Zbyt późno. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-14, 00:07   #31
megilla
Zakorzenienie

Dot.: Zbyt późno.

to też jest preferencja znana i opisywana w literaturze. To Twoje pieniądze, ale moim zdaniem wyrzucasz je w błoto, bo nie omawiacie ważnej kwestii Twojej osobowości. Pewnie dlatego nie widzisz rezultatów. Może faktycznie psychoterapia online będzie dla Ciebie wygodniejszym rozwiązaniem, jeśli się wstydzisz? Tam nie musisz pokazywać nawet twarzy.
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 12:44   #32
henio578
Raczkowanie

Dla mnie to już nie ma takiego znaczenia, czy stracę to prawictwo czy nie. Raczej mi to szczęścia nie przyniesie.
henio578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 13:04   #33
201704110957
Konto usunięte

Nie wiem dlaczego niektórzy ludzie myślą, że jak w wieku 16-19 lat nie przeżyją przygód łóżkowych, nie skoczą na spadochronie, nie upiją się itd... czyli tzw. nie wyszaleją się to ich życie późniejsze traci na wartości.
Kiedyś może tak było, ale ludzie w wieku 20 lat wchodzili w związki małżeńskie, kobiety rodziły dzieci, a mężczyźni po pracy w fabryce jeszcze pracowali w polu. Wtedy takie eskapady miały sens. Dzisiaj czasy się nam zmieniły i my wybieramy jak ma wyglądać nasze życie. A jak ktoś chce się użalać, że w wieku 16 czy 17 lat nie zaliczał panienek co weekend, no cóż, chyba niewiele pomoże, jeśli nie zrozumie się czym jest życie. Przepraszam po 20 to już tragedia, potem to już za późno na wszystko.
Byli i tacy ludzie w mojej szkole co szumieli puki pannie dziecka nie zrobili, a dzisiaj są tatusiami i żywicielami rodziny.
Życie to nie film, radzę co niektórym zejść na ziemię.
201704110957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 16:30   #34
megilla
Zakorzenienie

Lady, masz rację. Wyglada jednak na to, ze tych dwoch panow wcale nie chce sobie pomoc. On tylko chce się pouzalac nad sobą. Szkoda naszego czasu.
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 16:43   #35
201609140906
Konto usunięte

Megilla,
Ty również masz rację ;P

Odniosłam takie wrażenie już nieco wcześniej i odpuściłam sobie kontynuowanie dyskusji. Co nie zmienia faktu, że bardzo mi tych chłopaków/facetów szkoda.
201609140906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 17:40   #36
201704110957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
Lady, masz rację. Wyglada jednak na to, ze tych dwoch panow wcale nie chce sobie pomoc. On tylko chce się pouzalac nad sobą. Szkoda naszego czasu.
No cóż użalanie się nad sobą, też jest jakimś sposobem na życie
201704110957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-14, 19:14   #37
Elfir
Zakorzenienie

Koleś masz problem który rozwiązuje się u lekarza specjalisty a nie na forum.

**
Trzeba było iść sobie ulżyć, jako 16-latek, do prostytutki, skoro uważasz, że najważniejszym celem w życiu faceta to przestanie być prawiczkiem.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 11:46   #38
stewardesa
BAN stały

Masz rację, jesteś gorszy, trudno spotkać kogoś tak żałosnego, nawet w te 2 kobiety Ci nie uwierzę. Powieś się.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 21:02   #39
201712242137
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TenGorszy Pokaż wiadomość
To ja Ci już mówię. Oczywiście faceci odpiszą, że seks nie jest najważniejszy, że takie myślenie jest puste itp. Dzięki temu więcej kobiet uzna ich za wartościowych i będą mieli większą szansę na seks (i w ogóle wybór), niż ja, który piszę po prostu o co chodzi.

Poza tym każdy z facetów, który to napisze, ma za sobą seks w wieku nastoletnim. Ciekawe dlaczego Pewnie zupełnym przypadkiem akurat w chwili, gdy robili coś bardzo szlachetnego i głębokiego, jakaś laska go na nich wymusiła. Biedactwa.
Co prawda nie jestem facetem, ale pozwolę sobie się nie zgodzić. Mam inną teorię: to Ty twierdzisz, że seks jest najważniejszy, to tylko Twoja osobista perspektywa i nie dziwię się jej - wynika ona z tego, że nie masz czegoś, co mają inni i co jest powszechnie pożądane. Dla większości osób seks to pewnie coś bardzo ważnego, ale po prostu normalnego, jak jedzenie. Mają tę potrzebę zaspokojoną, więc mogą skupić się na czymś innym - patrz: piramida Maslowa :p. Krótko mówiąc, podsumowałabym Twój sposób myślenia stwierdzeniem, że prawictwo rzuciło Ci się na mózg (nie piszę tego w obraźliwej intencji). Seks to bądź co bądź jedna z podstawowych potrzeb, do tego, jak już zauważyłeś, sprawa rozdmuchana w naszej kulturze do granic możliwości. Ale że najważniejsza dla wszystkich facetów, to chyba nie. Że najważniejsza dla Ciebie - w to wierzę i rozumiem, bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Cytat:
To prawda, że kobieta nie jest w stanie mnie zrozumieć
Zdziwiłbyś się. Ok, zgadzam się, że ogólnie w kwestii seksu i różnych propozycji tego typu mamy łatwiej. Ale też nie zawsze i nie wszystkim jest tak lekko. Dziewczyny nieśmiałe/ zamknięte w sobie/ zakompleksione albo z drugiej strony z różnymi zahamowaniami, spowodowanymi np. zbyt religijnym wychowaniem - a już szczególnie te, u których występuje kombinacja tych wszystkich czynników - też nie stracą szybko dziewictwa, o wejściu w związek nie wspominając, choćby z tego powodu, że takich dziewczyn to faceci nawet nie zauważają, i raczej nawet się o nich nie słyszy, bo przecież "dla dziewczyny to nie jest takie ważne" - akurat. One tak samo czują presję, niby chcą i by mogły, ale w ich głowie jest coś takiego, że... jednak nie mogą, a lata lecą. Dziewczyna ma też trudniej pod tym jednym względem, że ponosi większe ryzyko, kiedy zdecyduje się na jakąś przygodną relację - nie, nie chodzi mi już nawet o ciążę, bo można się zabezpieczyć, ale o to, że jednak nigdy nie wiadomo, czy nie trafi się na jakiegoś mało delikatnego delikwenta o gwałcicielskich zapędach - raczej niefajna opcja w ogóle, a na pierwszy raz to już na pewno. Jest też kwestia tego, że dziewczyna może się bać dostania etykietki "łatwa",co się często zdarza w naszej cudownej, patriarchalnej kulturze.

Ale ogólnie rzecz biorąc zgadzam się z autorem, że czekanie z seksem do nieskończoności nie prowadzi do niczego dobrego, bo później ma się takie właśnie rozkminy :p.

Edytowane przez 201712242137
Czas edycji: 2015-08-16 o 09:35
201712242137 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-15, 23:07   #40
201712242137
Konto usunięte

Przypomniał mi się jeszcze fajny artykuł w temacie (po angielsku), polecam
http://www.doctornerdlove.com/2014/0...ale-virginity/
I jeszcze:
http://www.doctornerdlove.com/2013/0...0-year-virgin/

Edytowane przez 201712242137
Czas edycji: 2015-08-16 o 21:49
201712242137 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 01:07   #41
Olga_20
Przyczajenie

Czekałam aż wypowie się jakiś facet!

Czemu autor nie zdecydował się pójść na dziwki w wieku 20 lat skoro tak bardzo czuł potrzebę i uważa, że to wszystko by zmieniło? Tym bardziej jeżeli mówimy o seksie samym w sobie. Z poprzedniego wątku wynoszę, że przede wszystkim ma problem ze związkami ale i tak uparcie skupia się na tym, że życie nie pozwoliło mu szybko i dużo zaliczać...

Przy okazji poruszyłam ten temat ze swoim chłopakiem, który stwierdził że czekanie w nieskończoność byłoby i dla niego problematyczne, że pewnie czułby się gorszy. Ale to "czekanie" też w pewien sposób jest wyborem.
Autor w ogóle nie bierze nas <kobiet> pod uwagę jeżeli chodzi o rozważanie tego problemu. My, zdaje się, nie możemy mieć problemów z seksem, bo przecież możemy rozłożyć nogi przed pierwszym lepszym...

Odnoszę wrażenie, że Autor z tego użalania się zrobił pewną formę biczowania. Twierdzi, że nic w tej kwestii nie może zrobić, tak ułożyło mu się życie, pozostaje mu załamywać ręce i nigdy nie zaznać szczęścia w związku a jedynie rozpamiętywać to co złe w jego życiu i zło które sam uczynił.

Edytowane przez Olga_20
Czas edycji: 2015-08-16 o 13:00
Olga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 08:27   #42
stewardesa
BAN stały

Jemu chodzi o to, że kobiety same nie rozkładały przed nim nóg jak przed wszystkimi rówieśnikami, dlatego prostytutki nie były rozwiązaniem.
Stary 2015-08-16, 13:16   #43
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7
Konto usunięte

Jasne, że kompletny brak powodzenia u płci przeciwnej gdy się tego pragnie, może w przyszłości paść na psychę. Nie wiem czemu wizażanki są takie zdziwione i oburzone tym, jak autor się czuje. Ja go doskonale rozumiem, sam byłem w podobnej chociaż znacznie lżejszej sytuacji.
Facet jest złamany, nie udało mu się z tym zawalczyć. Nie wiem po co krytyka jego osoby, można się wkurzyć że tylko się użala i produkuje na forum nieprzyjemny tekst ( ) ale on nic złego nie zrobił, po prostu jest nieszczęśliwy.
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 13:22   #44
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez af096d25f0cf772bc51ba27de bbec984bc7420f7 Pokaż wiadomość
Jasne, że kompletny brak powodzenia u płci przeciwnej gdy się tego pragnie, może w przyszłości paść na psychę. Nie wiem czemu wizażanki są takie zdziwione i oburzone tym, jak autor się czuje. Ja go doskonale rozumiem, sam byłem w podobnej chociaż znacznie lżejszej sytuacji.
Facet jest złamany, nie udało mu się z tym zawalczyć. Nie wiem po co krytyka jego osoby, można się wkurzyć że tylko się użala i produkuje na forum nieprzyjemny tekst ( ) ale on nic złego nie zrobił, po prostu jest nieszczęśliwy.
My to wiemy, ale po co on to pisze?
Stary 2015-08-16, 14:02   #45
201609140906
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez af096d25f0cf772bc51ba27de bbec984bc7420f7 Pokaż wiadomość
Nie wiem po co krytyka jego osoby, można się wkurzyć że tylko się użala i produkuje na forum nieprzyjemny tekst
Przecież dziewczyny cały czas krytykowały właśnie to użalanie się nie zaobserwowałam jakichś osobistych wycieczek (zaraz zerknę, bo może już nie pamiętam ;P ale zdecydowana większość krytykowała postępowanie, nie osobę).

Takie rozpamiętywanie jest całkowicie bezproduktywne, a tylko się człowiek bardziej nakręca i dołuje. Być może niektóre słowa były wyżej niepotrzebne, ale facet reagował na ich wypowiedzi z niewspółmierną agresją, jakby mu chciały - nie wiem co - zrobić.
Stary 2015-08-16, 21:46   #46
mrofka
wizażowy robalek

Cytat:
Napisane przez henio578 Pokaż wiadomość
Jakoś nie potrafiłbym rozmawiać z terapeutą o takich rzeczach, a w dodatku to jeszcze młoda kobieta.
To może trzeba zmienić terapeutę, skoro masz problem w kontaktach z kobietami - na mężczyznę?

Cytat:
AMEN! I zamknijmy ten wątek, proszę

Czytałam wcześniejszy wątek Tego Użytkownika, który już został zamknięty. Autor liczył na to, że poklepiemy go po pleckach, powiemy: tak, bycie prawiczkiem w wieku nastoletnim jest nienormalne. Też tak miałem. Chciałem się ruchać a nie mogłem, jestem zerem. Łączę się z Tobą w bólu. To jest ogólnospołeczny problem i ludzi trzeba natychmiast edukować. Dlatego stwórzmy kampanię pt. "Nie odkładaj ruchania na potem". Już widzę spot, w którym autor występuje, na tle swojego nowego auta i mieszkania i mówi: "Zdążyłem przeczytać wiele książek, zdobyć świetną pracę, kupić mieszkanie i samochód. Teraz jadę na rowerze do Czarnobyla... ale jak byłem nastolatkiem, to nie zdążyłem zaruchać."

Autorze! Zatem powinnam się nad sobą użalać tak jak ty, bo ochotę na bzykanie zaczęłam odczuwać mając 15 lat, ale dziewictwo straciłam w wieku 21. To był mój pierwszy chłopak. Będąc nastolatką nigdy wcześniej nie spotykałam się z chłopcami, tak jak moje koleżanki. Nie wiedziałam, co to znaczy poznać chłopca na dyskotece a później pójść z nim na spacer czy do kina. Nie wiedziałam, co to znaczy spotykać się z chłopakiem, który był mną zainteresowany, całować się, chodzić za rękę. Z mężczyzną, z którym przeżyłam swój pierwszy raz i potem jeszcze wiele seksualnych uniesień rozstałam się i formalnie jestem singlem już ponad 2 lata (krótkotrwałych romansów nie liczę).

Czy czuję, że z powodu później inicjacji seksualnej mam nieszczęśliwe i zmarnowane życie? NIE.
Czy czuję się nieatrakcyjną, niespełnioną kobietą? NIE.

Dołączam do Chóru Sprawiedliwych Wizażu: Zapraszamy na terapię!
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-16, 22:55   #47
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:
W Twoim życiu seks nie zmienił wiele, bo nie był żadnym osiągnięciem. Gdybyś chciała, mogłabyś go mieć w dowolnej sekundzie w dowolnym wieku. W życiu faceta seks zmienia i kierunkuje wszystko. Jeśli myślisz, że nastolatkowie szukają dziewczyn, żeby założyć dom i spoglądać w gwiazdy, to głupiutka jesteś. Ale nawet głupiutkiej dziewczynie żyjącej w krainie troskliwych misiów ta naiwność nie przeszkadza - i tak faceci jej chcą. Ona myśli, że z innego powodu, oni chcą z innego, ale mówią to, co wiedzą, że ona chce usłyszeć. I tak się życie kula od wieków. A że ja nigdy nie umiałem kłamać, ściemniać, bajerować itd., to przegrałem życie, straciłem najważniejsze i najlepsze, co mogło w nim być, a co dla każdego jest normą.
I czy dobrze zrozumiałem, że Ty wyraziłaś jakąs wątpliwość, że chłopaki w liceum zaliczają? Czyli nie zaliczają? Więc te wszystkie nastoletnie dziewczyny rozdziewiczają się same? Średnia wieku inicjacji seksualnej, biorąc do statystyk dziadów i baby ze starych pokoleń, to coś około 18 lat. I to trochę jak z zarobkami. Średnia to 4 tysiące, a większość zarabia 2. Ogarnięci zaczynają w wieku 15-16 lat, a statystki zawyżają nieśmiałe, wystraszone sierotki. Ja nigdy nie byłem ogarnięty, choć chciałem...
Ale w ogóle nie wiem po co taka dywagacja, to jest OCZYWISTE, że większość nastolatków uprawia seks. OCZYWISTE. I nie ma znaczenia jak duża jest ta większość (choć jest to jakieś 90% przed ukończeniem 20 roku życia). I oczywiście, że jestem nienormalny i nieprzystosowany do społeczeństwa. Normalna osoba może podjąć decyzję o rozpoczęciu życia seksualnego, ja nie mogłem.
No....... tylko ty nie mogłeś podjąć decyzji o inicjacji. Ja sobie siedziałam, myślałam, jak pomyślałam, że nie stracę cnoty, to nie straciłam, a jak sobie pomyślałam, że dam się rozdziewiczyć, to od razu znalazł się chętny. Tu się mylisz. Pierwszy orgazm przeżyłam mając lat 12, masturbowałam się po raz pierwszy w 14, dziewictwo straciłam w 22 bynajmniej nie dlatego, że wcześniej nie chciałam. Po prostu też nie miałam szczęścia.
Nie pisz farmazonów, że tylko ty nie mogłeś żyć tak, jak chciałeś, bo nikt nie żyje tak, jak chce, ale tylko ty i tobie podobni robią z tego problem.
To nie ogarnięci zaczynają w 15-16 lat, a idioci. Znam takich ludzi i nie grzeszą urodą, a tym bardziej inteligencją. Przykro mi, że tylko takich ludzi znałeś w młodości. Naprawdę ci współczuję, bo to z tego mogą wynikać twoje problemy z psychiką.
Inicjację przed 20 rokiem życia według statystyk ma 51% społeczeństwa, więc tak, poddaję w wątpliwość to, że tak dużo chłopców w liceum rzeczywiście zaliczało.
Wracając do początku. Dlaczego seks niewiele zmienił w moim życiu? Może dlatego, że w gimnazjum nasłuchałam się od niektórych osób jakie to niesamowite. Tak naprawdę w czasach nastoletnich wszystko, co jest przypisane dorosłym, smakuje lepiej. Pamiętasz jak się kiedyś kombinowało wódkę albo chociaż piwo i z jaką przyjemnością się je piło, gdy się udało? Z seksem tak samo. Jak ktoś musi pobajerować, żeby uprawiać seks, to przedstawi to jak prawdziwy odlot, a ktoś, kto tego nie zna, uwierzy i też będzie chciał. Z kolei jak ktoś ma partnera, z którym może to robić regularnie, to potraktuje to jak wspólne jedzenie obiadu. Bo tak naprawdę to jest jak posiłek. Można go zjeść samemu, ale jednak fajniej jest to zrobić z kimś. Ktoś, kto zawsze je sam, będzie marzył o drugim nakryciu do stołu. Jednak nawet jak mamy kogoś, z kim robimy to zawsze, to nie jest problemem, kiedyś musimy zjeść samemu, a czasami nawet wolimy zrobić to w pojedynkę.
Oczywiście, seks jest fajny i bardzo ważny, ale nie popadajmy w paranoję.
Przyłączam się do całej reszty użytkowników. Potrzebna ci terapia. Im szybciej tym lepiej.

A i dodam jeszcze, że to, że 15latka wrzuca do internetu swoje nagie zdjęcia w wyzywających pozach, nie znaczy od razu, że ktoś ją posuwa. Może być wręcz przeciwnie, tzn. zaczyna czuć pociąg do seksu i w ten sposób rozładowuje napięcie. Może uprawia z kimś seks, może zacznie dopiero po 20 roku życia. Tego po zdjęciu nie ocenimy.
I proszę nie pisz, że kobiety tego nie zrozumieją. To już nie te czasy, że kobiety mogą chcieć tylko zakładać rodzinę z tym jedynym i pielęgnować ognisko domowe. Kobiety też mają libido, wcale nie mniejsze niż mężczyźni. Niektóre zaspokajają je uprawiając seks z kimś, inne też po cichu cierpią uważane za świętoszki, albo w ogóle niezauważane przez napalonych łobuzów...

Edytowane przez 7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Czas edycji: 2015-08-16 o 23:16
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 23:40   #48
TenGorszy
Raczkowanie

@LadyDeMadeline
Cytat:
Autor tego wątku ma problemy natury psychicznej - odsyłam do psychiatry i nie chodzi tutaj o sam seks, ale skrzywiony obraz świata.

Jestem przeciwna patrzeniem innym ludziom w majtki, nie interesuje mnie to, każdy uprawia seks i rozpoczyna inicjację kiedy chce i to jego sprawa.

Jeszcze 100 lat temu uważano, że jak kobieta miała w życiu więcej niż 1 partnera to była rozwiązła, więc wrzuć te rzekome badania do kosza
Mhm, mam skrzywiony obraz świata, ponieważ twierdzę, że ludzie uprawiają seks w nastoletnim wieku. A to nie ma przecież miejsca, rozumiem. W jakimż błędzie tkwiłem, o ja skrzywiony!
Ale skoro każdy "rozpoczyna inicjację kiedy chce", to czym ja jestem? Jakim dnem?

Cytat:
Dzisiaj czasy się nam zmieniły i my wybieramy jak ma wyglądać nasze życie.
Ja nie wybrałem jak ma wyglądać moje życie.

Cytat:
A jak ktoś chce się użalać, że w wieku 16 czy 17 lat nie zaliczał panienek co weekend, no cóż, chyba niewiele pomoże, jeśli nie zrozumie się czym jest życie.
Aha, to czym jest życie, oświeć mnie proszę?

Cytat:
Byli i tacy ludzie w mojej szkole co szumieli puki pannie dziecka nie zrobili, a dzisiaj są tatusiami i żywicielami rodziny.
No właśnie... Wyszaleli się i teraz mogą się skupić na rodzinie. Tak powinno być i to jest naturalne... Po to była młodość, żeby potem była dorosłość i odpowiedzialność... nie odwrotnie...

@Olga_20
Najpierw piszesz:
Cytat:
Przyjmuję do wiadomości, że uważasz się gorszy od większości. Rozumiem nawet Twoją frustrację wywołaną faktem, że inni nie chcieli, a Ty chciałeś a nie mogłeś. I przez to ominęła Cię ogromna część "młodości", zaliczanie po drodze, przeżycia, które za x lat klasyfikowałbyś jako "za młodu byłem głupi".
Pewnie gdybyś zaliczał, poznawał, doświadczał byłbyś teraz innym człowiekiem i nie możesz przeboleć jaki mógłbyś być, a nie jesteś. I wszystkiemu winny jest Twój brak doświadczenia.
i już prawie mam wrażenie, że rozumiesz, ale za chwilę piszesz:
Cytat:
Nie możesz zaakceptować faktu, że tak właśnie kształtowała się Twoja młodość i zdobywać doświadczenia i wspomnienia teraz? Przecież one nie będą gorsze.
Oczywiście, że będą gorsze. Są. Były. Nie mogę już przeżyc tego, co przeżyli ludzie w wieku lat nastu, czy choćby na studiach. Teraz teoretycznie została mi juz tylko późniejsza część życia. Ale ja jej już nie chcę.

@Elfir
Cytat:
Koleś masz problem który rozwiązuje się u lekarza specjalisty a nie na forum.
Mam problem, którego się nie rozwiązuje. Nikt nie cofnie czasu. Cokolwiek ktokolwiek mi wmówi, zawsze będę należał do tej gorszej i mniej atrakcyjnej części społeczeństwa, która w najważniejszym czasie nigdy nie była atrakcyjna dla płci przeciwnej.

Cytat:
Trzeba było iść sobie ulżyć, jako 16-latek, do prostytutki, skoro uważasz, że najważniejszym celem w życiu faceta to przestanie być prawiczkiem.
Niestety zbyt późno zorientowałem się jakim jestem odmieńcem. Wtedy wierzyłem, że wszystko powinno przyjść w swoim czasie, że wystarczy dobrze się uczyć, czytać książki i uprawiać sport i być wrażliwym człowiekiem, który nie lata za dupami, a wtedy będzie się docenianym i wszystko przyjdzie samo i będzie piękne życie. Teraz wiem, jakie to żałosne, ale wtedy myślałem, że takim się powinno być. Grzecznym, "wartościowym" itp. brednie. Padłem ofiarą głupich ideałów i kiedy zorientowałem się, że wszyscy żyją, a ja nie, było już za późno. Straciłem wszelkie możliwości bycia spełnionym facetem.

@karaba_la_sorciere
Cytat:
Dla większości osób seks to pewnie coś bardzo ważnego, ale po prostu normalnego, jak jedzenie. Mają tę potrzebę zaspokojoną, więc mogą skupić się na czymś innym - patrz: piramida Maslowa :p.
No tak, to i reszta rzeczy, które piszesz są oczywiste. Jeśli ktoś miał od młodości jakieś chętne partnerki, to zawsze wiedział, że jest coś wart. Ja nie miałem i nie byłem. A później, kiedy już byłem, to już było za późno. Dlatego nigdy nie będę miał tej "potrzeby zaspokojonej". Nigdy nie będę miał już młodości.
Przeczytałem też ten artykuł, który podesłałaś. Generalnie jest o niczym, takie gadanie dla grzecznych dzieci. Czyli w skrócie pieprzenie, że to nic złego, że jesteś prawiczkiem do późnego wieku, ale... jednocześnie wszelkie możliwe rady, jak to zmienić . No to po co to k... zmieniać, hm? Hipokryzja dla naiwnych. Oczywiście, że jeśli nikt Cię nie chce, to jesteś gorszy od tych, których płeć przeciwna chce. As simple as that.
Poza tym autor pisze tam wierutne bzdury, np. że fakt inicjacji seksualnej nie ma wpływu na życie i zachowanie człowieka. Omg(!), oczywiście, że ma. To tak oczywiste... czasem nie mam już siły pisać tak oczywistych rzeczy...

@Olga_20
Cytat:
Czemu autor nie zdecydował się pójść na dziwki w wieku 20 lat skoro tak bardzo czuł potrzebę i uważa, że to wszystko by zmieniło? Tym bardziej jeżeli mówimy o seksie samym w sobie. Z poprzedniego wątku wynoszę, że przede wszystkim ma problem ze związkami ale i tak uparcie skupia się na tym, że życie nie pozwoliło mu szybko i dużo zaliczać...
@stewardessa
Cytat:
Jemu chodzi o to, że kobiety same nie rozkładały przed nim nóg jak przed wszystkimi rówieśnikami, dlatego prostytutki nie były rozwiązaniem.
Nie mówię, że przed wszystkimi, że same. Ale jednak. Cieszę się, że rozumiesz przynajmniej Ty. Dla innych nie było to nieosiągalne, dla mnie tak...

@mrofka
Cytat:
Czytałam wcześniejszy wątek Tego Użytkownika, który już został zamknięty. Autor liczył na to, że poklepiemy go po pleckach, powiemy: tak, bycie prawiczkiem w wieku nastoletnim jest nienormalne. Też tak miałem. Chciałem się ruchać a nie mogłem, jestem zerem. Łączę się z Tobą w bólu. To jest ogólnospołeczny problem i ludzi trzeba natychmiast edukować. Dlatego stwórzmy kampanię pt. "Nie odkładaj ruchania na potem". Już widzę spot, w którym autor występuje, na tle swojego nowego auta i mieszkania i mówi: "Zdążyłem przeczytać wiele książek, zdobyć świetną pracę, kupić mieszkanie i samochód. Teraz jadę na rowerze do Czarnobyla... ale jak byłem nastolatkiem, to nie zdążyłem zaruchać."
Tak, dokładnie tak. W tej chwili siedzę w hostelu w Kijowie, przejechałem 700km na rowerze, byłem na wycieczce po Czarnobylu. Ale to wszystko jest tylko uciekaniem, robieniem czegoś, żeby jak najszybciej minął czas do śmierci. W każdej chwili bez zastanowienia zamieniłbym to na bycie normalnym, zwykłym kolesiem spod dyskoteki. W sali obok siedzą młodzi ludzie, kolesie i ładne dziewczyny, słyszę cały czas śmiechy, wygłupy. Co najmniej raz przebiło się słowo "seks" w asyście rozkosznego śmiechu. Zazdroszczę im wszystkim życia, zamieniłbym się z losową osobą z tego grona, mimo, że nawet ich nie znam i nie widzę w tej chwili.

Cytat:
Autorze! Zatem powinnam się nad sobą użalać tak jak ty, bo ochotę na bzykanie zaczęłam odczuwać mając 15 lat, ale dziewictwo straciłam w wieku 21. To był mój pierwszy chłopak. Będąc nastolatką nigdy wcześniej nie spotykałam się z chłopcami, tak jak moje koleżanki. Nie wiedziałam, co to znaczy poznać chłopca na dyskotece a później pójść z nim na spacer czy do kina. Nie wiedziałam, co to znaczy spotykać się z chłopakiem, który był mną zainteresowany, całować się, chodzić za rękę. Z mężczyzną, z którym przeżyłam swój pierwszy raz i potem jeszcze wiele seksualnych uniesień rozstałam się i formalnie jestem singlem już ponad 2 lata (krótkotrwałych romansów nie liczę)
21 lat, to nie 25. Poza tym wyniknęło to z Twojego wyboru, bo seks nie był dla Ciebie nieosiągalny, ale zależało Ci na związku. Więc było po Twojemu.
Krótkotrwałych romansów nie liczysz... heh... i tu widać jak strasznie nie rozumiesz mojej sytuacji :/

Cytat:
Czy czuję, że z powodu później inicjacji seksualnej mam nieszczęśliwe i zmarnowane życie? NIE.
Czy czuję się nieatrakcyjną, niespełnioną kobietą? NIE.
Ponieważ wszystko w Twoim życiu przebiegło zupełnie normalnie, w odpowiednim czasie i tak, jak sama wybrałaś.

Cytat:
Dołączam do Chóru Sprawiedliwych Wizażu: Zapraszamy na terapię!
Z czego miałaby mnie ta "terapia" wyleczyć?

@natalia_t
Cytat:
To nie ogarnięci zaczynają w 15-16 lat, a idioci. Znam takich ludzi i nie grzeszą urodą, a tym bardziej inteligencją. Przykro mi, że tylko takich ludzi znałeś w młodości. Naprawdę ci współczuję, bo to z tego mogą wynikać twoje problemy z psychiką.
Skoro nawet nieogarnięci idioci są w stanie poderwać dziewczynę na seks w wieku 15-16 lat, to dla mnie nie ma nawet kategorii... Dno dna, żałosne zero.
I nie, nie takich ludzi znałem w młodości właśnie i w tym problem, miałem parę znajomych, którzy byli "grzeczni", "wartościowi", spokojni i przez to nie miałem okazji zaznać prawdziwego życia. Byliśmy zbyt nudni dla dziewczyn. I choć nawet oni się czasem bawili i jeździli na dyskoteki, i ja też wybrałem się parę razy, to zawsze to był dla mnie koszmar. Z nimi dziewczyny chciały tańczyć, ze mną nigdy.
No i nie wiem czemu miałabys mi współczuć znajomych, którzy byli atrakcyjni dla dziewczyn i je zdobywali? Przecież to są właśnie ludzie sukcesu, którzy potrafią zdobyć to, czego chcą.

Cytat:
Pamiętasz jak się kiedyś kombinowało wódkę albo chociaż piwo i z jaką przyjemnością się je piło, gdy się udało?
Nie, nie pamiętam. U mnie w domu było zawsze mnóstwo wódki, nie musiałbym nic kombinować. Nienawidziłem jej i nie widziałem w tym żadnej przyjemności. Zresztą wszyscy uczyli, żeby być wartościowym nastolatkiem i unikać alkoholu, imprez, lepiej poczytać książkę, a to zaprocentuje. No to unikałem alkoholu i imprez, nie traktowałem dziewczyn jak obiektów seksualnych i czytałem książki. Zaprocentowało. Zniszczonym bezpowrotnie życiem.

Cytat:
Oczywiście, seks jest fajny i bardzo ważny, ale nie popadajmy w paranoję.
Właściwie to tak, jak jedzenie. Też jest przyjemne i ważne. Więc może powiedzmy dzieciom z Etiopii, które go nie mają, żeby nie popadały w paranoję i zajęły się swoim życiem, jak to ktoś napisał wyżej?

Cytat:
Przyłączam się do całej reszty użytkowników. Potrzebna ci terapia. Im szybciej tym lepiej.
Nie bardzo rozumiem, co miałaby zmienić. Wcisnąć mi kit, że to, że straciłem najważniejsze lata życia i to, że zawsze byłem nieatrakcyjnym odmieńcem, jest cacy i w ogóle spoko? "To, że jesteś nienormalny, nie jest nienormalne Jesteś po prostu inny, to super, to się chwali!". Mhm. Sorry, ale terapie może działają na ludzi, którzy za mało wiedzą i widzą. Z tego, że byłem przez 25 lat prawiczkiem, mimo że nie chciałem, nikt mnie nie wyleczy. Zawsze będę gorszy od tych, którzy nie byli, lub którzy sami to sobie wybrali.

Cytat:
Niektóre zaspokajają je uprawiając seks z kimś, inne też po cichu cierpią uważane za świętoszki, albo w ogóle niezauważane przez napalonych łobuzów...
A więc jednak te napalone łobuzy... Ależ Ci się wymknęło niechcąco, zapomniałaś chyba, że miałaś mi pociskać kit dla grzecznych dzieci, oj.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
A ile masz teraz laz? Cierpisz na impotencje, ze nie mozesz nikogo wyrwac? Co bylo nie wroci, ale pomysl jak to naprawic
32. Nie cierpię na impotencję, choć nie wiem jaki związek miałaby mieć impotencja z możnością poderwania kogoś.
Nie wiem, czy teraz nie mogę nikogo wyrwać. Na pewno nikogo, kto jest dla mnie atrakcyjny. Atrakcyjne dziewczyny są już dla mnie za młode (tzn. ja dla nich jestem za stary o jakieś 10 lat i tego nigdy już nie cofnę), albo dawno zajęte. Nie będę na siłę próbował stać się wciskać w czyjeś życie, każda atrakcyjna dziewczyna ma już swoich adoratorów, wśród których sobie wybiera. To jak łażenie i żebranie u kogoś, kogo ja potrzebuję, a ten ktoś mnie zupełnie nie. Bez sensu...

I to truizm, że co było nie wróci, ale wyobraź sobie, że już pomyślałem. I nie da się naprawić. Gdyby było jakieś rozwiązanie, dążyłbym do niego. Ale nie ma. Czasu nie da się cofnąć. Zawsze będę żył z tym piętnem i zazdrościł młodym ludziom, których widzę codziennie. Dzisiaj w kijowskim metrze widziałem parę nastolatków. Zwyczajny pospolity z wyglądu koleś i śliczna dziewczyna, nie wiem, z 15-17 lat. Cały czas się całowali mocno, a koleś trzymał ją dłonią za pupcię, kiedy tylko się dało w miarę dyskretnie. To jest młodość...

Edytowane przez TenGorszy
Czas edycji: 2015-08-21 o 23:47
TenGorszy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 00:24   #49
Yuki no hana
Zadomowienie

A więc to tu jest problem, normalnie prawie jak Humbert
Faktycznie autorze, brak seksu zrobił ci coś z głową i tym bardziej powinieneś udać się na leczenie.
Yuki no hana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 00:37   #50
TenGorszy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yuki no hana Pokaż wiadomość
A więc to tu jest problem, normalnie prawie jak Humbert
Faktycznie autorze, brak seksu zrobił ci coś z głową i tym bardziej powinieneś udać się na leczenie.
Nie wiem, kim jest Humbert. I nie wiem z czego miałbym się leczyć. To, że moje życie odstaje od innych i jestem gorszy, jest faktem, którego nie można cofnąć. Nie ma tu już czego "leczyć". Stało się. Trzeba dotrwać do śmierci i to jest agonia bez ulgi...
Stary 2015-08-22, 00:40   #51
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
@Elfir

Mam problem, którego się nie rozwiązuje. Nikt nie cofnie czasu. Cokolwiek ktokolwiek mi wmówi, zawsze będę należał do tej gorszej i mniej atrakcyjnej części społeczeństwa, która w najważniejszym czasie nigdy nie była atrakcyjna dla płci przeciwnej.
Rozwiązuje.
Masz skrzywiona psychikę a lekarz jest od leczenia.

Czy w wieku nastoletnim poleciałeś na księżyc? Kupiłeś ferrari? Upolowałeś lwa? Wygrałeś w totka? Dostałeś Nobla? Dlaczego to ci nie spędza snu z oczu?
Bo jesteś zafiksowany. A obsesje się leczy.
Musisz zrozumieć, że jesteś chory.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Stary 2015-08-22, 00:43   #52
Vallarr
Raczkowanie

GG do Vallarr Send a message via Skype™ to Vallarr

Ee tam. Swoje popieprzenie usprawiedliwiasz durną wymówką, bo ona JEST durna. Sobie po prostu znalazłeś idiotyczne wytłumaczenie czemu Ci źle i się tak uparcie trzymasz, że nic poza tym nie widzisz. Definiujesz się wyłącznie przez ten brak seksu.

Ale mam dziwne wrażenie, że gdybyś przeleciał kogokolwiek jako nastolatek, to dziś uważałbyś, że jesteś nikim, bo np prawo jazdy zrobiłeś o 2 lata za późno, albo łydki masz krzywe, albo łysiejesz - generalnie znalazłbyś sobie mega durny problem, na którym byś się zafixował totalnie i używał jako wymówki, że czujesz się beznadziejnie.

Czuj się jak chcesz, nie mój problem, tylko po cholerę ta akcja informacyjna? Owszem, zaliczyłem nastolatkiem będąc, możesz teraz śmiało mówić, że nic nie rozumiem - ale rozumiem doskonale, bo znam ten typ ludzi. Ta Twoja "krucjata" jest żałosna, śmieszna i przede wszystkim - błędna. Nie każdy definiuje się przez seks lub brak seksu, a nikt nie powinien.
Vallarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 00:45   #53
Yuki no hana
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem, kim jest Humbert. I nie wiem z czego miałbym się leczyć. To, że moje życie odstaje od innych i jestem gorszy, jest faktem, którego nie można cofnąć. Nie ma tu już czego "leczyć". Stało się. Trzeba dotrwać do śmierci i to jest agonia bez ulgi...
Humbert jest głównym bohaterem dość znanej powieści o tytule "Lolita".
Yuki no hana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 00:52   #54
TenGorszy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Rozwiązuje.
Masz skrzywiona psychikę a lekarz jest od leczenia.

Czy w wieku nastoletnim poleciałeś na księżyc? Kupiłeś ferrari? Upolowałeś lwa? Wygrałeś w totka? Dostałeś Nobla? Dlaczego to ci nie spędza snu z oczu?
Bo jesteś zafiksowany. A obsesje się leczy.
Musisz zrozumieć, że jesteś chory.
Zastanów się trochę zanim wymyślisz jakieś porównanie :/ Większość normalnych ludzi nie poleciało na księżyc i nie wygrało w totka. A seks uprawiali. Bez sensu to napisałaś.

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Vallarr Pokaż wiadomość
Ee tam. Swoje popieprzenie usprawiedliwiasz durną wymówką, bo ona JEST durna. Sobie po prostu znalazłeś idiotyczne wytłumaczenie czemu Ci źle i się tak uparcie trzymasz, że nic poza tym nie widzisz. Definiujesz się wyłącznie przez ten brak seksu.

Ale mam dziwne wrażenie, że gdybyś przeleciał kogokolwiek jako nastolatek, to dziś uważałbyś, że jesteś nikim, bo np prawo jazdy zrobiłeś o 2 lata za późno, albo łydki masz krzywe, albo łysiejesz - generalnie znalazłbyś sobie mega durny problem, na którym byś się zafixował totalnie i używał jako wymówki, że czujesz się beznadziejnie.

Czuj się jak chcesz, nie mój problem, tylko po cholerę ta akcja informacyjna? Owszem, zaliczyłem nastolatkiem będąc, możesz teraz śmiało mówić, że nic nie rozumiem - ale rozumiem doskonale, bo znam ten typ ludzi. Ta Twoja "krucjata" jest żałosna, śmieszna i przede wszystkim - błędna. Nie każdy definiuje się przez seks lub brak seksu, a nikt nie powinien.
Nie, nie jestem takim typem człowieka. Mam inne niedoskonałości, ale wiem, że są normalne i pewnie Cię zaskoczę, ale mam do siebie duży dystans i śmieję się z nich. Ale nie z tego. I tak, masz rację, zaliczyłeś jako nastolatek, dlatego nawet nie wiesz, że nie masz szansy mnie zrozumieć.

Poza tym jakakolwiek konfrontacja między kimś, kto ma mnóstwo wad, ale jednak ma powodzenie u kobiet, a kimś, kto sprawia wrażenie "idealnego" i poukładanego, ale nie ma powodzenia u kobiet, jest oczywiste jak zostałaby rozstrzygnięta. W życiu liczą się tylko kobiety. Wszelkie inne cechy są tylko drogą do tego celu. Same w sobie nie mają żadnej wartości.

Edytowane przez TenGorszy
Czas edycji: 2015-08-22 o 00:57
Stary 2015-08-22, 01:18   #55
Vallarr
Raczkowanie

GG do Vallarr Send a message via Skype™ to Vallarr

Cytat:
Poza tym jakakolwiek konfrontacja między kimś, kto ma mnóstwo wad, ale jednak ma powodzenie u kobiet, a kimś, kto sprawia wrażenie "idealnego" i poukładanego, ale nie ma powodzenia u kobiet, jest oczywiste jak zostałaby rozstrzygnięta. W życiu liczą się tylko kobiety. Wszelkie inne cechy są tylko drogą do tego celu. Same w sobie nie mają żadnej wartości.
Blah blah blah. Jednak ewidentnie za mało seksu w życiu miałeś.
Cytat:
Napisane przez dosyć znany cytat, nie pamiętam skąd, ale prawdziwy
Show me the most beautiful woman in the world, and somewhere there's a guy who's tired of fucking her.
W życiu nie liczą się tylko kobiety i powodzenie u kobiet, ani najpiękniejsza kobieta w łóżku, ani obok. Jasne, jest bardzo cenną wartością dodaną, ale ocenianie mężczyzny przez pryzmat tego jaką kobietę jest w stanie zaciągnać do łóżka jest... khem, nie mam słów.
A mam boską, bez wątpienia najpiękniejszą kobietę, jaką znam
Vallarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 01:54   #56
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanów się trochę zanim wymyślisz jakieś porównanie :/ Większość normalnych ludzi nie poleciało na księżyc i nie wygrało w totka. A seks uprawiali. Bez sensu to napisałaś..
Całkiem sporo nastolatków jest bardzo bogatych. I kupują co chcą.
Dlaczego ciebie to nie dręczy?
Dlaczego nie dręczy ciebie, że sporo ludzi jest blondynami?

NIE KAŻDY FACET idzie do łóżka z dziewczyna gdy ma 13-18 lat.
Nawet nie większość facetów.
Raczej NIEKTÓRZY.

Masz obsesję tylko na jednym temacie.
To choroba, która niszczy ci życie.
Za chwile depresja rozwinie się do prób samobójczych.
I to z tak absurdalnego powodu.

Ja bardzo późno rozpoczęłam współżycie (później od ciebie) chociaż popęd miałam wcześniej, ale nie miałam z kim go rozładować.
I nie mam fiksacji na tym punkcie, bo jestem zdrowa psychicznie.
Ty nie - masz problem ze swoją psychiką i zadręczasz się z kompletnie urojonego powodu.

Na tym forum jest kilka postów prawiczków w wieku 25+, którzy proszą o radę i nie robią z tego halo, jak ty. Całe rzesze katolików, którzy są wierni swojej religii miało seks dopiero po ślubie (a rzadko u nas żenią się nastolatki, prawda?)

Dlatego tu nikt nie będzie ci współczuł braku wczesnej inicjacji a jedynie problemów psychicznych.

T.Pratchett

Edytowane przez Elfir
Czas edycji: 2015-08-22 o 02:22
Stary 2015-08-22, 09:02   #57
TenGorszy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vallarr Pokaż wiadomość
Blah blah blah. Jednak ewidentnie za mało seksu w życiu miałeś.

W życiu nie liczą się tylko kobiety i powodzenie u kobiet, ani najpiękniejsza kobieta w łóżku, ani obok. Jasne, jest bardzo cenną wartością dodaną, ale ocenianie mężczyzny przez pryzmat tego jaką kobietę jest w stanie zaciągnać do łóżka jest... khem, nie mam słów.
A mam boską, bez wątpienia najpiękniejszą kobietę, jaką znam
Nie wiem o co Ci chodzi, poza tym, że przyszedłeś się pochwalić. Wszystko, co tu napisałeś potwierdza dokładnie to, co mówię.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Całkiem sporo nastolatków jest bardzo bogatych. I kupują co chcą.
Dlaczego ciebie to nie dręczy?
Dlaczego nie dręczy ciebie, że sporo ludzi jest blondynami?

NIE KAŻDY FACET idzie do łóżka z dziewczyna gdy ma 13-18 lat.
Nawet nie większość facetów.
Raczej NIEKTÓRZY.

Masz obsesję tylko na jednym temacie.
To choroba, która niszczy ci życie.
Za chwile depresja rozwinie się do prób samobójczych.
I to z tak absurdalnego powodu.

Ja bardzo późno rozpoczęłam współżycie (później od ciebie) chociaż popęd miałam wcześniej, ale nie miałam z kim go rozładować.
I nie mam fiksacji na tym punkcie, bo jestem zdrowa psychicznie.
Ty nie - masz problem ze swoją psychiką i zadręczasz się z kompletnie urojonego powodu.

Na tym forum jest kilka postów prawiczków w wieku 25+, którzy proszą o radę i nie robią z tego halo, jak ty. Całe rzesze katolików, którzy są wierni swojej religii miało seks dopiero po ślubie (a rzadko u nas żenią się nastolatki, prawda?)

Dlatego tu nikt nie będzie ci współczuł braku wczesnej inicjacji a jedynie problemów psychicznych.
Tak, na tym forum jest kilku 24-25 letnich prawiczków i czytałem ich wypowiedzi w sąsiednim poście. Generalnie wszyscy są zrezygnowani i zdają sobie sprawę, jak mocno odstają od społeczeństwa. Bo odstają i to jest oczywiste.

Z prób samobójczych już zrezygnowałem. Chodziłem ze szramami na szyi od prób powieszenia, rzygałem żółcią od tabletek, a z parapetu zebrała mnie policja. I tak za bardzo bałem się skoczyć. Nie mam odwagi i to jest mój największy problem. Jedyna rzecz, której od dawna chcę i która może rozwiązać mój problem, to zakończyć życie, ale bardzo brakuje mi odwagi...

Dzisiaj znów obudziłem się zupełnie po nic. Znów przejdę przez Kijów i będę widział przepiękne dziewczyny, u których nigdy nie będę miał szans. Znów wrócę do Gliwic i będę wstawał rano do pracy po nic przez kolejne kilka dni, a potem w weekend spał jak najdłużej, albo czytał jakąś książkę po nic.

Nie mam problemów psychicznych, jestem po prostu człowiekiem świadomym tego, że jest gorszy od innych. Większość zbyt starych prawiczków i tym podobnych nieudaczników, próbuje sama siebie oszukiwać, że nie są gorsi i na siłę szuka uzasadnień. Ale już sam fakt, że muszą ich szukać dowodzi, że są nieudacznikami i ludźmi drugiej kategorii. To nie ich wybierają kobiety i nie ma na ten temat co dyskutować.

Wszystko, co piszesz, to sugerujesz, żeby się nie przejmować i sobie żyć jakośtam. Czyli oszukiwać się, mimo iż prawda jest taka, że jest zię kimś gorszym. I to kobiety o tym zdecydowały, wybierając tych lepszych. Ot, selekcja naturalna w czystej postaci oddziela lepszych, atrakcyjnych osobników od gorszych i zbędnych. Brutalne, ale prawdziwe i wiem, że tak jest. Próby oszukiwania się i udawania, że to nie prawda i że jest ok, są głupie. I nie m tu się z czego leczyć. Takie są fakty. Nie każdy może być atrakcyjny dla pięknych kobiet, no i mnie trafiło się takie życie, że nie jestem, mogę tylko patrzeć i sobie wyobrażać jakie życie mają Ci lepsi...

Mój powód nie jest ani absurdalny, ani urojony. Jest oczywisty i powszechnie podświadomie każdy to wie. Są na ten temat statystyki, są artykuły i są inne wątki na forum. Bycie starym prawiczkiem JEST nienormalne i jest problemem. I spotyka ludzi, bo są gorsi, a o tym, decydują kobiety, wybierając innych osobników. Proste. A jak ktoś celowo nim jest, to nie moja sprawa, inny temat i nie wplatajmy go tu.
Stary 2015-08-22, 11:04   #58
201609140906
Konto usunięte

Cytat:
Z prób samobójczych już zrezygnowałem. Chodziłem ze szramami na szyi od prób powieszenia, rzygałem żółcią od tabletek, a z parapetu zebrała mnie policja. I tak za bardzo bałem się skoczyć. Nie mam odwagi i to jest mój największy problem. Jedyna rzecz, której od dawna chcę i która może rozwiązać mój problem, to zakończyć życie, ale bardzo brakuje mi odwagi...
Czyli - nie zrezygnowałeś.
Spróbujesz - przy pierwszej/lepszej - fali uderzeniowej odwagi.

Cytat:
Nie mam problemów psychicznych, jestem po prostu człowiekiem świadomym tego, że jest gorszy od innych.
Tiaaa... anorektyczka powie, że taki ma styl życia, alkoholik - że wszystko ma pod kontrolą, podobnie jak hazardzista, narkoman, kleptoman, erotoman i wszyscy inni, którzy wolą tkwić w syfie, niż z niego wyjść.

Cytat:
oszukiwać się, mimo iż prawda jest taka, że jest zię kimś gorszym. I to kobiety o tym zdecydowały, wybierając tych lepszych. Ot, selekcja naturalna w czystej postaci oddziela lepszych, atrakcyjnych osobników od gorszych i zbędnych. Brutalne, ale prawdziwe i wiem, że tak jest. Próby oszukiwania się i udawania, że to nie prawda i że jest ok, są głupie. I nie m tu się z czego leczyć. Takie są fakty. Nie każdy może być atrakcyjny dla pięknych kobiet, no i mnie trafiło się takie życie, że nie jestem, mogę tylko patrzeć i sobie wyobrażać jakie życie mają Ci lepsi...

Mój powód nie jest ani absurdalny, ani urojony. Jest oczywisty i powszechnie podświadomie każdy to wie. Są na ten temat statystyki, są artykuły i są inne wątki na forum. Bycie starym prawiczkiem JEST nienormalne i jest problemem. I spotyka ludzi, bo są gorsi, a o tym, decydują kobiety, wybierając innych osobników. Proste. A jak ktoś celowo nim jest, to nie moja sprawa, inny temat i nie wplatajmy go tu.
O rety.
Czy Ty naprawdę nie widzisz, że coś tu nie tak?

Zafiksowałeś się, zabetonowałeś, zabunkrowałeś i choćby Eliasz, w całym swoim majestacie, zstąpił teraz z nieba i powiedział Ci, że się mylisz - nic to nie da.

Ty
wiesz
najlepiej.

gorszy -lepszy
piękny - brzydki
prawiczek - kozak

Czy mężczyzna w Twoim wieku naprawdę nie ma większych problemów?
Weź, przynajmniej nie obrażaj dziewczyn/kobiet, sprowadzając je do roli przedmiotu zaliczenia - bądź nie zaliczenia, dobra?

Porada idź do psychologa/na terapię/do psychiatry, jest często nadużywana na tym forum, wyświechtała się i nikt nie zwraca na nią szczególnej uwagi.
Irytowała mnie nawet czasem.

Ty jesteś pierwszą osobą, której wręcz sama (szczerze) radzę, aby skorzystała - im szybciej, tym lepiej - z pomocy odpowiedniego specjalisty, bo z Tobą naprawdę jest coś nie tak.

Twoim problemem nie jest faktyczne bycie gorszym, ale uważanie się za gorszego.
Twoim problemem nie jest bycie prawiczkiem czy lewiczkiem, ale brak akceptacji siebie
Tak, jesteś swoim największym wrogiem.

Elfir napisała wyżej - że tak ujmę - jak chłop krowie na miedzy, że już jaśniej się tego wytłumaczyć nie da. To, że do Ciebie to nie dociera, jedynie potwierdza przypuszczenie, że Twoje zachowanie nie jest normalne.
Stary 2015-08-22, 11:32   #59
stewardesa
BAN stały

Chłopak nie pójdzie do psychologa, wybrał użalanie się nad sobą na babskim forum.
Rozumiem jego irytację, bo przykłady, które podajecie oraz Wasze życiorysy są zupełnie nieadekwatne i potwierdzacie to, co sam napisał.
Autorze, nie odpowiedziałeś - po co tutaj piszesz? Powód już podałam, ale jaki jest Twój, oficjalny?
Stary 2015-08-22, 11:44   #60
zakonna
Naczelna Nastolatka

Przecież od poczatku było pisane, już w pierwszym wątku autora, że powinien się udać do psychiatry i to kurcgalopkiem. ile razy by ta rada nie padła, tyle razy jest odrzucana. Naprawdę szkoda czasu na dyskusję z autorem bo to całkiem bezproduktywne i frustrujące.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości