Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-22, 17:35   #1231
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Mi się odechcialo tych chrzcin. Marnie się czuję. Tz tak mi podnosi ciśnienie ze niedługo na zawał padnę. Bo wrzody to już chyba mam 😣
Wałka pod ręką nie masz?
Trzymaj się

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 17:41   #1232
blackberry89
Zakorzenienie

Walka nie mam haha.
Zaczął od tego że podał stary nr konta inwestorce. A ja na przelew czekam od wczoraj. Gdyby nie ja to do tej pory bym czekała bo by nie pomyślał. On się chyba nie nadaje na prowadzenie dzialalnosci... A kasa potrzebna. I mi i dla mamy bo część kasy taty była bo robił z tz. Do tego uje.bal małego jak zarl czekoladę całe ubranko. Nakarmil go 2h po ostatnim jedzeniu bo płacze to oczywiście głodny jest.
Serio już dziś kazalam zejść mu z moich oczu bo przypierdziele w łeb. Do tego mnie mdli i słabo mi się robi troche.
Nie nie jestem w ciąży bo mam okres.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 17:51   #1233
violka848
Zakorzenienie

A u nas okazuje się że w kościele bedzie tylko nasz chrzest- szkoda, myślałam że się nawzajem będą dzieci zagłuszać W dodatku poprasowałam wszystkie rzeczy i Adce bolerko przypaliłam z przodu masakra coś tam bede musiała wczepić chyba
Stary 2015-08-22, 17:56   #1234
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
A wiesz już jak tam u was będzie ze służba zdrowia? Normalnie możesz już iść z córcia do lekarza?

Mam juz wyniki morfologii. U mnie wszystko w normie. U Artka parę wyników troszkę obnizonych ale ogólnie ok.

W Rossku dostałam filcową ramkę na zdjęcie za 1 grosz z okazji 2 urodzin siostrzeńca bo mam go na karcie

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Bylam w UK dobrych parę lat temu. Pamiętam jak kupiłam laptopa za tygodniowke a w Polsce to bym musiała na niego całą pensje wydać
Otoz to, tak samo jest w Brukseli. Zakochalam sie w "zagranicy" jak M byl tam rok temu i pojechalam do niego na miesiac

Cytat:
Walka nie mam haha.
Zaczął od tego że podał stary nr konta inwestorce. A ja na przelew czekam od wczoraj. Gdyby nie ja to do tej pory bym czekała bo by nie pomyślał. On się chyba nie nadaje na prowadzenie dzialalnosci... A kasa potrzebna. I mi i dla mamy bo część kasy taty była bo robił z tz. Do tego uje.bal małego jak zarl czekoladę całe ubranko. Nakarmil go 2h po ostatnim jedzeniu bo płacze to oczywiście głodny jest.
Serio już dziś kazalam zejść mu z moich oczu bo przypierdziele w łeb. Do tego mnie mdli i słabo mi się robi troche.
Trzymaj sie, bedzie dobrze

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 18:30   #1235
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
My juz drugi taki kupilismy, a wczesniej jeszcze 250g poszlo Tylko u nas za 33zl kupuje i to tanio, to w UK ekstra cena, szczegolnie w porownaniu do zarobkow.

Zazdroszcze jak mozecie pupki maluchom nie smarowac, u nas w ogole nie ma takiej opcji. Czasem mimo sudocremu sie ciutke odparzy u mojego :/
U nas sudocrem do zadan specjalnych a tak to linomag ale nie przy kazdym przewijaniu.
Z tego co kojarze to wax w uk tez jest bardzo tani.

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Wgl Myszce sie zrobily niebieskie oczy po M, ciekawe czy jej takie juz zostana
U nas oczka od początku niebieskie i niech takie zostana. Teraz robia się coraz jasniejsze wrecz blekitne.

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Helol. Ubrałam Zuzce nowa kiecę z Zary to musiała kupsona ogromnego strzelić... Moje dziecko to wiesniak ;p na Mazurach spała pieknie, na wsi spała od 20.30 do 07.10 a w domu dzis jęczy mi i płacze cały dzien ;/ chyba musze sie przeprowadzić
Heh jeden dzien zalozylam Michasiowi koszulke z tygryskiem i takie eleganckie spodzienki rude to tak pieknie ulal ze caly do przebrania i ja tez. Nawet stanik mialam ufajdany.. :p
Sie tz nabijal ze jasno dal mi chyba do zrozumienia ze mu sie nie podoba.

Cytat:
Walka nie mam haha.
Eh Ci faceci... ale ostatnie zdanie i tak idealnie oddaje obraz calosci :p
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 18:38   #1236
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
A u nas okazuje się że w kościele bedzie tylko nasz chrzest- szkoda, myślałam że się nawzajem będą dzieci zagłuszać W dodatku poprasowałam wszystkie rzeczy i Adce bolerko przypaliłam z przodu masakra coś tam bede musiała wczepić chyba
naprasowanki sa

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 18:55   #1237
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Black - musze powiedziec, ze Cie rozumiem. Ja swojego tez nie długo zabije. Nawet nie chce mi sie juz pisać...
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 19:16   #1238
blackberry89
Zakorzenienie

No i tak jak myślałam kolka taka że nigdy takiej nie miał. Tak się darl ze ja z nim. Spytalam tz czy jest z siebie zadowolony.
Nie jestem pewna czy też się nie poplakal.
Może się się końcu nauczy bo to tępy taki typ któremu można gadac a on musi się na własnej skórze przekonac. Szkoda że przy tym synek tak musi cierpieć.
Dałam mu viburcol po szybkiej kąpieli i jakby troche lepiej więc może i on coś tam działa.
A ja mam tak mało włosów na końcach ze muszę ściąć ehh.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-08-22, 19:31   #1239
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Black - musze powiedziec, ze Cie rozumiem. Ja swojego tez nie długo zabije. Nawet nie chce mi sie juz pisać...
A co nawywijal..?

Moj mnie tez dzis wkurzyl, tylko teraz karmie i mi ciezko pisac. Moze pozniej sie wyzale :P

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 19:47   #1240
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Black - jej, biedny mały ;/

U mnie... a zresztą, naprawdę, nie chce mi się pisać. Nawet nie mam jak wyjść, gdzieś z kimś się spotkać, zapalić. On uważa, że wszystko jest ok. A jak coś się mu mówi, to, że to ataki, że wymyślam, że on najgorszy itp. Kij, że ja nawet do sklepu nie mam jak pójść, bo nie da się tam wejść z dzieckiem. W ogóle, w ogóle jestem zła, chciał mi dziecko budzić, żeby ją kąpac, bo koledzy czekają... Noż ☠☠☠☠a. I pojechał na ryby, nie było go cały dzien, wróci na☠☠☠any pewnie w środku nocy.
Stary 2015-08-22, 19:50   #1241
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdraszczam
Moja też sama zasypia w lozeczku zawsze. Jakbym miała bujać to bym się zasiekala

Cytat:
Helol. Ubrałam Zuzce nowa kiecę z Zary to musiała kupsona ogromnego strzelić... Moje dziecko to wiesniak ;p na Mazurach spała pieknie, na wsi spała od 20.30 do 07.10 a w domu dzis jęczy mi i płacze cały dzien ;/ chyba musze sie przeprowadzić

moja też na wsi w jakaś narkolepsje wpadka

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Otoz to, tak samo jest w Brukseli. Zakochalam sie w "zagranicy" jak M byl tam rok temu i pojechalam do niego na miesiac

Trzymaj sie, bedzie dobrze
zaczynam poważnie myśleć o pracy za grNica po macierzu
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 19:53   #1242
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Moja też sama zasypia w lozeczku zawsze. Jakbym miała bujać to bym się zasiekala

moja też na wsi w jakaś narkolepsje wpadka

zaczynam poważnie myśleć o pracy za grNica po macierzu
U Ciebie z językiem chyba nie ma problemu?

Ja nie mam pomysłu na siebie, w starej pracy się nie widzę, nowej jakoś nie umiem sobie wyobrazić
Stary 2015-08-22, 19:57   #1243
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Black - jej, biedny mały ;/

U mnie... a zresztą, naprawdę, nie chce mi się pisać. Nawet nie mam jak wyjść, gdzieś z kimś się spotkać, zapalić. On uważa, że wszystko jest ok. A jak coś się mu mówi, to, że to ataki, że wymyślam, że on najgorszy itp. Kij, że ja nawet do sklepu nie mam jak pójść, bo nie da się tam wejść z dzieckiem. W ogóle, w ogóle jestem zła, chciał mi dziecko budzić, żeby ją kąpac, bo koledzy czekają... Noż ☠☠☠☠a. I pojechał na ryby, nie było go cały dzien, wróci na☠☠☠any pewnie w środku nocy.
Współczuję. I tak bez twojej aprobaty sobie wychodzi? 😕

Mój niby się stara chce dobrze i wogole. Ale słabo mu wychodzi. On po prostu jakby przestał logicznie myśleć. Wszystko robi z automatu bez zastanowienia. Też mnie dobija ze wszystko muszę palcem pokazać. Nawet przypomnieć o wypastowaniu pantofli na jutro 😕 mam za dużo na głowie i nie jestem w stanie wszystkiego juz spamietac 😑
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-08-22, 19:58   #1244
Koperco
Zakorzenienie

Pavlinecka—
A mozliwoscii mam niby bo studia wykładowe techniczne (po ang wlasnie) skończyłam.. oj boleczka chętne mi robisz. A spokojnie się utrzymacie we 3 z pensji tz?

Edytowane przez Koperco
Czas edycji: 2015-08-22 o 20:01
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 20:08   #1245
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
To fajniebze tylko 1 chrzest. Jakby się trafilo druhie mega spokojne to gorzej a tak nie będzie porównań
Kciuki zeby wszystko gładko poszło.

Black - Wam tez powodzenia!
Ciesz się że Tz robi jak mu palcem pokażesz co. Mój niezawsze :/

Karmię po kąpieli. Tel.mi pada
Bylam w h&m i tel nie wzięłam to kupilam gazetę ze zniżka ale wzuelam tylko 2 trzypaki skarpetek i bodziaka z przeceny za 10zl
Stary 2015-08-22, 20:11   #1246
kamilove
Zakorzenienie

Pavlinecka, Black dużo cierpliwości Wam życzę 😚

Obejrzałam tylko baby joggera lite bo zipa nie mieli i ten lite odpada bo podnóżek się nie podnosi ale ogólnie suoer mega lekki 😍 muszę dorwać zipa on ma regulowany podnóżek no i jeszcze ten babyhome zobaczyć 😃
Stary 2015-08-22, 20:12   #1247
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Kurrrrrrrrrrrr!!!!!!! Mała mi sie oduczyła zasypiac sama po powrocie z polski.... Lezalam z nia teraz na macie...
Może ma taki okres ? Mój też sam zawsze zasypiał a od jakiegoś czasu ni hua nie zaśnie sam, tylko na rękach ;/

No i usypianie mnie dziś ominęło Pojechałam do mamy sobie, mały kimnął ok 18:30... No to sobie myślę, ze pośp pół godzinki i koniec i do domku.... a on śpi do teraz, a my już w domku, na śpiocha do wózka, autobusem do domku i na 4 piętro. Nawet dał się rozebrać na śpiocha... Oj widzę już dzisiejszą noc... pewnie pobudka o 1 a o 5 już spac nie bedzie

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 20:12   #1248
kamilove
Zakorzenienie

A i dzięki za odp w sprawie oballa, zamówię 10cm 😚
Stary 2015-08-22, 20:15   #1249
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję. I tak bez twojej aprobaty sobie wychodzi? 😕

Mój niby się stara chce dobrze i wogole. Ale słabo mu wychodzi. On po prostu jakby przestał logicznie myśleć. Wszystko robi z automatu bez zastanowienia. Też mnie dobija ze wszystko muszę palcem pokazać. Nawet przypomnieć o wypastowaniu pantofli na jutro 😕 mam za dużo na głowie i nie jestem w stanie wszystkiego juz spamietac 😑
Wie dobrze, że nie chcę, żeby wychodził. Ale przecież on całe dwa tygodnie był ze mną. Nic, że ja się zajmowałam Zuzą cały czas, że nie było dnia, żeby mnie wyręczył, ale przecież, i tu cytat: " podawalem Ci wszystko, jak prosiłaś". I butelki myl czasem. I raz Zuzę nakaramił. I brał ją na około 15 minut na ręce. U niego chęci się kończą na słowach, w czyn nie przechodzi.
Ale rozumiem, co Cię denerwuje, to jest też mega wkurzające.

Jeszcze telefon mi zdechł, ładowarka na wsi została... Za☠☠☠iście.
Stary 2015-08-22, 20:15   #1250
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

KOPERCO, wspanialej zabawy na weselu. I tylko pozytywnych przygod z tesciowa
Mloda po kapieli i cycu i juz jojczenie w lozeczku urzadza :/
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 20:16   #1251
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Tak sobie oglądam foteliki - Black, karmisz już w swoim? Najbardziej ze wszystkich mi się podoba. Jak wrażenia?
Stary 2015-08-22, 20:19   #1252
Majka232
Zakorzenienie

A ja dzis naszej krzesełko szorowalam. Takie bylo zafajdane
Stary 2015-08-22, 20:25   #1253
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
To fajniebze tylko 1 chrzest. Jakby się trafilo druhie mega spokojne to gorzej a tak nie będzie porównań
Kciuki zeby wszystko gładko poszło.

Black - Wam tez powodzenia!
Ciesz się że Tz robi jak mu palcem pokażesz co. Mój niezawsze :/

Karmię po kąpieli. Tel.mi pada
Bylam w h&m i tel nie wzięłam to kupilam gazetę ze zniżka ale wzuelam tylko 2 trzypaki skarpetek i bodziaka z przeceny za 10zl
Dzięki
Ale twój pewnie chociaż swój biznes pilnuje a mojemu ja muszę wszystko przypominać... 😕

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Pavlinecka, Black dużo cierpliwości Wam życzę 😚

Obejrzałam tylko baby joggera lite bo zipa nie mieli i ten lite odpada bo podnóżek się nie podnosi ale ogólnie suoer mega lekki 😍 muszę dorwać zipa on ma regulowany podnóżek no i jeszcze ten babyhome zobaczyć 😃

Dzięki

Cytat:
Wie dobrze, że nie chcę, żeby wychodził. Ale przecież on całe dwa tygodnie był ze mną. Nic, że ja się zajmowałam Zuzą cały czas, że nie było dnia, żeby mnie wyręczył, ale przecież, i tu cytat: " podawalem Ci wszystko, jak prosiłaś". I butelki myl czasem. I raz Zuzę nakaramił. I brał ją na około 15 minut na ręce. U niego chęci się kończą na słowach, w czyn nie przechodzi.
Ale rozumiem, co Cię denerwuje, to jest też mega wkurzające.

Jeszcze telefon mi zdechł, ładowarka na wsi została... Za☠☠☠iście.

jakaś terapia wstrzasowa by mu się przydala. Oby sie opamiętał

Cytat:
Tak sobie oglądam foteliki - Black, karmisz już w swoim? Najbardziej ze wszystkich mi się podoba. Jak wrażenia?
Nie no co ty maly jeszcze nie siedzi. W lezaczku karmie. Ono jest dla siedzących dzieci.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-08-22, 20:37   #1254
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6

Majka dzięki
U nas Adka coś zasnąć niemoże już na wszystkie sposoby próbuje od godziny i nic wrzask tylko. Jeść nawet niechce, a ja niewiem o co chodzi brzuszek masowałam, nosiłam telepałam, teraz huśtawka, ale też jakoś średnio, na noc zawsze sama w kołysce zasypiała...- oby to nie był przedsmak jutrzejszego dnia

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Dobra chyba kimnie w huśtawce i dziwne bo bez bujania na koniec już- potem tylko przenieść i nie wybudzić- to będzie sztuka
Stary 2015-08-22, 20:39   #1255
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Majka dzięki
U nas Adka coś zasnąć niemoże już na wszystkie sposoby próbuje od godziny i nic wrzask tylko. Jeść nawet niechce, a ja niewiem o co chodzi brzuszek masowałam, nosiłam telepałam, teraz huśtawka, ale też jakoś średnio, na noc zawsze sama w kołysce zasypiała...- oby to nie był przedsmak jutrzejszego dnia

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Dobra chyba kimnie w huśtawce i dziwne bo bez bujania na koniec już- potem tylko przenieść i nie wybudzić- to będzie sztuka
Mój zasnął ale się budzi co chwila przez brzuszek.
Wszystko i wszyscy w Koło mnie wkurzaja. Co raz częściej myślę o paleniu. A 5lat nie palę. Jezu nie chxe palić ale coś muszę zrobić z tym stresem bo się wykończe.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-08-22, 20:42   #1256
violka848
Zakorzenienie

Pavlinecka przegina ten Twoj Tżcik rzeczywiście Trzymaj się dzielna dziewczyno
Black Twoj to czasem pewnie jak drugi synek, też to na pewno nie raz potrafi wkurzyć. Aj w każdym się jakieś wady znajdzie, mój też potrafi ostro zaleźć za skórę, ale ja też święta nie jestem :P

Domima nie łam się! Wracaj do nas!

Piszecie w tamtym narzekającym wątku? Czy zlikwidowany?
Stary 2015-08-22, 20:44   #1257
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
Ale twój pewnie chociaż swój biznes pilnuje a mojemu ja muszę wszystko przypominać... 😕

Dzięki

jakaś terapia wstrzasowa by mu się przydala. Oby sie opamiętał

Nie no co ty maly jeszcze nie siedzi. W lezaczku karmie. Ono jest dla siedzących dzieci.
Ma trochę na głowie i o niczym nie pamięta a w pracy jakoś radzi wle poza tym ja o wszystkim musze pamiętać

Cytat:
Majka dzięki
Oby zaraz usnęła

Mój książę chwile po odłożeniu do łóżeczka walnal kupę. W trakcie przewijania kolejną i pajac do zmiany i pokrowiec na przewijak też :/ a spal dziś tylko 2 razy. Raz pół godz.a druga drzemka po powrocie z zakupów od 18 do 19 ale tak poza tym to nie marudzil i spokojny. Nie wiem czemu tak malo spał.
Mam taki pajac ocieplany bez stopek 12-18 m-cy i bede mogła go ubierac jesienią tylko nogawki podwine
Stary 2015-08-22, 20:44   #1258
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Pavlinecka przegina ten Twoj Tżcik rzeczywiście Trzymaj się dzielna dziewczyno
Black Twoj to czasem pewnie jak drugi synek, też to na pewno nie raz potrafi wkurzyć. Aj w każdym się jakieś wady znajdzie, mój też potrafi ostro zaleźć za skórę, ale ja też święta nie jestem :P

Domima nie łam się! Wracaj do nas!

Piszecie w tamtym narzekającym wątku? Czy zlikwidowany?
Dokładnie jak drugi synek. Na oko 8lat mu daje.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-08-22, 20:46   #1259
Majka232
Zakorzenienie

Właśnie Domima - co u Was? Jak Olafek?
Stary 2015-08-22, 20:47   #1260
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Majka dzięki

Moze ząbki dokuczają ?

Moja Alcia wczoraj miała dzien skokowy, bo dzis sie pięknie obraca z brzucha na plecy
I w ogóle taka fajna była, potem sprzątałam sobie w kuchni a ona w leżaczku mnie obserwowała

Black-trzymaj sie i powodzenia jutro na chrzcinach
A ta kolkę Pawełek miał od jedzenia?

Pavlineczka-ehh współczuje Ci bardzo
Mojego tez dzis nie było cały dzien bo na działce remontuje ale potem brat do niego dzwonił, zeby poszedł na mecz to powiedział, ze nie, bo ja siedze cały dzien z dzieckiem i musi mnie odciążyć

Viola-powodzenia jutro
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości