Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku. - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-11, 10:21   #1351
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

pracy duzo jest widzialam ogloszenia ja branza kosmetyczna i tona ogloszen w tej chwili pewnie bym pracy nie dostala z racji ciazy potem tak, moj maz tez ma sporo ofert ale kwestia by dostac dobre warunki i pensje a to juz gorzej na wroclaw ale zobaczymy wroclaw sie rozwija moze sie cos trafi nie spieszy sie nam
Stary 2007-09-11, 10:23   #1352
kina2807
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
a wklejam wam moje paznokietki one nie sa takie szerokie tylko zrobilam krotsze i bialy optycznie poszerza na focie nie sa jakies super ale i tak meczylam sie z bialym wrrr kobita mi za gesty sprzedala i musze go wykorzystac jeszcze aby jak znajde czas jakies ozdoby zrobie
Ray bardzo ladne te Twoje paznokietki, wcale nie szerokie, naturalnie bardzo wygladaja

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 10:24   #1353
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Ray normalnie artystka z Ciebie. Przeprowadzaj sie juz do tego Wrocka bo mam ochotę na paznokcie w Twoim wykonaniu
Stary 2007-09-11, 10:33   #1354
mezatka07
Zakorzenienie

Ray paznokcie sliczne

ja sie ubieram i jade do szpitala, niech mi to pokaza na usg jak sa tacy madrzy, poza tym wymusze na nich badanie krwi bo chce wiedziec jak z progesteronem
sa tacy madrzy- chca mnie wyskrobac a nikt nawet nie moze napisac ze doszlo do poronienia?? pisza sobie o podejrzeniu i od razu by chcieli skrobac
tak to nie bedzie napewno!!!!!!!

takze ja znikam i jade do tego durnego szpitala, tam mam pol godziny jazdy autobusem, jak nie zobacze sama na usg to nie uwierze!!!!!!!
mezatka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 10:39   #1355
Ray
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny .. one sa dla mnie za krotkie hehehe przyzwyczailam sie do dluzszych heheh ale najgorzej nie wyszly troche ozdobie i bedzie oki jak sie przeprowadze bede wam robic

bosiu biore sie za prace domowe bo zarosne tu niedlugo

mezatka no jedz dowiedz sie co i jak
Stary 2007-09-11, 10:40   #1356
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
Ray paznokcie sliczne

ja sie ubieram i jade do szpitala, niech mi to pokaza na usg jak sa tacy madrzy, poza tym wymusze na nich badanie krwi bo chce wiedziec jak z progesteronem
sa tacy madrzy- chca mnie wyskrobac a nikt nawet nie moze napisac ze doszlo do poronienia?? pisza sobie o podejrzeniu i od razu by chcieli skrobac
tak to nie bedzie napewno!!!!!!!

takze ja znikam i jade do tego durnego szpitala, tam mam pol godziny jazdy autobusem, jak nie zobacze sama na usg to nie uwierze!!!!!!!
jedz kochana i postaw ich tam pod murem, musisz sie wszystkiego dowiedziec i byc pewna, ale do polskiego gina tez zadzwon!!!!
czekam na wiesci

Mąż i żona...
Stary 2007-09-11, 11:00   #1357
NadiaM
Raczkowanie

Mężatka trzymam mocno kciuki i będziemy tu czekać na wieści od Ciebie.

Ray prześliczne paznokcie Ja przy moim remontowo-budowniczym trybie życie nawet nie mam co marzyć o takich

Karolinka a w którym kierunku mieszkasz od Wrocławia? Oczywiście babska ciekawość mnie zjada

Kinuś coś nie otrzymaliśmy od ciebie tej strony pracy Jak tam postępy?
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 11:02   #1358
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
Kinuś coś nie otrzymaliśmy od ciebie tej strony pracy Jak tam postępy?
Nadius pisalam wczoraj moja droga pani profesor, ale to recznie pisane, wiec nie bede wklejac, hiih, ale jak bum cyk cyk, pisalam

Mąż i żona...
Stary 2007-09-11, 11:07   #1359
jolineczka
Wtajemniczenie

Karolinko - mogę zaznaczyć na liście Styczniówek, że spodziewasz się dziewczynki? Nie pisałas o tym na wątku dlatego chciałam się najpierw zapytać. Pozdrawiam i gratuluje zdrowej córeczki
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 11:33   #1360
NadiaM
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
Nadius pisalam wczoraj moja droga pani profesor, ale to recznie pisane, wiec nie bede wklejac, hiih, ale jak bum cyk cyk, pisalam
No to dobrze Bo czuwam czuwam Miłego dnia
Stary 2007-09-11, 11:37   #1361
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
No to dobrze Bo czuwam czuwam Miłego dnia
dziekuje Nadius z calego serduszka, bo ja to taki roztrzepaniec jestem i ciesze sie, jak ktos mnie przypilnuje i zmobilizuje do dzialania dzis tez cos naskrobie

Mąż i żona...
Stary 2007-09-11, 12:06   #1362
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Jolu - jak najbardziej nie odzywam sie narazie na styczniówkach bo muszę wygospodarować czas zeby nadrobić tam zaległości.
Dziekuje

Nadiuś - ja mieszkam w kierunku Żmigród, Rawicz
Wyjazd z Wrocka od strony Baby Max

Mężatka - trzymam kciuki
Stary 2007-09-11, 12:06   #1363
avialle
Raczkowanie

GG do avialle

A ja wlasnie ide na rozmowe kwalifikacyjna w sprawie pray.Maja mi zrobic test z excela ,pieknie w sumie wiem tyle ze taki program jest cos poczytalam,ale marnie t wiedze
Stary 2007-09-11, 12:12   #1364
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez avialle Pokaż wiadomość
A ja wlasnie ide na rozmowe kwalifikacyjna w sprawie pray.Maja mi zrobic test z excela ,pieknie w sumie wiem tyle ze taki program jest cos poczytalam,ale marnie t wiedze
w takim razie zycze powodzenia

Mąż i żona...
Stary 2007-09-11, 12:14   #1365
avialle
Raczkowanie

GG do avialle

dzieki
Stary 2007-09-11, 12:28   #1366
kina2807
Zakorzenienie

dziewczynki ja juz wychodze z pracy, ide jeszcze z kolezanka na kawe i do domciu. na obiad bedziemy chyba miec pizze

Nadius, zis musze porzadnie sie wziac za pisanie, bo chyba juz nie da sie przesunac terminu oddania pracy, troche sie boje... musze zdazyc!!!

do zobaczenia dziewczynki, milego dnia!!!

Mąż i żona...
Stary 2007-09-11, 14:02   #1367
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Cytat:
Napisane przez avialle Pokaż wiadomość
Powodzenia. Trzymam kciuki. Daj znać jak poszła rozmowa.

Kina Tobie to dobrze, kawusia z psiapsiułą na mieście ummm....
Mi kawka w ciąży nie smakuje ale marzy mi sie taka pyszna kawa z bita smietana mniam mniam. Napewno fundnę sobie po Nowym Roku hehe....

Ja kończę gotować obiadek. Zaraz wcisnę jakiegoś owoca i idę troszkę odpocząć. pa pa
Stary 2007-09-11, 14:11   #1368
india1983
Raczkowanie

mezatka- pisza podejrzenie, bo poki cie nie wylyzeczkuja tak musza pisac, nawet jesli poronienie jest pewne
i jesli serce nie bije to nalezy wylyzeczkowac, bo moze sie to dla ciebie zle skonczyc- infekcja powazna nawet zagrazajaca zyciu
w anglii nie podtrzymuja wczesnej ciazy, bo uwazaja ze nie ma to sensu, tak zreszta robi sie w wiekszosci krajow dbajacych o koszty
dlatego nie kazali ci nic robic, bo czuli pismo nosem

napisz koniecznie co u lekarza, moze jednak sie udalo dzidzie utrzymac
3mam kciuki

ja na 16.40 do dr , odezwe sie na 100%

ogolnie dzisiaj na poloznictwie widzialam pacjentke ciezarna lat 14
a ja sie glupia martwie jak sobie poradze i zastanawiam sie , ze tak malo sobie pouzywalam
india1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 14:26   #1369
Mijalea
Zakorzenienie

Kiniu, chodze na kursik na 9.30, a poniedzialki i piatki mam wolne

India, czekamy na wrazenia z usg

Mezatka, to bardzo ciezka sytuacja i rozumiem, ze nie mozesz uwierzyc w to co sie stalo. Napisz co ci powiedzieli.
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 14:34   #1370
mezatka07
Zakorzenienie

wrocilam ze szpitala
czekalam 2 godziny bbo poprosilam o polozna, ktora wczesniej robila mi moje 2 pierwsze usg i jakos mam do niej wieksze zaufanie
spelnili moja prosbe, chociaz ta pani byla akurat dzisiaj bardzo zajeta...

niestety usg wykazalo to samo co wczoraj
serduszko mojego dziecka nie bije!!
jak bylam w poprzednia srode na usg to mial 5,1mm, wczoraj mial 3,7mm czyli zmalal- dziwne??? a dzisiaj mial 4,2mm- teraz urosl??
probowala sie dopatrzec tego serduszka ale niestety sie nie udalo

jest mi bardzo przykro, nie wiem czy nie bardziej niz wczoraj, bo wczoraj nie pokazali mi tego na usg a dzisiaj ich o to poprosilam i takze o wydrukowanie zdjecia mojego malenstwa
wyprowadzili mnie ze szpitala bocznym wyjsciem bo sie strasznie zalamalam, nie chcieli zeby patrzacy sie na mnie ludzie jak placze sprawili mi wiecej bolu

nie umiem opisac swojego bolu
nie wiem jak wytrzymam w piatek- to bedzie pogrzeb mojego dziecka
mysle, ze latwiej bym to zniosla gdyby moglo zostac we mnie, a tak to bede sie czula pusta i rozdarta od srodka- tragedia!!

dodatkowo spytalam sie ich czy mysla, ze to przez ten spadek progesteronu to sie stalo- od razu powiedzieli mi, ze nie, bo progesteron nie ma zadnego znaczenia dla ciazy..............:confu sed:: confused:
kazda z nas wie jednak, ze ma duze znaczenie prawda? bo to wlasnie on jest hormonem podtrzymujacym ciaze dopoki nie wyksztalci sie lozysko
zacofani sa, a juz wiem ze nie chce wiecej dzieci w Anglii
tylko ciekawe jest to po co w takim razie badaja ten poziom progesteronu????

no nic nie bede was zanudzac, mysle ze narazie bede pojawiac sie na forum jako "podgladacz" moze jeszcze kiedys do was dolacze

a tym czasem zycze wszystkim szczescia
-ciezarnym, zeby donosily swoje malenstwa i porodu bez komplikacji- oraz zdrowych malenstw
-oczekujacym, zeby udalo im sie zajsc w ciaze bez wiekszych problemow i w niedlugim czasie
-emi- Tobie, zeby poprawila sie sytuacja w domu i zebyscie w koncu byli razem
-kachula- ja jednak licze na maly cud i na to, ze z tej krechy zrobia sie jeszcze dwie!! trzymam kciuki

pozdrawiam!!!!
Stary 2007-09-11, 14:50   #1371
Kasiulka22
Zakorzenienie

Mężatko współczuję z całego serca... pamiętaj, że jeszcze będzie dobrze i wyjrzy dla Ciebie słońce...
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 14:50   #1372
Mijalea
Zakorzenienie

Mezatko tule mocno
Trzymaj sie kochana, ale moze nie odchodz od nas, w grupie zawsze razniej. Sa tu przeciez dziewczyny w ciazy ale takze te, ktore nadal sie staraja, jesli nie bedzie ci to przeszkadzac, to zostan z nami, po co masz myslec w samotnosci
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 15:00   #1373
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Mężatka tak bardzo jest mi przykro. Wiem że żadna z nas nie jest w stanie pomóc Ci w tym bólu ale wiedz że jesteśmy wszystkie z Tobą.
Widocznie tak było zapisane tam na górze.
Nic nie da się zmienić. Wasz aniołek czuwa nad wami i napewno nie chce żebyś tak strasznie cierpiała.
Jak mówią dziewczyny, słoneczko jeszcze i dla Ciebie zaświeci.
Nie opuszczaj nas na forum. Pamiętaj że zawsze Cię wysłuchamy i pomożemy na ile tylko będzie to możliwe.
Trzymaj się Kochana.
Stary 2007-09-11, 15:01   #1374
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

"Przyjaciele są jak ciche Anioły które podnoszą nas gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać"

Pamiętaj. Jesteśmy z Tobą
Stary 2007-09-11, 15:12   #1375
mezatka07
Zakorzenienie

dzieki dzieczynki, jestescie bardzo kochane
ciesze sie, ze moglam dzielic z wami moje radosci......... a teraz i smutki

przede mna piatek- najgorszy dzien w moim zyciu
mam nadzieje, ze myslami bedziecie ze mna
Stary 2007-09-11, 15:39   #1376
Ray
Zakorzenienie

przykro mi .... na prawde nie jstem w stanie zrozumiec co czujesz bo nie przechodzilam nigdy przez to i oby mnie to nie spotkalo... jednak pomysl choc chwile z dobrej strony tego a mianowicie ze ono teraz niczego nie bylo wiadome jeszcze wiec nie wiedzialo za bardzo co sie dzieje a dwa ze widocznie tak bylo moze dla niego lepiej niz mialoby urodzic sie kaleke i cierpiec cale zycie..

nie wiem co do progesteronu.. fakt podtrzymuje ciaze ale jesli to byla kwestia bijacego serca to chyba progsteron na to nie mial wplywu wydaje mi sie ze on ma wplyw wylacznie na prawidlowy rozwoj tej kosmowki czy jakos tak ale moge sie mylic zreszta to bez znaczenia trzymaj sie jakos pamietaj ze tysiace kobiet tak cierpi jak ty i nie jst to niczyja wina a na pewno nie twoja za jakis czas jak sie otrząsniesz i bdziesz w stanie fizycznie zajdziesz w ciaze i na pewno ta bedzie zdrowa i tym razem chodz do polskiego lekarza

poparz kachula sie jakos otrząsnela z tej tragedi i czeka na kolejna ciaze do ciebie tez usmiechnie sie slonce
Stary 2007-09-11, 16:01   #1377
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki Kinuś wybacz kochana ale nie udało mi się wczoraj wrzucić zdjęć . Robiliśmy małe-duże porządki w pokoju i nie miałam potem sił na nic. Obiecuję dziś się poprawić

Karolinka, gratuluję Ci córeczki Ale super wiadomość Teraz to już pozostaje oglądać najnowsze trendy w świecie lalek Barbie

Nikitka co tam słychać u Twojej córci adoptowanej? Hmm nie wiem jak to robisz że nie przeraża Ciebie wizja bycia babcią w tak młodym wieku Przekaż jej najserdeczniejsze pozdrowienia i spóźnione gratulację z powodu ślubu.

Kachula słoneczko co u Ciebie? Jak się pracuje? Życzę Ci spełnienia jednego wielkiego marzenia

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny bardzo serdecznie
Moja córcia ma dość często bóle brzucha i powiedziała że chyba tak szybko to jej nie wypuszczą, ale nic jej nie robia tylko ciągle na KTG chodzi dzis ma już 33tc więć USG powinni jej zrobić
Pytasz czy przeraza mnie wizja bycia babcia nie, zostałam wczesnie mama to czemu nie byc młoda babcia

mężatka bardzo mi przykro, przytulam cie mocno do serduszka , Agatka tez prosiła by cie przytulic mocno. Trzymaj sie ciepło i nie bądz tylko podczytująca pisz o swoich smutkach i radosciach na tym watku my zawsze cie wysłuchamy
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 16:23   #1378
NadiaM
Raczkowanie

Nikita, co u Ciebie słychać? Mieliście iść na badania z M, chyba że się mylę. Pytałaś czy mogę polecić urlop w Turcji. Teraz z własnego doświadczenia powiem tak, tak i jeszcze raz tak Ściskam Ciebie mocno
Stary 2007-09-11, 16:49   #1379
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Nikita, co u Ciebie słychać? Mieliście iść na badania z M, chyba że się mylę. Pytałaś czy mogę polecić urlop w Turcji. Teraz z własnego doświadczenia powiem tak, tak i jeszcze raz tak Ściskam Ciebie mocno
Niom mielismy iść ale jakos tak sie to odwleka, ale myśle październik listopad na pewno pójdziemy a wiecej szczegułów na temat Turcji napisz mi na PW
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 17:44   #1380
avialle
Raczkowanie

GG do avialle

dostalam te prace!!! o dziwo

mężatka :nie zadreczaj sie ze cos zrobilas ty albo personel nie tak,progesteron nie ma wplywu na obumarcie ciąży(serce przestalo bic).Jestem po studiach medycznych i o niczym takim mi nie wiadomo

A ja nadal czekam na zrobienie tesciku.Jesli wyjdzi eujemnie ide na operacjie ipotem wracamdo akcji w nastepnym cyklu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości