|
|
#481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2
U Was tez dzieiaczki się tak odkrywają w nocy?? Bo moja bardzo, w nocy jak ja biorę do karmienia to jest przeważnie zimna... Teraz chyba muszę się częściej budzic i sprawdzać czy się nie rozkopala
Edytowane przez sylwka321 Czas edycji: 2015-08-22 o 08:32 |
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jadlam pizzę kilka razy, kebaba.. ![]() Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Barbaritka- super! Ja też weszłam na reszcie w przedciazowe jeansy😊 co prawda brzuch mi jeszcze sporo wystaje, ale cały czas chudnę i bardzo się z tego cieszę 😊 mam jeszcze 1 kg do zrzucenia do wagi sprzed ciąży. A potem zamierzam chudnąć dalej 😉
|
#485 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
Cytat:
Mi brakuje 3 kg ale ciało nabrało i tu nie o kg chodzi....
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi było strasznie niedobrze po tej śmietanie, pokarało mnie. Miejscówka fajna, ale kawę to oni mają.
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
hejka
wiec chyba juz zapomniala o szczepionce a za tydz jedziemy do znajomych do innego miasta, oni maja 2 coreczki juz starsze i od dawna sie wybiealismy do nich, nawet jak jeszcze nie bylam w ciazy ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtek też się rozkopuje. Na początku zawijalam mu kocyk pod poduszkę, ale on jak się zaczyna budzić to zjeżdża z poduszki i zdarzyło się, że miał kocyk na buzi. Ja mało na zawał nie padłam wtedy, więc teraz śpi w pajacu pod kocykiem i przynajmniej jak się odkryje to ma długi rękaw.
|
#489 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda ze nie napisali co jest w środku szczepionek... W pl sie szczepi takie małe dzieci, a tu większość decyduje sie dopiero po 6 ms jeśli juz, nawet lekarze uważają ze jest to dobre ![]() Cytat:
![]() Wczorajszy dzien był koszmarny, w poniedziałek do lekarza, zęby jej idą.. Ma dwie białe kosteczki na dziąsłach widoczne tuż pod powierzchnia, tak płakała, ze padła i spała 8 godzin, zajdla i dalej spi biedna moze uda mi sie poleżeć w wannie
|
|
#490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() Właśnie był ryk, bo śpiące dziecko nie zaśnie samo... uspilam, odłożyłam do łóżeczka, spał 10min.... |
||
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Co do jedzenia to ja codziennie pije dwie kawy, jadlam juz kebaba i pizze, jem pikantne rzeczy, wczoraj jadlam w tapas barze pikantne chorizo duszone w czerwonym winie
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Moja spi pod dwoma kocykami, bawelnianym z baby ono i ciebkim minky. Na razie to jej wystarczy choc ona zmarzluch. U kogo kupowalyscie posciele dla malenstw?
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie czego nie mogę to normalnego mleka i kalafiora i ciecierzycy.. Tak zre wszystkooo ![]() Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam komplet pościeli ze sklepu w mieście, ale to się sprawdzalo jak był Mały i nie ruszał się. Teraz ta kolderka jest za ciężka i też pewnie narzuci sobie na głowę, a kocyk odrzuci na bok, więc... kolderka zwinieta pod przewijakiem
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz czekalam do 3 msc mowie moze sie odmieni a tu |
|
|
|
|
#496 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja sie nie rozkopuje, tylko jak sie przebudza na karmienie to zaczyna ruszać nogami i wtedy sie trochę rozkopie.
Moja śpi pod kocykiem a jak jest chłodniej to rozsuwamy śpiworek i jeszcze nakrywam ja śpiworkiem. Co za pogoda, już któryś dzień z rzędu pada, ciemno i do dupy, jak w listopadzie. Już nie mogę sie doczekać wyjazdu do Polski, przynajmniej trochę słońca będzie. |
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszcze wam że miescicie się już w spodnie z przed ciąży. Ja mam jeszcze 10kg do zrzucenia. Spada to ale powoli. Kupilam sobie mate do ćwiczeń i dziś znaczne chodakoeska ćwiczyć
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to samo, tylko że waga stoi. Zeszła woda 2-4tyg po porodzie i waga stoi. A nie jem dużo, ćwiczę... i nicccccc :dupa:
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie ćwiczę i jem bardzo dużo
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak ja
Jeszcze 10 kg do wagi sprzed ciąży, ale ciało już jest takie sflaczałe, blee. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzuch brzydki bardzo, uda i cycki jakieś inne.. A do tego rozstępy.
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() bożeeee, co moje dziecko wyprawiało wczoraj w nocy! normalnie po kąpieli karmienie i usypianie zajmuje ok 20 minut, wczoraj po godzinie usypiania ta - dalej oczy jak 5 złotych chcieliśmy sie wcześniej położyć spać z tż bo jacyś padnięci byliśmy a ta po 10 jeszcze strzelała oczami- a smoczka żuła jak na amfie no ale jak już w końcu zasneła to ładnie spała aż do 4 a potem do 7 więc nie jest najgorzej. teraz znowu kima więc jest ok ![]() nie wiem co sie wczoraj stało- jak tylko tż wrócił z pracy i chciał młoda wziąć na ręce albo sie pobawić to ta w ryk- po południu jak sie przebudziła i chciał ją uspokoić to znów ryk- wziął na ręce- ryk . nie wiem o co chodzi, czemu tak na niego reagowała, zawsze było ok. aż mi było przykro jak na niego patrzałam, tak mu było smutno że dziecko tak na niego reaguje miałyście tak? ja tylko ja ją przejmowałam to sie od razu uspokajała.... jeśli tak bedzie już zawsze to mam przesrane- bez dziecka sie z domu nie rusze..... córeczka mamusi bedzie.... Cytat:
śpiworek jest beznadziejny- dobrze ze nie kupowałam tylko dostałam jeden w spadku ![]() jak przyjdą chłodniejsze nocki to przechodzimy na kołderke ( którą wszyscy mi odradzali )ja też ![]() wchode w moje przedciążowe ciuchy- chociaż brzuszek mi troche wystaje- jest taki miękki i nie do końca obkurczony jeszcze. został mi 1 kg do wagi sprzed ciąży ale to ten brzuch właśnie.. i ogromny celulit mi wylazł na udach a takie miałam fajne nogi zawsze....w sumie to nawet chciałam zacząć ćwiczyć ale mięśnie brzucha mi sie rozeszły i nie jestem w stanie zrobić brzuszka nawet jeszcze ![]() ....chociaż dzięki temu ze sie rozeszły kwalifikuje sie na plastyke brzucha na nfz moja kumpela chciała, ale u niej z mięśniami ok i jej nie kwalifikują
|
|
#503 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i Lenę chyba też bo płacze bardziej niż zwykle ( nie wiem czy da siębardziej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tak sobie wczoraj myślałam, że są jeszcze gorsze dzieci niż moja córka. Np. jak matka ma cholernie chore dziecko-wtedy ona może myśleć o mnie, że co ty babo chcesz od swojego dziecka... Staram się tak myśleć. Trochę pomaga. No bo zawsze mogłoby być gorzej. Ale wiem o co Ci chodzi.. Ja cieszę się cholernie z każdej sytuacji gdzie Lena poleży 20 minut bez płaczu i jeszcze pogada coś! A jak wyjdę sama do kibelka to jestem wniebowzięta ![]() A narzekać-narzekaj. Akurat Ty chyba z nas wszystkich najmniej 'zrzędzisz' ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marei Ty to zawsze mnie podniesiesz na duchu ![]() U nas to samo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Podziwiam ![]() ja też ![]() Byłam u fryzjera. ![]() Oczywiście jak wychodziłam to ryk niemiłosierny ale tż po 30 min napisał sms że śpi. Ale jak wracałam to oczywiście już nie spała i płakała a byłam 50 minut![]() Ale naprawdę-o niebo lepiej psychicznie się czuję. Nawet jak ją teraz usypiałam to się tak nei denerwowałam ![]() industria -u nas tak było tydzień temu.Tż cały tydzień praktycznie z małą nie siedział. W sobotę rano na rękach zaczęła się rzucać. Uspokoiłam ją i później całą sobotę z nią siedział i się przyzwyczaiła na nowo.
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-08-22 o 12:00 |
|||||||
|
|
|
#504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znowu mi sie jakieś krwawienie zaczęło, 2 tyg po miesiączce i nie wiem co to, kolejna miesiączka czy co miała któraś tak?
|
|
|
|
|
#505 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślałam że tylko ja do przodu.. za chuja nie mogę zrzucić, jak do pon nie przestanę krwawic odstawiam tabletki anty, zostaną mi 2 nowe opakowania jakby któraś chciała to za 20zl za opakowanie mogę puścić ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Industria - nie martw się to minie i tatuś znów będzie cacy😊
Chociaż... Za kilka miesięcy zacznie się lęk separacyjny... I może być taka jazda, że mamusia nawet na siku będzie musiał z dzidzią iść 😉 Ja nie mam wymagającego dziecka. Mam dziecko idealne. Bezproblemowe. Poza fochami na cyca id czasu do czasu. Ale to nie znaczy że nie mogę sobie czasem ponarzekać 😉 zwłaszcza jak mam dwóch na raz do ogarnięcia u obaj ryczą jednocześnie... To jest masakra wtedy. Ale co nas nie zabije to nas wzmocni. ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Franek nie marznie. Owijam go w kocyk lub pieluchę do otulania i ewentualnie przykrywam kocykiem. Mamy śpiworki przeróżne po Leosiu ale na razie działa na niego to szczelne otulanie więc śpiworek odpada. Kupię mu jakieś grubsze minky może...
|
#507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jasne, że można. Każdy może i powinien, bo jakiego byśmy aniołka nie miały w domu to i tak każdy ma dość, chce się wyżalić i ponarzekać.
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Marei ją uwielbiam ostre rzeczy i zastanawiam się czy mogę taki ostry sosik zjeść z papryczek chilli, ale taki że aż ryj wykrzywia
|
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

a i 3 łyki piwa
06.09.2014 

moze uda mi sie poleżeć w wannie 

rosi: