|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 241
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII
a u mnie roczek
![]() 1 zdj oddaje realne kolory 2 to taka przek³amana masakra ¿eby tylko zobaczyæ d³ugo¶æ odrostu |
|
|
|
#4832 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 17 183
|
|
|
|
|
#4833 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 043
|
Mam prawie tak± d³ugo¶æ w³osów jak ty. Gratulacje
|
|
|
|
#4834 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 469
|
Wygl±daj± na gêste!
£adny kolor! |
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
obserwujê Cie i mam wra¿enie ¿e mamy podobn± naturê.
mam cienkie w³osy ale obcinam ja na równo st±d takie wra¿enie. Ostatnie ciêcie by³o -10cm zatem musia³y od¿yæ |
|
|
|
#4836 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Ja czekam, a¿ mi trochê urosn±, te¿ chcê ¶ci±æ na równo. I s³oñce jednak mi rozja¶ni³o trochê. Mam ja¶niejsze pasemka. |
|
|
|
|
#4837 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 442
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- a ja jestem z³a ¿e mi s³oñce w³osy rozja¶ni³o. kolor nierówny, dó³ ciep³y, góra ch³odna. bleh, bleh, ró¿nica jak przy farbowanych, ale nie ma takiego okrutnego przej¶cia. |
|
|
|
|
#4838 |
|
Konto usuniête
|
Ja mam na czubku g³owy pasemka! Nienawidzê pasemek! S± chyba o pó³ tonu ja¶niejsze i cieplejszr. No czemu tak nierównomiernie?!
|
|
|
|
#4839 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 698
|
Jak tu zapuszczaæ naturalki, skoro wychodz± mi same bia³e/siwe w³osy
Chcê mieæ swój naturalny kolor w³osów, a nie wygl±daæ jak babuszka
|
|
|
|
#4840 |
|
Konto usuniête
|
Ale jak to wypadaj± ci siwe w³osy czy rosn± ci siwe zamiast naturalnych ?
|
|
|
|
#4841 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 197
|
Anonimka1988, Kurde :/ Nie wiem co bym zrobi³a na Twoim miejscu.. coraz czê¶ciej s³yszê i widzê, ¿e m³ode dziewczyny maj± ju¿ siwki :/ SZOK!!! Dlaczego tak siê dzieje, od czego to zale¿y...?
Mam 25lat i 14cm naturalek - siwków nie widzê |
|
|
|
#4842 |
|
Konto usuniête
|
Najczê¶ciej wynika to z genów i ze stresu. Czasem od farbowania w³osów. W liceum mia³am rodzeñstwo, bli¼niaki, i ch³opak siwia³ w wieku 15 lat, jego w³osy by³y ca³e siwe.
|
|
|
|
#4843 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 698
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;5250113 9]Ale jak to wypadaj± ci siwe w³osy czy rosn± ci siwe zamiast naturalnych ?
[/QUOTE]Rosn± mi siwe zamiast naturalnych, te w³osy s± po prostu bia³e. Na razie mam ma³y odrost (1,5 cm) wiêc to siê tak nie rzuca w oczy, ale jak w³osy podrosn±, to z pewno¶ci± bêdzie gorzej.. ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;5250130 7]Najczê¶ciej wynika to z genów i ze stresu. Czasem od farbowania w³osów. W liceum mia³am rodzeñstwo, bli¼niaki, i ch³opak siwia³ w wieku 15 lat, jego w³osy by³y ca³e siwe.[/QUOTE] Nie mam stresuj±cego trybu ¿ycia, wiêc to odpada. Moi rodzice maj± ok. 55 lat i w³osy tylko trochê posiwia³e (mama prawie w ogóle), a babcia ma 80 i dopiero zaczyna siwieæ, wiêc to równie¿ nie sprawka genów..
|
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;5250130 7]Najczê¶ciej wynika to z genów i ze stresu. Czasem od farbowania w³osów. W liceum mia³am rodzeñstwo, bli¼niaki, i ch³opak siwia³ w wieku 15 lat, jego w³osy by³y ca³e siwe.[/QUOTE]
Jak od farbowania mia³yby w³osy osiwieæ? ![]() Co najwy¿ej po kilku(nastu) latach ci±g³ego farbowania mo¿na siê nagle zorientowaæ, ¿e ma siê ju¿ siwki, ale nie wydaje mi siê, ¿eby samo farbowanie powodowa³o siwienie. Pozna³am kiedy¶ ch³opaka, którego oboje rodzice posiwieli w wieku 20paru lat. On zacz±³ siwieæ w wieku oko³o 14 lat i do 18tki by³ ju¿ ca³kiem siwy. Jak go pierwszy raz zobaczy³am, nie mog³am uwierzyæ, ¿e to nie jakie¶ jego widzimisiê i ¿e nie farbuje w³osów na siwo. Dopiero jak zdjêcia sprzed lat mi pokaza³, to uwierzy³am. ![]() A co do genów jeszcze - mo¿e jednak w rodzinie kto¶ zacz±³ szybko siwieæ? Rodzeñstwo rodziców? Nie znam siê dok³adnie na genetyce, ale to, ¿e rodzice nie osiwieli szybko, nie oznacza chyba jeszcze, ¿e nie mieli tego w genach. Mo¿e to jest trochê tak jak z urodzeniem czarnego dzieciaczka przez bia³ych rodziców.
|
|
|
|
#4845 |
|
Konto usuniête
|
O tym ¿e od farbowania to tylko s³ysza³am, wiêc nie wiem ile w tym prawdy, ale stres na pewno siê do tego przyk³ada.
|
|
|
|
#4846 |
|
Konto usuniête
|
To nieprawda. Kropka. Amen.
Farbowanie równiez nie zmienia koloru w³osów, które jeszcze nie wyros³y. Na siwienie to g³ównie geny, potem stres, choæ pewnie tryb ¿ycia, palenie papierosów, picie alkoholu te¿ ma wp³yw. |
|
|
|
#4847 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 583
|
Cytat:
Gratulacje U mnie te¿ dzisiaj mija rok od ostatniego farbowania Nie s±dzi³am, ¿e wytrzymam, ale im d³u¿sze, tym ³atwiej siê powstrzymaæ
|
|
|
|
|
#4848 |
|
Konto usuniête
|
£adny kolor, taki g³eboki
|
|
|
|
#4849 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 17 183
|
|
|
|
|
#4850 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 557
|
annusia1990, hairytale
widzê dziewczyny, ¿e tak jak jak robi³y¶cie sobie blondy ale podziwiam Was, ¿e nic z nimi nie robicie, ja nie potrafi³am chodziæ z 2 kolorami na g³owie i dlatego teraz mam naturalki kilka cm krótsze ni¿ by by³y przy normalnym zapuszczaniuale w³osy macie ¶liczne, widac ¿e zdrowe tak trzymaæ ![]() dzi¶ by³am w hebe i kupi³am sobie kallosa mlecznego,powinien zmyæ porzadnie olej bo ju¿ mam do¶æ tych str±czków na g³owie, ¼le domyte w³osy to niestety gorszy skrêt i a¿ mnie skrêca jak to widzê...aha kupi³am sobie jeszcze ...zielone soczewki ale musze jeszcze czekac do 4 wrze¶nia, kiedy powinnam zmienic soczewki jak co miesi±c
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale znam osoby, którym podpasowa³y kolorowe soczewki i nosz± je od lat. A mój post przeszed³ bez echa. No trudno, ju¿ chyba jest lepiej. |
|
|
|
|
#4852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po ostatnich eksperymentach powiem wprost.... boje siê farby Tylko ¿e ja noszê w 99% zwi±zane w³osy wiêc ró¿nica mi nie przeszkadza³a a teraz jak ju¿ tylko koczek mam pofarbowany to wrêcz bardzo mi siê to podoba ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
no to nie jestem sama |
||
|
|
|
#4853 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 709
|
W ogóle tak sie wetnê w dyskusje, bo dawno nic nie pisa³am
ale wydaje mi siê, ze im dalej, tym ³atwiej wytrwaæ. Ja na pocz±tku rozpacza³am ze mi widac odrosty itp. Teraz mam odrosta do¶æ du¿ego, jakie¶ 5cm, a na niektórych pasmach wiêcej. Nie farbujê od maja i jako¶ sie nie przejmuje odrostem, zreszt± do¶æ ³adnie mi siê wtapia i nie rzuca bardzo w oczy. Moje w³osy nie wygl±daj± ju¿ jak siano wiêc jako¶ sobie radzê. Chocia¿ parê dni temu by³am u fryzjera i w tym ¶wietle mój odrost wygl±da³ na ogromnego i strasznego. Az mi wstyd bylo, mimo ze mówi³am fryzjerce ze zapuszczam naturalki Niestety w³osy mam krótkie wiec i czêsto podcinaæ muszê, zeby fryzura jako¶ wygl±da³a, i przed fryzjerem nie ucieknê
|
|
|
|
#4854 | |||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 442
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;5250177 6]O tym ¿e od farbowania to tylko s³ysza³am, wiêc nie wiem ile w tym prawdy, ale stres na pewno siê do tego przyk³ada.[/QUOTE]
tylko ¿e wiesz, trzeba przeprowadzaæ drobn± selekcjê tego, czego siê s³ucha od ludzi... nawet na logikê to bzdura. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
. sama kiedy¶ chcia³am zobaczyæ siê w br±zowych, ale przesz³o mi, wolê moje niebieskie
|
|||
|
|
|
#4855 |
|
Rozeznanie
|
martaakow u Ciebie ró¿nica nie jest taka jak u dziewczyn, mo¿esz ¶mia³o nic nie robic z w³osami i spokojnie patrzec w lustro, ja siê tyle razy ju¿ bi³am sama ze sob±, czy farbowac te blondy, potem sprane w³osy czy nie, ¿e ju¿ tego nawet nie zliczê...a my niestety przyszala³y¶my z kolorem i jak siê robi jasne w³oski na ciemnych to skutki widaæ
co do soczewek zrobie ma³ego offtopa ale dopiero za 2 tygodnie, szkoda mi teraz otwierac soczewki, bo swoje moge jeszcze nosic spokojnie do poczatków wrze¶nia kolorowe i tak bede mog³a nosic tylko w dzien, na noc bede zaklada³a zwyk³e albo wcale
|
#4856 |
|
Konto usuniête
|
Ja tonowalam farbowane, bo odrostu nie lubilam, wygl±da³ niechlujnie.
Co do soczewek, to mnie sie marz± zielone, takie jak wiosenna trawa my¶lê, ze do szaro-niebieskich bêdzie ok.
|
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4858 |
|
Rozeznanie
|
martaakow albo lepiej nie kombinowac wcale
ja juz odpuszczam z farbowaniem, próbowa³am samodzielnie i w salonie, tyle kasy na to posz³o i kolor i tak siê sp³uka³martwi mnie wypadanie w³osów, no lec± mi gar¶ciami, nie wiem czemu, badania robi³am wszystko ok, czy to mo¿e byc przez pic ie kawy? pije ok 3 dziennie, ale s³abe, do tego ostatnio lubie wiazac w³osy na górze g³owy, moze to je os³abia?
|
#4859 |
|
Konto usuniête
|
Je¶li pijesz wiêcej ni¿ 3 fili¿anki, to mo¿liwe. Pij wiêcej wody i kup magnez.
od mocnego zwi±zywania tez mog± wypadaæ. Ja bojê siê, ze na staro¶æ dopadnie mnie androgenowe. ![]() U mnie dzi¶ mija 20 miesiêcy bez farby! |
|
|
|
#4860 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 439
|
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

wyprzedzasz mnie o pó³ roku