Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-21, 18:53   #4801
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Czyli tajemnica została odkryta. Wg 1 kalkulatora jestem jeszcze w 6 miesiącu, wg innego już w 7.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Ja już od jakiegoś czasu nie odkurzam. Jak chcę zrobić coś szybko, macica daje znać, że przeginam.

ehh no ja odkurzam, bo przy kocie to non stop jakieś kłaki się toczą po ziemi trochę mi już przeszło, ale z jakiegoś wyjścia wieczorem rezygnujemy
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Nie mam toxo!!! Poprzedni wynik byl błędny, teraz oba wyszły ujemne.
super
Cytat:
Mam pytanie o polożna. Zapisałyście sie i odwiedzają was w domu??? Ja chyba sie zgłosze bo nurtuje mnie jedną sprawa
ja się zapiszę, jak przeprowadzimy się na nowe mieszkanie
Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Karoseria, niedługo się przekonam♥ ja się juz doczekać niemoge a wy?
ja też mega
Stary 2015-08-21, 19:01   #4802
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
U mnie strach jest przede wszystkim jak starszak zareaguje, czy będzie zazdrosny itd. jak nachodzą mnie takie mysli to po chwili pukam się w głowę ze nie tylko ja będę miała więcej niż jedno dziecko, i ludzie sobie radzili, radzą i radzić będą, także szybko mi przechodzi
U mnie tez ale ja się jeszcze boję, ze nie bede mogla poswiecic wystarczajaco duzo czasu ani jednemu ani drugiemu dziecku i ze sie nie rozdwoje i co wtedy? Dodatkowo, chociaz wiem, ze to glupie boje sie ze nie pokocham drugiej coreczki tak jak pierwszej i ze bede niesprawiedliwa... Nie wspomnę o zwyczajny strach o to, czy dam rade fizycznie
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 19:05   #4803
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Ludzie, jak stoją z boku to im się wydaje, że to jeszcze tyleeee czasu, ale prawda jest taka, że to zleci w mig i wtedy wszystko na ostatnią chwilę kompletować to będzie jakiś horror, tym bardziej, że brzuch wielki, człowiek zmęczony i w ogóle. Kompletuj i nie słuchaj innych
Sprzedawcy też dużo bardziej nachalnie wciskają produkty w zatrważających ilościach. Ostatnio widziałam, jak sprzedawca namawiał panią na końcówce ciąży na niefunkcjonalny wózek i nosidło dla noworodka (z niepolecanych wisiadeł).

Cytat:
Mam pytanie o polożna. Zapisałyście sie i odwiedzają was w domu??? Ja chyba sie zgłosze bo nurtuje mnie jedną sprawa
Zapisałam się, ale teraz nie odwiedza mnie w domu. Odwiedzi po porodzie.
Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
ja się zapiszę, jak przeprowadzimy się na nowe mieszkanie
A już wiesz, gdzie będziecie mieszkać? Mam namiary na fajne miejsce, w którym są położne z Rydygiera, dzielą się rejonami.

Mam pytanie do dziewczyn, które mają wózki. Dużo czasu zajęło Wam wybranie tego jedynego?
Jestem jakaś dziwna, bo żaden nie spasował mi tak w 100%.
Jutro jedziemy oglądać wózki w trzecim sklepie, w jakim byliśmy.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 19:11   #4804
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Poziomkowa89, mój zawsze bez pieluchy musiał obsikac wszystko, siusiak w gore i jazda ciekawe czy dziewczynki tez tak "broją"
O to mogą sobie przybić pionę nawet jeśli dziewczynki tez to chociaz na ciebie to nie poleci

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 19:14   #4805
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja się boję, że nie podołam z tą dietą... I trudno będzie mi się przestawić na tryb jedzenia co 3h... Ja jem po prostu jak zgłodnieję i czasem po obiedzie mogę 4-5h nie jeść... A jak tylko pomyślę, że dieta mi nie pomoże i będę musiała brać insulinę to już w ogóle mam doła...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 19:18   #4806
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które mają wózki. Dużo czasu zajęło Wam wybranie tego jedynego?
Ja szukałam już 2 lata przed ciążą, a to dlatego, że myślałam, że szybko zajdę. No i miałam różne jazdy z okresem. Raz nawet spóźniał się 3 tygodnie. No więc co chwilę byłam pewna, że jestem w ciąży i szukałam wózka Firmę miałam wybraną wcześniej, model też, ale teraz wyszła nowość i czekamy na opinie. Jeśli będą niezbyt dobre, mamy już wybrany wózek ten jakiś czas temu. No i wybraliśmy już dawno, a na początku ciąży pojechaliśmy go obejrzeć na żywo. Na wakacjach spodobał mi się jeszcze inny wózek u kogoś, ale w sklepie, gdy mogłam przetestować go po swojemu, nie był już taki fajny. Tą nowość też oglądaliśmy i jest ok. Ale wszystko zależy od opinii użytkowników

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-08-21 o 19:23
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 19:27   #4807
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
A już wiesz, gdzie będziecie mieszkać? Mam namiary na fajne miejsce, w którym są położne z Rydygiera, dzielą się rejonami.

tak wiem i myślałam, żeby wybrać położną z najbliższej przychodni. Powinnam wybrać ze szpitala? A Ty masz wybraną położną z którą będziesz rodziła i później będzie Cię odwiedzała czy to 2 różne osoby? Jestem zielona w tych wszystkich sprawach organizacyjnych...

My wybraliśmy dość szybko, już chyba w czerwcu się zdecydowaliśmy, a byliśmy tylko w jednym sklepie. Mam nadzieję, że się nie zawiedziemy.
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja się boję, że nie podołam z tą dietą... I trudno będzie mi się przestawić na tryb jedzenia co 3h... Ja jem po prostu jak zgłodnieję i czasem po obiedzie mogę 4-5h nie jeść... A jak tylko pomyślę, że dieta mi nie pomoże i będę musiała brać insulinę to już w ogóle mam doła...
dasz radę na pewno pomyśl sobie że to dla dobra córeczki i będzie Ci łatwiej
Stary 2015-08-21, 19:28   #4808
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Sprzedawcy też dużo bardziej nachalnie wciskają produkty w zatrważających ilościach. Ostatnio widziałam, jak sprzedawca namawiał panią na końcówce ciąży na niefunkcjonalny wózek i nosidło dla noworodka (z niepolecanych wisiadeł).
Gdy jeszcze wahałam się, co do wózka i nie byłam na etapie czytania opinii, facet w sklepie też wciskał nam wózek, który ma bardzo słaby serwis i jest awaryjny. Ładny, funkcjonalny, itp, ale na tym się kończy. Jak 1 osobie coś się popsuje i ma problem z gwarancją, mogę to przełknąć. Wiadomo, że nigdy nie zdarza się, że wszystko zawsze działa bez problemu i 100 % ludzi jest zadowolonych. Po to jest gwarancja, by w razie czego z niej skorzystać. Ale jak użytkownicy wymieniają wciąż te same awarie (nie ograniczam się do 1 tylko forum) i wszyscy piszą, że naprawa trwała tygodniami i trzeba było się wykłócać, rezygnuję od razu, choćby wózek był pokryty złotem i sam przewijał malucha.

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-08-21 o 19:36
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 20:02   #4809
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
dasz radę na pewno pomyśl sobie że to dla dobra córeczki i będzie Ci łatwiej
Wiem, dla niej muszę się poświęcić Mam nadzieję, że dieta wystarczy.

Idziemy jak burza z tymi postami Niedługo dojdziemy do 5 tysięcy Jeśli srebrna_smuga do tego czasu się nie pojawi to ja mogę założyć nowy wątek Oczywiście jeśli nie macie nic przeciwko

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-21, 20:12   #4810
Soul89
Zadomowienie

Dziewczyny chyba wredota mi się włączyła 😑 znowu byłam w tesco na zakupach. Wszedzie pełno ludzi do kas. Więc znowu stoję w kolejce z PIERWSZEŃSTWEM i tak stoję i kwitnę, aż mi się w pewnym momencie gorąco zrobiło, ale ciul stoję dalej. Nagle obok mnie ryje się kobitka ze starszą panią na wózku, ja stwierdziłam, że skoro nikt mnie z widocznym brzuchem nie zauważa, to ja tymbardziej starszej pani nie widzę (robi mi się coraz cieplej). A tu nagle kasjerka do babki, że tej pani na wózku należy się pierwszeństwo bo to specjalna kasa i zaprasza na początek. No kur.. Zagotowałam się totalnie i z gębą na kasjerkę, że jakoś mnie nie zauważyła a stoję w tej pieprzonej kolejce 15 minut 😈. Ona do mnie z jakimiś pretensjami, babka od wózka zafuczała, suma sumarum kasjerka mnie skasowała wcześniej, ale jak ja mam tak się denerwować to to chrzanię, i nie wiem czy jakiegoś 'zażalenia' nie skrobnę, bo moim zdaniem skoro jest jedna kasa z pierwszeństwem na 50 to ta osoba która siedzi na niej powinna zwracać szczególną uwagę kto stoi w kolejce, a nie wybiórczo.. Ehh z tego wszystkiego aż mnie głowa rozbolała 😢

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 20:18   #4811
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Poznanianko, dobry pomysł

Soul, na pewno nie powiedziałabym, że to było wredne, bardzo dobrze ze zwrocilas uwagę, jeszcze tego brakowało żebyś kogoś w kolejce przepuszczala a Ciebie nikt...

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-21, 20:23   #4812
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się boję, że nie podołam z tą dietą... I trudno będzie mi się przestawić na tryb jedzenia co 3h...
Może mniejsze porcje i przypomnienie co do godziny posiłku?
Wiem, ze jest trudno, ale to na pewno pomoże. Wyniki będą lepsze

Cytat:
tak wiem i myślałam, żeby wybrać położną z najbliższej przychodni. Powinnam wybrać ze szpitala? A Ty masz wybraną położną z którą będziesz rodziła i później będzie Cię odwiedzała czy to 2 różne osoby? Jestem zielona w tych wszystkich sprawach organizacyjnych...
Akurat moja położna nie przyjmuje porodów (jest od noworodków).
Początkowo myślałam, że do porodu opłacę położną, ale teraz jest mi wszystko jedno z kim.

Nie musi być ze szpitala, ważne żeby miała sensowne poglądy. Sporo moich znajomych narzekało, że albo położna uprawiała marketing szeptany "Ten emolient beznadziejny, a ten basen z zajęciami dla noworodków polecam", albo miała inne poglądy (rodzice nastawieni na karmienie piersią, a ona wciska mleko modyfikowane). Sprawdź, czy u Ciebie te położne są sensowne

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba wredota mi się włączyła �� znowu byłam w tesco na zakupach. Wszedzie pełno ludzi do kas. Więc znowu stoję w kolejce z PIERWSZEŃSTWEM i tak stoję i kwitnę, aż mi się w pewnym momencie gorąco zrobiło, ale ciul stoję dalej. Nagle obok mnie ryje się kobitka ze starszą panią na wózku, ja stwierdziłam, że skoro nikt mnie z widocznym brzuchem nie zauważa, to ja tymbardziej starszej pani nie widzę (robi mi się coraz cieplej).
Trochę nie kumam sensu zabierania starszej osoby na wózku na takie zakupy - chyba dla kasy pierwszeństwa.

Co do samych kas pierwszeństwa - niestety nie wszędzie ciąża jest traktowana jako uprzywilejowana. Dwa - trzeba się dopraszać od początku, ludzie stojący w takiej kasie bulwersują się, że chcesz skorzystać. Trzy - sama rzadko korzystam, bo okazuje się, że w zwykłej kasie lub na samoobsługowej będzie szybciej.

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2015-08-21 o 20:25
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 20:27   #4813
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
dasz radę. insuliny się nie bój, ja dostałam insulinę mimo tego ze dieta zaczynała skutkować, tylko poprostu zaczęłam spadać z wagi.

jeśli chodzi o aplikowanie insuliny to naprawdę nawet tego nie czuć.. ja wczoraj odstawiałam cyrki, uciekałam żeby nie dać się wkuć a jak już mi mama wkuła to sie zaczelam smiac, jaka jestem głupia. bardziej boli mierzenie glukometrem, serio. a insulina to dla dobra dziecka, zeby odciążyć jego malutki organizm, który zbija cukier za mamusie, bo mamusia nie wyrabia.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-21, 20:31   #4814
poznanianka1990
Zakorzenienie

Soul89, wcale Ci się nie dziwię, skoro kasa z pierwszeństwem to powinna na wszystkich stojących w kolejce zwracać uwagę, co za baba

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-21, 20:33   #4815
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Może mniejsze porcje i przypomnienie co do godziny posiłku?
Wiem, ze jest trudno, ale to na pewno pomoże. Wyniki będą lepsze

Akurat moja położna nie przyjmuje porodów (jest od noworodków).
Początkowo myślałam, że do porodu opłacę położną, ale teraz jest mi wszystko jedno z kim.

Nie musi być ze szpitala, ważne żeby miała sensowne poglądy. Sporo moich znajomych narzekało, że albo położna uprawiała marketing szeptany "Ten emolient beznadziejny, a ten basen z zajęciami dla noworodków polecam", albo miała inne poglądy (rodzice nastawieni na karmienie piersią, a ona wciska mleko modyfikowane). Sprawdź, czy u Ciebie te położne są sensowne

Trochę nie kumam sensu zabierania starszej osoby na wózku na takie zakupy - chyba dla kasy pierwszeństwa.

Co do samych kas pierwszeństwa - niestety nie wszędzie ciąża jest traktowana jako uprzywilejowana. Dwa - trzeba się dopraszać od początku, ludzie stojący w takiej kasie bulwersują się, że chcesz skorzystać. Trzy - sama rzadko korzystam, bo okazuje się, że w zwykłej kasie lub na samoobsługowej będzie szybciej.
Też w większości korzystam z samoobsługowych, ale trafiłam na mega zatrzęsienie i nawet tam była dłuuga kolejka. Skoro nie zwracają uwagi kto stoi w kolejce to nie powinni wieszać wielkich billboardów, że to jest kasa z pierwszeństwem. Już pracując tyle lat w handlu przekonałam się, że ludzie są wredni, ale nie sądziłam, że będąc w ciąży ludzie będą na mnie spoglądać jak na dziwoląga 😕

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Stary 2015-08-21, 20:48   #4816
Poziomkowa89
Zakorzenienie

I ja sie dzis wkurzyłam przy kasie. Stoję chyba dziesiąta, zrobiło mi sie duszno i słabo, bo chodzić to ok, ale takie stanie mnie wykancza, no i juz prawie jestem przy taśmie a tu mi jakis stary dziad sie wpycha!!! No normalnie bylam w szoku, bo moge przemilczeć ze wszyscy maja w dupie ciężarne i ok niech nie przepuszczaja, ale takie cos?? Zaczęłam sie drzeć na cały sklep (jak nie ja) ten dziadyga na to, ze on ma tylko dwa piwa a ja cały wozek( mialam moze z 15 produktów) to juz calkiem szlag mnie trafił i pognałam smroda na koniec kolejki. Dawno mnie nikt tak nie wkurzył:p

Cytat:
Wiem ze to trudne ale w sumie malo juz zostało a moze nie bedzie tak zle i lekarz zaleci tylko większą uwagę na posiłki bo ty chyba masz lekko przekroczone?

Cytat:
Wiem, dla niej muszę się poświęcić Mam nadzieję, że dieta wystarczy.

Idziemy jak burza z tymi postami Niedługo dojdziemy do 5 tysięcy Jeśli srebrna_smuga do tego czasu się nie pojawi to ja mogę założyć nowy wątek Oczywiście jeśli nie macie nic przeciwko
Dobra myśl!

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 20:51   #4817
poznanianka1990
Zakorzenienie

Poziomkowa89, za tydzień w piątek mam wizytę u diabetologa, zobaczymy co mi powie. Przekroczony miałam tylko drugi wynik (po 2h) - miałam 157, a norma jest - i tu są w sumie dwie - bo jedna do 140, a dla ciężarnych do 153 (zgłupiałam, bo jedne źródła podają tak, a drugie tak).

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-21, 20:52   #4818
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Poziomkowa89, za tydzień w piątek mam wizytę u diabetologa, zobaczymy co mi powie. Przekroczony miałam tylko drugi wynik (po 2h) - miałam 157, a norma jest - i tu są w sumie dwie - bo jedna do 140, a dla ciężarnych do 153 (zgłupiałam, bo jedne źródła podają tak, a drugie tak).
ja miałam przekroczony 1szy wynik, i endokrynolog mi powiedział we wtorek na wizycie, że dużo diabetologów nie uznaje tego pierwszego wyniku tylko patrzą na drugi. moja najwidoczniej uznaje, skoro zaliczyła mnie do grona cukrzyków ciążowych

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-21, 21:10   #4819
wonderka
Zadomowienie

Cornflower_girl dzięki za linka.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 21:27   #4820
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mi po ziemniakach mega skacze cukier, ja nie wiem jak się obejdę bez nich 3 mce jeszcze najbardziej po ziemniakach ;/

ja mam krotkodzialajaca rano przed sniadaniem 2jednostki, i dlugodzialajaca o 21:30 tez 2 jednostki. ale ustawiam na penie 3, bo mama mi powiedziala ze jedna jednostka zostaje w igle.

super wiadomosc od tej neonatolog

a jeszcze mam pytanie, owoce jesz ? ja jem jako 'podwieczorek' o 17, np dzis jablko. w sumie dzis zjadlam po 2 sniadaniu 2 sliwki jeszcze ;P

ja nie slodze herbaty w ogole od 3 lat już więc dla mnie to nie problem ;d
Jem, ale tylko do południa. Potem mi nie wolno. Jabłka, arbuzy, jagody, jeżyny, maliny.

Kawy nigdy nie słodziłam, a herbaty nie piję w ciąży. Nie wchodzi mi
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 21:43   #4821
wonderka
Zadomowienie

Śpiąca jestem dzisiaj jak mały bobas.
Fajnie, że linkujecie smoczki i butelki, skopiuję zakupy po was, ja tam się nie znam i nie wiem co kupić.

Ktoś się pytał o wózek,ja się chyba zdecydowałam cybex balios m.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 09:02   #4822
Amelia16
Zadomowienie

Dziewczyny gratuluję wczorajszych wizyt Jeju jakie już duże wasze maluszki.. Moja z niecałym kilogramem wydaje mi się ciągle taka malutka
Poziomkowa bardzo się cieszę, że jednak nie ma toxo

I dziękuję za rady odnośnie tego drzewa na ścianie, zasugeruję się i chyba faktycznie daruję sobie te ciemnobrązowe listki, domaluję tylko ze dwa ptaszki może w ciemnym fiolecie, nie będzie tak się wyróżniał jak czekolada
Stary 2015-08-22, 09:48   #4823
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba wredota mi się włączyła 😑 znowu byłam w tesco na zakupach. Wszedzie pełno ludzi do kas. Więc znowu stoję w kolejce z PIERWSZEŃSTWEM i tak stoję i kwitnę, aż mi się w pewnym momencie gorąco zrobiło, ale ciul stoję dalej. Nagle obok mnie ryje się kobitka ze starszą panią na wózku, ja stwierdziłam, że skoro nikt mnie z widocznym brzuchem nie zauważa, to ja tymbardziej starszej pani nie widzę (robi mi się coraz cieplej). A tu nagle kasjerka do babki, że tej pani na wózku należy się pierwszeństwo bo to specjalna kasa i zaprasza na początek. No kur.. Zagotowałam się totalnie i z gębą na kasjerkę, że jakoś mnie nie zauważyła a stoję w tej pieprzonej kolejce 15 minut 😈. Ona do mnie z jakimiś pretensjami, babka od wózka zafuczała, suma sumarum kasjerka mnie skasowała wcześniej, ale jak ja mam tak się denerwować to to chrzanię, i nie wiem czy jakiegoś 'zażalenia' nie skrobnę, bo moim zdaniem skoro jest jedna kasa z pierwszeństwem na 50 to ta osoba która siedzi na niej powinna zwracać szczególną uwagę kto stoi w kolejce, a nie wybiórczo.. Ehh z tego wszystkiego aż mnie głowa rozbolała 😢
Następnym razem proponuję bez nerwów, na spokojnie, podejść do kasjerki od razu, powiedzieć, że jesteś w ciąży i czy możesz podejść bez kolejki Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby któraś z pań się nie zgodziła.
A co do zażalenia... panie na kasie zarabiają grosze i robią na akord. Tak naprawdę, to nie powinny nawet głowy znad taśmy odrywać, żeby było szybciej :/ Może wcale nie ze złej woli Cię "nie zauważyła" ?

Cytat:

Czy to oznacza, że starsze osoby na wózkach już nie mają prawa wyjść do ludzi?
Tolerancja dla kobiet w ciąży, ale brak tolerancji dla osób starszych? hmmm
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 10:12   #4824
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Następnym razem proponuję bez nerwów, na spokojnie, podejść do kasjerki od razu, powiedzieć, że jesteś w ciąży i czy możesz podejść bez kolejki Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby któraś z pań się nie zgodziła.
A co do zażalenia... panie na kasie zarabiają grosze i robią na akord. Tak naprawdę, to nie powinny nawet głowy znad taśmy odrywać, żeby było szybciej :/ Może wcale nie ze złej woli Cię "nie zauważyła" ?

Ja wszystko rozumiem, serio, że ruch, że nawał ludzi, ale akurat w tym sklepie nigdy nie spotkałam się z przepuszczeniem kogokolwiek do kasy pierwszeństwa, nawet jak takiego mega ruchu nie było. Panie wydają się, że za karę tam siedzą 😮,no ale ja nie jestem konfliktowa, nie robiłam akcji z moim poprzednim pracodawcą, kiedy mnie po kilku latach nagle zeolnił, bo ciąża. To tu też nie będę wytaczać dział.

Aparatka od 15.04.2013
Stary 2015-08-22, 10:16   #4825
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluję wczorajszych wizyt Jeju jakie już duże wasze maluszki.. Moja z niecałym kilogramem wydaje mi się ciągle taka malutka
Poziomkowa bardzo się cieszę, że jednak nie ma toxo

I dziękuję za rady odnośnie tego drzewa na ścianie, zasugeruję się i chyba faktycznie daruję sobie te ciemnobrązowe listki, domaluję tylko ze dwa ptaszki może w ciemnym fiolecie, nie będzie tak się wyróżniał jak czekolada
moja też miała niecały kilogram w poniedziałek, jestem w 27tc 949 g ważyła konkretnie

🤍

Stary 2015-08-22, 10:16   #4826
fasterka90
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczyny
Ja zawsze jakoś trafiam,że jest mała kolejka i wolne miejsce w autobusie :p ale wczoraj zanim wypatrzyłam wolne miejsca to ludzie nos za szybę,w gazetę,telefon, cokolwiek...

Mieliśmy dzisiaj jechać na 50tke mamy tz ale totalnie nie czuje się na siłach, dość długa podróż komunikacją publiczną, mi się co chwile brzuch napina, plecy bolą, siku co chwile... Trochę mi głupio,teściowa pewnie sobie swoje myśli,sama 5 ciąż przetrwała pewnie bez takiego biadolenia. A z drugiej strony już lekarz wczoraj na mnie krzyczał że mam się nie porównywać do innych,że każda ciąża jest inna i mam prawo czuć się gorzej...
Amelia ja bym widziała te ptaszki właśnie w jakiś żywych kolorach może niebieski, zielony

W poniedziałek będę już zamawiać łóżeczko i materac, może nawet dzisiaj komodę -zdecydowaliśmy się na tą 3w1-komoda,wanna i przewijak, drogie to ale zdaje się solidne i potem zostanie zwykła komoda. W przyszły weekend przyjedzie mama żeby kupić wózek więc już przygotowania pełną parą i zastanawiam się czy malować pokój czy nie,czy jak malować to tylko malować czy zdzierać tapety,gładzić itd...
Meble będą białe, pościel i dodatki będą róż, turkus i granatowo białe zygzaki... Ściany teraz są żółte, taki piaskowy żółty,chciałam jasny szary,co myślicie? Zostawić...? Czy malować?
Chciałabym juz wszystko poustawiać,zacząć prać i wszystko juz na półkach układać a zanim pomalujemy to już znowu 2tyg conajmniej...
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 10:31   #4827
agne19s
Zadomowienie

Hej dziewczyny odebrałam wyniki glukozy i wyglądają tak. Na czczo 56, po godzinie 100 a po dwóch 91...
Stary 2015-08-22, 10:48   #4828
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny odebrałam wyniki glukozy i wyglądają tak. Na czczo 56, po godzinie 100 a po dwóch 91...
Ogólnie dobre, ale na czczo chyba za mało, tzn poniżej normy.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-22, 11:10   #4829
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
zdecydowanie za mało na czczo, norma jest od 70. w ogóle to niskie wyniki, może masz hipoglikemię ? zadzwoń do gin lepiej.

🤍

Stary 2015-08-22, 11:15   #4830
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Ogólnie dobre, ale na czczo chyba za mało, tzn poniżej normy.

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
zdecydowanie za mało na czczo, norma jest od 70. w ogóle to niskie wyniki, może masz hipoglikemię ? zadzwoń do gin lepiej.
Wizytę mam w czwartek więc wtedy to skonsultuje. Ale zmartwilam się trochę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości