|
|||||||
| Notka |
|
| Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
| Pokaż wyniki sondy: Który telefon wybrać? | |||
| HTC Wildfire S |
|
17 | 30,36% |
| Samsung Wave Y |
|
1 | 1,79% |
| Sony Ericsson Xperia Neo V |
|
7 | 12,50% |
| Nokia 500 |
|
7 | 12,50% |
| Samsung Galaxy Mini |
|
4 | 7,14% |
| Inny(ale jaki:P) |
|
20 | 35,71% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3032 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy
|
|
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro xioami ma sklep oficjalny w Polsce to serwis powinien tez miec w Polsce
![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- I ma serwis w PL i normalnie 2letnie gwarancje. |
|
|
|
|
#3034 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
Jak powiedziałam, jak ktoś ma dość WP to android owszem, ale tylko moto G (każdy moto G a nie tylko 1 generacji). |
||
|
|
|
|
#3035 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
).Motorola zawsze spoko. Od Moto E, poprzez G aż do X. Wszystkie są warte uwagi (w moto E aparat leży i kwiczy). Chińczyki tylko większych firm tak jak przedmówca pisał. Zopo, Oppo, Meizu, Xiaomi, Doogee, Jiayu - jak najbardziej, podpisuje się obiema rękoma. Broń boże coś pokroju Gooclever, MyPhone czy coś tam jeszcze co można kupić w sklepach dla idiotów (no oprócz MyPhone Axe i Hammer - naprawdę udane). Dziwi mnie to, że rasowe chinole raczej się nie psują (te z bardziej szanujących się marek) a te brandowane np. na MyPhone czy Gooclever na potęgę... |
|
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
GoClevera trzeba trafić dobrego. Mają kilka niefajnych modeli, ale spora część jednak trzyma się całkiem nieźle i opinie też ma dobre.
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
W Tym Huawei jest beznadziejne to, że albo masz 2 karty sim, albo kartę sim i kartę pamięci. oO
Jezu, ja już nie wiem... Na początku myślałam o XPERII Z3, teraz Huawei, ale też średni. No i sama nie wiem. Chcę Androida, ale nie wiem już czego mam szukać. Nie chcę jakiegoś super drogiego właśnie, ale myślę dać od 800 zł do 1200 - 1300 ? Edytowane przez Baas Czas edycji: 2015-08-19 o 12:16 |
|
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Xperie są całkiem niezłe, czemu ich nie rozważasz już? Albo tak jak było wspomniane wyżej Motoroli Moto którejś?
|
|
#3039 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa, naczytałam się, o tych pęknięciach tylnej obudowy i zrezygnowałam.
Motorola nie widzi mi się, patrzyłam na nie, opinie o nich są różne. Chciałabym DUAL SIM... |
|
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
No to z Dual Simów na Androidzie to może GoClever Insignia 500? Nie jest najgorszy, koło 400 zł teraz kosztuje. Jedyny problem, jaki zauważyłam i nie umiem ogarnać to z GPS - w ogóle nie nawiązuje kontaktu i nie może się zlokalizować. Poza tym nawet nawet, jak na tę półkę cenową sprawuje się świetnie.
Popatrzyłabym też za jakimiś MyPhone'ami, Xiaomi - te tańsze zazwyczaj mają dualsima.
|
|
#3042 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o Go, Pentagramy, Manty, Krugery i inne podobne wytwory mniejszych udziałowców - wszędzie są problemy z gwarancją. Nawet z MyPhonem, których serwis co prawda działa, ale ma tragiczne czasy napraw, sięgające i 3 miesięcy.
Jeśli chodzi o dual simy - nie oglądaj telefonów na allegro. Dlaczego? Po 1. Telefonów z dual simem wychodzi strasznie mało. Możesz to zaobserwować po ofertach operatorów/sklepów. Po 2. Większość telefonów z allegro to albo podróbki, albo odnawiane (zazwyczaj tylko z zewnątrz, w środku potrafi znaleźć się śniedź albo korozja). Po 3. Telefony sprowadzane spoza Europy, gdzie większość producentów (większość, nie wszyscy) respektuje tylko europejskie gwarancję ze sprawdzonych sklepów. Dodatkowo - co do duali, w zależności od półki cenowej. Z tych niższych klasycznych - wszelakie nokie, czy to 225 czy 220. Trochę lepsze - Trend Plus, S4 mini, Microsoft Lumia 535/640, Xperia M2. I te finalne - Xperia Z3, HTC One M8.
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak chyba zdecyduje się na Huawei P8 Lite. Jestem zwykłą kobietą, która potrzebuje nowego telefonu, lepszego od teraźniejszego. Obecnie posiadam LUMIE 625 i się czasem "muli", 3 razy mi się już zawiesiła, a po 12 minutach sama "odwiesiła" Znudził m isię po prostu ten telefon po 19 miesiącach użytkowania. Nie chcę na razie żadnej Lumii, poczytałam trochę o tym Huawei, popytałam osób, które go posiadają i chyba jednak się zdecyduje na niego.
Dużo nie wymagam, aparaty ma w miarę dobre 13 mpx i 5 mpx (tyle miałam w tylnym w Lumii), ma ten Dual sim (zależało mi na nim, ponieważ mam Plusa, a chciałam mieć 2 kartę z Virgin Mobile) No i ogólnie do takiego kobiecego, normalnego korzystania, chyba mi pasuje.... |
|
|
|
|
#3044 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o aparat - nie sugeruj się pikselami. Nokia 515 ma 5mpx, a robi dużo gorsze zdjęcia niż np. Trend Plus z 5mpx. Wniosek? Rozłożenie pikseli na centymetr kwadratowy oraz sama soczewka aparatu. S5 z 16mpx robi takie same jak Z1 z 21mpx. Liczby to nie warunek. Skąd masz brać telefon? W jakiej cenie?
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba podjadę do Media Markt, albo innego tego typu sklepu. tam chodzą do 969 zł do 999 zł ..
No ja oczekują od telefonu na chwilę obecną: - Dual Sim - Android (bo obecnie mam już dość WP, ale mieć ją nadal będę) - W miarę dobry aparat przedni i tylny, a te z opowieści osób, które go posiadają nie są złe Chyba tyle, cena nie jest duża,dlatego poważnie zastanawiam się na tym Huawei. |
|
|
|
|
#3047 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Bo może "rzucicie" jakimś telefonem na Androidzie i mnie olśni.
|
|
|
|
|
#3049 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#3050 |
|
Raczkowanie
|
Mam dla Ciebie propozycję - zrób tak, jak stwierdziłaś - pojedź do Media, podjedź też do Euro i jakichkolwiek innych sklepów. Spytaj o gwarancję, przede wszystkim jak jest respektowana. Sprawdź sobie ten telefon, sprawdź inny z podobnej półki cenowej. Niestety, mieszkasz kilkaset kilometrów na wschód, w innym wypadku byłbym w stanie skupić dla Ciebie jakiś telefon kilkadziesiąt/kilkaset złotych taniej.
Pomyśl też o tym, czy chcesz wymienić go za miesiąc, rok, czy dwa lata. Fajnie, jeśli telefon ma moduł LTE - wchodzi to powoli do Polski, nawet, jeśli nie korzystasz - może zaczniesz. Dodatkowo Virgin - często i gęsto mają dodatkowe bonusy na internet, np. teraz wakacyjna oferta 5gb w pakiecie za 29zł z minutami i smsami, dodatkowo obsługują LTE. Wrócisz - zdaj relacje, coś się doradzi.
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro popołudniu się wybiorę, obadam sytuację..
|
|
|
|
|
|
#3052 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3053 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma zasięgu niemal wszędzie. Taki play w wielu większych miastach nie ma, orange to samo. I mówię tu o miastach +100 tyś. mieszkańców. Co do darmowego LTE - większość jest na pół roku, albo do końca 2015, później trzeba będzie za to dodatkowo płacić.
I telefony z LTE w modelach są droższe od tych, które ich nie mają są. Porównaj sobie LG Leon a LG Spirit, S3 i S3 LTE, S4 i S4 LTE, itd.
|
|
#3054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.W mieście, w którym mieszkam 70k mieszkanców też mam wszędzie zasięg. A bardzo odczuwam większą predkość neta, także jest to wg mnie ważne kryterium.
|
|
|
#3055 |
|
Raczkowanie
|
Zasięg, a LTE to dwie odrębne sprawy. :P
Dodatkowo szybkość tego LTE. U mnie w Rybniku na Playu jest 4mb, gdzie np. w innych miejscowościach podczas delegacji dochodziło i do 40mb.
|
|
#3056 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Generalnie nie bierze się pod uwagę samsunga s4. s3 jeszcze tak ale s4 już jest zafajdany i nie ma ludzi z niego zadowolonych bo on płynnie to nie chodzi nawet czysty. a telefony z lte nie są dużo droższe i nie mówię o telefonach, które mają tak wygórowane ceny, że nijak się mają do jakości sprzętu.
|
|
|
|
|
|
#3057 |
|
Raczkowanie
|
S3 nawet w wersji LTE jest dużo gorszy od i9506.
A opinie o telefonach zazwyczaj wyrażają osoby, które nijak się na nich znają. Podstawowa wersja S4 miała touchwiza, który fakt faktem mulił, ale ani i9505 ani 9506 go nie posiadają.
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3059 |
|
Zadomowienie
|
@Baas
Rozumiem, że twoja Nokia 625 muliła i się zraziłaś do Windowsa, ale z recenzji które czytam o Microsoft Lumii 640 główną zaleta jest płynność systemu. Ludzie głównie chwalą, że fon działa szybko i lepiej od tych z androidem. Na androidzie to jest dopiero mulenie. Najlepiej poczytaj opinie o Lumii 640 [jest ich dużo pozytywnych ] i w sklepie zobacz jak działa. Edytowane przez bibi1234 Czas edycji: 2015-08-21 o 17:56 |
|
|
|
|
#3060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.

Są to zazwyczaj prywatne serwisiki firm sprowadzających
Nawet nie wiem czy któraś z tych firm podanych wcześniej ma serwis w Polsce...
oO

.