|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Ja mam takie a na gorze podobne tylko kwadratowe i rozowe
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
India, haha "poproszę w trójkacik" albo irokeza
|
#4653 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zerknęłam na opinie - nie ma amortyzacji i wiele osób przyznaje, że nie nadaje się na polskie chodniki. Poza tym nie wiem, na ile ten nowocześnie wyglądający stelaż jest wytrzymały - obawiam się, że nie. TŻ też oglądał ten wózek i odpadł ze względu na wielkość, a raczej małość gondoli. poznanianka Jestem pozytywnie zaskoczona sytuacją w autobusie. Zakupy super Bardzo dobry wybór i łóżeczka, i pościeli ![]() Cytat:
Ale nie robiłam problemów, żeby jechał - wybiegał się, wyszalał, poczuł jak prawdziwy dzikus... no i potem wrócił stęskniony, bo nie ma to jak przytulas od żony. Cytat:
Cytat:
Piszecie o przejażdżkach komunikacją publiczną. Odkąd mój brzuch wygląda ciążowo, jeżdzę samochodem. Wiem, że to nieekologiczne, ale z drugiej strony łatwość przemieszczania się i bezpieczniej dla brzucha (nikt nie popycha, nie jest duszno). Auto w naprawie, to musiałam przesiąść się na autobus. Obie przejażdżki mają wspólny mianownik - niewidzialny brzuch. Pierwsza - nikt nic nie widzi. No ok, ścisku nie ma, to postoję. Druga - wsiadałam na pętli autobusowej, więc autobus pusty i mogłam sobie wybrać siedzenie - specjalnie wybrałam to oznaczone "brzuszkiem". Stwierdziłam, że dobry wybór, dzieć był bardziej ruchliwy niż zwykle i uskuteczniał swoje harce. Niestety parę przystanków dalej do autobusu wtłoczyło się sporo ludzi, staruszków i matka z dwójką dzieci (na oko 5-6 lat). Pewnie bym ustąpiła, gdyby nie ścisk w środku - ale z drugiej strony na miejscach siedzących byli panowie 40-50 lat i to zdrowo wyglądający. W trakcie trasy nagle czuję uderzenia w ramię. Odwracam się i pani przyjaciółka dzieciatej kobiety KAŻE mi ustąpić miejsca swojej koleżance (tej z dwójką dzieci). Odpowiedziałam, że bardzo mi przykro, ale jestem w ciąży. Ona na to, że NIE WIDAĆ, żebym była w ciąży. Nosz kurde, a te 10 kg to sobie dopisuję na ważeniu. Potem się już wyłączyłam, nie chciałam schodzić, bo dzieć się strasznie wiercił, a jak skacze, to skacze cały brzuch. Póki co czekam, aż naprawią auto.
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Super, właśnie o takim czymś myślałam
|
#4655 |
|
Zadomowienie
|
Mi nawet nogi trudno było ogolić, jestem niska,mam krótkie ręce, Pauli się moje wygibasy nie podobały bo odpowiadała swoimi
Też zwykle tam na dole jechałam w ciemno, dzisiaj już tak trochę przedporodowo chciałam skontrolować jak to wygląda. India Tez niekomfortowa sytuacja jak tak lekarz komentuje. Zawsze żyłam w przekonaniu że lekarze nie zwracają uwagi czy mamy tam włosy czy nie itp
|
|
#4656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O tak, w serduszko
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już ja bym jej powiedziała, że skoro nie widzi, to musi do okulisty iść Wyznaję zasadę "Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie" i jak ktoś jest dla mnie niemiły to ja też jestem
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
Cornflower, no szczyt bezczelnosci tej baby, masakra...
|
#4659 |
|
Wtajemniczenie
|
O ja...
|
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
cornflower jak wyniki po glukozie?
|
|
#4661 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62 http://allegro.pl/wozek-graco-stadiu...559694508.html http://allegro.pl/wozek-blizniaczy-4...560505988.html każdy z innego typu i żaden idealnyCytat:
ja dziś kupiłam taki zestawik. w butelce zapach nieciekawy, ale po wyrpraniu piękny dzidziusiowy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale przypał
|
|
#4662 |
|
Moderator
|
cornflower_girl dzięki za poradę odnośnie ręcznika z tkmaxx - poszłam dziś i fajny wybór. Co prawda ceny wyższe niż na allegro ale chociaż widzę co kupuję. Wybrałam liska
Ale naskrobałyście - chyba z 6 stron mam do nadrobienia ![]() Dziś mam 30tc. Wieczorami czuję się już mega ciężka i z gigantycznym brzuchem.
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
jutro mam wizytę u gina w sprawie toxo
odebrałam dziś wyniki i chyba są ok, obym dobrze je rozumiała a poprzednio wyszedł dodatni
|
#4664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jak dla mnie graco odpada. Kobyla a poza tym jakos wizualnie dupowaty Britaxy super tylko ja chcialam sie miescic do sklepu itd... Wiec bralam pod uwage ten podwojny ale jedno pod drugim a ten Bebetto spoko tylko czy mizna odwrocic siedziska tak aby jedno bylo przodem a jedno tylem itd?
|
|
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie dziewczyny, jest jakas kolosalna roznica miedzy materacem do lozeczka piankowym a z kokosem ? bo roznica w cenie dosc spora. a jesli komfort spania taki sam to czy ja wiem czy jest sens ladowac kase ? jak sadzicie
|
|
#4666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chyba dobrze - sprawdzam - niestety te wyniki po wypiciu ulepu nie mają norm
![]() Na czczo: Glukoza (jedn. SI)4,3 mmol/l (3,8 - 5,5) Glukoza (jedn. tradyc.)77 mg/dl (70 - 99) Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 1h Glukoza (jedn. SI)8,5 mmol/l Glukoza (jedn. tradyc.)153 mg/dl Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 2h Glukoza (jedn. SI)6,6 mmol/l Glukoza (o)119 mg/dl Odebrałam też wyniki morfologii - znów krwinki, hemoglobina i hematokryt są poniżej norm, a łykam żelazo i naprawdę dobrze się odżywiam. No nic, chyba nie obejdzie się bez wizyty na patologii ciąży Cytat:
Cytat:
Co do cen, u mnie kosztowały ok 35 zł, wyszłoby tyle samo, ile z allegro z przesyłką.
|
|
#4667 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne te reczniki!
|
|
|
|
#4668 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() U mnie 10e więc masz rację że cena w sumie podobna by wyszła. Zaskoczyło mnie że fajny, duży ten ręcznik. Moja 3latka założyła w domu kapturek to sam tył na ziemi został. Więc posłuży dłużej taki ręczniczek. Pewnie dokupię kolejny. (bo w sklepie rozmiar był w inchach podany i nie wiedziałam ile to w cm i myślałam że jakiś malutki będzie)
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
cornflower_girl, super wyniki
![]() Poziomkowa89, widziałam właśnie w gazetce, ale myślałam, że tylko płyn do prania. No i zapachu nie znam, nie wąchałam nigdy. W takim razie chyba po wypłacie kupię i to i to
|
#4670 |
|
Zadomowienie
|
cornflower dużo poniżej normy masz wyniki?
poziomkowa o której wizytujesz? Ja o 15, już się doczekać nie mogę żeby znów moją królewne zobaczyć
|
|
#4671 |
|
Zadomowienie
|
Ale piszecie, ciężko nadrobić. Wpadłam dziś do Lidla, załapałam się na jakieś ciuszki nawet.
Co macie ma myśli mówiąc o ćwiczeniach na skurcze? Jak one wyglądają? |
|
|
|
#4672 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
corn to super!
|
|
|
#4674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oh fairy najlepszy. Ja tez nie dziele tylko wszystko jednym jade Ciekawe czy u nas w TKmaxxie tez sa te reczniki. Jak mowicie ze sa spore to tez bym wziela... |
|
|
|
|
#4675 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chcialam dzidziusia ale jednak kupiłam te, jak w przyszłym tyg chce prac jeśli pogoda dopisze. Cytat:
|
|
#4676 |
|
Zadomowienie
|
Cornflower girl, jakim kremem depilujesz bikini? takimi normalnymi chemicznymi typu veet? Mozna? Mam cicha nadzieje, ze napiszesz, ze konsultowalas i ze mozna, bo ja zawsze ich uzywalam do bikini. Maszynka to dla mnie porazka - ostatnio spedzilam chyba 40 minut w lazience przed lustrem zeby jako tako doprowadzic sie tam do porzadku ;-)
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam dzis u fryzjera i dacie wiarę ze obcinała mi włosy 2godziny?! Myślałam ze tam nie wytrzymam nerwowo bo nie lubie tam chodzić. No ale mam połowę włosów mniej na długości i tak mi lekko
|
#4678 |
|
Rozeznanie
|
Myślałyście już może nad wyborem smoczków? Koleżanka , która zajmuje się logopedią przestrzegała mnie, żebym nie kupowała pierwszego lepszego. Podobno najlepsze są z medeli i lovi. Medeli nie mogłam znaleźć, więc wybrałam lovi:
http://allegro.pl/lovi-smoczek-dynam...561037615.html Zastanawiałam się nad wzorem marynarskim, ale ostatecznie wybrałam ten z napisem "Daddys' littlel hero" Jakoś mnie urzekł Jest też wzór w sówki, który wiele z Was tak uwielbia ![]() Co do butelki, to podobno najlepsze jest ta: http://allegro.pl/medela-butelka-do-...527607449.html Jeśli oczywiście planuje się kp a butelka ma służyć do dokarmiania. Podobno nie zakłóca ona karmienia naturalnego. Ja zaryzykuję i zamówię.
|
#4679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i teraz mam dylemat czy małej dzidzi tez dawac smoczek? Jednak bardzo nam pomogl w niektorych momentach, zwlaszcza w nocy... Nie wiem tez czy Ninka nie bedzie podkradala smoczka siostrze.... |
|
|
|
|
#4680 |
|
Zadomowienie
|
Beautifuldream, ja właśnie kupiłam te same smoczki lovi, ale kolekcję retro
jeśli chodzi o butelkę to lovi też ma w swojej ofercie taką nie zaburzającą kp - nazywa się aktywne ssanie i ja chyba kupię właśnie tę. Ale dzieki za linka do tej medeli, poczytam o niej, bo moze ma cos czego lovi nie ma? ![]() ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Karoseria, no to bedziesz miała chyba problem, bo rzeczywiście jak się zbiegnie w czasie odstawienie smoczka Nince i nardziny małej to Ninka moze miec pomysł zeby zabierać siostrze a chcesz juz jej smoka odstawić? Mała ma chyba niecały roczek teraz? Chociaz powiem Ci, że u mojego brata tez są dwie córki z odstępem czasu niecałe dwa lata i jak było odstawianie od smoczka starszej to nie było takiego problemu, wiec moze jakos to przełknie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

Nasz ślub 16.08.2014
Też zwykle tam na dole jechałam w ciemno, dzisiaj już tak trochę przedporodowo chciałam skontrolować jak to wygląda.
Już ja bym jej powiedziała, że skoro nie widzi, to musi do okulisty iść 

ale przypał
odebrałam dziś wyniki i chyba są ok, obym dobrze je rozumiała
a poprzednio wyszedł dodatni