Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-23, 13:55   #3841
Blondynka17
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Martwią się napewno i chcą mieć z tobą stały kontakt co dla mnie jest po części zrozumiałe. Moja mama choruje na depresję, raz na jakiś czas jej powraca uwierz mi ze jak jest w tym punkcie to potrafimy zawalić ja codziennie kilka razy telefonami, nie tylko ze obawy ze coś się stanie ale mamy nadzieję że rozmawiając z nią coś będziemy mogły wskorac.

śniadanie? ! smacznego . Ja właśnie wcisnelam obiadowe pierogi z jagodami. Omnomnomn

Mój gin mowil ze jeśli wyszły by mi wyniki dostanie to przy przyjęciu powiedzieć ze jest dodatni i oni dają zastrzyk dla mnie a dla dziecka odrazu po narodzinach. Nic nie wspominał żeby wcześniej się stawić..
Tez mialam dzis pierogi ale ruskie a jagody to bym sobie pojadla ale nie moge bo mi gumki na zębach zabarwia

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-23, 14:01   #3842
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Tez mialam dzis pierogi ale ruskie a jagody to bym sobie pojadla ale nie moge bo mi gumki na zębach zabarwia

Mniam uwielbiam ruskie ale muszą być super pieprzne i cebulowe.
Jezu u mnie dziś w mieszkaniu jakoś duszno i parno. A miałam zamiar zabrać się za sprzątanie kuchni juz ostatni raz przed porodem, generalne sprzątanie dalej pielęgnować dom będzie mąż. ))
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 14:02   #3843
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Nie straaasz :/ a smarowalas sie codziennie?
Smaruję się od początku ciąży dwa razy dziennie. Na początku oliwka, potem Palmers a teraz tołpa...

Co do gbs to nam na szkole rodzenia mówili że nie ma różnicy jeśli chodzi o poród, po prostu jeden zastrzyk więcej się dostaje.
Stary 2015-08-23, 14:04   #3844
Małgosia89
Zakorzenienie

Mnie polozna na szkole rodzenia mowila zeby stawic sie wczesniej. Choc w przypadku mnie to na pewno bede za wczesnie Na szczescie mam jutro wizyte u gina to wypytam co i jak.

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 14:23   #3845
czarownica_tea
Zakorzenienie

Aakkzzii- spoko czarownica nie z tych co się obrażają a gębę i mi wysyfiło parę dni temu więc się zgadza

Ja mam dziś przypływ energii i byłam w Ikei po fotel, na drobnych zakupach a wieczorem wyciągam TŻta na spacer do parku. Dotarło do mnie że to ostatni weekend nasz we dwoje. Bo czy się zacznie samo czy nie najpóźniej do środy wyskoczy Ala i będziemy we trójkę .

TŻ kupił w Ikei dla Ali puchatego królika i już go piesław zaanektował i wciągnął na swoje posłanie (królik jest wielkości naszego psa). Już się domyślam gdzie będę szukać rzeczy wyrzuconych z łóżeczka przez Małą

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 14:51   #3846
meryy82
Zakorzenienie

Dzień dobry
nie ma jak odespać noc w dzień

Cytat:
Ja jakos nie mam wiekszych problemow ze spaniem (w upaly owszem nie dalo sie spac normalnie ale teraz jest ok) procz przekrecania i wstawania. Na szczescie wstaje w nocy tylko raz kolo 3 a pozniej kolo 7 ale to juz wstaje na sniadanie z tz-tem.

Mam pytanko kupuje ktoras moze kosz na pieluchy taki workowy co by nie smierdzialo?

chciałam odkupić od koleżanki taki kosz, ale sprawdziłam ceny tych wkładów i się wycofałam.
ostatnio w ikea kupiłam pojemniki zaczepiane do przewijaka i tam w komplecie jest taki większy pojemnik z klapka, zwykłe woreczki na śmieci.
mamy psa więc i tak 3 wychodzi, to idąc na spacerek się wyniesie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
A mi została już tylko woda do torby i prZepakowac kolejność rzeczy w torbie dziecka.
Jutro mąż ma wolne, zawiesimy półkę w pokoju i w pojemniki ułożymy kosmetyki, pieluchy bo mamy na razie w wielkich paczkach na szafie trzeba wyjąc po kilka. Mam 72 szt jedynek- chyba duŻo i 140 dwójek.
a muszę dokupić wodę i suchy prowiant do torby
pieluch nie wyjmuję jak się dziecię w domu pojawi, to się wyjmie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja już mam dość telefonów od rodziny, mamy szczególnie. Rozumiem że się martwi, ale jak pyta dwa razy dziennie co u mnie a ja jej odpowiadam "nudy" to się na mnie wścieka że ciąża taki piękny czas, że jeszcze będę tęsknić za ciszą i odpoczynkiem... A jak jeszcze dodam że jakby się coś działo to bym zadzwoniła to zaczyna zadawać głupie pytania na zasadzie "tak? a która bym była w kolejce?"
współczuję.

Co do tęsknienia, to ja mam dzień chlipania ze wzruszenia, bo dotarło do mnie, że już niedługo ta ciąża będzie wspomnieniem. Jak sobie pomyślę, że tak niedawno cieszyłam się lekkim zaokrągleniem na wysokości pępka. Jak codziennie przed lustrem sprawdzałam czy brzuszek rośnie. A teraz patrzę do lustra i nie wierzę, że znowu urósł. Patrzę na ten brzuszek, jajo wystające i nie mogę uwierzyć, że zraz nie będzie brzuszka, nie będzie czkawki w bożenie, brzuszek nie będzie falował i odpowiadał na mój dotyk.
Choć mam też wrażenie, że już nie pamiętam jak to jest być bez brzuszka.
A od dzisiaj do terminu z om zostało mi 30 dni.
za 10 dni będę w bezpiecznym 37tc

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Ja chyba też mam szczęście i z mamą i teściową. Świadkiem mego samopoczucia częściej jest teściowa - wspólnie mieszkamy. o obawach gadam z mama, tak wydaje mi się naturalniejsze. I jak mówię że się boje porodu to mówi, że rozumie itd. Fajnie bo mówi o swoich porodach też. 3 naturalne i 2 cesarki - poleca bardziej pierwsze. I mówi że jak ona się bała to któregoś dnia przed pierwszym porodem stanęła na najbardziej ruchliwej ulicy miasta popatrzyła ilu tam ludzi i pomyślała, że ich przecirz ktoś urodził.
A ja i tak się boję.

Mamy prawo się bać i narzekać. To jest naturalne. Obawy przed nowym, nieznanym
otóż, to
mamy prawo narzekać

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Kurde tapatalk coś się psuje :/ pisze i nie wszystko widzę
mi też się coś popsuło od ostatniej aktualizacji, wyłączyłam powiadomienia, to teraz nie mogę czasem wejść na wątek :/

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
No i mam wyniki gbs. Tak jak sie spodziewalam.. dodatni
nie smutaj się! dobrze, że robią to badanie, dostaniesz antybiotyk i dzięki temu wszystko będzie dobrze.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 15:03   #3847
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Jezu dziewczyny od paru godzin rycze nie umiem się opanować Michał nie wie co ze mną . Nie chce by do mnie podchodził teraz hak to pisze znów zbiera mi się na ryk. Gębę mam cała czerwona nie wiem co ze mną się dzieje

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 15:04   #3848
agu23gda
Wtajemniczenie

Merry - ja tez mam te pojemniki z ikei i tez ten z klapka przeznaczylam na 'bomby biologiczne'. Do tego zapachowe woreczki i juz. U nas tez codziennie albo i 2 razy dziennie sie smieci wyrzuca bo strasznie ich duzo z TZ produkujemy wiec bedzie na biezaco oprozniany.

A co do tesknoty za tym co w ciazy to u mnie watpliwa sprawa ze zatesknie. Pierwsze 4 miesiace byly dla mnie tragiczne. Na poczatku trzeciego trym odzylam ale na krotko. Teraz codziennie modle sie zeby to bylo dzis. Juz teraz niech mi odejda wody. I nie wazne czy SN czy cc. Czy bedzie trwalo 3 h czy 24 h. Byle juz bylo po wszystkim. Byle zniknal ten brzuch i bol krocza. Zeby juz mnie ta mala istotka nie napier....bolesnie po zebrach. Chyba cos ze mna nie tak
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 15:07   #3849
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ze mna tez jest nie tak Tez chce już dziś rodzic i mogę nawet wypchnac te 4 kilowe dziecko Bożena.

wymianki
Stary 2015-08-23, 15:08   #3850
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny od paru godzin rycze nie umiem się opanować Michał nie wie co ze mną . Nie chce by do mnie podchodził teraz hak to pisze znów zbiera mi się na ryk. Gębę mam cała czerwona nie wiem co ze mną się dzieje
No to u mnie tak w piatek wieczor bylo. Poszlam w koncu pod prysznic. Plakalam tam jakby mnie ze skory obdzierali ale na troche pomoglo. TZ byl tez przerazony ale Ty Michala nie chcesz w tym momencie a ja bardzo chcialam zeby mnie TZ przytulal i dal sie wyplakac w rekaw. Do dzis nie potrafie powiedziec skad ta histeria wtedy. Ale u mnie w ostatnich dniach to standard. Wiecznie chodze zapuchmieta od placzu. A jadlas cos? Moze spacer z Kropeczka zeby tyle nie myslec?
Stary 2015-08-23, 15:09   #3851
czarownica_tea
Zakorzenienie

Aakkzzii- a jest powód płaczu? Coś się stało? Jeśli bez powodu i do tego masz problem z nabraniem powietrza to weź papierową torbę i oddychaj do niej (żebyś się nie hiperwentylowała). Jak uspokoisz oddech to spróbuj pooddychać przeponowo. Wdech- liczysz do 5 i unosisz brzuch, wydech liczysz do 7 i wypuszczasz powietrze i tak 10-20 razy (lepiej siedź bo może Ci się zakręcić w głowie). Jak się uspokoisz to połóż się wygodnie i z internetu np. YT puść sobie relaksację (tak żeby ktoś czytał co masz robić np. Twoja ręka jest ciężka itp) albo trening autogenny (dla ciężarnych)

Stary 2015-08-23, 15:09   #3852
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Boje się tylko ze z tym moim porodem będzie tak jak z okresem. Jak chce by przyszedł to nie ma. Jak nie chce by był nagle zaczyna ze mnie leciec

wymianki
Stary 2015-08-23, 15:14   #3853
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Boje się tylko ze z tym moim porodem będzie tak jak z okresem. Jak chce by przyszedł to nie ma. Jak nie chce by był nagle zaczyna ze mnie leciec
Stad tez u mnie to przeczucie, ze urodze po terminie. Bo tak bardzo chce juz teraz, ze znajac zycie bedzie odwrotnie.
Stary 2015-08-23, 15:16   #3854
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Aakkzzii- a jest powód płaczu? Coś się stało? Jeśli bez powodu i do tego masz problem z nabraniem powietrza to weź papierową torbę i oddychaj do niej (żebyś się nie hiperwentylowała). Jak uspokoisz oddech to spróbuj pooddychać przeponowo. Wdech- liczysz do 5 i unosisz brzuch, wydech liczysz do 7 i wypuszczasz powietrze i tak 10-20 razy (lepiej siedź bo może Ci się zakręcić w głowie). Jak się uspokoisz to połóż się wygodnie i z internetu np. YT puść sobie relaksację (tak żeby ktoś czytał co masz robić np. Twoja ręka jest ciężka itp) albo trening autogenny (dla ciężarnych)
Powód płaczu nieznany. OK oddycham

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
No to u mnie tak w piatek wieczor bylo. Poszlam w koncu pod prysznic. Plakalam tam jakby mnie ze skory obdzierali ale na troche pomoglo. TZ byl tez przerazony ale Ty Michala nie chcesz w tym momencie a ja bardzo chcialam zeby mnie TZ przytulal i dal sie wyplakac w rekaw. Do dzis nie potrafie powiedziec skad ta histeria wtedy. Ale u mnie w ostatnich dniach to standard. Wiecznie chodze zapuchmieta od placzu. A jadlas cos? Moze spacer z Kropeczka zeby tyle nie myslec?
Co ty nie wyjdę z taką gębą czerwona i spuchnieta.
Te oddechy pomagają uspokajaja

wymianki
Stary 2015-08-23, 15:20   #3855
mysza007
Zakorzenienie

akzi nie martw sie, ja wczoraj tak wyłam, wypłacz się po prostu

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 15:29   #3856
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Tylko szkoda że ten dzień przypadł a niedziele kiedy mój Michał ma wolne . To jedyny dzień kiedy jest w domu a ja taka jazda. Te oddechy pomogły ale nadal nie chce z nim gadać ani nic mieć wspólnego.
To jest dopiero dziwne

wymianki
Stary 2015-08-23, 15:30   #3857
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
akzi nie martw sie, ja wczoraj tak wyłam, wypłacz się po prostu
A Ty torbe pakować!!!
Stary 2015-08-23, 15:30   #3858
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mam czasami takie histerie ale to nie tylko w ciąży. No czasami ciężko ustalić powód, po prostu jedna wielka rozpacz i tragedia. Mi zwykle po takiej akcji jest lepiej więc może Tobie też będzie oby!

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Merry - ja tez mam te pojemniki z ikei i tez ten z klapka przeznaczylam na 'bomby biologiczne'. Do tego zapachowe woreczki i juz. U nas tez codziennie albo i 2 razy dziennie sie smieci wyrzuca bo strasznie ich duzo z TZ produkujemy wiec bedzie na biezaco oprozniany.
Tez go mam. Torebek zapachowych kupiłam jedna paczkę ale to raczej awaryjnie. Jakbym musiała przebrać dziecko u kogoś żeby nie zasmrodzic komuś chaty a w domu zobaczymy. Do tego pojemnika będę wrzucać głównie chusteczki czy waciki gaziki itp, może pieluche tak na chwile, zanim pójdzie do głównego kosza.

Cytat:
Dobre rady. Ja tak kilka razy zaczęłam hiperwentylowac i rzeczywiście torebka jest wtedy pomocna. Bo to sie może skończyć nawet pogotowiem, uspokojenie oddechu to podstawa. Ja np wtedy wole jak mąż do mnie nic nie mówi tzn nie pociesza itp tylko mnie przytuli.

Wróciłam juz do domu. Powiem wam coś śmiesznego. Jedziemy autem a ze byliśmy w górskim terenie to ciśnienie spadło. I mój mąż mówi: "Uszy mi zatkało... ciekawe czy Milence tam w brzuchu zatyka uszy?" jego rozkminy mnie czasami powalają. A w ogóle stwierdził że chciałby żeby szybko zaczęła mówić bo on będzie z nią dużo rozmawiał a jak będzie miała 2 lata to będzie sama chodzić po górach

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-08-23, 15:37   #3859
Rybulka
Zakorzenienie

Bianeczko, gratuluję Jagódki! Jest prześliczna

Oczarowana, a jak urodzisz, to dopiero się zacznie "doradzanie". Trochę to trwa, ale w końcu człowiek zaczyna to olewać

meryy82, kupiłam Linomag maść, czyli ten w zielonej tubce. U starszego syna też używałam tego i chwaliłam sobie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do Was wybitnie głupie pytanie, szczególnie że do świąt daleko Kto u Was przynosi prezenty pod choinkę?
6 grudnia przychodzi Mikołaj, a 24 grudnia Dzieciątko

Cytat:
Dziewczyny po badaniu
Weronika juz waży 4040.
Mam rozważyć cesarskie cięcie bo urośnie jeszcze na pewno pół kilo.
Ło, kawał kobietki
Nie zazdroszczę orzechu do zgryzienia z cc...
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 15:46   #3860
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Aakkzzii- spoko czarownica nie z tych co się obrażają a gębę i mi wysyfiło parę dni temu więc się zgadza

Ja mam dziś przypływ energii i byłam w Ikei po fotel, na drobnych zakupach a wieczorem wyciągam TŻta na spacer do parku. Dotarło do mnie że to ostatni weekend nasz we dwoje. Bo czy się zacznie samo czy nie najpóźniej do środy wyskoczy Ala i będziemy we trójkę .

TŻ kupił w Ikei dla Ali puchatego królika i już go piesław zaanektował i wciągnął na swoje posłanie (królik jest wielkości naszego psa). Już się domyślam gdzie będę szukać rzeczy wyrzuconych z łóżeczka przez Małą
nasza psia istota tez lubi pluszaki, a najbardziej niebieskie misie z ikea
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 15:55   #3861
czarownica_tea
Zakorzenienie

Mery- dobrze kojarzę, że Ty masz mopsiczkę?? U nas to komicznie wyglądało bo ten królik jest wielkości naszego yorczka a on go ciągnął z taką pasją jakby go sam upolował

Stary 2015-08-23, 15:58   #3862
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ależ mam dzisiaj kiepski dzień... Wczoraj była kumpela z chłopakiem, trochę posiedzieli, dzisiaj odsypiałam... Popiłam trochę wina wczoraj i zauważyłam, że moje "odchody poporodowe" mają krew, wczoraj malutko, dzisiaj to tak jakbym okres miała. To normalne, czy to wina wina, czy co?(...)
Myślę, że nie masz się czym niepokoić, jeśli nie są to jakieś większe ilości.

Cytat:
(...)
Mam pytanko kupuje ktoras moze kosz na pieluchy taki workowy co by nie smierdzialo?

U nas zwykły kosz na śmieci, ale zużyte pieluszki pakowane w zapachowe woreczki.

Gratulacje dla mamci:roza:
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 15:59   #3863
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Jest 16 ja jadłam tylko śniadanie 3 kanapki. Poszłam do wanny ochłonąć. W tym czasie słyszałam że m poszedł do sklepu . Myślałam że kupi coś i mi zrobi na poprawę humoru na co on kupił sobie ie chipsy i cole i je.
Jak ja mam nie płakać non stop

wymianki
Stary 2015-08-23, 16:15   #3864
czarownica_tea
Zakorzenienie

Aakkzzii- jak płakałaś to nie powiedziałaś, że coś chcesz. Może się bał się, że jak kupi coś nie takiego to znów będziesz płakać

Stary 2015-08-23, 16:19   #3865
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Dzisiaj kolejna dawka rozstępów do k nędzy... Jeszcze gdybym je dostała 2 miesiące temu to bym była mniej wkurzona. Ale 5 dni przed terminem??? To jest szczyt perfidii

W pierwszej ciazy wyszly mi w przed dzien porodu; moze to zapowiedz u Ciebie?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-23, 16:26   #3866
agu23gda
Wtajemniczenie

Dziewczyny ktorym opadl brzuszek...czy mozecie wrzucic foty takowego brzuszka?
Stary 2015-08-23, 16:38   #3867
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Aakkzzii- jak płakałaś to nie powiedziałaś, że coś chcesz. Może się bał się, że jak kupi coś nie takiego to znów będziesz płakać
Faceci są tak mało domyslni !!! Katastrofa.
Zauważyliście ze owca zniknęła. Może rodzi

wymianki
Stary 2015-08-23, 16:41   #3868
fatal21
Wtajemniczenie

Jak na moja intuicję to ktoś zacznie rodzić dziś po zachodzie słońca albo dopiero jutro będzie nową dzidzial.ale słabe to przeczucie

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-23, 16:41   #3869
agu23gda
Wtajemniczenie

Nieee owca pisala tu 3h temu wiec nie tak dawno. Mysle, ze dalaby znac.
A u mnie TZ zrobil obiad. I teraz slodko sobie spi. Ja zmeczona ale spac ni uja sie nie da. Masakra. Gnije przed tv.
Stary 2015-08-23, 16:50   #3870
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Jak na moja intuicję to ktoś zacznie rodzić dziś po zachodzie słońca albo dopiero jutro będzie nową dzidzial.ale słabe to przeczucie

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Zgłaszam się na ochotnika

wymianki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości