Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-20, 17:42   #391
toskaKrk
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
"Witam ponownie,
Możemy zrobić tak, że sprawdzę jutro w hurtowni czy mają ładny,
pasujący polar do Dreamkotków. Jeśli tak, to zrobię zdjęcie i wyślę do
Pani akceptacji." -
już ich lubię
Fajni są
Jak się uda to będę otwarcie zazdrościć kocyka
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 17:43   #392
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
elve ale masz chody :0
W szoku jestem, napisałam im wcześniej, że jak nie mają zwykłego polaru to trudno, zamówię minky, te kotki są tego warte, więc mogli olać Szalenie miłe Ciekawe jaka będzie cena

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Na parawdę super sklep Ja już się cieszę, bo ciocia Tz która jest krawcową ma zamiar otworzyć dzieciowy biznes Więc juz jedną klientke ma
Ale fajnie
Stary 2015-08-20, 17:48   #393
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:

Ale fajnie
Nom super sprawa
Stary 2015-08-20, 17:51   #394
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Fajni są
Jak się uda to będę otwarcie zazdrościć kocyka
Jeszcze zobaczymy ile krzykną zlotóweczek za to
Stary 2015-08-20, 18:01   #395
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
A jaki budżet sobie wyznaczyłaś?
Jutro się dowiemy pewnie jaka cena. Ale jakby nie było to fajnie, że szybko odpisują i wykazują inicjatywę
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 18:02   #396
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:

Zwykły polar jest tańczy niż minky Więc może nie będą szaleć
Stary 2015-08-20, 18:08   #397
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Przyznam że jeszcze nie myślałam o budżecie Na pewno tanio nie będzie, skoro sami szyją (a nie są dużym producentem) i skoro ten wzorek jest ich, a nie ogólnodostępny, ale może jakoś to przełknę
Stary 2015-08-20, 18:17   #398
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Buuu zdążyłam przełknąć ost kęs kanapki i już mnie zgaga pali :/
Stary 2015-08-20, 18:42   #399
ktosiula
Wtajemniczenie

Zakupiłam dziś herbatkę z liści malin i zaczynam pić. Miałam odpuścić tym razem ale jednak się skusiłam. Właśnie się zaparzyła. Ktoś jeszcze pije??? Oliath wiem, że Ty chłeptasz, jedną dziennie czy ile? Masz gdzieś pod ręką ten link który kiedyś wrzucałaś na ten temat?
Oeparol już chyba tydzień wcinam, szyjko uelastyczniaj się!!!!

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Mała my dzisiaj 34 tc chyba wkoncu się zepne i pójdę w sobotę wózek zamówić, każdy już mówi kup wkoncu wózek, ale ja nie mogę się zdecydować co do koloru . Poza tym to już nie te czasy , teraz można szybko wszystko zamówić i nawet na porodówce jednym kliknieciem w telefonie zamówię i tak pewnie pierwszy tydzień czy nawet dwa nie wyjde na spacer. To po co mi się tak spieszyc??!
2 tygodnie bez spaceru? No way! Nie żartuj. Ja tam w grudniu wyszłam jak mały miał chyba 4 dni, teraz też zamierzam jak tylko nie będzie lało.

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
cholera, nigdy nie mialam tak niskiej hemoglobiny wyszlo mi 11,6 a hematokryt 34,8 : O pod koniec ciąży z Ala mialam hemoglobine 13,8 łeee nie chce brac zelaza :<

Vikicullen próby wątrobowe i bilirubina wyszly w normie, wiec to na pewno alergia jednak
11,6 to nie jest zły wynik. Pewnie Ci nawet nie każe brać żelaza a jeśli już to w małej dawce. Mój najlepszy wynik w poprzedniej ciąży to był 11,1 z takim szłam rodzić. Po porodzie to chyba 8 miałam. Wcześniej miałam dużo niżej. Teraz jest trochę lepiej tzn. 11,9 dziś wyszło ale jestem od kilku miesięcy na żelazie 2 razy dziennie i jestem zachwycona tym wynikiem, że w końcu łapię się w normie.

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Hej.
Melduję że tak jak obiecałam prawie cały dzień leżę i zaciskam nogi,pawie cały bo zadzwonili do mnie ze sklepu że przyszedł mój wózek i oczywiście pognałam czym prędzej obejrzeć .Na miejscu się okazało że coś namieszali w zamówieniu i zamiast takiego jak chciałam Pik3 to zmówili mi Pik4 (http://sklepwiktoria.pl/allegro/barletta/pik1.JPG )
Nie wiem co teraz zrobić,teoretycznie mogę go nie wziąć ale na inny kolor musiałabym czekać kolejny miesiąc jak nie więcej, a w sumie ten granatowy też mi się podoba.Mam się do jutra zastanowić czy go chce czy nie...
Przed chwilą przyszło też łóżeczko ( w końcu zamówiłam to z misiem http://img30.staticclassifieds.com/i...ne-kolory-.jpg ) i aż się boję otwierać paczkę bo znając moje szczęście do internetowych zakupów znów coś będzie nie tak.
Ale namieszali.... mnie się ten PIK3 bardziej podoba mimo wszystko... 4 taka ciemna. Ale też ładna. Zrobisz jak uważasz

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
a ja już nie wiem wszystko mi jedno , prawie każde imię jest ładne na swój sposób , jak chce Millenke to będzie Milenka , bo ja już naprawde nie wiem , przy żadnym nie mam WOW , kiedyś sobie myślałam że jak będe mieć córke napewno dam jej Nicola a teraz jakoś mi nie pasi chyba, mała Nikola fajnie ale jakoś do dużej Nikola mi nie pasi , takie typowo dziecinne mi się wydaje

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

I ja mam , to znaczy się będę miećBarlettę 88L w połowie września z łóżeczkiem KLUPSIA
To u Ciebie z imieniem jak u mnie. Niby wybrane ale nie jestem tak na 100% przekonana, już się poprostu przyzwyczaiłam i dziwnie mi zmienić. Ma być Nina, a teraz mi chodzi po głowie jeszcze Natalia, Liliana, Roksana, Izabela...

Cytat:
"Witam ponownie,
Możemy zrobić tak, że sprawdzę jutro w hurtowni czy mają ładny,
pasujący polar do Dreamkotków. Jeśli tak, to zrobię zdjęcie i wyślę do
Pani akceptacji." -
już ich lubię
Też ich lubię Solidna firma, dba o klienta. Pewnie coś tam ładnego znajdą w hurtowni.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 18:51   #400
Oliath
Zakorzenienie

Elve, będziesz miała personalizowany kocuś super

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Zakupiłam dziś herbatkę z liści malin i zaczynam pić. Miałam odpuścić tym razem ale jednak się skusiłam. Właśnie się zaparzyła. Ktoś jeszcze pije??? Oliath wiem, że Ty chłeptasz, jedną dziennie czy ile? Masz gdzieś pod ręką ten link który kiedyś wrzucałaś na ten temat?
Ja chłeptam od połowy 31 tc trzy porządne 400 ml kubki mocnych malin dziennie, no czasem 3 mniejsze, jak nie dam rady plus 3 x 2 wiesiołki

A zaraz popatrzę za linkiem
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 18:52   #401
88maggie88
Wtajemniczenie

Oj gadułki ale Was ciężko nadrobić
Co do sklepu eleve w każdym tak powinni szanować klienta. W końcu klient Nasz Pan ja torby do szpitala nie mam jeszcze gotowej ani wypranych i wyprasowanych ciuszków. U mnie małe przemeblowania w domu dla synka wiec nie mam teraz jak. Od przyszłego tygodnia zapowiadają upały do 33 st. Znów (
Stary 2015-08-20, 19:02   #402
Oliath
Zakorzenienie

KTOSIULA
http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-por...,230_5636.html
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 19:25   #403
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Elve, będziesz miała personalizowany kocuś super

Ja chłeptam od połowy 31 tc trzy porządne 400 ml kubki mocnych malin dziennie, no czasem 3 mniejsze, jak nie dam rady plus 3 x 2 wiesiołki

A zaraz popatrzę za linkiem
Cytat:
Dzięki Ci dobra kobieto. Bóg Ci w dzieciach wynagrodzi (już Ci wynagrodził :P )
Dużo pijesz
Wiesiołek też biorę 3x2. Kupiłam na gemini z datą do końca września po 15 zeta za opakowanie Taaaaaka okazja!

Stary 2015-08-20, 19:27   #404
gosiek0388
Zadomowienie

kusicie tymi malinami ale czy tak czy siak muszę skonsultować to z ginem , nic na własną reke brać nie będe, a nie wiadomo czy się przyda czy mała wogóle sie odwróci i bedzie sn

nie wiem co bym zjadła , już tak namieszałam że chyba

Edytowane przez gosiek0388
Czas edycji: 2015-08-20 o 19:35
gosiek0388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 19:44   #405
ktosiula
Wtajemniczenie

A macie już kresę na brzuchu? U mnie nie ma, nie pamiętam kiedy w pierwszej ciąży się pokazała

Stary 2015-08-20, 19:50   #406
gosiek0388
Zadomowienie

ja nie mam , a to jak się ją ma mieć , to nie wcześniej wychodzi? gdzieś od 5 miesiąca
chyba nie każda ją ma??

Czas edycji: 2015-08-20 o 19:52
Stary 2015-08-20, 19:52   #407
mala29lll
Zakorzenienie

Pocisnęłyście z pisaniem jak mnie nie było
Na SR myślałam, ze zdechnę tak sie kiepsko czułam. Nie wiem czemu. Chyba ciśnienie mi skoczyło. A jeszcze trzeba było jechac do sklepu ibuwniczego bo mi oba klapki pękły pod spodem. Tak ciężka jestem że wykończyłąm klapki w inne buty nie mieszczę stopy
W ogóle wczesniej nosiłąm rozmiar 35-36 a teraz 38 kupiłam sandałki. Masakra. O takie z Inblu bardzo wygodne i mięciutkie
buty.jpg

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Mała my dzisiaj 34 tc chyba wkoncu się zepne i pójdę w sobotę wózek zamówić, każdy już mówi kup wkoncu wózek, ale ja nie mogę się zdecydować co do koloru . Poza tym to już nie te czasy , teraz można szybko wszystko zamówić i nawet na porodówce jednym kliknieciem w telefonie zamówię i tak pewnie pierwszy tydzień czy nawet dwa nie wyjde na spacer. To po co mi się tak spieszyc??!
No zależy jaki wózek, bo na niektóre trzeba długo czekać. JA nie będę tak długo w domu siedziała. Po paru dniach mała przy oknie w wózku a później na spacer. No chyba że pogoda będzie koszmarna

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Pięknie
Będzie zgrabna dziewczynka, nie to co moja kluska

/
ALe moja też była ponad normę a później zwolniła. Różnie rosną dzidziołki
Cytat:
wpadam tylko sie przywitać, ja juz po wynikach, zrobilam tez próby wątrobowe i bilirubine , bo wszystko mnie swędzi ;/ a jutro wizyta na 10 i w koncu wszystkiego sie dowiem proszę o kciuki
nie piszcie za duzo bo znowu nie nadrobie
Kciuki
Cytat:
cholera, nigdy nie mialam tak niskiej hemoglobiny wyszlo mi 11,6 a hematokryt 34,8 : O pod koniec ciąży z Ala mialam hemoglobine 13,8 łeee nie chce brac zelaza :<

Vikicullen próby wątrobowe i bilirubina wyszly w normie, wiec to na pewno alergia jednak
Ja ostatnio miałam hemoglobinę 11,6 dokłądnie i gin powiedział że łądnie jak na ciążę i nic nie przepisał

Cytat:
oj nie PSA PIERSIĄ, wy oblechy tylko do miski mu odciągała, taką miała produkcję
Poleje się kiedyś na kanapę przez Was
Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Do kawusi pewnie

http://www.papilot.pl/dziecko/31327/...iona-2015.html Ranking imion Moja Lena dopiero n 13 miejscu więc nie jest tak źle
Hahha już to widzę jak mąż sobie kawkę zrobił, pocukrzył i do żony podchodzi, odchyla stanik i chlup do kawusi mleczka

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
A to teraz wchodzą koty do mody w zastępstwie sówek?
No bo to tak z tego co przeczytałam co pisałyście. Koty zjadły sówki, a pieski opiły się mleczkiem z cycka i zagryzły kotkami. Suma sumarum najmodniejsze będą pieski w nastęnym sezonie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Oj gadułki ale Was ciężko nadrobić
Co do sklepu eleve w każdym tak powinni szanować klienta. W końcu klient Nasz Pan ja torby do szpitala nie mam jeszcze gotowej ani wypranych i wyprasowanych ciuszków. U mnie małe przemeblowania w domu dla synka wiec nie mam teraz jak. Od przyszłego tygodnia zapowiadają upały do 33 st. Znów (
Jak to upał ? Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeee Nigdy więcej nie chcę upałów
Stary 2015-08-20, 19:53   #408
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
A macie już kresę na brzuchu? U mnie nie ma, nie pamiętam kiedy w pierwszej ciąży się pokazała
no mam ale nie widać tak bardzo jej
Stary 2015-08-20, 19:57   #409
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
no mam ale nie widać tak bardzo jej
aż se lukne
edit: nie mam nic

powiedzcie mi czy coś dopisywałyście sobie do listy wyprawkowej z pierwszej strony??

czy zakupiłyście wsio z tej listy tylko i nic więcej , takiego niezbędnego?

Czas edycji: 2015-08-20 o 20:03
Stary 2015-08-20, 19:58   #410
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie mam , a to jak się ją ma mieć , to nie wcześniej wychodzi? gdzieś od 5 miesiąca
chyba nie każda ją ma??
Jeszcze się nie spotkałam żeby ktoś nie miał ale być może jest taka możliwość, nie wiem

Stary 2015-08-20, 20:00   #411
Amelie04
Zakorzenienie

dopiero nadrobilam

Cytat:
Cześć babeczki
NAszczęście z moim kwiatuszkiem wszystko dobrze Przepływy ok, wody ok, łożysko na z tyłu i ok, waga idealnie do wieku ciąży 2153 i szacowana na poród 3200-3300g. Nogi długie po tatusiu pewnie i mina skrzywiona hehe nie dało się ładnie uchwycić buźki bo pępowina koło usteczek. Gin się śmiał, że całuje pępowinkę i cyca sobie Straszna wiercidupka. Cąły czas w ruchu i utrudniała badanie JEszcze czkawki dostała hehhe to już całkiem.
Móiwłam mu o spojeniu że tak boli i powiedział, że są takie pasy korygujące na rozchodzące się spojenie i ponoć pacjentki bardzo chwalą. Można szukac w necie, w aptece albo sklepach ortopedycznych.
Idę nadrabiać
gratki ciekawe ile moj maluch ma, ale tak mysle ze 1800-1900 moze miec

Cytat:
11,6 to nie jest zły wynik. Pewnie Ci nawet nie każe brać żelaza a jeśli już to w małej dawce. Mój najlepszy wynik w poprzedniej ciąży to był 11,1 z takim szłam rodzić. Po porodzie to chyba 8 miałam. Wcześniej miałam dużo niżej. Teraz jest trochę lepiej tzn. 11,9 dziś wyszło ale jestem od kilku miesięcy na żelazie 2 razy dziennie i jestem zachwycona tym wynikiem, że w końcu łapię się w normie.

to juz mozna to pic ? o matko ja myslalam, ze te wszystkie "eksperymenty" po 36tc
kurcze wolalabym nie brac zelaza, bo juz po dha mnie zbiera na wymioty a co dopiero po zelazie a ta dawka w witaminach nie wystarczy ?
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:00   #412
mala29lll
Zakorzenienie

a w ogóle gnida z tego sklepu od łóżeczek nie odpisała ani wczoraj ani dzisiaj. Znalazłam numer na allegro i mąż zadzwonił to gościu już niby wyszedł z pracy i jutro o 10 dzwonić. Normalnie się wkur... z tym łóżeczkiem. Gabi będzie spała na samym materacu chyba

CO do materaca to kupiliśmy 3 lata temu za 2000 tys materac lateks kokos sprężynowy. Teraz idzie do wywalenia bo za miękki. Trzeba go rozwalić bo nie ma jak wyrzucić. Maż teraz go wybebeszył a tam kokosa brak. No i o co kaman Oskubali nas chyba.
Zapłaciliśmy za coś czego nie ma w środku, bo bez kokosa były tańsze
Stary 2015-08-20, 20:02   #413
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba nie każda ją ma??
ja też jeszcze nie mam

Specjalistki moje, powiedzcie z czego najlepiej kupić okrycie kąpielowe/ręcznik dla maluszka? znalazłam takie:
- 100% mikrofibra chłonąca wodę http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...019107127.html
- bawełna frotte http://allegro.pl/recznik-z-kapturki...615027161.html
- nie wiem z czego, ale śliczne: http://allegro.pl/carter-s-duze-100x...297609671.html

Juliś 

Aniołek[*]30tc

Edytowane przez krolewna1986
Czas edycji: 2015-08-20 o 20:05
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:03   #414
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
a w ogóle gnida z tego sklepu od łóżeczek nie odpisała ani wczoraj ani dzisiaj. Znalazłam numer na allegro i mąż zadzwonił to gościu już niby wyszedł z pracy i jutro o 10 dzwonić. Normalnie się wkur... z tym łóżeczkiem. Gabi będzie spała na samym materacu chyba

CO do materaca to kupiliśmy 3 lata temu za 2000 tys materac lateks kokos sprężynowy. Teraz idzie do wywalenia bo za miękki. Trzeba go rozwalić bo nie ma jak wyrzucić. Maż teraz go wybebeszył a tam kokosa brak. No i o co kaman Oskubali nas chyba.
Zapłaciliśmy za coś czego nie ma w środku, bo bez kokosa były tańsze

to nieźle...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:11   #415
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Ją z Rafałem mialam kreche wcześniej a teraz mam taką mini mini ledwo widoczna

Co do reczniczkow to mam tylko frotte jak zwykle reczniki

Eh dola mam nie dość że remont daleko to jeszcze z kasa krucho
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:12   #416
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
ja też jeszcze nie mam

Specjalistki moje, powiedzcie z czego najlepiej kupić okrycie kąpielowe/ręcznik dla maluszka? znalazłam takie:
- 100% mikrofibra chłonąca wodę http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...019107127.html
- nie wiem z czego, ale śliczne: http://allegro.pl/carter-s-duze-100x...297609671.html
1 i 2link : mamuśki pisały że lepiej 100 x100 wzwyż bo szybko wyrośnie
3 fajny napewno ciepły ale czy chłonie wode
2 chyba najlepsza
ja mam też frotte 100x100

Czas edycji: 2015-08-20 o 20:15
Stary 2015-08-20, 20:13   #417
rita_k
Zadomowienie

Ja tez mam 11.9 hemoglobiny i mi kaze brac. Wczesnie brala i nie bralam ale od miesiaca prawie juz nie zapominam.
Jacw rossmanie dostalam male opakowanie balsamu ujedraniajacego tolpa od rossne. Oraz upolowalam dzis takie kombinezony po 10 zl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (116,1 KB, 23 załadowań)
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:17   #418
rita_k
Zadomowienie

Aaa dzieki za sposob na muszki owocowki. Kilka co mi latalo za dnia stracilo swoje nedzne zycie
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:17   #419
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

A i dzięki za przywrócenie do klubu
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:18   #420
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
ja też jeszcze nie mam

chyba najlepsza frotka do wycierania. Choć te są sliczne http://allegro.pl/carter-s-duze-100x...297609671.html ale znowu czy to chłonne i co to w ogóle kurde z amateriał bo nie napisali , a wygląda jak taki szlafrokowy bardziej

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości