|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Amelia pięknie to wyszło
soul Zazdroszczę wyspania, dla mnie noce to ostatnio męczarnia... Nie umiem się ułożyć,wszystko boli,nos krwią zawalony, coraz częściej wstaje siku,Paulina kopie... Wrrr,zwykle od 4 czekam na rano. Teraz chwile odespałam.
|
|
#4712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i siku to co 1,5 - 2 godz chodze ehh to jakie to spanie...
|
|
|
#4713 |
|
Zadomowienie
|
Agusiek noo a po porodzie też różnie może być więc teraz chętnie bym się wyspała "na zapas"
![]() Zbieram się do gina powoli, tzn prysznic itp narazie. Trzymajcie kciuki żebym jechała w miarę pustym autobusem albo trafiła na kulturalnych ludzi :p
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Amelia, dołączam się do zachwytów nad Twoim talentem ![]() beautifuldream, dzięki za polecenie smoczka i butelki, podoba mi się ta Medela, chyba się skuszę za to co do smoczków nie jestem taka pewna, wcześniej myślałam głównie o Avent.poznanianko, ja chciałam właśnie od tego sprzedawcy r_p77 zamawiać niby ma 25 negatywów ale na 721 tysięcy komentarzy to chyba nie tak źle? Dziewczyny dajcie znać czy któraś z was coś zamawiała już hurtowo od tego użytkownika i czy jesteście zadowolone albo czy polecacie kogoś innego gdzie można zamówić sporą część wyprawki ![]() Fasterko, ja mam cebuszkę Ceba Baby kupioną na allegro i spisuje się ok, wiadomo że trochę się ugniotła, ale to chyba nieuniknione przy poduszkach (u mnie objętościowo może o 10% się zmniejszyła, ale to praktycznie nieodczuwalne). Ja jestem zadowolona. A i kciuki za wizytę i bezproblemowy dojazd ![]() eh w ogóle nie mogę się doczekać dnia kiedy zacznę zamawiać całą wyprawkę. Chciałam już w przyszłym miesiącu wózek kupić, ale moja mama mnie hamuje, że po co tak wcześnie a wy jak robicie?
|
|
#4715 | ||
|
Zadomowienie
|
Kurczę, dziewczyny strasznie dziękuję za pochwały, podniosłyście mnie na duchu, sama się bałam jak to wyjdzie i czy nie trzeba będzie przemalowywać ściany na nowo
Cytat:
cały urlop nie mógł się zebrać do kupy, miał zmienić oświetlenie w przedpokoju i przemalować dwa pokoje, w końcu w niedzielę się wkurzyłam i sama kupiłam farby w castoramie dopiero mu się głupio zrobiło i mi pomógł ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
) i właśnie u tego r_p77 i wszystko było okej ![]() Ja bym się nie oglądała na zdanie Mamy, dziewczyny pisały, że czasem na dostawę wózka, łóżeczka czy innych większych rzeczy czekały nawet miesiąc, a już jest prawie wrzesień
|
||
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4717 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam ![]() Cytat:
|
|
|
#4718 |
|
Konto usunięte
|
A ja juz po wizycie z małym wszystko dobrze waży juz 1558g i dostalam od położnej plan porodu do wypełnienia w domu, jeszcze pewnie ok. 10 tyg. juz się nie mogę doczekać.
|
|
|
|
#4719 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Spory chłop już hi hi
|
|
|
#4720 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że tak się angażują, mam nadzieję, że wszystko Ci się będzie podobać Ja właśnie też, taki mały ciemniejszy detal chyba nie zaszkodzi? Cytat:
|
||
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-08-21 o 12:34 |
|
|
|
|
#4722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw teściowa chciała kupić wózek, ale ona miała swój typ, który absolutnie mi nie podchodził. No i te komentarze... Tak więc wtedy podziękowałam. Jeśli chodzi o ciuszki, jest mi obojętne, bo to i tak jest na chwilę. Dzieci szybko rosną, poza tym co chwilę się je przebiera. Ale muszę przyznać, że kupiła same perełki![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4724 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak masz taki talent to myślę, że Twoja wizja i tak zwycięży ![]() to ja chyba się skuszę na tego r_p77 bo ma chyba wszystko czego mi trzeba, a nie chce mi się rozdrabniać i zamawiać od różnych użytkowników ![]() a co do wózeczka to chcemy go kupić od producenta, akurat firma ma siedzibę w moim mieście rodzinnym więc myślałam, że przy okazji odwiedzin w domu zgarniemy wózeczek ale jak mi mama tak mówi to mi się odechciewa... ale chyba tak zrobimy, bo nie wiem czy później będzie okazja do odwiedziny przed porodem ![]() Cytat:
u nas raczej jest tak, że nikt nam nic nie kupuje (nic mi o tym nie wiadomo przynajmniej) i prezentują postawę 'po co się spieszyć' najlepiej niech mój mąż na szybko po porodzie lata po sklepach zamiast się dzieckiem cieszyć ![]() Cytat:
masz już jakiś pomysł na plan porodu? Cytat:
![]() A u nas dzisiaj studniówka
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-08-21 o 12:42 |
||||
|
|
|
#4725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4726 |
|
Konto usunięte
|
Iclosemyeyes dostalam taka ankietę prawie 100 pytań z czego na parę tylko odpowiem bo mam mieć cc , sama położna mi tak powiedziała no ale trzeba na te parę pytań odpowiedzieć.
|
|
|
|
#4727 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie macie ze teście angażują się w narodziny wnuka. U mnie to kontakt mamy rzadki raz na dwa miesiące jakaś wizyta i zero tematu wnuka, powiem szczerze ze przez te 6 miesięcy nie usłyszałam Nawet pytania "jak się czujesz " a co dopiero propozycje jakichkolwiek prezentow. Nie oczekuje wiele ale chociaż zainteresowania..
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agne19s, u mnie tylko mama i teściowa się trochę interesują, tzn pytają jak się czuję i takie pierdoły typu jaki wózek wybrałam (ale nic więcej...) , reszta rodziny jakoś nie wykazała zainteresowania do tej pory
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-08-21 o 13:03 |
|
|
|
|
#4729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przykre... no ale różni są ludzie i różne relacje między nimi
|
|
|
#4730 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Ale taki plan wydrukowany z internetu tez mam, bo różnie bywa mogę nie dojechać jak by się cos wczesniej dzialo. |
|
|
|
|
#4731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis jadę z wynikami toxo a potem jestem umówiona z tza kuzynka zeby powybierać rzeczy po jej chłopcach
jak juz to bede miala bede mogła przygotować szafę, tylko najgorzej ze przy leo nie moge prasować bo najchętniej zabrałby mi żelazko i chyba na raty musze to robic podczas jego drzemek:/ a lubie je przeznaczac na leniuchowanie:pCytat:
![]() Cytat:
|
|
#4732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jak już ma wolne to przecież chce odpocząć![]() Ja dzisiaj już nastawiłam pranie, umyłam balkon, uprałam trzy kosmetyczki, wyczyściłam toster i czajnik i zrobiłam obiad jeszcze umyję wc i przetrę rolety w kuchni. Normalnie mam jakiegoś powera
|
|
#4735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie przepracuj się tam
|
|
|
#4736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja siedzę i nic w domu nie porobiłam dzisiaj ehh... co dobrego na obiad zrobiłaś? u mnie krem z pieczonych papryk, który zrobiłam wczoraj i wyszedł przepyszny
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Często spotykam się z historiami, gdy teściowe/rodzice są bardziej zaabsorbowani 2 synową. W pracy też mam taki przykład. Teściowa totalnie olewała wnuka, choć był to 1 wnuk w rodzinie. Za 2 lata urodził się wnuk u brata męża, i tam było szaleństwo. Teściowa nigdy nie została w domu, by zaopiekować się starszym wnuczkiem, a mieszkała obok i nigdy nie pracowała. Nigdy niczego nie kupiła, nie zaprowadzała do przedszkola (oba maluszki chodziły do tej samej placówki). I kiedyś koleżanka przypadkiem zobaczyła teściową z tym 2 dzieckiem. Okazało się, ze zaprowadza, przyprowadza i jeszcze bierze do domu na obiad. Przykre to strasznie, bo jak maluchy kończyły o tej samej porze, mogła zabrać obu. Ale cóż... Jest to 1 z wielu takich historii.
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
Dziś po pracy jedzie do teściów, więc pewnie coś ze sobą przytaszczy na obiad. A jak nie, mam pyzy z mięsem z wczoraj![]() Jaki wózek wybrałaś? Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-08-21 o 13:51 |
|
|
|
|
#4738 |
|
Zadomowienie
|
Historię 2 synowej to bym mogła godzinami opisywać 😉 po krótce. Dziewczyna chce być ciągle w centrum zainteresowania. We wrześniu 2014 braliśmy ślub, wszyscy się cieszyli, długo o weselu mówiono, to nagle w grudniu wyskoczyli ze ślubem w lutym. W marcu dowiedzieliśmy się o naszym maluszku, więc początkowo wszyscy się cieszyli,przeżywali itp no to wiadomo 3 miesiące później ciąża u niej 😑 i teraz ona w centrum bo źle znosi, jest biedna przez to itp itd.. Eh 😉
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#4739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mamy te http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62
|
|
|
#4740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam sprzedawcę flaming24 i on ma 100% pozytywnych komentarzy, ma sporo rzeczy, więc u niego raczej zamówie. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.

i siku to co 1,5 - 2 godz chodze ehh to jakie to spanie...

a wy jak robicie?

ale jak masz taki talent to myślę, że Twoja wizja i tak zwycięży
Przykre... no ale różni są ludzie i różne relacje między nimi