Czy dochody liczy się na chwilę obecną czy np. z ostatniego roku? Dzięki
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Ale takie skurcze to ja już mam od 27 tygodnia
Wprowadzam codzienne chodzenie po schodach, a w sobotę biorę TŻ w obroty Przypomnę mu czasy jak się o dziecko staraliśmy aż będzie miał dość
|
|
#3055 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z biblioteki, wydrukowałam sobie plan porodu. Wieczorem muszę w końcu siąść i to wypisać. Wole mieć wypisane, bo się boję że jezyka zapomne z bólu. Dobrze że mąż będzie ze mną.
Jakoś od wczoraj boje się ze zaczne rodzić jak mąż bedzie gdzieś w trasie ( jest kierową.) i ja spanikuje. A Bożena dzisiaj mnie strasznie kłuje
|
#3056 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo one są w teorii na 2-5 kg a jak mój się urodzi 4500 to może nie zdążyć z nich skorzystać.Cytat:
![]() Cytat:
A co nasze dzieci uczuli to nie sposób przewidzieć. Ja też zapasów nie robię, mam 3 paczki Dada jedynki i jedną pakę 144 sztuki Pampers dwójki. Starczy, zobaczymy co się będzie sprawdzało. Cytat:
Też chyba pojadę do lidla ale nie na promocje ciuchowe tylko po rybę na obiad ![]() A ja za 9 dni mam termin z OM ten najdalszy, termin z USG 15.08 już jak widać przenosiłam
Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-08-20 o 12:11 |
||||
|
|
|
#3057 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eh nie mogę pomacać, bo ikea najblizsza jest 250 km a tż wraca xa tydzień i ma za jechać kupić przewijak i zastanawiam się nad materacem. Może niech tż pomaca... chociaż dla niego to pewnie wszytsko jedno ) a Owieczko który masz ten piankowy za 120 ?Cytat:
![]() Cytat:
Ja jak teraz myślę o moim wielkim dziecku to nie wiem czy w 1 dupa mu wlezie. Mam 3 paczki 2 i 3 3. Kupowałam bo były promocje, więcej nie kupię, ale mam 2 dzieci które będą rodzic się po moim igorze jeśli nie przydadzą się to dam komuś w prezencie Cytat:
Moja familia doprowadza mnie do szału, jak nie odbieram telefonu odbijają się jak szaleni zaczynają się smsy. Wszystko ok? Martwię się. . Przecież nie siedzę cały dzień przy telefonie i nie czekam na telefon od każdego z nich. I już mówiłam ze jak będzie się coś działo to zadzwonię do mamy! A oni dalej to samo, jak nie odbiorę od siostry to podnosi alarm dzwoni do mamy i wtedy wszyscy już do mnie dzwonią. Ale mają jazdy haah |
||||
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Zależy kiedy złożysz - jeśli do listopada to za rok 2013, jeśli potem to za rok 2014.
|
|
|
#3059 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3060 |
|
Wtajemniczenie
|
Izabela
<przytula>
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

zawsze wśród.bab będą spięcia ważne by potem przejść do porządku dziennego. Pozartowac. 

pozwól, ze ja już skończe się nad tym tematem spuszczać, a jeśli chcesz to możesz Ty lub inni go dalej piłować

i teraz muszę wysyłać jakiś wniosek do ZUS-u, żeby mi wystawili jakieś zaświadczenie... matko jedyna, czemu ja muszę mieć kłopoty przez to, że oni mają burdel. Jak mnie to wkurza.

Będziemy mieli kolejnego dzidzi na forum.

bo one są w teorii na 2-5 kg a jak mój się urodzi 4500 to może nie zdążyć z nich skorzystać.
jakiś zastój mamy