Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-21, 15:16   #3421
olkka16
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Dziewczyny ale od marca tego roku w USC jest elektroniczny obieg dokumentów i jak np akt urodzenia jest potrzebny z innego miasta to oni go sobie sami komputerowo ściągają

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-21, 15:25   #3422
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Tez nie wiem skąd ten problem u ciebie.
Bo prawda jest taka ze to trzeba się umówić. Idźcie do innego urzędu. My byliśmy wcześniej w innym i tez kij załatwilismy bo kierownika nie było. Co się dziś okazało tam było ich 5 i kierownik musiał być.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Poza tym widzisz ze da się to załatwić. Bo nie ja pierwsza to tutaj robiłam. Dzięki temu Michał na porodowce będzie miał prawo do wiedzie się o stanie zdrowia dziecka i wgl nie bd obca osobą. Po porodzie on z dowodami moim i swoim może juz wszystko sam zalatwiac

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 15:25   #3423
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Nam też pokazywała jak oddychać przeponą i kazała ćwiczyć. Ja też czasami czuję, że młoda wtedy dostaje powera

Kupiłam sobie paczkę ciasteczek owsianych do szpitala na poród. Byłam w sklepie z kumpelą, ale się ze mnie śmiała "Stara, serio? Miesiąc przed terminem kupujesz ciastka na poród?"

Mój mąż pojechał "po chleb" (kupić mi kwiaty, mamy rocznicę ) - nie ma go już godzinę.
Wszystkiego naj z okazji rocznicy
Ale się uśmiałam z tekstu Twojej kumpeli Rzeczywiście z boku to wygląda idiotycznie, że na miesiąc wcześniej robi się zapasy

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Jak bardzo się ciesze(zabrzmię teraz jak piz@a) bo wczoraj wyprowadziła sie moja sąsiadka po prawej stronie. Czysta patologia z niej była. Waliła wińsko za wińskiem. A jak uprawiała sex to choby świnie zarzynali.
Tak potrafiła jęczeć czasami 2 godziny.
Teraz zobaczymy kto sie nowy wprowdzi.
Muszę sie dzisiaj doprowadzić do stanu oglądalności. Mam dzisiaj szkołe rodzenia . Juz sie nie moge doczekać.
Oby teraz trafili się lepsi sąsiedzi!
Daj znać co ciekawego mówili u Ciebie w szkole rodzenia!

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
A mnie mąż straszy, że mi brzuch opadł, znajoma wczoraj też powoedzialam, że nisko. A ja tam nie widzę żadnych zmian. Ciekawe co powie w środę lekarz. Mam nadzieję, że nie opadł bo ja mam jeszcze miesiąc czasu, a w środę wchodzi nowa ekipa budowlana- plan na dwa dni pracy ale chce to dopilnować.
Więc jakby to powiedzieć " nie rodzę bo mam remont"

A ja nie rodzę, bo jeszcze odrostów nie pomalowałam

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Hej, hej witam się ze wszystkimi Dokładnie za miesiąc mam termin porodu i zaczynam łapać stracha czy dam radę... Nie odzywam się, bo jakoś mi brak weny, ale podczytuję ciągle i jestem na bieżąco także gratuluję rozpakowanym! Przeraża mnie ostatnio to wszystko, nie mogę się zebrać, żeby ogarnąć pokoik dla Dziudziusia, stoi szafa, komoda i łóżeczko ale jakichkolwiek dekoracji brak. Uprałam i uprasowałam już wszystko oprócz fotelika, bo boję się go rozebrać po waszych historiach. I słuchajcie pierzecie coś z wózka? Mam jedo fyna nowego i nie wiem czy coś trzeba prać czy nie Torby już są spakowane, ostatnio już nawet były z nami na weekendzie u rodziców, ale się nie przydały na szczęście. Mam też kilka pytań do Was
1. Pierzecie coś z wózka? Mam jedo fyna nowego i nie wiem czy coś trzeba prać czy nie, zresztą nawet nie bardzo wiem jak miałabym to wszystko rozebrać...
2. Jakie polecacie staniki do karmienia, bo to jedyna rzecz, której nie mam do szpitala. Mam duży, ciężki biust, bardzo o niego dbałam do tej pory i nie chcę do teraz zaniedbać Oglądałam już milion staników do karmienia, ale nie wiem na co się zdecydować. Szukam czegoś miękkiego, co da ładny kształt w miarę, a nie zrobi z piersi dwa stożki Na później, jak już wszystko się unormuje mam upatrzone staniki z Alles Mama z fiszbiną, ale właśnie czegoś miękkiego bezfiszbinowego, godnego polecenia poszukuję.
3. Czy u Was w szkole rodzenia też mówili o tym, żeby dziecko już po powrocie do domu ze szpitala kłaść na jedno spanie na brzuchu mimo kikuta pępowinowego? Wczoraj nam tak położna powiedziała i byłam bardzo zdziwiona.
4. Czy polecacie wanienkę z Ikei dla maluszka? Chciałam wiadro, ale mnie wszyscy straszą, że dziecko utopię, a poza tym nie wolno podobno moczyć kikuta, więc na samym początku Tummy tub i tak odpada...
5. Gdzie macie swoje przewijaki? Łazienka czy pokój dzidzi? Ja mam miejsce tu i tu i nie wiem na co się zdecydować: przewijak w łazience na pralce, przewijak na łóżeczku czy może półko przewijak - za duży wybór jak dla mnie, poza tym brak doświadczenia i nie wiem co się sprawdzi najlepiej...
6. Jak planujecie nagrzewać pomieszczenie do kapania? Bo wczoraj położna mówiła, że kąpiemy i przewijamy w 24 stopniach a kładziemy dzidziusia spac w 19 i zastanawiam się jak tego dokonać

Aaaaa tak w ogóle to wzięłam udział w konkursie na jednym z mamusiowych blogów i pierwszy raz w życiu wygrałam i to nie byle co, bo laktator lovi prolactis, strasznie się ciesze i czekam na przesyłkę Jeden duży wydatek mam z głowy
Gratulacje wygranej, super sprawa!
Co do pytań:
1. Ja mam wózek po córce, który swoje odleżał nieużywany. Mimo, że był dobrze zapakowany to i tak wyprałam całe wnętrze wózka.
2. Mam jeszcze z poprzedniej ciąży takie zwykłe, miękkie, chyba je kupowałam po 20-30 zł na allegro. Na początek wystarczą chyba, potem coś fajniejszego dokupię. Chociaż któraś z dziewczyn pisała o marce Carriwell i wydają się fajne, może się skuszę na jeden stamtąd.
3. Ja pewnie będę czasem Młodego kłaść na chwilę na brzuszek mimo kikuta, ale położyć go spać w takiej pozycji już chybabym się nie odważyła..
4. Co do wanienki z Ikei to nie wiem, ja mam najzwyklejszą po córce.
5. Przewijak mam tylko na łóżeczku, nie wyobrażam sobie w nocy nosić dziecko do łazienki na zmianę pieluchy. Chyba, że masz miejsce, żeby mieć i tu i tu, to przy kąpieli pewnie Ci będzie wygodniej rozbierać i ubierać dziecko w łazience na przewijaku.
6. Ja nie nagrzewam, ale mamy malutką łazienkę i jest w niej generalnie ciepło. Przed spaniem (ale nie bezpośrednio po kąpieli) będę wietrzyć pokój, a ile będzie stopni to tyle będzie, nie zamierzam się sztywno stosować do ilości kresek na termometrze

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Czy wy tez tak macie ze organizm odrzuca ciezkie zarcie np. miecho obiadowe w stylu schaboszczak ziemniory itp? Ja od kilku dni mam wstret do takich zestawow. Jem lekko.wlasciwiwie to owoce troszke warzyw jakis jogurt pszenny chlebek. Brzuch mi zmalal i bardziej opadl.Mam czuja ze rozpakuje sie w przeciagu tygodnia.
Ja też ostatnio nie mogę jeść jakichś ciężkich posiłków, w ogóle nie bardzo mam apetyt. Raczej z rozsądku jem.

Cytat:
Ja byłam u doradcy laktacyjnego na pogadance i nam Pani bardzo doświadczona akurat mówiła, że podnoszenie do odbicia, jeśli da nam to spokój wewnętrzny, to możemy podnosić, ale przy kp nie jest konieczne. Jeśli się karmi tylko kp to mówiła, że często będzie tak że się nawet nie odbije. Ale wiadomo, że dziecku lepiej będzie jak ponosimy pionowo, bo jak sami się najemy i położymy od razu to też się wszystko tam kotłuje
Dokładnie, szczególnie na początku moja bardzo rzadko odbijała przy kp. Nosiliśmy ją do odbicia (o ile nie zasnęła przy karmieniu), ale to bardziej dla spokoju, że może jej będzie lepiej na brzuszku, ale Młoda zazwyczaj miała te zabiegi gdzieś

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Leżę pod tym ktg i mały szaleje jak nigdy, kopie w sondę i ucieka wciąż mały spryciarz wie ze go mamusia szpieguje hihi

A coś się rysuje na ktg, są jakieś skurcze czy raczej cisza?
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 15:27   #3424
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
A gadałas z kierownikiem?

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Ja bym zadzwoniła do tego urzędu gdzie będziesz rodziła i wszystko się wypytala.
Nie, nie gadałam. Poszlismy tam z doskoku przy okazji. Moj tz przyjal ze tak ma byc i ma wyrabane. Twierdzi ze szukam problemu.
Akzi u nas na tym zadupiu jest tylko jednen usc i do tego nie ma kolejek
Sprobuje tam zadzwonić i podpytac jeszcze raz.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-21, 15:30   #3425
Małgosia89
Zakorzenienie

Bosz ogladam na tvn style miasto kobiet i mowia o jedzeniu lozyska po porodzie...

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 15:30   #3426
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Zadzwoń . Jest nawet art na uznanie nienarodzonego dziecka

wymianki
Stary 2015-08-21, 15:31   #3427
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Tez nie wiem skąd ten problem u ciebie.
Bo prawda jest taka ze to trzeba się umówić. Idźcie do innego urzędu. My byliśmy wcześniej w innym i tez kij załatwilismy bo kierownika nie było. Co się dziś okazało tam było ich 5 i kierownik musiał być.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Poza tym widzisz ze da się to załatwić. Bo nie ja pierwsza to tutaj robiłam. Dzięki temu Michał na porodowce będzie miał prawo do wiedzie się o stanie zdrowia dziecka i wgl nie bd obca osobą. Po porodzie on z dowodami moim i swoim może juz wszystko sam zalatwiac
Dlatego tez chialam to teraz zalatwic. Ale jak widac co urzad to sobie interpretuja przepisy jak chca!
Zreszta nie pierwszy raz sie z takim czyms spotykam bo w mojej pracy co rusz musialam sie spierac z bababi z wydzialow komunikacji ktore tez lubia sobie interpretowac przepisy jak im wygodnie.

Stary 2015-08-21, 15:38   #3428
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ja tez jeszcze nie chce rodzic bo mam tą opryszczke. Która nie chce zejść za cholerę.
A chodzę jak pokraka ledwo bardzo ledwo

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Jak tym brzuchem oddychacie ?

wymianki
Stary 2015-08-21, 15:50   #3429
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Nie, nie gadałam. Poszlismy tam z doskoku przy okazji. Moj tz przyjal ze tak ma byc i ma wyrabane. Twierdzi ze szukam problemu.
Akzi u nas na tym zadupiu jest tylko jednen usc i do tego nie ma kolejek
Sprobuje tam zadzwonić i podpytac jeszcze raz.

U nas podobnie takie zadupie i pindzie w urzędzie wiecznie z miną po co pani przyszła...

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Bosz ogladam na tvn style miasto kobiet i mowia o jedzeniu lozyska po porodzie...
Fujjjj
Cytat:
Ja tez jeszcze nie chce rodzic bo mam tą opryszczke. Która nie chce zejść za cholerę.
A chodzę jak pokraka ledwo bardzo ledwo

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Jakoś daje rade, ale muszę mieć głowę wyżej niż zwykle aby brzuch mi nie przeszkadzał.
Stary 2015-08-21, 15:50   #3430
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Zaczynam mieć dość powoli :/

Przyszły mi ręczniki do szpitala. Właśnie się piorą ciekawa jestem jakie będą.
Jak będą dobrze wodę wpijac to zamówię jeszcze kilka bo cena przystępna.

Brakuje mu jeszcze kapci jakiś japonek pod prysznic i lewatywy.

To jAk bedą dobre to proszę o info gdzie reczniki kupowane
Stary 2015-08-21, 15:51   #3431
party_girl7
Zakorzenienie

ja zmieniam pozycje jak mi sie ciezko oddycha po prostu... najbardziej mnie to denerwuje jak chce spac a tu sie oddychac nie da i musze usiaść itd...
Stary 2015-08-21, 15:54   #3432
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj z okazji rocznicy
Ale się uśmiałam z tekstu Twojej kumpeli Rzeczywiście z boku to wygląda idiotycznie, że na miesiąc wcześniej robi się zapasy

Oby teraz trafili się lepsi sąsiedzi!
Daj znać co ciekawego mówili u Ciebie w szkole rodzenia!

A ja nie rodzę, bo jeszcze odrostów nie pomalowałam

Gratulacje wygranej, super sprawa!
Co do pytań:
1. Ja mam wózek po córce, który swoje odleżał nieużywany. Mimo, że był dobrze zapakowany to i tak wyprałam całe wnętrze wózka.
2. Mam jeszcze z poprzedniej ciąży takie zwykłe, miękkie, chyba je kupowałam po 20-30 zł na allegro. Na początek wystarczą chyba, potem coś fajniejszego dokupię. Chociaż któraś z dziewczyn pisała o marce Carriwell i wydają się fajne, może się skuszę na jeden stamtąd.
3. Ja pewnie będę czasem Młodego kłaść na chwilę na brzuszek mimo kikuta, ale położyć go spać w takiej pozycji już chybabym się nie odważyła..
4. Co do wanienki z Ikei to nie wiem, ja mam najzwyklejszą po córce.
5. Przewijak mam tylko na łóżeczku, nie wyobrażam sobie w nocy nosić dziecko do łazienki na zmianę pieluchy. Chyba, że masz miejsce, żeby mieć i tu i tu, to przy kąpieli pewnie Ci będzie wygodniej rozbierać i ubierać dziecko w łazience na przewijaku.
6. Ja nie nagrzewam, ale mamy malutką łazienkę i jest w niej generalnie ciepło. Przed spaniem (ale nie bezpośrednio po kąpieli) będę wietrzyć pokój, a ile będzie stopni to tyle będzie, nie zamierzam się sztywno stosować do ilości kresek na termometrze

Ja też ostatnio nie mogę jeść jakichś ciężkich posiłków, w ogóle nie bardzo mam apetyt. Raczej z rozsądku jem.

Dokładnie, szczególnie na początku moja bardzo rzadko odbijała przy kp. Nosiliśmy ją do odbicia (o ile nie zasnęła przy karmieniu), ale to bardziej dla spokoju, że może jej będzie lepiej na brzuszku, ale Młoda zazwyczaj miała te zabiegi gdzieś

A coś się rysuje na ktg, są jakieś skurcze czy raczej cisza?
Ja mam dwa biustonosze z Carriwell i są rewelacyjne! Mięciutkie i nigdzie nie uwierają. Mam jedną L i M. Bo z moim rozmiarem jestem na pograniczu M i L. Noszę je już teraz szczególnie do spania z wkładkami bo mi potrafi nocą pociec. Uważam ich zakup za dobrze wydane pieniądze, choć nie są najtańsze. Dla porównania mam też dwa klasyczne bawełniane "stożki " i one po nocy wszędzie mnie uwierają i odciskują.
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 16:25   #3433
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
ja zmieniam pozycje jak mi sie ciezko oddycha po prostu... najbardziej mnie to denerwuje jak chce spac a tu sie oddychac nie da i musze usiaść itd...
Chodzi mi o to przeponowe oddychanie
Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Ja mam dwa biustonosze z Carriwell i są rewelacyjne! Mięciutkie i nigdzie nie uwierają. Mam jedną L i M. Bo z moim rozmiarem jestem na pograniczu M i L. Noszę je już teraz szczególnie do spania z wkładkami bo mi potrafi nocą pociec. Uważam ich zakup za dobrze wydane pieniądze, choć nie są najtańsze. Dla porównania mam też dwa klasyczne bawełniane "stożki " i one po nocy wszędzie mnie uwierają i odciskują.

wymianki
Stary 2015-08-21, 16:28   #3434
owieczkaa
Zakorzenienie

Na ktg wszystko w porządku, akurat leżałam pod takim który rejestruje tylko tętno, także o skurczach nic nie wiem. Teraz czekam na wizytę w poniedziałek i wtedy się wyjaśni co robimy.

Złaziłam sobie dzisiaj nogi do samej dupy, przychodzę ledwo żywa do domu i biorę się za obiad a tu nagle odpływ od zlewu się zepsuł i cala woda po skrobaniu ziemniaków w szafce pod zlewem i na kolanach dawaj to sprzątać... Poryczałam się ze zmęczenia i bezsilności. Głodna jestem jak wilk bo o 9 jadłam śniadanie ale już z tego wszystkiego na nic nie mam już ochoty.
Stary 2015-08-21, 16:40   #3435
ali_ma
Rozeznanie

Witam
mam dziś jakiś kiepski dzień, tak mnie wszyscy wkur..., że masakra, poryczałam się przez mamę, a potem jeszcze baba od której miałam coś kupić przez olx, już umówione na dzień i godzinę dzowni, że jednak nieaktualne to po chu... się umawia, przez nią przepadło mi inne ogłoszenie

idę nadrabiać

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Party
A rozszerzyły Ci się biodra? Mnie o 10 cm w obwodzie.

Sandrusia
To są kompresy zelowe. Chyba wcześniej już pisałam o tym bo polozna polecala. Kupiłam sobie dwa takie.

Fajnie, że mały przybiera. Oj to chyba miska biustonosza spora ja mam D, mam nadzieję, że nie wywali na E...

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Mamcia
No przed ciążą 59 kg teraz 66. Ale najniższy spadek w ciąży był do 54.5 ale ginekolog i polozna mówia że organizm najpierw nadrobil straty do prawidłowej wagi a potem dopiero ciazowe kg. Według nich powinnam przybrac 11-16 kg a tu 7....
ja też przytyłam 7 kg i mnie moja gin opierdziela, że za mało ale co ja poradzę na to, że więcej nie przybieram, ale dziecko rozwija się prawidłowo

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Nie denerwuj mnie, ją bym chciała taki brzuszek jak Ty. A mnie ludzie pytaja czy to 7/8 miesiąc...
mam to samo , w tygodniu spotkałam znajomą, której nie widziałam z dobry rok, też jest w ciąży, brzuch dwa razy taki jak mój, ale pytam na kiedy termin, mówi koniec października i z tekstem, "Ty to pewnie koniec roku", a ja "nie połowa września" jakie było jej zdziwienie

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
U mnie kazali w tp zgłosić się na ktg i jak się nic nie dzieje to pewnie się przychodzi na ktg co 2-3 i wtedy kontroluja.
Ciekawe jeszcze jak moja gin to widzi i co ona mi powie.
u mnie położna na sr właśnie mówiła, że w dniu tp jak nic się nie dzieje przychodzimy na ip robią ktg, lekarz decyduje czy ma się przyjść następnego dnia czy za 2 i tak przez tydzień, a na bodajże 8 dzień to kładą na patologię
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 16:40   #3436
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Na ktg wszystko w porządku, akurat leżałam pod takim który rejestruje tylko tętno, także o skurczach nic nie wiem. Teraz czekam na wizytę w poniedziałek i wtedy się wyjaśni co robimy.

Złaziłam sobie dzisiaj nogi do samej dupy, przychodzę ledwo żywa do domu i biorę się za obiad a tu nagle odpływ od zlewu się zepsuł i cala woda po skrobaniu ziemniaków w szafce pod zlewem i na kolanach dawaj to sprzątać... Poryczałam się ze zmęczenia i bezsilności. Głodna jestem jak wilk bo o 9 jadłam śniadanie ale już z tego wszystkiego na nic nie mam już ochoty.
Biedna
Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
Witam
mam dziś jakiś kiepski dzień, tak mnie wszyscy wkur..., że masakra, poryczałam się przez mamę, a potem jeszcze baba od której miałam coś kupić przez olx, już umówione na dzień i godzinę dzowni, że jednak nieaktualne to po chu... się umawia, przez nią przepadło mi inne ogłoszenie

idę nadrabiać

ja też przytyłam 7 kg i mnie moja gin opierdziela, że za mało ale co ja poradzę na to, że więcej nie przybieram, ale dziecko rozwija się prawidłowo

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

mam to samo , w tygodniu spotkałam znajomą, której nie widziałam z dobry rok, też jest w ciąży, brzuch dwa razy taki jak mój, ale pytam na kiedy termin, mówi koniec października i z tekstem, "Ty to pewnie koniec roku", a ja "nie połowa września" jakie było jej zdziwienie
Szczęściara z tą wagą, ja już 12kg na plusie...
Stary 2015-08-21, 16:45   #3437
agu23gda
Wtajemniczenie

Hej ho. Ja tez mam dzis dzien jakis z dupy. Wstalam rano o 8 po oczywiscie nocy w wiekszosci spedzonej w toalecie na siku. No i siedze o tej 8 tez na kiblu i robie siusiu i tak patrze na ta moja kabine... i tak mnie w☠☠☠☠ily te zacieki, ze poszlam po srodki do mycia, ubralam rekawiczki i w pizamach i z zapuchnietymi jeszcze oczami wypucowalam kabine. A jak juz kabina lsnila to dawaj reszte. I tak oto wypucowalam lazienke. Pozniej wpadla do mnie kolezanka - ciezarna gadula. Wyszla po 14 a zaraz po niej TZ wrocil z pracy. Nie mialam ani obiadu ani nic. Wiec pojechalismy sie tradycyjnie nazrec do maka.

W dzien bylam tez z ta kumpela w lumpie i za 13 zl kupilam sobie 2 pary dzinsow ale juz takie po ciazy. Jedne jak nowe a drugie 'marmurki' jeszcze z metka. Wiec sie skusilam.

No i moja siostra ktora miala ten sam termin co ja jest juz dzis w szpitalu na oststnich badaniach i jutro ma cc wiec teraz cala rodzina bedzie czekac tylko na moje cudowne rozmnozenie, a do tego cos czuje jeszcze dluga droga
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 16:48   #3438
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:

Szkoda ze nie mialas tego lepszego ktg ale moze do niedzieli sie cos ruszy
wspolczucia, wredna umywalka! Znam to uczucie bezsilnosci jak mi sie z tym bolacym krzyzem wypierdzielila suszarka z ciuchami i wszytko pospadalo ja sama w chacie noz wylam ze zlosci jak dziecko!

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Witam

idę nadrabiać :

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

u mnie położna na sr właśnie mówiła, że w dniu tp jak nic się nie dzieje przychodzimy na ip robią ktg, lekarz decyduje czy ma się przyjść następnego dnia czy za 2 i tak przez tydzień, a na bodajże 8 dzień to kładą na patologię
Dzisiaj chyba jakies takie fluidy bo ktora tu pisze to ma h** dzien

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Biedna

Ja mam 15 ja chyba tyje od samego patrzenia na zarcie

Stary 2015-08-21, 16:53   #3439
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Hej, hej witam się ze wszystkimi Dokładnie za miesiąc mam termin porodu i zaczynam łapać stracha czy dam radę... Nie odzywam się, bo jakoś mi brak weny, ale podczytuję ciągle i jestem na bieżąco także gratuluję rozpakowanym! Przeraża mnie ostatnio to wszystko, nie mogę się zebrać, żeby ogarnąć pokoik dla Dziudziusia, stoi szafa, komoda i łóżeczko ale jakichkolwiek dekoracji brak. Uprałam i uprasowałam już wszystko oprócz fotelika, bo boję się go rozebrać po waszych historiach. I słuchajcie pierzecie coś z wózka? Mam jedo fyna nowego i nie wiem czy coś trzeba prać czy nie Torby już są spakowane, ostatnio już nawet były z nami na weekendzie u rodziców, ale się nie przydały na szczęście. Mam też kilka pytań do Was
1. Pierzecie coś z wózka? Mam jedo fyna nowego i nie wiem czy coś trzeba prać czy nie, zresztą nawet nie bardzo wiem jak miałabym to wszystko rozebrać...
2. Jakie polecacie staniki do karmienia, bo to jedyna rzecz, której nie mam do szpitala. Mam duży, ciężki biust, bardzo o niego dbałam do tej pory i nie chcę do teraz zaniedbać Oglądałam już milion staników do karmienia, ale nie wiem na co się zdecydować. Szukam czegoś miękkiego, co da ładny kształt w miarę, a nie zrobi z piersi dwa stożki Na później, jak już wszystko się unormuje mam upatrzone staniki z Alles Mama z fiszbiną, ale właśnie czegoś miękkiego bezfiszbinowego, godnego polecenia poszukuję.
3. Czy u Was w szkole rodzenia też mówili o tym, żeby dziecko już po powrocie do domu ze szpitala kłaść na jedno spanie na brzuchu mimo kikuta pępowinowego? Wczoraj nam tak położna powiedziała i byłam bardzo zdziwiona.
4. Czy polecacie wanienkę z Ikei dla maluszka? Chciałam wiadro, ale mnie wszyscy straszą, że dziecko utopię, a poza tym nie wolno podobno moczyć kikuta, więc na samym początku Tummy tub i tak odpada...
5. Gdzie macie swoje przewijaki? Łazienka czy pokój dzidzi? Ja mam miejsce tu i tu i nie wiem na co się zdecydować: przewijak w łazience na pralce, przewijak na łóżeczku czy może półko przewijak - za duży wybór jak dla mnie, poza tym brak doświadczenia i nie wiem co się sprawdzi najlepiej...
6. Jak planujecie nagrzewać pomieszczenie do kapania? Bo wczoraj położna mówiła, że kąpiemy i przewijamy w 24 stopniach a kładziemy dzidziusia spac w 19 i zastanawiam się jak tego dokonać

Aaaaa tak w ogóle to wzięłam udział w konkursie na jednym z mamusiowych blogów i pierwszy raz w życiu wygrałam i to nie byle co, bo laktator lovi prolactis, strasznie się ciesze i czekam na przesyłkę Jeden duży wydatek mam z głowy
gratuluję wygranej

odnośnie pytań:
1. mam ten sam wózek i nic nie piorę
2. nie pomogę, mam mały biust i narazie znajoma kupiła mi w prezencie w primarku jak była o rozmiar większe niż mam takie zwykłe bawełniane bez żadnych usztywnień, będę się martwić i szukać jak zobaczę jak mi się biust zmieni
3. nam mówiła, że można na chwilę np. przed lub po kąpieli położyć, ale nic o spaniu nie mówiła,
4. nie pomogę odnośnie wanienki, jeśli chodzi o wiadro to nam np. położna odradzała, ale ile ludzi tyle opinii
5. nie dorobiłam się jeszcze przewijaka
6. nie planuję jakoś specjalnie nagrzewać, jeśli będę kąpać w pokoju to w takiej temp. jaka będzie, jeśli w łazience, a nie włączę jeszcze pieca to podgrzeję farelką jak sobie, gdy idę się kąpać (mam zimną łazienkę), niebędę wariować z tymi temp., niech się przyzwyczaja do warunków panujących w domu
Stary 2015-08-21, 17:02   #3440
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Ale przecież przodem siw nie powinno bo nw bioderka źle to wplywa
Chyba zależy, jak się chwyci.
Jej chodziło o coś takiego:

albo takiego jak tu na 1. fotce:

Cytat:
Hmm, jakby ci to wyjaśnić. Usiądź albo stań i oddychaj nosem tak, żebyś czuła, że unosi ci się brzuch a nie klatka piersiowa popróbuj. To można i nosem i ustami generalnie.

Fajnie się dziś trafiło, bo mężowi zmienili zmianę w pracy i poszedł dopiero teraz tak że mogliśmy dzień spędzić razem poszliśmy na lody i na obiad do restauracji, gdzie mieliśmy wesele i zamówiliśmy jakieś dziwne wykwintne dania za które zapłaciliśmy fortunę, no ale trudno, rocznica jest tylko raz w roku

Weszłam na chwilę do Reserved na dział dziecięcy i jak zobaczyłam ceny kurtek to się złapałam za głowę i ucieszyłam, że oba ciepłe kombinezony na zimę dla młodej kupiłam używane na allegro. 100zł za kurtkę dla niemowlaka na zimę. Trochę masakra.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość

No i moja siostra ktora miala ten sam termin co ja jest juz dzis w szpitalu na oststnich badaniach i jutro ma cc wiec teraz cala rodzina bedzie czekac tylko na moje cudowne rozmnozenie, a do tego cos czuje jeszcze dluga droga
Aż mi głupio bo ja akurat mam dziś bardzo miły dzień

A moja szwagierka, która też ma termin tak jak ja ma podobno urodzić w ciągu tygodnia - dwóch. Tak jej powiedział ginekolog. Więc raczej będzie przede mną moja ma dopiero 2,5 kg kruszynka, a tamten jej syn gotowy do wyjścia.
Stary 2015-08-21, 17:02   #3441
Małgosia89
Zakorzenienie

A ja boje sie wchodzic na wage...przytylam 14kg i waze 62...
Mam nadzieje ze szybko zrzuce w biodrach mam 10cm wiecej

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:06   #3442
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Tak, miekki bez fiszbin. Ba, jesli sie da, to w ogole bez chodze, bo to poprawia krazenie w piersiach
ja też często chodzę bez, przed ciążą też, bo mnie staniki wkurzają i jak tylko przychodziłam do domu to się przebierałam, ale, że to poprawia krążenie to nie wiedziałam
Stary 2015-08-21, 17:16   #3443
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Chyba zależy, jak się chwyci.
Jej chodziło o coś takiego:

albo takiego jak tu na 1. fotce:

Hmm, jakby ci to wyjaśnić. Usiądź albo stań i oddychaj nosem tak, żebyś czuła, że unosi ci się brzuch a nie klatka piersiowa popróbuj. To można i nosem i ustami generalnie.

Fajnie się dziś trafiło, bo mężowi zmienili zmianę w pracy i poszedł dopiero teraz tak że mogliśmy dzień spędzić razem poszliśmy na lody i na obiad do restauracji, gdzie mieliśmy wesele i zamówiliśmy jakieś dziwne wykwintne dania za które zapłaciliśmy fortunę, no ale trudno, rocznica jest tylko raz w roku

Weszłam na chwilę do Reserved na dział dziecięcy i jak zobaczyłam ceny kurtek to się złapałam za głowę i ucieszyłam, że oba ciepłe kombinezony na zimę dla młodej kupiłam używane na allegro. 100zł za kurtkę dla niemowlaka na zimę. Trochę masakra.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Aż mi głupio bo ja akurat mam dziś bardzo miły dzień

A moja szwagierka, która też ma termin tak jak ja ma podobno urodzić w ciągu tygodnia - dwóch. Tak jej powiedział ginekolog. Więc raczej będzie przede mną moja ma dopiero 2,5 kg kruszynka, a tamten jej syn gotowy do wyjścia.
Gratulacje rocznicy i tego że chociaż ty spedzilas miło dzień bo reszta z nas to można podsumiwac że miała dziś hu..wy dzień:-(
No a potem te kortki za pół ceny będą.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
A ja boje sie wchodzic na wage...przytylam 14kg i waze 62...
Mam nadzieje ze szybko zrzuce w biodrach mam 10cm wiecej
Ty kruszynko. Ja ważę 84 kg czylu prawie 20+

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
ja też często chodzę bez, przed ciążą też, bo mnie staniki wkurzają i jak tylko przychodziłam do domu to się przebierałam, ale, że to poprawia krążenie to nie wiedziałam
Ja tylko śpię bez. Teraz chodzę w sportowych żeby nic nie cisnelo, ale bez raczej nie, bo boję sie że będę miala zwiski:-/
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:38   #3444
malaja86
Rozeznanie

A ja się wkurzyłem dZisiaj w związku z budowa. Wczoraj o 16.30 były palisady i inne rzeczy na schody w 3 kolorach a dziś o 11 nie było w tym sklepie zestawu w żadnym kolorze.
A potem w leroy merlin odbieraliśmy drzwi i futryny- czekaliśmy 4 tyg. I wmawiaja ze nam przywiezli nam futryny 1go sierpnia. PokaZuje podpis ale nie mój (po za tym nie braliśmy transportu bo był do bardZo drogi) ani męża. Wyjasnilismy sprawę, bo dostarcZyli ale do osoby o takim samym nazwisku. Inne imię, ulica, miejscowość i data złożenia zamówienia. A mi babeczka wmawia bo od nich wyjechało......
Stary 2015-08-21, 17:38   #3445
mysza007
Zakorzenienie

Witam się

ja mam jakąs faze od jakiegos czasu, gryzłabym jakies nietypowe rzeczy-węgiel albo krede :|

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:47   #3446
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
to mi najgorzej oddycha się jak siedzę, najłatwiej w pozycji leżącej lub półleżącej, ale czytając Was widzę, że tylko mi dobrze oddycha się na leżąco
Stary 2015-08-21, 17:55   #3447
bianeczkaa
Zakorzenienie

Jestem po wizycie. Trzymajcie kciuki bo dzisiaj zawijam sie z waliza do szpitala ale nie wiem co i jak. Albo konsultacja kardiologa albo tniemy.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:56   #3448
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Biedna

szczęściarą to była moja teściowa, 4 ciąże, z chłopakami tyła 4-5 kg, a z córką 7 kg, ogólnie dzieci od 3 kg do 3,5kg i ogólnie chuda była, zaczęła tyć dopiero po 50

ale dla pocieszenia koleżanka z roboty przytyła w ciąży 30 kg, a jest chuda jak patyk, mówiła, że po pół roku od porodu zaczęła tracić kg i do roku już nie było widać, że była w ciąży i przytyła w niej aż tyle

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-08-21 o 17:59
Stary 2015-08-21, 18:00   #3449
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Trzymajcie kciuki bo dzisiaj zawijam sie z waliza do szpitala ale nie wiem co i jak. Albo konsultacja kardiologa albo tniemy.
Trzymam

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-08-21, 18:05   #3450
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
oj to kciuki!!! i czekamy na wieści od Ciebie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości