|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
No już się rusza jak należy, widać smakował mu jogurt brzoskwiniowy
![]() Zamówiłam dzisiaj tiul i wstążki. Mam plan żeby powiesić je na okno, ale najpierw muszę poczekać aż ogarniemy pokój i zmontujemy łóżeczko i komodę
|
|
|
|
#3332 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez zawsze najpierw sprawdzam reakcje po jedzeniu:-D
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Tez nie miałam żadnego skurczu jeszcze . No lekkie pobolewania podbrzusza ale czy to skurcz ? A też już mam 38 tydz. Dziś zaczęłam chyba. Wiec nie ma reguly. Moja koleżanka baletnica mówiła ze nie miała żadnych strażaków. Po prostu poszła rodzic i juz
.
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
Tylko czy bede wiedziala ze to jest juz to. Chyba nie jest możliwe zebym przegapiła. Hahaha
|
#3335 |
|
Konto usunięte
|
Ja zaraz zaczynam 40. tydzień i też nie wiem co to skurcz...
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe od czego to zależy, że jedne dziewczyny je mają a inne nie
|
|
|
|
#3337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3338 |
|
Rozeznanie
|
A mnie mąż straszy, że mi brzuch opadł, znajoma wczoraj też powoedzialam, że nisko. A ja tam nie widzę żadnych zmian. Ciekawe co powie w środę lekarz. Mam nadzieję, że nie opadł bo ja mam jeszcze miesiąc czasu, a w środę wchodzi nowa ekipa budowlana- plan na dwa dni pracy ale chce to dopilnować.
Więc jakby to powiedzieć " nie rodzę bo mam remont"
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie brzuch jakby zmalał :/ A może jeszcze bardziej opadł? ech...
Odkurzacz zamówiłam, tym razem taki jak chciałam. Pionowy, akumulatorowy. Moc 2200
|
|
#3341 |
|
Rozeznanie
|
Ooo to już mała rakieta ;-) ja też się przymierzam do kupienia czegoś porządnego bo swój najchętniej wywalilabym przez okno :-P
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3343 |
|
Raczkowanie
|
Hej, hej witam się ze wszystkimi
Przeraża mnie ostatnio to wszystko, nie mogę się zebrać, żeby ogarnąć pokoik dla Dziudziusia, stoi szafa, komoda i łóżeczko ale jakichkolwiek dekoracji brak. Uprałam i uprasowałam już wszystko oprócz fotelika, bo boję się go rozebrać po waszych historiach. I słuchajcie pierzecie coś z wózka? Mam jedo fyna nowego i nie wiem czy coś trzeba prać czy nie Torby już są spakowane, ostatnio już nawet były z nami na weekendzie u rodziców, ale się nie przydały na szczęście. Mam też kilka pytań do Was ![]() 1. Pierzecie coś z wózka? Mam jedo fyna nowego i nie wiem czy coś trzeba prać czy nie, zresztą nawet nie bardzo wiem jak miałabym to wszystko rozebrać... 2. Jakie polecacie staniki do karmienia, bo to jedyna rzecz, której nie mam do szpitala. Mam duży, ciężki biust, bardzo o niego dbałam do tej pory i nie chcę do teraz zaniedbać Oglądałam już milion staników do karmienia, ale nie wiem na co się zdecydować. Szukam czegoś miękkiego, co da ładny kształt w miarę, a nie zrobi z piersi dwa stożki 3. Czy u Was w szkole rodzenia też mówili o tym, żeby dziecko już po powrocie do domu ze szpitala kłaść na jedno spanie na brzuchu mimo kikuta pępowinowego? Wczoraj nam tak położna powiedziała i byłam bardzo zdziwiona. 4. Czy polecacie wanienkę z Ikei dla maluszka? Chciałam wiadro, ale mnie wszyscy straszą, że dziecko utopię, a poza tym nie wolno podobno moczyć kikuta, więc na samym początku Tummy tub i tak odpada...5. Gdzie macie swoje przewijaki? Łazienka czy pokój dzidzi? Ja mam miejsce tu i tu i nie wiem na co się zdecydować: przewijak w łazience na pralce, przewijak na łóżeczku czy może półko przewijak - za duży wybór jak dla mnie, poza tym brak doświadczenia i nie wiem co się sprawdzi najlepiej... 6. Jak planujecie nagrzewać pomieszczenie do kapania? Bo wczoraj położna mówiła, że kąpiemy i przewijamy w 24 stopniach a kładziemy dzidziusia spac w 19 i zastanawiam się jak tego dokonać Aaaaa tak w ogóle to wzięłam udział w konkursie na jednym z mamusiowych blogów i pierwszy raz w życiu wygrałam i to nie byle co, bo laktator lovi prolactis, strasznie się ciesze i czekam na przesyłkę Jeden duży wydatek mam z głowy |
|
|
|
#3344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez musze kupic. Mój się coś przegrzewa.
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam dzisiaj gorszą noc, ale dałam rade ide zaraz pozdejmowac dziecięce pranko i wezme sie za prasowanko
|
|
#3346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak tam u ciebie samopoczucie? Cytat:
2. Tez chce mama alles ale tak jak mówisz na początek bez sensu i kupiłam sobie z baby ono czy z canpola taki za 30 zł. Jest ok. 3. U mnie nic nie mówili ale nie sądzę że jest to przeszkoda. 4. Wanienka jest bardzo ok. 5. Na łóżeczku. Będę przenosić w razie czego. 6. Nie zamierzam grzać specjalnie, nie mamy okna wiec i tak jest ciepło. |
||
|
|
|
#3347 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Tu chodzi o łazienkę a przeczytałam nie mamy okna - i myślę hardcore brak okna w pokoju :P
|
|
#3348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten jest dw w jednym, bo można go odczepić taki mały zrobić jak do auta i kurze z mebli wciagać No i zmieści się w najmniejszej dziurze za szafką, razem z deską do prasowania ![]() Cytat:
Ja nie piorę ani z wózka ani z fotelika, mam nowe. 2. Jakie polecacie staniki do karmienia, bo to jedyna rzecz, której nie mam do szpitala. Mam duży, ciężki biust, bardzo o niego dbałam do tej pory i nie chcę do teraz zaniedbać Oglądałam już milion staników do karmienia, ale nie wiem na co się zdecydować. Szukam czegoś miękkiego, co da ładny kształt w miarę, a nie zrobi z piersi dwa stożki Kupiłam miękki z H&M ale nie po to by w nim wyglądać a żeby mi było wygodnie. Jeśli będę karmić piersią to sobie kupię inny, lepszy. Teraz mi szkoda wydać 200 zł na stanik, który nawet nie wiem czy będzie później pasował. 3. Czy u Was w szkole rodzenia też mówili o tym, żeby dziecko już po powrocie do domu ze szpitala kłaść na jedno spanie na brzuchu mimo kikuta pępowinowego? Wczoraj nam tak położna powiedziała i byłam bardzo zdziwiona. Pierwsze słyszę o takich metodach. Ja bym poczekała aż kikut odpadnie. To kwestia ok tygodnia. 4. Czy polecacie wanienkę z Ikei dla maluszka? Chciałam wiadro, ale mnie wszyscy straszą, że dziecko utopię, a poza tym nie wolno podobno moczyć kikuta, więc na samym początku Tummy tub i tak odpada...Jak mozna nie umyć dziecku kikuta...Zresztą sama zobaczysz, że w szpitalu nikt się z dzieckiem nie certoli. Położne myją dziecko pod kranem, na ręce i moczą je całe. Pępuszek też trzeba myć, żeby się dobrze goił. To samo tyczy się rany po cięciu. A pier do le niem ludzi, że utopisz dziecko się nie przejmuj, bo jak ma się utopić to i w wanience to zrobi. 5. Gdzie macie swoje przewijaki? Łazienka czy pokój dzidzi? Ja mam miejsce tu i tu i nie wiem na co się zdecydować: przewijak w łazience na pralce, przewijak na łóżeczku czy może półko przewijak - za duży wybór jak dla mnie, poza tym brak doświadczenia i nie wiem co się sprawdzi najlepiej... Ja mam na łóżeczku dziecka. 6. Jak planujecie nagrzewać pomieszczenie do kapania? Bo wczoraj położna mówiła, że kąpiemy i przewijamy w 24 stopniach a kładziemy dzidziusia spac w 19 i zastanawiam się jak tego dokonać Nie należy nagrzewać pomieszczenia, bo jaki jest tego sens? 5 stopni to dla takiego malucha bardzo duża różnica, przenosząc dziecko między pomieszczeniami, gdzie jest tak duża różnica temp. można łatwo dziecko załatwić, szczególnie, że ma mokre włoski, może być coś w uszkach z kąpieli, no i dziecko jest mocno rozgrzane! Najlepiej kąpać w takiej samej temp jak się będzie spało. Jezu, skąd ty masz tą położną!!!!!!!!!!!!!!! Masakra :/ Gratuluję wygranej Ja mam dostać z Canopolu do testowania ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
podała kwotę i sobie wybrałam. Dzisiaj ma być. Zamówiłam w oleole wczoraj wieczorem a dzisiaj już dostawa, szybko.
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-08-21 o 11:25 |
|||
|
|
|
#3349 |
|
Zadomowienie
|
Czy wy tez tak macie ze organizm odrzuca ciezkie zarcie np. miecho obiadowe w stylu schaboszczak ziemniory itp? Ja od kilku dni mam wstret do takich zestawow. Jem lekko.wlasciwiwie to owoce troszke warzyw jakis jogurt pszenny chlebek. Brzuch mi zmalal i bardziej opadl.Mam czuja ze rozpakuje sie w przeciagu tygodnia.
Wrocilam z moja mamuska i psami z dlugiego spaceru. W lesie ktory mam 20 m od bloku sa trzy losie mama tata i mlode! Uciekalysmy stamtad bo psy wyczuly a mama rano po 7 widziala je z bliska.ludzie zawiadomili o ich obecnosci sluzby lesne.ludzie posrani ze hoho i nikt tam z psami nie lazi.do nocy trzeba zaczekac to wtedy pojda sobie przez dzialki do prawdziwego lasu bo ten jest dla nich za maly i z trzech stron odciety przez RODy a z jednej przez ulice i osiedle. Zamiast losi zaatakowal nad maly jadowity ratlerek! Ja pier dole wylecial komus z dzialek rzucal sie na nasze suki i na nas.no urwa ja nie boje sie pitbuli amstaffow ale takich malych jadowitych gowienek bardzo. |
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
margaritkaaa to ładnie już się dzieje didi9 1. Ja też mam Jedo i nawet nie wiem jakbym miała za bardzo prać, kupiłam prześcieradełka do niego i je wyprałam. 2. Ja na razie kupiłam jakiś okropny miękki za 20 zł aby tylko był na pierwsze dni, a potem kupie coś porządniejszego. 3. Nic takiego nie słyszałam 4. Słyszałam, że te wanienki są fajne i sama chciałam kupić, ale do nich nie ma stelaża. A nad TT sama myślałam. 5. Ja mam w pokoju małej na komodzie, jeśli będzie dla mnie uciążliwe spacerowanie to przełożę na łóżeczko w sypialni. 6. Jeśli będzie potrzeba to będą nagrzewać pokój (bo w nim będę kąpać), a potem ewentualnie zawsze można wywietrzyć? Wiecie co te kobiety w ciąży to jednak wariatki - obudziłam się dziś rano z delikatnym bólem podbrzusza i cieszyłam się jak głupia, że w końcu coś mnie boli
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. nie dotyczy wozka, ale fotelik wypralam. 2. Nie dotyczy 3. Kikut nie jest przeszkoda, ale jezeli chcesz klasc do spania dziecko na brzuszku, to wtedy u mnie mowiono, ze Ty powinnas czuwac 4. Nie dotyczy 5. Nie dotyczy. 6. U mnie w lecie jest stala temp. w pokoju 24-25 st i tylko bede pilnowac, zeby nawiew z wiatraka czy klimatyzatora nie szedl prosto na dziecko. Ewentualnie okno otworze ;-) po miesiacu i tak bedzie sie kapalo razem z nami w lazience, wiec wtedy samo pomieszczenie bedzie sie odpowiednio nagrzewalo |
|
|
|
|
#3353 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, dzięki za odpowiedzi
![]() W takim razie wózka nie piorę, ale za fotelik chyba się wezmę tylko go obfoce najpierw dokładnie . Jeżeli chodzi o kładzenie na brzuszku to mi się zawsze wydawało, że zaczyna się kłaść dziecia po miesiącu dwóch powoli najpierw na 10-20 minut i potem coraz dłużej, a tu nam pani mówiła, że od razu na jedno ze spań i właśnie tak jak meneq pisze tylko wtedy, gdy matka czuwa, a nie ledwo widzi na oczy . Jeśli chodzi o kąpanie bianeczkaa to u nas w szpitalu dzieci nie kapią, pierwsza kąpiel jest w domu, chyba że zostajesz dłużej w szpitalu niż norma przewiduje. No i mówiła, że nie wolno zalewać kikuta woda, a jak się zdarzy to należy na gazik octenisept i tak jakby osuszyć tym. Nie wiem już sama. Pielęgnacja noworodka jest dla mnie zbyt skomplikowana- ile ludzi tyle opinii No a jeśli chodzi o kąpanie i przewijanie to położna mówiła, że najlepiej mieć jedno miejsce gdzie się to robi tzn. kąpiemy, wycieramy i ubieramy dziecia w łazience, a potem spać do niższej temp., bo dużo lepiej dzieci śpią...
|
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.ja mam tylko jeden z Lidla do karmienia, jeszcze jeden kupie pod koniec ciąży ale nie wiem jaki.. 3. Mam nic nie mówi żeby kłaść na brzuszku... 4. Ja mam właśnie tummy tub, wanienki nie mam więc będę moczyla kikut:p za granicą to norma ze się go moczy wiec nie panikuje, trzeba tylko dobrze osuszyć i nie moczyć długo. 5. Przewijak będzie na łóżeczku, ale to bardziej z musu bo nie mam ani metra więcej miejsca w sypialni i w łazience... 6. Ja nie będę nic nagrzewala, nam położna mówiła żeby nie było przeciągu i tyle. Jak będzie sezon grzewczy to kaloryfer jak zwykle na maxa, ale to nic nowego u nas. I mega zazdroszczę laktatora! To tego juz taki porządny!
|
|
#3355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozesz klasc dziecko na brzuszek od samego poczatku, ale na poczatek to raczej na 1-2 minuty ;-) jak sie wzmocnia miesnie, to samo coraz chetniej bedzie na brzuchu lezalo. Zeby rana dobrze sie goila nalezy osuszac kikut, ale nie jest to przeszkoda, zeby zanurzyc w kapieli - najwyzej nieco dluzej potrwa gojenie ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
To jest nawet naukowo dowiedzione ;-) |
||
|
|
|
#3357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a i z usg wychodziła waga u jej synka 4200 a urodził się 3500 także mnie pozytywnie nastawiła.
|
||
|
|
|
#3358 |
|
Raczkowanie
|
meneq - a dlaczego biustonosz do karmienia Ciebie nie dotyczy tak z ciekawosci?
|
|
|
|
#3359 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie ja chyba nie kupuje biustonosza póki nie urodzę, od zajścia w ciążę z miseczki d zrobiły mi się f/g boje się ze poprostu kupie biustonosz i będzie za chwile nieodpowiedni. A tego miękkiego na tak dużym biuście będzie mi wisiał do pępka. A tego bym nie chciała. .
Jakoś dziś mam złe samopoczucie wszystko mnie drażni wiec siedzimy w parku (ławka twarda jak cholera plecy mnie bola) i wdychamy świeże powietrze i zażywa my słoneczka i cieszymy się ze mąż wraca za tydzień. ! )))
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dla starego nie jest przyjemne. To jak wyjść z pod gorącego prysznica w łazience gdzie jest otwarte okno (a pogoda nie rozpieszcza). My myliśmy w tym samym pomieszczeniu co dziecko spało i nic nie grzaliśmy dodatkowo. Po prostu temperatura w ciągu dnia w pokoju była trochę wyższa a w nocy ciut niższa, ale pomieszczenie zmieniało temperaturę stopniowo, naturalnie, a nie tak hop siup. U nas w szpitalu myją w drugiej dobie i co 2 dni.---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Znów mnie złapało złe samopoczucie Czytałam dziecku bajkę i mi normalnie zabrakło tchu, słabo mi się zrobiło. Położyłam się, bo mi sie w głowie kręciło i mi znów serce zaczęło migotać I jeszcze mi siara leci :/
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-08-21 o 12:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.

formalnie żona swojego męża 14.07.2012

"Stara, serio? Miesiąc przed terminem kupujesz ciastka na poród?"
) - nie ma go już godzinę.

Przeraża mnie ostatnio to wszystko, nie mogę się zebrać, żeby ogarnąć pokoik dla Dziudziusia, stoi szafa, komoda i łóżeczko ale jakichkolwiek dekoracji brak. Uprałam i uprasowałam już wszystko oprócz fotelika, bo boję się go rozebrać po waszych historiach. I słuchajcie pierzecie coś z wózka? Mam jedo fyna nowego i nie wiem czy coś trzeba prać czy nie
Torby już są spakowane, ostatnio już nawet były z nami na weekendzie u rodziców, ale się nie przydały na szczęście. Mam też kilka pytań do Was
Oglądałam już milion staników do karmienia, ale nie wiem na co się zdecydować. Szukam czegoś miękkiego, co da ładny kształt w miarę, a nie zrobi z piersi dwa stożki
A ten jest dw w jednym, bo można go odczepić taki mały zrobić jak do auta i kurze z mebli wciagać
No a jeśli chodzi o kąpanie i przewijanie to położna mówiła, że najlepiej mieć jedno miejsce gdzie się to robi tzn. kąpiemy, wycieramy i ubieramy dziecia w łazience, a potem spać do niższej temp., bo dużo lepiej dzieci śpią...