|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.
|
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.
|
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki cos mi sie pokickalo w kompie,ide do lozka milej nocy dziewczyny,zajrze jurto po pracy paaaa
|
|
|
|
#1324 |
|
Raczkowanie
|
dziewuchy mam ostatnio duzooo zajec i nie nadazam z czytaniem, ale mam nadzieje, ze jakos to nadrobie,
DZISIAJ USG!!!!YUPI!!!! |
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiula, nic sie nie martw, zrelaxuj sie i napewno w chwilach pieknych uniesien zm alujecie malego brzdaca
Mezatka, mam nadzieje, ze jakos sie trzymasz, myslami jestem z Toba ![]() India, napiszkoniecznie jak bylo na usg ![]() Pozdrawiam was kochane i wpadne po poludniu, bo lece na kursik
|
|
|
|
#1326 |
|
Zadomowienie
|
witajcie dziewczynki a tak sobie tu zerkam do was z rana bo mam na 13,20 do szkoły tak ze mi sie nie spieszy
![]() india prosimy o relacje z usg miłego dziaka dziewczynki |
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Kachula mam nadzieje, ze jeszcze jednak dwie kreseczki sie pojawia, trzymam mocno kciuki
India daj znac jak tam po wizycie u gina i jak sie ma Twoja fasolka Emi witaj z ranka |
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Mijalea a Ty jeszcze na kurs nie poszlas?
|
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Asiu
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.dzie
dziewczyny ja chyba zwariowalam
nie wierze w to, ze moje dziecko nie zyje dzisiaj mialam super przespana noc, nic mnie moj krzyz nie bolal!!!!! sadzilam, ze jak wstane rano to bede sie pluskac w potoku krwi a tu nic!! zadnego sladu na majtkach, na papierku troche zostaje takiego sluzu z ciemniejsza krwia a krzyz pobolewa troszke jak stane i sie schyle itp ale jakos b oli mnie duzo mniej!!!!!!!! zmierzylam temp. bo ogladalam wczesniej wykresy tempek z poronieniem i tam zaczely gwaltownie spadac, a u mnie o dziwo wczoraj spadla o 2 kreski z 37.00 na 36,8 a dzisiaj znowu urosla do 37.00.................... jak znajde taki wykres o ktorym mowie to wam pozniej wkleje a teraz to, co znalazlam na internecie o jednym z rodzajow poronienia: Poronienie zagrażające ( abortus imminens ) Jest to postać poronienia charakteryzująca się skąpym krwawieniem lub skurczami macicy lub krwawieniem ze skurczami przy zamkniętym kanale szyjki macicy. We wczesnej ciąży skurczom odpowiada pobolewanie w okolicy krzyżowej lub podbrzusza. W poronieniu zagrażającym istnieje duża szansa na zachowanie ciąży. Rokowanie jest niepomyślne jeżeli krawienie trwa 2-3 tygodnie, gdy występują skurcze lub gdy przerwy międzyskurczowe trwają coraz krócej lub gdy stężenie HCG w surowicy krwi jest mniejsze niż prawidłowe. Leczenie poronienia zagrażającego polega na bezwzględnym leżeniu (zakaz wstawania nawet do łazienki) najlepiej w warunkach szpitalnych. Nie wolno stosować gwałtownie działających środków przeczyszczających. W postępowaniu terapeutycznym podaje się leki hamujące czynność skurczową macicy. jejku ja w tamta srode bylam na usg kiedy 1 raz plamilam....... powiedzieli, ze wszystko jest super, szyjka macicy nie byla rozwarta, tylko dobrze zacisnieta!! serduszko bilo! ze 2 dni pozniej zaczal mnie pobolewac krzyz a ja glupia powinnam lezec a nie latac z odkurzaczem itp az w niedziele pojechalismy na emergency gdzie chuje wiedzieli co mi jest bo podawalam, ze plamie i boli mnie na dole plecow mogli cos zrobic, zatrzymac mnie..... a oni kazali czekac na krwotok...jechac do domu.. do krotoku nie doszlo ani w niedzielie, ani wczoraj, dzisiaj tez go nie widze.. wczoraj w poniedzialek powiedziala mi, ze serduszko nie bije- nawet mi tego nie pokazala.........usg robila mi jakas czarna mloda siksa- wlozyla to cos we mnie doslownie na chwile, wyjela i mowi, ze to koniec........... slyszalam ze w Polsce kaza poczekac ze 3-4 dni i zrobic ponowne usg zeby sprawdzic, czy rzeczywiscie nie bije- no i czytajac wczoraj na necie byly jakies historie kobiet, gdzie jednak serduszko bilo..........albo takiej, ktora poszla zrobic usg gdzie indziej bo nie wierzyla i tam tez serduszko normalnie bilo............. ja juz nie wiem co mam zrobic, bede probowala dodzwonic sie do lekarza z Polski, tylko jemu ufam i szkoda, ze nie moze poprowadzic mojej ciazy zobaczymy co powie ja wiem tylko jedno- moje dziecko wcale nie chce umierac!!!bole sa mniejsze, krwotoku dalej nie ma chociaz wczoraj odstawilam progesteron a temperatura jak narazie nie spada.... moze wydam wam sie idiotka, ale ja tak bardzo pokochalam to dziecko.. sorry ze sie rozpisalam |
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.dzie
mezatka strasznie mi przykro na prawde, tak mi bylo smutno ze w nocy az mi sie snilo ze sama stracilam dziecko i obudzilam sie z przerazeniem musialam kilka razy sie dobudzac i tlumczyc ze to sen tylko...
nie gdybaj teraz co by bylo gdyby stalo sie juz czasu nie cofniesz... jesli zajdziesz teraz w ciaze a wiesz ze maszniski poziom progesteronu i to jest przyczyna tego co sie stalo ( stwierdzi to lekarz) zalatw recepte na duphaston ja bralam go prawie 3 pierwsze mc w razie wlasnie ochrony przed poronieniem..moze tak u ciebie musialo byc po prostu pomysl ze jesli dziecko mialy wieksze wady genetyczne to gorzej by sie meczylo niz ty teraz nie smutaj sie tyle kobiet roni a potem rodzi zdrowe dzieci bez wspomagaczy zadnych glowa do gory i wiesz nie wiem czy to przesad ale mi nic nie kazano kupowac az do 8 mc... dlatego ja zadnych ciuszkow nie kupuje nic mimo ze podobaja mi sie strasznie i widze rozne promocje ale skoro skads ten przesad sie wzial to wstrzymam sie do 8 mc moze nastepnym razem tez nie kupuj od razu tak... ja22 ale super corka ! kurcze to moze ja bede pierwsza co bedzie miala chlopaka bo same dziewuszki tu pokaze wam pozniej moje paznokietki bo zrobilam
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
i mezatka jesli poronilas to od razu ci tenperatura nie spadnie i progesteron na to potreba paru dniu a nawet tygodnia
wiec objawy moga sie jakis czas utrzymywac
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu to zadzwon jeszcze do polskiego lekarza niech ci cos doradzi. a jesli masz mozliwosc isc do polskiego gina, to nie wahaj sie tylko idz!!!!
|
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie doczytalam sie jeszcze raz na karcie,
diagnoza: podejrzewane poronienie........... jak to podejrzewane?????? to skoro oni nie sa pewni to ja tym bardziej! bede wierzyc do konca |
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
jesli masz mozliwosc idz do polskiego lekarza ale wiesz jesli mialas czerwone krwawienie i bol w kregoslupie to raczej ta pani sie nie pomylila
![]() ale masz racje idz upewnij sie
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
a tej krwi czerwonej to bylo troszke-plamka na majtkach(ja juz myslalam,ze takim plamieniem zacznie sie krwotok) i bylo po usg... pozniej ku mojemu zdziwieniu zniklo to calkiem, lecial sluz a pozniej troszeczke podbarwiony ciemnymniejsza krewka........ tak jest do dzis
a ilosc tego taka mizerna, ze ani razu nie byla mi potrzebna nawet wkladka.... |
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu idz lepiej do polskiego gina, wiem, ze trzeba prywatnie i pewnie kupe kasy to kosztuje, ale tu chodzi o ludzkie zycie, wiec warte jest to kazde pieniadze!!!!
|
|
|
|
#1338 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
Kinuś wybacz kochana ale nie udało mi się wczoraj wrzucić zdjęć . Robiliśmy małe-duże porządki w pokoju i nie miałam potem sił na nic. Obiecuję dziś się poprawić ![]() Karolinka, gratuluję Ci córeczki Ale super wiadomość ![]() Nikitka co tam słychać u Twojej córci adoptowanej? Hmm nie wiem jak to robisz że nie przeraża Ciebie wizja bycia babcią w tak młodym wieku ![]() ![]() Przekaż jej najserdeczniejsze pozdrowienia i spóźnione gratulację z powodu ślubu. Kachula słoneczko co u Ciebie? Jak się pracuje? Życzę Ci spełnienia jednego wielkiego marzenia ![]() Pozdrawiam wszystkie dziewczyny bardzo serdecznie
|
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz ja sie nie znam na poronieniach az tak ni jestem lekarzem sama tego wczesniej nie doswiadczylam ale tu byly dziewczyny ktore nie mialy krwotoku tylko plamienia i to nawet ciemnobrązowe i tez poronily
nie chce ci robic zludnych nadzieji ale jesli masz mozliwosc idz skonsultuj to z innym lekarzem twedy bedziesz miala przynajmniej wszystko jasne i bez wyrzutow sumienia ze poszlas na zabieg a moze ten lekarz powie cos innego rozne cuda sie zdarzaja, dobrze ze wierzysz ze jest szansa powiem ci ze mi od poczatku twoja ciaza dziwna sie wydawala ciagle cos ci dolegalo, jakos tak nienaturalnie a moze to czeste nie wiem ... w kazdym kraju inne zasady najwyrazniej u nas dali by ci na pewno cos a tam nie podtrzymuja ciąż :/ dlatego czasem dziwie sie jak dziewczyny wychwalaja opieke za granica nie wiem gdzie one widza te opieke... dlatego powtarzam ze mozna trafic gorzej niz polska echhh ide biore sie za sprzatanie fura prasowania echhh... ciekawe czy zaliczylam egzamin :/
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
ja wiem Kinus
tylko jest taka sprawa- moja polska gin przyjmuje tylko w weekendy- sobota niedziela co 2 tygodnie bo tak to pracuje w Polsce............... poza tym ja do niej dojezdzam 3 autobusami i zajmuje mi to 3 godziny w 1 strone!! ja mieszkam na poludniu londynu, a ona ma gabinet na polnocy!(metrem sie boje, ale czas dojazdu i tak by byl dlugi bo ok 2 godzin w 1 strone) ostatnio jak bylam to wyszlam z domu ok 11 a wrocilam po 21... bo sie jeszcze 2 razy zgubilam.. prawde mowiac to troche sie boje ruszac tylka z lozka bo to by moglo jeszcze bardziej zaszkodzic, gdyby sie jednak okazalo, ze dziecko zyje.. z moimi objawami kaza lezec, nawet do kibelka nie wstawac a ja sie bede tluc atobusem tyle godzin.. nie wiem co mam robic, sadze ze jakbym podzwonila to bym znalazla jakiegos lekarza z Polski, ktory robi usg, tylko znajac zycie nie byloby to blisko mojego domu |
|
|
|
#1341 |
|
Raczkowanie
|
Ray, żałuję że minęłyśmy się we Wrocławiu
Jak Twój humorek ostatnio? Mam nadzieję, że lepiej Ale Wy na serio planujecie przeprowadzkę do Wrocka?
|
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
nadia juz troche lepiej psychicznie sie czuje moj mezus ciagle mnie caluje przytula w ogole oh i ah poprawia mi zly humor
![]() no planujemy jesli uda sie znalesc prace ale to pewnie troszkie potrwa
|
#1343 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
Bardzo dziekuję za ciepłe słowa. Cieszę się bardzo. Wiadomo pierwsze dziecko to obojetnie co byle było zdrowe. Jednak ja tak cichutko w myslach pragnełam córci. Kiedyś miałam inne zdanie ale odkąd na codzień mam swojego siostrzeńca i wiem już jak to jest z małym chłopcem to bardzo zapragnęłam dziewczynki tak dla odmiany ![]() Troszkę zaczynają mnie niektórzy denerwować mówiąc że to przecież nic pewnego i takie tam. Ja jednak myslę że lekarz nie powiedziałby mi gdyby nie był choć trochę pewny tego co widzi. Co ma być niech będzie, ja do porodu będę twierdzić że to córcia a jak urodzi się synek to nie będę zła bo to w końcu nasze maleństwo. Jedno tylko co, to że będzie wtedu chodził w falbankach hehee.. ![]() Aaaa... bym zapomniała. Nasza córcia ma już wybrane imię: Amelia Tatuś miał ostateczne słowo, a ja sie cieszę bardzo
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
mezaatka a moze zadzwon do niej, opowiedz wszystko pokolei i co masz w karcie itp.. doradzi ci czy faktycznie juz nic nie da sie zrobic a moze zapytaj ze do soboty ciezko ci czekac i ze moze by ci polecila innego polskiego ginekologa tutaj na pewno kogos zna jesli cie to uspokoi, nawet jak sie nie bedziesz ruszac musisz isc do lekarza mimo wszystko nie mozna dlugo chodzic bez oczyszczenia macicy jesli to poronienie bo nabawisz sie czegos i potem z druga ciązą bedzie gorzej zadzwon najlepiej
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Nadius oczywiscie, ze poczekam na zdjatka
Asiu moze sprobuj podzwonic, bo moze akurat znajdzie sie ktos blizej, w taxi wsiadziesz najwyzej
|
|
|
|
#1346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak dobry maż to podstawa A wiesz co pomyślałam, że jak będzie Ciebie dopadał jakiś wstrętny dół to powiedź mężowi że właśnie teraz potrzebujesz jego ciepła jak nigdy dla Ciebie i maleństwa. Nie bój się mówić o tym. Sądzę że powinno Tobie słoneczko pomóc. No i trzymam kciuki za Wrocław - to bardzo fajne miasto Bardzo go pokochałam. Z tego co wiem to sporo tu pracy ostatnio. A jaka branża jeżeli można wiedzieć?
|
|
|
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1348 |
|
Zadomowienie
|
OOoo... dziewczynki widzę że wy wszystkie zachaczacie o Wrocław.
No no może sie kiedys tam umówimy na kawkę mrożoną ? ![]() Ja pracuję we Wrocku. Chociaż powiem Wam szczerzę że chyba już tam nie wrócę. Będę szukać czegoś tutaj na miejscu żeby maleństwo miało mamusie przy sobie a nie wiecznie poza domem.
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
a wklejam wam moje paznokietki one nie sa takie szerokie tylko zrobilam krotsze i bialy optycznie poszerza na focie
nie sa jakies super ale i tak meczylam sie z bialym wrrr kobita mi za gesty sprzedala i musze go wykorzystac jeszcze aby jak znajde czas jakies ozdoby zrobie
|
#1350 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję Kinus
![]() Mężatka nie wiem co mogę Ci poradzić. Może dziewczyny mają rację. Skoro czujesz że może jednak sie pomylili to zadzwoń do polskiego. gina. Porozmawiacie a Ty bedziesz wiedziała że zrobiłaś wszystko co tylko było możliwe. Trzymaj się kochana
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.

czasu nie cofniesz... jesli zajdziesz teraz w ciaze a wiesz ze maszniski poziom progesteronu i to jest przyczyna tego co sie stalo ( stwierdzi to lekarz) zalatw recepte na duphaston ja bralam go prawie 3 pierwsze mc w razie wlasnie ochrony przed poronieniem..
kurcze to moze ja bede pierwsza co bedzie miala chlopaka