|
|
#4861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Dzień dobry z rana
Ja zamawiałam napewno u tego Hubiworld jeden karton a drugi właśnie nie pamiętam,ale pewnie u tego rp77 bo też wybrałam go z polecanych na wątkach :p wszystko było ok i z jedną i drugą paczką. Mój tz pije % tak jak przed moją ciążą, ale zawsze tak że gdyby coś się działo to ogarnie i trzeźwo zareaguje. Jakoś nie mam z tym problemu, i tak będzie trzeba dzwonić po taxe albo kogoś znajomego w naszym przypadku
|
|
#4862 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Mój tz też pije niby jedno piwo czasem dwa ale do szpitala muszę dojechać jakieś 25minut drogi więc już wieksze ryzyko a taxa nie wchodzi wogole w grę bo jej nie ma
nie wiem czy on się ogarnie, ale to w każdej chwili mogę jechać przecież...
|
|
#4863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam się w 28 tygodniu. Ale ten czas leci. |
|
|
|
|
#4864 |
|
Rozeznanie
|
Witam niedzielnie!
![]() Ja też zamawiałam i u rp_77 i w HubiWorld, wszystko szybko i sprawnie Wczoraj byliśmy w Ikei, kupiliśmy komodę Malm na 4 szuflady, mam nadzieję, że się pomieszczę Do tego ręczniczek kąpielowy, prześcieradła i pieluszki muślinowe, dwie sztuki za 12,99 a milutkie są ![]() Słodkie mamy w piątek robiłam na obiad http://slodziutkamama.blogspot.com/2...eczony-na.html, do tego kasza pęczak i cukier idealny, a pyszne było! ![]()
|
|
|
|
#4865 | |
|
Zadomowienie
|
I ja się witam niedzielnie
wiem, że dziś nie wypada, ale wzięłam się za ostre porządkowanie rzeczy i tak oto malowanie mogę uznać za zakończone! wisiałam wczoraj nad tymi drzewami do 23 a potem jeszcze trzeba było pomyć pędzle, pozamykać farby, ogarnąć trochę... Tak jak obiecałam wrzucam efekt, zdjęcia bez lampy, w realu są żywsze kolory ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż prawie w ogóle nie pije. Przed ciążą to czasem jak byliśmy w gościach to coś wypił (on z alkoholu to lubi tylko wino i szampana), to wtedy ja prowadziłam w drodze powrotnej, ale w większości przypadków to ja piłam, a on wracał
Po drugie na ostatnim grillu w firmie pomieszal alkohol i miał rewolucje, więc póki co nie ma ochoty na alkohol Ja mam na razie 1 butelkę TT 150ml, chce dokupić jeszcze jedna, ale tą 260ml, bo nastawiam się na kp. Podgrzewacza na razie nie kupuje. Właśnie się tak zastanawiam... Bo mi w ogóle cycki nie urosły, trochę kształt zmieniły, w obwodzie pod biustem mam trochę więcej cm, bo do jednego stanika muszę używać przedłużki z haftkami. Czy nie powinny mi już urosnąć? Czy ja w ogóle będę mogła kp? Martwię się
|
#4868 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, żadna ze mnie dusza artystyczna, chyba malowanie dzieciom mnie trochę wyszkoliło
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciągle oglądamy mieszkania, próbujemy znaleźć tańsze,ale trudno mi dogodzić po tym co sobie upstrzyłam a na nie kredytu nie dostaliśmy... Pozatym szczerze mówiąc nie mam siły już na nic. Trochę głupio mi tak marudzić bo widzę że wy jeszcze całkiem dobrze się trzymajcie,niektóre chyba dalej pracują, inne zajmują się starszymi dziećmi a ja się nie nadaje do niczego
|
|
|
#4871 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny witam się niedzielnie
Wczoraj poszalałam ze sprzątaniem, ogarnęłam dom, łazienki. Później pojechałam do Rossmana i kupiłam min ten płyn do płukania ubranek co jest na promocji ![]() Dziewczyny ja bym radziła, żeby nazwy tych użytkowników allegro wrzucić w nowym wątku na 1 stronie , żeby każda z nas miała dostęp jak zaczniemy zamawiać rzeczy
|
#4872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się zastanawiam nad komodą z tej serii tylko jak ostatnio byliśmy z mężem oglądać to ta na sklepie wydawała mi się taka nie za porządna i nie prezentowała się tak ładnie jak na zdjęciach w necie. Tylko nie wiem czy to po prostu kwestia tego, że to mebel wystawowy, wyoglądany i wydotykany przez wszystkich itd. A w pudełku są ładne białe komody jaki kolor kupiliście? Jak biały to daj znać jak się prezentuje nówka sztuka ![]() Cytat:
Ja się zastanawiam co tu dzisiaj porobić, bo nudzi mi się w domu. O 13.30 wyprawię męża do pracy i nie wiem co ze sobą zrobić, może na jakieś zakupy pojadę
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli przypadnie mi zakładanie wątku to umieszczę
|
|
#4874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Od jutra w Netto będą ciuszki niemowlęce. Nie wiem jakie dokładnie rozmiary, bo w gazetce nie jest napisane.
|
#4876 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale moja siostra ma 2 takie komody, chyba ze 4 koleżanki i wszyscy są zadowoleni. My kupiliśmy na 4 szuflady, które są długości 80 cm więc spore, nawet głębokie. Kupiliśmy białą, bo i łóżeczko będzie białe. Nie mam nic obok do porównania, żeby Ci powiedzieć czy śnieżnobiała Po prostu... no biała Siostra ma białe od 2 lat i nie widać na nich zażółknień. Wiadomo, że te szuflady nie są jakieś super stabilne, bo troszkę się ruszają, ale to by chyba trzeba zainwestować w prowadnice Bluma, żeby było cacy, a te prowadnice, które są w szufladach tej komody nie są wysokich lotów, ale jak za taką cenę, to naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Sama komoda jest stabilna, nie wygląda jakby się miała zaraz rozpaść. Może to kwestia odpowiednio mocnego skręcenia? Nie wiem. Tą na ekspozycji pewnie dziesiątki klientów dziesiątki razy w ciągu dnia otwierają, może dlatego. Do tego pojemniki SKUBB, na drobiazgi, albo nawet czapeczki czy skarpetki, bo to takie maleńkie i pasują idealnie
Edytowane przez dzikasliwka Czas edycji: 2015-08-23 o 13:12 |
|
|
|
|
#4877 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jakie prześcieradło kupujecie do łóżeczka? Chodzi mi o materiał, bo nie wiem jakie jest najlepsze
|
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta koleżanka odlozy mi te swoje prześcieradła, bo ma w ogóle niezniszczone, a ja chyba dokupie jeszcze z frotte.
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tylko tak na szybko odpisuję odnośnie pytania o komody malm z Ikei.
My mamy dwie w sypialni około 3 lata i jesteśmy bardzo zadowoleni. Nic się nie stało, nic się nie poluzowało, szuflady chodzą super, a mamy teraz porównanie z komodą z Klupsia i to dopiero jest masakra. Złożenie tego to była wyższa szkoła jazdy, szuflady chodzą tragicznie, jeszcze tak ciężko i niestabilnie chodzących szuflad nie miałam w żadnych meblach. Cena prawie dwa razy wyższa niż Ikea... Dobrze, że kazałam mężowi od razu sprawdzić też łóżeczko bo okazało się, że ma zdartą farbę w jednym miejscu i musimy reklamować ![]() Amelia śliczne drzewko Co do prześcieradła to ja mam dwupak bawełniane na gumce z Ikei, a oprócz tego 1 frotte z allegro. Te ikeowskie przyjemniejsze w dotyku wiadomo, ale myślę, ze na zimę frotte też się przyda, bo jest cieplejsze. Edytowane przez olilina Czas edycji: 2015-08-23 o 15:16 |
|
|
|
#4880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko jeszcze nie wiem, którą dokładnie tzn ile szuflad
|
|
#4881 |
|
Zadomowienie
|
Amelia super ci wyszło to drzewko! Skąd masz łóżeczko, naprawę ładne jest i mi się spodobało.
Może ktoś zalinkować mi jakiś produkt sprzedawcy ur_p77 bo nie mogę znaleźć go przez allegro.... Byłam dziś w Mama i Ja obejrzeć jeszcze raz mój wózek, bo miała dojść gondola, ostatnio widziałam tylko Baliosa ze spacerówką i co....d*pa, któs mi wózek kupił i nie mam co macać. Muszę chyba pojechać do Warszawy, jest tam jakiś mega sklep z wózkami, żebym mogła pooglądać kilka modeli naraz? Moja mała kopie jak szalona, czuje jak w brzuchu mi fikołki robi normalnie |
|
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4883 |
|
Zadomowienie
|
Beautifuldream te podkłady to kupiłaś bo planujesz przewijać na łóżku swoim czy będziesz je kłaść na przewijak ?
|
|
|
|
#4884 |
|
Konto usunięte
|
Część mam pytanie do dziewczyn z Krakowa czy jest jakiś fajny sklep z wózkami otwarty w niedziele bo tutaj w Tarnowie nic nie ma, a chciałam cos na żywo poogladac.
|
|
|
|
#4885 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, dziękuję i jeszcze raz dziękuję razy milion!!! Ale mnie podniosłyście na duchu, nawet Mąż mnie tak nie chwalił
Mam dziś problem za to innej, trochę wstydliwej natury Mała jest jakoś niewygodnie ułożona i uciska mi mocno na pęcherz... Bardzo mocno. Nieraz nie mogę wstać bo czuję jakbym się miała zesikać, muszę odczekać aż się uspokoi albo zmieni pozycje i tak średnio co kwadrans latam do ubikacji........ Przeżywacie to samo?Cytat:
w Kielcach nie byłam jeszcze ![]() Cytat:
![]() Pocieszę Cię, że masz prawo czuć się słabiej w końcu jesteś w ostatnim trymestrze ciąży!!! Dzielnie się trzymasz, uwierz myślisz, że dlaczego ja już tyle czasu temu się zabrałam za wyprawkę? Bo dobrze wiem, że lada moment braknie mi sił na takie przyziemne rzeczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dostałam je jeszcze po chrześnicy, dwójka moich dzieci w nim spała i trzecie też prześpi, tylko materacyk zmieniam. Ciocia kupowała je w jakimś najzwyklejszym sklepie z rzeczami dla dzieci
Edytowane przez Amelia16 Czas edycji: 2015-08-23 o 16:33 |
||||||
|
|
|
#4886 |
|
Zadomowienie
|
Amelia My mamy bardzo fajną właścicielkę mieszkania, nie robi problemu z malowaniem itp
Dziś widzę tz się zaangażował i sam rozplanował umeblowanie pokoiku, trochę inaczej niż ja,ale chyba nawet lepiej
|
|
#4887 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Amelia.
Dziewczyny, mam pytanie dot. ubranek. Czy dzielicie jakoś okresy, na które ubranka kupujecie? W sensie do szafy na początek wsadzicie tylko coś w zakresie 0-3 miesiąca czy większe też? I te ubranka na początek to kupujecie w jakich rozmiarach? Wszystko w 56cm? Czy mniejsze/większe też? |
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Byla mowa o piciu tzów. No u nas tz w sumie nie pije ale teraz mnie wkurzył bo chcialam go wyslac po cos do jedzenia, a ten stoi w ogrodzie ze szwagrem i oczywiście maja po piwie
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do segregacji to póki co nie myślałam o tym
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że nie jestem jedyną, która nie urządza jeszcze pokoiku. Zbieram tylko odpowiednie elementy, a potem pozostaje tylko odświeżenie mieszkania po lokatorce. Na bieżąco widzimy to mieszkanie i wiem, że nie trzeba będzie remontu.
Z nieco innych rzeczy. Dziś 1 raz przytrafiła mi się zachcianka. Taka prawdziwa przez duże Z. Do tej pory nie wiedziałam, co to jest. W momencie wzięło mnie na arbuza. Mąż niezbyt chętnie poszedł do sklepu i przytaszczył ogromnego. Na dzień dobry pożarłam połowę. Miałam plamy soku na okularach, a reszta spływała mi po szyi. Jeszcze nie zdążyłam całości połknąć, a już mnie podniosło. Całe pół wylądowało w muszli. Moja teściowa miała takie akcje w ciąży, a ja myślałam, że zmyśla. Masakra jakaś. Boję się, że podobna akcja złapie mnie kiedyś w środku nocy. Mam jeszcze 2 połowę, ale teraz patrzeć na arbuza nie mogę. Koleżanka chodziła tak kiedyś w nocy po mieście szukając kurczaka z grilla. Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

co Cię w końcu przekonało ?nie wydaje Ci się być wąski ??:
Do tego ręczniczek kąpielowy, prześcieradła i pieluszki muślinowe, dwie sztuki za 12,99 a milutkie są
Nasz ślub 16.08.2014 

Mała jest jakoś niewygodnie ułożona i uciska mi mocno na pęcherz... Bardzo mocno. Nieraz nie mogę wstać bo czuję jakbym się miała zesikać, muszę odczekać aż się uspokoi albo zmieni pozycje
myślisz, że dlaczego ja już tyle czasu temu się zabrałam za wyprawkę? Bo dobrze wiem, że lada moment braknie mi sił na takie przyziemne rzeczy