![]() |
#3991 |
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Witam serdecznie.
Chciałabym do Was dołączyć, jeśli można ![]() Od przyszłego miesiąca zaczynamy starania z Tz. Zobaczymy co wyjdzie. Mam pare obaw ze względu na moją niedoczynność tarczycy, ale unormowaną ![]() ![]() Gratuluje wszystkim dziewczyną, które zaciązyly w ostatnim czasie ![]() ![]() Co do przygotowan do ciazy, yo zdrowo sie odzywiam, przynajmniej dwa razy w tygodniu ćwicze, dzis ide kupic kwas foliowy- bralam do tej pory zwykly Falvit dla zdrowia, ale tam jest tylko 2mg. Krew, mocz i tsh w porzadku. W sumie to tyle. Nie wiem co jeszcze... Jakieś pomysly? Wit D nałapalam sporo, dopiero co z wakacji wrocilam, wiec jestem dobrej mysli. Pozdrawiam ![]()
#3992 |
Zadomowienie
|
Witaj justynko
![]() Nie ma co sie martwic na zapas ![]()
#3993 |
Zakorzenienie
|
justynan01 witaj i zacznij od pozytywnego myślenia, albo lepiej nie myślenia, przynajmniej na jakiś czas ;-) a jakby jednak nie wyszło, to tutaj same doświadczone (aż za bardzo :-( ) dziewczyny
Ja właśnie zaczełam 4 miesiąc przy Hashimoto po 4 latach starań ![]() ![]() gosiulek nie mam pojęcia o tej becie... sikańce mi czasem wychodziły pozytywne mimo braku ciąży, ale ja mam problemy z tarczycą.... Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-08-19 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3994 |
Zakorzenienie
|
Justynko witaj
![]() ![]() My dzis idziemy do gina i wszystkiego sie dowiemy ![]() Doczekac sie nie moge..
#3995 |
Rozeznanie
|
Dziękuje dziewczyny za pozytywne słowa
![]() ![]()
#3996 |
Zakorzenienie
|
To i ja się dołączam
![]() Poradźcie proszę gdzie najlepiej poczytać sobie o monitoringu cyklu itp itd? Jaki badania powinnam zrobić na starcie, w pierwszych cyklach od ostawienia i dalej? Za kilka dni mam wizytę u gina i chce się trochę przygotować, ewentualnie namówić na jakieś badania jeśli uważacie za niezbędne a on mnie nie skieruje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Zakorzenienie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Kayira daj znać koniecznie, jak po wizycie. Jak ci sie żyje w dwupaku?
![]() ![]() ![]() ![]() Witam wszystkie nowe dziewczyny, obyście zostały tutaj ja najkrócej... ![]()
![]() |
#3998 |
Zakorzenienie
|
Jestesmy po wizycie.
Jest pecherzyk plodowy. Potwierdzona wczesna ciaza. Serduszko. Cos tam miga. Wiec kontrola za 2 tygodnie na szczesie do mojej lekarki. Ta jakas dziwna byla... Jakos mi dziwnie. Odposze pozniej wiecej...
#3999 |
Wtajemniczenie
|
Witam
Podczytuję was już od ponad 6 miesięcy i trzymam za was kciuki (jak widać za niektórych skutecznie ![]() ![]() ![]() Oczywiście kwas foliowy i wit D biorę od dłuższego czasu.
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2015-08-21 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Rozeznanie
|
Chudzaszek11 kwestia gustu kiedy odstawisz. Ja skonczyłam opakowanie, okres, teraz miesiac przerwy do pierwszego normalnego okresu i do dzieła
![]() Pozdrawiam ![]()
#4001 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jestem po wizycie u gina, jego mina nie była za ciekawa ![]() Owulacji nie ma i szczerze wątpi, że będzie w tym cyklu (za tydzień kontrolne usg i wtedy będziemy decydować co dalej). Do zrobienia LH FSH i prolaktyna ale to w 3/4 dniu cyklu więc dopiero ok 15 września. Wcześniej FT4. ![]()
![]() |
#4002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
owulacja nie musi wystąpić w każdym cyklu, więc narazie głowa do góry |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4003 |
Zadomowienie
|
Kayira jesli u Ciebie juz w miesiąc po ostatniej miesiączce bylo widac migające serduszko to ja zaczynam sie obawiać ze moje w 6 tyg nie bilo
![]()
#4004 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis na tescie owulacjnym pojawiła sie słaba 2 kreska, zobaczymy co jutro pokaze.
![]() ![]() |
![]() |
#4007 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny.
Chyba i ja do was dołączę, moze jakos raźniej mi bedzie przez to przechodzić. A jest coraz gorzej ![]() Staramy się o dziecko od dwóch lat w zasadzie. Od stycznia jestem pod kontrolą nowego lekarza. Problem: brak owulacji. Dwa cykle z clo i nic. Żadnych pęcherzyków. Kolejne cykle z clo i z Gonalem. Nic. Nawet jednego malenkiego pecherzyka. Aktualnie jestem w trakcie drugiego cyklu z clo i Menopurem. W tamtym miesiącu wreszcie coś drgnęło - był jeden pęcherzyk. Idealny. Dostałam Ovitrelle na pęknięcie ale niestety się nie udało. Dzisiaj skonczyłam brac clo, jutro i pojutrze zastrzyk z Menopuru i w czwartek monitoring. Trzymajcie kciuki. Oczywiscie wszystkie badania zrobione ja mam PCOS mąż ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#4008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się dzisiaj strachu najadłam, na szczęście jest ok, ale izbę przyjęć zaliczyłam ;-( a to już niby 2 trymestr i powinno być łatwiej... sreberko mi się udało zajść dopiero po zbiciu TSH do 1 (niby lekarka mówiła, że 2-2,5 starczy, ale się nie udawało) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4009 |
Rozeznanie
|
Gratulacje dla Kayira i tabaska25
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Figa, zaniepokoiło mnie to, co napisałaś.... Biorę bromergon na zbyt wysoka prolaktyna, boTSH wg lekarza mialm w normie.... 2,86. Przemyślałem i zapisałam sie na czwartek na konsultacje endokrynologa. Przypomnisz proszę czym i jak długo zbijalas TSH? Leki przepisał ci gin czy endo? Będę wdzięczna za odp. Kurdeee.... Wciąż nie mogę trafić na naprawdę sensownego gina.... ![]()
![]() |
#4011 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to normalnie lekami + posprawdzałam niedobory, przy czym jest multum dziewczyn, które zachodzą i przy wyższym TSH, więc to nie musi być reguła. Jak masz bezpłatną wizytę u endo, to idź odrazu a jak płatną to zrobiłabym najpierw wyniki badań jeśli nie są świeże. Na prolaktynie się nie znam, miewałam czasami podwyższoną, ale mineło jak ręką odjął po rozpoczęciu leczenia tarczycy. edit Ja zaczela leczenie ponad 4 lata temu u dosc sensownej endo, teraz lecze sie i ciąże prowadzę u endo ginekologa. Poza TSH robiłaś inne badania (anyTPO, antyTG, ft3, ft4, usg tarczycy)? Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-08-25 o 18:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4012 |
Zakorzenienie
|
Będę ogromnie wdzięczna za kazdą sugestię. Jedyne z hormonów, co zrobiłam to TSH i prolaktyna (zwykla + obciążenie) - tyle udało mi się wydusic od ostatniego gina....zrobione w połowie lipca. TSH 2,86 właśnie, prolaktyna coś koło 35 przy normie gdzies ok. 24. Po obciązeniu wzrosla 16 razy. Gin bez dodatkowej diagnostyki wypisał bromergon na 2 miesiące i kazal przyjśc za pól roku, jeżeli nadal nie zaciążę - no comment
![]() ![]() Endo mam w pakiecie; zwolnił się jeden termin na czwartek, więc spróbuję. Na pewno popytam o pozostałe badania o których wspomniałaś - dziękuję! Do wizyty jeszcze bardziej motywuje mnie fakt, że znowu zaczynam odczuwać bolącą wątrobę i podejrzewam o to bormergon właśnie. Mój TŻ zwleka z wizytą u androloga. Na początku naciskałam, ale powodowało to tylko napięcie i nic pożytecznego. Pamiętam, jak cięzko było mu przetrawić seminogram i tak myślę, że chyba lepiej dacmu trochę czasu, żeby sam z siebie wszystko zrobił. My kobiety chyba jestesmy silniejsze w tej kwesti ![]()
#4013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszlam z dziwnym uczuciem bo oczekiwalam ze juz bedzie serduszko i tak jakos... dopiero w domu siostra mi na spokojnie swoje zdjecia pokazala itp. I ja sie tez uspokoilam. Tabaska spokojnie nie ma sie co nastawiac ![]() ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Midusia skad jestes? Za pozostale starajace sie kciuki trzymam i za nowo przybyle tez ![]() Z odstawieniem u kazdej jest inaczej.
![]() |
#4014 |
Zakorzenienie
|
Planowanie ciąży cz. 2
To prosta psychologia chyba, ze najbardziej drżymy, żeby nieś tracić tego , o co tak dlugo walczyliśmy. Jeżeli nie masz żadnych niepokojących objawów, to nie ma sie co martwić, każde maleństwo ma swoje tempo rozwoju. Wsparcie siostry w tm wypadku to super sprawa
![]() Ja z Krakowa jestem.
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2015-08-26 o 06:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4015 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A do reszty dziewczyn mam pytanie - czy próbujecie już w pierwszym miesiącu po odstawieniu anty? czy czekacie z planami do pierwszego w pełni "naturalnego" cyklu?
![]() |
#4016 |
Zakorzenienie
|
Planowanie ciąży cz. 2
Chudziaszek, jeżeli mogłaby wysłać mi dane, będę wdzięczna. Na razie wybieram sie jutro do endokrynologa, bo mam go w pakiecie, ale ginow juz paru tam sprawdziłam i powolutku kończą mi sie pomysły, do kogo jeszcze warto.....
![]() Kiedyś, kiedy miałam jeszcze dobregogina uprzedzał, Seby szczególnie uważać przez pierwszy cykl po odstawieniu tabletek i z ewentualnymi staraniami czekam na ten pierwszy w pełni naturalny. Nie pytałam niestety dlaczego, bo nie było to dla mnie wtedy istotne.
#4017 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4018 |
Zakorzenienie
|
Mi kilku ginow, u których byłam przed staraniami mowilo, ze jak najbardziej można się starać w pierwszym cyklu po odstawieniu. Zresztą jak czytałam jakieś artykuły na ten temat, to też nie natrafiłam na żadne przeciwwskazania - jedyne co, to pisali, ze wieksza szansa na bliźniaki i dlatego czasem się odradza.
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
#4019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie to samo o bliźniakach chciałam dodać ![]() Rownież nigdzie nie spotkałam sie z Jana argumentacja, dlaczego nie od razu po odstawieniu tabletek, wiec cieżko mi coś więcej dodać w tej kwestii.
![]() |
#4020 |
Zakorzenienie
|
Powiem tak mi pierwsza gin mowila ze najlepiej wlasnie w pierwszym cyklu z odstawienia.
Jak potem czytalam to zdania podzielone. Wydaje mi sie ze zalezy od organizmu. Jak cos to ja we wrocku moge moja gin polecic. Ale to wroclaw
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.