|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Cytat:
tylko szkoda, że to tak denerwuje bo mi nerwy niepotrzebne jak dziecko się urodzi to mąż też będzie szukał lepszej pracy gdzieś bliżej , bo na dojazdy dużo kasy leci no ale cóż, narazie najważniejsze że ma. w PL nie miałby szans wgl tyle zarobić, nie mówiąc o mieszkaniu itp
|
|
|
|
|
#542 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hihi nawet nie bolało pobranie krwi. Żyły mi odpoczęły, bo przed ciążą to miałam ze 2-3 pobierania w tygodniu przez parę miesięcy na durne hormony i inne
Cytat:
![]() Cytat:
Nic strasznego jak dla mnie A jak dla mnie nie straszne to to naprawdę nie straszne![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dostaniesz znieczulenie i głupiego jasia i ciach ciach. Usypiają tylko w konkretnych przypadkach np jak ma padaczkę pacjentka.Ja się świetnie czułam po narkozie i tej przy operacji gdzie spałąm 3 godziny i tej 15 minutowej przy punkcji ![]() Cytat:
|
|
#543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez mam taka długa, a znowu moja przyjaciółka ma polowe krótsza chyba od szpitala zależy..albo od terminu, bo ja miałam cc w 30 tyg to macica jeszcze nie rozciągnięta.
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#545 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie chcę już źle mówić o teściowej bo nam sporo pomaga ale kurde zasyfiła pralkę nieźle !
pralka ma z 3 lata a jak wyciągnęłam pojemnik na proszek to całe czarne wnętrze .. fuj taka pleśń i śmierdzi :/ muszę wyszorować przed praniem dzieciowych rzeczy. eh masakra przeraziłam się ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#546 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#548 |
|
po drugiej stronie szafy
|
I słusznie
Narzekasz jakbyście pod mostem wylądowali, a naprawdę macie poustawiane wszystko tak, że ach i och A że z poślizgiem czasowym? Nie może być idealnie, bo byśmy tu spuchły z zazdrości a już i bez tego spuchnięte jesteśmy
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#550 | |
|
wkręcona :)
|
Cytat:
No przzecież napisałam, ze miałąm narkoze przy PIckupie... jesteś pijana czy co?? Wiadomo, że leci z grażyny też... ale mi chodzi przy porodzie przy parciu jak leci krew i często też coś innego...
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie babka wkurzyła na hali dzisiaj. Zatrzymałam się przy koszu ze skarpetkami a ta od razu przy mnie i mi wybiera jakie mam wziąć. Mówię że te za duże a ta mi wpiera że będą dobre, a ja mam później piętę na połowie łydki. Znalazła mniejsze ale brzydkie i móiwę, że mi się nie podobają, a ta do mnie z takim wątem że skarpetki nie mają sie podobać tylko służyć przecież
grrrrrrrrrrrrr.... Tak tylko spojrzałam na nią i się powstrzymałam od komentarza i tylko podziękowałam i poszłam dalej. Jak ja nienawidze jak mi sprzedawca na chama próbuje coś wepchnąć co wiem że nie będzi ena mnie dobre albo mi się nie podoba. Eh się zbulwersowałam. A mąż do mnie mówi, ze miałąm minę jakbym jej chciała łeb wsadzić do tego kosza i poskakać jeszcze po niej
|
#552 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ej no bezlitosne jesteście. Ledwo odprowadziłam dziecko i ogarnęłam trochę mieszkanie i 3 strony do nadrobienia
![]() mala ja mam morfologię i mocz na każdą wizytę co miesiąc robić Cytat:
![]() My zapomnieliśmy oboje o urodzinach męża jak synek miał 3 tygodnie i nam zachorował ![]() Cytat:
![]() Rozważam jak Tżta podejść, żeby się zgodził i później się nie czepiał o kotki ![]() Cytat:
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh narazie to ja wam zazdroszczę urządzania pokoików i kupowania tych wszystkich cudeniek ![]() ocet mam, będę nim czyścić. jeszcze chyba wybielacz, domestos dobry ? a do bębna tabletki do zmywarki tak cyztałam . okej idę szorować mam nadzieję że zejdzie cholerstwo |
|
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przy CC myślisz że nie leci krew jak CI rżną powłoki brzuszne? Chyba poród SN za bardzo demonizujesz Ty w ogóle chcesz żeby się Pola przekręciła czy jednak wolisz CC, że mi tu takie rzeczy o SN wypisujesz :<
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Okej sos do spaghetii się robi
Teraz mam zamiar pomalowac paznokcie ![]() Macie jakiś dobry sposób, bo jakoś ciężko mi sięgnąc
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Ty się trzymaj z daleka od wybielaczy i demoestosów. Po co domestos jak naturalnie octem wyczyscisz?
|
#557 |
|
Zadomowienie
|
Wie któraś może, czy te biustonosze do karmienia mają w każdym H&M na dziale z bielizną/rzeczami dzieciowymi, czy tylko w tych gdzie mają dzial ciążowy?
![]() Coś mi się apetyt zepsuł... od poczatku III trymestru dostalam w koncu ogromna ochote na jedzenie i to pichcenie zdrowych rzeczy, a teraz znowu nic mi nie smakuje, nie mam ochoty gotowac, tylko fast foody bym jadla, jak w I trymestrze
|
#558 |
|
|
Czekam aż się obróci, ale już nie tak bardzo jak na początku.. po prostu przekonuję samą siebie, ze nie ma porodu idealnego... zawsze jest jakiś dyskomfort.. trzeba przeżyć i tyle...
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie tak Nie ma co się na kręcać..i SN i CC jest wielkim przeżyciem..i przy jednym i drugim nasze ciało będzie troche dochodzić do sibie. Fakt, że co kobieta to też inaczej..znam takie , które szybciej doszły do siebie po cc, a i takie które bardziej chwalą sn. Co ma być to będzie
|
|
#561 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nigdy jakoś nie miałam potrzeby, a moje dziecko tak jak i ja mało urazowe. Parę razy obite kolana i łokcie, ale woda z mydłem i plasterek dały radę ![]() Cytat:
Cytat:
A koniec końców kupiłam sobie na allegro 2 biustonosze z BonPrix o takie http://allegro.pl/bbi578-80-e-2-szt-...596066323.html Do spania i po domu będą akurat, a cenowo mnie nie zabiły
|
|
#562 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko będzie jak nowa a nie po przejściach ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#563 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A rzeczy wcale nie są tańsze a czesto drozsze niz jakbym zamowila z neta, a warzywa w wiekszosci tak samo szklarniowe jak w marketach Ide tylko jak szukam cos konkretnego np. dzis popelzlam po bób bo w moim warzywniaku maja urlop do 03.09. zas sezona na niego juz sie konczy a bardzo lubie.Co do durnych sytuacji, jak kiedys z moim bylym poszlismy szukac mu botow skorzanych do jakiegos zwyklego sklepu, to byly tam takie paskudne krokodylowe i kolorowe No i mowie do niego "ty patrz, co za paskudy", co uslyszala ekspedientka i oburzona do mnie "prosze nie obrażać moich butów, jak sie pani nie podobaja to prosze wyjsc!" Cytat:
Nam na SR położna mowila, ze po CC najgorszy jest czas obkurczania macicy, pierwsze doby, bo nie dosc, ze macica sie kurczy i automatycznie ciągnie od środka za bliznę, to jeszcze na obchodzie 2x dziennie muszą sprawdzac, czy obkurcza sie prawidlowo, a sprawdzaja to ugniatajac palcami brzuch i tak jak przy SN to spoko badanie, tak od pacjentek po CC różne "k" i "ch" przy tym lecą a niektore nie chcą nawet dac sie badac a niestety sprawdzic trzeba.
|
|
#564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy co będzie tym razem
|
|
#565 |
|
|
ALe to jest tylko Twoje zdanie czy Twojego tż również
bo ty jesteś nieobiektywna
|
#566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytalam, bo mam 2 H&M od siebie w podobnej odleglosci ale jeden zwykly przy czym obok niego sa sklepy ktore bardziej mnie interesuja i teraz nie wiedzialam gdzie isc, bo dwoch nie obpelzne na pewno ![]() Dziewczyny, uwaga! Nie wiem czy wiecie, ale w przypadku, kiedy ciąża kończy się CC, ojcowie dziecka mają prawo dostać od lekarza normalne L4 (na bodajże 2tyg), na tzw. "opieka nad Wami" Wystarczy wiec, ze po CC poinformuje sie lekarza czy tam polozna w szpitalu że sie chce wziac zwolnienie i oni wtedy na dane ojca od reki wystawiaja zaświadczenie o porodzie CC i z tym zaswiadczeniem juz tylko wystarczy podejsc do swojego lekarza ktory MUSI wystawic L4. Inaczej niestety z porodem SN, szpital nie moze wystawic takiego zalecenie dla ojca (bo teoretycznie kobieta jest sprawna) ale to tez polozna powiedziala jak mozna obejsc Tatus musi isc prosto do swojego lekarza rodzinnego i powiedziec, ze zona rodziła SN i "ma zawroty głowy" - lekarz tak samo musi wystawic L4, no bo z zawrotami glowy nie moze chodzic a dzieckiem sie trzeba zajac zas tatus jest po mamusi w kolejce ![]() Także zliczajac L4 + urlop ojcowski, tatuś może pomagac nam w opiece nad dzieckiem nawet miesiac a to bardzo duzo i bardzo ważne na poczatku
|
|
#567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego nie obiektywna? Jeśli odczucia ma te same to chyba jest okej ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Plus jeszcze 2 dni w roku może wykorzystać urlopu na dziecko czy jakoś tak Wiec wychodzi 2 tyg zwolnienia, 2 tyg urlopu tacierzynskiego i 2 dni urlopu opiekunczgo na dziecko Jakoś tak nam to tłumaczyli
|
|
#568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My na pewno skorzystamy, choc u męża w pracy będą stękac bo to październik i trzeba zaczac prowadzic zajecia akademickie ze studentami a jak go miesiac nie bedzie to duzo. znajlepiej jakbym urodzila 1 pazdziernika, to by od poczatku ktos poprowadzil grupy za niego a potem jedynie by je przejal.
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
coś Ty nie zejdzie cholerstwo samym octem . naczyściłam się mleczkiem cif i ledwo zeszło. potem octem przejechałam ale na tej gumie cholerstwo nie chce zejść :/ chyba tak się wżarło :/
|
|
|
|
#570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mojemu Tż w tym roku zostało około tygodnia urlopu wypoczynkowego i pewnie to wykorzysta plus może z tydzień opieki na mnie (nasza lekarka rodzinna może nie jest geniuszem leczenia, ale l4 wystawi bez mrugnięcia okiem ) Zostanie jeszcze do wykorzystania 2 tygodniowy urlop ojcowski i 2 dni okolicznościowego z tytułu narodzin dziecka. Wszystko zależy od tego ile będą mieli pracy w firmie. Teraz np. Tż codziennie robi po 2 nadgodziny plus w sobotę na 8 godzin idzie, bo mają dużo kontraktów w realizacji
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.

Mieszkanie, dodatkowa kasa, pomoce o jakich tutaj nawet byście nie marzyli...warto czekać 

[COLOR="Silver"]
Dostaniesz znieczulenie i głupiego jasia i ciach ciach. Usypiają tylko w konkretnych przypadkach np jak ma padaczkę pacjentka.
pralka ma z 3 lata a jak wyciągnęłam pojemnik na proszek to całe czarne wnętrze .. fuj taka pleśń i śmierdzi :/ muszę wyszorować przed praniem dzieciowych rzeczy. eh masakra przeraziłam się 

a już i bez tego spuchnięte jesteśmy 

:pi jemy:
i już mi pomysłów brakuje.
eh narazie to ja wam zazdroszczę urządzania pokoików i kupowania tych wszystkich cudeniek 

A rzeczy wcale nie są tańsze a czesto drozsze niz jakbym zamowila z neta, a warzywa w wiekszosci tak samo szklarniowe jak w marketach
Jeśli odczucia ma te same to chyba jest okej