Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-21, 21:55   #1051
gossip_girl21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6

A potem zas beda mi sie ☠☠☠☠☠☠☠y snić 🙈🙈🙈

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 21:58   #1052
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
A potem zas beda mi sie ☠☠☠☠☠☠☠y snić 🙈🙈🙈
Po harrym? :p
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 22:01   #1053
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Po harrym? :p
Noo ja z tych bojących sie 😅

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-08-21, 22:01   #1054
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dzisiaj miałam dziwna akcje na spacerze, najpierw zaczepił mnie jakis dziadek i zaglądał do wózka, ze piekna córka i stwierdził, ze za 7 tys dni wyjdzie za maz hmm
A potem trzej kolesie przebrani w damskie podomki, jeden z kaskiem sex instruktor, drugi z wiankiem, chciał mnie po rękach całować no kabaret normalnie
Oblicz kiedy to bedzie i zapisz datę

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 22:09   #1055
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Też tak robię. I myślę że łatwiej jest olewac post kogoś kto narzeka niż taki w którym ktoś o tobie pisze. No ale znów zaraz będzie ze wolność słowa. I ta babska złośliwość.
Bo wolność słowa powinna kończyć się tam gdzie zaczyna się wolność słowa innego człowieka. Czyli nie obrazamy się i siebie za swoje poglądy.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 22:09   #1056
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Upatrzylam 3 spacerówki ale każda ma nieprzekladane siedzisko no i tylko przodem do kier jazdy... Kiedy byście przesadzily malucha w taka? Chrzestna mi mówi że ona swoje córy od 4mies wozila w mc larenie właśnie przodem i nic się nie działo. No nie wiem trochę się obawiam ze spoglądać miałabym tylko przez okienko w budce.. Co sądzicie na ten temat?

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Hehe ja ogólnie staram się nie narzekać ale kto wie 😉

😘 no tak po raz kolejny sprawdza się że łatwiej idąc z wizkiem jest polubić jakieś zdj niż napisać 😁😉 u Cb jakieś nowe problemy czy dalej syt z rodzicami Cie męczy?
mają podwójne lub małe kółka więc to nie moja bajka niestety:/
Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Tak. Do pediatry. Na stronę zdrowa. .. idę prywatnie bo jakbym chciała czekać do września to bym zwariowala do tego czasu

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Taka przychodnia. Ona jest luxmedu wiec pewnie Ci nie na NFZ Majka pierwszeństwo

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Dziękuję Kochana bardzo :-*
Oj to zdrówka dla Olafa. 9września?? Ja to nawet dzwonić nie muszę-przez neta się umawiam na następny dzień a jak potrzebuje tego dnia to po prostu jadę a pediatra przyjmuje mi dziecko pomiędzy umówionymi (jeśli chore, bo zdrowe to muszę się umówić)
Zmieniaj pediatrę, serio!
Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
W ogole skumajcie jaka mam akcje aktualnie u mojego M w pracy jest zatrudniona taka jedna dziewczyna.. Tajka. Nie jakas piekna, ale ladna. Laska ma cale.. 18 lat. I co robi? Przystawia mi sie do meza dacie jakas rade co z nia zrobic? Bo nie wiem czy smiac sie czy przejmowac. Moj tz ma 34 lata, kompletnie nie wyglada (z zachowabia czasem tez bym nie powiedziala heh.. ) ale bez jaj! Dzwoni do niego ci chwila pytac o jakies ☠☠☠☠☠☠☠y, chce zeby ja zabieral do pracy ze soba (mieszka na naszej dzielnicy) i w ogole.. Ja juz zaxzelam sibie zartowac do eM ze za stary dla niej jest he a on sie wkurza na mnie ze jak moge w oge tak myslec i ze kicha nas ponad wszystko.. A laska dalej wydzwania, co patrze na telefon, kto dzwoni, kto pisze? MING. Wszedzie ona. mnie omija szerokim lukiem, z daleka mi macha no kuzwa kino, a jak musiala mnie obslugiwac to byla mega zestresowana... Nie wiem co z nia poczac czy olac sprawe?

Wierze ze eM nie zrobilby nic glupiego, kochamy sie bardzo mocno, ale ja i tak uwazam ze facet to tylko FACET
ja bym odebrała telefon i jej powiedziała. Przygotowała wcześniej jeśli nie umiesz na żywo i potem nie słuchać tłumaczeń tylko się rozłączyć

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
U nas córka dziwnie grzeczna wieczorami od rana jest gorsza niż wieczorem, coś jej się pozmieniało
Sukienkę od krawcowej odebrałam - super przerobiła - mama posiedziała z Bubeńką bo Tż jakąś imprezę pożegnalną ma w pracy, średnio mi się to podoba ale mówił już wcześniej, ciekawe w jakim stanie wroci.. he Byłam też u spowiedzi - ksiądz pytał czy radia Maryja słucham i Tv Trwam oglądam mowię ze nie mam małe dziecko i nic nie oglądam - to kazał mi w tle prasowania, gotowania i opieki puszczać radio Maryja heh A jak niemam radia to niech mąż załatwi he he

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Fajny bardzo muszę zapisać
co za ksiądz
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Chyba Maciek zassal smoka
to chyba dobrze?
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hej!
U nas dzis średni dzien, corcia grzeczna tylko jak byłam obok, nie mogła sie niczym zając dłużej i sie głośno domagała mojej uwagi inaczej jeczenie plus turbodrzemki, jedna tylko 2h zrobiła a ja z nia hehe
A jak sie przebudziła to wielki ryk, ze ona głodna matko mowie Wam chyba na pol osiedla, nie wiedziałam nawet, ze ona tak umie płakać

Kamilove-fajnie, ze jesteś wózki super, a podoba mi sie naj nr 2 i 3
zapisuje od ilu m dziecko moze w takim jeździć?

Cashmere-ja myśle, ze to nie skaza u Was, u nas tez było ulewanie, szorstkie uda i śluz w kupce, od 2 tyg wszystko minęło a nabiał wciąż jem przy skazie sa objawy na buźce

Karola-Sylwia dobrze radzi haha

viola-zdrówka dla Ady
Dobrze, ze juz po spowiedzi Ksiadz mistrz

Domima-głowa do gory, szybko Olaf bedzie zdrowy jak rybka

Czy Ząbkowanie moze isc etapami np jeden dzien marudy potem kilka cud miód?
Jak dzis posmarowałam dentinoxem i pomasowalam dziaselka to było widać duże szczescie wiec moze to te zeby :/
może tak być. Przynajmniej u nas tak było/jest
Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Moj z 3w1 na sniegu nie dawal rady ale ja mieszjam na osiedlu domków gdzie nie wszedzie chodniki wiec lipa. Teraz będą albo sanki (mam takie ze spiworkiem, oparciem i pchaczem) albo wózek na wyjazdy. Miejsce w bagażniku mam ale nie chce dźwigać a jak gdzues jedziemy to tego kiejsca zawsze za mało hehe
pewnie że każdy ma inne proiorytety. Ja mam parter a w bagażniku dużo miejsca Najwyżej potem zmienie na jeszcze inny jak się okaże że miałaś rację Ale przy synku cały czas byłam na tym dużym wózku i sobie bardzo chwaliłam.
Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Haha gdzieś Ty chodziła?

Juz dwie osoby z rodziny i przyjaciółka mi odradzily typowa parasolke ze względu na te plastikowe koła które nie dają rady na naszych świetnych chodnikach czy w parku. Zresztą mam obiecana parasolke od kogoś, a to ze ciężka to akurat u nas nie problem bo mieszkam póki co na parterze.
Kosztuje niecałe 600 zł. Kciuki za nową pracę Tz!

My mamy nie fajny wózek 3w1 ( coneco kangoo), tzn ogólnie to fajny bo się łatwo prowadzi i zgrabny i ładny jest, ale ta amortyzacja, a właściwie jej brak bardzo mnie wkurza.
Cytat:
No a ja lubię takie ciemne właśnie. Ale jeszcze będę myśleć nad tym turkusem kto wie daj znać jak oblukasz na żywo!
pewnie że dam znać!!

My jutro całą rodziną na wesele do Bydgoszczy jedziemy! Mam nadzieje że będzie fajnie. Z noclegiem więc jak nie to się wykręcę małą i pójdę do pokoju poczytać książkę:P:P Wesele rodziny od strony M więc i teściowa będzie
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 22:10   #1057
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Mlody dzis zrobil dwa razy kupke (jesli mozna to tak nazwac) samym sluzem
Przez jakies trzy dni dolewalam sobie zwykle mleko do kawy, bo chcialam sprawdzic juz czy bedzie ok. A on zaczal mocno ulewac, pozniej takie szorstkie uda mu sie zrobily, a teraz ten sluz
To pewnie powiazane, jak myslicie? To moze byc skaza bialkowa? Skore na buzi ma ladna.
azs, skaza, uczuelenie
U nas tez niestety po mleku gorzej, teraz bylam na ostrej diecie, wczoraj zjadlam muffinke, bo nie wytrzymalam, a robilam z Maja, bo mnie prosila i co dzis zaognione placki na twarzy

Cytat:
\
Asterixa widzielismy, o szybci i wsiekli chetnie obejrze, dziekuje
znalazlam kontynuacje niezgodnej - zbuntowana, a podobał mi się ten film.
fajny film zbuntowana, ja czytalam niestety wszystkie tomy i wiem jak sie skonczy

Cytat:
Mam, robiliśmy już podejście do niej ale jest za ciężka prawie 11kg i nie dam rady jej wnieść mając Nadie na ramieniu, złożyć zresztą też nie bo trzeba nacisnąć jednocześnie dwa guziczki 😞 jest nowa dlatego chciałam ja sprzedać razem z resztą i kupić już coś co będzie mi odpowiadało pod względem wagi i składania no ale te siedzisko... Nie wiem co robić. Mąż mówi żebym się może przemeczyla z tą spacerówka z 2mies ale nie wiem sama bo już będzie wtedy używana, wartość spadnie wiadomo. No ale 2 miesięce Jeszcze jeździć w foteliku też nam się nie widzi...
hehe moj tak samo ma, nie pozwala mi spacerowki wyjac z folii i tez chcemy inna kupic tzn. maclarena kupujemy i tylko sie pyta czy juz mozemy ten wozek sprzedac
Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
A na którym piętrze mieszkasz ? Ja wózek zostawiam w piwnicy i nie mam problemu z wnoszeniem

Pójdę do rossmanna wywołać zdjęcia Będa na miejscu i też nie drogo
u nas 4 piwnice na caly blok

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Do klubu narzekających mam
tez chce

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
a czemi taki klub? to juz tutaj nie narzekamy? :P
mozesz narzekac, ale lepiej idz od razu do psychologa

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
W ogole skumajcie jaka mam akcje aktualnie u mojego M w pracy jest zatrudniona taka jedna dziewczyna.. Tajka. Nie jakas piekna, ale ladna. Laska ma cale.. 18 lat. I co robi? Przystawia mi sie do meza dacie jakas rade co z nia zrobic? Bo nie wiem czy smiac sie czy przejmowac. Moj tz ma 34 lata, kompletnie nie wyglada (z zachowabia czasem tez bym nie powiedziala heh.. ) ale bez jaj! Dzwoni do niego ci chwila pytac o jakies ☠☠☠☠☠☠☠y, chce zeby ja zabieral do pracy ze soba (mieszka na naszej dzielnicy) i w ogole.. Ja juz zaxzelam sibie zartowac do eM ze za stary dla niej jest he a on sie wkurza na mnie ze jak moge w oge tak myslec i ze kicha nas ponad wszystko.. A laska dalej wydzwania, co patrze na telefon, kto dzwoni, kto pisze? MING. Wszedzie ona. mnie omija szerokim lukiem, z daleka mi macha no kuzwa kino, a jak musiala mnie obslugiwac to byla mega zestresowana... Nie wiem co z nia poczac czy olac sprawe?

Wierze ze eM nie zrobilby nic glupiego, kochamy sie bardzo mocno, ale ja i tak uwazam ze facet to tylko FACET
nie no trzeba to ukrocic

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Dziewczyny wróciłam od lekarza. Mały ma jakieś zapalenie gardła :-( ryczec mi się chce... jak to powiedziała pani doktor "gardło w strasznym stanie" - cała siata leków :-(
biedny may, najwazniejsze, ze ma juz leki, nie martw sie!

Cytat:
Spryciula!

Myślę że niestety to może być skaza. U nas podobne objawy były. I zanim na dobre przestał ulewac po zjedzeniu ciastek na maśle, to minęły dobre dwa tyg jak nie więcej. Śluzu w kupie tez byli sporo i długo. Uda szorstkie, do tego rączki (przedramiona) no i buzka tez u nas. Sucha z czerwonymi plackami.
:
U Ciebie caly czas sa plamy? Maciek ma suche placki, ale nie mial ich zaognionych, bylo o wiele lepiej oprocz tego, ze po 3 dniach po sterydzie znow sie pojawily plamy czerwone na polikach, na szczescie juz sie nie saczy osocze z glowki

Cytat:
Chyba?
no zassal i tak smiesznie cmokal zasnal z nim, a tak to plakal strasznie podczas zasypiania(na pewno nie brzuszek) a cycka to lipa mu dawac, bo w brzuchu sie mu nie miesci i on sam nawet nie chce cycka.
Mam mieszane uczucie nie wiem czy sie cieszyc czy nie, ze smoka zalapal, mi bedzie latwiej i w sumie moze potrzebuje jesli po 5 miesiacach nie wyplul z plusow jest jeszcze to, ze jedziemy jutro kupic smoka MAM oczywiscie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 22:10   #1058
Majka232
Zakorzenienie

20% znizki w h&m od 22.08 do 06.09 na kolekcję dziecięca do bólu wystarczy kupon na tel pokazac
Stary 2015-08-21, 22:11   #1059
Koperco
Zakorzenienie

A ja dziś na allegro poszalałam i nakupowałam trochę pierd.ołek dla Malutkiej i dla siebie wkładki laktacyjne bo bez nich ni chu chu:P
Stary 2015-08-21, 22:12   #1060
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Ja bym brała 208 😉 bardzo praktyczny kolor! 😃 A w takim wózku to już różne rzeczy można robić. Jeść np. i przy okazji wybabrac wszystko w koło 😜
Tez o tym właśnie myślałam

Cytat:
Violka mi też ta śliwka naj ale rozsądek i mąż 😉 podpowiada czarny

Majka tak on do 150stop i tez tak myślę obcym właśnie hmm

Madzixx 😚 3ci fajnie się składa, bardzo kompaktowy jest. Ciekawe jak one Wszystkie na żywo, jutro podjadę z mężem do 2 sklepów obczaic te baby joggery chociaż bo ten pierwszy to w Wawie tylko w jednym sklepie ponoć i daleko także wyprawa na kiedy indziej 😉 mi się wydaje że zabkowania może iść tak właśnie partiami, mam nadzieję że jutro Ala będzie miała lepszy dzień ✊😉

Hanka fajny ten wózek ale ciężki 😖
Tobie szczególnie zależy na lekkim wózku, ja tak jak pisałam nie musze mieć takiego. A w przyszłym roku i tak dostaniemy od kuzynki parasolke typową. Twoje tez super typy, ale za to drogie. Nie ma nasza kieszeń.

Cytat:
Kurcze mojemu ostatnio byle kiedy leci krew z nosa. Teraz znowu, biore prysznic on skonczyl myc zeby, przetarl twarz i wszystko czerwone. hmm zmusic go aby poszedl do lekarza czy od razu zeby zrobił badanie krwi...
Mojemu leci jak się przemeczy w pracy lub za mało snu ma. Może coś z tych dwóch rzeczy u Was?

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 22:15   #1061
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Śliwka też praktyczna ciemna, czarnego bym nie brała a czemu czarny?
Baby joggery też fajne są jak kupowałam to mi pan polecał, spacerówka sprytnie się składała, oglądałam je tutaj blisko ikei na Targówku - chyba w Świecie dziecka.
No bo praktyczny i dla męża to jak nie szary to czarny 😉 się zobaczy jeszcze, właśnie do tego świata dziecka podjedziemy i obok do smyka megastore tam też dużo wózków maja

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

Oj to zdrówka dla Olafa. 9września?? Ja to nawet dzwonić nie muszę-przez neta się umawiam na następny dzień a jak potrzebuje tego dnia to po prostu jadę a pediatra przyjmuje mi dziecko pomiędzy umówionymi (jeśli chore, bo zdrowe to muszę się umówić)

ja bym odebrała telefon i jej powiedziała. Przygotowała wcześniej jeśli nie umiesz na żywo i potem nie słuchać tłumaczeń tylko się rozłączyć

co za ksiądz

to chyba dobrze?

pewnie że każdy ma inne proiorytety. Ja mam parter a w bagażniku dużo miejsca Najwyżej potem zmienie na jeszcze inny jak się okaże że miałaś rację Ale przy synku cały czas byłam na tym dużym wózku i sobie bardzo chwaliłam.

pewnie że dam znać!!

My jutro całą rodziną na wesele do Bydgoszczy jedziemy! Mam nadzieje że będzie fajnie. Z noclegiem więc jak nie to się wykręcę małą i pójdę do pokoju poczytać książkę:P:P Wesele rodziny od strony M więc i teściowa będzie
Jakbym mieszkała na parterze to pewnie wózek 10kg nie byłby problemem i dla mnie 😉 jest kilka w tej wadze które mi się podobają i co z tego 😉
Stary 2015-08-21, 22:16   #1062
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dziś na allegro poszalałam i nakupowałam trochę pierd.ołek dla Malutkiej i dla siebie wkładki laktacyjne bo bez nich ni chu chu:P
Co kupiłaś?

Niezawsze - smok ma pewien minus - za jakis rok - 1,5 trzeba go będzie odstawic :P
Stary 2015-08-21, 22:23   #1063
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:

co za ksiądz

to chyba dobrze?

pewnie że dam znać!!

No to czekam na info i życzę udanej zabawy!

Cytat:
azs, skaza, uczuelenie
U nas tez niestety po mleku gorzej, teraz bylam na ostrej diecie, wczoraj zjadlam muffinke, bo nie wytrzymalam, a robilam z Maja, bo mnie prosila i co dzis zaognione placki na twarzy

fajny film zbuntowana, ja czytalam niestety wszystkie tomy i wiem jak sie skonczy

hehe moj tak samo ma, nie pozwala mi spacerowki wyjac z folii i tez chcemy inna kupic tzn. maclarena kupujemy i tylko sie pyta czy juz mozemy ten wozek sprzedac

tez chce

nie no trzeba to ukrocic

U Ciebie caly czas sa plamy? Maciek ma suche placki, ale nie mial ich zaognionych, bylo o wiele lepiej oprocz tego, ze po 3 dniach po sterydzie znow sie pojawily plamy czerwone na polikach, na szczescie juz sie nie saczy osocze z glowki

no zassal i tak smiesznie cmokal zasnal z nim, a tak to plakal strasznie podczas zasypiania(na pewno nie brzuszek) a cycka to lipa mu dawac, bo w brzuchu sie mu nie miesci i on sam nawet nie chce cycka.
Mam mieszane uczucie nie wiem czy sie cieszyc czy nie, ze smoka zalapal, mi bedzie latwiej i w sumie moze potrzebuje jesli po 5 miesiacach nie wyplul z plusow jest jeszcze to, ze jedziemy jutro kupic smoka MAM oczywiscie
Nie,cały czas nie ma zmian na skórze. Pilnuje się i jest ok, dziś coś się buzia zaognila ale to tak wokół ust i myślę że to może od śliny raczej. Wczoraj jadłam obiad u babci, ona niby wie ze nie jem mleka ale nie wiem co tam było w tym sosie...

Cytat:
20% znizki w h&m od 22.08 do 06.09 na kolekcję dziecięca do bólu wystarczy kupon na tel pokazac
Nie kus!

Idę spać juz oczy mi się kleja. Do jutra!

Cytat:
Ja to jadę ostatnio na tych rossmanowskich wkladkach, nie są jakieś super, ale mi pasują a tanie są.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

A właśnie- a propos smoka. Spróbowałam zrobić kolejne podejście do lovi 3-6mc i udało się wczoraj zasnal pierwszy raz z smokiem, dziś znów

Nasz Filipek jest z nami od 19.04

Edytowane przez Hanka20
Czas edycji: 2015-08-21 o 22:21
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 22:24   #1064
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
azs, skaza, uczuelenie

tez chce

nie no trzeba to ukrocic

To fajnie ze zassal smoka 😃

Cytat:

kupon jest gdzieś na Str? Ja korzystam cały czas z -25% z newslettera i darmowej wysyłki 😁

Cytat:
Tez o tym właśnie myślałam

Tobie szczególnie zależy na lekkim wózku, ja tak jak pisałam nie musze mieć takiego. A w przyszłym roku i tak dostaniemy od kuzynki parasolke typową. Twoje tez super typy, ale za to drogie. Nie ma nasza kieszeń.

Mojemu leci jak się przemeczy w pracy lub za mało snu ma. Może coś z tych dwóch rzeczy u Was?
Rozumiem 😃 no sporo ale sprzedam zestaw jane i mam nadzieję dołożyć nie tak wiele do spacerówki 😉 oby
Stary 2015-08-21, 22:27   #1065
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Noo ja z tych bojących sie 😅
A to ja w takim razie do tych odważnych naleze i nawet przy zgaszonym swietle po harrym zasypiam :p

HANKA przez tyle lat chyba jeszcze nigdy nie uslyszalam od niego ze jest wyspany, spac moglby na akord. No i ostatnio mial problemy z zasypianiem i nerwy w pracy... moze jednak to jest to. Ale jak mu sie powtorzy znowu to zmusze aby poszedl na badanie krwi nawet bez skierowania.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 22:30   #1066
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Wgl M wczoraj zrezygnowal z tej myjki, fatalne wynagrodzenie. Ale dzisiaj poszedl na szkolenie juz do jakiejs nastepnej firmy, lepsza stawka, wlasnie dzwonil i mowil ze mu sie podoba. Mam nadzieje ze juz sie zaczepi na stale
Mala mi wlasnie usnela przed kapaniem, ciekawe o ktorej pojdzie spac na noc
super, ze moze sobie tak zmieniac!
Cytat:
A ja byłam już od rana w bojowym nastroju i poszłam z Adką do apteki popłakiwała trochę w wózku ale telepałam żeby uspokoić, a jakiś facet szedł i mowi weźmie pani na ręce dziecko i nie męczy - tak mnie wkurzył co to za wtrącanie wogole!
Potem w sklepie babka pyta jak malutka mowię że lekko gardło czerwone, z przychodni wracamy - ale jak to teeeeraz ? nożż grrr
powiedzialas mu cos? Jak mnie wkurzaja tacy ludzie! grrrr

Ja dzis bylam na zakupach z dziecmi i oczywiscie pod koniec Msciek juz jujczal, bo nie cierpi byc w foteliku i byl tez troche zmeczony i pani podeszla do mnie z lidla i powiedziala, ze bedzie kasa 6 otwarta, a jakis pan(nawet nie kiepski poszedl za mna i mi pomogl wozkiem wysterowac, bo mialam juz Maciusi na rekach hehefaceci niektorzy sa fajni jak pomagaja
Powiem wam, ze duzo osob mnie wszedzie przepuszcza i pomaga od kiedy z dwojka sama smigam, nawet w ciazy tak nie puszczali, moze teraz lepiej wygladam hehe

Cytat:
Śliwka też praktyczna ciemna, czarnego bym nie brała a czemu czarny?
Baby joggery też fajne są jak kupowałam to mi pan polecał, spacerówka sprytnie się składała, oglądałam je tutaj blisko ikei na Targówku - chyba w Świecie dziecka.
o to kolo mnie i Kamilove, ale Tosie mamy blizej chyba albo porownywalna odleglosc

Kupilam dzis balon z helem i bardzo sie Mazkowi spodobal, przywiazalam mu do nozki i sobie podrygiwal nim i obserwowal, do raczki chcialam, ale zaraz zaczal brac do buzi, wiec nie chcialam by ta tasiemke lizal

Maciuś
Stary 2015-08-21, 22:32   #1067
kamilove
Zakorzenienie

Kochane którego oballa kupić żeby mała dobrze w raczkach go trzymala? Któraś polecała http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5075550399 ale może lepiej ten z dziurami?
Stary 2015-08-21, 22:33   #1068
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczynki!
Mało mnie tu ostatnio bo Tż na urlopie i w ogóle nie korzystam z komputera;-) ale juz mu się koczy więc będę pewnie tu częściej.
Jak narazie staram się Was nadrobić
W przyszłym tygodniu mamy to wesele na śląsku a ja jeszcze nie mam nic dla Małego, i nie bardzo wiem czy ubrać mu krotki czy długi rękaw.
Zastanawiam się nad tym kompletem z nexta krótka biała koszulka i spdnie z szelkami.

W ogóle to jestesmy na etapie podjęcia decyzji zakupu mieszkania, byliśmy się dowiadywać i dostalismy projekty kilku mieszkań i teraz decyzja czy brac kredy czy nie jest teraz do Mieszkanie dla młodych i melibyśmy 15% dofinansowania na 1 dziecko ;-)
Stary 2015-08-21, 22:37   #1069
niezawsze
Zakorzenienie

taka kurtke na jesien Mackowi kupilam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11911771_887854807963152_1798162948_n.jpg (154,9 KB, 17 załadowań)

Maciuś
Stary 2015-08-21, 22:42   #1070
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Co kupiłaś?

Niezawsze - smok ma pewien minus - za jakis rok - 1,5 trzeba go będzie odstawic :P
a takie pierd.ołki-śliniak silikonowy, trzy gryzaki, oballa i łańcuszek obalowy (namówiłyście mnie:P:P), miskę z łyżeczka-taką zamykaną i to chyba wszystko. Jak przyjdzie to cyknę fotkę
Cytat:
Nie,cały czas nie ma zmian na skórze. Pilnuje się i jest ok, dziś coś się buzia zaognila ale to tak wokół ust i myślę że to może od śliny raczej. Wczoraj jadłam obiad u babci, ona niby wie ze nie jem mleka ale nie wiem co tam było w tym sosie...

Nie kus!

Ja to jadę ostatnio na tych rossmanowskich wkladkach, nie są jakieś super, ale mi pasują a tanie są.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

A właśnie- a propos smoka. Spróbowałam zrobić kolejne podejście do lovi 3-6mc i udało się wczoraj zasnal pierwszy raz z smokiem, dziś znów
dzięki, dzięki. Na bank się odezwę!
Cytat:
super, ze moze sobie tak zmieniac!
powiedzialas mu cos? Jak mnie wkurzaja tacy ludzie! grrrr

Ja dzis bylam na zakupach z dziecmi i oczywiscie pod koniec Msciek juz jujczal, bo nie cierpi byc w foteliku i byl tez troche zmeczony i pani podeszla do mnie z lidla i powiedziala, ze bedzie kasa 6 otwarta, a jakis pan(nawet nie kiepski poszedl za mna i mi pomogl wozkiem wysterowac, bo mialam juz Maciusi na rekach hehefaceci niektorzy sa fajni jak pomagaja
Powiem wam, ze duzo osob mnie wszedzie przepuszcza i pomaga od kiedy z dwojka sama smigam, nawet w ciazy tak nie puszczali, moze teraz lepiej wygladam hehe

o to kolo mnie i Kamilove, ale Tosie mamy blizej chyba albo porownywalna odleglosc

Kupilam dzis balon z helem i bardzo sie Mazkowi spodobal, przywiazalam mu do nozki i sobie podrygiwal nim i obserwowal, do raczki chcialam, ale zaraz zaczal brac do buzi, wiec nie chcialam by ta tasiemke lizal
Stary 2015-08-21, 22:44   #1071
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Stylówa 😁 bardzo fajna

Cytat:
a takie pierd.ołki-śliniak silikonowy, trzy gryzaki, oballa i łańcuszek obalowy (namówiłyście mnie:P:P), miskę z łyżeczka-taką zamykaną i to chyba wszystko. Jak przyjdzie to cyknę fotkę

O poka którego oballa wzięłas 😃
Stary 2015-08-21, 22:45   #1072
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
fajowa!!!

Co do oballa to kupiłam taki z dziurami-zobaczymy jak to będzie
Dobranoc Wam
takiego:
Stary 2015-08-21, 22:51   #1073
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Nie kus!

Super ze smok w użyciu
Dobranoc

Cytat:
To fajnie ze zassal smoka 😃

kupon jest gdzieś na Str? Ja korzystam cały czas z -25% z newslettera i darmowej wysyłki 😁

Rozumiem 😃 no sporo ale sprzedam zestaw jane i mam nadzieję dołożyć nie tak wiele do spacerówki 😉 oby
Da się 2 kody wptowadzic? Na te 25% i na darmowa wysylke jednocześnie?

Cytat:
Kochane którego oballa kupić żeby mała dobrze w raczkach go trzymala? Któraś polecała http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5075550399 ale może lepiej ten z dziurami?

Wg mnie nacteraz ten z dziurkami bo jest lekki i łatwo go chwycic

Cytat:

To fajne zakupy

Cytat:
fajowa!!!

Co do oballa to kupiłam taki z dziurami-zobaczymy jak to będzie
Dobranoc Wam
takiego:
Mam taki sam. Kolor też
Stary 2015-08-21, 22:52   #1074
gossip_girl21
Zakorzenienie

A ja dalej harrego ogladam... Glupia zamiast spac....

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-08-21, 22:53   #1075
Majka232
Zakorzenienie

Kamilove - mi na fb wyskoczylo info o zniżce w h&m
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1440190429442.jpg (83,1 KB, 5 załadowań)
Stary 2015-08-21, 22:53   #1076
gossip_girl21
Zakorzenienie

O ide spac bo sie skunczylo

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-08-21, 22:54   #1077
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Super ze smok w użyciu
Dobranoc

Da się 2 kody wptowadzic? Na te 25% i na darmowa wysylke jednocześnie?

Wg mnie nacteraz ten z dziurkami bo jest lekki i łatwo go chwycic

To fajne zakupy

Mam taki sam. Kolor też
tani i dla dziewuchy jak znalazł. Zresztą widzę że Ty też uczysz synka że róż i fiolet to ni tylko dla dziewczynek
Stary 2015-08-21, 22:54   #1078
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze ani razu ie uzylam, mialam ze dwa razy wyciek jak w szkole siedzialam i zapomnialam isc sie odciagnac

Cytat:
Jakbym mieszkała na parterze to pewnie wózek 10kg nie byłby problemem i dla mnie 😉 jest kilka w tej wadze które mi się podobają i co z tego 😉
ja mieszkam na parterze i co i jak debil sie czuje w tej windzie dla inwalidow... w ogole jak moze nie byc windy w bloku!
Cytat:
Co kupiłaś?

no wlasnie tego sie obawiam , aczkolwiek z Maja poszlo bardzo gladko
Cytat:
ten co wkleilas jest do nauki raczkowania, to ciut za wczesnie, my mamy tego i Macius lubi pogryzc sobie go

http://oball.com.pl/zabawki/oball_pierscienie.html

Maciuś
Stary 2015-08-21, 23:06   #1079
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze ani razu ie uzylam, mialam ze dwa razy wyciek jak w szkole siedzialam i zapomnialam isc sie odciagnac

ja mieszkam na parterze i co i jak debil sie czuje w tej windzie dla inwalidow... w ogole jak moze nie byc windy w bloku!

ten co wkleilas jest do nauki raczkowania, to ciut za wczesnie, my mamy tego i Macius lubi pogryzc sobie go

ja jak karmię to z drugiej mi leci:/ a tak to nie potrzebuje
Stary 2015-08-21, 23:10   #1080
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
tani i dla dziewuchy jak znalazł. Zresztą widzę że Ty też uczysz synka że róż i fiolet to ni tylko dla dziewczynek
Sorzedawca allegro był gender :/

Cytat:

U nas też poszlo lepiej niz myślałam ale byly 2 podejścia. Drugie z sukcesem
Ja wkładki noszę dla swojego komfortu psychicznego

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Dobranoc

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości