|
|
#151 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dlaczego nie podobam się mężczyznom?
Cytat:
Facet wzrostu Toma Cruisa też, teoretycznie, nie powinien mieć brania. Większość facetów woli długie włosy, a jakoś w takich wątkach nie pada propozycja zapuszczenia warkocza do pasa. Była szczuplejsza i nic się nie zmieniło. Są grube kobiety, które umieją zatrzymać przy sobie faceta i waga im w tym nie przeszkadza. Czas na inne rady, niż schudnij. |
|
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
skazana na bluesa,
brak ci argumentów i jesteś chamska |
|
|
|
|
#153 |
|
Konto usunięte
|
I jeszcze dodam, ze dla wielu kobiet rozszrzenie kręgu zainteresowanych o takich krewetów NIE jest rozwiązaniem.
Przychodzi mi do głowy się profilaktycznie utuczyć, żeby mnie tacy omijali szerokim łukiem, szkoda ich i mojego czasu. |
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
tak porównuj długość włosów do tak kluczowej rzeczy jak waga, która ma wpływ także na twarz
oczywiście, mało który by chciał łysą dziewczynę albo ściętą na jeża, ale to już skrajności nie ma w tym przypadku lepszej rady niż schudnij, nie wiadomo czy pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi ania ty dalej jesteś dla mnie niemiła, i serio nie wiem czym zasłużyłem na taką pogardę obraziłem cię? |
|
|
|
|
#155 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zapoznasz kraba, wyda się ok, wrócisz do normalnej wagi to porzuci, bo się okaże, że wolał tłustszą. Nie ma dokąd uciec.. |
|
|
|
|
|
#156 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po prostu nie po drodze by nam było razem i nie mam nic przeciw byciu aseksualną dla takich facetów, jak Ty, bo zwyczajnie i tak nic by z tego nie wyszło. Zwykle to wychodzi po paru randkach. Gdybym miała nadwagę, problem by się rozwiazał sam. W tym wypadku mniejsze powodzenie oznacza po prostu mniej czasu spędzonego na nieudanych randkach. Można w tym czasie się umówić z kimś, kto bardziej do nas pasuje. ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:59 ---------- Cytat:
...
|
||
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
nie ze mną te numery
Cytat:
a tekst, że specjalnie przytyjesz, żeby tacy jak ja się nie interesowali, też nosił ze sobą negatywny ładunek emocjonalny to jest pogarda i chęć odizolowania od siebie takich osobników jak ja |
|
|
|
|
|
#158 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#159 |
|
Konto usunięte
|
Poza tym heloł - skoro chcą się z nią bzykać na potęgę, a narzeka na brak poważnych związków to może właśnie w tym problem, że jest za ładna i nikt jej nie traktuje poważnie.
"A... ee... bo pewnie i tak mnie nie zechce, ma przecież tuzin takich samych jak ja" Jak do tego dochodzi jej nastawienie pt. pewnie i tak nic z tego nie będzie, jak zawsze... to ani schudnięcie do 40 kilo, ani przybranie do 100 niczego nie zmieni, ani na korzyść ani na niekorzyść bo nie w tym problem. I ani statystyki, ani przytoczenie argumentów w postaci 500 związków klonów Bradów Pittów z wcieleniami paleolitycznej Wenus niczego nie zmienią. Bo nie w tym problem. |
|
|
|
|
#160 |
|
Przyczajenie
|
Wyjaśnię najprościej jak się da:
BMI 18.5-25 WAGA PRAWIDŁOWA Pisząc, że bliżej mi do otyłości niż do niedowagii miałam na myśli, że moje BMI oscyluje w granicach 24, a nie 18. Czy to już nadwaga, puszystość, grubość? Nie, wyglądam normalnie. Mam wystający brzuch, szczególnie jak się najem, mam grubsze nogi, a moje ręcę nie wiedzą co to mięśnie. Do tego mam duże cycki, fajny tyłek i piękną twarz - tak, naprawdę piękną. Co jeszcze więcej potrzebujecie przeczytać na temat mojego wyglądu aby odczepić się w końcu od wagii a skupić na moim RZECZYWISTYM problemie czyli charakterze? Mam załączyć zdjęcie? |
|
|
|
|
#161 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Jeśli możesz. Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2015-08-24 o 00:23 |
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teksty, że gruba baba sobie nikogo nie znajdzie na badoo, albo sugestie, że nie zechce jej tylu ruchaczy ile szczupłą wręcz ociekają pozytywnym ładunkiem emocjonalnym. Moja chęć odizolowania się od takich osobników jest podyktowana chęcią odizolowania się od takich osobników. Nie wytykaj pogardy tam, gdzie jej nie było, bo tym samym ziałeś wcześniej. |
|
|
|
|
|
#163 |
|
Przyczajenie
|
BRAWO!
Doszliśmy w końcu do meritum - jestem atrakcyjna na raz, dwa. Co w sobie mogę zmienić żeby być atrakcyjną na więcej razy? Nie, dalej nie chodzi o wygląd. Chodzi o charakter i zachowanie. |
|
|
|
|
#164 |
|
Konto usunięte
|
Nie jest, ale to już bardziej prawdopodobne niż to, że nadwaga jest problemem u osoby, która tej nadwagi nie ma.
|
|
|
|
|
#165 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
"Rozmowy ze znajomymi nie przynoszą skutów, bo albo słyszę, że wszystko ze mną jest dobrze, albo jakieś dziwne stwierdzenia, które nic nie wnoszą do tematu" Trudno ocenić, jeśli nie widzimy Cię na żywo. Teoria adeedry też może mieć sens, czasami wyjątkowo ładne kobiety po prostu onieśmielają, pomijając miłośników jednorazowych przygód. Możliwe, że nie zauważasz zainteresowania. Podpytaj znajomych, bywa, że ktoś z zewnątrz dostrzega więcej. Ta moja koleżanka też żyje w przekonaniu, że nie ma powodzenia, bo po prostu jak ktoś nie wyskoczy z seksualną aluzją, to ona nie zajarzy. A jak Ci szło przez internet? |
|
|
|
|
|
#167 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2015-08-24 o 00:41 |
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Być może podchodzą do niej tylko ci zainteresowaniu jednorazowym numerkiem, ci zwykle mają luźniejsze podejście do tematu i jak mają ochotę, to startują, w końcu i tak nie traktują znajomości poważnie, nie boją się kosza. Edytowane przez 201705042038 Czas edycji: 2015-08-24 o 00:50 |
|
|
|
|
|
#169 |
|
Przyczajenie
|
Będę szczera: moi znajomi dzielą się na dwie grupy, dla jednych jestem fajną dupą, dla innych mogłabym schudnąć 5 kilo, ale mam cycki i za☠☠☠istą twarz, więc tym nadrabiam. Dlatego nigdy nie napisałam, że jestem szczupła, bo nie jestem. Dlaczego nie napisałam, że jestem gruba? Bo nie jestem. Opinie o 5 kilo słyszałam od kolegów, którzy sięgają mi do ramion i ważą 40 kilo ( nie, nie mam nic do chudych ludzi, chudzi są spoko, wszyscy ludzie są spoko ). Jestem też wysoka, zapomniałam o tym wspomnieć.
Co do opinii odnośnie mnie - kumple mówiąc, że jestem walnięta i nie nadaję się na dziewczynę. Faceci, którzy coś ze mną próbują ugrać, wiadomo pod jakim kątem, mówią, że wszystko ze mną dobrze. Kto ma racje? Nikt. W każdym towarzystwie inaczej się zachowuje to też opinie są skrajnie różne. Z moich postów wynika jakbym nie interesowała facetów wcale. Nie jest tak, więc sprostuję. Podobam się, nie wszystkim oczywiście, ale wielu tak. Starszym w szczególności. Amatorów krągłych lasek też spotkałam wielu, wizualnie byli zawsze zachwyceni, nie pasowałam im charakterem. Wszystkie moje znajomości od jakiegoś czasu to albo osoby, które mi nie pasują, albo osoby, którym ja nie pasuje. Zdarzali się też tacy, którzy w początkowej fazie za mną biegali, a później szybko tracili zainteresowanie. No i oczywiście podobam się zajętym. Żonatym, zaręczonym itp. Co do aspektu seksualnego - niestety, z tym nie mam problem. Nie korzystam, bo nie chce. Potrzebuję być pewna drugiej osoby żeby cokolwiek zrobić. Nie mam pojęcia co może być ze mną nie tak, że moje związki nigdy nie wychodzą, a raczej nigdy się nie tworzą. I naprawdę waga w tym przypadku mało ma do rzeczy, wiele panów z którymi się spotykalam znajdują sobie dziewczyny, które są po prostu...grube. |
|
|
|
|
#170 |
|
Konto usunięte
|
Więc to może być coś zupełnie innego, np. jakaś kwestia światopoglądowa. Ja np. niechętnie bym patrzyła na kogoś, kto się bawił w bycie "tym drugim".
Doprecyzował ktoś, co ma na myśli, że jesteś walnięta i nie nadajesz się na dziewczynę? Poza tym - masz 23 lata, nie jesteś zupełnie bez doświadczenia, nie każdy ma szczęście w tym wieku tworzyć trwały związek. |
|
|
|
|
#171 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro już tak chcesz się bawić - szczupła dziewczyna na badoo dostanie dużo więcej wiadomości od facetów którzy chcą ją przelecieć oraz kilka od osób zainteresowanych nią jako człowiekiem, grubsza dostanie mniej wiadomości ogólnie - mniej od osób, które będą ją chciały tylko przelecieć i kilka wiadomości od osób chcących ją poznać. Czyli matematycznie, cyferkowo - w sumie grubsza dostanie proporcjonalnie WIĘCEJ wiadomości, które ją interesują. Nie wiem co uważasz za "lepszych facetów", ale z tego co piszesz, odnoszę wrażenie, że wiele kobiet tymi "lepszymi" w twoich oczach nie byłoby zainteresowanych. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przykro mi, krewecie, ale takie osoby jak ty dla wielu - i grubych i szczupłych, nie są w żaden sposób interesujące w kontekście związku (tak samo jak my prawdopodobnie dla ciebie nie byłybyśmy dobrymi kandydatkami). Też wolałabym mieć dużo mniej potencjalnych zainteresowanych związkiem, niż marnować czas na takie spotkania, rozmowy czy randki, bo dla mnie stanowczo liczy się jakość relacji, a nie ilość (chyba że ilość zmarnowanego na odsiew czasu). ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ---------- Cytat:
Hm... zastanawiałaś się na podstawie jakiego schematu wybierasz osoby którymi jesteś zainteresowana? Nie mówię o cechach które wybierasz świadomie, tylko podobieństwa między tymi osobami, które można zauważyć np. z większego dystansu. |
||||||
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, jak u autorki to jednak nie 5 kg nadwagi, ale bliżej otyłości, to lepiej schudnąć. Dla zdrowia choćby. No i fakt wtedy mogą zwiększyć się szansę na fajnego faceta. Ja z nadwagą poznałam fajnego faceta, ale fakt, też może być ciężej jak nadwagę widać, a u mnie było. No, ale nie będę na siłę namawiać, bo każdy ma swoje życie i sam wybiera czy jest chudy, szczupły, gruby, ja sama z większą nadwagą będąc nie lubiłam takiego pisania na siłę, że powinno się być takim czy takim, nadal nie lubię. Chcę być w końcu szczupła dla siebie, nie lenić się już jak te parę lat jak mam nadwagę, dla zdrowia.
Mogę do tego zachęcać, bo uważam, że zachęcanie jest ok, ale przy tym nie będę usilnie namawiać jak ktoś nie chce, bo to już dla mnie nie ok, no i nie będę obrażać grubszej osoby, bo to dla mnie też zawsze było chamskie, niezależnie czy byłam szczupła czy gruba tak samo tutaj uważałam. Niemniej, będąc grubą oczywiście pewność siebie też może sporo dać. Mój facet ma tak, że po prostu wiele nas łączyło, do tego dla niego wygląd jak i dla mnie nie jest bardzo ważny, więc byłam grubsza to ok, grunt, że to była nadwaga, a nie otyłość, bo to już mogłoby może go odepchnąć, inaczej to mimo wszystko wygląda, a jak schudnę, będę szczuplejsza to też dla niego będzie ok. Dla zdrowia na pewno też popiera np. No, ale to już Ty oceń sama autorko z jaką wagą czy coś dobrze się czujesz, to wiadomo, że zawsze Twój wybór, każdy ma prawo żyć jak chce i tak wyglądać. Skoro chudzi mówili Ci, że masz parę kg za dużo, to faktycznie też mogło chodzić, że za dużo dla nich, bo oni często po prostu interesują się bardzo szczupłymi, ja też nawet będąc szczupła pewnie nie spełniłabym ich oczekiwań, bo często wybierają jak widzę dziewczyny bardzo szczupłe, praktycznie chude, z wąskimi biodrami - taki typ budowy. A ja jak będę szczupła, to i tak mam szerokie biodra, więc i tak wyglądam inaczej. Mówię o tych co znam takich chudych, choć wiadomo wyjątki są. A skoro piszesz, że wielu chce Ciebie na krótko, na seks, niektórzy mówią, że nie pasuje im Twój charakter, ale w jakim sensie im nie pasuje, mówili? Nie mówię, że to trzeba się tym przejmować, ale jeśli mówi tak wiele osób, to może coś w tym jest i może tutaj warto nad czymś popracować? W końcu charakter gra dużą rolę, bez dopasowania choćbyście chcieli nie stworzycie związku, jeśli nie będziecie się dogadywać. Wygląd zawsze ma jakieś znaczenie, ale w różnym natężeniu. Jednemu nie przeszkadza grubsza dziewczyna, innemu nie przeszkadza inna itd. Niemniej no wiadomo, że przede wszystkim to co robimy powinnyśmy robić dla siebie, a nie pod faceta, bo pod faceta można zrobić coś jak jesteśmy razem i jesteśmy kochane, a nie dla obcego faceta, by za nami poleciał, bo to naprawdę bez sensu. A wygląd fajnie, może przyciągnąć, ale gusta naprawdę są różne, a charakter jest ważny, nad nim często trzeba popracować, a niektórzy tylko myślą o swoim wyglądzie, jakby to istniało tylko w związku. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2015-08-24 o 03:45 |
|
|
|
|
#173 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Weźcie juz do cholery przestańcie z ta otyłością i chudnie ciem! Daliście się wciągnąć jakiemuś ograniczonemu gówniarzowi w debilna dyskusje, która nijak się ma do problemów autorki. To, że głupek pisze, ze tylko szczupłe jest NORMALNE, nie oznacza, że macie się znizac do jego poziomu.
AUTORKO. Dlaczego Twoi kumple twierdzą, że jesteś walnie ta? I jakiego faceta ty szukasz? Może podświadomie wybierasz takich, którzy się do związków nie nadają wcale?
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Anielka, ty tak tej twarzy nie wychwalaj, bo gdyby jakiś facet założył tu temat i napisał coś w tym stylu to zostałby okrzyknięty narcyzem i był pouczany na zasadzie "hola hola może trochę pokory"
poza tym jeśli jesteś gruba, to twarz też masz nie najlepszą, bo dodatkowa masa wpływa na twarz można mieć ładne rysy twarzy, ale będzie je widać dopiero jak się schudnie myślę, że najlepiej będzie jak załączysz zdjęcie bo z tego co opisujesz - jesteś gruba kobiety z naprawdę pięknymi twarzami takich problemów nie mają co do tych jednorazowych przygód to wielu mężczyzn działa dość specyficznie bo żeby wyruchać laskę, potrzebują tylko, żeby była "w miarę" ale nie będą się za nią uganiać w kontekście związku Cytat:
|
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W zasadzie chciałam zapytać o to samo, co zakonna, autorko, odpowiesz? |
|
|
|
|
|
#176 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Wystarczyło poprzestać na dwóch-trzech wypowiedziach, już cały Wizaż wie jakie jest Twoje zdanie w temacie, zdecydowanie wypadałoby ten temat zakończyć. Dalsze pisanie przez Ciebie tego samego niczego nie wnosi do dyskusji, robisz offtop i zahaczasz o bardzo nieprzyjemny trolling. Radzę skończyć. Otóż to krewet.
|
|
|
|
#177 |
|
.
|
Elve, czasem chciałoby się przekazać telepatycznie modom - wejdźcie na chwilę na wizaż... :P
autorko - mówisz, że część twoich kolegów mówiła o zrzuceniu 5kg. po pierwsze - mówią to zazwyczaj faceci o zapadłych klatach, którzy nie mogą się pochwalić muskulaturą i siłą. po drugie - nawet gdybyś schudła, a jesteś wysoka, nie byłoby widać wielkiej różnicy. ja tam mogę tylko zachęcać do zdrowego odżywiania czy sportu, ale tylko i wyłącznie dla lepszego samopoczucia. myślę, że clou jest twój charakter, ale trudno obcym osobom powiedzieć, co konkretnie jest nie tak. mam koleżankę w wieku 25 lat. dziewczyna obiektywnie jest ładna, waga w normie, przyciąga wzrok długimi blond włosami i ciuchami. na pierwszy rzut oka wzbudza zainteresowanie facetów, ale szybko płoszy sensownych facetów. w jej przypadku obstawiałabym bycie fochatą księżniczką, pewnego rodzaju dziecinność i brak zainteresowań...
|
|
#178 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Inna sprawa, że Wizażanki wciąż popełniają ten sam błąd i wdają się w dyskusje z osobami co najmniej podejrzewanymi przez nie o trolling, niejednokrotnie same schodząc poniżej pewnego poziomu dyskusji...i dopiero wtedy się problem robi ![]() Ja się przez te lata na Wizażu nauczyłam, że jeśli ktoś według mnie farmazoni i widać już po pierwszej wymianie zdań, że nic z tej dyskusji nie będzie, to dyskusję olewam. Bo i po co? Tylko się człowiek niepotrzebnie denerwuje, offtop się ciągnie, a nikt tu nikogo nie nawróci. Co mnie przeraża to to, że wiele z tych uważanych przez nas za trollowe wpisów, to są w ogromnej ilości przypadków autentyczne poglądy tych osób. No ale...świata nie zbawimy, możemy tylko ucinać dyskusje i przez to sprawić, że się te poglądy nie będą rozprzestrzeniać. W temacie - też bym obstawiała charakter. Ale co jest nie tak, to już ciężko wywróżyć...
|
|
|
|
#179 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kurczę - trudne pytanie Na pewno jest to kwestia, że w mojej opinii czegoś jej brakuje, ma jakąś wadę. Może rzucę kilka scenariuszy i któryś się wpasuje (oby nie ).1. Głupiutka. Czyli no taka dziewczyna, którą trochę byłoby mi wstyd zabrać gdzieś na spotkanie ze znajomymi. 2. Głupiutka światopoglądowo Infantylna, pasożyt Czyli np. tak jak wcześniej padł taki przykład, że laska 6 razy do prawka podchodzi i zaciesza, że "luz bo i tak płacą rodzice". Spoko, jak ma 17 lat to może za 2-3 lata nauczy się jeszcze, ale jak ma np. +20 i dalej ma takie poglądy no to ... good luck ![]() 3. Religijne poglądy nie pasujące do moich. Czyli no ten sławny seks po ślubie tylko. 4. Czymś spaczona zbytnio. Czyli widzisz ładną dziewczynę, ale jednocześnie widzisz , że jest spaczona czymś, w jakiś zbyt odjechany sposób. Bo ja wiem - co pół roku, jeździ na pół roku do Indii gdzie ubrana w szmaty przeżywa katharsis Kojarzy mi się z kolesiem, który 20 razy w tygodniu biega i już poza tym bieganiem to świata nie widzi i trudno z nim o czymś pogadać , czymś niezwiązanego z bieganiem.5. Popierdzielone poglądy. Czyli w praktyce - totalnie nie pasujące do moich, ale nie mówimy tutaj o to czy lubi pomidorową czy ogórkową, raczej o takie jakieś kluczowe sprawy. Jak widzi siebie, co daje jej szczęście, jaki ma stosunek do pracy, do pieniędzy, do kobiet, meżczyzn. Aaa niech będzie stereotypowo - singielka z kotem, karierowiczka. Czyli np. dla niej szczytem marzeń jest zostać asystentką w korpo Aha, no i zapomniałem o jednym - samowystarczalna piękność na każdym kroku podkreślająca jak bardzo niezależna i samowystarczalna jest. 6. Wiecznie znużona, smutna, niezadowolona z życia. Niby 20-25 lat, a mentalne 40 czy 50... ![]() 7. "Lekki" sposób bycia - czyli jesteś tzw. kobietą wyzwoloną (niżej dam przykład)Właściwie żaden z tych punktów nie koncentruje się wokół urody. Dla mnie, jeśli dziewczyna "wyglądowo" jest dobra na raz, to i będzie dobra na dwa, czy trzy, albo 20-ścia, no ale to kwestia hmm ustalenia sobie poprzeczki Są tacy, którzy przelecą wszystko...Gdybym miał strzelać to wg mnie hmm w jakiś sposób Twój sposób bycia , charakter za to odpowiada. Są np. dziewczyny, na które patrzysz, posłuchasz kilka minut i masz wrażenie, wiesz, że to taka wyzwolona dziewczyna, z którą niejeden był. Jednych to kompletnie zniechęci (np. mnie), inni (żądni przygody na jeden raz) będą się ustawiać w kolejce. Mam taką jedną koleżankę. Okej, akurat jakoś super mi się nie podoba, ale niezależnie od tego, nigdy bym w niej nie zobaczył dziewczyny na dłużej. Po prostu hmmm nie mój target, ja nie jestem "wyzwolony" Raz, po pijaku, może i mógłbym skończyć z nią w łóżku, ale na pewno nie więcej...No ale ogólnie to jest moje zdanie. Wydaje mi się, że takie kwestie jak ocenianie charakteru, światopoglądu zależą w dużej mierze od tego jak sami jesteśmy wychowani, ukształtowani mentalnie, moralnie, więc tutaj na pewno może być spory rozrzut i generalnie co facet, to mogą być trochę inne oczekiwania. Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2015-08-24 o 10:15 |
|
|
|
|
|
#180 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.

...

(oby nie