Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-24, 10:48   #811
siacha_ck
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Hej

Zapisała moja niunia na jutro na szczepienie. Ale się stresuje, masakra. Dobrze że to tylko jedno klucie ale i tak mi jej szkoda
Też jutro idziemy z Szymkiem na szczepienie. Na samą myśl brzuch mnie boli
Jeszcze później do 23 będę sama z dwójką.
Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość

dieta żelkowa

fajnie, że chrzciny udały sie i wyglądałaś super

dokładnie

jeśli przyjaciółka nie ma nic przeciwko to nie zmienialabym tego.. nie słyszałam o tym, ze w ciazy nie można być chrzestną...

bez sensu..

u nas ma byc za tydzień szczepienie, ale Tz nie będzie mógł wyrwac sie z pracy i też sie stresuje...

my planujemy chrzciny na 20 września, chrzestnym będzie znajomy, a chrzestną moja siostra muszę zacząć rozglądać sie za ubrankiem dla Małego i dla siebie
Też chrzcimy 20 września

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 10:50   #812
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Ultra to sie cieszyć trzeba. Moja je o 19 i pózniej miedzy 12 a 1:30 i miedzy 4 a 5
Mój Jasiek jadł w takich godzinach: 20, 24, 3 i 5:30 przez prawie dwa miechy Na początku chodziłam jak zombie, ale z czasem przywyklam. Wykończyć się można.

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2015-08-24 o 10:51
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 10:52   #813
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

hej u nas fajna noc, bo TZ wstawal do malej a ja spalam..mala od rana sie smieje i jest fajnie

dziewczyny, ja tez sie balam szczepionki ale wyszlo na to ze niepotrzebnie bo mala poplakala troche i sie uspokoila.. a pozniej spala caly dzien z przerwami na jedzenie
Stary 2015-08-24, 10:53   #814
rybkaa90
Zakorzenienie

U nas też wstępnie planujemy chrzciny na 20.09. Nie byliśmy jeszcze u księdza.

06.09.2014
Stary 2015-08-24, 10:57   #815
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Hej

Zapisała moja niunia na jutro na szczepienie. Ale się stresuje, masakra. Dobrze że to tylko jedno klucie ale i tak mi jej szkoda
A nie dwa uklocia ? Czy szczepili ta 6 w 1 ?

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
dziewczyny karmicie swoje maluszki w nocy? ile razy? i jaką długa przerwę mają? ja gdybym mojej nie obudziła to by spała i 10 godzin bez karmienia troche mnie to martwi,że jej głod nie budzi
Ciesz się dziewczyno myjemy o 24, 3-4, 6
Stary 2015-08-24, 10:58   #816
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny karmicie swoje maluszki w nocy? ile razy? i jaką długa przerwę mają? ja gdybym mojej nie obudziła to by spała i 10 godzin bez karmienia troche mnie to martwi,że jej głod nie budzi
Mojej sie zdarzalo nie wstawac 8-11 godzin czasem
Stary 2015-08-24, 11:04   #817
ultraviolwt188
Raczkowanie

to moja podobnie tylko miedzy 24 a 1 w nocy je i potem już nie, do 7-8 rano, a gdybym jej nie obudziła koło północy to by i tak spała do rana
Stary 2015-08-24, 11:06   #818
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
U nas będzie nasz przyjaciel i moja przyjaciółka. Ale komentarzy brak. Zresztą ja to mam w czyjeś komentarze.

Matko jeszcze tydzień i wrzesień już
nas tez nikt nic nie komentuje

Cytat:

o to długo... ja karmię ok 23 i od kilku dni budzi się dopiero o 4 tak ze 1 karmienie mniej wczoraj czekałam az obudzi sie o 23 a tu 2 a Maluch spi i musialam obudzic go

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Też jutro idziemy z Szymkiem na szczepienie. Na samą myśl brzuch mnie boli
Jeszcze później do 23 będę sama z dwójką.

Też chrzcimy 20 września

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
U nas też wstępnie planujemy chrzciny na 20.09. Nie byliśmy jeszcze u księdza.

super my chcemy chrzcić w innej parafii (u moich rodziców) i jutro Tż idzie po pozwolenie od naszego księdza mam nadzieję, że nie będzie problemu
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:11   #819
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Ja wstaje o 2:30 i o 5:30. O 20 zasypia. Kilka razy chciałam wcisnąć mu butlę na spiocha, to zaciska wargi i nie chciał.
u mnie tez ja jak obudzę drugi raz to zje może z 40 ml i to na siłę zasypia i nie ma mocy by ja obudzić, a po ile ml jedzą? moja w dzień koło 100 ml a w nocy potrafi 140 wciągnąć, zdziwiłam się jak lekarz powiedział, ze 100 ml to dużo na opakowaniach pisze,ze powinna już jeść 150 ml na raz 5-6 razy dziennie, ale skoro się rozwija to chyba ok Tz mówi ze przesadzam, ale wiadomo kazda z nas ma obawy kupiłam wagę bo strasznie mnie drażni jak nie wiem ile przybiera lekarz mówił ze powinna 600 gram ma miesiąc

Cytat:

o to długo... ja karmię ok 23 i od kilku dni budzi się dopiero o 4 tak ze 1 karmienie mniej wczoraj czekałam az obudzi sie o 23 a tu 2 a Maluch spi i musialam obudzic go
może zalezy jaka pogoda jak deszczowa to moja mała jakoś lepiej spi w ciagu dnia chyba szum deszczu ja uspokaja
Stary 2015-08-24, 11:26   #820
Selis
Zadomowienie

Dziewczyny dziękuje za Wasze opinie uspokoiłyście moje sumienie, teraz pogadam z koleżanką jak ona to widzi no i uszanuje każdą jej decyzje, wiadomo Siostra TŻ sama się nas zapytała wprost czy ona bedzie chrzestną czy druga siostra, na co TŻ, że sorry ale żadna z was teraz o ciąży koleżanki nic nie wiedzą bo dopiero było by gadane, wystarczy że od mojej mamy ciągle o tym słysze

Ultra, mój Franek zasypia przed 21 a potem budzi się po 2 i po 5 na szybkie karmienie i od razu zasypia, ale synek mojej koleżanki która urodziła dzień przede mną przesypia jej całe noce póki dobrze przybiera na wadze to nie trzeba wybudzać
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:28   #821
kejtiCe
Zakorzenienie

ja tam Mojego nie wybudzam na jedzenie jak prześpi. raczej się cieszę..
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:37   #822
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

super my chcemy chrzcić w innej parafii (u moich rodziców) i jutro Tż idzie po pozwolenie od naszego księdza mam nadzieję, że nie będzie problemu
To trzeba mieć takie pozwolenie?
Wiki była chrzczona w parafii Tz a Szymek teraz w mojej.

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-08-24, 11:48   #823
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Mój Jasiek jadł w takich godzinach: 20, 24, 3 i 5:30 przez prawie dwa miechy Na początku chodziłam jak zombie, ale z czasem przywyklam. Wykończyć się można.

A teraz ? Sam zrezygnował z któregoś karmienia ? Od razu Ci zasypia po nocnym jedzeniu ?
Cytat:
to moja podobnie tylko miedzy 24 a 1 w nocy je i potem już nie, do 7-8 rano, a gdybym jej nie obudziła koło północy to by i tak spała do rana
Miałam pytać czy Wy mm ale juz doczytałam.

Mayboy a Ty dajesz na śpiocha o 23 ? Ja tak chcial zrobić by wyeliminować karmienie o 2:50 ale i tak wstawała wiec zaprzestałem i teraz sama sie budzi i to wcześniej... No to zrobiłam

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:57   #824
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie tez ja jak obudzę drugi raz to zje może z 40 ml i to na siłę zasypia i nie ma mocy by ja obudzić, a po ile ml jedzą? moja w dzień koło 100 ml a w nocy potrafi 140 wciągnąć, zdziwiłam się jak lekarz powiedział, ze 100 ml to dużo na opakowaniach pisze,ze powinna już jeść 150 ml na raz 5-6 razy dziennie, ale skoro się rozwija to chyba ok Tz mówi ze przesadzam, ale wiadomo kazda z nas ma obawy kupiłam wagę bo strasznie mnie drażni jak nie wiem ile przybiera lekarz mówił ze powinna 600 gram ma miesiąc

może zalezy jaka pogoda jak deszczowa to moja mała jakoś lepiej spi w ciagu dnia chyba szum deszczu ja uspokaja
Ja strasznie się martwię tym, że mój Jasiek zjada 80-100ml max w dzień, a w nocy 100ml na pierwsze karmienie. Wg tabeli tak jak mówisz 150ml 5 razy dziennie, ale jakoś mało realne mi się to wydaje. Stresuję się tym, że jest taki drobny i najchętniej też kupiłabym wagę i ważyła go pięć razy dziennie. Tż mnie uspokaja, że przecież przybiera i mam nie fiksować. Ja nawet z lekarką nie zaczynałam tematu, ona twierdzi że mleko matki najlepsze a mm to zuo! Widocznie tyle potrzebują do życia. Dzieci są różne, jedno wciągnie 150ml na raz i pójdzie w kimę, a mój będzie się przez pół godziny wiercił i zje 80ml. Jak moje dziecko jest głodne to drze się tak, że cały blok słyszy więc raczej go nie głodzę.

Ostatnio jak jechałam tramwajem obok mnie stała matka z wózkiem, spacerówką. Dziewczynka miała nogi jak dżdżownica, takie fałdki. Cała była taka okrąglutka. Fajnie się uśmiechała, to zapytałam mamy ile malutka ma miesięcy. Obstawiałam tak 7-8miesięcy. Kopara mi opadła, jak jej mama powiedziała że dwa Ta dziewczynka była 4 razy taka jak mój Jasiek i nie mieściła się do gondoli po tyg. od urodzenia, dlatego ta spacerówka. I pewnie ta mama też się martwi z kolei tym, że córa za dużo je.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
A teraz ? Sam zrezygnował z któregoś karmienia ? Od razu Ci zasypia po nocnym jedzeniu ?
Tak, sam zrezygnował. Pisałam, ze u nas jedzenie na śpiocha nie dawało rezultatu, bo albo nie zjadł nic, albo zjadł ale i tak się budził o 1.
U nas to wygląda tak, że kąpiemy się o 19:30, ogarniamy się, później butla, smok do buzi, pielucha, siadam z nim na taki fotel bujany, bujamy się z 10 minut, trochę postęka, pożali się i zasypia. Na karmienie wstaje o 2:30, później 5 i 7 gotowy zaczynać nowy dzień.

06.09.2014
Stary 2015-08-24, 11:58   #825
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
ja tam Mojego nie wybudzam na jedzenie jak prześpi. raczej się cieszę..
tylko cycorek już nie wytrzymywał

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
To trzeba mieć takie pozwolenie?
Wiki była chrzczona w parafii Tz a Szymek teraz w mojej.

macie osobne parafie? my zapisaliśmy się tutaj gdzie mieszkamy i to jest oficjalnie nasza parafia, a dzwoniłam do proboszcza do mojej byłej tam gdzie chcemy chrzcić, i mówił ze trzeba pozwolenie

Cytat:

Miałam pytać czy Wy mm ale juz doczytałam.

Mayboy a Ty dajesz na śpiocha o 23 ? Ja tak chcial zrobić by wyeliminować karmienie o 2:50 ale i tak wstawała wiec zaprzestałem i teraz sama sie budzi i to wcześniej... No to zrobiłam
ja karmię ok 20stej i wtedy Maly zasypia i później sam wybudza się o 23, je i dalej śpi
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:05   #826
mehja
Zakorzenienie

Ultra jak dobrze przybiera to się ciesz Z takiej przerwy. Moja wstaje o 1 lub 2 a potem o 4 lub 5
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:11   #827
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

rybka, moja tez sie miescila w gondoli dlatego smiga w spacerowce... wyglada na 4-5 mcy a ma dopiero 2.. tylko ze urodzila sie 4 kg ..

wczoraj romawialam z kolezanka, po poewrocie ze szpitala zrobila obiad i sprzatala kuchnie po obiedzie..szalona no
Stary 2015-08-24, 12:20   #828
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Industria to pospalyscie! To ile Gosia zjadła przed snem, że nie budziła się na jedzenie? Mój to taki do jedzenia, że ehhh Rozgląda się, zamysla, nasteka się, a w międzyczasie coś tam ciągnie, max 100ml. .
swoją standardową porcje zjadła czyli 120
czasem w dzień nie dopija wszystkiego i pije ok 100 ml, ale to jak jest ciepło i jest dopajana wodą lub herbatką.
na noc zawsze wypija pełną porcje

Cytat:

Wow! Ale pospala!!!

Wojtek ostatnio Zacząl się budzić już o północy na jedzenie i w sobotę szlam spać tak późno, że pomyślałam sobie, że poczekam aż wstanie. A ten skubaniec wstał dopiero o 2
spróbuj zrobić eksperyment. jak usłyszysz ze w nocy zaczyna marudzić to daj mu smoczka. może wcale nie być głodny, uspokoi sie i bedzie spać dalej. najwyżej po kilku minutach dasz tą butle.
ja tak zrobiłam 2 dni temu. myślałam że jęczy bo chce butle, dałam smoka, poszłam robić mleko , wracam, a ona śpi . dopiero za 2 godziny obudziła sie głodna.
okazało sie ze to że dziecko zaczyna w nocy marudzić i mlaskać nie musi oznaczać głodu

Cytat:
Hej

ja też dziś dzwoniłam do poradni i idziemy na szczepienie jutro na 12.
też sie stresuje. mamy szczepionki tradycyjne plus rotawirusy.

Cytat:
A ja jestem teraz serio skłonna uwierzyć, że to był skok. Wojtek jest zupełnie inny, cała mszę leżał w wózku i się rozglądal.
pisałam ci przedwczoraj że ze zaraz przejdzie i bedzie dobrze
moja też jest teraz taka kochana
do następnego skoku
właśnie, kiedy następny? musze sie przygotować psychicznie

Cytat:
w nocy karmie raz. zalezy o której sie prebudzi z głodu, ale od wieczornego karmienia śpi minium 6 godzin. dziś prawie 8

nie budź małej, widocznie jest jej dobrze, ciesz sie spokojnymi nocami
Stary 2015-08-24, 12:21   #829
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
rybka, moja tez sie miescila w gondoli dlatego smiga w spacerowce... wyglada na 4-5 mcy a ma dopiero 2.. tylko ze urodzila sie 4 kg ..

wczoraj romawialam z kolezanka, po poewrocie ze szpitala zrobila obiad i sprzatala kuchnie po obiedzie..szalona no

Wybierałam specjalnie największą gondolę. Mały za tydzień kończy 3 miesiące a jak wyprostuje nóżki to moze 7cm luzu...

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-08-24 o 12:23
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:27   #830
rybkaa90
Zakorzenienie

Industria następny skok jest około 12 tyg. a jak jest zimno to nie dopajasz?

06.09.2014
Stary 2015-08-24, 12:29   #831
kejtiCe
Zakorzenienie

A kiedy jest ten skok co może trwać kilka tygodni?
22.06.2015
Stary 2015-08-24, 12:34   #832
rybkaa90
Zakorzenienie

Dziewczyny, co gotujecie? Jakoś nie potrafię ogarnąć skomplikowanych obiadów. Gotuję na raty albo ugotuje i nie mam jak zjeść, bo Mały mi zaczyna marudzic. Szukam inspiracji na coś dobrego, szybkiego i zdrowego

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
A kiedy jest ten skok co może trwać kilka tygodni?
Gdzieś w necie widziałam kalendarz ze skokami, ale nie znajdę teraz bo jestem na tel. Teraz był taki, który trwał w 8 i 9 tyg.

06.09.2014
Stary 2015-08-24, 12:36   #833
Cos_
Zakorzenienie

Rybka widocznie małemu to wystarcza Mój Patryk tak się niemiłosiernie darl a okazało się ze nie dojada tak mi super dietę dla niego dobrali w szpitalu bo niby za dużo przybiera. A neonatolog stwierdziła ze z czegoś muszą rosnąć 😊

Co do wózka naszej gondoli daje jeszcze dwa tyg
Stary 2015-08-24, 12:37   #834
kejtiCe
Zakorzenienie

Rybka ja robię normalne obiady i zawsze Tz przychodzi o 14 na obiad, ale zaczynam już przygotowywać o 8 rano A teraz robię na dwa dni mięso, a ziemniaki codziennie świeże gotuje. Mój Tz to miesozerca.

A odnośnie Twojego pytania o ubiór na chrzciny, to ubrałam Wojtkowi beżowe spodnie i koszule jasna w paski. W restauracji go przebralam w białe body i niebieskie legginsy.
22.06.2015
Stary 2015-08-24, 12:40   #835
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Industria następny skok jest około 12 tyg. a jak jest zimno to nie dopajasz?
ddopajam, ale wypije łyczek dwa i dosyc. w chłodne dni wypije moze ze 30 ml na dzień. nooo, max 40
w upały szła cała flaszka albo półtora
Stary 2015-08-24, 12:47   #836
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość

Jeżu ale Robocop, pozytywnie oczywiście. To sie nazywa organizacja !

Cytat:
Dziewczyny, co gotujecie? Jakoś nie potrafię ogarnąć skomplikowanych obiadów. Gotuję na raty albo ugotuje i nie mam jak zjeść, bo Mały mi zaczyna marudzic. Szukam inspiracji na coś dobrego, szybkiego i zdrowego

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Gdzieś w necie widziałam kalendarz ze skokami, ale nie znajdę teraz bo jestem na tel. Teraz był taki, który trwał w 8 i 9 tyg.
Warzywa z ryżem, jak lubisz no to z kurczakiem. Wszystkie te papryki cukinie cebule itd
Szybkie sosy. Brokułowo szpinakowy z serem pleśniowym
Pomidorowy z tuńczykiem
Szpinakowy z gorgonzola
Bolognese tez jest szybki
A dzis jestem sama do 21 wiec zrobiłam sałatkę grecka i zjem ja na 3 razy

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:48   #837
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
tylko cycorek już nie wytrzymywał

macie osobne parafie? my zapisaliśmy się tutaj gdzie mieszkamy i to jest oficjalnie nasza parafia, a dzwoniłam do proboszcza do mojej byłej tam gdzie chcemy chrzcić, i mówił ze trzeba pozwolenie

ja karmię ok 20stej i wtedy Maly zasypia i później sam wybudza się o 23, je i dalej śpi
Tak osobne. Wiki chrzcilismy w Tż bo mieszkaliśmy z jego mamą. Teraz mieszkamy tam gdzie ja przed ślubem dlatego chrzcimy w mojej. Blisko mamy do kościoła i później na salę.
Ślub tez braliśmy w mojej i w tym samym miejscu wesele

Ja różnie karmię. Raz 20 a raz 22 i Szymek śpi 5-6 godzin a później je co 2-3 godziny

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-08-24, 12:51   #838
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Rybka widocznie małemu to wystarcza Mój Patryk tak się niemiłosiernie darl a okazało się ze nie dojada tak mi super dietę dla niego dobrali w szpitalu bo niby za dużo przybiera. A neonatolog stwierdziła ze z czegoś muszą rosnąć 😊

Co do wózka naszej gondoli daje jeszcze dwa tyg
Matko, odchudzać niemowalaka? Oszaleli!

Cytat:
Rybka ja robię normalne obiady i zawsze Tz przychodzi o 14 na obiad, ale zaczynam już przygotowywać o 8 rano A teraz robię na dwa dni mięso, a ziemniaki codziennie świeże gotuje. Mój Tz to miesozerca.

A odnośnie Twojego pytania o ubiór na chrzciny, to ubrałam Wojtkowi beżowe spodnie i koszule jasna w paski. W restauracji go przebralam w białe body i niebieskie legginsy.
Ja też staram się gotować na dwa dni. Nie lubię stać przy garach, gotowanie to dla mnie konieczność. Chujowa ze mnie pani domu.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
ddopajam, ale wypije łyczek dwa i dosyc. w chłodne dni wypije moze ze 30 ml na dzień. nooo, max 40
w upały szła cała flaszka albo półtora
Mój Jasiek też w upały dużo wypijał, teraz w chłodniejsze dni pije tak właśnie z 30ml na dzień. Pytam, bo położna na samym początku mówiła że mam dawać wodę tylko jak jest tem. 30 stopni. Ja daję wodę bez względu na pogodę, bo wtedy brzuch lepiej pracuje i kupy wali.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Jeżu ale Robocop, pozytywnie oczywiście. To sie nazywa organizacja !

Warzywa z ryżem, jak lubisz no to z kurczakiem. Wszystkie te papryki cukinie cebule itd
Szybkie sosy. Brokułowo szpinakowy z serem pleśniowym
Pomidorowy z tuńczykiem
Szpinakowy z gorgonzola
Bolognese tez jest szybki
A dzis jestem sama do 21 wiec zrobiłam sałatkę grecka i zjem ja na 3 razy
Dzięki, taki ryż warzywami to bym zjadła.

06.09.2014
Stary 2015-08-24, 13:16   #839
Princesika
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak Wasze maluchy sie budza w nocy to zawsze karmicie? Czy nie zawsze chodzi o jedzenie? Glownie kp bo mm chyba macie bardziej wszystko poukladane?

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

U nas gondola to jeszcze dlugo dlugooooo.

Kejti a Wojtus sie jeszcze miesci?
Stary 2015-08-24, 13:17   #840
rybkaa90
Zakorzenienie

Znalazłam: SKOKI ROZWOJOWE U NIEMOWLĄT
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SKOKI-11.jpg (64,5 KB, 37 załadowań)

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2015-08-24 o 13:19
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości