Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-22, 14:55   #3631
olkka16
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja właśnie w obawie przed wypadaniem włosów czekam ze ścięciem. Wolałabym zapuszczać ale jak będą wyglądać tragicznie to zetnę w cholerę na krótko.

Ja to bym się może i na cc zdecydowała gdybym miała jakiś wybór. Na razie mój gin ma do tego taki stosunek że dziecko jest duże ale samo to nie jest żadnym wskazaniem do cc i mam się gonić. W skrócie.
Mamy podobnych lekarzy, mój też na siłę naciska na porody naturalne. A sama pytalas go o cc?

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-22, 14:58   #3632
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Mamy podobnych lekarzy, mój też na siłę naciska na porody naturalne. A sama pytalas go o cc?

Mąż na którejś wizycie napomknął i gin od razu podskoczył na fotelu (jak nie on bo zawsze jest wyluzowany) bo chyba mu się zdawało że zaczniemy naciskać na ten temat i powiedział krótko że "do cc musi być wskazanie, ja na dzień dzisiejszy takowego nie widzę". To co miałam mu powiedzieć... że głowa z wymiarem jak na 42 tydzień i 4 kg wagi w 38 tygodniu mnie przerażają?
Stary 2015-08-22, 15:04   #3633
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Owca mojej koleżance rozstępy właśnie w 9 miesiącu wyszły.
Co do lekarza u którego byłam jest to pan Gmyrek jeden z lepszych w lux med z bardzo dobrymi opiniami. Powiedział ze dziecko moje się super mierzy bo jest takie duże.
Sam powiedział ze jego żona rodziła tez prawie 4,5 i nigdy nie pozwolił by jej rodzic naturalnie chociaż to ich 3 dziecko. A moje pierwsze jestem mała drobna .
On nie powiedział mi ani nie zachwala szpitala w którym pracuje ja sama się dowiedziałam w recepcji po wizycie. On nie chciał powiedzieć.

Przespalam się z tym. Chce cc nie chce nie trzymać moczu mieć traumy i peknac aż do dupy.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 15:05   #3634
olkka16
Rozeznanie

Tragedia. Trzymam kciuki za jak najszybsze rozwiązanie żeby mały juz nie przybieral. Chociaż moja kuzynka (wysoka bo około 173cm tak jak ja ale bardzo szczupła w biodrach) urodziła córkę 4500 i to bez pęknięcia czy nacinania, ani jednego szewka

Stary 2015-08-22, 15:08   #3635
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Mąż na którejś wizycie napomknął i gin od razu podskoczył na fotelu (jak nie on bo zawsze jest wyluzowany) bo chyba mu się zdawało że zaczniemy naciskać na ten temat i powiedział krótko że "do cc musi być wskazanie, ja na dzień dzisiejszy takowego nie widzę". To co miałam mu powiedzieć... że głowa z wymiarem jak na 42 tydzień i 4 kg wagi w 38 tygodniu mnie przerażają?
Szczerze to bym na twoim miejescu naciskala na cc. Moze miec zdanie na temat cc jakie tam chce ale to ty bedziesz sie meczyc pozniej z bozena poryta jak jesien sredniowiecza! Zreszta przy tak duzej glowie to nie tylko bozena moze dostac po dupie ale i szyjka...a juz najgorsze jak bedziesz miala problem z wypchnieciem takiego klocka!

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Nie no w poplamionych ciuchach to ja nie wyjdę. Zawsze sprawdzam czy jakieś jedzonko mi się na wysokości brzucha nie zatrzymało.
Odkąd jest pokaźny to robi za zbieracza wszystkiego ci się nie zmieści w buzi hehe

Owieczka to witaj w klubie. Ja juz mam tak skórę napięta do granic możliwości że czasami aż boli.
A i na brzuchu tez mi się pojawiły rozstępy. Wczoraj to aż ryczałam z tej bezradności i mąż mi powiedział parę pięknych słów na temat mojego wyglądu i aż mam wyrzuty sumienia teraz ze tak mało uprawiamy sexu. No ale co ja na to poradzę jak mnie krocze i biodea napierdalają, dotyk rak na mouch piersiach mnie wkurza.
Eeehhhh hormony.

Po za tym to witam się w 37 tc. Filip mama się nie obrazi jak wyjdziesz po wizycie od ginekologa.
Moj to robi za podatawke do talerza i herbaty

Stary 2015-08-22, 15:10   #3636
didi9
Raczkowanie

Po pierwsze: bianeczkaaa gratulacje!

Cytat:
Aby jeszcze uświetnić ten cudowny dzień zauważyłam rozstępy na boczkach... wczoraj ich jeszcze nie było... CUDOWNIE! Jak mój kloc będzie tak dalej rósł to cała popękam, na brzuchu i potem cała Bożena w strzępach po porodzie bo oczywiście mój gin mi skierowania na cc nie da...

Nie wiem czy to zależy od tego czy szkoła rodzenia jest "darmowa" czy "płatna" ale u mnie wszystkie dziewczyny były szczupłe, mega zadbane, sama raz przyszłam bez makijażu i czułam się jak totalny kocmołuch.

Poczekaj dzień lub dwa, może to kwestia przyzwyczajenia. Poza tym odrosną
Ja miałam rozstępy na boczkach po okresie dojrzewania, były już białe i nie było ich widac, a teraz znów zrobiły się różowe i zaczęły sie powiększać i dalej pękać paskudnie. Nic nie pomogło moje nagminne smarowanie

My chodziliśmy na bezpłatną szkołę rodzenia i zazwyczaj wszystkie dziewczyny były zadbane. Wiadomo jedna czy dwie się znalazły, które przyszły raz czy drugi nie pomalowane albo widac w złej ogólnej kondycji, więc miały wywalone na to jak wyglądają, ale generalnie "poziom" był spoko . Ja w tej ciazy czuję się coraz paskudniej, więc dbam o to zeby mieć zrobiony manicure i pedicure i być pomalowaną i w miarę ubraną na co dzień, bo bym chyba w depreche popadła A tak chociaż tyle dla siebie moge zrobić i nie musze patrzeć w lustro na wypłosza
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 15:12   #3637
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Owca ja nie wiem jakie są praktyki. Ale jeżeli mój go nie są mi skierowania na cc to idę prywatnie to takiego który mi wypisze i koniec.. moja mama też mi mówi żebym nie zgruywala twardzielki tylko pomyślała o swoim zdrowiu.

wymianki
Stary 2015-08-22, 15:14   #3638
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Witam w klubie. Miałam tak wszystkiego dość, wiecznie się źle czułam- dla świętego spokoju włosy scielam z długości sporo za łopatki tak do wysokości żuchwy. I teraz żałuję

Ja poczatki i 2 tr przeszlam bardzo dobrze za to teraz mam wszystkiego dosc 3 tr jest dla mnie fatalny :-( zaczęło sie na spinaniu brzucha ze za duzo chodzić i siedziec nie moglam bo tylko lezenie pomagalo a teraz na dokladke ta rwa kulszowa, i nic juz nie jestem wstanie robic. Szlak mnie trafia bo w chacie bajzel a jak za cos sie próbuje zabrac to po 10 min padam na ryjek :-/

Stary 2015-08-22, 15:20   #3639
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tragedia. Trzymam kciuki za jak najszybsze rozwiązanie żeby mały juz nie przybieral. Chociaż moja kuzynka (wysoka bo około 173cm tak jak ja ale bardzo szczupła w biodrach) urodziła córkę 4500 i to bez pęknięcia czy nacinania, ani jednego szewka

No właśnie, bo kwestia jest jeszcze dopasowania głowy do kanału rodnego. Ja nie jestem jakaś malutka bo mam 170 cm wzrostu, miednicę mam szerszą niż moja mama która jest 10 cm wyższa. Także może jakoś to będzie.
Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Szczerze to bym na twoim miejescu naciskala na cc. Moze miec zdanie na temat cc jakie tam chce ale to ty bedziesz sie meczyc pozniej z bozena poryta jak jesien sredniowiecza! Zreszta przy tak duzej glowie to nie tylko bozena moze dostac po dupie ale i szyjka...a juz najgorsze jak bedziesz miala problem z wypchnieciem takiego klocka!
Zobaczymy w poniedziałek, to już będzie 4 dni przed najdalszym terminem porodu więc już jakieś decyzje muszą zapaść. Wolałabym rodzić naturalnie ale zmierzymy, zważymy małego i pogadamy. Ufam mojemu lekarzowi na tyle, że jak ma cień wątpliwości to zawsze zleca badania i nie olewa tematu więc jak powie że spróbujemy naturalnie to będę się tego trzymać.
Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Ja miałam rozstępy na boczkach po okresie dojrzewania, były już białe i nie było ich widac, a teraz znów zrobiły się różowe i zaczęły sie powiększać i dalej pękać paskudnie. Nic nie pomogło moje nagminne smarowanie
Noooo dokładnie u mnie to samo - rozstępy przy rozstępach z wieku nastoletniego... Mąż się ze mnie śmieje ale mnie to jakoś dobiło.
Stary 2015-08-22, 15:27   #3640
201701300931
Konto usunięte

Eh, tak czytając Was to ja jestem i będę niezadbana mamusia, bo się w ogóle nie maluję. Na twarzy mam tylko krem nawilżający

Dzisiaj robiliśmy porządki w szafie i w pojemnikach pod łóżko i przy okazji przenieśliśmy łóżeczko do naszej sypialni.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 15:32   #3641
czarownica_tea
Zakorzenienie

Bianeczka- gratulacje

Aakkzzii-
nie ma co panikować, waga z USG może się różnić od rzeczywistej nawet 300-500g w obie strony. Poczekaj na wizytę u swojego gina, bo to że jakiś Ci wypisze skierowanie na cc to nie znaczy, że w szpitalu muszą Ci to cc zrobić a po co narażać się na jakieś nieprzyjemności i czekanie a nie daj Boże indukcje. A do swojego chodzisz całą ciążę on Cię zna i nie zostawi Cię bez pomocy a nerwy mogą tylko przyspieszyć poród. Uszy do góry

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 15:34   #3642
fatal21
Wtajemniczenie

Mi moja nie dała skierowania na CC bo powiedziała że i tak miałam jedno WSK ortopedyczne więc już tak jakby z urzędu 2.jeszcze na ktg się dopytam we wtorek lub środę żebym z SN nie wylądowała aczkolwiek mam zasw od ortopedy że zaleca cc

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-22, 15:46   #3643
olkka16
Rozeznanie

Ehh znowu skurcze, na szczęście dużo lżejsze niż w nocy.
W ogóle to witam się w 39 tc

Stary 2015-08-22, 16:01   #3644
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Eh, tak czytając Was to ja jestem i będę niezadbana mamusia, bo się w ogóle nie maluję. Na twarzy mam tylko krem nawilżający

Dzisiaj robiliśmy porządki w szafie i w pojemnikach pod łóżko i przy okazji przenieśliśmy łóżeczko do naszej sypialni.
W takim razie zazdro bo wszystko zalezy od karnacji i oprawy oczu ja gdybym miala ciemna oprawe i inna karnacje tez bym sie specjalnie nie pindrzyla ale ze mam jasne rzesy i brwi których nie widac to wygladam bez makeupu jak trup

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:

Gratki 😊 moze cos sie dzieje pomalu 😃

Stary 2015-08-22, 16:02   #3645
Mediona
Zadomowienie

Cytat:

To ze się nie malujesz nie znaczy ze jesteś zaniedbana. Mozna byc zadbaba nie pomalowana mamuśka. Czysta schludna. Ja rozumie ze mozna miec zly dzien. Kazdy ma gorszy.

Cytat:

Oj. Coraz blizej.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 16:06   #3646
bianeczkaa
Zakorzenienie

Hej. Ja juz leze i zdycham. Kur wa mozna zwariowac. Najgorsze obkurczanie macicy. 2 przeciwbolowe i dalej napiernicza. Chociaz nie, najgorsze jest mrowienie w nogach i rekach. To juz mi prawie minelo. Poszlabym spac ale nie ma szans. Jagoda grzecznie spi. Zaraz bede mogla sie napic. Umieram ogolnie z glodu!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1440252370748.jpg (34,6 KB, 94 załadowań)

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 16:08   #3647
bianeczkaa
Zakorzenienie

I dzieki wszystkim za gratulacje. Ciesze sie ze mam to juz za soba. Teraz bedzie juz tylko lepiej

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-22, 16:09   #3648
Małgosia89
Zakorzenienie

jaka kochana pulchniutka czarnulka
bianeczkaa gratulacje

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 16:10   #3649
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

A karmilas juz piersią bianeczka ?

wymianki
Stary 2015-08-22, 16:12   #3650
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Hej. Ja juz leze i zdycham. Kur wa mozna zwariowac. Najgorsze obkurczanie macicy. 2 przeciwbolowe i dalej napiernicza. Chociaz nie, najgorsze jest mrowienie w nogach i rekach. To juz mi prawie minelo. Poszlabym spac ale nie ma szans. Jagoda grzecznie spi. Zaraz bede mogla sie napic. Umieram ogolnie z glodu!
Dopiero teraz zaczynają się u ciebie dolegliwości porodowe oby jak najszybciej minęły!
Stary 2015-08-22, 16:21   #3651
oczarowana
Zadomowienie

bianeczkaa gratulacje Jagoda niezły klocek
podziwiam Cie bo ty do tych porodowych i szpitalnych tematów podchodzisz tak hmm... na luzie-nie to co większość z nas poierworódek=panikar.
chciałabym mieć takiepodejscie.

a ja póki co czuję sie jak jakas ofiara,jak jedyna babka na swiecie która niebawem pewnego dnia trafi na porodówke i zakłoci swoim przyjsciem spokój personelu w dyżurce i wgl że z łaski mnie "obsłużą' i jakoś takie pos rane mysli mam od wczoraj.

Laski jak się wystraszyłam dzisiaj. Od wczoraj mnie czysci-dosłownie-jakaś masakra ale nie biegunka tylko normalne klocki-w nocy dwa razy,rano raz,wczoraj to samo...Wstaję z klopa patrzę w otchłań piekielną i co widzę? czarną jak amazońska,równikowa noc-qpę. Ja pier..l e się wystraszyłam,słabo mi się zrobiło...Myślę szit what the fu ck? i tak stoje i nie wiem czy wołać chłopa czy mamę...i nagle dostałąm objawienia- przecież Monia ty ciołku łykasz końską dawkę żelaza od tygodnia(bo gin kazał bo anemia wyszła na wynikach) a żelazo barwi klocki na czarno

Z innych ciekawych rzeczy to brzuch mi się...ZMNIEJSZYŁ! napieprza mi w krzyżu od wczoraj,w pachwinach,a dzieciak to mi jakoś gmera recamy w bożenie-dosłownie takie uczucie jakby z macicy se rękę wyciągneła i gmerała po pipce łapką- jak siedzę na wc to sie normalnie boje,że ta jej ręka mi wyskoczy ot tak i że mi pomacha i doszło mi jeszcze takie dziwne uczucie jakby mi ktoś (dziecko) złapało łechtaczkę dwoma palcami i uciskało i wykręcało. nie wiem co to.

No i jakoś takoś...przyszła mi wielka ochota na igraszki z chłopem a on SIĘ BOI,że wodami go zaleje i wgl haha

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-08-22 o 16:22
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 16:25   #3652
margaritkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Owca mojej koleżance rozstępy właśnie w 9 miesiącu wyszły.
Co do lekarza u którego byłam jest to pan Gmyrek jeden z lepszych w lux med z bardzo dobrymi opiniami. Powiedział ze dziecko moje się super mierzy bo jest takie duże.
Sam powiedział ze jego żona rodziła tez prawie 4,5 i nigdy nie pozwolił by jej rodzic naturalnie chociaż to ich 3 dziecko. A moje pierwsze jestem mała drobna .
On nie powiedział mi ani nie zachwala szpitala w którym pracuje ja sama się dowiedziałam w recepcji po wizycie. On nie chciał powiedzieć.

Przespalam się z tym. Chce cc nie chce nie trzymać moczu mieć traumy i peknac aż do dupy.

Akazi spokojnie. Przegadajcie jeszcze z TŻetem, skonsultuj się z innym lekarzem. Zawsze można spróbować zacząć SN,ale wiadomo,że nie ma gwarancji jak się to potoczy. JEst nas tu cesarzowych kilka. Zdrowie Maluchów i Mam najważniejsze. Damy radę!!

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Mi moja nie dała skierowania na CC bo powiedziała że i tak miałam jedno WSK ortopedyczne więc już tak jakby z urzędu 2.jeszcze na ktg się dopytam we wtorek lub środę żebym z SN nie wylądowała aczkolwiek mam zasw od ortopedy że zaleca cc

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Każdy szpital ma inne zwyczaje. Ja mam wskazania od okulisty do CC,ale są niejednolite. Mój gin jest w pełni za CC,ale ostatecznie decyduje ordynator w szpitalu.
Dostałam skierowanie do szpitala na CC i uzgodnił sprawę z ordynatorem,bo nie ma go w tym tygodniu a do terminu twierdzi,że nie doczekam.
Syn! 27.08.2015 godz 8:52.
margaritkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 16:39   #3653
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Moj to robi za podatawke do talerza i herbaty

Moj podobnie
Stary 2015-08-22, 16:40   #3654
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Jagódka to taka paniusia mi się wydaje

aakkzzii - pamiętaj, że nawet jak zgłosisz się do porodu to też będą Ci USG robić i też mogą zdecydować o CC.
Stary 2015-08-22, 16:59   #3655
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam Cię że jesteś w stanie pisać.
A dolegliwości po cc to raczej standardowe, poza tym to już Twoja druga cesarka więc chyba nie jesteś zaskoczona Oby szybko ból minął ale niestety niedługo pewnie odstawią przeciwbólowe...

A Jagoda śliczna
Stary 2015-08-22, 17:19   #3656
ridja devojka
Zakorzenienie

Czego to ja się dowiaduje bianeczka gratulacje!!! Kurcze szybko poszło. Rach ciach i masz bobasa

Ja jestem wymasowana, pani się trochę stresowala mnie masować ale dala rade

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-08-22, 17:19   #3657
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Zanim ją urodzę to już wszyscy będą po.. marzyło by mi się koło 14 a znając życie to do końca września będę leżeć i kwiczec. . :/
Spokojnie jeszcze ja zistane z tobą
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 17:21   #3658
bianeczkaa
Zakorzenienie

U mnie juz ciut lepiej. Macica sie mocno obkurczyla. Az tak nie boli chociaz to pewnie dzieki lekom ale wazne ze mozna lezec spokojnie. Czasem jeszcze pojawiaja sie skurcze ale juz nie tak okropne. Zaraz bede mogla juz pic herbatka czeka ale jednak moge wode tylko. Ale dobre i to. Nie jest zle. Przynajmniej nie jestem fizycznie wymeczona

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Tylko ta kolacja tak pachnie....

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-08-22, 17:35   #3659
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
No tylko ja miałam nie regularne cykle i lekarz kazał mi się trzymać terminu z usg. A jak to wypadnie to nie wiem
Ktoś coś słyszał o statystykach dotyczących porodów według om czy usg?
Jeżeli cyklr regularne to każą się trzymać terminu z om lub z puerwszego usg.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Dziewczyny, mam do Was wybitnie głupie pytanie, szczególnie że do świąt daleko Kto u Was przynosi prezenty pod choinkę?
My obchodzimy mikolajki dla dzieciaków, na gwiazdkę już nie kupujemy sobie nic bo mamy wielka rodzine

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
U mnie dziś też noc z przerwami, od 0:00 do 2:30 skurcze, dość mocne co 8-10 minut. Jak chciałam budzić TŻ to się uspokoiło i poszłam spać. Wynika z tego, że się dziecko rozmyśliło i to jeszcze nie teraz . Tż się wyspał, dziecko się wyspało, pies się wyspał a ja nie, ehhh. Idę robić śniadanie .

Owieczka, Tusia- nasz klub <21 trzeba by rozwiązać
No to Cie nieźle postraszylo, ja mam nadzieję nie przezyeac tych straszakow tylko do porodu od razu
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 17:35   #3660
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Danae
U mnie zawsze Mikołaj prezenty przynosi i 6 grudnia i w Wigilię.

Bianeczkaa
Mam nadzieję, że głodzić Cię długo nie będą.

Oczarowana
Ty paranoiku! Też częściej chodzę na 2.. Poza tym ciągle sikac mi się chce. Siadam na tron a tu albo kilka kropel...

Mam wrażenie, że w tej ciąży będę jeszcze wieczność. Znów ryczę jak głupia. Jeszcze strasznie samotnie się czuję...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości