|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
Nie laseczko na to nie licz.Myślę że ten tydz nie należy do nas
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Aakkzzii- desperacko to brzmi
. Doczekasz się, jeszcze troszkę
|
#3873 |
|
Rozeznanie
|
Oj dziewczyny strasznie Wam współczuję kiepskich humorow... :-( ja ostatnio raczej czuję się dobrze. Jak zaczyna mnie nosić z nerwów na męża to idę się czymś zająć np. ostatnio sprzątalam w szafie :-P
My za to kontynuacja urodzin Tż dzisiaj, pojechaliśmy na zakupy żeby go obkupic i bardzo były udane. Później zaprosiłam go na obiad i tak sobie właśnie wróciliśmy i lezymy przed tv. Obok pies się wyciąga na swoich poduszkach i tak jest miło A ja torby dalej nie spakowalam i nie poprasowalam... Taki mały leń ze mnie :-P I chyba jako jedyna nie posiadam nawet jednego opakowania pieluch...
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz jedną spakowalam, pare drobiazgow tylko dorzuce
![]() teraz torba dla malucha tylko się zastanawiam co mu spakowac-pajace czy śpioszki z kaftanikami :|Rany, jak mnie bolą plecy, az mnie pod łopatkami boli
|
#3875 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj z powodu tych rozstępów i ogólnej beznadziei też ryczałam. Mąż mnie zabrał na spacer ale ukryłam twarz jak gwiazda hollywood pod kapeluszem i wielkimi okularami. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak Ty mnie znasz!Aakkzzii - a Michał normalnie ma domyślność i wrażliwość jaskiniowca z tym jedzeniem... |
||||
|
|
|
#3876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
|
|
#3877 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę że będziesz wiedziała wcześniej niż ja
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam, że najczęściej wychodzą tak koło 2 tygodni przed porodem lub już po porodzie. Wróciłam z zakupów i chyba wezmę się za ostatnie prasowanie ciuszków, bo nowa dostawa była znowu ... |
|
|
|
|
#3879 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobity
![]() Ja tak jak aakkzzii chcialabym juz byc po. Z jednej strony po a z drugiej przed:-D tzn.boje sie dnia porodu. Do glupiego mego paranoicznego łba wkrecilam se dzis ze na pewno nie bedzie wolnej sali porodowej dla mnie i ze na izbie przyjec bedzie od chooya wazniejszych pacjentow np. jakies pijoki z rozkwaszonym nosem czy tez jakies ciotki klotki ze zwichnietym paluchem i ze kaza mi czekac i czekac az bede srala bolem. Wciaz dla mnie porod sn jest jakims kosmosem mowie tz zeby on swoim pisiakiem wypchnol mala na ten ziemski padół bo ja nie dam rady a on mi odpowiada ze...ma za mala dziurke;-) Jak tak to ja chowam swoje zabawki zadzieram kiece i lece i juz sie w ciaze nie bawie. Pff ( wielki foch). |
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Oczarowana- rodzisz w szpitalu ogólnym? To na IP masz 4 osobne "kolejki" chirurgiczną, internistyczną, ginekologiczną i pediatryczną (takie oddziały musi mieć szpital ogólny). I jedyne na co możesz czekać to na zejście ginekologa konsultanta z Oddziału (jeśli będą zabiegi, porody itp.) a jeśli to duży szpital to najczęściej jest dwóch lekarzy dyżurnych (oddziałowy i izbowy)
|
#3881 |
|
Zadomowienie
|
Zeby bylo smiesznie to na koniec ciazy zaczely mnie nawiedzac mega po sr ane sny.ja na serio boje sie o swoja psychike a chlop zatyka uszy i zaczyna se cos glosno nucic juz w momencie kiedy pytam sie go czy chce uslyszec CO MI SIE SNILO.
Dzis np.snilo mi sie ze kochalam sie z tz na metalowym lozku w srodku zimy NA SRODKU PERONU W TLUMIE LUDZI NA DWORCU GLOWNYM W TORUNIU a wszystko to komentowala...Dorota Wellman ubrana w kusa sukienke w kropki ktora pofdwiewal wiatr i bylo jej widac gola lysa pitrynke.XD |
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A powiedz bom ciekawskie jajco,jak masz idukcje miec gdyby na dniach sie akcja nie rozkrecila to ta indukcja jest w twoim przypadku zaplanowana?a porod bedziesz miec cc czy sn? |
|
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Oczarowana- spoko jak się nigdy nie było to się nie wie. Na IP masz lekarza dyżurnego SOR- on się zajmuje taką segregacją pacjentów. I jak trafia ktoś z raną to wzywa chirurga, jak z zawałem to internistę a jak rodząca to ginekologa. I jedyne czekanie to właśnie na tego specjalistę jak jest np. cięcie i obaj dyżurni są potrzebni na sali operacyjnej ale jak masz skurcze to na trakt porodowy może Cię też przyjąć położna.
Co do indukcji to mam planową bo ze względu na cukrzycę nie dopuszcza się do przenoszenia ciąży. Mam zaplanowaną dzień po TP bo moja pani dr wraca z urlopu. Z założenia indukcja ma doprowadzić do porodu sn (oxy na skurcze i leki/balonik na rozwarcie) ale często jest niestety powikłana cc także nie wiem co mnie czeka
|
#3885 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrrrr ale zła jestem. Stałam w kolejce pod piekarnią ok przyzwyczailam się że nikt mnie nie puści. Wychodzę w drzwiach stoi grube babsko mówie przepraszam a ta pi.z d a nawet się nie ruszyła i brzuchem otarlam się o framuge. Oczywiście nie byłam dluzna i powiedziałam na glos przy ludziach: co za chamskie grube babsko!!!!!
|
|
#3886 |
|
Konto usunięte
|
Tam gdzie ja będę rodzić nie idzie się na SOR, tylko od razu na IP ginekologiczną. W drugim szpitalu w którym byłam było to samo.
Za mną beznadziejny dzień. Od nocy wszystko mnie tam na dole boli, tak się Szymek rozpychał. Jestem tym wykończona
|
|
|
|
#3887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do dzieci to chyba jak się mówi żeby wyszły to one mają akurat chęć jeszcze posiedzieć... Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Dana- często rozdzielają żeby rodzące nie siedziały z pijakami z rozbitym łbem
|
#3889 |
|
Rozeznanie
|
Mamcia, gratuluję!!
Zdrówka i dużo sił! |
|
|
|
#3890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mimo że z mamą raczej nie mam cieplutkich stosunków to nie nawidze kiedy jej powraca bo strasznie się martwię i boję. Nie chce dla niej źle poprostu dlatego może twoja mama nie wie jak z tobą rozmawiać. Nie chce jej tłumaczyć, absolutnie. Bo wiem jakie to denerwujące, kilka razy dziennie dzwonienie i pytanie nie radzisz? ! Niby przecież krzywdy mi nie robią ale tak mnie wqqqqq ze mam ochotę telefonów nie odbierać.
|
|
|
|
|
#3891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze trochę dziewczyny:-P
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój rozstęp jeszcze bardziej perfidny od moich już.... dziesięciu? Co za świat, JAK ŻYĆ?! A Twoja mama to jest mistrzynią kierowania wszystkimi dookoła z tego co opowiadasz przez cały nasz wątek więc mnie to totalnie nie dziwi... |
|
|
|
|
#3893 |
|
Raczkowanie
|
Aakkzzii chyba coś wisi w powietrzu bo ja mam tak samo od rana... uspokoiło mnie dopiero wypicie kieliszka "wina" dla ciężarnych.
|
#3894 |
|
Zadomowienie
|
Oczarowana ty masz poryty baniak :sly:
nawet po twoich snach to widać. Panna Izabella ty masz przesrane z mama. Dlaczego ona sie nie zajmie swoim zyciem. Powinna Ci pomagac a nie cie dolowacm
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doszedł do mnie wozek! ale mi się podoba, gondola duża, 84cm, już chciałabym iść na spacer :p tylko trzeba go odświeżyć, wyprac budkę (bo jest całkiem rozbieralna), materacyk i wyściółke. Dopompować i naoliwić koła, bo wozek 5 lat był dobrze schowany, ale stan praktycznie idealny. Nawet gondola z białej eko skóry co jest teraz na czasie ale jestem podjarana hehe, teraz to już mamy praktycznie wszystko, tylko to łóżeczko odnowić i mogę szykować kącik jutro wstawię zdjęcia wózka na fb.
|
|
#3896 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamcia gratulacje:-D
|
#3897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja szwagierka mi wczoraj swoje porody opowiadała ehh
|
|
#3898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Kazdy ma inny próg bólu. Nikt nie mowi ze nic nas nie bedzie bolalo ale nie ma sensu sie nakrecac przed porodem. A Tż słodki
|
|
#3899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coś mnie dziś brzuch pobolewa i pachiny. O kroczu nie wspomnę i chodzę jak pingwin. Aaaa i mąż mnie dziś rozwalił. Suedze sobie po turecku rano bez ubrania. Me cyce na brzuchu spiczywaja a ten tak patrzy na mnie i mówi że z tym brzuchem i cycami wyglądam jak koala:-o ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Ja już nie reaguje na te syfy. Masakra. Dziś ubieralam się pół godz bo nie moglam znaleźć w miarę ładnej niesportowej bluzki która zakrylaby mi brzuch i pokroszczone ramiona. Fuj
|
|
#3900 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czekamy na fotki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

))
. Doczekasz się, jeszcze troszkę

smacznego . Ja właśnie wcisnelam obiadowe pierogi z jagodami. Omnomnomn
formalnie żona swojego męża 14.07.2012