|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2
Szuuu pewnie trują tz, żeby już natychmiast chrzcic. Kurczę, powinni zrozumieć sytuację. Moja teściowa tydzień po porodzie, jak chodziłam zgieta w pół i otumaniona ketonalem stwierdziła, że trzeba ochrzcic Jaska, bo płacze i pewnie dlatego, że JESZCZE nie ochrzczony.
Dodam, że nie jest jakoś specjalnie wierząca, po prostu złośliwa. Brzuch mnie boli na samą myśl o tej imprezie. Będzie tylko obiad w restauracji, a i tak pewnie wszystko skrytykuje i standardowo obrazi się Na szczęście mój tz zawsze stoi po mojej stronie.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-08-23 o 21:41 |
|
|
|
#752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tym chrzcinami... nigdy nie wiesz jak mały zareaguje..może zainteresować się czymś w kościele a może płakać... ciężki temat. Najpierw przejdź żałobę, jak będziesz ty gotowa, to myśl dopiero o tym jak Konradek będzie się zachowywal. (Pamiętaj, wszystkie dzieci są grzeczne, nie ich wina, że coś je boli i płaczą.) Poza tym dzieci to dzieci i płaczą rzadziej lub częściej, więc jak będzie płakał w kościele to trudno. Nie on jeden i nie on pierwszy. Kiedyś mnie stresowało jak mały płakał przy innych. Teraz się od tego odcielam. Jestem tylko ja i moje dziecko a jak mu się ono nie podoba, to niech się buja
|
||
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
szuuskoro masz takie jazdy z małym to wcale się nie dziwię że nie chcesz chrzcin teraz. Za to dziwię się tż ale też pierwsze co sobie pomyślałam to czy ktoś mu nie "pomógł" zmienić zdania
|
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Marei słuszne podejście
też już się tak nie stresuje płaczem przy ludziach. To dziecko i jego forma komunikacji jest płacz. Będzie płakał w kościele, trudno.
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
kejti, pięknie że wszystko sie udało
![]() no i pięknie wyglądałaś- super ta kiecka ![]() my byliśmy na spacerze- wstąpiliśmy na pizze w ramach kolacji ![]() w drodze powrotnej mała zaczeła być nerwowa- myślałam że ma kupsko- ale nieeeeee. po powrocie do domu tak sie rozdarła ze nie umiała przestać pół godziny. kąpiel z rykiem- masakra- nie wiem o co chodziło.....tż twierdzi że złapał ją głód, ale ona zaczeła sie drzeć dłuuugo przed "swoim czasem kolacji "....dała czadu.no ale przy flaszce sie uspokoiła więc może faktycznie o głód chodziło ![]() szuuu, świetnie cie rozumiem w kwestii chrzcin nastepnym razem kiedy Konrad bedzie miał kiepski dzień i tż bedzie tym podłamany zapytaj czy chce żeby tak właśnie wyglądały chrzciny...może zajarzy
Małgosia.. 22. 06. 2015 Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-08-23 o 21:42 |
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
O matko odrobilam was az zainstalowalam sobie ta cholerna apke
|
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Jak droga? Hotel? Pogoda? Chwal się
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie można Kejti zobaczyć?
Irmusia 2mies wow. Dopiero co rodzilysmy, trzymałysmy kciuki za każda, przezywalysmy a tu już 2, 3 mies maja fotumowe dzieciaczki. Nie mogę uwierzyć że tak to zlecialo. Dopiero się niesamowicie jaralam, że czerwiec nadszedł Fajnie było jak bylysmy wszystkie w ciąży nie? Ale najdawniejsze jest to że nasz watek jest nadal super! |
|
|
|
#759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do chrzcin, moja Mama ciśnie że dziecko musi mieć swojego aniołka i żebyśym chrzcili we wrześniu, mi się nie chce za tym łazić i ochrzcimy na następną wiosnę ale tez trują dupę że Julek będzie już chodził i ble ble ble w dupie to mam, zrób jak chcesz Cytat:
Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|||
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh miało być ,,najfajniesze,,
|
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak sie cytuje. Rybka nie ma sie co chwalic bo my jeszcze w domku ruszamy za jakies 2h. Boje sie co to bedzie bo mala cos drugi dzien szaleje
|
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh ,,najfajniejsze,,
|
|
|
|
#763 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że temat Tżetów i chrzcin na tapecie, to i ja się wyżalę
![]() Chrzestną Franka miała byc moja przyjaciółka, po pierwsze dlatego że i ja i Tż bardzo tego chcieliśmy, a po drugie nie mamy zupełnie nikogo innego w rodzinie na to stanowisko i już zapytaliśmy, ona się zgodziła i ok, chrzciny miały być w październiku. Tydzień temu jednak przyjaciółka powiedziała nam, że jest w ciązy (starała się o drugie dziecko, więc z radością przyjeliśmy tą wiadomość) no ale teraz wszyscy nam mówią, że ona nie może być chcrzestną skoro jest w ciązy, moja mama nawet nie chce słyszeć o chrzcinach jeśli ona miałaby być chrzestną, mój Tż mówi, że to głupie zabobony i nic w tej kwestii się nie zmienia, ale ja już sama nie wiem co myśleć tak mi namieszali w głowie. Jeszcze muszę pogadać z samą zainteresowany, czy w tej sytuacji zgadza sie byc chrzestną, ale ona mieszka w Niemczech i jak mamy już sie zgadać na skype to coś nam wypadnie... Nie wiem co robić...
|
|
|
|
#764 |
|
Konto usunięte
|
Dzieki dzwiewczyny ze popieracie moje zdanie. Tez wlasnie mysle ze ktos pomógł tz zmienić zdanie
bo on jest taki ze jak ktos mu dupę truje to zawsze sie złamie zeby tylko miec spokój :P Marei ja pamietam, zawsze sobie tak to tłumacze, ze on chce mi tylko powiedzieć ze go boli bo przecież inaczej nie potrafi... Tylko ze wystarczy ze wyjdę z domu to zaraz wszyscy sie interesują "czemu to dziecko tak płacze" i wymyślają sto powodów :/ Siacha cholera... Ale to tak moze byc ze raz jest na cos reakcja a raz nie? Hmm biedna jestes z tym jedzeniem... Country jak było? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz ja nakarmie, przebiore i wkladam do gondoli. Potem tylko wepniemy w auto i ruszamy
|
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie szerokiej drogi i udanego pobytu!
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba już nikt nie wie o co mi chodzi, pisze jak jakąś kopnięta
|
|
|
|
#768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
))
|
||
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Selis a co to znowu za bzdury. Bralabym koleżankę na chrzestną i koniec, chyba że sama nie będzie chciała ale watpie. Nie żyjemy w ,,dawnych czasach,,
|
|
|
|
#770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to ciągle narzekamy...najpierw że mdłości noni gdzie ten brzuch,później że się dluzy, później aby jak najszybciej urodzić,ciężko etc...teraz kupa,jedzenie... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wierzę w zabobony. szkoda żeby babcia była skwaszona na chrzcie swojego wnuczka. U nas też będą cyrki, bo tz poprosił swojego przyjaciela zamiast kuzyna z którym nie mamy kontaktu. ale to przecież rodzina a nie obcy
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-08-23 o 22:13 |
|
|
|
|
#772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#774 |
|
Zadomowienie
|
Mój Tż dokładnie tak samo to argumentuje i ja też nie wierzę w takie rzeczy. Miałam na ślubie świadkową która była w ciązy (też niby nie może być) i nie wierze, że to będzie miało wpływ na moje małżeństwo, jakie by nie było to na pewno nie przez to jaką miałam świadkową, tak samo może być z chrzcinami. Nawet ktoś w rodzinie zasugerował że ksiądz może nie ochrzcić jak zobaczy chrzestną w ciąży, ale to już przesada, kościół katolicki a poglądy pogańskie...
![]() Rybka, będziecie musieli się ostro tłumaczyć z tego przyjaciela Tż ma dwie siostry, które teoretycznie mogłyby byc chrzestnymi, ale ani ja ani TŻ ich nie chce, więc jak juz wszystkich przyzwyczailiśmy do myśli, że chcrzestna będzie "obca" to teraz znowu to...
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mehja Kejti można zobaczyć na fb ![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz racje, dla mnie to tez niesamowite że to tak zleciało, dopiero pisałyśmy o objawach ciążowych a teraz dzieciaki rosną jak szalone ![]() kurcze, pamiętam jak nie mogłam sie tego czerwca doczekać troche tęsknie za ciążą, fajnie było ![]() mój tż namawia mne żebyśmy w przyszły piątek zostawili małą na noc u jego mamy a sami poszli ze znajomymi do knajpki. teściówka na pewno sie ucieszy i da sobie rade bo jako niania brała na wychowanie dzieci od 6 tygodnia życia....kurcze, fajnie by było, ale ja mam opory chyba to dla mnie za wcześnie- tak oddać dziecko na całą noc. co innego na kilka godzin.......... chyba mam lęk separacyjny
|
|
#777 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dogodzisz wszystkim. Jeśli Twoja przyjaciółka pomimo tego będzie chciała być chrzestną, Wam nie przeszkadza, że jest w ciąży to nie zmieniajcie nic. Mój tata nam przygadywał, żebyśmy wzięli moją kuzynke, która mieszka we Wrocławiu. Nie mam z nią żadnego kontaktu. Wiki ma chrzestną naszą znajomą a chrzestnego brata Tż. Szymek będzie miał chrzestną drugą naszą znajomą a chrzestnego drugiego brata Tż. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- http://m.mjakmama24.pl/rodzice/urocz...,496_4330.html Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze jest taki zabobon że kobieta nie może podawać do chrztu w ciąży bo to źle dla nienarodzonego dziecka.. O.o Moja Blanke podawała do chrztu jak się potem okazało w ciąży.. Ale to były same początki. I poronila i każdy gadał ze to przez chrzciny o.O Cytat:
Ja też wspominam fajnie ciążę.. Moment zrobienia testu, objawy, pierwsze usg.. Ahhh ![]() Btw dziś 23 sierpnia, dokładnie 6 lat temu poczęła się Blanka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Dodam, że nie jest jakoś specjalnie wierząca, po prostu złośliwa.
Brzuch mnie boli na samą myśl o tej imprezie. Będzie tylko obiad w restauracji, a i tak pewnie wszystko skrytykuje i standardowo obrazi się
06.09.2014 

chyba naprawde czeka nas powazna rozmowa, bo powiedzialam mu ze jak chce miec w domu nianke, kucharke i sprzataczke to niech wiecej zarabia..
tego sie trzymam. Byle do października.
dobrze ze mam zamrożone dwa woreczki ale co bedzie w nocy nie wiem, pije browara no alko 

Na pewno jest cos co mozesz jesc (chociaz o tym rosole chlebie i wodzie tez dzisiaj mamie płakałam). A oprócz wymiotów i kupy jeszcze cos jest? Brzuszek boli? Bo moze to cos innego??

rosi: