![]() |
#361 |
BAN stały
|
Dot.: Mój mąż dziwnie się zachowuje.
Dla mnie jedna rzecz jest niewybaczalna: treść sms który mąż wysłał autorce znad morza. Gdybym ja dostała takiego smsa od męża to zastanawialabym się czy on jeszcze coś do mnie czuje... i czy ro nie jest tylko pogarda :-/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Zadomowienie
|
Jak bym usłyszała od męża, że rodzina jest ważniejsza niż ja, poczułabym się jakbym dostała obuchem w głowę a potem sama bym go w łeb palnęła.
Chyba właśnie o to chodzi, że ludzie biorą ślub, żeby stworzyć nową rodzinę, swoją własną i to ona powinna być od tej pory najważniejsza. Co to w ogóle znaczy, ze żona może dziś być a jutro nie. Teoretycznie żonę/męża bierze się na całe życie a nie z myślą, że może kiedyś się rozwiodę i wezmę nową żonę. A myślałam, że ten Twój mąż to fajny facet.
![]() |
#364 |
Biała Dama
|
Hmmm w sumie to tak okrutnie brzmi, ale potwierdza to co mówiłam. Mąż przede wszystkim jest szczęśliwy i był szczęśliwy zanim się związał z Tobą, bo ma rodzinę w której ma wsparcie. Gdybyście się rozstali świat by się nie zawalił w takim stopniu jak dla Ciebie, bo Ty masz właściwie tylko jego. Tak po prostu jest, ale czy to znaczy że jesteś mniej ważna? W końcu rodziny się nie wybiera a Ciebie wybrał. Nie do końca rozumiem czemu zamiast doceniać co masz, bo w ogólnie nie narzekasz na związek, doszukujesz się na siłę problemów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
BAN stały
|
co do problemu przewodniego, nie popadałbym w żadną skrajność.
Jak dla mnie faceci mogą sobie okazywać czułość jak im się żywnie podoba czy wymieniać się majtkami i dla mnie dziwne czy podejrzane nie jest, i podoba mi się to co Luba pisała np. o tej Rosji; ale skoro autorka czuje się w tym związku jak w 3kącie to możliwe, że coś jest na rzeczy, tak samo, jak możliwe jest jej przewrażliwienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym tak nie umiała i wyraziłam swoje zdanie. Dla mnie związek jest ważniejszy niż moja rodzina i tego samego oczekuję od swojego partnera. Tym bardziej tera Ci się nie dziwię, że doszukujesz się problemów, nie czujesz się najważniejsza. Masz poczucie bezpieczeństwa w tym związku?
Nigdy nie szczekam ale zdarza mi się warknąć. Edytowane przez Nameria Czas edycji: 2015-08-20 o 16:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Przepompownia Ścieków
|
Coś czułam, że ten kuzyn to tylko objaw, a nie przyczyna problemów. Autorko, Pasuje Ci to, że jesteś i zawsze będziesz dla męża na II miejscu zaraz po rodzinie? Oni Ci to powiedzieli bez ogródek - Ty nie jesteś z rodziny. I nie będziesz, jesteś obca, może Cię zastąpić inna. Nikt nie będzie po Tobie płakał, bo rodzina to jak stare drzewo - wszystkie gałęzie trzyma razem. Ty jesteś tylko ptakiem na jednej z tych gałęzi.
Matki maminsynków podobnie ich od siebie uzależniają, np. właśnie takimi tekstami "żona może się zmienić synku, ale matka jest tylko jedna". Jeśli pasuje Ci taki układ, Autorko - spoko, masz święte prawo do tego. Mnie by nie pasował. Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2015-08-20 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Raczkowanie
|
Generalnie to ja mam problem z kuzynem a nie z resztą rodziny, a akurat podejście, o którym mówiłam, jest dla mnie zupełnie zrozumiałe. Bo gdyby (tfu!) coś się stało Krzyśkowi, a ja bym stanęła okoniem, to moim zdaniem bardziej prawidłowe byłoby, gdyby mąż wyczyścił konto niż gdyby powiedział "no fakt, właściwie masz rację, może nie umrze, może będzie dobrze? Może państwowo mu jakoś pomogą?". A wiem, że mnie też się to dotyczy, gdyby coś mi się stało, to by też wszystko rzucili. A poza tym kim trzeba być, żeby się stawiać w takich sytuacjach? To ja się nie dziwię że ta rodzina wychodzi z założenia, że nic nie jest ważne, bo najpierw ratują członka rodziny a potem się będą martwić o całą resztę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
BAN stały
|
gdybym usłyszała wytyk od własnego faceta, że moja zażyłość z kimś jest mu co najmniej podjerzana to bym się zastanowiła, z czego mu się to wzięło.
Jestem mega przytulasem ![]() Fajnie, że mają taką piękną więź. Naprawdę. Ale widząc w tym wątku te hasła o potencjalnej cudowności tatusiowej wymiekam. Bo widzę także 2kę bachorów, które ustawiały całą rodzinę mocno pod siebie i swoje tyrady, bo od małego było między nimi jakieś wybitne przyciąganie. Szkoda, że mąż jej na długo przed ślubem nie uprzedził, że w tym związku będzie ona on i Krzyś. W tym kontekście niestety problemu w autorce nie widzę. Po 3. Mówimy o realacji czysto rodzinnej i platonicznej. Więc płeć bez znaczenia. Już Was widzę, jak z tolerancją podeszłybyście do tego, aby Wasz małżonek kąpał się nago z atrakcyjną młodą kuzynką, rozwalał się na niej na kanapie, sypiał wtulony przy byle okazji i byłoby tylko basia i basia. Były zresztą takie wątki gdy dziewczyny miały wątpliwości próbując ocenić więź między facetem a siostrą czy kuzynką i zawsze było - lekko chore - wiej. Tu zresztą na tym forum jest traktowane jako lekko niezdrowe mieszkanie z mamusią, nie wiem czemu takie przyklejanie się do kogokolwiek rodziny jest nagle tak premiowane. ![]() Fajnie, że oboje mają satysfakcjonujące relacje intymne z kobietami, ale to nie jest równoznaczne z tym, że coś tam między nimi dziać się nie może. Uważam, że potrafią zdarzyć się ludzie, w tym mężczyźni, emocjonalnie trochę bardziej skomplikowani niż pierwszy z brzegu lancetnik. ![]() Reszty rewelacji z gatunku matka (ukochany kuzyn) jest tylko jedna, żona to nie rodzina i inne - jego - burackie zagrywki pomijam. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2015-08-20 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Przepompownia Ścieków
|
Czyli jednym słowem - trup ściele się gęsto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | ||
BAN stały
|
Cytat:
''mam młodszego brata, uwielbiam go, wychowywałem go, jest dla mnie mega ważny'' nigdy w życiu nie przetłumaczyłabym na ''tak naprawdę jesteś mi potrzebna do 1 bo największą miłość żywię do niego''. Nie wpadłabym też na to, aby zażądać od faceta ''to zamieszkajmy z całą Twoją rodziną i przyjaciółmi x czasu abym mogła się przekonać, czy aby nie masz z kimś dziwacznego psiapsiania''. ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Konto usunięte
|
Ech...
Edytowane przez 201607040950 Czas edycji: 2015-08-20 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 | |
BAN stały
|
Cytat:
Argumenty męża są słuszne sensowne i ja się z nim zgadzam. Szkoda tylko, że Krzyśka chroni przed byle przykrością i dba, by się nie wycofał z Waszego małżeństwa, a Ciebie gnoi. Smutne, że koniec końców wybrał chłopaka i to do niego wybrał się przeczekiwać kryzys. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Grunt, że Twojemu facetowi to pasuje, autorce nie pasuje. Pewnie trochę nie wyszło wcześniej aż do tego stopnie, pewnie trochę starała się przeczekać, odpuścić... wyszło jak wyszło. Są w tym punkcie, w którym są? I co? Rozwód, bo on bez przytulanie Krzysia to nie da rady? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
a nie można po prostu terapii dla par? gdzie wygarną sobie wszystko w obecności negocjatora?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 | |
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
Elfir, świetny pomysł. Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2015-08-20 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Zadomowienie
|
Nie znam w Polsce facetow co sobie daja dziubki na powitanie i pozegnanie...no sorry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Rozeznanie
|
A ja jestem ciekawa dlaczego Krzysio rozszedl sie ze swoja dziewczyna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W ogóle nie wiem, skąd wam się wzięły te pocałunki na przywitanie ![]() Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-08-20 o 19:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 | |
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
I ja już nie wiem ile w tym jest emocji, a ile prawdziwych postanowień i poglądów, których nikt nie jest w stanie ruszyć. Wiem natomiast jedno - ja, jako osoba o swoich poglądach nie trafiłam na takiego faceta i mam nadzieję, że nigdy nie trafię. Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2015-08-20 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-08-20 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 | |
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Raczkowanie
|
To pomyślcie ile we mnie emocji wzbudził ten "wątek". Ale tutaj jest też bardzo dużo nadinterpretacji, co tyczy się nie tylko mnie, ale jak widzę innych wizażanek również.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo tu jest TYYYYYYYYYYLE wątków, a Krzyś jest tylko jednym z nich ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Zadomowienie
|
Też od samego początku bardzo byłam za mężem. Teraz nie wiem co mam o tym myśleć. Nie chodzi mi tu o "niewłaściwe" zachowanie męża ale o jego podejście do autorki.
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.