Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-23, 03:14   #3781
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Dobra. Właśnie z łóżka przywitałam się z fotelem. Idę spać dalej

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 04:54   #3782
malaja86
Rozeznanie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Rokonali witamy!

---------- Dopisano o 04:54 ---------- Poprzedni post napisano o 04:38 ----------

A ja informuje ze nie można się chwalić.
Nie śpię już godzinę

Edytowane przez malaja86
Czas edycji: 2015-08-23 o 04:43
malaja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 05:09   #3783
Sandrusia91
Zadomowienie

ja też nie śpię :P

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 05:49   #3784
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Jest tu kto? Ja piernicze... Mam od jakiegoś czasu problem. Budze się chce przekrecic się na drugi bok i łapie mnie straszny ból jakby żyła od pachwiny w górę, ale to co przed chwila miałam to myślałam że się poplacze. Przekrecam się a tu ten niesamowity ból. Wstałam myślałam, że minie a tu dupa. Obudziłam męża żeby mi położył rękę bo jest ciepły i wygrzal to dopiero przeszło. COZ TO BYŁO!? Promieniowało aż do prawej nerki.

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ----------

Witam nowa mamę
Stary 2015-08-23, 06:19   #3785
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
mały ssie cyca dobrze i w ogóle ale dzisiaj się dowiedziałam, że za mało przybiera na wadze i muszę jeść bardziej treściwe rzeczy żeby pokarm byl bardziej pozywniejszy czy jakoś tak

Mały je tak co 3h a czasem zdarzy mu się spać aż 4h no i nie wiem

od jutra muszę jeść więcej itd itd

kikucik nam dzisiaj odpadł i czekamy aż się do końca wygoi i będziemy się kąpać

no i wyszedł jeszcze jeden problem ktorego nie zauważyłam w ogole w szpitalu, dopiero dzisiaj mi moja siostra powiedziała bo zauważyła, że mały jednego paluszka nie prostuke u rączki..
ta kosteczka mu się blokuje i nie umie wyprostować go, ale od dzisiaj ćwiczymy ten paluszek i mam nadzieję, że się poprawi bo dlaczego tak ma to nie wiem

od jutra zaczynamy brać witaminę D - chyba.. bo zapomniałam zapytać czy od 7 dnia czy na 8 czy jak to wygląda.. ale zadzwonię jeszcze do położnej jutro i upewnie się..

żółtaczkę jeszcze trochę ma, ale już jest lepiej niż było..
Sandra, nie ma czegoś takiego jak za mało kaloryczny pokarm matki. Pisała o tym ostatnio i Hafija i na blogu mleczne wsparcie- doradcy laktacyjni. Nie wszystkie dzieci przybierają na piersi tak samo jak na Mm. Jeśli masz 8-12 karmień na dobę i tyle samo lub ciut więcej zmienionych pieluch to wszystko jest ok. Nie daj sobie wkręcić że Twoje mleko jest za mało kaloryczne. Jest idealne dla Twojego dziecka http://www.hafija.pl/2015/08/45-ml.html http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/male-przyrosty/

---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Jest tu kto? Ja piernicze... Mam od jakiegoś czasu problem. Budze się chce przekrecic się na drugi bok i łapie mnie straszny ból jakby żyła od pachwiny w górę, ale to co przed chwila miałam to myślałam że się poplacze. Przekrecam się a tu ten niesamowity ból. Wstałam myślałam, że minie a tu dupa. Obudziłam męża żeby mi położył rękę bo jest ciepły i wygrzal to dopiero przeszło. COZ TO BYŁO!? Promieniowało aż do prawej nerki.

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ----------

Witam nowa mamę
Nie wiem co to, ale miałam jakiś czas temu coś podobnego. Lekarz mówił, że to dziecko uciska na jakiś nerw lub więzadło i dlatego to tak boli.
Mnie głównie bolała pachwina. I to ta na której leżałam. Kończyło się wierceniem i leżeniem na wznak

Edytowane przez zuzulka_89
Czas edycji: 2015-08-23 o 06:32
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 07:30   #3786
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:

Witam nowa mamę
Ja mam taki bol od ponad tygodnia i niestety nie mija...do tego boli tez przy chodzeniu jednym slowem kaszana na maxa, mowia ze to ucisk na nerw.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-23, 07:50   #3787
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Ja tak mam tylko w prawej pachwinie. Czasami mam spokój dzień dwa a czasami poczuje to klucie co kilka godzin. Dziś trochę postalam w kuchni, teraz byliśmy z Tz z psem w parku i mnie zlapalo. Aż psiknełam a mąż przerażony haha :-D
Ja czasem mam w prawej pachwinue ale to raczej takie chwilowe ciągnięcie.

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ojciec to widzę popis dojrzałości daje, nie ma co. Powiedziałabym co nie co nie tylko TŻ tylko także tacie żeby nie mącił atmosfery.

Dokładnie tak...

UWAGA! Mamcia092015 ma skurcze co 10 minut i jedzie do szpitala! (dla tych co nie mają fb)
Oho kolejna:-D oby wszystko było ok. Trzymam kciuki:-D

Ps. Owieczka
Czy ja też mogę na fb dolaczyc do klubu?

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Cytat:
Napisane przez rokanali Pokaż wiadomość
Cześć,
Mogę jeszcze do Was dołączyć? Dopiero od tygodnia jestem na zwolnieniu i mam czas na pełne poświęcenie uwagi ciąży i małej.
Witam

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Jestem w 35 tc, będę mieć córeczkę Kamilę (Milkę). To nasze pierwsze dziecko, choć maluchy (starsze) towarzyszą mi praktycznie na co dzień w pracy. Mam 26 lat i jestem z Warszawy. Będę rodzić, mam nadzieje w Praskim.
Póki co zaleceniem od pani doktor jest polegiwanie, mała jest bardzo nisko w kanale, ale szyjka trzyma się dobrze. Trochę nas nastraszyła. W zasadzie oprócz lekkich skurczy kilka razy dziennie nie mam innych dolegliwości ciążowych, dlatego długo mogłam pracować.
To końcówka września tak jal ja ale pewnie wcześniej bededzie skoro już masz skurcze co?

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
ale mi sie mały wierci, zaraz mi wypchnie zebra
Zawsze to lepuej niż jakby był za spokojny:-P

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy jest w ciazy cos na sen/uspokojenie co mozna stosowac w ciazy? Czy nervosol te krople np? Jak ja nie przespie ciurkiem chociaz ze 3 h to oszaleje. Jestem taka zmeczona, wykonczona, oczy szczypia az ale spac nie idzie. Ciagle siku. Siju i siku. Pozycje niewygodne. Ja juz chodze jak zombie. Bez kitu popadam w jakies doly. Ciagle placze. Czuje, ze to z braku snu. Ja juz dluzej nie wytrzymam...
Jeszcze trochę wytrzymsj, myśl że to poświęcenie dla dzidzi. Zle nastawienie nie pomaga. Im bwrdziej się zloscisz i denerwujesz tym gorzej to znosisz. Staraj się jakoś zrelaksować.
Ja po 2 tyg ciezkich nocy w końcu się wyspakam. Co prawfa bolało mnie krocze i sikalam.3 razy ale usypialam w moment:-D

Edytowane przez elcia88
Czas edycji: 2015-08-23 o 07:40
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 07:56   #3788
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Akzi - o wiele lepiej. Przepraszam Cie bardzo. Tak jak pisalam wyzej nie leze na sile. Chodze po mieszkaniu. Przysiade w kuchni. Na balkonie. Wezme setny prysznic. Wiecej opcji wycieczek nie mam w 1-pokojowym mieszkaniu. A leze bo czuje sie zmeczona. Wszystko mnie boli. Momentami mam juz ten stan gdy czlowiek zasypia ale to jest tak jakby nie chcialo 'wskoczyc' na ten glebszy level. Jezu jak ja ☠☠☠☠☠☠☠e farmazony. Same widzicie.
Jeśli cię to pocieszy to też mam problemy ze spaniem.
A najgorzej jest jak już wydaje mi się, że idzie sen więc kładę się do łóżka i leżę i leżę, biodra bolą, brzuszek ciąży i jeszcze często myśli się zbierają.

Wycieczek za dużo po mieszkaniu nie zrobię bo drugi pokuj jest połączony z kuchnia, a tam teraz na kanapie śpi tż
No to się do psa przytulam i słucham jak chrapie
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 08:12   #3789
Blondynka17
Zadomowienie

Ja jakos nie mam wiekszych problemow ze spaniem (w upaly owszem nie dalo sie spac normalnie ale teraz jest ok) procz przekrecania i wstawania. Na szczescie wstaje w nocy tylko raz kolo 3 a pozniej kolo 7 ale to juz wstaje na sniadanie z tz-tem.

Mam pytanko kupuje ktoras moze kosz na pieluchy taki workowy co by nie smierdzialo?

Stary 2015-08-23, 08:17   #3790
rokanali
Raczkowanie

[QUOTE=elcia88;52507971]
To końcówka września tak jal ja ale pewnie wcześniej bededzie skoro już masz skurcze co?[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Chcielibyśmy choć do połowy września wytrzymać. Mam nadzieję, że się uda. Milka jest leciutka jeszcze (te straszne geny), ale za to długa jak na 40 tc.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ja jakos nie mam wiekszych problemow ze spaniem (w upaly owszem nie dalo sie spac normalnie ale teraz jest ok) procz przekrecania i wstawania. Na szczescie wstaje w nocy tylko raz kolo 3 a pozniej kolo 7 ale to juz wstaje na sniadanie z tz-tem.

Mam pytanko kupuje ktoras moze kosz na pieluchy taki workowy co by nie smierdzialo?

Ja się zastanawiałam, nad workami na zużyte pieluszki też, ale stanęło na tym, że mamy kosz zamykany i będzie 2-3 razy dziennie opróżniany, a normalnie zamieszka na balkonie póki co.
Niestety w ogóle mam podejście, że wiele rzeczy okołodzieciowych to zbędne gadżety. Spokojnie można się obyć bez wielu z nich, wiadomo ułatwiają życie, ale bez przesady.

Ze spaniem też nie mam problemów (odpukać), nigdy nie miałam. Kładę się i w kilka minut śpię jak kamień. Nawet rzadko wstajemy w nocy na siusiu. Boję się nawet, że płacz małej mnie nie obudzi. Tatuś będzie wstawał, bo jego wszystko wybudzi.

Edytowane przez rokanali
Czas edycji: 2015-08-23 o 08:20
rokanali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 08:25   #3791
loudres
Zadomowienie

Cytat:

Mój max napalil się na ten kosz dzieciowy o ile sam kosz nie jest drogi to później spójrz ile kosztują worki do niego.. a napewno idą jak woda jeśli regularnie się wymienia i nie czeka aż się cały zapelni. Wiec ja kupuje taki kosz zwykły stawiam go na balkonie i tak u nas się wyrzuca śmieci codziennie wiec ten pieluchowy dołączy. Mam zamiar kupić mały kosz taki łazienkowy bym powoedziala. Moja siostra tak robiła zdało egzamin i jest ok.

Witam się dziś.
Na śniadanko zaraz śmigam i chyba ruszymy się do kościoła. Nie mam pomysłu na obiad
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 08:30   #3792
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Mój max napalil się na ten kosz dzieciowy o ile sam kosz nie jest drogi to później spójrz ile kosztują worki do niego.. a napewno idą jak woda jeśli regularnie się wymienia i nie czeka aż się cały zapelni. Wiec ja kupuje taki kosz zwykły stawiam go na balkonie i tak u nas się wyrzuca śmieci codziennie wiec ten pieluchowy dołączy. Mam zamiar kupić mały kosz taki łazienkowy bym powoedziala. Moja siostra tak robiła zdało egzamin i jest ok.

Witam się dziś.
Na śniadanko zaraz śmigam i chyba ruszymy się do kościoła. Nie mam pomysłu na obiad
No tez juz czytalam o tym ze te worki sa drogie. Gdzies czytalam na forum ze do jakiegos modelu mozna dokupic nieoryginalne ale nie zglebialam sie w temat.
U nas z tym wynoszenie to zawsze nie po drodze do kontenera stad sie zastanawiam. Ale tak jak mowisz zawsze mozna postawic na balkonie ;-)

Stary 2015-08-23, 08:38   #3793
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć,

Mogę jeszcze do Was dołączyć? Dopiero od tygodnia jestem na zwolnieniu i mam czas na pełne poświęcenie uwagi ciąży i małej.

Witaj!
Spodziewam sie, ze rozpakowane mamy beda chcialy jeszcze dolaczyc

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ojciec to widzę popis dojrzałości daje, nie ma co. Powiedziałabym co nie co nie tylko TŻ tylko także tacie żeby nie mącił atmosfery.

Dokładnie tak...

UWAGA! Mamcia092015 ma skurcze co 10 minut i jedzie do szpitala! (dla tych co nie mają fb)

Wiemy juz cos wiecej?

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:

Ja mialam workowy i sie nie sprawdzil - teraz mam zwykly z pochlaniaczem zapachu a kazda pieluszke osobno wkladam do woreczka, zeby nie smierdzialo, ale u mnie jest problem z wyrzucaniem smieci - tylko dwa razy w tygodniu moge
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 08:39   #3794
Małgosia89
Zakorzenienie

rokanali heej masz juz wszystko dla dziecka czy dopiero zaczynasz szaleństwo zakupow?

Ja mialam wczoraj zly wieczor, poplakalam sie i wyzalilam TZtowi, ze boje sie ze urodze wczesniej i nie bedziemy przygotowani. Ze nie skonczymy na tip top tego remontu. Na szczescie dzis juz jest lepiej

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 08:40   #3795
meneq
Zakorzenienie

[QUOTE=rokanali;52508067]
Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
To końcówka września tak jal ja ale pewnie wcześniej bededzie skoro już masz skurcze co?[COLOR="Silver"]

Chcielibyśmy choć do połowy września wytrzymać. Mam nadzieję, że się uda. Milka jest leciutka jeszcze (te straszne geny), ale za to długa jak na 40 tc.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Ja się zastanawiałam, nad workami na zużyte pieluszki też, ale stanęło na tym, że mamy kosz zamykany i będzie 2-3 razy dziennie opróżniany, a normalnie zamieszka na balkonie póki co.
Niestety w ogóle mam podejście, że wiele rzeczy okołodzieciowych to zbędne gadżety. Spokojnie można się obyć bez wielu z nich, wiadomo ułatwiają życie, ale bez przesady.

Ze spaniem też nie mam problemów (odpukać), nigdy nie miałam. Kładę się i w kilka minut śpię jak kamień. Nawet rzadko wstajemy w nocy na siusiu. Boję się nawet, że płacz małej mnie nie obudzi. Tatuś będzie wstawał, bo jego wszystko wybudzi.

Juz sie o to nie martw, placz Cie obudzi. Tez tak myslalam przed pierwszym porodem ;-)
Stary 2015-08-23, 08:43   #3796
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Witaj!
Spodziewam sie, ze rozpakowane mamy beda chcialy jeszcze dolaczyc

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Wiemy juz cos wiecej?

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Ja mialam workowy i sie nie sprawdzil - teraz mam zwykly z pochlaniaczem zapachu a kazda pieluszke osobno wkladam do woreczka, zeby nie smierdzialo, ale u mnie jest problem z wyrzucaniem smieci - tylko dwa razy w tygodniu moge
Mamcia urodzila w nocy przez cc

Stary 2015-08-23, 08:49   #3797
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluje
Stary 2015-08-23, 08:52   #3798
rokanali
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
rokanali heej masz juz wszystko dla dziecka czy dopiero zaczynasz szaleństwo zakupow?

Ja mialam wczoraj zly wieczor, poplakalam sie i wyzalilam TZtowi, ze boje sie ze urodze wczesniej i nie bedziemy przygotowani. Ze nie skonczymy na tip top tego remontu. Na szczescie dzis juz jest lepiej
Czekam jeszcze na 3 paczki z zakupami, ale poza tym mam chyba wszystko niezbędne.
Ubranka wyprane i poprasowane. Została tetra do ogarnięcia, ale to zostawiam tatusiowi, niech się pomęczy z żelazkiem

meneq No nie byłabym pewna. Mnie naprawdę można wynieść przez sen. K się śmieje zawsze ze mnie, bo gadam przez sen, a ja nic potem kompletnie o tym nie wiem.
rokanali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 08:56   #3799
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Sandra, nie ma czegoś takiego jak za mało kaloryczny pokarm matki. Pisała o tym ostatnio i Hafija i na blogu mleczne wsparcie- doradcy laktacyjni. Nie wszystkie dzieci przybierają na piersi tak samo jak na Mm. Jeśli masz 8-12 karmień na dobę i tyle samo lub ciut więcej zmienionych pieluch to wszystko jest ok. Nie daj sobie wkręcić że Twoje mleko jest za mało kaloryczne. Jest idealne dla Twojego dziecka http://www.hafija.pl/2015/08/45-ml.html http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/male-przyrosty/ [COLOR="Silver"]

Mnie głównie bolała pachwina. I to ta na której leżałam. Kończyło się wierceniem i leżeniem na wznak
Amen!!! Dokładnie to samo chciałam napisać odnośnie kp.
I tak jak pisze Zuzulka jeszcze chyba za wczesnie na takie wnioski, jedne dzieci przybierają szybciej i więcej inne mniej. Tak jak w naszych brzuchach
Stary 2015-08-23, 08:56   #3800
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dobry

u nas cisza, termin z OM na jutro ale jakoś bez emocji, bardziej myśli skupiam na tej wtorkowej indukcji . Noc przespana z jedną pobudką, jestem zaskoczona

kciuki za mamcię

o i witamy nową mamę

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 09:13   #3801
melawen
Rozeznanie

Witaj rokonali

Cytat:

Ja kupiłam zamykane wiaderko za parę zł w kauflandzie i wstawilam do łazienki. Worków nie planuje, bo ja chce wielorazowki

Cytat:

Gratulacje dla mamci co dzień to poród,zaczyna się
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 09:17   #3802
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Czekam jeszcze na 3 paczki z zakupami, ale poza tym mam chyba wszystko niezbędne.

Ubranka wyprane i poprasowane. Została tetra do ogarnięcia, ale to zostawiam tatusiowi, niech się pomęczy z żelazkiem

meneq No nie byłabym pewna. Mnie naprawdę można wynieść przez sen. K się śmieje zawsze ze mnie, bo gadam przez sen, a ja nic potem kompletnie o tym nie wiem.

Spokojnie, tez tak spalam ;-) ale uwierz dziecko da rade Cie obudzic
Stary 2015-08-23, 09:21   #3803
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ps. Owieczka
Na pewno możesz ale musisz napisać wiadomość do oczarowanej bo ona tam rządzi

Cytat:

Ja na razie będę wyrzucać do zwykłego, może później jak wejdą pokarmy stałe to się zastanowimy nad specjalnym.
Słyszałam tez ze dobre są pojemniki na karmę dla zwierząt bo są hermetyczne a jednak tańsze.
Stary 2015-08-23, 09:46   #3804
agu23gda
Wtajemniczenie

Witam sie po kolejnej ujowej nocy. Ale nie bede sie rozwijac bo i po co w kolko to samo.

Z tego wszystkiego zapomnialam Wam powiedziec, ze wczoraj rano moja siostra tez juz miala mala przy sobie. Rowniez przez cc prawie w tym samym czasie co Bianeczka. Dzisiaj pojde obejrzec to cudo. Termin miala jak ja wiec wczoraj byla dokladnie w 37t2d i mala miala 3200 wiec przyzwoicie.

Co do dyskusji menq i mten - ta sama wlasnie siostra ma 2 letniego synka ktorego placzu kompletnie nie slyszala. Spala jak zabita. Jej Maz ja budzil jesli maly plakal do cyca i dopiero zadziala pobudka meza plus placz malego. Wiec mysle, ze teoria ZE NA PEWNO PLACZ ZAWSZE OBUDZI nie zawsze jest sprawdzona i dziala. Nie mowie, ze nigdy ja ten placz nie obudzil, ale w wiekszosci przypadkow slodko sobie spala.
No i mamcia gratuluje!
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 09:58   #3805
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Dobry

u nas cisza, termin z OM na jutro ale jakoś bez emocji, bardziej myśli skupiam na tej wtorkowej indukcji . Noc przespana z jedną pobudką, jestem zaskoczona

kciuki za mamcię

o i witamy nową mamę
A myślałam że Ty będziesz
u nas pierwsza... A tu kolejka się pomieszała :p współczuję tego czekania, mam nadzieje ze urodze troszkę wcześniej bo zwariuje...
Stary 2015-08-23, 10:03   #3806
petel
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim.
Przede wszystkim gratulacje dla nowej mamy

Wiecie co, mam za swoje. Odszczekuję moje "ja sobie mogę jeszcze ze 3 miesiące w ciąży pochodzić". Po nocy czuję się, jakby mnie ktoś pobił. Ta nieszczęsna pachwina boli po tych ukłuciach, a jak chodzę, to znów się to powtarza (2 rodzaje bólu na raz, wow). Kostka nad tą skręconą stopą (która oczywiście dalej nie jest wyleczona) znikła praktycznie, jest strasznie spuchnięta. Jest to o tyle dziwne, że wcześniej, kiedy ten uraz był świeższy, aż tak nie puchła, tak samo, jak były te upały. A druga noga OK...
Mój syn wciąż nie wie, że na tym etapie ma za mało miejsca, żeby aż tak mocno się ruszać, więc mam całkowicie zmaltretowany brzuch od środka.

Ech, chyba wrócę do łóżka.
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 10:11   #3807
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Właśnie się obudziłam. Ten ból był okropny . Codziennie powtarzam sobie: wytrzymasz jeszcze kilka tygodni... W sumie dzięki temu przeszłam najgorsze etapy ciąży. Tylko dlaczego te ostatnie dni tak się dluza?

To która teraz poleci nastepna?

Śniło mi się, ze jestem w górach... Tak za nimi tęsknię...
Stary 2015-08-23, 10:25   #3808
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dobry
U mnie nocka e miarę. Ogarniam jeszcze chalupe przed wyjazdem do rodziców Tż, a popołudniu odwiedziny kumpeli z Anglii
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Dobra. Właśnie z łóżka przywitałam się z fotelem. Idę spać dalej
I jak Ci się na fotelu spało?
Cytat:

Witam nowa mamę
Oj ja juz i tym nie marudzę bo wstaje 2 razy na siku i boli mnie to krocze czy pachwiny cholera wie co. Odliczam dni do rozpakowywania.

Cytat:
Ja czasem mam w prawej pachwinue ale to raczej takie chwilowe ciągnięcie.

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Oho kolejna:-D oby wszystko było ok. Trzymam kciuki:-D

Ps. Owieczka

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Witam

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

To końcówka września tak jal ja ale pewnie wcześniej bededzie skoro już masz skurcze co?

Zawsze to lepuej niż jakby był za spokojny:-P

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Jeszcze trochę wytrzymsj, myśl że to poświęcenie dla dzidzi. Zle nastawienie nie pomaga. Im bwrdziej się zloscisz i denerwujesz tym gorzej to znosisz. Staraj się jakoś zrelaksować.
Ja po 2 tyg ciezkich nocy w końcu się wyspakam. Co prawfa bolało mnie krocze i sikalam.3 razy ale usypialam w moment:-D
Elcia to Oczarowana założyła grupę na fb i do niej napisz priv ;*

Cytat:

Podziwiam Cię ze chce Ci się wstać o 7 i zjeść śniadanie z tż. Mnie by się nie chciało tyłka ruszyć no chyba ze była bym potwornie głodna ;D

Kosza nie kupuje ale zaopatrzylam się w te woreczki na pieluszki. Zobaczymy jak przejdą test.
Cytat:

Jak najważniejsze ogarnięte to jest gitara
A torba spakowana?
Ja mam w swoją w 95%. Musze jeszcze tylko kupić klapki pod prysznic coś do jedzenia np. biszkopty i lewatywy nad którą się zastanawiam. I wsio...
Myślę że ogarnę temat do środy. Hihi
Stary 2015-08-23, 10:37   #3809
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Witam sie po kolejnej ujowej nocy. Ale nie bede sie rozwijac bo i po co w kolko to samo.

Z tego wszystkiego zapomnialam Wam powiedziec, ze wczoraj rano moja siostra tez juz miala mala przy sobie. Rowniez przez cc prawie w tym samym czasie co Bianeczka. Dzisiaj pojde obejrzec to cudo. Termin miala jak ja wiec wczoraj byla dokladnie w 37t2d i mala miala 3200 wiec przyzwoicie.

Co do dyskusji menq i mten - ta sama wlasnie siostra ma 2 letniego synka ktorego placzu kompletnie nie slyszala. Spala jak zabita. Jej Maz ja budzil jesli maly plakal do cyca i dopiero zadziala pobudka meza plus placz malego. Wiec mysle, ze teoria ZE NA PEWNO PLACZ ZAWSZE OBUDZI nie zawsze jest sprawdzona i dziala. Nie mowie, ze nigdy ja ten placz nie obudzil, ale w wiekszosci przypadkow slodko sobie spala.
No i mamcia gratuluje!
Gratulacje dla siostry.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Ja chyba po wczorajszym basenie spalam jak zabita tylko 2 razy na siku wstalam. Wow.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 11:05   #3810
malaja86
Rozeznanie

A mi została już tylko woda do torby i prZepakowac kolejność rzeczy w torbie dziecka.
Jutro mąż ma wolne, zawiesimy półkę w pokoju i w pojemniki ułożymy kosmetyki, pieluchy bo mamy na razie w wielkich paczkach na szafie trzeba wyjąc po kilka. Mam 72 szt jedynek- chyba duŻo i 140 dwójek.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości