Panny Młode 2017 cz. 5 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-20, 18:53   #2431
malgosiaw123
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2017 cz. 5

Cytat:
Napisane przez mala_ni Pokaż wiadomość
Nie chce tu zdradzac poki co tak jak pisalam mam swoje powody ale podoba mi sie u niego to, ze do kazdej pary podchodzi indywidualnie, kazdy film jest zupelnie inny. Nie ma schematow jak u innych, typu tu nagraj buty, tu makijaz, tu swiatlo takie i takie. Filmy ma wyjatkowe. Jak juz bede miala swoj to wam pokaze. jak komus nie zalezy na filmie, to z pewnoscia nie zrozumie, a widze, ze wiekszosci jednak nie zalezy ale taki to moj jedyny kaprys slubny, raz sie zyje.

w ogole to kazdy ma swoja wizje slubu, kazdy woli co innego... tyczy sie to tez pierwszych tancow. ja tam nie krytykuje zbyt wielu rzeczy, nawet jesli osobiscie mi sie cos nie podoba, to grunt, ze mlodzi sa zadowoleni i szczesliwi, wiec staram sie wychwytywac pozytywy. na wizazu czesto spotykam sie ze zjawiskiem przemadrzalych wizazanek, ktorych to wizja czy poglad jest najlepsza i jedyna sluszna w ich mniemaniu. :P to tak na marginesie, do nikogo konkretnego nie pijac

Jak juz jestesmy przy tancach, dawno ich nie przegladalam, ale kiedys robilam to regularnie ^^ podoba mi sie ten, co o nim myslicie?

https://www.youtube.com/watch?v=3rpqWs4XGh0
Podchodzenie do każdej pary indywidualnie to chyba teraz standard. Ze względu na to,że jest tak duża konkurencja na rynku,że nie wystarczy oklepany film czy zdjęcia. Trzeba czyms zaskoczyc.
Co do przemadrzalych wizazanejk jak to ujelas-ja szanuje kazdego zdania. I mnie nikt nie narzuci swojego zdania,mimo ze sie przemadrza. Kazdy ma swoją wizje,a ja rad lubie sluchac,nawet jesli z nimi sie nei zgadzam
Ja uzaleznilam sie od wizazu,bo nei ma non stop nudnego slodzenia tylko ciagle cos sie dzieje
Podczytuje na innej stronie PMki '15. Dziewczyny non stop tylko sobie slodzą mimo,ze czasem to co tam opowiadaja wola o pomste do nieba
Mój hit to dziewczyna,ktora opowiadala jak z pierscionkiem dostala certyfikat ze kamienie w pierscionku to brylanty i, że czegos innego by nie przyjela bo jest tego warta by dostac brylanty. A no i ze facet, ktory chwilowo nie ma pracy nie jest warty kobiety,bo jak on utrzyma rodzine? Takze księzniczka,ktora musi siedziec w domu i byc na utrzymaniu faceta.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Lisaveta Pokaż wiadomość
Ja dekoratorkę mam koleżankę z kwiaciarni, ubierze mi samochód i sale w kwiaty, zrobi wiązankę i butonierkę. Wiec nie wiem ile to wyniesie, zrobi pewnie taniej, ale wiem ze bedzie ładnie. Nie wiem jakie dekorację sa na sali dowiem się we wrzesniu, bo mają jakieś tylko sie dopłaca.
Ja to samochód chcialabym ustroic bardzo naturalnie. Najlepiej to przyczepic same puszki,bo straszniem i sie to podoba
Ewentualnie przy klamkach jakies kwiaty i tyle.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 18:59   #2432
mala_ni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Podchodzenie do każdej pary indywidualnie to chyba teraz standard. Ze względu na to,że jest tak duża konkurencja na rynku,że nie wystarczy oklepany film czy zdjęcia. Trzeba czyms zaskoczyc.
Co do przemadrzalych wizazanejk jak to ujelas-ja szanuje kazdego zdania. I mnie nikt nie narzuci swojego zdania,mimo ze sie przemadrza. Kazdy ma swoją wizje,a ja rad lubie sluchac,nawet jesli z nimi sie nei zgadzam
Ja uzaleznilam sie od wizazu,bo nei ma non stop nudnego slodzenia tylko ciagle cos sie dzieje
Podczytuje na innej stronie PMki '15. Dziewczyny non stop tylko sobie slodzą mimo,ze czasem to co tam opowiadaja wola o pomste do nieba
Mój hit to dziewczyna,ktora opowiadala jak z pierscionkiem dostala certyfikat ze kamienie w pierscionku to brylanty i, że czegos innego by nie przyjela bo jest tego warta by dostac brylanty. A no i ze facet, ktory chwilowo nie ma pracy nie jest warty kobiety,bo jak on utrzyma rodzine? Takze księzniczka,ktora musi siedziec w domu i byc na utrzymaniu faceta.
No wlasnie to nie jest standard. Przegladam codziennie mnostwo filmikow i schematy sa bardzo podobne w wiekszosci, nawet tych ekip, ktore sie bardzo cenia :/ Rzadko mnie ktorys zaskakuje.

Ja nie pisalam o slodzeniu. Dobre rady sa zawsze w cenie, ale czesto widze jak tu sobie piszecie w takim tonie, jakby to co dana osoba mysli, bylo jedyne sluszne, oczywiscie z dopiskiem ''oczywiscie to tylko moje zdanie'', a wypowiedz ma wydzwiek ''to tylko moje zdanie, a jak plebs ma inne zdanie to juz ich problem'' mi sie nie podobaja wyuczone walce itd, ale jakos jak jestem na weselu, gdzie widze taka pare to nie potrafie o tym myslec negatywnie. ;D nie wiem, moze mam w sobie za duzo pozytywnej energii i empatii. Jak tak sie smiejecie z niektorych tancow to zaraz sobie wyobrazam, ze wchodzi tu ta biedna PMka, czyta i jej strasznie przykro. ;D wiem, to chore, ale tak mam.

ktoras z was pisala, ze nie rozumie po co mlodzi tancza walca jak nie potrafia. a ja tam rozumiem po co, chcieli sie nauczyc i zatanczyc na wlasnym weselu, zeby ich pierwszy malzenski taniec byl wyjatkowy to nie you can dance, ze musi byc idealnie, w koncu wokol sami swoi

ja z moim TZ nie nadajemy sie do standardow i na pewno zadnego walca nie zatanczymy. ale myslimy o tancu nowoczesnym, widzialam gdzies piekny uklad, gdzie nie trzeba liczyc sztywno krokow, cudowny byl. Mamy az 2 lata na nauke, wiec chyba damy rade. ;D
mala_ni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 19:06   #2433
Lisaveta
♥♥♥♥♥♥♥♥

A my z moim chyba zatańczymy zwykły taniec przytulaniec, bo nie wiem czy będzie czas na nauki tańców. Wiec się jeszcze okaże.

❤ 25.12.2013 Zaręczyny - Powiedziałam TAK ❤
❤ 29.04.2017 Będziemy sobie ślubować ❤
Lisaveta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 19:07   #2434
ann2016
Zakorzenienie

Cytat:
My na kamerzyste wydamy bardzo duzo, nawet nie bede tu pisac ile, ale to byla jedna jedyna rzecz, na ktora sie uparlam i ktora mialam wybrana juz kilka lat temu, zanim w ogole zaczelismy myslec o slubie. Marzyl mi sie zawsze teledysk od nich, bedziemy miec piekna pamiatke na cale zycie, a nie chce po slubie sobie wyrzucac, ze zrezygnowalam z tego marzenia. Za pare lat moze zapomne ile kasy na to poszlo ^^ oby. Nikomu nawet nie mowimy, ze ich bierzemy, bo nie chcemy glupich komentarzy,ze upadlismy na glowe i bierzemy kogos, na kogo nas nie stac. :P Dlatego tutaj tez wole poki co nie pisac, moze i tu jacys znajomi podczytuja Z kolei fotografa bedziemy szukac tak do max 2500zl, bo nie mam swojego ulubionego, a mysle ze w tej cenie tez mozna znalezc kogos dobrego. Moze kogos polecicie w tej kwocie? Lodz/Warszawa.
pisząc tak, że nie powiesz ile to tym bardziej jestem ciekawa ile dajecie za tego kamerzystę ja jak powiedziałam za ile nasz to też słyszałam, że głupota ale też się na nich uparliśmy i nie było mowy o innym
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 19:08   #2435
mala_ni
Raczkowanie

Cytat:
A my z moim chyba zatańczymy zwykły taniec przytulaniec, bo nie wiem czy będzie czas na nauki tańców. Wiec się jeszcze okaże.
przytulance tez sa piekne <3 szczegolnie jesli Para Mloda jest w siebie wpatrzona i usmiechnieta
Stary 2015-08-20, 19:15   #2436
Lisaveta
♥♥♥♥♥♥♥♥

Cytat:
przytulance tez sa piekne <3 szczegolnie jesli Para Mloda jest w siebie wpatrzona i usmiechnieta
Taki taniec bez stresowy Ale nasz jedyny i naturalny. Ale to tylko moje zadanie.

❤ 25.12.2013 Zaręczyny - Powiedziałam TAK ❤
❤ 29.04.2017 Będziemy sobie ślubować ❤
Lisaveta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 19:28   #2437
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny, a ile przewidujecie wydac na dekoratorke?
Nie mielismy dekoratorki. Dekoracje mieliśmy w cenie, ale chcieliśmy kolor czerwony którego nie mieli, więc zamówiliśmy materiał. A potem się okazało że mają więc nam udekorowali. Płaciłam jedynie za bukiet na naszym stole i za nami 2 wiszące bukiety - wyszło 200zł za salę.
A za kościół 600zł, kwiaciarnia stroiła.

Cytat:
Mój hit to dziewczyna,ktora opowiadala jak z pierscionkiem dostala certyfikat ze kamienie w pierscionku to brylanty i, że czegos innego by nie przyjela bo jest tego warta by dostac brylanty.
A ja mam cyrkonie, jestem nic nie warta

Cytat:
Taki taniec bez stresowy Ale nasz jedyny i naturalny. Ale to tylko moje zadanie.

też tańczyliśmy przytulańca
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-20, 19:46   #2438
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce tu zdradzac poki co tak jak pisalam mam swoje powody ale podoba mi sie u niego to, ze do kazdej pary podchodzi indywidualnie, kazdy film jest zupelnie inny. Nie ma schematow jak u innych, typu tu nagraj buty, tu makijaz, tu swiatlo takie i takie. Filmy ma wyjatkowe. Jak juz bede miala swoj to wam pokaze. jak komus nie zalezy na filmie, to z pewnoscia nie zrozumie, a widze, ze wiekszosci jednak nie zalezy ale taki to moj jedyny kaprys slubny, raz sie zyje.

w ogole to kazdy ma swoja wizje slubu, kazdy woli co innego... tyczy sie to tez pierwszych tancow. ja tam nie krytykuje zbyt wielu rzeczy, nawet jesli osobiscie mi sie cos nie podoba, to grunt, ze mlodzi sa zadowoleni i szczesliwi, wiec staram sie wychwytywac pozytywy. na wizazu czesto spotykam sie ze zjawiskiem przemadrzalych wizazanek, ktorych to wizja czy poglad jest najlepsza i jedyna sluszna w ich mniemaniu. :P to tak na marginesie, do nikogo konkretnego nie pijac

Jak juz jestesmy przy tancach, dawno ich nie przegladalam, ale kiedys robilam to regularnie ^^ podoba mi sie ten, co o nim myslicie?

Ja nie oceniam. Jakbym znalazła kogoś kogo chcę na wesele to też mimo kosztów bym się zdecydowała. Dlatego nie zważając na cenę wybrałam fotografów. Mój Luby się zastanawiał,ale ja ich chciałam, choćbym miała i 10tys. zapłacić na szczęście będzie to 4tys, ale na nich wydałabym i więcej
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 19:53   #2439
anlaya
Zakorzenienie

mala_mi, tak zachwalasz i zachwycasz się tym kamerzystą, ale namiarów nie podajesz, tym bardziej wszystkie są ciekawe ;p
A co reszty posta, to chyba normalne, że każdy ma inne zdanie i to forum służy wymianie. Postawa "ja jestem taka otwarta i empatyczna, nikogo nie skrytykuję, tak jak wy" jest Twoim zdaniem fajna? Takie stawianie się ponad innymi PM nie pasuje do Twojej filozofii "wszystko i wszystkich rozumiem".
Przecież nikt tu nikogo nie obraża, zwyczajna wymiana zdań, bez złośliwego hejtu. Co do tańca, nie wiem, czy miałaś mnie na myśli, ja napisałam, że lepszym rozwiązaniem byłby przytulaniec, ale nigdzie nie ujęłam tego w agresywny sposób w stylu "oni nie umieją tańczyć, niech się nie pokazują".
Więc chill, szczere opinie i kulturalne rozmowy są zawsze na propsie
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 19:55   #2440
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
jak komus nie zalezy na filmie, to z pewnoscia nie zrozumie, a widze, ze wiekszosci jednak nie zalezy
Mi zależało na filmie, ale na zwykłym filmie, a nie jakimś super hiper cudownym
A co do Twojego kameruna, możesz płacić i 20tys za godzinę jego pracy abyś później tylko nie narzekała że wesele drogo wychodzi bo wypomnę

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
mala_mi, tak zachwalasz i zachwycasz się tym kamerzystą, ale namiarów nie podajesz, tym bardziej wszystkie są ciekawe ;p
A co reszty posta, to chyba normalne, że każdy ma inne zdanie i to forum służy wymianie. Postawa "ja jestem taka otwarta i empatyczna, nikogo nie skrytykuję, tak jak wy" jest Twoim zdaniem fajna? Takie stawianie się ponad innymi PM nie pasuje do Twojej filozofii "wszystko i wszystkich rozumiem".
Przecież nikt tu nikogo nie obraża, zwyczajna wymiana zdań, bez złośliwego hejtu. Co do tańca, nie wiem, czy miałaś mnie na myśli, ja napisałam, że lepszym rozwiązaniem byłby przytulaniec, ale nigdzie nie ujęłam tego w agresywny sposób w stylu "oni nie umieją tańczyć, niech się nie pokazują".
Zgadzam się z Tobą mimo że dla mnie np save the date to jakieś nie porozumienie i nie wiem po co, ale mówię po prostu że ja bym tego nie brała/to mi się nie podoba itp
Stary 2015-08-20, 20:03   #2441
renia92
Zakorzenienie

Cytat:

Zamówiliśmy kebaba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-20, 20:12   #2442
mala_ni
Raczkowanie

Wiadomo, ze kazdy ma inne zdanie, swiat bylby nudny, gdyby kazdemu podobalo sie to samo ale mozna wyrazic swoje odmienne zdanie normalnie, a mozna z takim wydzwiekiem negatywnym dajacym do zrozumienia, ze ktos tam jest gorszy, wiesniacki, glupi itp. co czasem miewa tu miejsce i nie pisalam tu do nikogo konkretnego, nawet nie kojarze waszych nickow, na forum zagladam sporadycznie I nie czuje sie lepsza, dlatego, ze mam w sobie tyle empatii, sama napisalam, ze wiem, ze to przesada i ze to chore, wiec niepotrzebne sa zlosliwosci
Stary 2015-08-20, 20:25   #2443
anlaya
Zakorzenienie

mala_ni, nie było z mojej strony żadnych złośliwości, po prostu tak to zabrzmiało. Jestem tu od niedawna, ale zjawiska, o którym piszesz nie zauważyłam. Nikt tu się w chamski, negatywny sposób nie wypowiada, a przynajmniej nie wiedziałam przez ten krótki okres. Skoro tak odbierasz nasze wypowiedzi (że uważamy, że ktoś jest gorszy lub wiesniacki), to możliwe, że masz negatywne nastawienie, zupełnie niepotrzebnie.
Stary 2015-08-20, 20:51   #2444
mala_ni
Raczkowanie

to podam pierwszy lepszy przyklad, ktory pamietam Portale... jaka tu byla wrzawa od niektorych, ze ustawianie statusow, a juz nie daj Boze zdjec (!) to wioooocha a ja nie wiem po co takie zgorzknienie jakby nie patrzec do tego wlasnie sluza portale spolecznosciowe, fajnie widziec co u innych, a jak ktos jest ich wielkim przeciwnikiem i hejterem, niech skasuje konto, zamiast psuc sobie nerwy zdjeciami i statusami znajomych niektorzy sie tu wypowiadaja w stylu ''facebook wiocha,pokazowa, chwalenie sie; suknia ksiezniczka-o boze, beza, wiocha, tylko Anna Karan, bez 'udziwnien'', pierscionek z cyrkonia - wiocha, moj to brylant <3 '' itd itp. Albo jak jakas dziewczyna napisala, ze tylko jej facet placi za wesele, bo zarabia wystarczajac duzo, to zaraz musiala sie tlumaczyc, bo zaraz komentarze ''ja bym tak nie mogla'' ^^ jak ich stac, czemu nie to tylko takie tam pare przykladow, ogolnie co udalo mi sie przeczytac na wizazu, moze niekoniecznie tylko na tym watku, bo mi sie myla czesto tak jak pisalam, jestem tu krociutko, i zagladam rzadko, wiec nie kojarze was z nickow, nie pisze do nikogo konkretnie

masz racje, ze nie ma tu bezposredniego chamstwa, tez nie widzialam chyba, bardziej taka ukryta zlosliwa ironia ale no nic, moze to i faktycznie lepiej, niz jakby mialo byc slodkopierdzaco
Stary 2015-08-20, 20:58   #2445
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Zmieniłaś avek!
już na dobre pożegnałam się ze starym kontem
Cytat:
Napisane przez renia92 Pokaż wiadomość
Ze mnie taki sam smakosz win lubię tylko słodkie,
ja uwielbiam półsłodkie <3 albo półwytrawne ze spritem
wiem ze to grzech dla smakoszy win, ale co tam
Cytat:
Ja mam nadzieje że nie dostanę @ na wyjazd. Bo wścieklizna mnie ogarnie
obyś nie dostała
Cytat:
Napisane przez winterlly Pokaż wiadomość
dokładnie, to wygląda kiepsko. Jakby mało stresu było w tym dniu, po co sobie dodatkowo go dokładać.
Tak samo nie podobają mi się tego typu tańce https://www.youtube.com/watch?v=JeKbItGqH8Y gdy początek jest klasyczny, a potem jakieś wygłupy
ten taniec jeszcze spoko, niektóre już są tak sztuczne...
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=75keilKyfZY

Jak pięknie skacze Pan Młody

Cytat:

jak dla mnie sztuczne

powiedziałam coś TŻ o lekcjach tańca ale mu sie to nie uśmiecha więc chyba się skończy na przytulańcu

odebrałam dzisiaj dyplom licencjacki :dzie kuje:

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 21:08   #2446
ann2016
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
gratulacje
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-20, 21:10   #2447
papaPapaya
Zakorzenienie

malgosiaw123 - zacznij dbać o siebie, żebyś się nie wykończyła przed ostatecznym oddaniem pracy

13.12.2016 Julian
Stary 2015-08-20, 21:10   #2448
renia92
Zakorzenienie

Cytat:
j
Gratulacje, ja muszę odebrać swój, bo już pół roku się zbieram i nie mogę wybrać
Stary 2015-08-20, 21:14   #2449
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie pisalam o slodzeniu. Dobre rady sa zawsze w cenie, ale czesto widze jak tu sobie piszecie w takim tonie, jakby to co dana osoba mysli, bylo jedyne sluszne, oczywiscie z dopiskiem ''oczywiscie to tylko moje zdanie'', a wypowiedz ma wydzwiek ''to tylko moje zdanie, a jak plebs ma inne zdanie to juz ich problem'' mi sie nie podobaja wyuczone walce itd, ale jakos jak jestem na weselu, gdzie widze taka pare to nie potrafie o tym myslec negatywnie. ;D nie wiem, moze mam w sobie za duzo pozytywnej energii i empatii. Jak tak sie smiejecie z niektorych tancow to zaraz sobie wyobrazam, ze wchodzi tu ta biedna PMka, czyta i jej strasznie przykro. ;D wiem, to chore, ale tak mam.

ktoras z was pisala, ze nie rozumie po co mlodzi tancza walca jak nie potrafia. a ja tam rozumiem po co, chcieli sie nauczyc i zatanczyc na wlasnym weselu, zeby ich pierwszy malzenski taniec byl wyjatkowy to nie you can dance, ze musi byc idealnie, w koncu wokol sami swoi
Ale dowaliłaś. Wiesz,że to trochę zalatuje prowokacją? Ja nie odczułam,żeby któraś dziewczyna uwazała mnie za gorszą. Mamy inne zdanie, krytykujemy sie nawzajem,ale nigdy żadna z Nas nie wywyższała się pod wzglętem finansowym czy społecznym. Bo ja plebs tak rozumiem.

Co do walca. Ja po prostu nie rozumiem jak ktoś nie umie tańczyć i za to się bierze i całe 3 minuty pierwszego tanca sie stresuje i liczy kroki. Pierwszy taniec ma byc przyjemnoscia, a nie stresem i pokazowa. Bo jak ktos nie umie tanczyc,a za to sie bierze to juz dla mnie pokazowa. Jak to mowi zambeza: "żeby Grażyna z Januszem widziały,że my nie gorsze jak te z jutuba"

Mnie o wiele przyjemniej patrzy się na pary, które nie umieja tanczyc, bujaja sie,ale sa w tym szczere.
A co do "wysmiewania" sie z tańców. Mnie po prostu to bawi nie pod wzgledem takim,że mysle "jaa,ale oni beznadziejni, tancza jak kretyni", tylko bardziej mnie to rozwesela. Poprawia mi humor.
Stary 2015-08-20, 21:19   #2450
anlaya
Zakorzenienie

Cytat:
to podam pierwszy lepszy przyklad, ktory pamietam Portale... jaka tu byla wrzawa od niektorych, ze ustawianie statusow, a juz nie daj Boze zdjec (!) to wioooocha a ja nie wiem po co takie zgorzknienie jakby nie patrzec do tego wlasnie sluza portale spolecznosciowe, fajnie widziec co u innych, a jak ktos jest ich wielkim przeciwnikiem i hejterem, niech skasuje konto, zamiast psuc sobie nerwy zdjeciami i statusami znajomych niektorzy sie tu wypowiadaja w stylu ''facebook wiocha,pokazowa, chwalenie sie; suknia ksiezniczka-o boze, beza, wiocha, tylko Anna Karan, bez 'udziwnien'', pierscionek z cyrkonia - wiocha, moj to brylant <3 '' itd itp. Albo jak jakas dziewczyna napisala, ze tylko jej facet placi za wesele, bo zarabia wystarczajac duzo, to zaraz musiala sie tlumaczyc, bo zaraz komentarze ''ja bym tak nie mogla'' ^^ jak ich stac, czemu nie to tylko takie tam pare przykladow, ogolnie co udalo mi sie przeczytac na wizazu, moze niekoniecznie tylko na tym watku, bo mi sie myla czesto tak jak pisalam, jestem tu krociutko, i zagladam rzadko, wiec nie kojarze was z nickow, nie pisze do nikogo konkretnie

masz racje, ze nie ma tu bezposredniego chamstwa, tez nie widzialam chyba, bardziej taka ukryta zlosliwa ironia ale no nic, moze to i faktycznie lepiej, niz jakby mialo byc slodkopierdzaco
Widzisz, Ty masz takie zdanie, inni mają inne. Wolę szczerą wymianę zdań. Teraz wszystko musi być politycznie poprawne i nie może przenosić ładunku emocjonalnego. Do póki wszystko odbywa się kulturalnie i bez obrażania innych, to wszystko jest w porządku. Tzn. ja tak uważam.
Stary 2015-08-20, 21:21   #2451
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
jak komus nie zalezy na filmie, to z pewnoscia nie zrozumie, a widze, ze wiekszosci jednak nie zalezy
I kto tu się wywyższył ponad "plebs"?

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Wiadomo, ze kazdy ma inne zdanie, swiat bylby nudny, gdyby kazdemu podobalo sie to samo ale mozna wyrazic swoje odmienne zdanie normalnie, a mozna z takim wydzwiekiem negatywnym dajacym do zrozumienia, ze ktos tam jest gorszy, wiesniacki, glupi itp. co czasem miewa tu miejsce i nie pisalam tu do nikogo konkretnego, nawet nie kojarze waszych nickow, na forum zagladam sporadycznie I nie czuje sie lepsza, dlatego, ze mam w sobie tyle empatii, sama napisalam, ze wiem, ze to przesada i ze to chore, wiec niepotrzebne sa zlosliwosci
Ja nie przypominam sobie, żeby tu ktokolwiek powiedział o kimś że jest wieśniacki a tym bardziej głupi czy gorszy.
Stary 2015-08-20, 21:27   #2452
mala_ni
Raczkowanie

Cytat:
I kto tu się wywyższył ponad "plebs"?

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Ja nie przypominam sobie, żeby tu ktokolwiek powiedział o kimś że jest wieśniacki a tym bardziej głupi czy gorszy.
gdzie tu jest wywyzszenie sie, bo nie rozumiem? ;P napisalam cos niezgodnego z prawda? Jesli komus nie zalezy na filmie to z pewnoscia nie zrozumie osoby, ktora wydaje na to duzo kasy. No chyba sama prawda, nie wiem co w tym wywyzszajacego sie zreszta juz ktos tu napisal, ze to dla niego glupota. nie chodzilo mi o ''nie zrozumie, glupi', tylko nie zrozumie, bo dla niego nie jest to wazne.
Stary 2015-08-20, 21:30   #2453
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:

Ach to Ty jesteś od tych zaręczyn
Po 1. Dla mnie portale spolecznosciowe sluza by utrzymywac kontakty ze znajomymi do ktorych nie mam numeru telefonu i by byc na bieząco z tym co sie dzieje na studiach,bo teraz wszystko zalatwiaja przez fejsa
Po 2 pogrubione-w ogole nie wiem o czym Ty mowisz
Po 3 co do placenia faceta za wesele, my tylko zapytalysmy any, czy jest za granica i wtedy ona odpowiedziala,ze tak,ale nie pracuje tylko jej TŻ. Zapytalam,bo pamietam że byłam to ja, czy to TŻ placi za cale wesele (bo pamietam ze mowila,że organizują sami bez pomocy rodzicow) i ona potwierdziła. I wcale nie mowilysmy,że jak to tak mozna i w ogole tylko mowilysmy że my byśmy się nudzily w domu nie pracujac,wiec nie przekrecaj. No i wcale sie nie tlumaczyla, bo nie miała z czego, tylko odpowiedziała na pytanie. Ana może potwierdzić
Stary 2015-08-20, 21:30   #2454
201604261006
Konto usunięte

MalaMi to o czym piszesz to jest raczej wyrażanie swojej opinii, swojego zdania. Dla jednych coś jest głupie, a dla innych nie. Chyba można się opiniami wymieniać? Nikt nie mówi np "podziękowanie dla rodziców jako taniec w koleczku ? Ale z Ciebie wiesniara "
Stary 2015-08-20, 21:37   #2455
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renia92 Pokaż wiadomość

Zamówiliśmy kebaba
Hahah my też przed chwilą jedliśmy
I ch..j strzelił moją dietę.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:

obyś nie dostała
I to przez całe 9 miesięcy

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
gdzie tu jest wywyzszenie sie, bo nie rozumiem? ;P napisalam cos niezgodnego z prawda? Jesli komus nie zalezy na filmie to z pewnoscia nie zrozumie osoby, ktora wydaje na to duzo kasy. No chyba sama prawda, nie wiem co w tym wywyzszajacego sie zreszta juz ktos tu napisal, ze to dla niego glupota. nie chodzilo mi o ''nie zrozumie, glupi', tylko nie zrozumie, bo dla niego nie jest to wazne.
nikt nie powiedzial,że nam nie zalezy na filmie. Tylko czasem trzeba realnie patrzec na niektore rzeczy. Mnie tez sie marzy przepiekny film. Ale nie zrobie wesela na zasadzie "zastaw się a postaw się". Mimo,że mi zalezy. Same chęci nie wystarczą.
Stary 2015-08-20, 21:38   #2456
papaPapaya
Zakorzenienie

wywyższamy się i niektóre z nas są niegodnymi pedagogami, jak my się tu dogadujemy?

13.12.2016 Julian
Stary 2015-08-20, 21:40   #2457
mala_ni
Raczkowanie

Cytat:
MalaMi to o czym piszesz to jest raczej wyrażanie swojej opinii, swojego zdania. Dla jednych coś jest głupie, a dla innych nie. Chyba można się opiniami wymieniać? Nikt nie mówi np "podziękowanie dla rodziców jako taniec w koleczku ? Ale z Ciebie wiesniara "
bo w tym rzecz, ze pewnych rzeczy nie trzeba pisac wprost, przeciez to zrozumiale, ze nikt tu nikogo wprost nie bedzie wyzywal i obrazal nigdzie nie napisalam, ze takie cos ma miejsce mam wrazenie, ze na moj post o tym odpowiadaja wlasnie te dziewczyny, ktore poczuly sie urazone, ze to o nich tak jakby uderz w stol...
wyrazac opinie - jasne! nie mam nic przeciwko ;D
Stary 2015-08-20, 21:42   #2458
mala_ni
Raczkowanie

Cytat:
Hahah my też przed chwilą jedliśmy
I ch..j strzelił moją dietę.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

I to przez całe 9 miesięcy

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

nikt nie powiedzial,że nam nie zalezy na filmie. Tylko czasem trzeba realnie patrzec na niektore rzeczy. Mnie tez sie marzy przepiekny film. Ale nie zrobie wesela na zasadzie "zastaw się a postaw się". Mimo,że mi zalezy. Same chęci nie wystarczą.
Rozumiem. Chodzilo mi o dziewczyny, ktorym nie zalezy, bo czesto dziewczyny tu pisza, ze zalezy im na fotografiach, a na filmie nie, bo i tak nikt go nie oglada. To mialam na mysli.
Stary 2015-08-20, 21:44   #2459
anlaya
Zakorzenienie

mala_ni Ja się wywyzszam zawsze, tylko dlatego, że jestem prawnikiem
A tak serio, to wyluzujmy. Może skończmy na tym, że nikt tu nie jest po to, żeby się wywyzszac, obrażać, wysmiewac, hejtowac.

Wymieniamy się opiniami, linkami do ciekawych rzeczy. Nie dorabiajmy filozofii nienawiści do zwykłej rozmowy. Na wizażu jest sporo wątków pełnych jadu. Tu jest miło i spokojnie.
Poza tym mam wrażenie, że stawiasz się ponad nami, być może nieświadomie, ale radzę się zwyczajnie wyluzować.

Ps: ja się odezwałam, bo lubię g...wnoburzę i popcorn... Tak trochę wpadłaś tu i postanowiłaś podsumować. Szkoda tylko, że krzywdząco.

Edytowane przez anlaya
Czas edycji: 2015-08-20 o 21:48
Stary 2015-08-20, 21:49   #2460
mala_ni
Raczkowanie

Cytat:
Ja się wywyzszam zawsze, tylko dlatego, że jestem prawnikiem
A tak serio, to wyluzujmy. Może skończmy na tym, że nikt tu nie jest po to, żeby się wywyzszac, obrażać, wysmiewac, hejtowac.

Wymieniamy się opiniami, linkami do ciekawych rzeczy. Nie dorabiajmy filozofii nienawiści do zwykłej rozmowy.
Poza tym mam wrażenie, że stawiasz się ponad nami, być może nieświadomie, ale radzę się zwyczajnie wyluzować.
jestem wyluzowana, moze dziewczyny sie spiely (?) jestem swiadoma tego, ze moj stosunek jest moze nieco przesadzony, napisalam o tym juz w pierwszym poscie ''wiem, ze to chore, ale tak mam''

zgadzam sie z tym co piszesz. wyluzujmy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości