Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-23, 08:19   #4861
fasterka90
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Dzień dobry z rana
Ja zamawiałam napewno u tego Hubiworld jeden karton a drugi właśnie nie pamiętam,ale pewnie u tego rp77 bo też wybrałam go z polecanych na wątkach :p wszystko było ok i z jedną i drugą paczką.
Mój tz pije % tak jak przed moją ciążą, ale zawsze tak że gdyby coś się działo to ogarnie i trzeźwo zareaguje. Jakoś nie mam z tym problemu, i tak będzie trzeba dzwonić po taxe albo kogoś znajomego w naszym przypadku
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 08:34   #4862
agne19s
Zadomowienie

Hej dziewczyny. Mój tz też pije niby jedno piwo czasem dwa ale do szpitala muszę dojechać jakieś 25minut drogi więc już wieksze ryzyko a taxa nie wchodzi wogole w grę bo jej nie ma nie wiem czy on się ogarnie, ale to w każdej chwili mogę jechać przecież...
Stary 2015-08-23, 08:47   #4863
wonderka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
Wonderka czyli jednak balios? sama sie troche na niego czaję co Cię w końcu przekonało ?nie wydaje Ci się być wąski ??:
Monic wogole nie pomyślałam, że wąski. Fajnie się go składa i jest leciutki do tego mam wrażenie, że dobrze wykonany lepszy od mojej drugiej opcji Jane Muum. I podoba mi się design i cena ten w miarę na opcję 4w1.

Witam się w 28 tygodniu.
Ale ten czas leci.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 09:13   #4864
dzikasliwka
Rozeznanie

Witam niedzielnie!

Ja też zamawiałam i u rp_77 i w HubiWorld, wszystko szybko i sprawnie

Wczoraj byliśmy w Ikei, kupiliśmy komodę Malm na 4 szuflady, mam nadzieję, że się pomieszczę Do tego ręczniczek kąpielowy, prześcieradła i pieluszki muślinowe, dwie sztuki za 12,99 a milutkie są

Słodkie mamy w piątek robiłam na obiad http://slodziutkamama.blogspot.com/2...eczony-na.html, do tego kasza pęczak i cukier idealny, a pyszne było!
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 09:40   #4865
Amelia16
Zadomowienie

I ja się witam niedzielnie wiem, że dziś nie wypada, ale wzięłam się za ostre porządkowanie rzeczy i tak oto malowanie mogę uznać za zakończone! Wreszcie wisiałam wczoraj nad tymi drzewami do 23 a potem jeszcze trzeba było pomyć pędzle, pozamykać farby, ogarnąć trochę... Tak jak obiecałam wrzucam efekt, zdjęcia bez lampy, w realu są żywsze kolory

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
W poniedziałek będę już zamawiać łóżeczko i materac, może nawet dzisiaj komodę -zdecydowaliśmy się na tą 3w1-komoda,wanna i przewijak, drogie to ale zdaje się solidne i potem zostanie zwykła komoda. W przyszły weekend przyjedzie mama żeby kupić wózek więc już przygotowania pełną parą i zastanawiam się czy malować pokój czy nie,czy jak malować to tylko malować czy zdzierać tapety,gładzić itd...
Meble będą białe, pościel i dodatki będą róż, turkus i granatowo białe zygzaki... Ściany teraz są żółte, taki piaskowy żółty,chciałam jasny szary,co myślicie? Zostawić...? Czy malować?
Chciałabym juz wszystko poustawiać,zacząć prać i wszystko juz na półkach układać a zanim pomalujemy to już znowu 2tyg conajmniej...
Jak przekopywałam Internet w poszukiwaniu inspiracji dla dzieci to widziałam właśnie mnóstwo jasnoszarych pokoików z mocnymi kolorowymi dodatkami, cuda A będziecie się bawić sami w zrywanie tapet i kładzenie gipsówki czy macie kogoś do pomocy? Jak tylko czujesz się jeszcze na siłach, to rzuciłabym się na głęboką wodę i zrobiła pełny remont pokoiku, będzie dokładnie jak chciałaś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (211,5 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (234,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (213,2 KB, 44 załadowań)
Stary 2015-08-23, 09:54   #4866
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
I ja się witam niedzielnie wiem, że dziś nie wypada, ale wzięłam się za ostre porządkowanie rzeczy i tak oto malowanie mogę uznać za zakończone! Wreszcie wisiałam wczoraj nad tymi drzewami do 23 a potem jeszcze trzeba było pomyć pędzle, pozamykać farby, ogarnąć trochę... Tak jak obiecałam wrzucam efekt, zdjęcia bez lampy, w realu są żywsze kolory

Jak przekopywałam Internet w poszukiwaniu inspiracji dla dzieci to widziałam właśnie mnóstwo jasnoszarych pokoików z mocnymi kolorowymi dodatkami, cuda A będziecie się bawić sami w zrywanie tapet i kładzenie gipsówki czy macie kogoś do pomocy? Jak tylko czujesz się jeszcze na siłach, to rzuciłabym się na głęboką wodę i zrobiła pełny remont pokoiku, będzie dokładnie jak chciałaś
Świetnie zazdroszczę talentu
Stary 2015-08-23, 10:07   #4867
poznanianka1990
Zakorzenienie

Mój mąż prawie w ogóle nie pije. Przed ciążą to czasem jak byliśmy w gościach to coś wypił (on z alkoholu to lubi tylko wino i szampana), to wtedy ja prowadziłam w drodze powrotnej, ale w większości przypadków to ja piłam, a on wracał Teraz nie pije, bo już nie pozwala mi jeździć za kółkiem. Odkąd zapytałam lekarki czy mogę prowadzić samochód i powiedziałam mu co ona o tym sądzi i jakie jest zagrożenie to się wystraszył chyba i mnie wszędzie wozi
Po drugie na ostatnim grillu w firmie pomieszal alkohol i miał rewolucje, więc póki co nie ma ochoty na alkohol

Ja mam na razie 1 butelkę TT 150ml, chce dokupić jeszcze jedna, ale tą 260ml, bo nastawiam się na kp. Podgrzewacza na razie nie kupuje.

Właśnie się tak zastanawiam... Bo mi w ogóle cycki nie urosły, trochę kształt zmieniły, w obwodzie pod biustem mam trochę więcej cm, bo do jednego stanika muszę używać przedłużki z haftkami. Czy nie powinny mi już urosnąć? Czy ja w ogóle będę mogła kp? Martwię się

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 10:17   #4868
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Świetnie zazdroszczę talentu
Dziękuję, żadna ze mnie dusza artystyczna, chyba malowanie dzieciom mnie trochę wyszkoliło

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Mój mąż prawie w ogóle nie pije. Przed ciążą to czasem jak byliśmy w gościach to coś wypił (on z alkoholu to lubi tylko wino i szampana), to wtedy ja prowadziłam w drodze powrotnej, ale w większości przypadków to ja piłam, a on wracał Teraz nie pije, bo już nie pozwala mi jeździć za kółkiem. Odkąd zapytałam lekarki czy mogę prowadzić samochód i powiedziałam mu co ona o tym sądzi i jakie jest zagrożenie to się wystraszył chyba i mnie wszędzie wozi
Po drugie na ostatnim grillu w firmie pomieszal alkohol i miał rewolucje, więc póki co nie ma ochoty na alkohol
U nas z reguły na odwrót, może z raz czy dwa tak jak Ty miałam dobrze, że to mnie wożono
Stary 2015-08-23, 10:43   #4869
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:

Amelia! Zatrudniam Cię do namalowania u mnie takiego cuda! Zapraszam do Kielc!
Stary 2015-08-23, 10:59   #4870
fasterka90
Zadomowienie

Cytat:

Tylko że to nie nasze mieszkanie, nie wiem ile jeszcze tu pomieszkamy więc nie wiem czy się "opłaca" komuś remontować Ciągle oglądamy mieszkania, próbujemy znaleźć tańsze,ale trudno mi dogodzić po tym co sobie upstrzyłam a na nie kredytu nie dostaliśmy...
Pozatym szczerze mówiąc nie mam siły już na nic. Trochę głupio mi tak marudzić bo widzę że wy jeszcze całkiem dobrze się trzymajcie,niektóre chyba
dalej pracują, inne zajmują się starszymi dziećmi a ja się nie nadaje do niczego
Stary 2015-08-23, 11:28   #4871
Soul89
Zadomowienie

Cześć dziewczyny witam się niedzielnie

Wczoraj poszalałam ze sprzątaniem, ogarnęłam dom, łazienki. Później pojechałam do Rossmana i kupiłam min ten płyn do płukania ubranek co jest na promocji powoli trzeba będzie brać się za przygotowywanie ciuszków, bo nie wyobrażam sobie, żeby to wszystko prać w jednym rzucie

Dziewczyny ja bym radziła, żeby nazwy tych użytkowników allegro wrzucić w nowym wątku na 1 stronie , żeby każda z nas miała dostęp jak zaczniemy zamawiać rzeczy

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 11:39   #4872
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy w Ikei, kupiliśmy komodę Malm na 4 szuflady, mam nadzieję, że się pomieszczę Do tego ręczniczek kąpielowy, prześcieradła i pieluszki muślinowe, dwie sztuki za 12,99 a milutkie są
Widzę zakupy udane też się zastanawiam nad komodą z tej serii tylko jak ostatnio byliśmy z mężem oglądać to ta na sklepie wydawała mi się taka nie za porządna i nie prezentowała się tak ładnie jak na zdjęciach w necie. Tylko nie wiem czy to po prostu kwestia tego, że to mebel wystawowy, wyoglądany i wydotykany przez wszystkich itd. A w pudełku są ładne białe komody jaki kolor kupiliście? Jak biały to daj znać jak się prezentuje nówka sztuka

Cytat:
Pięknie wyszło

Ja się zastanawiam co tu dzisiaj porobić, bo nudzi mi się w domu. O 13.30 wyprawię męża do pracy i nie wiem co ze sobą zrobić, może na jakieś zakupy pojadę
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 11:44   #4873
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny witam się niedzielnie

Wczoraj poszalałam ze sprzątaniem, ogarnęłam dom, łazienki. Później pojechałam do Rossmana i kupiłam min ten płyn do płukania ubranek co jest na promocji powoli trzeba będzie brać się za przygotowywanie ciuszków, bo nie wyobrażam sobie, żeby to wszystko prać w jednym rzucie

Dziewczyny ja bym radziła, żeby nazwy tych użytkowników allegro wrzucić w nowym wątku na 1 stronie , żeby każda z nas miała dostęp jak zaczniemy zamawiać rzeczy
A ładnie pachnie ten Bobini? Bo się nad nim zastanawiam, ale nigdy nie wąchałam.

Jeśli przypadnie mi zakładanie wątku to umieszczę

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-23, 11:49   #4874
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
A ładnie pachnie ten Bobini? Bo się nad nim zastanawiam, ale nigdy nie wąchałam.

Jeśli przypadnie mi zakładanie wątku to umieszczę
Ja wzięłam z aloesem, no taki jak dla mnie neutralny zapach, dzidziusiowy

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 12:19   #4875
poznanianka1990
Zakorzenienie

Od jutra w Netto będą ciuszki niemowlęce. Nie wiem jakie dokładnie rozmiary, bo w gazetce nie jest napisane.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-23, 13:08   #4876
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Widzę zakupy udane też się zastanawiam nad komodą z tej serii tylko jak ostatnio byliśmy z mężem oglądać to ta na sklepie wydawała mi się taka nie za porządna i nie prezentowała się tak ładnie jak na zdjęciach w necie. Tylko nie wiem czy to po prostu kwestia tego, że to mebel wystawowy, wyoglądany i wydotykany przez wszystkich itd. A w pudełku są ładne białe komody jaki kolor kupiliście? Jak biały to daj znać jak się prezentuje nówka sztuka

Pięknie wyszło

Ja się zastanawiam co tu dzisiaj porobić, bo nudzi mi się w domu. O 13.30 wyprawię męża do pracy i nie wiem co ze sobą zrobić, może na jakieś zakupy pojadę
Powiem Ci, że za niecałe 300 zł, to ja się cudów nie spodziewałam Ale moja siostra ma 2 takie komody, chyba ze 4 koleżanki i wszyscy są zadowoleni. My kupiliśmy na 4 szuflady, które są długości 80 cm więc spore, nawet głębokie. Kupiliśmy białą, bo i łóżeczko będzie białe. Nie mam nic obok do porównania, żeby Ci powiedzieć czy śnieżnobiała Po prostu... no biała Siostra ma białe od 2 lat i nie widać na nich zażółknień. Wiadomo, że te szuflady nie są jakieś super stabilne, bo troszkę się ruszają, ale to by chyba trzeba zainwestować w prowadnice Bluma, żeby było cacy, a te prowadnice, które są w szufladach tej komody nie są wysokich lotów, ale jak za taką cenę, to naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Sama komoda jest stabilna, nie wygląda jakby się miała zaraz rozpaść. Może to kwestia odpowiednio mocnego skręcenia? Nie wiem. Tą na ekspozycji pewnie dziesiątki klientów dziesiątki razy w ciągu dnia otwierają, może dlatego. Do tego pojemniki SKUBB, na drobiazgi, albo nawet czapeczki czy skarpetki, bo to takie maleńkie i pasują idealnie

Edytowane przez dzikasliwka
Czas edycji: 2015-08-23 o 13:12
Stary 2015-08-23, 14:02   #4877
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Dziewczyny, jakie prześcieradło kupujecie do łóżeczka? Chodzi mi o materiał, bo nie wiem jakie jest najlepsze

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 14:18   #4878
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie prześcieradło kupujecie do łóżeczka? Chodzi mi o materiał, bo nie wiem jakie jest najlepsze
Ja myślałam o frotte, ale koleżanka mi odradziła, wg niej bawełna lepsza. Jeszcze widziałam na allegro prześcieradła z flaneli, ale jakoś mnie nie przekonują.
Ta koleżanka odlozy mi te swoje prześcieradła, bo ma w ogóle niezniszczone, a ja chyba dokupie jeszcze z frotte.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-23, 15:14   #4879
olilina
Zakorzenienie

Dziewczyny ja tylko tak na szybko odpisuję odnośnie pytania o komody malm z Ikei.
My mamy dwie w sypialni około 3 lata i jesteśmy bardzo zadowoleni. Nic się nie stało, nic się nie poluzowało, szuflady chodzą super, a mamy teraz porównanie z komodą z Klupsia i to dopiero jest masakra.
Złożenie tego to była wyższa szkoła jazdy, szuflady chodzą tragicznie, jeszcze tak ciężko i niestabilnie chodzących szuflad nie miałam w żadnych meblach. Cena prawie dwa razy wyższa niż Ikea...
Dobrze, że kazałam mężowi od razu sprawdzić też łóżeczko bo okazało się, że ma zdartą farbę w jednym miejscu i musimy reklamować

Amelia śliczne drzewko

Co do prześcieradła to ja mam dwupak bawełniane na gumce z Ikei, a oprócz tego 1 frotte z allegro.
Te ikeowskie przyjemniejsze w dotyku wiadomo, ale myślę, ze na zimę frotte też się przyda, bo jest cieplejsze.

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2015-08-23 o 15:16
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 15:39   #4880
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci, że za niecałe 300 zł, to ja się cudów nie spodziewałam Ale moja siostra ma 2 takie komody, chyba ze 4 koleżanki i wszyscy są zadowoleni. My kupiliśmy na 4 szuflady, które są długości 80 cm więc spore, nawet głębokie. Kupiliśmy białą, bo i łóżeczko będzie białe. Nie mam nic obok do porównania, żeby Ci powiedzieć czy śnieżnobiała Po prostu... no biała Siostra ma białe od 2 lat i nie widać na nich zażółknień. Wiadomo, że te szuflady nie są jakieś super stabilne, bo troszkę się ruszają, ale to by chyba trzeba zainwestować w prowadnice Bluma, żeby było cacy, a te prowadnice, które są w szufladach tej komody nie są wysokich lotów, ale jak za taką cenę, to naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Sama komoda jest stabilna, nie wygląda jakby się miała zaraz rozpaść. Może to kwestia odpowiednio mocnego skręcenia? Nie wiem. Tą na ekspozycji pewnie dziesiątki klientów dziesiątki razy w ciągu dnia otwierają, może dlatego. Do tego pojemniki SKUBB, na drobiazgi, albo nawet czapeczki czy skarpetki, bo to takie maleńkie i pasują idealnie
Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko tak na szybko odpisuję odnośnie pytania o komody malm z Ikei.
My mamy dwie w sypialni około 3 lata i jesteśmy bardzo zadowoleni. Nic się nie stało, nic się nie poluzowało, szuflady chodzą super, a mamy teraz porównanie z komodą z Klupsia i to dopiero jest masakra.
Złożenie tego to była wyższa szkoła jazdy, szuflady chodzą tragicznie, jeszcze tak ciężko i niestabilnie chodzących szuflad nie miałam w żadnych meblach. Cena prawie dwa razy wyższa niż Ikea...
Dobrze, że kazałam mężowi od razu sprawdzić też łóżeczko bo okazało się, że ma zdartą farbę w jednym miejscu i musimy reklamować
No to chyba w takim razie zdecyduję się na tą komodę malm tylko jeszcze nie wiem, którą dokładnie tzn ile szuflad
Stary 2015-08-23, 15:50   #4881
wonderka
Zadomowienie

Amelia super ci wyszło to drzewko! Skąd masz łóżeczko, naprawę ładne jest i mi się spodobało.

Może ktoś zalinkować mi jakiś produkt sprzedawcy ur_p77 bo nie mogę znaleźć go przez allegro....

Byłam dziś w Mama i Ja obejrzeć jeszcze raz mój wózek, bo miała dojść gondola, ostatnio widziałam tylko Baliosa ze spacerówką i co....d*pa, któs mi wózek kupił i nie mam co macać. Muszę chyba pojechać do Warszawy, jest tam jakiś mega sklep z wózkami, żebym mogła pooglądać kilka modeli naraz?

Moja mała kopie jak szalona, czuje jak w brzuchu mi fikołki robi normalnie
Stary 2015-08-23, 15:58   #4882
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Amelia super ci wyszło to drzewko! Skąd masz łóżeczko, naprawę ładne jest i mi się spodobało.

Może ktoś zalinkować mi jakiś produkt sprzedawcy ur_p77 bo nie mogę znaleźć go przez allegro....
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4222926
Stary 2015-08-23, 15:59   #4883
wonderka
Zadomowienie

Beautifuldream te podkłady to kupiłaś bo planujesz przewijać na łóżku swoim czy będziesz je kłaść na przewijak ?
Stary 2015-08-23, 16:08   #4884
201604151126
Konto usunięte

Część mam pytanie do dziewczyn z Krakowa czy jest jakiś fajny sklep z wózkami otwarty w niedziele bo tutaj w Tarnowie nic nie ma, a chciałam cos na żywo poogladac.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 16:32   #4885
Amelia16
Zadomowienie

Dziękuję, dziękuję i jeszcze raz dziękuję razy milion!!! Ale mnie podniosłyście na duchu, nawet Mąż mnie tak nie chwalił !!!
Mam dziś problem za to innej, trochę wstydliwej natury Mała jest jakoś niewygodnie ułożona i uciska mi mocno na pęcherz... Bardzo mocno. Nieraz nie mogę wstać bo czuję jakbym się miała zesikać, muszę odczekać aż się uspokoi albo zmieni pozycje i tak średnio co kwadrans latam do ubikacji........ Przeżywacie to samo?

Cytat:
Amelia! Zatrudniam Cię do namalowania u mnie takiego cuda! Zapraszam do Kielc!
Może zrobię sobie jakąś wycieczkę krajoznawczą? w Kielcach nie byłam jeszcze

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Tylko że to nie nasze mieszkanie, nie wiem ile jeszcze tu pomieszkamy więc nie wiem czy się "opłaca" komuś remontować Ciągle oglądamy mieszkania, próbujemy znaleźć tańsze,ale trudno mi dogodzić po tym co sobie upstrzyłam a na nie kredytu nie dostaliśmy...
Pozatym szczerze mówiąc nie mam siły już na nic. Trochę głupio mi tak marudzić bo widzę że wy jeszcze całkiem dobrze się trzymajcie,niektóre chyba
dalej pracują, inne zajmują się starszymi dziećmi a ja się nie nadaje do niczego
Aaa to całkiem inna zabawa, nie macie takiej wolnej ręki... Domyślam się tylko jakie to upierdliwe, siostra mieszka w wynajmowanym mieszkanku i o wszystko musi prosić o zgodę właściciela, malowanie pewnie by nawet nie wchodziło u niej w grę
Pocieszę Cię, że masz prawo czuć się słabiej w końcu jesteś w ostatnim trymestrze ciąży!!! Dzielnie się trzymasz, uwierz myślisz, że dlaczego ja już tyle czasu temu się zabrałam za wyprawkę? Bo dobrze wiem, że lada moment braknie mi sił na takie przyziemne rzeczy

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny pomysł

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Pięknie wyszło

Opcja zakupy rządzi

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Ja mam same frotte i chyba nie będę dokupywać już innych

Cytat:
Oj Kochana, to łóżeczko to już jest wysłużone i ma swoje lata dostałam je jeszcze po chrześnicy, dwójka moich dzieci w nim spała i trzecie też prześpi, tylko materacyk zmieniam. Ciocia kupowała je w jakimś najzwyklejszym sklepie z rzeczami dla dzieci

Edytowane przez Amelia16
Czas edycji: 2015-08-23 o 16:33
Amelia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 19:18   #4886
fasterka90
Zadomowienie

Amelia My mamy bardzo fajną właścicielkę mieszkania, nie robi problemu z malowaniem itp
Dziś widzę tz się zaangażował i sam rozplanował umeblowanie pokoiku, trochę inaczej niż ja,ale chyba nawet lepiej
Stary 2015-08-23, 19:20   #4887
wonderka
Zadomowienie

Dzięki Amelia.

Dziewczyny, mam pytanie dot. ubranek.
Czy dzielicie jakoś okresy, na które ubranka kupujecie?
W sensie do szafy na początek wsadzicie tylko coś w zakresie 0-3 miesiąca czy większe też?
I te ubranka na początek to kupujecie w jakich rozmiarach? Wszystko w 56cm? Czy mniejsze/większe też?
Stary 2015-08-23, 19:35   #4888
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Amelia.

W sensie do szafy na początek wsadzicie tylko coś w zakresie 0-3 miesiąca czy większe też?
I te ubranka na początek to kupujecie w jakich rozmiarach? Wszystko w 56cm? Czy mniejsze/większe też?
Dobre pytanie bo sama sie nad tym zastanawiam. Obecnie przejrzałam ciuchy po leo i zostawiłam na wierzchu te do 68. I tak myślę czy prac je wszystkie? Czy zostawić tylko do 62, a wyprane i uprasowane 68 dac w jakis karton i niech czekają? Te co sa do 68 to zajmują cala szafę bo np samych body na długi rękaw jest z 50 ale wiadomo ze to na 3rozmiary w sumie wiec po co mi wszystkie pod ręką...

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Byla mowa o piciu tzów. No u nas tz w sumie nie pije ale teraz mnie wkurzył bo chcialam go wyslac po cos do jedzenia, a ten stoi w ogrodzie ze szwagrem i oczywiście maja po piwie

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 19:45   #4889
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Amelia.

Ja kupuję 56 i 62, mam też trochę 68, ale używanych, dostałam po prostu (jedne spodenki używane kupiłam). Zastanawiam się też czy na 50 nie kupić skoro Julcia ma się urodzić mała.
A co do segregacji to póki co nie myślałam o tym

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-23, 19:51   #4890
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Widzę, że nie jestem jedyną, która nie urządza jeszcze pokoiku. Zbieram tylko odpowiednie elementy, a potem pozostaje tylko odświeżenie mieszkania po lokatorce. Na bieżąco widzimy to mieszkanie i wiem, że nie trzeba będzie remontu.

Z nieco innych rzeczy. Dziś 1 raz przytrafiła mi się zachcianka. Taka prawdziwa przez duże Z. Do tej pory nie wiedziałam, co to jest. W momencie wzięło mnie na arbuza. Mąż niezbyt chętnie poszedł do sklepu i przytaszczył ogromnego. Na dzień dobry pożarłam połowę. Miałam plamy soku na okularach, a reszta spływała mi po szyi. Jeszcze nie zdążyłam całości połknąć, a już mnie podniosło. Całe pół wylądowało w muszli. Moja teściowa miała takie akcje w ciąży, a ja myślałam, że zmyśla. Masakra jakaś. Boję się, że podobna akcja złapie mnie kiedyś w środku nocy. Mam jeszcze 2 połowę, ale teraz patrzeć na arbuza nie mogę. Koleżanka chodziła tak kiedyś w nocy po mieście szukając kurczaka z grilla.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości