![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
To może teraz zaktualizujmy listę mam jak się wszystkie witają co?
![]() Idem spać bo jutro znów do pracy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
Co do wielorazowych.. Nie wiem sama czy jak zacznę początkiem używać pampersów, tak potem będę w stanie (z własnej wygodu) przerzucić się na wielorazówki. Chyba że za dużo mnie to będzie kosztować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Kogo proponujecie ?
justynaxxx86 orchid3aa |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
A terrence? Jakos nie moge jej skojarzyc :|
Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Przecież zuken pisała jeszcze dziś
#40 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jeszcze co z Papillon
Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
witam się i ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Nic nie szkodzi Kinga hehe
![]() Przy drugim dziecku to juz sie nie ma czasu tak siedziec na forum hehe ![]() Jestem ze wszystkim na biezaco ale ciezko sie wbic w rozmowe ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Co do pieluch jeszcze to czy dziecku nie bedzie mokro w tych wielorazowych??? |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
I mnie dziś chyba ten kalafior dopadł, jakaś rozkojarzona jestem. Może ja już pójdę, obejrzę jakiś film.
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja też uciekam do spania, jutro ważny dzień, usg brzdąca. Zobaczymy czy serce ma po ojcu sportowcu czy matce, która trenować zaczyna od jutra
![]() Dobranoc ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Ja tez uciekam
![]() Malwi ![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam te, które kupiłam używane raczej firm tańszych a są super utrzymane, polarek w środku lekko skulkowany i tyle. Nie ma przebarwień, nic nie śmierdzi. Na kupy można takie specjalne papierki stosować, które razem z kupą później wrzuca się do wc ![]() Cytat:
![]() W moim też, ale szczerze mówiąc w byciu matką chcę iść swoją drogą. Tym bardziej, że nawet jeśli nie patrzyć na zysk ekologiczny, to zyskuje dziecko. Mniejsza szansa na odparzenia, mniejsza ilość chemii. Dla mnie mniej wynoszenia śmieci (mówię Wam, nie cierpię wynosić śmieci!), po zysk ekonomiczny i jakieś takie lepsze samopoczucie ![]() Cytat:
![]() A co do żłobka to na jednym blogu rodzice pisali że przekonali panie żłobkowe, dali im worek na zużyte wielo, codzienny zapas i spokojnie dają radę, ale to zależy tylko i wyłącznie od żłobka, czasem ludzie niestety boją się nieznanego niepotrzebnie. Cytat:
![]() Ja 12 z 14 mam używane a pewnie i kupię więcej. Co do rośnięcia akurat zależy, są takie na konkretne rozmiary a są też takie na prawie całe pieluchowanie. Zależy jak rośnie dziecko i jaka firma. A cena wkładek serio nie jest wielka. Takie jednorazówki kosztują 6zł/30sztuk (najtańsze rossmanowskie). Nie wiem ile wykorzystuje się na dzień, to zależy od laktacji akurat i nie da się tego przewidzieć, no ale weźmy 4 pary dziennie, to już 8 szt/dzień. Takie wkładki są cieńsze i szybciej schną niż pieluchy wielo, chyba można je prać też ręcznie więc ja widzę dużo plusów, szczególnie jak się dłużej karmi czy ma się szaloną laktację. Ale do tego się trzeba samemu przekonać i sprawdzić ![]() Magda jak przekonują Cię używane to na olx, allegro i innych stronach można upolować fajne okazje, pakiety większe i mniejsze, pojedyncze sztuki. Ja kupiłam pakę 10 kieszonek z 14 wkładami za 175zł + 11 za przesyłkę i u drugiej babki aio za 18zł i kieszonkę za 10 (w serduszka ![]() ![]() Uff, ale elaborat! Dobranoc ![]() Zuken od tzw. dupy strony ![]()
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-08-20 o 22:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Melduje się
![]() I idę spać bo jutro praca, dobrze że już piątek będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja juz po pracy i po wizycie,bedzie dziewczynka. Zawiedziona jestem i zle sie z tym czuje.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Baby przyzwyczaisz się, przez 5 miesięcy myślalas, że chłopak i dlatego tak się czujesz. Jutro już będziesz się cieszyć z dziewczynki, a najważniejsze, że wszystko z dzidzią w porządku.
---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- A ja się cieszę, że dołączysz do naszego jakże skromnego jak na razie grona mam dziewczynek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
U mnie juz po spaniu..... Boli mnie prawa strona podbrzusza jak leze na plecach, klade sie na lewy bok i przechodzi, nie wiem o co kaman. Bol nie jest silny ale wprowadza niepokoj :-/
Baby, nawet jesli teraz bedziesz sie "zle czula" z dziewczynka to po urodzeniu sie to zupelnie zmieni ![]() BTW albo mam kalafiora albo na liscie na pierwszej stronie nie widze Baby Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Casaa-niee nie ma mnie,korzystam z aplikacji i nigdy nie napisałam do nikogo o wpisanie bo niewygodnie sie stad pisze :-P
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
Puk puk spicie wszystkie??? Bo ja wstalam na siusiu a ze po drodze kuchnia to wypilam szklanke soku zjadlam nektarynke i zasnac nie moge
![]()
#54 |
Zakorzenienie
|
Baby, to ja Cię wpiszę, dawaj datę, ew. imię/wiek jak chcesz
![]() Bo ja proszę o PW dlatego, że czasem jakiś post mi umknie w gąszczu innych, ale jak śledzę na bieżąco watek, to nie ma problemu i wyłapuję w postach info ![]() Zrobię potem porzadek w zaginionych ![]() Chociaż zaraz będzie na liście więcej zaginionych niż udzielających się ![]() Źle spałam, nienawidzę spać sama w domu, dobrze że psa chociaż mam teraz na tydzień, bo bym umarła ze strachu, zwłaszcza że mi się halogen włączył w nocy na podwórku ![]() ![]() Na dodatek wczoraj mnie zawiało i mnie tak plecy bolały, że szok. Dicloziają się posmarowałam, chociaż oczywiście piszą w ulotce, żeby w III trymestrze nie stosować, a w I i II tylko w uzasadnionych przypadkach. Cóż, ten był uzasadniony, bo nie mogłam już funkcjonować... |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Dobrze, ze sa tu mamy, ktore sa juz po praktyce wielo. Mam teraz wieksze przekonanie do wielo i chyba rzeczywiscie nie bede przeplacac. Moze trafi sie jakis swietny zestaw uzywek. ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
![]() wczoraj wieczorem brzuch mnie tak kłuł cały jakbym kolke miała co to mogło być? |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
dzień doberek
![]() malwi89 powodzenia na USG! O której idziesz? Cytat:
![]() Ale wydaje mi się, że kwestia kilku dni i zaczniesz z czułością myślec o małej ksieżniczce, której wcale aż na taką księzniczkę nie musisz wychowywać ![]() Dotka90 pomogła Ci ta maść? ![]() Ja dzisiaj o 12 na wizytę ![]() Teraz zjadłam miskę cini minis i leżę popatrzeć czy dzieciowi smakowało ![]()
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Mojakaren na 13 mam wizyte, ale pewnie jeszcze w aucie wam napisze jak poszlo
![]() Mojakaren a Ty na ktora masz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.