![]() |
#4621 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Czesc Dziewczyny
![]() Oczekuje z wytesknieniem dzidziusia na styczen przyszlego roku, ale juz rozgladam sie za wozkami ![]() ![]() ![]() Licze na to, ze ktoras z Was moze juz wyrazic jakas opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Cybex Priam
Cytat:
Szczerze jest super z kolkami trekkingowymi. Miekko sie prowadzilo i dobrze podbijalo. Budka ogromna rewelacyjnie sie wydluza poprzez odpiecie zamka. Gondola ogromna. Latwy do zlozenia. Bynajmniej latwiejszy niz Joolz day ![]() Ona poki co gondole uzytkuje ale juz slyszalam piski na widok siedziska bo sie rozklada na plasko i jest wielkie ( mowie o cybexie w wersji gondola i siedzisko). Bo jest jeszcze priam light ktory gondoli nie ma i soedzisko deko inne jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was ma doświadczenia z wózkiem (gondola, spacerówka) trzykołowym?
Wpadł mi w oko wózek, który ma taką konstrukcję, jest b. lekki i zwrotny. Będę użytkować go w mieście, są wysokie krawężniki - czy zjeżdżanie z nich nie będzie problematyczne pod względem stabilności?
#4624 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wadfo poczekax na jakiwkolwiwk opinie w infernecie. Ja kupilam Expandera i to tez dosc nowy model i bylo malo opinio ale czekalam do ostatniej chwili. W zapewnienia sprzedawcow az tak bym nie wierzyla przynajmniej nie wszystkich. A zachwalanie modelu ktory dopiero co wyszedl to jakas zenada. Mozna podac zalety ale bez przesady. Cytat:
Ktos tu pytal o Tako. Ja mam Expandef Mondo i to jest to samo. Ten sam producent tylko pod dwona markami. Roznia sie szczegolami jak np kolorystyka czy wielkosc odpinanego kawalka w budce gondoli. Ogolnie wozek jest ogromny i bardzo wysoki. Siedzisko spacerowe jest na wysokosci bozeny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
To dodam jeszcze fotki. Sorki ze przekrecone ale dodaje z fel i nie moge ich przerobic.
![]() |
#4626 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
ABC Design Cobra - tutaj zdjęcia. Miałam okazję zobaczyć go na żywo - faktycznie lekki, łatwo się składa. Niestety posiadacze wózka nie użytkują go w mieście, więc im odpada problem krawężników.
#4628 |
Wtajemniczenie
|
Powiem tak użytkuję obecnie tylko 3kołówki natomiast z większymi kołami. Przy 16" problem krawężnika nie bardzo istnieje. Ta Cobra tak na oko ma 12" musiałabyś zmierzyć. Przy tej wielkości sprawdź jak podbija się wózek i czy nie będzie Ci ciężko podnieść tyłu. Przy wjeżdżaniu na podjazdy dla wózków będziesz musiała przygotować się na mocniejszą pracę rąk. Może ktoś jeszcze się wypowie? Przy tej cenie zobaczyłabym x-landera x-run za 2w1 nowego zapłacisz około 1600
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Zakorzenienie
|
Celebrinfea Dziękuję
![]() Cena nie jest problemem - dla mnie wszystkie wózki są za ciężkie (ale to kwestia tego, że z brzuszkiem mam mniej sił, liczę, że po porodzie z kondycją będzie lepiej). X-lander wygląda ciekawie - na pewno zechcę przetestować spacerówkę.
#4630 |
Wtajemniczenie
|
To jak cena nie jest problemem to zobacz jeszcze baby jogger fit też mieli swego czasu opcję 2w1
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
Cześć. Mamy wybrane 2 modele wózków. Mąż skłania się bardziej ku jednemu, a ja znowu nie mogę wybrać, między tymi dwoma. Chodzi o Bebetto Torino (mąż jest nim zachwycony) i Camarelo Sirion (ewentualnie Picasso. Odnoszę wrażenie, że różnią się tylko rodzajem wykończenia. Picasso ma jakieś kwiatki, natomiast Sirion ma gładki materiał). I tak:
Bebetto Torino wydaje się być stabilniejszy, nieco mniej amortyzowany i ciut gorszy przy podbijaniu. Ma za to lepszą torbę (torbę można kupić osobno, więc nie jest to znowu jakiś straszny wyznacznik), trochę więcej dodatków (ochraniacze na koła, pojemnik na butelkę) i lepszy dostęp do kosza. Te 2 rodzaje Camarelo mają bardziej naciągane budki. Jeśli chodzi o spacerówki, naciąg jest podobny jak w Bebetto, ale nasz maluch przyjdzie na świat w listopadzie, więc fajna byłaby też bardziej zakryta budka w gondoli. Camarelo właśnie taką posiada. Jest bardziej amortyzowany, łatwiej się podbija i choć między tymi 2 wózkami jest zaledwie 2 kg różnicy, jeśli chodzi o wagę, ja czuję, że Camarelo są lżejsze. Nieco gorszy dostęp do kosza, zwłaszcza w spacerówce, ale przymierzyłam się do tej spacerówki i uważam, że dojście z boku jest całkiem ok. Właśnie, oba modele mają nowy rodzaj stelaży, przez co właśnie jest nieco lepszy dostęp do kosza i pojawiła się jeszcze lepsza amortyzacja. Torba jest kiepska. Zero przegródek i kieszonek, ale jak mówię, to jest rzecz, którą można kupić osobno już za 50 zł. Brak dodatków. No i wydaje mi się trochę mniej stabilny. Co prawda o tych wózkach nie znalazłam jeszcze opinii, ale czytałam o Sevilli. Pojawiły się uwagi, że gdy spacerówka jest zamontowana przodem do kierunku jazdy, wózek potrafi przewrócić się do tyłu. Różnice w wymiarach złożonych stelaży są minimalne. Miałyście okazję prowadzić któryś z tych wózków (albo najlepiej użytkować)? Chodzi mi głównie o Camarelo. Kilkoro znajomych ma Bebetto Silvię i trochę znam ten wózek. W końcu modele różnią się tylko gondolami, bo odnoszę wrażenie, że spacerówki są identyczne, tylko różnią się materiałem. Camarelo po prostu bardziej podobają mi się wizualnie, ale nie wiem, czy w użytkowaniu są takie fajne, na jakie wyglądają. Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-08-16 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: WÓZEK MUTSY! proszę o radę! KUPIĘ
Nie! musisz kupić gondole to tego konkretnie modelu. To chyba 4rider o ile się nie mylę. Każdy model Mutsy ma inny stelaż.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Na zimę wcale nie są konieczne ciężkie wozy z pompowanymi kołami, w większości miast przecież chodniki są odśnieżane, albo co częściej śniegu nie ma zbyt dużo. Widzę,że dużo mam wybiera wózek patrząc na bajery w gondoli,a to nie gondolę będziesz najdłużej używać. Nie lepiej taki zestaw z bezpiecznym fotelikiem i dużą gondolką,ale za to trochę lżejszym wózkiem (kosztem kół pompowanych) ![]() http://www.sklep-tosia.eu/britax-b-s...s-gratis_p2106 Do tego taki wózek będzie łatwiej na pewno sprzedać dalej (gondola pasuje też do innych wózków tej marki),a i nie potrzeba żadnych dodatkowo płatnych adapterów do zamontowania fotelika na wózek. REAL foto z netu i widać,że wózek zimą radzi sobie nawet w Rosji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
perfumoholiczka
|
Witam. Jestem na początkowym etapie poszukiwań wózka, co prawda mam jeszcze trochę czasu, ale wolę mieć to już za sobą
![]() Najbardziej spodobały mi się wózki Camarelo , szczególnie Vision i Figaro , lecz nie znalazłam żadnych opinii w internecie. Może któraś z Was miała z nimi do czynienia ?
![]() |
#4635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-08-18 o 20:11 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
Byc moze przewija sie tutaj temat ow, lae przekopac sie przez mase stron.. Nie dam rady
Joolz day czy bugaboo? Ciagle sie waham, a moze w ogole nie to, bo jednak male spacerowki. Chociaz pozniej planuje spacerowke babyzen yoyo. Pomoz od dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Raczkowanie
|
Dodaje real fotki Joolza, moze komus to pomoze w wyborze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Jeśli jesteście wysocy to Joolz, bo Bugaboo ma nisko osadzoną gondolę. Z wózkiem Bugaboo widuję raczej niskie mamy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
Wysocy jestesmy.
Ja 174, tz 187 Boje sie tej spacerowki malej.. Ajj zdurnialam od tych wozkow |
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Zakorzenienie
|
Moja siostra ma 168,jej maz 190 i spokojnie uzywaja bugaboo cameleona
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!!
Jak ja się cieszę, że mam to już za sobą ![]() Póki co mamy w domu 3 latkę i dwie spacerówki, których na pewno nie będziemy sprzedawać. Maclaren xlr i Babyzen ale ten klasyczny trzykołowy... Powiem tak ideału nie ma chociaż te dwie spacerówki są całkiem przyzwoite i nie uległy zniszczeniu przez ok 2 lata użytkowania. Przy następnym dziecku zdecydowanie zakupie sam głęboki wózek z wiadomych względów lub samą gondole do Babyzena ale wiem co czujecie, też to przeżywałam! Naszym pierwszym wózkiem był Muum Jane 3 w 1 -świetny wózeczek. Nie zmieniło się tylko zdanie do siedzisk kubełkowych jestem ich przeciwnikiem i ciesze się, że córka mogła spać wygodnie wiec w tej kwesti zawsze będę anty. Co do wypowiedzi powyżej Yoyo może być ale jako drugi wózek te kółeczka nie dadzą rady, miałam okazję testować .Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie kupiłam 3 wózek Peg Perego Pliko Mini
![]() ![]()
#4643 |
Wtajemniczenie
|
A może któraś z mam ma opinie na temat x landera x pulse albo joie chrome? Zależy mi na lekkim wózku, ze zwykłą spacerówką i który będzie składał się do małych rozmiarów
![]() |
#4644 |
Wtajemniczenie
|
Moja sąsiadka ma x pulse i bardzo narzeka, że skrętne kółka są za małe. Mówiła, że po roku używania od ciężaru są już trochę wygięte do wewnątrz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Zakorzenienie
|
A ja się pozbylam Navingtona Cadeta, czyli to samo co X - Pulse i nie polecam. Po czterech latach pękła rama, siedzisko jest niewygodne dla dziecka. Wózek jest cięzki, a małe kółka się zacinają.
#4646 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() btw- kusi mnie sprowadzenie z UK za posrednictwem mamy bugaboo cameleona, ale widze ze Joolz tez wyglada pieknie ![]()
![]() |
#4647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja z kolei będę raczej budżetowo patrzeć, myślałam o Chicco Urban, teraz znalazłam do 500e w lokalnych sklepach jeszcze kilka innych marek ale w polsce żadna z nich nie istnieje ![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 |
Rozeznanie
|
To ja w ramach rewanżu wypoiem sie na temat Urbana
![]() tez rzucil mi sie w oczy,ale jego najwieksza wada jest zle usytuowany pałąk któory bagatela w spacerówce potrafi sięgać dziecku na wysokości szyi ![]() podrzucam też recenzję : http://mamygadzety.pl/chicco-urban-travel-system/ ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- i jeszcze http://testujemy.mamadu.pl/117307,cr...k-na-poligonie jak myślicie -warto sprowadzic Cameleona 3kę za 2200zł używanego przez jedno dziecko ? wiem wiem, w Polsce te ceny za 3ke zaczynaja sie od 3000jak nie 3500 wiec kosztowo moze ok, jedynie martwi mnie po 1- jazda nim po śniegu i nierównej nawierzchni (te małe kółka chyba nie wyrabiają ?), po 2 -trudność podbijania
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam recenzje urbana na gadzetach,tam go znalazlam ;-) wychodze z zalozenia ze jesli bedzie Bardzo zle to sprzedam jak Dziecko wyrosnie z gondolowego ustawienia i kupie lekka spacerowke.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.