|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Dlaczego nie podobam się mężczyznom?
Cześć wszystkim,
Mam wielki problem ze swoją samotnością, którą ciągnie się już prawie 4 rok i szukam rad osób, które są w stanie spojrzeć na moją sytuacje obiektywnie i szczerze. Rozmowy ze znajomymi nie przynoszą skutów, bo albo słyszę, że wszystko ze mną jest dobrze, albo jakieś dziwne stwierdzenia, które nic nie wnoszą do tematu. Ale zacznij od początku: Otóż nie podobam się facetom, nie przyciągam ich, nie jestem w stanie zainteresować swoją osobą, nie chcą się ze mną umawiać, a wszelkie próby podrywu kończą się równie szybko co się zaczęły. Nie jestem brzydka, powiedziałabym wręcz, że jest odwrotnie. Jestem ładna. Nie mam kompleksów na punkcie swojej twarzy, zresztą ludzie zawsze podkreślają, że jest śliczna. Jestem lekko przy kości, nie jestem gruba, ale nie jestem też szczupła. Taka ot normalna z kilkoma miejsca, które mogłabym zrzucić na siłowni ( kiedyś faktycznie sporo schudłam, ale nic w mojej sytuacji z facetami się nie zmieniło, więc nie sądzę aby była to kwestia wyglądu ). Generalnie wizualnie się raczej podobam, widzę to po spojrzeniach, słyszę od znajomych. Co do charakteru - jestem fajną koleżanką, można ze mną zrobić wszystko, jestem pomocna, wesoła itp. Jednak ZAWSZE zostaję tylko koleżanką albo dziewczyną do jednego. Nikt nie wykazywał raczej chęci adorowania mnie, starania się o mnie, nikt od bardzo dawna nie zaprosił mnie na żadną randkę. Jako kobieta jestem niewidoczna, jako kumpel albo przyjaciółka z bonusem wszystko jest w jak najlepszym porządku. Strasznie mnie ten fakt smuci, bo chciałabym coś w sobie zmienić aby zacząć się podobać, ale nie wiem co...czasami mam wrażenie, że jestem po prostu łatwa i głupia i nadaję się tylko do jednego. Czasami znowu wydaje mi się, że wcale tak nie jest, jestem normalną, myślącą i zabawną osobą, ale szybko ktoś sprowadza mnie na ziemie i wracam do poprzednich myśli. Czuję się strasznie źle, non stop bym tylko płakała, nie widzę dla siebie szansy na związek albo chociaż jakieś randkowanie tak jak robią moje rówieśniczki...Dosłownie nikt mnie nie chce i to już od bardzo dawna. Jeżeli komuś się spodobam i widzę to po jego zachowaniu to i tak taki człowiek albo podrywa mnie przez tydzień i odpuszcza, albo nie robi nic. O żadnych dłuższych relacjach nawet nie wspominam, bo ich nie mam. Doradźcie mi proszę, albo podzielcie się swoimi spostrzeżeniami, co może być ze mną źle i co mogłabym w sobie zmienić, bo trace motywację do czegokolwiek... PS: W internecine też próbowałam, to nie dla mnie. |
|
|
|
|
#2 | |
|
live your passion
|
Dot.: Dlaczego nie podobam się mężczyznom?
Cytat:
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Też o tym pomyślałam, no ALE: skoro dziewczyna taka właśnie jest, nie udaje, jest sobą, to CO MA ROBIĆ? Udawać tajemniczą?
|
|
|
|
|
#5 |
|
live your passion
|
Nie, pozostaje tylko czekać na kogoś komu takie coś się spodoba i w tym czasie nawiązywać nowe znajomości (ale bez desperacji), bo to zwiększa szansę.
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Hej, a gdzie są faceci?
W wątku wypowiadają się same kobiety, a to mężczyźni powinni wypowiedzieć się, co im się w nas podoba, a co nie. Sama chętnie poznałabym ich opinie na ten temat
|
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
W sumie to nie wiem co napisać.
Wydaje mi się, że z autorką jest wszystko w porządku Po prostu w dalszym ciągu niech zadba o to, aby poznawać kolejnych ludzi i w końcu jakiś się trafi, który potraktuje ją poważnie, pojawi się chemia i będzie super. Może warto byłoby poznać facetów z innych środowisk.Co do "miłych koleżanek" to trochę w to nie wierzę. Powiem trochę brutalnie jak to u mnie wygląda. Też mam miłe koleżanki. Wolne. Przygniatająca ich liczba zawsze będzie tylko i wyłącznie tymi koleżankami. Dlaczego ? Bo po prostu gdzieś na pewnym etapie (początkowym) nijak nie wyczułem żadnej chemii. Jako facet, chemię czuję w sporej mierze poprzez wygląd, ale nie tylko. Zachowanie, "iskrzenie", jakieś własne życie itd. itp. Jasne, jestem w stanie np. później się zakochać czy dostrzec coś więcej, ale prawda jest taka, ze w 90 % przypadków już na samym początku wiem, że dziewczyna mi się podoba, że wtedy może pojawić się chemia. Potem jest już za późno - lubię takie koleżanki tak samo jak kolegów, cenię sobie takie znajomości no bo jednak kobiety mają inne spojrzenie na wiele spraw, ale ... to koleżanki. Jasne, moglibyśmy zacząć teraz wałkować temat pt. co sprawia, że facet zaczyna czuć chemię, ale to już ... zbytnia abstrakcja. Ja sam tego nie wiem Dla mnie to kombinacja wyglądu, sprzężona z tym w jaki sposób kobieta / dziewczyna się porusza, zachowuje, jak ... patrzy . Potem, przy poznaniu, dochodzą oczywiście inne kwestie - czyli czy jest hmm tępa , na pewno też mam pewne skrzywienie polegające na tym, że lubię takie co mają no jakieś własne życie, coś ze sobą robią. Nie przepadam za dziewczynami, dla których automatycznie byłbym całym światem. Może podświadomie boję się, że wtedy każdą chwilę będę musiał z taką spędzać, a ja mimo wszystko nie chcę wymieniać mojego życia, moich hobby na kobietę. Chcę to i to. Dlatego tak ważne dla mnie jest to, aby dziewczyna no po prostu potrafiła się sama sobą zająć czasem, aby mnie nie osaczała.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko, a ty kiedyś zakochałaś się, zaprosiłaś kogoś na randkę, próbowałaś kogoś poderwać?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Może bez sensu godzisz się na jakies ukkłady typu przyjaciółka z bonusem", mimo, że wiesz, że nie jest to dla Ciebie w pełni satysfakcjonujące. Może faceci widzą, ze można iść z Tobą do łóżka bez starania się i chodzenia i na tym właśnie polega Twój problem.
Skoro Twoja samotność cignie się czwarty rok, to znaczy, że nie jesteś samotna od urodzenia i kiedyś tam już kogoś sobą zainteresowałaś. Nie piszesz też ile masz lat. |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Tak, byłam zakochana dwa razy. Raz w moim "przyjacielu", który kręcił ze mną i to bardzo długo, bo prawie pół roku regularnych spotkań i jednocześnie był ze swoją już byłą dziewczyną. Z nim do dzisiaj mam jakiś tam kontakt, bardzo mu zależy abyśmy kontynuowali naszą znajomość pod kątem seksualnym, ale ja nie chcę i go igornuję.
Drugi raz zakochałam się w kimś, kto najpierw o mnie zabiegał, potem mu przeszło, a ja wspięłam się na wyżyny desperacji, więc uciekł z krzykiem :P Byłam jeszcze w dwóch związkach dawno temu, jeden skończył chłopak, drugi ja. Po tym wszystkim w moim życiu miłosnym zapanowała pustka i wszystkie moje relacje to jakieś miesięczne kręcenia albo próby zaciągnięcia mnie do łóżka. Ponoć jestem pociągająca bardzo itp, ale bardziej mi się wydaje, że jestem łatwa. A raczej faceci myślą, że taka jestem. Co do mojej tajemniczości to się zgodzę - nie mam jej za grosz. Był czas, że próbowałam jej nabrać, ale skutek był odwrotny, bo wszyscy myśleli, że jestem wyniosłą jędzą, która nikogo nie lubi. I tak źle i tak niedobrze. Poza tym nie chciałabym udawać kogoś kim nie jestem, naprawdę lubię siebie i uważam, że jestem dobrym człowiekiem. Nie wymagam specjalnie dużo od ludzi, bo umiem się wszędzie dopasować i naprawdę łatwo mnie zadowolić. Cieszę się z każdej małej rzeczy, ale akurat uważam to za swój plus. Swoje życie też mam, nie uwieszam się na nikimi. Tylko ten brak partnera i ogółem adoracji ze strony mężczyzn sprawia, że ostatnio ciągle mam doła. To wszystko jest strasznie dziwne, bo często słyszę też, że mam ogromny urok osobisty i dużo pozytywnych rzeczy na swój temat. Chyba jestem taką przyszłowiową zupą pomidorową. Niby nic ze mną nie jest nie tak, a jednak jestem do bólu nudna, miła i przewidywalna żeby cokolwiek ze mną chcieć... ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Mam 23 lata. Kiedyś miała tzw branie :P Mimo, że do ideału mi było daleko. ale kiedyś byłam inna, miałam charakterek, a teraz jestem taką ciepłą kluchą. Edytowane przez Anielka0 Czas edycji: 2015-08-22 o 19:38 |
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
No ale nie rozumiem, Ty uważasz, że to, iż jesteś miła, pogodna, łatwo się aklimatyzujesz to wady? No i niby dlatego nikt Cię nie chce, bo z Ciebie "ciepłe kluchy"? Wyczuwam wpływ "mężczyźni kochają zołzy"
. Też mam taki przestój. Jestem w Twoim wieku. Koleżeństwo, kumpelstwo albo jednonocne "przygody"/kilkutygodniowe znajomości. Nie wiem, czemu tak jest. Nie znam odpowiedzi na to pytanie. Ja znowu właśnie mam charakterek. I to jaki. Nic to nie daje, więc wiesz .
Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-08-22 o 19:44 |
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Ogólnie dla mnie rady w stylu "bądx tajemnicza" sa bez sensuu, bo jest wiele bardzo nietejmniczych dziewczyn, które mają partenrów. Poza tym bez sensu udawać coś co nie leży w naszej naturze.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Dziwne, jak dla mnie to właśnie wszystko co o sobie napisałaś to same zalety
Mówisz że masz 23 lata, może faceci którzy są w Twoim towarzystwie w podobnym wieku są jeszcze niedojrzali aby dostrzec to co w Tobie dobre i bardziej idą w kierunku tych pustych dziewczyn ? Ciężko mi powiedzieć coś więcej bo ze swojego opisu to wręcz ideał dziewczyna bo z kim te przysłowiowe konie kraść i robić zwariowane rzeczy jak nie właśnie z tą drugą osobą ?
|
|
|
|
|
#14 | |
|
live your passion
|
Cytat:
Po prostu poszerzaj swoje grono znajomych autorko, trafisz na kogoś kto doceni Ciebie taką jaka jesteś.
|
|
|
#15 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
(w odbiorze nie, bo to są takie tam moje wewnętrzne światy do których nikogo nie dopuszczam ), tak naprawdę skryta i tak naprawdę bardzo, ale to bardzo ciężko jest porządnie zawrócić mi w głowie.
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Oprócz feedersów. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
BAN stały
|
Jeśli koledzy zapomnieli że jesteś kobietą to należy im to przypomnieć. Jeśli za dużo "chodziłaś w spodniach a nie w sukience" i otaczała cię aura robienie wszystkiego oprócz zalotów, to faktycznie nic dziwnego że nie chcą stracić koleżanki. Całkiem racjonalnie zresztą, jeśli uświadomimy sobie, że postrzegają cię jako niezainteresowaną flirtowaniem. Może ciebie po prostu nie wypada zaczepiać?
Moim zdaniem nie powinnaś być bardziej tajemnicza. Wątpię, by było to wykonalne. Powinnaś właśnie być bardziej bezpośrednia i wyzywająca. Wtedy mężczyźni przypomną sobie, że można cię mieć. A z wagą jest jak z inwestycjami, lepiej dużo za mało niż odrobinę za dużo. Edytowane przez using namespace std Czas edycji: 2015-08-22 o 22:09 |
|
|
|
|
#18 | |
|
live your passion
|
Cytat:
To drugie to już w ogóle przesada. Uważasz, że lepiej mieć 10kg za mało niż 2 za dużo? Poważnie?
|
|
|
#19 |
|
BAN stały
|
Sam mam 10 kg za mało i się cieszę. U dziewczyn jeszcze lepiej to wychodzi. A od kiedy bycie wyzywającą i kuszącą ma cokolwiek wspólnego z seksem w krótkim terminie od poznania? Wystarczy, że "ofiara" domyśli się jak wartościowa jest autorka pod względem miłości szeroko pojętej.
|
|
|
|
|
#20 | |
|
live your passion
|
Cytat:
Nie każdy lubi kobiety z wyglądem anorektyczki .
|
|
|
#21 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Możliwe, że słowo "wyzywająca" nie jest najszczęśliwsze. Ale nie przychodzi mi do głowy lepsze ponieważ rozwija się u mnie wtórny analfabetyzm. Wierzę jednak że istnieje ścieżka pomiędzy dwiema drogami: tą przy której facet nie zauważy, że autorka jest kobietą, a tą przy której ni stąd ni zowąd ośmieli się złożyć jednoznaczną propozycję. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
Mam koleżankę z podobnym problemem. Mogłabym długo wymieniać jej zalety, a jakoś trudno jej zainteresować kogoś sobą na poważnie. Wg mnie popełnia jeden błąd. Flirt w jej wykonaniu to rozmowy, które aż ociekają płynami ustrojowymi. Dla niej to nic nie znaczy, a faceci albo się napalają, żeby ją jak najszybciej przelecieć, albo uciekają, albo szufladkują ją jako kumpelę, z którą można poopowiadać brzydkie dowcipy przy piwie. Są tacy, którzy się na to łapią, ale to za to nie jej typ.
A jeśli ktoś ją podrywa bardziej subtelnie, bez krzykliwych seksualnych aluzji, to ona tego KOMPLETNIE nie zauważa. Żeby nie było - ja też specjalnym wyrafinowaniem nie grzesze, czasem pogawędzę i też poszczekam, poszczekam, ale nie ugryzę. Jednak przy facetach, którymi jestem zainteresowana na poważnie zwykle jestem delikatniejsza. |
|
|
|
|
#23 |
|
BAN stały
|
No, ok. Jeśli bycie wyzywającą komuś "nie pasi" lub "jezd gupie" to można też w drugą stronę. Jeśli autorka zamiast być wesoła i otwarta podczas rozmowy z kolegą zdoła powiedzieć jedno zdanie lub dwa i będzie widocznie zawstydzona (lub realistycznie udawać) to kolega może być zaskoczony, że ma u niej szanse i że ona go postrzega jako mężczyznę. Wbrew powszechnym opiniom mężczyźni lubią gdy na początku dowiedzą się, że kobieta jest nimi zainteresowana. Na mnie osobiście to szczególnie działa. A jeśli po takiej zawstydzonej rozmowie dziewczyna jest na zmianę miła i niedostępna (oszczędne odpowiadanie na SMSy i tym podobne) i jednocześnie umie okazać szacunek (bym nie poczuł, że mną jednak gardzi) to już w ogóle szaleję.
Edytowane przez using namespace std Czas edycji: 2015-08-22 o 23:00 |
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
znowu mam wrażenie, że takich tematów było w uj. zmienia się tylko osoba pisząca i jej dominujące cechy charakteru i wyglądu.
z tego wyraźnie wynika, że nie ma sensu udawać kogoś innego, bo nigdy nie wiadomo kiedy się spodobasz komuś taka jaka jesteś. ja się zachowuję tak, że większość kobiet na wizażu by się popukała w głowę, stwierdziła, że jestem niewychowana i chamowata i by nie wierzyły, że w ogóle ktoś się mną interesuje nie ma jednego wzorca, nie ma kobiety idealnej. ja rozumiem, że brakuje ci kogoś bliskiego, jakieś czułości czy coś, ale do trumny się jeszcze nie kładziesz, czas masz. moja jedyna rada: najlepszym sposobem jest być sobą, bawić się, rozwijać i poznawać nowe osoby; lubić je jako znajomych, nigdy nie wiesz kiedy rozwinie się coś więcej. a im większe grono, tym większa szansa. |
|
|
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi!
Co do mojej wagi, to nie sądzę, aby to była przeszkoda w zainteresowaniu sobą mężczyzn. Jak już wspominałam na początku kiedyś sporo schudłam, byłam szczupła, a nic się nie zmieniło. Zainteresowanie mną było owszem większe, ale jak zawsze chwilowe. Także nie w tym problem. Nie muszę zachowywać się wyzywającą, bo mam spory biust niestety i on sam w sobie już jest wyzywający. Jakaś moja wada fabryczna leży gdzieś w moich charakterze, a może sposobie bycia. Chciałam poznać wasze opinie, żeby dowiedzieć się co może być odstraszające albo kompletnie niepociągające dla płci przeciwnej. Aluzji seksualnych raczej też nie wplątuję w rozmowę, a wręcz odwrotnie. Staram się tego unikać, bo moja twarz i hmm biust już w same w sobie są ponoć strasznie seksualne. Eh nie wiem co mam zrobić, naprawdę utraciłam już nadzieję na poznanie jakiegoś faceta, który by na moim punkcie oszalał. Wszystkich, których ostatnio poznaję są zajęci...ogółem zajęci faceci zawsze chętniej mnie podrywają - może nadaje się po prostu tylko na kochankę? ;< |
|
|
|
|
#29 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oczywiście zaraz napiszesz, że nie pokazujesz tych odczuć światu, ale każdy głupi wie, że to się odbija na zachowaniu i od razu widać. przestań się mazać, na wizażu chłopa nie poznasz
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co rozumiesz przez depresyjno-wyzywająco-desperackie podejście? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.

Dla mnie to kombinacja wyglądu, sprzężona z tym w jaki sposób kobieta / dziewczyna się porusza, zachowuje, jak ... patrzy 

. 

.