Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-20, 10:59   #3031
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Bianeczkaa
Gorące to nie, ale bywa, że bolą.

Petel
Oj tam zawsze wśród.bab będą spięcia ważne by potem przejść do porządku dziennego. Pozartowac.

Wstaje robić sobie żarcie :p leki trza wziąć
Stary 2015-08-20, 10:59   #3032
party_girl7
Zakorzenienie

Ja dziś zaczynam 36tydz 35dni do porodu.
Czytając opis tygodnia znalazłam takie zdjęcie, myślę że to pozycja Ignacego Owieczki do zdjęcia z usg:p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1440061183150.jpg (7,9 KB, 39 załadowań)
Stary 2015-08-20, 11:00   #3033
agu23gda
Wtajemniczenie

Jezusie przenajświetszy!!! Ty za 11 dni rodzisz??? Toz to tydzień prawie tylko!
Ja mam dziś równy 37 tydzien. Idę do gina w poniedzialek. Jak sie okaze, że cc jest niepotrzebne to bede molestować TŻ. Aaaaa i zawsze zapomne napisać, że u mnie jeśli chodzi o stymulacje sutów to ja sobie tego nie wyobrażam! Jak smaruje sobie sutki po kąpieli Maltanem to trwa chwile a tak tego uczucia dotykania ich nie znosze, nie wytrzymalabym jakbym miala je tak np smarowac z 10 minut

Jakby moj TZ kogos zamordowal to wystarczyloby jakby na przesluchaniu mi ktos suty 2 minuty pokręcil i bym wydala go bez zająknięcia HAHAHAHAHAHAHHA
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 11:05   #3034
TusiaeM
Zakorzenienie

10 dni do porodu i cisza... Jedynie bezbolesne skurcze, ale strasznie nieregularnie.

Ja mam 3 małe paczki 1 i moja mama kupiła w Lidlu 3 paczki 2. Chciała kupić więcej, ale ja chce spróbować Dadę więc nie będę robić megazapasów.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 11:12   #3035
Małgosia89
Zakorzenienie

Dobra to i ja jade do Lidla na lowy pampersowe...

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 11:13   #3036
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Strasznie mi przykro, ale na szczeście nie jestem jedyną niegrzeczną osobą. pozwól, ze ja już skończe się nad tym tematem spuszczać, a jeśli chcesz to możesz Ty lub inni go dalej piłować

namisek1990 ja wzielam akurat te, ale chyba dokupię wlasnie jeszcze te jasne w kwiaty, ale dla porownania tak jak pisalam S bo te wydaja mi się za dlugie. A jakościową są jak najbardziej ok. Chyba skuszę się tez na bluzę do kompletu

Muszę więc dokupić jakieś 1... bo ja mam do szpitala te: http://www.boboraj.pl/images/1111111...1/pampers0.jpg tak mi radzila polozna :/
Myślę że te zero mogą Ci się nie przydać bo one są dla wcześniaków. Ja kupowałam pampersy 1 zielone

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Masz racje. Skacz się już spuszczac

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Ja pieluch mam dopiero jedna paczkę do szpitala. A wy to chyba jak na wojnę juz zapasy robicie. Myślicie że nie będzie w sklepach pampersow jak urodzi cie
Mam dwie paczki. Jedna zostaje w domu druga do szpitala.
Ciotka się śmiała ze na 2 tygodnie mam zapas.
Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy też macie rano albo wieczorem ból brzucha taki jak na okres? W dzień tego nie mam Ale wczoraj jak się położyłam miałam raz i dziś rano znowu
Mnie napierdziela krocze i lekko kręgosłup
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Agu no nie wiem z tymi zerówkami, moim zdaniem mogą się nie przydać... Ja mam 3 paczki jedynek i się boję ze mały z nich nie skorzysta...
Spokojnie skorzysta. Mnie ciotka uspokajała ze 3 paczki to na bank pójdą na miesiąc.

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Noo ja tez mam tylko jedna paczke do szpitala i jak czytam o zapasach dziewczyn to sie juz drapie po glowie

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Hehe ja wyżej pisałam mam dwie paczki pampersow 1 ale zamiar mam kupić jeszcze na próbę dady biedronkiwe bo nie wychodzą droga ok. 15 zł paczka, ale to jak mały się urodzi.
Stary 2015-08-20, 11:15   #3037
czarownica_tea
Zakorzenienie

Bianeczka- mnie bolą i są gorące

ja mam 4 dni do terminu i 5 do indukcji

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 11:17   #3038
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Myślę że te zero mogą Ci się nie przydać bo one są dla wcześniaków. Ja kupowałam pampersy 1 zielone

Mam dwie paczki. Jedna zostaje w domu druga do szpitala.
Ciotka się śmiała ze na 2 tygodnie mam zapas.

Mnie napierdziela krocze i lekko kręgosłup

Spokojnie skorzysta. Mnie ciotka uspokajała ze 3 paczki to na bank pójdą na miesiąc.

Hehe ja wyżej pisałam mam dwie paczki pampersow 1 ale zamiar mam kupić jeszcze na próbę dady biedronkiwe bo nie wychodzą droga ok. 15 zł paczka, ale to jak mały się urodzi.
No ja mam tesco i biedre pod samym blokiem i tez mam zamiar przetestowac dade i tescowe wiec nie szaleje jak bedzie potrzeba to sie skoczy do sklepu ;-)

Stary 2015-08-20, 11:22   #3039
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość

OMG ale Ci zazdroszczę!! A cieszysz się, boisz? Czy to i to? Wgl kumasz, że za kilka dni będziesz już miała malucha?!

masakra... ja mogę się założyć, że jeśli nie będę miala cc i umówionego terminu to na bank przenoszę ciąże. Dzis mam równiutko 37 tydzień. A brzuch wysoko, wręcz mam momentami wrażenie, że coraz wyżej - nie opada ani trochę. Na ktg zero akcji skurczowej. Na początku sierpnia szyjka była jeszcze ponad 3 cm więc wrota zamknięte. Masakra... nie widzę nawet światełka w tunelu
Stary 2015-08-20, 11:23   #3040
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
No ja mam tesco i biedre pod samym blokiem i tez mam zamiar przetestowac dade i tescowe wiec nie szaleje jak bedzie potrzeba to sie skoczy do sklepu ;-)

Niop

Przyszła mi ta kurtko bluza i jestem zadowolona z zakupu. Jak zniknie brzuszek to będzie idealna
Stary 2015-08-20, 11:24   #3041
Panna Izabela
Zakorzenienie

Jaką ja miałam koszmarną noc... Takie mnie doły złapały, że wyłam ze 2h i się opanować nie mogłam, w końcu zbudziłam tż to mnie uspokoił i dał tabletki na uspokojenie i jakoś zasnęłam przytulona do niego, co nam się nie zdarza bo śpimy dupami do siebie. Jeszcze mi się śniło, że go zdradzałam. Taka jestem teraz zamulona, że chyba z pół dnia będę spała.

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Cześć Gaduly

To ja po wizycie, dziwna kobita robiła mi to Usg bo prawie się do mnie nie odzywała, ale pomierzyla, zrobiła fotki i dostałam obszerny opis.
Dziecko moje w 36tyg waży 2850 więc przypakowal ok 600g, Afi 9 także też ok

A i jak któraś ma z Was sklep Esotiq w okolicy polecam odwiedzić. Ja dzisiaj w Bluecity kupiłam stanik do karmienia, 2koszule nocne dla mam karmiących i piżame -top ze spodniami i zapłaciłam ok 200zl (z czego 76zl to stanik do karmienia) Także polecam się wybrać
Nie wiedziałam, że esotiq ma biustonosze karmiące, na stronie nie ma nic dla mam...
Ja się dzisiaj wybieram tam po biustonosze ale oczywiście nie dla karmiących...
Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie kciuki, mały mi sie cos mało rusza i jade na izbe to sprawdzic, serce mi wali
Doczytałam, że wszystko jest ok. Dobrze, że pojechałaś sprawdzić.
Cytat:
A ja mam pytanie do doświadczonych - jak to jest z przebieraniem malucha? Jak się obsra po pachy albo "uleje" (a raczej zwróci) całą butlę mleka to jasna sprawa. Ale czy naprawdę realne jest zużycie np. 5 bodziaków na dzień?
Nie przypominam sobie, żeby mój brat był przebierany 3x dziennie, a miał duży problem z ulewaniem. Wszystko szło w pieluchę tetrową a czasem na moje ciuchy i o ile pamiętam to ja się musiałam częściej przebierać niż on...
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Bolą którąś cycki? Bo mnie troche tak, i takie są gorące.
Ja tak miałam po porodzie jak mi pokarmu przybywało, więc może u Ciebie się tak produkuje też?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 11:25   #3042
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Czytając opis tygodnia znalazłam takie zdjęcie, myślę że to pozycja Ignacego Owieczki do zdjęcia z usg:p
jak ogladam tego typu zdjęcia dzieci złożonych jak scyzoryk to aż mi ich troche szkoda, mimo, ze to obecnie dla nich "naturalne" już teraz pod koniec nawet się nie zloszczę jak mała mnie gdzieś sieknie, że az mam gwiazdki w oczach z bólu, albo jak strasznie kopie jak leże na prawym boku - czyli tam gdzie ona pomieszkuje. Staram się tak ukladac, żeby jej juz i tak znikomej ilosci miejsca nie ograniczać - niestety moim kosztem, bo na lewym boku az cud że nie mam jeszcze odlezyn tak mnie wszystko tam boli
Stary 2015-08-20, 11:31   #3043
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

10 dni do porodu i cisza... Jedynie bezbolesne skurcze, ale strasznie nieregularnie.
To tak jak u mnie... Tylko że u mnie nawet skurczów brak...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 11:38   #3044
czarownica_tea
Zakorzenienie

Agu- już się nie mogę doczekać

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 11:39   #3045
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pieluch mam dopiero jedna paczkę do szpitala. A wy to chyba jak na wojnę juz zapasy robicie. Myślicie że nie będzie w sklepach pampersow jak urodzi cie
Ja też kupiłam słownie jedną paczkę 43 sztuki Pampersów newborn. Do torby szpitalnej spakowałam chyba 15 sztuk. Resztę mi mąż dowiezie, one zajmują za dużo miejsca w torbie.

Szczerze mówiąc jestem na tyle niezorientowana w cenach pampersów, że nie wiem ile to jest super promocja a z rankingów które czytałam zamierzam i tak przetestować głównie Tesco i Lidl.

Cytat:
Coś na poprawe humoru z rana hehe ;-)

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Jaką ja miałam koszmarną noc... Takie mnie doły złapały, że wyłam ze 2h i się opanować nie mogłam, w końcu zbudziłam tż to mnie uspokoił i dał tabletki na uspokojenie i jakoś zasnęłam przytulona do niego, co nam się nie zdarza bo śpimy dupami do siebie. Jeszcze mi się śniło, że go zdradzałam. Taka jestem teraz zamulona, że chyba z pół dnia będę spała.

Nie wiedziałam, że esotiq ma biustonosze karmiące, na stronie nie ma nic dla mam...
Ja się dzisiaj wybieram tam po biustonosze ale oczywiście nie dla karmiących...
Ojeju, po takich nocach dni są ciężkie.

Są, widziałam 2 na ich stronie. Ale koszul dla mam karmiących nie widziałam.

Byłam u gina. Z małą wszystko ok, ale jest kurduplem bo waży dopiero 2,5kg. Niby w normie ale tej dolnej czyli chyba jej się nie spieszy jeszcze na drugą stronę. Zdjęcia się zrobić nie da bo pcha te łapska przed buzię i wszystko się rozmazuje.
GBS'a mi nie pobrał, powiedział, że na następnej wizycie ten to się nie spieszy ja tu się szykuję, że będę lada chwila rodzić a ten ma czas.

Pojechałam też wypełnić deklarację o wyborze położnej. Okazało się, że w ewusiu wyświetlam się na czerwono i teraz muszę wysyłać jakiś wniosek do ZUS-u, żeby mi wystawili jakieś zaświadczenie... matko jedyna, czemu ja muszę mieć kłopoty przez to, że oni mają burdel. Jak mnie to wkurza.
Stary 2015-08-20, 11:42   #3046
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ja wolę nie kupować na zapas. Mam te dady do szpitala zobaczymy jak one chlona. Bo wiem jaka jest różnica między alweysami a np innymi podpaskami. Pewnie taka sama pomiędzy dada a pampersem.
Nie wiem czy dada nie uczuli a może uczuli nie wiem kompletnie.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

A co do boli podbrzusza to ja mam od rana bóle. Pierwszy raz od rana

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 11:46   #3047
ridja devojka
Zakorzenienie

Aha, żeby było proporcjonalnie - Milenka waży 2,5 kg, a mamusia przytyła już 17
Stary 2015-08-20, 11:47   #3048
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja też kupiłam słownie jedną paczkę 43 sztuki Pampersów newborn. Do torby szpitalnej spakowałam chyba 15 sztuk. Resztę mi mąż dowiezie, one zajmują za dużo miejsca w torbie.

Szczerze mówiąc jestem na tyle niezorientowana w cenach pampersów, że nie wiem ile to jest super promocja a z rankingów które czytałam zamierzam i tak przetestować głównie Tesco i Lidl.

Ojeju, po takich nocach dni są ciężkie.

Są, widziałam 2 na ich stronie. Ale koszul dla mam karmiących nie widziałam.

Byłam u gina. Z małą wszystko ok, ale jest kurduplem bo waży dopiero 2,5kg. Niby w normie ale tej dolnej czyli chyba jej się nie spieszy jeszcze na drugą stronę. Zdjęcia się zrobić nie da bo pcha te łapska przed buzię i wszystko się rozmazuje.
GBS'a mi nie pobrał, powiedział, że na następnej wizycie ten to się nie spieszy ja tu się szykuję, że będę lada chwila rodzić a ten ma czas.

Pojechałam też wypełnić deklarację o wyborze położnej. Okazało się, że w ewusiu wyświetlam się na czerwono i teraz muszę wysyłać jakiś wniosek do ZUS-u, żeby mi wystawili jakieś zaświadczenie... matko jedyna, czemu ja muszę mieć kłopoty przez to, że oni mają burdel. Jak mnie to wkurza.
Wiesz co czytałam, że się babki skarżyły, ze właśnie na l4 albo na macierzyńskim wyświetlają się na czerwono, jakiś popularny błąd w ZUS. Wyświetlają się tak jak niezatrudnione. Ale w sumie nawet jakbyś nie była ubezpieczona to kobiety w ciąży powinny być traktowane na równi z ubezpieczonymi, więc nie powinny się czepiać. Może wystarczy zadzwonić do ZUS?
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 11:53   #3049
ridja devojka
Zakorzenienie

Niestety w przychodni potrzebują jakiejś podkładki. Wiem jak to jest bo sama pracowałam w służbie zdrowia i niestety jak ktoś świecił na czerwono to była kaszana i musieliśmy mieć cokolwiek, co by mogło w razie czego udowodnić NFZ-owi, że pacjent był ubezpieczony. Bo oni uwielbiają takie świadczenia kwestionować i za nie nie płacić.
Stary 2015-08-20, 11:54   #3050
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Ja mam 3 małe paczki 1 i moja mama kupiła w Lidlu 3 paczki 2. Chciała kupić więcej, ale ja chce spróbować Dadę więc nie będę robić megazapasów.
To nie taka całkiem cisza coś się dzieje!

Cytat:

Ty to jesteś hardkorem!

Cytat:
Ja wolę nie kupować na zapas. Mam te dady do szpitala zobaczymy jak one chlona. Bo wiem jaka jest różnica między alweysami a np innymi podpaskami. Pewnie taka sama pomiędzy dada a pampersem.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

No właśnie dlatego chciałabym kupić jedną paczkę tych pampersow żeby sobie porównać
Stary 2015-08-20, 11:56   #3051
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę, że dady nie uczulą. A chłonność mają świetną

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 12:04   #3052
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Bolą którąś cycki? Bo mnie troche tak, i takie są gorące.
Czasami są cieplejsze i bolą już od tygodnia, ale nie są nabrzmiałe. JA zawsze byłam zmarźluch ale teraz mi cały czas ciepło, to chyba hormony. No ale cycki czasami też mam ciepłe tak od tygodnia ale nie cały czas.
Cytat:

Dobre
Cytat:
O cie piiiip. Biedne maleństwa. Takie akrobacje.
Cytat:

Będziemy mieli kolejnego dzidzi na forum.
Cytat:

Cytat:
Aha, żeby było proporcjonalnie - Milenka waży 2,5 kg, a mamusia przytyła już 17
Zrzucisz szybko
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 12:08   #3053
ridja devojka
Zakorzenienie

Mam pytanie
Położna dała mi jakieś zaświadczenie potrzebne do złożenia wniosku o becikowe (ten 1000zł jednorazowo).
Wiem, że tam jest limit finansowy ok 1900zł netto.

Dwa pytania:
1. Czy to jest dochód na osobę w rodzinie licząc dziecko?
2. Czy dochody liczy się na chwilę obecną czy np. z ostatniego roku?

Dzięki
Stary 2015-08-20, 12:09   #3054
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
To tak jak u mnie... Tylko że u mnie nawet skurczów brak...
Cytat:
To nie taka całkiem cisza coś się dzieje!
Ale takie skurcze to ja już mam od 27 tygodnia Fakt, że teraz są częstsze, ale nie wiem czy to coś zmienia jak szyjka nadal 1 cm i rozwarcie 1,5 cm od 4 tygodni
Wprowadzam codzienne chodzenie po schodach, a w sobotę biorę TŻ w obroty Przypomnę mu czasy jak się o dziecko staraliśmy aż będzie miał dość

Stary 2015-08-20, 12:09   #3055
Mediona
Zadomowienie

Wróciłam z biblioteki, wydrukowałam sobie plan porodu. Wieczorem muszę w końcu siąść i to wypisać. Wole mieć wypisane, bo się boję że jezyka zapomne z bólu. Dobrze że mąż będzie ze mną.
Jakoś od wczoraj boje się ze zaczne rodzić jak mąż bedzie gdzieś w trasie ( jest kierową.) i ja spanikuje.
A Bożena dzisiaj mnie strasznie kłuje.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 12:09   #3056
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Noo ja tylko się boję że mój pulpecik będzie do nich za duży bo one są w teorii na 2-5 kg a jak mój się urodzi 4500 to może nie zdążyć z nich skorzystać.
Cytat:
Nie przypominam sobie, żeby mój brat był przebierany 3x dziennie, a miał duży problem z ulewaniem. Wszystko szło w pieluchę tetrową a czasem na moje ciuchy i o ile pamiętam to ja się musiałam częściej przebierać niż on...
No to mnie pocieszyłaś
Cytat:
Mnie always uczulały, szczególnie te z siateczką bleeeee.
A co nasze dzieci uczuli to nie sposób przewidzieć.

Ja też zapasów nie robię, mam 3 paczki Dada jedynki i jedną pakę 144 sztuki Pampers dwójki. Starczy, zobaczymy co się będzie sprawdzało.
Cytat:
Niestety w przychodni potrzebują jakiejś podkładki. Wiem jak to jest bo sama pracowałam w służbie zdrowia i niestety jak ktoś świecił na czerwono to była kaszana i musieliśmy mieć cokolwiek, co by mogło w razie czego udowodnić NFZ-owi, że pacjent był ubezpieczony. Bo oni uwielbiają takie świadczenia kwestionować i za nie nie płacić.
U nas jak pacjent jest pewien, że jest ubezpieczony tylko wyskakuje na czerwono w ewusiu to wypełnia oświadczenie że jest ubezpieczony. Przychodnia ma podkładkę a najwyżej pacjent się później tłumaczy przed NFZ dlaczego skłamał (jeśli skłamał).

Też chyba pojadę do lidla ale nie na promocje ciuchowe tylko po rybę na obiad

A ja za 9 dni mam termin z OM ten najdalszy, termin z USG 15.08 już jak widać przenosiłam

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-08-20 o 12:11
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 12:10   #3057
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Jak dla mnie miękki, ale najlepiej jak wymacasz.

Cytat:
Ja mam piankę z Ikea i właśnie moim zdaniem był najtwardszy, bardziej niż te sprężynowe.
Poza tym można go w całości prać.
Ale najlepiej jak sama pojedziesz pomacać.

eh nie mogę pomacać, bo ikea najblizsza jest 250 km a tż wraca xa tydzień i ma za jechać kupić przewijak i zastanawiam się nad materacem. Może niech tż pomaca... chociaż dla niego to pewnie wszytsko jedno ) a Owieczko który masz ten piankowy za 120 ?

Cytat:
Ja mam ten sprężynowy.

Super
Ja idę dzisiaj mam nadzieje ze się wszystkiego dowiem ile moja niunia waży, mierzy i w ogóle

Dzieki za odp o tych badaniach

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Własnie patrzyłam na ten sprezynowy i piankowy.. nie wiem sama. Niech tatuś się wykaże

Cytat:
Agu no nie wiem z tymi zerówkami, moim zdaniem mogą się nie przydać... Ja mam 3 paczki jedynek i się boję ze mały z nich nie skorzysta...

Ja jak teraz myślę o moim wielkim dziecku to nie wiem czy w 1 dupa mu wlezie. Mam 3 paczki 2 i 3 3. Kupowałam bo były promocje, więcej nie kupię, ale mam 2 dzieci które będą rodzic się po moim igorze jeśli nie przydadzą się to dam komuś w prezencie

Cytat:

Huehuehueh

Moja familia doprowadza mnie do szału, jak nie odbieram telefonu odbijają się jak szaleni zaczynają się smsy. Wszystko ok? Martwię się. . Przecież nie siedzę cały dzień przy telefonie i nie czekam na telefon od każdego z nich. I już mówiłam ze jak będzie się coś działo to zadzwonię do mamy! A oni dalej to samo, jak nie odbiorę od siostry to podnosi alarm dzwoni do mamy i wtedy wszyscy już do mnie dzwonią. Ale mają jazdy haah
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 12:11   #3058
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie
Położna dała mi jakieś zaświadczenie potrzebne do złożenia wniosku o becikowe (ten 1000zł jednorazowo).
Wiem, że tam jest limit finansowy ok 1900zł netto.

Dwa pytania:
1. Czy to jest dochód na osobę w rodzinie licząc dziecko?
2. Czy dochody liczy się na chwilę obecną czy np. z ostatniego roku?

Dzięki
1.

2. Zależy kiedy złożysz - jeśli do listopada to za rok 2013, jeśli potem to za rok 2014.

Stary 2015-08-20, 12:11   #3059
petel
Raczkowanie

Cytat:
Żadna nie rodzi jakiś zastój mamy

oglądałam juz szkoda ze takie krótkie te filmiki.
Jest też książka (wg mnie b. fajna) i dołączony film, ale nie wiem, na ile się pokrywa z tym co na YT. Kupowałam w na bonito (nie płacą mi, znalazłam najtaniej
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 12:13   #3060
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Izabela
<przytula>

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości