|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
Dziewczyny ale od marca tego roku w USC jest elektroniczny obieg dokumentów i jak np akt urodzenia jest potrzebny z innego miasta to oni go sobie sami komputerowo ściągają
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Tez nie wiem skąd ten problem u ciebie.
Bo prawda jest taka ze to trzeba się umówić. Idźcie do innego urzędu. My byliśmy wcześniej w innym i tez kij załatwilismy bo kierownika nie było. Co się dziś okazało tam było ich 5 i kierownik musiał być. ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Poza tym widzisz ze da się to załatwić. Bo nie ja pierwsza to tutaj robiłam. Dzięki temu Michał na porodowce będzie miał prawo do wiedzie się o stanie zdrowia dziecka i wgl nie bd obca osobą. Po porodzie on z dowodami moim i swoim może juz wszystko sam zalatwiac
|
#3423 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale się uśmiałam z tekstu Twojej kumpeli ![]() Cytat:
![]() Daj znać co ciekawego mówili u Ciebie w szkole rodzenia! Cytat:
![]() A ja nie rodzę, bo jeszcze odrostów nie pomalowałam ![]() Cytat:
![]() Co do pytań: 1. Ja mam wózek po córce, który swoje odleżał nieużywany. Mimo, że był dobrze zapakowany to i tak wyprałam całe wnętrze wózka. 2. Mam jeszcze z poprzedniej ciąży takie zwykłe, miękkie, chyba je kupowałam po 20-30 zł na allegro. Na początek wystarczą chyba, potem coś fajniejszego dokupię. Chociaż któraś z dziewczyn pisała o marce Carriwell i wydają się fajne, może się skuszę na jeden stamtąd. 3. Ja pewnie będę czasem Młodego kłaść na chwilę na brzuszek mimo kikuta, ale położyć go spać w takiej pozycji już chybabym się nie odważyła.. 4. Co do wanienki z Ikei to nie wiem, ja mam najzwyklejszą po córce. 5. Przewijak mam tylko na łóżeczku, nie wyobrażam sobie w nocy nosić dziecko do łazienki na zmianę pieluchy. Chyba, że masz miejsce, żeby mieć i tu i tu, to przy kąpieli pewnie Ci będzie wygodniej rozbierać i ubierać dziecko w łazience na przewijaku. 6. Ja nie nagrzewam, ale mamy malutką łazienkę i jest w niej generalnie ciepło. Przed spaniem (ale nie bezpośrednio po kąpieli) będę wietrzyć pokój, a ile będzie stopni to tyle będzie, nie zamierzam się sztywno stosować do ilości kresek na termometrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A coś się rysuje na ktg, są jakieś skurcze czy raczej cisza? |
|||||||
|
|
|
#3424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Akzi u nas na tym zadupiu jest tylko jednen usc i do tego nie ma kolejek ![]() Sprobuje tam zadzwonić i podpytac jeszcze raz. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Bosz ogladam na tvn style miasto kobiet i mowia o jedzeniu lozyska po porodzie...
|
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Zadzwoń . Jest nawet art na uznanie nienarodzonego dziecka
|
#3427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zreszta nie pierwszy raz sie z takim czyms spotykam bo w mojej pracy co rusz musialam sie spierac z bababi z wydzialow komunikacji ktore tez lubia sobie interpretowac przepisy jak im wygodnie. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jeszcze nie chce rodzic bo mam tą opryszczke. Która nie chce zejść za cholerę.
A chodzę jak pokraka ledwo bardzo ledwo ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Jak tym brzuchem oddychacie ?
|
#3429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jakoś daje rade, ale muszę mieć głowę wyżej niż zwykle aby brzuch mi nie przeszkadzał.
|
|
#3430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To jAk bedą dobre to proszę o info gdzie reczniki kupowane
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
ja zmieniam pozycje jak mi sie ciezko oddycha po prostu... najbardziej mnie to denerwuje jak chce spac a tu sie oddychac nie da i musze usiaść itd...
|
#3432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Na ktg wszystko w porządku, akurat leżałam pod takim który rejestruje tylko tętno, także o skurczach nic nie wiem. Teraz czekam na wizytę w poniedziałek i wtedy się wyjaśni co robimy.
Złaziłam sobie dzisiaj nogi do samej dupy, przychodzę ledwo żywa do domu i biorę się za obiad a tu nagle odpływ od zlewu się zepsuł i cala woda po skrobaniu ziemniaków w szafce pod zlewem i na kolanach dawaj to sprzątać... Poryczałam się ze zmęczenia i bezsilności. Głodna jestem jak wilk bo o 9 jadłam śniadanie ale już z tego wszystkiego na nic nie mam już ochoty. |
|
|
|
#3435 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam
mam dziś jakiś kiepski dzień, tak mnie wszyscy wkur..., że masakra, poryczałam się przez mamę, a potem jeszcze baba od której miałam coś kupić przez olx, już umówione na dzień i godzinę dzowni, że jednak nieaktualne idę nadrabiać Cytat:
ale co ja poradzę na to, że więcej nie przybieram, ale dziecko rozwija się prawidłowo ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- u mnie położna na sr właśnie mówiła, że w dniu tp jak nic się nie dzieje przychodzimy na ip robią ktg, lekarz decyduje czy ma się przyjść następnego dnia czy za 2 i tak przez tydzień, a na bodajże 8 dzień to kładą na patologię |
||
|
|
|
#3436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3437 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ho. Ja tez mam dzis dzien jakis z dupy. Wstalam rano o 8 po oczywiscie nocy w wiekszosci spedzonej w toalecie na siku. No i siedze o tej 8 tez na kiblu i robie siusiu i tak patrze na ta moja kabine... i tak mnie w☠☠☠☠ily te zacieki, ze poszlam po srodki do mycia, ubralam rekawiczki i w pizamach i z zapuchnietymi jeszcze oczami wypucowalam kabine. A jak juz kabina lsnila to dawaj reszte. I tak oto wypucowalam lazienke. Pozniej wpadla do mnie kolezanka - ciezarna gadula. Wyszla po 14 a zaraz po niej TZ wrocil z pracy. Nie mialam ani obiadu ani nic. Wiec pojechalismy sie tradycyjnie nazrec do maka.
W dzien bylam tez z ta kumpela w lumpie i za 13 zl kupilam sobie 2 pary dzinsow ale juz takie po ciazy. Jedne jak nowe a drugie 'marmurki' jeszcze z metka. Wiec sie skusilam. No i moja siostra ktora miala ten sam termin co ja jest juz dzis w szpitalu na oststnich badaniach i jutro ma cc wiec teraz cala rodzina bedzie czekac tylko na moje cudowne rozmnozenie, a do tego cos czuje jeszcze dluga droga
|
#3438 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Ja mam 15 ja chyba tyje od samego patrzenia na zarcie ![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() odnośnie pytań: 1. mam ten sam wózek i nic nie piorę 2. nie pomogę, mam mały biust i narazie znajoma kupiła mi w prezencie w primarku jak była o rozmiar większe niż mam takie zwykłe bawełniane bez żadnych usztywnień, będę się martwić i szukać jak zobaczę jak mi się biust zmieni 3. nam mówiła, że można na chwilę np. przed lub po kąpieli położyć, ale nic o spaniu nie mówiła, 4. nie pomogę odnośnie wanienki, jeśli chodzi o wiadro to nam np. położna odradzała, ale ile ludzi tyle opinii 5. nie dorobiłam się jeszcze przewijaka 6. nie planuję jakoś specjalnie nagrzewać, jeśli będę kąpać w pokoju to w takiej temp. jaka będzie, jeśli w łazience, a nie włączę jeszcze pieca to podgrzeję farelką jak sobie, gdy idę się kąpać (mam zimną łazienkę), niebędę wariować z tymi temp., niech się przyzwyczaja do warunków panujących w domu ![]()
|
|
|
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zależy, jak się chwyci.
Jej chodziło o coś takiego: ![]() albo takiego jak tu na 1. fotce: ![]() Hmm, jakby ci to wyjaśnić. Usiądź albo stań i oddychaj nosem tak, żebyś czuła, że unosi ci się brzuch a nie klatka piersiowa popróbuj. To można i nosem i ustami generalnie.Fajnie się dziś trafiło, bo mężowi zmienili zmianę w pracy i poszedł dopiero teraz tak że mogliśmy dzień spędzić razem poszliśmy na lody i na obiad do restauracji, gdzie mieliśmy wesele i zamówiliśmy jakieś dziwne wykwintne dania za które zapłaciliśmy fortunę, no ale trudno, rocznica jest tylko raz w roku Weszłam na chwilę do Reserved na dział dziecięcy i jak zobaczyłam ceny kurtek to się złapałam za głowę i ucieszyłam, że oba ciepłe kombinezony na zimę dla młodej kupiłam używane na allegro. 100zł za kurtkę dla niemowlaka na zimę. Trochę masakra. ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
A moja szwagierka, która też ma termin tak jak ja ma podobno urodzić w ciągu tygodnia - dwóch. Tak jej powiedział ginekolog. Więc raczej będzie przede mną moja ma dopiero 2,5 kg kruszynka, a tamten jej syn gotowy do wyjścia.
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
A ja boje sie wchodzic na wage...przytylam 14kg i waze 62...
Mam nadzieje ze szybko zrzuce w biodrach mam 10cm wiecej
|
|
|
|
#3442 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3443 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tego że chociaż ty spedzilas miło dzień bo reszta z nas to można podsumiwac że miała dziś hu..wy dzień:-( No a potem te kortki za pół ceny będą. ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Ja tylko śpię bez. Teraz chodzę w sportowych żeby nic nie cisnelo, ale bez raczej nie, bo boję sie że będę miala zwiski:-/
|
|
#3444 |
|
Rozeznanie
|
A ja się wkurzyłem dZisiaj w związku z budowa. Wczoraj o 16.30 były palisady i inne rzeczy na schody w 3 kolorach a dziś o 11 nie było w tym sklepie zestawu w żadnym kolorze.
A potem w leroy merlin odbieraliśmy drzwi i futryny- czekaliśmy 4 tyg. I wmawiaja ze nam przywiezli nam futryny 1go sierpnia. PokaZuje podpis ale nie mój (po za tym nie braliśmy transportu bo był do bardZo drogi) ani męża. Wyjasnilismy sprawę, bo dostarcZyli ale do osoby o takim samym nazwisku. Inne imię, ulica, miejscowość i data złożenia zamówienia. A mi babeczka wmawia bo od nich wyjechało......
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() ja mam jakąs faze od jakiegos czasu, gryzłabym jakies nietypowe rzeczy-węgiel albo krede :|
|
#3446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie. Trzymajcie kciuki bo dzisiaj zawijam sie z waliza do szpitala ale nie wiem co i jak. Albo konsultacja kardiologa albo tniemy.
|
|
#3448 |
|
Rozeznanie
|
szczęściarą to była moja teściowa, 4 ciąże, z chłopakami tyła 4-5 kg, a z córką 7 kg, ogólnie dzieci od 3 kg do 3,5kg i ogólnie chuda była, zaczęła tyć dopiero po 50
ale dla pocieszenia koleżanka z roboty przytyła w ciąży 30 kg, a jest chuda jak patyk, mówiła, że po pół roku od porodu zaczęła tracić kg i do roku już nie było widać, że była w ciąży i przytyła w niej aż tyle Edytowane przez ali_ma Czas edycji: 2015-08-21 o 17:59 |
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

) - nie ma go już godzinę.
Przeraża mnie ostatnio to wszystko, nie mogę się zebrać, żeby ogarnąć pokoik dla Dziudziusia, stoi szafa, komoda i łóżeczko ale jakichkolwiek dekoracji brak. Uprałam i uprasowałam już wszystko oprócz fotelika, bo boję się go rozebrać po waszych historiach. I słuchajcie pierzecie coś z wózka? Mam jedo fyna nowego i nie wiem czy coś trzeba prać czy nie
Torby już są spakowane, ostatnio już nawet były z nami na weekendzie u rodziców, ale się nie przydały na szczęście. Mam też kilka pytań do Was
Oglądałam już milion staników do karmienia, ale nie wiem na co się zdecydować. Szukam czegoś miękkiego, co da ładny kształt w miarę, a nie zrobi z piersi dwa stożki 

07.02.2015r.
: