|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Garnitur
Witam. W tamtym roku kupilem garnitur w recmanie, ktory ogolnie bardzo mi sie podoba. Niestety jakos nieswojo czuje sie w spodniach od garnituru, a ze w tym roku bede mial duzo okazji do nalozenia go (studniowka, matura, polowniki dziewczyny), postanowilem juz teraz sie zastanowic nad rozwiazaniem tego problemu. Garnitur jest bezowy i ogolnie do marynarki podobaja mi sie jasne spodnie tak jak na tym zdjeciu.
![]() Co o tym myslicie? Bedzie dobrze na te okazje? Z gory dziekuje z podpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Garnitur
Dobrze kombinujesz. Zestaw dobry na te okazje, lepszy od całego beżowego garnituru.
Ale - czy to ty jesteś na zdjęciu ? bo marynarka jest za mała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
beżowy (jasny) garnitur nosi sie do 18, latem i na raczej w mało formalnych okolicznościach. słowem ślub na plaży, impreza w ogrodzie... no ewentualnie do pracy, jeśli panują 30 st. upały lub jeśli mieszkasz w okolicy równika, ale nawet tam mężczyźni wybierają ciemniejsze kolory, bo w ciemniejszym kolorze wygląda się profesjonalnie i elegancko.
nie wiem, jakie inne okazje cię czekają, ale jeśli myślisz o sylwestrze, weselach, egzaminach, to w beżu również średnio (no na egzamin może jeśli w maju będzie słonecznie). studniówka to bal i nawet jeśli w dzisiejszych czasach luzujemy standardy i "bal" ma formułę bliższą dyskotece, to garnitur inny niż ciemny będzie wyglądał śmiesznie. przy czym ciemny wcale nie oznacza czarnego, w którym większość mężczyzn wygląda bardzo niekorzystnie. polecam odcienie niebieskiego/granatu - są bardzo uniwesralne, bo obronią się i w dziennych, i wieczorowych okolicznościach. a pan ze zdjęcia nie nosi garnituru tylko spodnie chinosy i sportową marynarkę. codzienny strój nieformalny. (zajrzyj na blogi o modzie męskiej, np. mr vintage)
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Jak nie masz kasy na inny garnitur to po prostu utraf jakąś ciemniejszą marynarę. Granatową jak na zdjęciu najlepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dokładnie. Zdecydowanie ciemniejsza marynarka. Taki zestaw jak na zdjęciu wygląda super. Natomiast cały beżowy garnitur ogólnie mi się jakoś nie podoba. Taki trochę mdły i nijaki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Nie chodzi o kase, napisalem, ze rok temu kupilem garnitur w recmanie caly bezowy i podoba mi sie, kwestia, ze czuje sie nieswojo w takich spodniach od garnituru. Dlatego pomyslalem o takim zestawieniu jak pan powyzej i pytanie dotyczylo czy to bedzie odpowiedni ubior na okazje, ktore wymienilem wyzej
![]() Edytowane przez Erisson Czas edycji: 2015-08-21 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Według mnie nie. Połowinki i studniówka może by uszły bo to nie pogrzeb ani wesele ale na maturę przydałoby się być elegancko ubranym.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
garniturowa marynarka wygląda bardziej elegancko, nie jest tak sportowa. poza tym konia z rzędem temu, kto znajdzie dobrze wyglądający zestaw z beżową górą... to się nie ma szansy udać.
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
jestem na nie. Ogolnie zestaw fajny, ale nie nadaje sie na wymienione okazje. Juz predzej uszly by czarne dzinsy do czarnej marynarki i bialej koszuli. Choc oczywiscie dzinsow tez nie polecam, ale juz to lepsze od bezu na balu w zimie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Nie, nie, i jeszcze raz nie. Na formalne okazje takie jak studniówka nie można ubrać casualowej marynarki na co dzień i białych spodenek, no halo. Ogólnie zestaw jest bardzo ładny i możesz w nim iść na spotkanie z przyjaciółmi albo obiad rodzinny, ale na Boga- studniówka????
![]() Mój chłopak kupił taki garnitur na studniówkę od Giacomo Conti: Co roku mają promocje więc warto obczaić pod koniec października. Wygląda RE WE LA CYJ NIE i cena jak dla młodego chłopaka serio niska całość wyszła 6 stówek. https://pl.pinterest.com/pin/377317275005006097/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() http://bytom.com.pl/garnitury,garnit...k-3328-17821-p http://bytom.com.pl/garnitury,garnit...k-3313-16660-p http://bytom.com.pl/garnitury,garnit...k-3308-16639-p Wełna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Zmiana garnituru to duże przedsięwzięcie
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-01-01 o 11:42 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.