|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Kombinezon dziecięcy, polarowy,wpadł mi dziś w oko bardziej niż wczoraj
Dzięki za pocieszenie MALWI, podczytując doszłam do wniosku że normalny zestaw ubrań, na to polarowy kombinezon czy pajacyk, do tego spiworek, czapka i do fotelika
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-08-23 o 21:08 |
|
|
|
#452 |
|
Zadomowienie
|
My chyba kombinezon+zwykłe śpiochy+body, no chyba że będzie jeszcze zimniej albo cieplej
|
#453 |
|
Zadomowienie
|
Odebrałam wyniki badań. Mam podwyzszone leukocyty i neutrofile.
Bardzo liczne bakterie w moczu oraz pasma śluzu. To juz 2 raz pod rząd. Ciekawe czy tym razem lekarz to zbagatelizuje. Czytałam że to może być infekcja bakteryjna. Wizyta już pojutrze na szczescie. No i ten podwyzszony cukier na czczo aż 120 a po podaniu glukozy zmalał... Martwie sie |
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Lune,to wygląda na infekcje bakteryjną. Fakt, podwyższone leuko w ciąży to norma w morfologii, ale przewaga neutrofili plus bakterie w moczu wyraźnie wskazują, że coś się dzieje. Możesz działać już dziś jakimiś bez recepty, ale jeśli gin to oleje, możesz iść do rodzinnego...
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- lune1992 to pewnie jakaś infekcja, gin powinien wypisać Ci jakieś tabletki czy globułki |
|
|
|
|
#456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic mnie nie boli i wgl tylko mam lekkie upławy niestety |
|
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Zakładam wersję z zimą stulecia
bo pisali że taka na być jakaś bardzo mroźna w tym roku---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- LUNE, w ciąży bakteriurię bezobjawową też się leczy. Co do uplawow to u mnie lekarz od razu włącza leki mimo, że nic poza tym mi nigdy nie jest, jak widać słusznie, bo macica w gruncie rzeczy zmiękła, ale żadnej z was nie życzę takiego sajgonu... trzymam więc kciuki za wizytę
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lune dobrze, że masz niedługo wizytę, lekarz Ci na pewno coś na to da |
|
|
|
|
#459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Komodę z 4 szufladami mam, nie używałam jej do przwijania, nawet o tym nie pomyślałam, raczej bym się bała że dziecko spadnie czy coś z takiej wysokości. W tej chwili stoją tam misie ![]() Cytat:
Mamy nadzieję, że może jeszcze siedzi w brzuszku chłopczyk.Ja mam infekcję i co? Nic. Olał to totalnie. Nie byłam u tego drugiego gina, bo dzwonił, że wyjeżdża. Dobrze, że chociaż w ogóle zadzwonił..
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Poważnie nic nie zrobił. Ja jak miałam infekcje to z bólu nie mogłam sikać i nie wyobrażam sobie żeby nic wtedy nie zrobił. A czy taka infekcja nie zagraża w żaden sposób dziecku co oni to baganelizuja?
|
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jestem jakaś niedouczona mimo drugiej ciąży. Nigdy nie wiem co mam rozumieć pod słowem "upławy"? Lekarz się pytał czy mam upławy, powiedziałam, że nie. Teraz jednak myślę, że powiedziałam mu źle.
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
UAO, może to trochę obrzydliwe, ale mój gin zawsze po badaniu palpacyjnym sam potrafi ocenić czy to infekcyjne uplawy czy zwykłe...
Tak, DIH w spray (żel w sprayu) jest bez recepty ![]() To zobaczymy co będzie z przewijaniem, ale pewnie do zdjęcia szwów po cc byłby to dobry plan. .
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-08-23 o 22:27 |
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa co do komody, moja siostra miała tą z 4 szufladami z ikei i miała na niej przewijak, ja ściągnę pomysł
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zależy w sumie jak nam będzie wygodnie.
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje jutro go zakupię skoro polecasz. Po tabletkach narazie brak poprawy.
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
UAO, każdemu podpasuje co innego w kwestii żył, ale na działanie tabletek też chyba trzeba poczekać. ..
---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Może warto pomyśleć o pończochach uciskowych jeszcze?
|
|
#467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pytam, bo też mam podwyższone. Tzn. jeszcze w normie, ale w górnej granicy. Co do maści, to ja też mam DIH, babka w aptece poleciła, ale żebym to ja smarowała regularnie
|
||
|
|
|
#468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez sie z tym bujalam niestety ale po Monuralu wynik wskazywal juz tylko 5-10 i gin powiedział ze juz jest OK bo stan zapalny jest powyżej 20. Co do pasm śluzu to rodzinny mi mówił ze czesto pojawiaja sie po nocy w porannym moczu dlatego lepiej do badania oddawać np. Drugi mocz a wcześniej robic sobie "nasiadowke w wodzie z szarym mydłem" liczne bakterie tez mam. I teraz ph mu skoczyli do 8 ale gin mówił ze to żaden problem o prostu trzeba dodac więcej kwaśnych rzeczy w diecie.A my sie witamy w 18 tygodniu czyli 5 miesiac czas start!!! O kurde to już brzmi poważnie ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#469 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po urlopie. Szkoda, że tak szybko minął, bo jeszcze bym się pobyczyła
Dziś idę na połówkowe, więc proszę o kciuki ![]() Wieczorem nadrobię to i owo
|
|
|
|
#470 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja
wczoraj bylam nad morzem jak wczesniej pisalam. Wrocilismy wykapalam sie i doslownie padlam. Ale to byl fajny dzien. Pogoda super nie za goraco lekki wiaterek takze super. Ale martwie sie troche bo od paru dni nie czuje miziania Maluszka :-( mam nadzieje ze na tym etapie to jeszcze normalne ze ruchy sa nieregularne...---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Mojakaren gratuluje to juz nie przelewki:-D
|
#472 |
|
Wtajemniczenie
|
Candy
leca Ewusia i za Was rowniez
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
CANDY, to dziś we dwie się połówkujemy
![]() MAGDUSIA, fajnie wam z tym morzem A co do leuko, bez opisywania na tel-kobiecy organizm w ciąży działa inaczej wszystkie ręce na pokład, trzeba bronić się za 2 jeśli norma jest do 10tyś leukocytów, to możesz mieć nawet do 15tyś. Po porodzie jeszcze często wzrasta...
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde naprodukowalam sie i mi nie wyslalo...
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#475 |
|
Rozeznanie
|
Hej, ciezko nadrobic tyle postów po weekendzie
Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Ja troche posiedzialam na wsi, nawet rece troche mi opalilo ![]() A teraz niestety szara rzeczywistość w pracy Ale za tydzień wraca mąż
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Dajesz jeszcze raz, MALWI !
KOGIEL, a na długo mąż wraca?
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Tak daje tym razem odpaliłam kompa, bo chyba bym się załamała, jakby mi znowu nie wysłało
![]() Too taaak Gratuluje nowych tygodni Powodzenia na połówkowych ![]() Ktoś pisał o infekcjach pochwy. Zaś moja mama, ale co tam skoro daje rady to trzeba korzystać. Mnie póki co na nic się nie przydają, bo nie mam infekcji. Lekkie infekcje warto zacząć leczyć domowymi sposobami, w sumie chyba mało kto o nich wie (ja nie wiedziałam). Tutaj podobno najlepszy jest ocet jabłkowy pół na pół z wodą i tym się podmywać. Ma bardzo zbliżone ph do ph pochwy i często wykorzystywany jest w tych wszystkich cudach na infekcje. Wiadomo, jeśli jest jakaś poważniejsza infekcja to globulki, ale jak tam delikatnie piecze, to można spróbować. Może komuś się przyda ![]() Ps. ja swoich wyników w ciąży nie widziałam ani razu ^^ lekarz jakoś ukrywa to przede mną. Na pytanie czy wyniki są w normie odpowiada, że tak. W sumie to się cieszę, że chodzę jeszcze do innego gina, który robi mi USG, bo ten to tylko zrobił mi potwierdzenie i to było wszystko ![]() Chyba o niczym nie zapomniałam. aaa Dotka śliczny kombinezonik dzięki za odpowiedzi jak ubrać Maluszka. Trochę rozwiałyście moje obawy, bo jak mama mi mówiła, że mnie w beciku wynosiła, to niby spoko, ale teraz dziecko trzeba do fotelika wsadzić. Kiedyś nie było tego problemu.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren, gratki 5 m-ca!
Ja się witam w 20 tygodniu
|
|
|
|
#479 |
|
Raczkowanie
|
Candy, Med, kciuki za wizyty
![]() Gratki wszystkich nowych tygodni!
|
#480 |
|
Zadomowienie
|
mojakaren:
leuko i neutrofile w krwi a bakterie i pasma śluzu w moczu. Witam się w 21 tygodniu Jutro wizyta Edytowane przez lune1992 Czas edycji: 2015-08-24 o 08:51 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

bo pisali że taka na być jakaś bardzo mroźna w tym roku

(constans, bez postępu w rozwoju) 
Mamy nadzieję, że może jeszcze siedzi w brzuszku chłopczyk.
Lekarz się pytał czy mam upławy, powiedziałam, że nie. Teraz jednak myślę, że powiedziałam mu źle.

leca