Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-22, 17:56   #3661
elcia88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Jagoda na FB juz

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

4060 g i 56 cm czarnulka

Super duża dziewczynka. Wielkie gratulacje dla Bianki i Jagodki. Zdrowka dziewczyny:-D

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Dziewczyny po badaniu
Weronika juz waży 4040.
Mam rozważyć cesarskie cięcie bo urośnie jeszcze na pewno pół kilo.
Ohoho a oni sami nie decyduja jeżeli dziecko przekracza jakads wage.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Olkka16
Mam to samo, ale już 3 razy scinalam. Teraz sa za ramiona. Szybko rosnal.

Meneq
No plamy i worki to masakra...
Ja to już za bardzo w wirki nie wchodzę brzuch mi wychodzi, włosy zdaloby sievobciac bo mam.takie krótkie odrosniete i wyglądam jak ciul, a twarz w dekolt zsypane krostami
Czuje sue jak niechluj i nic mi sie nie chce.

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Owca mojej koleżance rozstępy właśnie w 9 miesiącu wyszły.
Co do lekarza u którego byłam jest to pan Gmyrek jeden z lepszych w lux med z bardzo dobrymi opiniami. Powiedział ze dziecko moje się super mierzy bo jest takie duże.
Sam powiedział ze jego żona rodziła tez prawie 4,5 i nigdy nie pozwolił by jej rodzic naturalnie chociaż to ich 3 dziecko. A moje pierwsze jestem mała drobna .
On nie powiedział mi ani nie zachwala szpitala w którym pracuje ja sama się dowiedziałam w recepcji po wizycie. On nie chciał powiedzieć.

Przespalam się z tym. Chce cc nie chce nie trzymać moczu mieć traumy i peknac aż do dupy.
Jeżeli jest wskazanie do cc to lepuej nie ryzykować zdrowia dziecka czy swojego albo męczyć się koszmarnym porodem i potem mieć traume. Będzie dobrze.
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 17:59   #3662
Mediona
Zadomowienie

Wróciłam z basenu. Jestem padnieta. Poplywalam, weszlam pod taka fontanne i ona wymasowala mi barki i krzyż. Bosze ale bylo milo. Zrobilam obiad. Zjadlam i padam. Pierwszy obiad id tygodnia ktory zjadlam z apetytem. A dla poprawienia humoru moj mąż zafundowal mi zel do mycia twarzy tonik i krem matujacy z La Roche. A Aurelia tak mi prze na moja Vadzajna ze az mnie skreca z bólu.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 18:01   #3663
Panna Izabela
Zakorzenienie

Ależ mam dzisiaj kiepski dzień... Wczoraj była kumpela z chłopakiem, trochę posiedzieli, dzisiaj odsypiałam... Popiłam trochę wina wczoraj i zauważyłam, że moje "odchody poporodowe" mają krew, wczoraj malutko, dzisiaj to tak jakbym okres miała. To normalne, czy to wina wina, czy co?

Aaaa do tych, które uważają, że ciąża trwa wieczność - jedna nie trwa, ale ciąża+czekanie na zajście w ciążę+ciąża = to jest dopiero wieczność... Ja się zastrzelę od tego czekania.

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Tniemy. Napisze po wszystkim.
Widziałam na fb, gratuluję bardzo!!!

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
U nas Mikołaj

Bo ubrała się elegancko a potem twojego brata nakarmila i żeby mu się odbiło dawała tobie

Uparte te wasze dzieci nie chcą wyjść

Trzymam kciuki
No to u nas był standard, zresztą ja z nim dużo czasu spędzałam i najczęściej odbijało mu się na mnie.

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Przecież cała sprawa jest bardzo świeża i masz prawo tęsknić jeszcze długo. A dokładnie ile macie czekać? Albo kiedy się dowiecie?

Co do telefonów to mnie też do szału doprowadzają, tylko powód inny...

Juhuuuu kolejny maluch w wątku
Powodzenia i zazdroszczę ze juz zaraz będziesz mieć małą przy sobie.
Ja to jestem pewna, że tęsknić będę całe życie.
14 września mam wizytę i wtedy się wszystkiego dowiem, mam nadzieję...

Cytat:
Dziewczyny po badaniu
Weronika juz waży 4040.
Duża, faktycznie! Jak masz możliwość zdecydowania to się sama zastanów, mnie w cesarce tylko blizna przeszkadza, ale jakbym miała takie duże dziecko to kto wie, pewnie bym się i zdecydowała na cc.

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Bianeczkaa gratulacje!!!

Fatal - sprytny pomysł
Aakkzzii - spokojnie, nie stresuj się tym. Ja zostałabym przy Orłowskim. Do Madalińskiego jakoś nie mam zaufania...
A ja mam zaufanie..

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 18:01   #3664
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ja poczatki i 2 tr przeszlam bardzo dobrze za to teraz mam wszystkiego dosc 3 tr jest dla mnie fatalny :-( zaczęło sie na spinaniu brzucha ze za duzo chodzić i siedziec nie moglam bo tylko lezenie pomagalo a teraz na dokladke ta rwa kulszowa, i nic juz nie jestem wstanie robic. Szlak mnie trafia bo w chacie bajzel a jak za cos sie próbuje zabrac to po 10 min padam na ryjek :-/

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Ja narazie poza biustem rozstępów nie mam mimo że brzuch wielki i liczę że tak pozostanie.
Mi najlepiej było w 2 Tr, czułam się świetnie
Teraz od jakiś 2 tyg jest mi ciężko, źle śpię i ogólnie mniej aktywna jestem i jakaś jak kluch wielki.
A dziś to w ogóle coś i dzidziol leniuchuje i mnie stresuje. Ruszy się lekko czasami od niechcenia. Ogolbie ilosc ruchow wyrabia ale mniej niż zwylke.
Stary 2015-08-22, 18:02   #3665
Mten
Rozeznanie

Cytat:
U mnie juz ciut lepiej. Macica sie mocno obkurczyla. Az tak nie boli chociaz to pewnie dzieki lekom ale wazne ze mozna lezec spokojnie. Czasem jeszcze pojawiaja sie skurcze ale juz nie tak okropne. Zaraz bede mogla juz pic herbatka czeka ale jednak moge wode tylko. Ale dobre i to. Nie jest zle. Przynajmniej nie jestem fizycznie wymeczona

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Tylko ta kolacja tak pachnie....
Bianeczkaa gratulacje! Widziałam zdjęcia na fb - już masz Jagodke przy sobie

A ja znowu czuje się coraz lepiej... Najgorszy był dla mnie 8 miesiąc...

Wczoraj byliśmy ze znajomymi na Sushi no i usg siostry pokazało już bijące serduszko także w kwietniu będzie dzidziuś :-D jestem bardzo szczęśliwa

Dzisiaj za to moj tz ma 32 urodziny, nawet się zmobilizowalam i zaprosiłam teściów na obiad, fajnie było, wszyscy chwalili i na koniec teściowa pomasowala mi kręgosłup bo się nastalam w kuchni ;-) więc zostałam doceniona:-P
Mąż powiedział że jedyne czego sobie życzy to żeby synek urodził się zdrowy :-*

A co do ogarnięcia się, ja może w takim full make-up w domu nie chodzę, ale jakiś róż, korektor pod oczy, tusz nakładam bo lubię :-P mi jest tak lepiej i o to chodzi ;-)
Stary 2015-08-22, 18:06   #3666
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Popiłam trochę wina wczoraj i zauważyłam, że moje "odchody poporodowe" mają krew, wczoraj malutko, dzisiaj to tak jakbym okres miała. To normalne, czy to wina wina, czy co?

Aaaa do tych, które uważają, że ciąża trwa wieczność - jedna nie trwa, ale ciąża+czekanie na zajście w ciążę+ciąża = to jest dopiero wieczność... Ja się zastrzelę od tego czekania.

Ja to jestem pewna, że tęsknić będę całe życie.
14 września mam wizytę i wtedy się wszystkiego dowiem, mam nadzieję...
Wino rozrzedza krew, może z tego powodu bardziej krwawisz. Ale jakby było o wiele więcej niż wcześniej to jest to powód do zgłoszenia się do lekarza, więc obserwuj. Jutro powinno wrócić do normy.

Nie zastrzelaj się proszę W końcu i do Ciebie przyjdzie szczęście.

Czas leczy rany, będzie coraz lepiej ale na pewno córcia będzie na zawsze w Waszych sercach.
14 września czekamy na wieści!

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-08-22 o 18:08
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 18:06   #3667
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
bianeczkaa gratulacje Jagoda niezły klocek
podziwiam Cie bo ty do tych porodowych i szpitalnych tematów podchodzisz tak hmm... na luzie-nie to co większość z nas poierworódek=panikar.
chciałabym mieć takiepodejscie.

a ja póki co czuję sie jak jakas ofiara,jak jedyna babka na swiecie która niebawem pewnego dnia trafi na porodówke i zakłoci swoim przyjsciem spokój personelu w dyżurce i wgl że z łaski mnie "obsłużą' i jakoś takie pos rane mysli mam od wczoraj.

Laski jak się wystraszyłam dzisiaj. Od wczoraj mnie czysci-dosłownie-jakaś masakra ale nie biegunka tylko normalne klocki-w nocy dwa razy,rano raz,wczoraj to samo...Wstaję z klopa patrzę w otchłań piekielną i co widzę? czarną jak amazońska,równikowa noc-qpę. Ja pier..l e się wystraszyłam,słabo mi się zrobiło...Myślę szit what the fu ck? i tak stoje i nie wiem czy wołać chłopa czy mamę...i nagle dostałąm objawienia- przecież Monia ty ciołku łykasz końską dawkę żelaza od tygodnia(bo gin kazał bo anemia wyszła na wynikach) a żelazo barwi klocki na czarno

Z innych ciekawych rzeczy to brzuch mi się...ZMNIEJSZYŁ! napieprza mi w krzyżu od wczoraj,w pachwinach,a dzieciak to mi jakoś gmera recamy w bożenie-dosłownie takie uczucie jakby z macicy se rękę wyciągneła i gmerała po pipce łapką- jak siedzę na wc to sie normalnie boje,że ta jej ręka mi wyskoczy ot tak i że mi pomacha i doszło mi jeszcze takie dziwne uczucie jakby mi ktoś (dziecko) złapało łechtaczkę dwoma palcami i uciskało i wykręcało. nie wiem co to.

No i jakoś takoś...przyszła mi wielka ochota na igraszki z chłopem a on SIĘ BOI,że wodami go zaleje i wgl haha
No żelazo może działać też przeczyszczajaco na niektórych. A co do odczuc dziwnych pewnie mała ci się znuzyla i uciska na różne rzeczy i zakończenia. Ja bym się bala chyba na twoum miejscu na igraszki.
Stary 2015-08-22, 18:18   #3668
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Tusia bo u nas aż dziwne, ani jednego wcześniaka póki co na wątku :p... Ale faktycznie jakoś mocno się trzymamy, choć po bianeczce widać jaka lada chwila może być ekspresowa akcja, wiec kto wie co się jeszcze dziś wydarzy:p

Merry a miałaś zmniejszona dawkę tej lutki czy tak z dnia na dzień odstawiasz?... Bo ja jeszcze cały czas 2x dziennie 100mg,a wizyta dopiero we wrześniu, może wtedy będę odstawiała dopiero.
mój ma wpisane że wczesniak tzn ze badania mu robili jak u wczesniaka :P

ja to juz glupia z tego wszystkiego jestem :/

Bianeczka - gratuluję

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 18:31   #3669
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość

Bianeczka - gratuluję
Bo chyba nie miałaś skończonego 38 tc dlatego tak wpisali.

A ja jutro będę mieć zdjęcia z sesji ciążowej whoaaa
Stary 2015-08-22, 18:35   #3670
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość

Bianeczka - gratuluję
A ktory dokładnie u ciebie był dzień ciąży? Bo przecież miałaś donoszoną?...

Dziewczyny czy któraś odnawiała łóżeczko? Bo jedziemy w końcu zaraz odebrać łóżeczko jest po jednym dziecku, białe, ale ma kilkanaście zadrapań głównie na ramie i chciałabym je niewielkim kosztem odnowić.. Nie wiem czy dobrze myślę żeby tylko te ramę przejechać papierem ściernym i pomalować? No i nie wiem jak drogie są te farby bezpieczne dla dzieci?... Nie chce żeby cena za używane łóżeczko +koszty odnawiania równały się cenie nowego łóżeczka...
Stary 2015-08-22, 18:46   #3671
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy dobrze myślę żeby tylko te ramę przejechać papierem ściernym i pomalować?
Zależy z czego to łóżeczko i jaka farba ale zasadniczo tak jak piszesz. Najpierw papier ścierny, najlepiej 2 ziarnistości, umyć odtłuścić i potem farba na bazie wody. Nie powinno was to kosztować więcej niż 20 zł jeśli łóżeczko nie jest ze sklejki albo nie jest walnięte olejną farbą.
Stary 2015-08-22, 18:56   #3672
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Od kad się dowiedziałam ze mam takiego klocka to mi dwa razy ciężej

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 18:57   #3673
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:
Hej. Ja juz leze i zdycham. Kur wa mozna zwariowac. Najgorsze obkurczanie macicy. 2 przeciwbolowe i dalej napiernicza. Chociaz nie, najgorsze jest mrowienie w nogach i rekach. To juz mi prawie minelo. Poszlabym spac ale nie ma szans. Jagoda grzecznie spi. Zaraz bede mogla sie napic. Umieram ogolnie z glodu!
Cudna ta Twoja maleńka!!:lov e: Gratulacje!!!

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 19:01   #3674
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

A wgl termin z usg mam na 27 sierpnia.

wymianki
Stary 2015-08-22, 19:06   #3675
loudres
Zadomowienie

Cytat:
A wgl termin z usg mam na 27 sierpnia.
Nie chce siać zamętu ale ja termin z usg ostatniego mam na 30 sierpnia a normalnie 22 września. Oczywiście nie biorę usg pod uwagę bo to tylko odnośnie wagi dziecka.. ale jestem w tej samej sytuacji
. ;/
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 19:09   #3676
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Wino rozrzedza krew, może z tego powodu bardziej krwawisz. Ale jakby było o wiele więcej niż wcześniej to jest to powód do zgłoszenia się do lekarza, więc obserwuj. Jutro powinno wrócić do normy.

Nie zastrzelaj się proszę W końcu i do Ciebie przyjdzie szczęście.

Czas leczy rany, będzie coraz lepiej ale na pewno córcia będzie na zawsze w Waszych sercach.
14 września czekamy na wieści!
No właśnie mam nadzieję, że to tylko wino... Jak nie przejdzie do poniedziałku to w pon jadę do szpitala.

Raz już przyszło i poszło, ale mam nadzieję, że jeszcze przyjdzie i już nie odejdzie. Pierwsze Szczęście fakt - na zawsze będzie przy nas.... A 14 dam znać na pewno co i jak, tylko późno, bo wizyta dopiero na 19.30. Ależ się będę stresować!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 19:10   #3677
petel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Mi lekarz też powiedział że ktg owszem ale często wprowadza jeszcze większy zamęt.
Bianeczkaa apropo mi też się śniło że już urodzilas i dawałam Ci jakieś ciuszki dla córci :-D

A w ogóle to moja teściowa wyciągnęła mnie ostatnio do lumpa i wygrzebala jakieś jeansy w różowe kwiatki i body różowe w groszki... No to chciałam delikatnie wybrnąć i mówię jej "Młody by chyba matce nie wybaczył że go na różowo ubierala " :-D na co ona rzecze: kiedyś to się i chłopców na różowo ubieralo, to teraz tylko jakieś dziwne zwyczaje....
Uwielbiam ją, ale czasem tworzy teorie pod to co jej aktualnie pasuje :-P
No było tak, chyba na początku XX w. czerwony był "męskim" kolorem, różowy jako "lzejsza" odmiana był dla małych chłopców
Jeny, dobra, już się nie odzywam, bo mam strasznie dużo do nadrobienia, a Wy żyjecie niż totalnie czym innym ;D
(wczoraj mi się zaczął 9 miesiąc, aaaaa!)
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 19:14   #3678
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja termin z USG mam 15 sierpnia ha ha ha
Stary 2015-08-22, 19:17   #3679
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Nie chce siać zamętu ale ja termin z usg ostatniego mam na 30 sierpnia a normalnie 22 września. Oczywiście nie biorę usg pod uwagę bo to tylko odnośnie wagi dziecka.. ale jestem w tej samej sytuacji
. ;/
No i Weź bądź mądry. No torba spakowana tylko czekać trzeba

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Ja termin z USG mam 15 sierpnia ha ha ha rosi:
Owca może zacznij kręcić Sutki

wymianki
Stary 2015-08-22, 19:18   #3680
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Bo chyba nie miałaś skończonego 38 tc dlatego tak wpisali.

A ja jutro będę mieć zdjęcia z sesji ciążowej whoaaa
Ooo super, pochwal się choć jednym
Ja właśnie chciałabym zrobić małemu sesje nowowrodkowa, ale dosłownie kilka zdjęć a taka większą rodzinna jak skończy roczek a ja się doprowadze do swojej wagi :-D
Stary 2015-08-22, 19:19   #3681
mysza007
Zakorzenienie

Bianeczko gratulacje!

Cytat:
Dziewczyny czy któraś odnawiała łóżeczko? Bo jedziemy w końcu zaraz odebrać łóżeczko jest po jednym dziecku, białe, ale ma kilkanaście zadrapań głównie na ramie i chciałabym je niewielkim kosztem odnowić.. Nie wiem czy dobrze myślę żeby tylko te ramę przejechać papierem ściernym i pomalować? No i nie wiem jak drogie są te farby bezpieczne dla dzieci?... Nie chce żeby cena za używane łóżeczko +koszty odnawiania równały się cenie nowego łóżeczka...
ja odnawiałam, ale tylko zeszlifowałam, nałozyłam bejce wodną i lakier

Kryzys mam dzisiaj, rycze

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 19:21   #3682
olkka16
Rozeznanie

Cytat:

Ja odnawialam łóżeczko, jak mogła bym cofnąć czas to chyba kupila bym nowe-ale my scieralismy cała górna warstwę i to zajęlo mega dużo czasu, potem biała farba-39zl za puszke, trzeba było 3warstwy żeby ładnie pokrylo ale dalej było chropowate więc na to jeszcze poszły 2warstwy lakieru półmat-też ok 40 zł.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-22, 19:24   #3683
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
No właśnie mam nadzieję, że to tylko wino... Jak nie przejdzie do poniedziałku to w pon jadę do szpitala.

Raz już przyszło i poszło, ale mam nadzieję, że jeszcze przyjdzie i już nie odejdzie. Pierwsze Szczęście fakt - na zawsze będzie przy nas.... A 14 dam znać na pewno co i jak, tylko późno, bo wizyta dopiero na 19.30. Ależ się będę stresować!!!
Nie stresuj się kochana. Bedzie dobrze. A znajac życie to my nie będziemy spaly. Bedziemy czekac na wiesci.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 19:25   #3684
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Owca może zacznij kręcić Sutki
E tam, kręcę i dosłownie nic się nie dzieje poza mokrymi rękami od mleka.
Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Ooo super, pochwal się choć jednym
Ja właśnie chciałabym zrobić małemu sesje nowowrodkowa, ale dosłownie kilka zdjęć a taka większą rodzinna jak skończy roczek a ja się doprowadze do swojej wagi :-D
Pochwalę się na pewno na fb
Ja małemu będę robić zdjęcia sama, a potem całą rodziną może się znów zdecydujemy na fotografa
Stary 2015-08-22, 19:35   #3685
Airish88
Zakorzenienie

Hej,

Połaziłam dzisiaj po sklepach, odwiedziłam babcie i od razu mi jakoś lepiej. Szybciej dzień zleciał.

Byłam w Lidlu. Pampersów bardzo dużo. Kupiłam paczke 2 i paczke 3.

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
UWAGA UWAGA!
Recenzja ręczników

Ja za cenę 19 zł sztuka ręcznik kąpielowy, uważam że warto kupić.
Dobrze wchłaniają wodę nie są jakieś mega grube, raczej średnie.
Ale po wypraniu są mile w dotyku a nie takie za szorstkie.
U mnie wystawały pojedyncze nitki z nich ale uważam że to można uciąć.
Na pewno zamówię jeszcze kilka
Kupowałam je tutaj:
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5381901409

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

No a ja jestem za spania i pytałam się przed chwila co u niej

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Jestem dzisiaj nie wyspana i najlepiej do mnie dużymi literami mówić.

Jeśli miałabyś możliwość wrzucić zdjęcie ręcznika to byłabym wdzięczna. Ciekawa jestem realnej fotki.

Cytat:
Dziewczyny po badaniu
Weronika juz waży 4040.

Duża. Moja ginekolog mi na 1 wizycie powiedziała, że jak dziecko będzie spore to mi nie pozwoli naturalnie rodzić bo nie mam warunków.

Cytat:
Powiedział ze głową jest mniej więcej standard ale jest gruba ma duży brzuch.
Powiedział ze zrobię sobie krzywdę rym porodem

Jezu i teraz wszystko się zmienia co ja mam zrobić wizytę mam dopiero 3 września . Z tym moim ginem beznadziejnym. Nie wiem kompletnie co mam robić

Ja bym na twoim miejscu umówiła się wcześniej do gina. Ja mam termin dzień przed Tobą, a cc umówione na 3.09. Dobrze by było żebyś się wcześniej skonsultowała bo jak wcześniej coś się zacznie to w szpitalu nie wiadomo jak do tego podejdą...

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Rzeczywiście to 37 tydzień wiec może jeszcze urosnąć, nie ma co się zalamywac tylko poczekaj na wizytę do swojego gina i powiedz mu co tamten powiedział. Jesli lekarz dal by mi skierowanie na cc nie wahała bym się ani chwili, u mnie sytuacja może być podobna. Jesli lekarz we wrześniu stwierdzi ze mały waży juz 4 kg sama poproszę o skierowanie na cc.
Cytat:
Owca mojej koleżance rozstępy właśnie w 9 miesiącu wyszły.
Co do lekarza u którego byłam jest to pan Gmyrek jeden z lepszych w lux med z bardzo dobrymi opiniami. Powiedział ze dziecko moje się super mierzy bo jest takie duże.
Sam powiedział ze jego żona rodziła tez prawie 4,5 i nigdy nie pozwolił by jej rodzic naturalnie chociaż to ich 3 dziecko. A moje pierwsze jestem mała drobna .
On nie powiedział mi ani nie zachwala szpitala w którym pracuje ja sama się dowiedziałam w recepcji po wizycie. On nie chciał powiedzieć.

Przespalam się z tym. Chce cc nie chce nie trzymać moczu mieć traumy i peknac aż do dupy.

Też ostatnio zastanawiałam się nad porodem. Mam wskazanie ortopedyczne ale o dziwo w ciąży jakoś specjalnie nie cierpię z powodu kręgosłupa. Może mogłabym próbować naturalnie, ale boje się, że podczas takiego wysiłku kręgosłup może dostać w kość i potem będę miała problemy z poruszaniem. Do tego mam obawy, że pęknę lub, że mnie rozetną a potem źle zszyją. Jeśli chodzi o cesarkę to wolałabym uniknąć tej blizny. Postanowiłam, że nie będę mądrzejsza i skoro lekarz ortopeda dał skierowanie a ginekolog potwierdziła to tak musi być.

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Mi moja nie dała skierowania na CC bo powiedziała że i tak miałam jedno WSK ortopedyczne więc już tak jakby z urzędu 2.jeszcze na ktg się dopytam we wtorek lub środę żebym z SN nie wylądowała aczkolwiek mam zasw od ortopedy że zaleca cc

ja mam wskazanie ortopedyczne a od ginekolog mam skierowanie do szpitala i na nim napisane, że prosi o rozważenie cc.

Jakie masz problemy ortopedyczne, że jest wskazanie?

Cytat:

My mieliśmy drewnianie, a ja chciałam białe. Tż najpierw zaczał malować pędzelkiem, a potem się wkurzył, pojechał i kupił spray'e i na dworze pomalował nimi. Nie były to specjalne farny dla dziecka. Długo je wietrzyliśmy na dworze a teraz tez od miesiąca stoi przy ciagle otwieranym oknie. Wyniosło nas to jakieś 100-130 zł, a bardzo ładnie wygląda.
Stary 2015-08-22, 19:43   #3686
malaja86
Rozeznanie

Dziewczyny cały czas mowa o bezsennych nocach. Ja mam termin równo za miesiąc i śpię bardzo dużo, koło 12h nocnego spania i 2-3 w ciagu dnia. CZy ktoras z Was tak ma?

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Hej,

Połaziłam dzisiaj po sklepach, odwiedziłam babcie i od razu mi jakoś lepiej. Szybciej dzień zleciał.

Byłam w Lidlu. Pampersów bardzo dużo. Kupiłam paczke 2 i paczke 3.

Jeśli miałabyś możliwość wrzucić zdjęcie ręcznika to byłabym wdzięczna. Ciekawa jestem realnej fotki.

Duża. Moja ginekolog mi na 1 wizycie powiedziała, że jak dziecko będzie spore to mi nie pozwoli naturalnie rodzić bo nie mam warunków.

Ja bym na twoim miejscu umówiła się wcześniej do gina. Ja mam termin dzień przed Tobą, a cc umówione na 3.09. Dobrze by było żebyś się wcześniej skonsultowała bo jak wcześniej coś się zacznie to w szpitalu nie wiadomo jak do tego podejdą...

Też ostatnio zastanawiałam się nad porodem. Mam wskazanie ortopedyczne ale o dziwo w ciąży jakoś specjalnie nie cierpię z powodu kręgosłupa. Może mogłabym próbować naturalnie, ale boje się, że podczas takiego wysiłku kręgosłup może dostać w kość i potem będę miała problemy z poruszaniem. Do tego mam obawy, że pęknę lub, że mnie rozetną a potem źle zszyją. Jeśli chodzi o cesarkę to wolałabym uniknąć tej blizny. Postanowiłam, że nie będę mądrzejsza i skoro lekarz ortopeda dał skierowanie a ginekolog potwierdziła to tak musi być.

ja mam wskazanie ortopedyczne a od ginekolog mam skierowanie do szpitala i na nim napisane, że prosi o rozważenie cc.

Jakie masz problemy ortopedyczne, że jest wskazanie?

My mieliśmy drewnianie, a ja chciałam białe. Tż najpierw zaczał malować pędzelkiem, a potem się wkurzył, pojechał i kupił spray'e i na dworze pomalował nimi. Nie były to specjalne farny dla dziecka. Długo je wietrzyliśmy na dworze a teraz tez od miesiąca stoi przy ciagle otwieranym oknie. Wyniosło nas to jakieś 100-130 zł, a bardzo ładnie wygląda.

Odnawianie mebli to zawsze zabawa. My mieliśmy litą komodę i mąż wycierał i malował lakierem - tez się narobił.
Ale ja uwielbiam takie prace
Stary 2015-08-22, 19:45   #3687
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ja kładę się o 1 w nocy mniej więcej wstaje w nocy po 3 razy siku . Budzę się 8-9 i później jeszcze w dzień musze się przespać 2 -3 godziny

wymianki
Stary 2015-08-22, 19:48   #3688
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja się kładę około północy, wstaję jak w zegarku o 4 na siku i śpię do rana, zazwyczaj 9-9:30 bo goni mnie pęcherz i zazwyczaj jestem głodna.
Stary 2015-08-22, 19:55   #3689
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Hej. Ja juz leze i zdycham. Kur wa mozna zwariowac. Najgorsze obkurczanie macicy. 2 przeciwbolowe i dalej napiernicza. Chociaz nie, najgorsze jest mrowienie w nogach i rekach. To juz mi prawie minelo. Poszlabym spac ale nie ma szans. Jagoda grzecznie spi. Zaraz bede mogla sie napic. Umieram ogolnie z glodu!
Gratulacje! Śliczna
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 19:58   #3690
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Dziewczyny czy mam czekać na 3 września na wizytę czy iść wcześniej do niego i omówić szczegóły. Dodam że na własną rękę zrobiłam sobie to usg prosząc o skierowanie innego lekarza i trochę się boję ze będzie przez to na mnie zły.

wymianki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości