Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-20, 20:37   #721
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Majka, moja Zosia do gigantów nie należy ale bodziaki z f&f tez ma 6-9.
Body to 9-12 dobre ale mam po synku. Może teraz inne rozmiary albo się pospieraly
Stary 2015-08-20, 20:44   #722
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Body to 9-12 dobre ale mam po synku. Może teraz inne rozmiary albo się pospieraly
Ja body z Tesco na 74
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:52   #723
gossip_girl21
Zakorzenienie

Boleczka przeszło, teraz robi cos co wyglada jakby sobie dziaselka masowala smokiem...
Black tak ogladam 💓

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:52   #724
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

A jak ktoś ma juz dziecia z ząbkami jak to sie zaczelo?
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:54   #725
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Co do Soni to wydaje mi się że Ona najczęściej potrzebuje się po prostu wygadac. Tez Jej nie raz radziłam i np.niepojscia do lekarza przez długi czas nie rozumiem. Nie podoba mi sie takie agresywne radzenie które czasem sie zdarza. Tak naprawdę to znamy się tylko wirtualnie i nie zawsze wszystko tak łatwo ubrac w słowa. Jednak to jest forum i kazdu ma prawo wyrazić swoja opinię jak chce.
Zgadzam się w 100%

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
No tak, nie jest miło słuchać od wszystkich, co dla niej jest najlepsze, wiec się nie dziwię.

Daj mi maila na priv przez fb i Ci zaraz wyślę, pewnie jutro się wygeneruje dopiero. Ja mam 80 na zimę, teraz kupiłam na jesień 74 z nexta-jeszcze nie mam.zależy jak nasze dzieci będą rosły, teraz mogą w sumie długo nosić te 74 nie mowie o zaniżone smaku czy innych

My juz po szczepieniu, misio mój był dzielny, waży 8240cm i mierzy 68cm. Mam brzuszek juz przyzwyczajać do innych rzeczy i dawać wodę do picia. Gluten mogę trochę później dodawać do zupek jak juz zacznę podawać po pol lyzeczki

Super waga i ciesze się ze dobrze zniósł szczepienie

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość
właśnie

Madziu a ja jeszcze dopisze, że naprawdę człowiek chce przyjąć rady, ale nie ma na to siły i energii. Rady nie są złe. Wypowiem się o sobie- ja przez pierwsze 3 miesiące miałam masakre, ja ich nie pamiętam. Potrzebowalam i nadal potrzebuje wsparcia psychicznego, ale jest już o niebo lepiej. Miałam podobne dni jak Sonia- raz było super, za dwa dni jakaś totalna masakra i w dzień i w nocy, albo tylko w nocy, np. dwie koszmarne noce pod rząd. Uwierz mi, ja tego dobrego już nie pamiętałam. Nikt nie wątpi, że chcecie dobrze, ale uwierz mi piekielnie ciężko, jeśli nie niemożliwie, jest wcielić rady w życie, jeśli się psychicznie leży.

dostałam przesyłkę z Bebiprogramu!jakiś poradnik, śliniak i dwie próbki bebilon pronutura 2. Domima tego używasz?chcesz?
Tez dziś dostałam przesyłkę taka sama mogę wysłać jak coś to na priv adres pisać!

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 20:58   #726
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A jak ktoś ma juz dziecia z ząbkami jak to sie zaczelo?
Moj ma ząb. Zobaczyłam jak już sue wybił. Takie rozpulchnione jest zanim wyjdzie ząbek. Drugi chyba też już idzie. Wydaje mi się ze prześwituje ale ciężko tam zajrzeć więc nie wiem czy to juz
Stary 2015-08-20, 21:00   #727
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Moj ma ząb. Zobaczyłam jak już sue wybił. Takie rozpulchnione jest zanim wyjdzie ząbek. Drugi chyba też już idzie. Wydaje mi się ze prześwituje ale ciężko tam zajrzeć więc nie wiem czy to juz

Kurczę u mnie wlasnie dziaselko było wczesniej takie równe, a teraz normalnie kiełki widać, sa duzo niżej niz reszta dziaselka ale dalej w srodku. Bede obserwować, bo zachowuje sie dziwnie. Albo to to, albo skok.
Stary 2015-08-20, 21:07   #728
violka848
Zakorzenienie

Śledziłam Was w dzień ale troche kuzynka posiedziała potem siostra była. Sukienka przyszła ale ciut przy duża kurcze i do krawcowej popędziłam bo drugiej by mi nie zdążyli dosłać. Adeczka grzeczniejszą jakby )) kapiel pasowała, ubieranie tez w miarę Mąż popędził do kolegów, a ja miałam się luzować, a tu tesciowka wpadła no i posiedziała z godzinkę😛a teraz mam labę uff
Stary 2015-08-20, 21:08   #729
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam. Biegłam na górę jak szalona. Mlody leżał nieruchomo z otwartymi oczami. Tak po prostu leżał a ja myślałam ze coś się stało. Popłakałam się
O matko! Współczuję akcji tez bym się poryczala na bank.

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
U nas dziś tak było w nocy. Nie wiem co jest mojemu dziecku. Raz przespal 2 godz a potem co 1h. Tylko cyc ratował, jak próbowałam dać smoka to mi się rozwyl. O 4 nie wytrzymałam i wzięłam do łóżka, ale szału nie było. Oczy na zapałki mam, mały właśnie śpi a ja poleguje obok. Obiadu dziś nie będzie zresztą tz napisał żebym odpoczywala.
Kochany mąż, biedni Wy!

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Wstał i od Nowa. Kolka. Baczki idą bolace. Dałam Sabsimplex. Znowu śpi. Dużo śpi dziś.

Kolka w starszym wieku jest o tyle lepsza że można na chwilę zabawić jakoś.
Oj ten Twój Pawcio biedny jest z tymi kolkami. Początek życia a taki bolesny.

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
SUNNY no to tez dobre argumenty.. Nic sie nie stalo ale nie wyobrazam sobie mojego dalszego istnienia bez niej i gdyby NIE DAJ BOZE cos aie stalo... Nie przezylabym. Tak sobie potylam glowe jakis czas temu i teraz tak to wyglada :/

Co do cyca to moje dziecko nic innego narazie niw toleruje.. Tylko cyc. Mam nadzieje ze jej przejdzie przy rozszerzaniu diety bo inaczej to leze
Tez się obawiam co to będzie jak będę chciała przejść na butle. Planuje po 6 miesiącu powoli go przestawiać na mm. Boje się ze mu nie posmakuje, bo będzie dostawał nutramigen pewnie a to podobno ohydne jest

Stary 2015-08-20, 21:15   #730
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Boleczka przeszło, teraz robi cos co wyglada jakby sobie dziaselka masowala smokiem...
Black tak ogladam 💓
No to mam nadzieje ze u nas tez przejdzie

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 21:17   #731
violka848
Zakorzenienie

Dominiczka dzięki za Femaltiker! Dużo tego Wyślij mi numer konta lub adres!

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
U nas dziś tak było w nocy. Nie wiem co jest mojemu dziecku. Raz przespal 2 godz a potem co 1h. Tylko cyc ratował, jak próbowałam dać smoka to mi się rozwyl. O 4 nie wytrzymałam i wzięłam do łóżka, ale szału nie było. Oczy na zapałki mam, mały właśnie śpi a ja poleguje obok. Obiadu dziś nie będzie zresztą tz napisał żebym odpoczywala.

Oj biedula! Oby dziś się nie powtórzyło!
Stary 2015-08-20, 21:18   #732
kana158
Zakorzenienie

A może to pogoda taka zwariowana działa na nasze dzieci. Ledwo uspilam Zosie. Biedną brzuszek coś rozbolal, było masowanie, popuszczala bąki, dostała espumisan i poszła spać. Mam nadzieję, że noc w miarę minie, bo poprzednia nie była za ciekawa. Tzn. pobudka jedna ale za to w akompaniamencie płaczu...
A tak u nas to daaawno nie było.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 21:34   #733
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Ile chętnych na angielskie ciuszki hehe
Tez sie pisze
Bosz jak bym tak chciala wejsc do primarka i nexta, tylko o stan konta strach się bać wtedy :p

Cytat:
Niezawsze - rodziny TZeta. 3ha działki do naszej dyspozycji, z miejscem na grilla, ognisko, altanka, tym domkiem z tarasem, no i pomost nad jeziorko. Podobało mi sie dziewczyny, jak wyglada ząbkowanie? Zuzka jojczy mi cały dzien, nie płacze tylko marudzi, mało spała, rozryczala sie na spacerze, nie bardzo w dzien chciała jesc, przewijam ja przed kąpielą, ona sie śmieje ja patrze a tu kiełki jakby wystają. Tzn nie przeszły przez dziąsła, ale sa wyraźne i jeden jakby tylko pod skóra siedzi. Myślicie, ze to juz? I dłubie tam paluszkiem ciagle. Ja macalam to dziaselko, to czuc tam żabka. Ale nie jest spuchnięte, czerwone itp.
U nas rodzina tza jacht w chorwacji :p
Najbogatsi z calej rodziny z obu stron a nawet na weselu sie nie pojawia. Jeszcze wuja zapewnial ze wysle koperte i tak sie poczulam jakby byl proszony tylko ze względu na prezent. ale jak znam zycie Ci co tak zawsze mowia to na nic nie mozna liczyc.

Zalatwilismy ksiedza, dalismy w kopercie 300 i mam to gdzies czy dosyc wg nich.
Sale ogarnelismy, chciałam inny kolor sali, ale jak nie bedziemy zmieniac to nic nie placimy za wystroj, wiec zostalo biale z czerwienia.
Aaaa i jeszcze sie dowiedziałam dzis ze sasiedzi w sobotę robia 18stke pod chmurka, czyli zapomnijmy o spaniu przy otwartym oknie albo w ogole o spaniu i przygotować jakies fajne filmy. :p

Edytowane przez sunny_eyes
Czas edycji: 2015-08-20 o 21:46
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 21:36   #734
gossip_girl21
Zakorzenienie

No ona jest obłędna! Jest takie słodkie to maleństwo, jestem zakochana po uszy, pierdze serduszkami i żygam tęczą 😉😁

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 21:37   #735
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
No ona jest obłędna! Jest takie słodkie to maleństwo, jestem zakochana po uszy, pierdze serduszkami i żygam tęczą 😉😁
Love ❤

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 21:42   #736
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

Hehe ja uwielbiam patrzeć na śpiącą ❤️ albo zajętą np gryzieniem łapek

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Co tu taki zastój? Przecież to jeszcze nie weekend
Stary 2015-08-20, 21:44   #737
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a mnie poradzila laska na rozszerzaniu na fb ze skoro mloda moja tak przybiera na mleku to zeby nie zageszczac mleka kaszka tylko od razu rozszerzanie zaczac od warzyw... Co o tym myslicie?
A dwa bolus moja tak w polsce robila rano że, ze 150 zjadala połowę albo i mniej... Przeczekałam to, i zjadala potem normalnie... Poradzcie co z tymmlekiem robic...
Ja też bym zaczęła od warzyw, tak jak radzą dziewczyny. Zresztą większość z nas chyba tak będzie robić. Ja myślałam początkowo by zagęszczac moje mleko kleikiem ryzowym bo mały ulewal mocno, ale odpukać od jakiegoś czasu jest o niebo lepiej z tym. Myślę że to była kwestia skazy jednak.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Domima, Kamilove, Sonia hop hop!!!

Stary 2015-08-20, 21:48   #738
Majka232
Zakorzenienie

Strasznie tu pusto. Aż żal
Stary 2015-08-20, 21:49   #739
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Niezawsze - rodziny TZeta. 3ha działki do naszej dyspozycji, z miejscem na grilla, ognisko, altanka, tym domkiem z tarasem, no i pomost nad jeziorko. Podobało mi sie dziewczyny, jak wyglada ząbkowanie? Zuzka jojczy mi cały dzien, nie płacze tylko marudzi, mało spała, rozryczala sie na spacerze, nie bardzo w dzien chciała jesc, przewijam ja przed kąpielą, ona sie śmieje ja patrze a tu kiełki jakby wystają. Tzn nie przeszły przez dziąsła, ale sa wyraźne i jeden jakby tylko pod skóra siedzi. Myślicie, ze to juz? I dłubie tam paluszkiem ciagle. Ja macalam to dziaselko, to czuc tam żabka. Ale nie jest spuchnięte, czerwone itp.
cudowny ten dom nad jeziorkiem, zazdroszcze!
Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
\
Tez się obawiam co to będzie jak będę chciała przejść na butle. Planuje po 6 miesiącu powoli go przestawiać na mm. Boje się ze mu nie posmakuje, bo będzie dostawał nutramigen pewnie a to podobno ohydne jest
czemu chcesz do 6m karmic? tzn ja tez chcialam, ale mi sie spodobalo karmienie jest latwe, wygodne i przyjemne, tylko ta dieta wnerwia, ale trudno przynajmniej chudne ;P

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 21:49   #740
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też bym zaczęła od warzyw, tak jak radzą dziewczyny. Zresztą większość z nas chyba tak będzie robić. Ja myślałam początkowo by zagęszczac moje mleko kleikiem ryzowym bo mały ulewal mocno, ale odpukać od jakiegoś czasu jest o niebo lepiej z tym. Myślę że to była kwestia skazy
A ja nie wiem czy moj syn jakis uparty czy jak... kleikiem plul, na jablko sie krzywil a dzis na marchewke to usta zacisnal wręcz, a jak mu troche wlozylam gdy dziuba otworzył to zaczal sie ksztusic :/
Wasze dzieci tez tak maja?
Stary 2015-08-20, 21:56   #741
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
A ja nie wiem czy moj syn jakis uparty czy jak... kleikiem plul, na jablko sie krzywil a dzis na marchewke to usta zacisnal wręcz, a jak mu troche wlozylam gdy dziuba otworzył to zaczal sie ksztusic :/

Moze nie gotowy jeszcze?
Stary 2015-08-20, 22:03   #742
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Zosia na początku chętnie jadła. Później zaczęła wybrzydzac 😜 jak juz trochę smaków poznała. Jabłko samo tez jej nie bardzo smakuje. Chętnie je w połączeniu z bananem. Zresztą jak jej coś nie podchodzi to ma odruch wymiotny 😀 buzia na supelek zawiazuje się jak juz ma dość 😉
Będzie dobrze, proboj dalej ale może nie ze wszystkimi naraz. Daj marchewke, jest słodka to w końcu się przekona 😃

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Strasznie pusto... Czasem ciężko było się wbić. A teraz wiatr hula po kątach 😞 może wakacje?

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

W ogóle Mała umie juz cmokac 😊 wysyłamy sobie buziaki na zmianę 😀
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 22:05   #743
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
cudowny ten dom nad jeziorkiem, zazdroszcze!

czemu chcesz do 6m karmic? tzn ja tez chcialam, ale mi sie spodobalo karmienie jest latwe, wygodne i przyjemne, tylko ta dieta wnerwia, ale trudno przynajmniej chudne ;P
Myślę że tak siedem miesięcy, może 8 góra będę dawać cyca, może wcześniej skończę. Samo karmienie tez mi się bardzo podoba i lubie jak mały się przyssie i ta bliskość między nami jest cudowna. Nie mówiąc o wygodzie. Ale niestety ja czuję że dłużej bez nabiału nie dam rady :/ a chudnąć nie musze bo juz dawno swoją wagę mam.

Cytat:
U mnie na razie samo mleko, wiec nic nie poradzę Ci. Ciekawe czy i u nas będą kłopoty z rozszerzeniem.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

[/COLOR]Strasznie pusto... Czasem ciężko było się wbić. A teraz wiatr hula po kątach 😞 może wakacje?

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

W ogóle Mała umie juz cmokac 😊 wysyłamy sobie buziaki na zmianę 😀
Super gratki nowej umiejętności

Stary 2015-08-20, 22:07   #744
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Mam pomysł boleczka będzie nam wysyłać paczki ☺ haha
tez sie pisze hehe

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 22:18   #745
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Moze nie gotowy jeszcze?
Sama nie wiem. Jak my np jemy to bardzo uważnie patrzy na jedzenie. Czasami nawet porusza buzka jakby jadl...
Dzis byla marchewka to moze jutro sprobuje kaszke smakowa.
Hmm tak sobie mysle ze na lyzeczce lekarstwa dostawal i moze mu się z tym kojarzy
Stary 2015-08-20, 22:20   #746
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Sama nie wiem. Jak my np jemy to bardzo uważnie patrzy na jedzenie. Czasami nawet porusza buzka jakby jadl...
Dzis byla marchewka to moze jutro sprobuje kaszke smakowa.
Hmm tak sobie mysle ze na lyzeczce lekarstwa dostawal i moze mu się z tym kojarzy
Ja bym zrobiła znów podejście do marchewki. Niunka chyba pisała ze trzeba nawet 9 podejść robić do każdego smaku.

Idę spać, nudy!! dobrej nocki mamuśki

Stary 2015-08-20, 22:23   #747
cashmere
Zakorzenienie

A ja pojechalam po zakupy zeby kupic mleko ryzowe i ziajke na ciemieniuche. I co? I to i to wyprzedane
Glowa mnie boli, cycka boli, ide spac.

Dobranoc!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 22:51   #748
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę że tak siedem miesięcy, może 8 góra będę dawać cyca, może wcześniej skończę. Samo karmienie tez mi się bardzo podoba i lubie jak mały się przyssie i ta bliskość między nami jest cudowna. Nie mówiąc o wygodzie. Ale niestety ja czuję że dłużej bez nabiału nie dam rady :/ a chudnąć nie musze bo juz dawno swoją wagę mam.
ja chcialam karmic 6miesiecy, bo ide do szkoly, ale pewnie juz nie bede wiecej karmic nigdy to sie poswiece
Moze sam cycusia odrzuci jak zacznie jesc sloiczki

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

sprawdzilam i ja ff bodziaki, bo mam nowe i myslalam, ze duze, a takie sa ok i nie wiem wlasnie co z nimi zrobic, bo mam inne na 74 jeszcze dobre...

Maciuś
Stary 2015-08-20, 22:52   #749
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
A ja pojechalam po zakupy zeby kupic mleko ryzowe i ziajke na ciemieniuche. I co? I to i to wyprzedane
Glowa mnie boli, cycka boli, ide spac.

Dobranoc!
Nadal mleka ryżowego nie ma? Ja korzystam z wcześniejszych zapasów
Dobranoc

Cytat:
ja chcialam karmic 6miesiecy, bo ide do szkoly, ale pewnie juz nie bede wiecej karmic nigdy to sie poswiece
Moze sam cycusia odrzuci jak zacznie jesc sloiczki
Ja chcę karmić do końca roku.
Boję się odrzucenia piersi bo młody butli nie uznaje :/

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-08-20 o 22:54
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 22:56   #750
niezawsze
Zakorzenienie

Majka kiedy rozszerzasz diete?

Sylwia jak ten kubek doidy, jaki kolor zamowilas? ja chyba turkusowy, wzielam tez sliniak elodie

Maciuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości