Dlaczego nie podobam się mężczyznom? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-23, 19:35   #61
201609140906
Konto usunięte

Dot.: Dlaczego nie podobam się mężczyznom?

Dowolny Facecie,
który to czytasz: sprostuj to, co powiem, jeśli nie jest to prawdą, ale czyż nie jest tak, że na ogół wolicie kobiety ładnie, kobieco i umiarkowanie zaokrąglone, niż kościeja, takiego jak np ja?
(btw jestem kościejem i dobrze mi z tym)
201609140906 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-23, 19:49   #62
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Comtesse Pokaż wiadomość
Dowolny Facecie,
który to czytasz: sprostuj to, co powiem, jeśli nie jest to prawdą, ale czyż nie jest tak, że na ogół wolicie kobiety ładnie, kobieco i umiarkowanie zaokrąglone, niż kościeja, takiego jak np ja?
(btw jestem kościejem i dobrze mi z tym)
Sęk w tym, że naprawdę, ludzie różnią się od siebie i nie ma jednego kanonu piękna. Ważne, żeby nie generalizować.
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-23, 20:06   #63
skazana_na_bluesa
.

schudnięcie 14kg to przy dobrych wiatrach kwestia 4 miesięcy. faktycznie, można się taaaaaaaaaaaaaaaak zestarzeć

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-23, 20:16   #64
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
schudnięcie 14kg to przy dobrych wiatrach kwestia 4 miesięcy. faktycznie, można się taaaaaaaaaaaaaaaak zestarzeć
No, dość szybko poszło.
Cóż, niech już będzie, grubsi ludzie nie mają prawa mieć powodzenia, ewentualnie ktoś z niskiej półki może zwrócić na nich uwagę. Ok, już więcej się nie wykłócam xD
Stary 2015-08-23, 20:30   #65
JoannaIrminaTitina
Raczkowanie

No muszę się odnieść do tego pierdzielenia o Szopenie bo mnie krzesło istotnie w pupsko swędzi

Drodzy przedstawiciele płci słusznej i mniej słusznej .
Ja rozumiem, macie ideały jak top modelki i ogólnie jak kobietę przewraca wiatr to jest symbolem seksu (chyba wiatropylności seksu ) ale na prawdę ISTNIEJO CHOPY co leco na większe poduszki powietrzne. Nawet powyżej 50 rozmiaru. Co prawda jest ich mniej a minimalny ułamek z nich jest ciochami z cukierni. A już największą nowinką są panowie, którzy na rozmiar dupera zwracają w drugiej kolejności. Na prawdę istnieją tacy ludzie!! SZOK, SENSACJA! O tym w pani domu czy przyjaciółce nikt nie przeczyta. Co więcej uważam, że ostatni typ faceta jest niczym skarb bo jak mi dupa schudnie czy przytyje jest nieistotne bo on kocha nie tylko macać moje cyce czy łapać szczupłą talię ale i moje wnętrze (nie, nie chodzi o wątrobę)

A no i odniosę się do hitu miesiąca: "no bo jak schudnie to będzie miała lepsze powodzenie olaboga jezus maria cud nastąpi i sam Chuck Norris będzie do niej zarywał "

Otóż każdy z nas inaczej wygląda będąc chudym i będąc grubym. Jednym pasuje jedno, innym drugie. I każdy czuje się dobrze w innej wadze niż BMI 18 w dół. Oczywiście są takie osoby nie potępiam. Sęk w tym, żeby czuć się dobrze we własnej skórze. Już nie ważna ta cała waga i szczupłości .....
Trzeba być pewnym siebie, własnej wartości (chociaż troszkę). Oj można być nudnym, miłym i wszystkie cechy świętej Teresy. Tylko podchodzić do tego na zasadzie "jestem za☠☠☠iście dobra w byciu nudną" niż "no bo ja nudna i nikt się mną nie intersuje...smuteczek ".

Odniosę się osobiście do tego chudnięcia i powodzenia. Jako przedstawicielka rozmiaru 42 nie narzekam na brak powodzenia. I tak na prawdę teraz mimo tego, że byłam już o wieeele chudsza niż teraz (36rozmiar) mam największe branie. I tutaj zdziwko chapło bo podrywają nie tylko żulersi z pod sklepu ale i super przystojni faceci. Tak sobie i potrafią mi mówić takie komplementy, że szczena opada.
Mam alergię na takie gadanie "trzeba schudnąć, żeby innym się podobać". Przez takie głupie gadanie ludzi straciłam wiele lat, na obsesyjne odchudzanie, płacz bo waga nie leci...i to kładzenie do głowy a'la "NIE MOŻESZ czuć się atrakyjna bo nie masz 34". ☠☠☠☠☠☠☠enie niegodne ludzi myślących.... Nigdy się nie czułam dobrze z wagą niższą bo zawsze mi się podobała moja kształtność (nie mam zwał tłuszczu wbrew pozorom) . Teraz nareszcie mogę być sobą i jestem pewna siebie. I to w połączeniu z charakterem i pierdymiliardem innych cech determinuje atrakcyjność.

Pytanie do ciebie autorko: czy ty się dobrze ze sobą czujesz? Ale tak szczerze.
JoannaIrminaTitina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-23, 20:32   #66
Durant93
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
Ponad 3kg na miesiąc to chudniesz z mięśni, wody tłuszczu, efektywne jest chudniecie 1kg tluszczu/m-c przy dobrej diecie i zmianie nawyków zrzucenie 14kg tak, by ciało wygladalo całkiem ok (jedrnie) to kwestia roku: zmiany przyzwyczajen zywieniowych plus odpowiednie cwiczenia. Po dwoch latach mozna wygladac juz naprawdę dobrze.
BTW, nie musisz miec watroby, po prostu badź...

Edytowane przez Durant93
Czas edycji: 2015-08-23 o 20:36
Durant93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-23, 20:35   #67
JoannaIrminaTitina
Raczkowanie

Czy mnie oczy mylo czy wątek przenieśli do działy weelness fitness i dieta ?
Stary 2015-08-23, 20:37   #68
201609140906
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez JoannaIrminaTitina Pokaż wiadomość
Czy mnie oczy mylo czy wątek przenieśli do działy weelness fitness i dieta ?
Mylo Cie, zołzy jedne - jest na Intymnie (nadal) B)
201609140906 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-23, 20:39   #69
JoannaIrminaTitina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Comtesse Pokaż wiadomość
Mylo Cie, zołzy jedne - jest na Intymnie (nadal) B)

SOON
Stary 2015-08-23, 20:46   #70
Candy_lips
Zakorzenienie

Niektórym facetom nie będzie odpowiadać grubsza kobieta, innym tak. Ja miałam nadwagę, mam jeszcze, ale już nieznaczną - 75 kg przy 170 i mojemu facetowi to nie przeszkadzało. Poznał mnie akurat grubszą, tak wyszło, ale zakochaliśmy się w sobie. Zgadzam się z tym, że nie trzeba być szczupłą, by być szczęśliwą w związku. Nie każdy facet ma taki sam gust, ja mam też np dużo rozstępów i tutaj same mi wychodziły, mimo że w ciąży jeszcze nie byłam, widocznie przez problemy hormonalne, to już nic nie mogłam poradzić, a całkowicie nigdy się nie usunie, a mojemu facetowi też to nie przeszkadza. Miłość to coś więcej niż wygląd. Staram się teraz dbać o siebie ile mogę, ale też każdy to dbanie rozumie inaczej. Byłam gruba, nie chciało mi się schudnąć, teraz chcę dla zdrowia choćby. Niemniej pewność siebie też dużo daje, te osoby postrzegamy zwykle jako atrakcyjniejsze. Brzydka nie jestem, ale jakaś piękna też nie, no i oczywiście miałam okresy, że chciałam wyglądać jak te obiektywne piękności, za którymi faceci od razu się oglądają, zachwycają. Ja do nich akurat nie należę. Wtedy zazdrościłam, że tak nie wyglądam. No, ale w dużej mierze nie mam już takiego podejścia, bo wcale nie trzeba tak wyglądać, by być szczęśliwą, a wyglądu tak drastycznie to nie zmienimy i warto polubić siebie

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2015-08-23 o 20:47
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-23, 20:59   #71
Anielka0
Przyczajenie

Co do mojego czucia się dobrze sama ze sobą to staram się tak czuć, ale czy tak jest naprawdę to nie wiem. Mam kompleksy przy szczuplejszych koleżankach, a raczej kiedyś miałam jak obracałyśmy się w typowo imprezowym środowisku. Później poznałam nowych ludzi, między innymi z pracy I z kompleksów się wyleczyłam w miarę, bo szybko uświadomiono mi, że to jak wyglądasz ma tylko początkowy wpływ na Twoją ogólną atrakcyjność.

Ale powtarzam znowu, moim problem nie jest moja waga tylko brak zainteresowania ze strony facetów :P Teraz odnoszę wrażenie, że powinnam się odchudzić a wszystko zmieni się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki ;p
Anielka0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-23, 21:03   #72
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Durant93 Pokaż wiadomość
Ponad 3kg na miesiąc to chudniesz z mięśni, wody tłuszczu, efektywne jest chudniecie 1kg tluszczu/m-c przy dobrej diecie i zmianie nawyków zrzucenie 14kg tak, by ciało wygladalo całkiem ok (jedrnie) to kwestia roku: zmiany przyzwyczajen zywieniowych plus odpowiednie cwiczenia. Po dwoch latach mozna wygladac juz naprawdę dobrze.
BTW, nie musisz miec watroby, po prostu badź...
bzdury gadasz, ale z racji, że to nie dział fitness to nie chce mi się pisać nic więcej na ten temat. i sorry, ale kogo jak kogo, ale mnie naprawdę nie musisz pouczać w tej kwestii.

Stary 2015-08-23, 21:05   #73
201607111028
Konto usunięte

Skończmy może dywagacje na temat straconych 14 kilogramów, bo ja wcale nie do tego zmierzałam, pisząc mój post xD
Stary 2015-08-23, 21:06   #74
krewet
Zakorzenienie

autorko napisz wprost, że jesteś gruba i tyle, to, że masz bmi w normie to o niczym nie świadczy
i teksty typu "mam trzy grubsze partie ciała" można porównać do "no nie pobiłem go, złamałem mu tylko rękę, nogę, no i nos, ale szczękę ma całą"

i to, że bzykałaś się będąc grubszą też nic nie świadczy, ja też bzykałem będąc chudym, ale nie satysfakcjonowało mnie to, i zacząłem ćwiczyć
krewet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-23, 21:07   #75
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anielka0 Pokaż wiadomość
Ale powtarzam znowu, moim problem nie jest moja waga tylko brak zainteresowania ze strony facetów :P Teraz odnoszę wrażenie, że powinnam się odchudzić a wszystko zmieni się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki ;p
Taaaak, na wizażu każdy wątek, w którym autor się przyzna, że nie nosi rozmiaru 36, kończy się tak samo .
Te wątki faktycznie powinne być od razu przenoszone na dietetyka lub fitness, bo zaraz się zlatują spece od odżywiania i targania żelastwa .
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-23, 21:16   #76
JoannaIrminaTitina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anielka0 Pokaż wiadomość
Co do mojego czucia się dobrze sama ze sobą to staram się tak czuć, ale czy tak jest naprawdę to nie wiem. Mam kompleksy przy szczuplejszych koleżankach, a raczej kiedyś miałam jak obracałyśmy się w typowo imprezowym środowisku. Później poznałam nowych ludzi, między innymi z pracy I z kompleksów się wyleczyłam w miarę, bo szybko uświadomiono mi, że to jak wyglądasz ma tylko początkowy wpływ na Twoją ogólną atrakcyjność.

Kochanieńka czas przestać patrzeć na innych tylko na siebie. Kwestia twojej wagi jest twoją indywidualną sprawą. Czy ty taką jak teraz jesteś się akceptujesz? Jak sobie staniesz nago przed lustrem to jest znośnie, okropnie czy super? Czy jak myślisz o swoich cechach charakteru o swoich zachowaniach, o swoim ubiorze czy widzisz coś co ci się nie podoba? Jak tak to albo to zmień albo zaakceptuj. Innych wyjść nie ma. I tak kroczkami zbudujesz pewność siebie i ludzie sami będą dążyć do kontaktu z tobą. Bo po ulicy będzie szła kobieta z głową uniesioną, uśmiechnięta i życzliwa.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez krewet Pokaż wiadomość
autorko napisz wprost, że jesteś gruba i tyle, to, że masz bmi w normie to o niczym nie świadczy
i teksty typu "mam trzy grubsze partie ciała" można porównać do "no nie pobiłem go, złamałem mu tylko rękę, nogę, no i nos, ale szczękę ma całą"

i to, że bzykałaś się będąc grubszą też nic nie świadczy, ja też bzykałem będąc chudym, ale nie satysfakcjonowało mnie to, i zacząłem ćwiczyć

Kolego rozumiemy, że twoja przemiana duchowa z Ewką Ch. Ci pomogła. A teraz odpierdziel się od dziewczyny. Może dla ciebie jest gruba a może dla mnie jesteś płytki jak kałuża ? I co to wnosi do tematu?

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Schemat tego wątku:
1. może jesteś nieśmiała/frendzone- jak się z niego wydostać?
2. "Jestem troszkę puszysta"
3. SCHUDNIJ
4. nic nie mówię ale mogłabyś troszkę zrzucić to powodzenie wieksze ......

Edytowane przez JoannaIrminaTitina
Czas edycji: 2015-08-23 o 21:17
Stary 2015-08-23, 21:17   #77
201705042038
Konto usunięte

Cytat:

Taaaak, BMI o niczym nie świadczy, ale opinie internetowego eksperta, który Cię w życiu na oczy nie widział, oczywiście, są wiążące...

Zgadzam się z JoannąIrminąTitiną - odstosunkuj się od dziewczyny.
Stary 2015-08-23, 21:17   #78
xenon88
Przepompownia Ścieków

No super, tylko jeden rozmiar i proporcje ciała są piękne i podniecają facetów Na tym forum jedną z najbardziej denerwujących mnie rzeczy jest właśnie podejście "napisała, że ma nadwagę 5 kg ergo jest gruba ergo nie ma powodzenia ergo musi schudnąć, jeśli chce mieć męża". Nie wpędzajcie dziewczyny niepotrzebnie w kompleksy i czytajcie co pisze - MA POWODZENIE U FACETÓW, ale żaden nie chce z nią tworzyć związku uczuciowego. Odczepmy się może od jej wagi, bo zaraz się zaczną przepychanki, zamkną temat i polecą bany Ej serio, nie trzeba wyglądać jak Natalja Wodianowa, żeby spotkać miłość. Jak widzę wpisy o tym, że trzeba schudnąć, żeby spotkać prawdziwą miłość to dostaję palpitacji

JoannaIrminaTitina

Edytowane przez xenon88
Czas edycji: 2015-08-23 o 21:19
xenon88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-23, 21:19   #79
Anielka0
Przyczajenie

Nie, nie jestem gruba. A nawet jakbym była to co w związku z tym? Przeczytałeś mój pierwszy post?
Stary 2015-08-23, 21:20   #80
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xenon88 Pokaż wiadomość
No super, tylko jeden rozmiar i proporcje ciała są piękne i podniecają facetów Na tym forum jedną z najbardziej denerwujących mnie rzeczy jest właśnie podejście "napisała, że ma nadwagę 5 kg ergo jest gruba ergo nie ma powodzenia ergo musi schudnąć, jeśli chce mieć męża". Nie wpędzajcie dziewczyny niepotrzebnie w kompleksy i czytajcie co pisze - MA POWODZENIE U FACETÓW, ale żaden nie chce z nią tworzyć związku uczuciowego. Odczepmy się może od jej wagi, bo zaraz się zaczną przepychanki, zamkną temat i polecą bany Ej serio, nie trzeba wyglądać jak Natalja Wodianowa, żeby spotkać miłość. Jak widzę wpisy o tym, że trzeba schudnąć, żeby spotkać prawdziwą miłość to dostaję palpitacji

JoannaIrminaTitina
Spokojnie, tylko jedna osoba tak twierdzi. Sfrustrowani wizażankowie się nie liczą xD
Stary 2015-08-23, 21:22   #81
krewet
Zakorzenienie

co tak agresywnie?
czemu niby jestem płytki? są faceci lubiący grube, ale to jest mały procent - jakby była szczupla to by miała większy wybór jeśli chodzi o mężczyzn

anna87, oczywiście, że nie świadczy
nie widziałem jej na oczy, ale teksty w stylu "no jestem trochę puszysta" są dosyć hm... charakterystyczne
Cytat:
Nie, nie jestem gruba. A nawet jakbym była to co w związku z tym? Przeczytałeś mój pierwszy post?
no czytałem
faceci nie chcą cię jako kobietę na stałe, tylko jako koleżankę
no to nie jesteś atrakcyjna
to, że chcą cię na jedną noc, też nie świadczy o twojej atrakcyjności fizycznej

Edytowane przez krewet
Czas edycji: 2015-08-23 o 21:24
Stary 2015-08-23, 21:22   #82
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Spokojnie, tylko jedna osoba tak twierdzi. Sfrustrowani wizażankowie się nie liczą xD
Zło trzeba zwalczać w zarodku
Stary 2015-08-23, 21:26   #83
krewet
Zakorzenienie

czemu niby mam być sfrustrowany? gruba = nieatrakcyjna, tak jest i będzie, nie licząc jakiś wyjątków
przyjmijcie to do wiadomości
Stary 2015-08-23, 21:27   #84
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
czemu niby mam być sfrustrowany? gruba = nieatrakcyjna, tak jest i będzie, nie licząc jakiś wyjątków

Muszę to powiedzieć mężom moich otyłych koleżanek, usmieją się.
I nie, nie wpadli, na posag też nie polecieli.
Stary 2015-08-23, 21:28   #85
JoannaIrminaTitina
Raczkowanie

Cytat:
co tak agresywnie?
czemu niby jestem płytki? są faceci lubiący grube, ale to jest mały procent - jakby była szczupla to by miała większy wybór jeśli chodzi o mężczyzn

anna87, oczywiście, że nie świadczy
nie widziałem jej na oczy, ale teksty w stylu "no jestem trochę puszysta" są dosyć hm... charakterystyczne
Hahaha no żol XD nie czuję jakby faceci, którzy byli ze mną lub mnei podrywali byli mniejszością. Gościu rozwalasz mnie jak Putin Ukrainę - serio

Gdybyś ty dołączył do tej grupy- sory bracie zapasłabym się na śmierć

Tak samo jakbyś powiedział że "no mam dużego". Tylko że dla niektórych to 10cm dla innych pół metra

Ale gościu pisz dalej mądrości- mam niezły ubaw przed kompem
Stary 2015-08-23, 21:29   #86
skazana_na_bluesa
.

dziwnym trafem grube kobiety są w szczęśliwych związkach. ale przyjdzie taki na babskie forum i zaczyna rzucać "prawdą objawioną". nie masz kolegów, żeby się z nimi pobawić?

Stary 2015-08-23, 21:30   #87
Anielka0
Przyczajenie

Chyba nie przeczytałeś mojego postu uważnie.
Był długi czas kiedy byłam szczupła i dalej faceci chcieli mnie jako koleżankę albo po krótkiej znajomości tracili zainteresowanie.I tak byłam wtedy BARDZO atrakcyjna. Jaką radę masz na to?
Stary 2015-08-23, 21:32   #88
JoannaIrminaTitina
Raczkowanie

Cytat:

Strzele se to nad łóżkiem. Na starość może w to uwierzę

Dziewuchy PRZYJMIJTA SE DO WIADOMOŚCI. No!

Dzięki takim właśnie mądrością odkryłam Jezusa ;D

Edytowane przez JoannaIrminaTitina
Czas edycji: 2015-08-23 o 21:33
Stary 2015-08-23, 21:33   #89
krewet
Zakorzenienie

to lepiej bądź dalej szczupła - wtedy prędzej się ten stan zmieni, niż teraz

Cytat:
dziwnym trafem grube kobiety są w szczęśliwych związkach. ale przyjdzie taki na babskie forum i zaczyna rzucać "prawdą objawioną". nie masz kolegów, żeby się z nimi pobawić?
jakieś użytkowniczki w tym temacie chyba pisały, że chciały żeby się jakiś samiec wypowiedział
więc tak - grube kobiety są w szczęsliwych związkach pewnie, ale szczupła zawsze będzie mieć większe powodzenie, więc jak komus szybko zależy na znalezieniu partnera to lepiej niech będzie szczupły

Cytat:
Hahaha no żol XD nie czuję jakby faceci, którzy byli ze mną lub mnei podrywali byli mniejszością. Gościu rozwalasz mnie jak Putin Ukrainę - serio

Gdybyś ty dołączył do tej grupy- sory bracie zapasłabym się na śmierć

Tak samo jakbyś powiedział że "no mam dużego". Tylko że dla niektórych to 10cm dla innych pół metra

Ale gościu pisz dalej mądrości- mam niezły ubaw przed kompem
nie masz ubawu, tylko kosmiczny ból dupska, który maskujesz emotkami i wycieczkami osobistymi
Stary 2015-08-23, 21:34   #90
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
Napisane przez JoannaIrminaTitina Pokaż wiadomość
Różowe mnie poskładało Wodianowa będzie niepocieszona Każdy ma prawo mieć swoje poglądy, ale jak widzę że niektóre poglądy mogą krzywdzić innych ludzi to zaczynam mieć wątpliwości co do tego stwierdzenia
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości