Mój mąż dziwnie się zachowuje. - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-20, 14:48   #331
_Matilde_
Biała Dama

Dot.: Mój mąż dziwnie się zachowuje.

Cytat:
Napisane przez xenon88 Pokaż wiadomość
Dobre pytanie Ogólnie bardzo się z zgadzam z Twoimi postami, Koci Pazur, więc cytować nie będę
No właśnie dla niektórych przytualnie i okazywanie sobie uczuć to są na tyle naturalne i niewymagające decyzji rzeczy że zabranianie wydaje się tak samo absurdalne jakby komuś zabronić oddychać. Nagle w relacji z siostrzenicą musiałabym się zastanawiać co robię i mówię, nie przytulić jej z rozpędu itp. no naprawdę trudno pojąć takie wymagania bo w tych czynnościach nie ma nic złego

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 15:01   #332
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
No właśnie dla niektórych przytualnie i okazywanie sobie uczuć to są na tyle naturalne i niewymagające decyzji rzeczy że zabranianie wydaje się tak samo absurdalne jakby komuś zabronić oddychać. Nagle w relacji z siostrzenicą musiałabym się zastanawiać co robię i mówię, nie przytulić jej z rozpędu itp. no naprawdę trudno pojąć takie wymagania bo w tych czynnościach nie ma nic złego
Najgorsze w tym wszystkim może być to, że autorka jest odsunięta w tym związku na dalszy plan, mało ważna. Przy trybie życia, który prowadzi tym bardziej może czuć się na marginesie wszystkiego.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 15:02   #333
KociaAmbiwalencja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Najgorsze w tym wszystkim może być to, że autorka jest odsunięta w tym związku na dalszy plan, mało ważna. Przy trybie życia, który prowadzi tym bardziej może czuć się na marginesie wszystkiego.
Ale przecież ona sama mówi, że ona nie czuje się zaniedbana przez męża i odsunięta. Ona nie chce widywać kuzyna. Jak go nie widzi to będzie dobrze.
KociaAmbiwalencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 15:22   #334
Siwy_Dym
...

Cytat:
Napisane przez KociaAmbiwalencja Pokaż wiadomość
Ale przecież ona sama mówi, że ona nie czuje się zaniedbana przez męża i odsunięta. Ona nie chce widywać kuzyna. Jak go nie widzi to będzie dobrze.
Z tym 'dobrze' bym nie szalała. Jakoś nie widzi mi się, żeby po tej akcji szybko i szczerze spijali sobie z dziubków.
Siwy_Dym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 15:24   #335
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Nie jestem przekonana. Przy okazji wyjaśniania kuzynowego problemu wyszło kilka innych. Zniknięcie kuzyna z pola widzenia ich nie rozwiąże tylko odepchnie. Wrócą.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 15:26   #336
xenon88
Przepompownia Ścieków

Tylko że ta bliskość jest najsilniejsza między mężem Autorki a jego kuzynem. To nie są zachowania w stosunku do wszystkich bliskich członków rodziny. Z tego co pisze Autorka, ten kuzyn jest mu bliższy od jego rodzeństwa i rodziców. Czyli kuzyn ma specjalne miejsce dla niego w swym sercu, że tak to ujmę kiczowato
xenon88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 15:27   #337
KociaAmbiwalencja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Nie jestem przekonana. Przy okazji wyjaśniania kuzynowego problemu wyszło kilka innych. Zniknięcie kuzyna z pola widzenia ich nie rozwiąże tylko odepchnie. Wrócą.
Ja nie twierdze, że będzie dobrze. Sama jej napisałam, że uciekają od problemów oboje. ONA TWIERDZI, ŻE TO ROZWIĄZUJE JEJ PROBLEM.
Podsumowałam po prostu stwierdzenie, że jest biedna bo odsunięta na dalszy plan
KociaAmbiwalencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-20, 15:28   #338
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Tylko że ta bliskość jest najsilniejsza między mężem Autorki a jego kuzynem. To nie są zachowania w stosunku do wszystkich bliskich członków rodziny. Z tego co pisze Autorka, ten kuzyn jest mu bliższy od jego rodzeństwa i rodziców. Czyli kuzyn ma specjalne miejsce dla niego w swym sercu, że tak to ujmę kiczowato
No ale czy coś w tym dziwnego? Czasami tak jest i już.
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 15:32   #339
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
No ale czy coś w tym dziwnego? Czasami tak jest i już.
Dobrze, że ma kogoś takiego, ale jak dla mnie to ten mąż byłby w stanie się rozwieść z własną żoną, żeby tylko relacja z kuzynem nie zmieniła się nawet o milimetr. Ona ma pozostać nietknięta jak świętość, za to żona jest nienormalna i ma ze sobą problemy. Nie chciałabym mieć faceta, który miałby takie priorytety. Nie i już.
Stary 2015-08-20, 15:36   #340
Siwy_Dym
...

Cytat:
Dobrze, że ma kogoś takiego, ale jak dla mnie to ten mąż byłby w stanie się rozwieść z własną żoną, żeby tylko relacja z kuzynem nie zmieniła się nawet o milimetr. Ona ma pozostać nietknięta jak świętość, za to żona jest nienormalna i ma ze sobą problemy. Nie chciałabym mieć faceta, który miałby takie priorytety. Nie i już.
Zgadzam się
Siwy_Dym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 15:44   #341
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Ja nie twierdze, że będzie dobrze. Sama jej napisałam, że uciekają od problemów oboje. ONA TWIERDZI, ŻE TO ROZWIĄZUJE JEJ PROBLEM.
Podsumowałam po prostu stwierdzenie, że jest biedna bo odsunięta na dalszy plan
Przemyślenie było sprowokowane Twoją wypowiedzią, ale skierowane raczej do autorki, ale to chyba bez sensu.

Tylko ciekawa jestem co zrobi, jak pojawi się kolejny problem. Bo że nie powie o co jej chodzi to pewne. Poczeka aż nerwy jej puszczą i w "spokojnej rozmowie" oskarży go o morderstwo, żeby po kilku dniach cyrków mniej więcej wyjaśnić czego chce?

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Ale przecież byś od niego nie odeszła nie mając dokąd ani za co, a w doświadczeniu zawodowym rok urządzania domu i dwa lata ścierania kurzu w chałupie.
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 15:45   #342
robcia
Zakorzenienie

Małżeństwo to sztuka kompromisu, żeby obojgu partnerom było wygodnie ,trzeba iść na ustępstwa. Wy sobie ,z tą wiedzą ,która właśnie na waszą dwójkę spadła musicie wszystko jeszcze raz poukładać tak,żeby nikt w tym układzie nie był nieszczęśliwy.Dlatego twoje wygórowane żądanie żeby Krzyś zniknął z waszego życia nie wypali ale też nie może on być ważniejszy od ciebie.
robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 15:46   #343
izamaja
Przyczajenie

Tylko jak będzie miała jakiś problem, a nie będzie po myśli małżonka, to znowu wyskoczy z Krzysiem, a jej przyśle równie finezyjny sms, jak ten ostatni. On(ten mąż), dosyć agresywny jest (słownie i smsowo oczywiście).
izamaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 15:51   #344
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Przemyślenie było sprowokowane Twoją wypowiedzią, ale skierowane raczej do autorki, ale to chyba bez sensu.

Tylko ciekawa jestem co zrobi, jak pojawi się kolejny problem. Bo że nie powie o co jej chodzi to pewne. Poczeka aż nerwy jej puszczą i w "spokojnej rozmowie" oskarży go o morderstwo, żeby po kilku dniach cyrków mniej więcej wyjaśnić czego chce?

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Ale przecież byś od niego nie odeszła nie mając dokąd ani za co, a w doświadczeniu zawodowym rok urządzania domu i dwa lata ścierania kurzu w chałupie.
Nie chcę oceniać wyboru Autorki co do życia zawodowego. Jeśli by chciała odejść to chyba jest parę możliwości, np. pomieszkiwanie przez kilka dni/tygodni u przyjaciółki i szukanie pracy. Ale z tego co widzę, Autorka chyba nie chce odchodzić od męża.
Stary 2015-08-20, 15:54   #345
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
No ale jak to? Przecież ta relacja ma się zmienić. Krzysiek będzie do nich rzadziej wpadał, ja nawet zrozumiałam, że będzie się u nich pojawiał sporadycznie. To już przecież jakaś zmiana. Inną sprawą jest oczywiście to, że pan mąż w tym przypadku dba o Krzysia. Niemniej jednak korzyści dla autorki też mamy.
Stary 2015-08-20, 16:00   #346
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
No ale jak to? Przecież ta relacja ma się zmienić. Krzysiek będzie do nich rzadziej wpadał, ja nawet zrozumiałam, że będzie się u nich pojawiał sporadycznie. To już przecież jakaś zmiana. Inną sprawą jest oczywiście to, że pan mąż w tym przypadku dba o Krzysia. Niemniej jednak korzyści dla autorki też mamy.
No i to są właśnie te priorytety, o których pisałam. I motywy, jakimi mąż kieruje się zmieniając jego relacje z kuzynem (a raczej relację kuzyna i jego żony) też mi się nie podobają. On tego nie robi dla dobra żony, tylko dla kuzyna. Żona nie rozumie, nie ma prawa czuć tego co czuje, bo jest stuknięta. Za to wspaniała relacja z kuzynem została uratowana. Dla męża problem solved. To wygląda tak jakby on łaskę zrobił tej swojej żonie. On jej nie rozumie i nie chce zrozumieć. Za to świetnie rozumie kuzyna - anioła. No szlag by mnie trafił i tyle
Stary 2015-08-20, 16:01   #347
Koci Pazur
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Mnie by w ogóle zatkało, ja bym wyjechala może zanim bym nie powiedziała czegoś czego bym nie mogła cofnąć, np. że to całe małżeństwo to coś co mi się nie powinno zdarzyć, to nie jest taki kaliber żeby się w głowę popukać, tylko żeby się za głowę złapać i pomyśleć co ja robię w tym związku.
Dla mnie przytulanki są na porządku dziennym w rodzinie, mówienie o miłości już mniej bo bardziej uważamy że liczą się gesty i to że możemy na siebie liczyć niż powtarzanie do znudzenia "kocham cię mamo", po tym wątku widzę że niekoniecznie to jest oczywiste, ale też trudno powiedzieć żeby to było nienormalne czy niewłaściwe. Bardzo dla mnie jest dziwne że Autorka żyjąc w tej rodzinie w końcu parę lat nie wrosła w to i nie zaakceptowała. To też dużo mówi o tym, że trzymała się na boku, że naprawdę liczył się dla niej mąż a reszta mogłaby nie istnieć.
Ja nie widzę żeby mąż ją stawiał niżej niż kuzyna, po prostu go bronił, myślę że jakby kuzyn zaatakował jego żonę w rozmowie z nim to też by jej bronił bo byłoby to tak samo nie w porządku w jego oczach. Po prostu to są dwie z najważniejszych osób w jego życiu, kuzyn po pierwsze się z nim wychowywał, po drugie jest jego bliskim przyjacielem niezależnie od więzów rodzinnych. O tym już mówiłam, facet ma wiele ważnych osób wokół siebie, Autorka ma tylko jego, dlatego jest tak wyczulona na jakiekolwiek zagrożenie dla swojej wyłączności. Moim zdaniem przesadnie wyczulona, bo nie zdołała go przez te lata do końca zrozumieć no i trudno oczekiwać że tylko ona się będzie liczyć
A Twoi kuzyni też się między sobą przytulają i sypiają na łyżeczkę? Pytam serio, bez złośliwości. Bo ja jak żyję nie widziałam takich zachowań u dwóch heteroseksualnych facetów powyżej lat 10. I zastanawiam się, czy tylko w mojej rodzinie i otoczeniu takie braki w zażyłości panują.

Córka przytulająca mamę, ojciec syna przy składaniu życzeń, albo jak wyjeżdża daleko, brat siostrę na pocieszenie - to widziałam. Czochrania się ot tak po włosach, przytulania na dzieńdobry i spania razem w uścisku u dwóch braci/kuzynów/przyjaciół nie widziałam nigdy.

Może i przesadnie wyczulona, ale nie znaczy to, że małżonek ma mieć w zadku jej uczucia, nawet jeśli wyraziła je kilka lat za późno. Kompromis może polegać na tym, że ona postara się zaakceptować jego zażyłość z kuzynem, a on odpuści sobie niespecjalnie standardową czułość w stosunku do kuzyna, zwłaszcza, że w stosunku do innych członków rodziny jej nie przejawia. A nie na tym, że jej ma pasować wszystko, stulić dziób i trząść się, żeby mąż znów do kuzyna nie uciekł .

Brak pracy autorki i to że powinna więcej żyć swoim życiem to inny problem i nie sądzę, że dodatkowe zajęcia kwestię Krzyśka ot tak rozwiąże.

Cytat:
Napisane przez izamaja Pokaż wiadomość
Tylko jak będzie miała jakiś problem, a nie będzie po myśli małżonka, to znowu wyskoczy z Krzysiem, a jej przyśle równie finezyjny sms, jak ten ostatni. On(ten mąż), dosyć agresywny jest (słownie i smsowo oczywiście).
Dla mnie uciekanie do kuzynka jest tak samo żałosne jak uciekanie do mamusi. Małżeństwo to nie jest coś, od czego można sobie wziąć przerwę, jak jest gorzej - zwłaszcza bez porozumienia z partnerem - trzasnąć drzwiami, a na koniec słać chamskie smsy. Ciekawa jestem czy pierwszy raz mąż tak do Krzysia ucieka.
Koci Pazur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 16:04   #348
niepewna87
Raczkowanie

Cytat:
A to u nich rodzinne, wiem, że kiedyś moja szwagierka powiedziała, że gdyby miala wybierać pomiędzy rodziną a swoim mężem to by się nie zastanawiała ani sekundy.
niepewna87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 16:06   #349
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
No i to są właśnie te priorytety, o których pisałam. I motywy, jakimi mąż kieruje się zmieniając jego relacje z kuzynem (a raczej relację kuzyna i jego żony) też mi się nie podobają. On tego nie robi dla dobra żony, tylko dla kuzyna. Żona nie rozumie, nie ma prawa czuć tego co czuje, bo jest stuknięta. Za to wspaniała relacja z kuzynem została uratowana. Dla męża problem solved. To wygląda tak jakby on łaskę zrobił tej swojej żonie. On jej nie rozumie i nie chce zrozumieć. Za to świetnie rozumie kuzyna - anioła. No szlag by mnie trafił i tyle
Po przeczytaniu relacji z rozmowy też zaczęłam dostrzegać to ogromne przywiązanie do Krzysia, jednak wciąż podtrzymuję swoje stanowisko - autorka źle to rozegrała, zarzuciła mu zbyt dużo. Ponadto nie ma prawa wymagać od męża zerwania kontaktów z Krzysiem. On ma takie, a nie inne relacje z tym facetem. Ona nie wyobraża sobie czuć takiej więzi z kimkolwiek innym, poza partnerem życiowym.

Mam wrażenie, że ci ludzie po prostu do siebie nie pasują.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-20, 16:06   #350
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
Napisane przez niepewna87 Pokaż wiadomość
A to u nich rodzinne, wiem, że kiedyś moja szwagierka powiedziała, że gdyby miala wybierać pomiędzy rodziną a swoim mężem to by się nie zastanawiała ani sekundy.
To ja padam na cycki i nie wstaję Są to ludzie bardzo "plemienni", że tak powiem, ale... dla mnie jest to niewyobrażalne. Nie mogłabym wejść do takiej rodziny. Nie mogłabym być z mężczyzną, który ma takie podejście. Bo wiadomo przecież, że żona to obca, jak w skeczu kabaretu Hrabi

Edytowane przez xenon88
Czas edycji: 2015-08-20 o 16:08
Stary 2015-08-20, 16:08   #351
niepewna87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Koci Pazur Pokaż wiadomość
Dla mnie uciekanie do kuzynka jest tak samo żałosne jak uciekanie do mamusi. Małżeństwo to nie jest coś, od czego można sobie wziąć przerwę, jak jest gorzej - zwłaszcza bez porozumienia z partnerem - trzasnąć drzwiami, a na koniec słać chamskie smsy. Ciekawa jestem czy pierwszy raz mąż tak do Krzysia ucieka.
Tak, pierwszy raz. Bo nigdy nie kłóciliśmy się o niego.
Stary 2015-08-20, 16:08   #352
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
Po przeczytaniu relacji z rozmowy też zaczęłam dostrzegać to ogromne przywiązanie do Krzysia, jednak wciąż podtrzymuję swoje stanowisko - autorka źle to rozegrała, zarzuciła mu zbyt dużo. Ponadto nie ma prawa wymagać od męża zerwania kontaktów z Krzysiem. On ma takie, a nie inne relacje z tym facetem. Ona nie wyobraża sobie czuć takiej więzi z kimkolwiek innym, poza partnerem życiowym.

Mam wrażenie, że ci ludzie po prostu do siebie nie pasują.
No to się zgadzamy we wszystkim tylko nacisk kładziemy na inne rzeczy
Stary 2015-08-20, 16:09   #353
niepewna87
Raczkowanie

Cytat:
To ja padam na cycki i nie wstaję Są to ludzie bardzo "plemienni", że tak powiem, ale... dla mnie jest to niewyobrażalne. Nie mogłabym wejść do takiej rodziny. Nie mogłabym być z mężczyzną, który ma takie podejście. Bo wiadomo przecież, że żona to obca, jak w skeczu kabaretu Hrabi
Bo oni wychodzą z założenia, że żonę/męża dzisiaj możesz mieć, jutro nie mieć, a rodzina jest jedna.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-20, 16:11   #354
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Bo oni wychodzą z założenia, że żonę/męża dzisiaj możesz mieć, jutro nie mieć, a rodzina jest jedna.
Serio? No to jednak trupy wyskakują z szafy.
Stary 2015-08-20, 16:11   #355
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
Autorko... zaraz dostanę ataku histerycznego śmiechu. Po tym co dopisałaś to się zastanawiam czy ta cała historia jest prawdziwa...

I teraz powiem może za mocno, ale ta rodzina nie jest do końca normalna. Sorry Winnetou.

Edytowane przez xenon88
Czas edycji: 2015-08-20 o 16:14
Stary 2015-08-20, 16:13   #356
niepewna87
Raczkowanie

Cytat:
Autorko... zaraz dostanę ataku histerycznego śmiechu. Po tym co dopisałaś to się zastanawiam czy ta cała historia jest prawdziwa...
Nie no mówię serio. A mnie to jakoś strasznie nie dziwi jednak... Wszystko zależy od sytuacji.
Stary 2015-08-20, 16:18   #357
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
Nie no mówię serio. A mnie to jakoś strasznie nie dziwi jednak... Wszystko zależy od sytuacji.
To znaczy jakich sytuacji? Nie rozumiem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-20, 16:21   #358
niepewna87
Raczkowanie

Cytat:
To znaczy jakich sytuacji? Nie rozumiem.
Np. jak jedno by zachorowało i by potrzebowało pieniędzy a drugie te pieniądze miało, ale dajmy na to byłyby to wspólne oszczędności życia. I małżonek drugiego się nie zgadza, bo to są ich wszystkie pieniądze, które miały pójść na dom, albo zabezpieczenie przyszłości. I wtedy ten drugi i tak by oddał te pieniądze choremu krewnemu.
Stary 2015-08-20, 16:24   #359
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
Np. jak jedno by zachorowało i by potrzebowało pieniędzy a drugie te pieniądze miało, ale dajmy na to byłyby to wspólne oszczędności życia. I małżonek drugiego się nie zgadza, bo to są ich wszystkie pieniądze, które miały pójść na dom, albo zabezpieczenie przyszłości. I wtedy ten drugi i tak by oddał te pieniądze choremu krewnemu.
Idę sobie to przemyśleć w kąciku
Stary 2015-08-20, 16:30   #360
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez Koci Pazur Pokaż wiadomość
A Twoi kuzyni też się między sobą przytulają i sypiają na łyżeczkę? Pytam serio, bez złośliwości. Bo ja jak żyję nie widziałam takich zachowań u dwóch heteroseksualnych facetów powyżej lat 10. I zastanawiam się, czy tylko w mojej rodzinie i otoczeniu takie braki w zażyłości panują.

Córka przytulająca mamę, ojciec syna przy składaniu życzeń, albo jak wyjeżdża daleko, brat siostrę na pocieszenie - to widziałam. Czochrania się ot tak po włosach, przytulania na dzieńdobry i spania razem w uścisku u dwóch braci/kuzynów/przyjaciół nie widziałam nigdy.

Może i przesadnie wyczulona, ale nie znaczy to, że małżonek ma mieć w zadku jej uczucia, nawet jeśli wyraziła je kilka lat za późno. Kompromis może polegać na tym, że ona postara się zaakceptować jego zażyłość z kuzynem, a on odpuści sobie niespecjalnie standardową czułość w stosunku do kuzyna, zwłaszcza, że w stosunku do innych członków rodziny jej nie przejawia. A nie na tym, że jej ma pasować wszystko, stulić dziób i trząść się, żeby mąż znów do kuzyna nie uciekł .

Brak pracy autorki i to że powinna więcej żyć swoim życiem to inny problem i nie sądzę, że dodatkowe zajęcia kwestię Krzyśka ot tak rozwiąże.

Sluchaj, wszyscy się przytulamy ze wszystkimi, ja śpie z siostrzenicą zaledwie 10 lat młodzszą na łyżeczkę, szwagier(!) czasami się na mnie kładzie całym ciałem, nie robiłam inspekcji kuzynom leżącym w jednym łóżku, ale powtarzam, w przytulaniu się nie widzę nic zdrożnego. Jakoś nikomu nie przyszlo na myśl z całego towarzystwa, ani naszym rodzicom, że to może być dziwne. Faceci też mają prawo do swojego ciała, kto w ogóle wymyślił że akurat facet z facetem powinien być zawsze na odległość. W kontaktach fizycznych nie seksualnych nie ma nic złego, bez względu na to kto z kim. Problem ma ten, kto dostrzega w tym więcej niż jest
Krzysio akurat jest dla niego podwójnie ważny, raz że jest rodziną, a dwa, że po prostu świetnie się dogadują. Gdyby zarzuty Autorki były bardziej uzasadnione, facet mógłby pójść na większe ustępstwa. Mnie nie przekonuje teoria, że kuzyn jest dla niego ważniejszy od żony. Myślę że jest tak samo ważny, ma prawo być tak samo ważny, najbliżsi to najbliżsi, nie ma tam już czego stopniować. Ja bym nie potrafiła powiedzieć czy mój facet, brat czy przyjaciel jest dla mnie ważniejszy, wszyscy są ważni, każdy inaczej, ale wszyscy. Gdyby któremuś strzeliło do głowy wymagać ode mnie ograniczenia kontaktu czy charakteru kontaktów w stosunku do innego to przesrane miałby wymagający, oni się nawzajem uwielbiać nie muszą, ale naruszać moich relacji z pozostałymi prawa nie mają

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości