|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
India love, tak kupiliśmy z pewnego źródła, mamy gwarancję do 2019 więc wszystko si
|
#4922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ponownie Zdjęć niestety na telefonie nie widzę, potem nadrobię ![]() U mnie możesz na 1 stronie zmienić imię, tzn. wykreślić Emilkę, a zostawić "dziewczynka Julia"
|
|
#4923 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
a znalazłam http://www.krak-wit.plindia_love dzięki też I widzę po zdjęciu, że brzuszek mam wysoko a słyszałam ostatnio od teściowej "o jak nisko masz brzuszek" a od mamy " fajnie bo tak wysoko masz brzuszek" hehe ;dPoznanianka
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-08-24 o 09:50 |
|
|
|
#4924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej fajnie że już jesteś Super pokoik a ja sie zastanawiałam czy nir za wcześnie na składanie łóżeczka heheh ale w środe mąż ma wolne to sie za to zabierzemyNarazie nasza wyprawka stanęła w miejscu,kupiłam sobie 2koszule,kosmetyczke a z reszta rzeczy higienicznych dla mnie i dla małej musze czekać do kolejnej wypłaty pod koniec września chcemy jechać do większego miasta pooglądać wózki i na początku października zamówić,takie plany mamy a zobaczymy co z.nich wyjdziecynamon no ja w czwartek zacznę 30 tc i naprawdę to poważnie brzmi ![]() Lexie i czekoolada gratulacje kolejnych tygodni
|
|
|
#4925 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiula8708
Nam się udało kupić wszystko z gruszki męża ale powiem Wam to był hardcore...nigdy więcej nie chce kompletować koszyka na allegro w takiej ilości na raz
|
#4926 |
|
Zadomowienie
|
Jejku srebrna_smuga ten pokoik jest przepiękny!! Widzę macie łóżeczko pod oknem - tak też mój tz rozplanował umeblowanie w pokoju naszej małej ale "starszyzna" naszej rodziny(z każdej możliwej strony) bardzo skrytykowała taki pomysł... Że przeciąg,że zimno,że blisko kaloryfer,że niebezpiecznie jak podrośnie itp. I nie wiem już sama... A ten przewijaczek tylko zdaje się taki mały czy jest mały?
Zgrabny brzuszek Zamówiłam dziś łóżeczko Jakiś mam dziwny humor... Babcia mi przesłała kasę właśnie na łóżeczko, rozmawiałam z nią przez telefon potem i jakoś mi głupio,że ona dała kasę bo nas stać, a z tego co babcia mówiła to inne osoby z rodziny znowu od niej dużo kasy ciągną bo mają problemy... No ale w sumie babcia sama chciała, się uparła od samego początku że ona łóżeczko kupi dla prawnuczki...ja nigdy od niej kasy nie pożyczam,nie biorę a druga część rodziny ciągle.... I jeszcze pies się dziwnie zachowuje, nadmiernie się tuli,lize mnie czego normalnie nie robi nigdy,nie wiem o co chodzi.
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
Srebrna_smuga, to masz już wszystko na powitanie malutkiej?
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
a może wymyślimy jakiś fajny tytuł do nowego wątku ?
![]() np. " jesteśmy czadowe, my mamy listopadowe ! 2015 cz. 3 "
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj liczyłam ile wyniosą mnie zakupy u r_p77 i wyszło mi lekko ponad 250zł, a nie liczyłam jeszcze kosztów przesyłki
![]() A i tak on nie ma np. jednorazowych majtek siateczkowych... Najlepiej jakbym u niego z kilku rzeczy zrezygnowała (te co ma droższe) i dokupiła je u flaminga24, ale wtedy zapłacę za dwie przesyłki... Hmm chyba, że w doz pl uda mi się to zamówić, byłoby super
|
#4930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy pokoik w prostokąt i ciężko inaczej łóżeczko ułożyć żeby było ładnie je widać. I u nas były takie gadki ale analiza była taka:- u nas i tak zawsze okna są otwarte, nie chce dziecka uczyć przebywania w pomieszczeniach zamkniętych na wszystkie spusty bo ja nie cierpię duchoty i nie dam rady wytrzymać :P - grzejnik jest tam cały czas na 0, nawet zimą bo mieszkanie mamy środkowe i zawsze jest 25 stopni. Najwyżej odkręcimy je potem na 3 i myślę, że będzie ok. - niebezpiecznie może być wszędzie, dla mnie to nie argument xD Co do pomocy babci, ja bym dała sobie pomóc I tak przy kupowaniu tego wszystkiego wydaje się masę pieniędzy. Jak babcia chce pomóc i jeszcze się nie wtrąca w wybór to czemu nie Piesek pewnie wyczuwa, że zmieniło Ci się ph skóry Od mojej siostry suczka w sobote jak byłam u niej ciągle mi nos pod spódnice wkładała Mamy już wszystko prawie Jeszcze kapcie, szlafrok i parę bodziaków dokupię. Muszę powoli ogarniać bo jeśli będę miała cc to napewno do 38 tyg będzie
|
|
#4931 |
|
Zadomowienie
|
Hej wam
![]() srebrna_smuga: Pokoik cudny ! u mnie też możesz skasować imię i chyba zostaw na razie puste miejsce, mamy w głowie Szymona, ale jakoś muszę się utwierdzić w tej decyzji.. w ogóle wybór imienia to chyba dla mnie najtrudniejsza jak do tej pory decyzja W ogóle wczoraj u nas była przykra sytuacja. Psinka nam zdechła najgorsze w tym wszystkim jest, to, że nic nie wskazywało na to.. jednego dnia biegał, bawił się, a następnego..
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianka, a nie mozesz tych majtek kupić w jakimś stacjonarnym sklepie, w aptece chyba tez powinny być, i za drugą przesyłkę nie będziesz płacić, ja tez zaraz będę kompletowac koszyk u r_p77 ma wszystko wokół kp co potrzebuje
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeny dziewczyny Wy już macie wszystko, ja jeszcze daleko w tyle z wyprawką
|
|
|
#4935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4936 |
|
Zadomowienie
|
Poznanianka majtki te jednorazowe są w Rossmanie nawet dostępne
![]() soul bardzo mi przykro Ja bym oszalała no ale my naszego psa jak dziecko w zasadzie traktujemy. A starszy to już był psiak czy młody? U nas w okolicy ostatnio dużo psów zdechło bo zatruły się pestycydami na polach... Masakra czym oni tam teraz pryskają to co my potem jemy,aż mi się niedobrze robi jak o tym pomyśle. I cieszę się że już nie jestem w stanie tam dojść bo i o psa bym się martwila i o siebie i dziecko to wdychać :/ srebrna_smuga u nas sytuacja podobna, też zimnolubni jesteśmy i dziecka też nie chcemy przegrzewać...Chociaż mi te komentarze rodziny na rękę w tym przypadku bo ja mam inne umeblowanie w głowie
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Co do łóżeczka pod oknem, jak się synek urodził też nie było możliwości żeby stało gdzie indziej, i na pierwszej wizycie położnej po urodzeniu małego dostaliśmy zje*** od niej na Dzień dobry, ale łóżeczka i tak nie przenosiliśmy
każdy robi tak jak mu wygodnie, bez przesady...
|
#4938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
Soul, współczuje straty psiaka
|
#4940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młody był czy już starszy?Cytat:
A i tak będę leki zamawiać, więc przy okazji bym też te majtki kupiła, a może coś więcej - zobaczę co jest taniej, a drożej niż u r_p77.
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
soul, owczarki kaukaskie są przepiękne
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- u nas odchodzi zakup laktatora bratowa w końcu zlitowała się i oddała moją medele więc ok 2 stówki w portfelu
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
Ja póki co laktatora nie kupuję, aczkolwiek kusił mnie, bo u r_p77 jest promocja za niecałe 150zł laktator TT (ręczny) z wszystkimi akcesoriami, a ja akurat mam butelkę i smoczki tej firmy. Ale na razie nie kupuję, bo nie wiadomo jak będzie z kp.
Przeglądam od czasu do czasu wątki innych mamuś i w jednym dziewczyny jak zakładały nową część to przejrzały ranking postów i jeśli ktoś kto był na liście nie napisał żadnego posta w poprzednim wątku, usuwano go z listy. A jeśli napisał tylko 1 post to trafiał na listę tzw. zaginionych. Może byśmy też tak zrobiły, bo mam wrażenie, że kilka osób z listy w ogóle tu nie zagląda. Co o tym sądzicie? srebrna_smugo, co Ty na to?
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim, ja jeszcze w łóżku leżę
ale wczoraj praktycznie cały dzień poza domem spędziliśmy i mnie to wymeczylo Soul, współczuję bardzo straty pieska trzymaj się dzielnie Srebrna smugo, fajnie że jesteś Cynamon, który laktator z medeli masz? Ja miałam kupić sobie laktator elektryczny z canpola ale po wczorajszej szkole rodzenia nie wiem czy nie lepiej kupić z medeli chociażby ręcznego. Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam, że jak musieliśmy uśpić naszego sznaucera, musiałam mamę wysłać do babci, bo wpadła w totalne otępienie. Teraz mamy kota łobuza. Niby żyję własnym życiem, ale jak to nie ma go dłużej, zaraz jest panika i GDZIE JEST KOT?! Niby tylko zwierzę, ale fajnie jest wiedzieć, że w mieszkaniu nigdy nie jest się samej. Strasznie mi przykro
![]() Co do zakupów internetowych, to powiem Wam, że nie wszystko warto tak zamawiać. Mój wybrany wózek jest często droższy, niż w sklepach stacjonarnych. Na Allegro w ogóle porażka. Apteczne rzeczy też różnie wychodzą. Ja namiętnie zamówiłam rzeczy z 2 aptek i nawet między nimi potrafiły być spore różnice. A teraz obok mnie otworzyli nową aptekę i jak się trafi, można wyhaczyć rzeczy nawet o połowę taniej. Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-08-24 o 10:47 |
|
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest spoko, ale jak ktoś bardzo czesto musi odciągać mleczko bo np. dziecko nie chwyta brodawki, bądź z powodu innych problemów to raczej bym polecała elektryczny bo można się zajechać przy moim nawale jak już mi ręka cierpła, zatrudniałam małża do pomocy ale to tylko 2 dni zaledwie trwało więc daliśmy radę
|
|
#4946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem jaka to pustka w domu... okropne uczucie ;( współczuję...
|
|
|
#4947 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze czasu troszkę na wybór imienia jest I dzięki ![]() Przykro mi, że piesek tak nagle odszedł Pamiętam jak moja suczka odeszła, to był niesamowity żal, smutek...tak nagle, nie oczekiwanie Współczuję ![]() fasterka no chyba, że tak Pewnie jeszcze nie raz będziemy coś zmieniać hehe. Komoda jest duża, pojemna a przewijak duży Nie widać dobrze na zdjęciu ale jestem z tego ogromnie zadowolona.Powiem Wam dziewczyny, że jak zaczął się ten III trymestr to masakra...Nie dość, że w środku wszystko się powiększa i wszystko boli to przez to jeszcze mam mdłości jak w I trymestrze :/ W dzień jestem leniwa i na nic nie mam siły a po 21 dostaje takiego kopa, że spać nie mogę. Zrobiłam się powolna, dyszę jak smok, jak dopadnie mnie rwa to trzyma dwa dni dopóki jej nie wyleżę :/ Denerwuje mnie takie śmieszne pulsowanie na środku brzucha albo z prawej strony, wczoraj specjalnie to sprawdzałam i stetoskopem udało mi się znaleźć serduszko pod moimi żebrami Nie mogę zasnąć na lewym boku bo Mała od razu wierzga nogami i mi ciągle tam kopie.. A właśnie, polecam Wam picie wody z limonką Piję już 2 miesiąc i na reszcie żadnych bakterii nie mam w moczu ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Też mam ręczny ale z Lovi. Boję się karmienia a jednocześnie bardzo chcę. Tak się czasem zastanawiam czy nie lepiej mieć na to KP olewkę bo tak mi się wydaje, że im bardziej kobieta chce to tym więcej problemów. A jak się nie nastawia to może to samo przychodzi, naturalnie? :X
|
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może w ogóle ten pierwszy post jakoś tak przejrzyściej zrobić ? :P
|
|
|
#4949 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pokażcie jakie śpiworki do łóżeczka kupujecie? Bo pełno na allegro różnych różnistych, chyba taki zakładany na ramionka najlepszy??
|
|
#4950 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam dzisiaj o 13.00 wizyte. Trzymcie kciuki
Nie mam tylko co zrobic z coreczka. Moze ktoras z was sie zaopiekuje? :P---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Srebrna Smuga u mnie mozna dopisac dziewczynke. Imienia nie mamy Dla mnie tez jest to jakas wydzurbiscie trudna decyzja... Najbardziwj sklaniam sie ku Oldze ale tez pewnosci nie mam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

Jejku tyle tematów się przewinęło, nie wiem czy ogarnę
Nasz ślub 16.08.2014
I widzę po zdjęciu, że brzuszek mam wysoko a słyszałam ostatnio od teściowej "o jak nisko masz brzuszek" a od mamy " fajnie bo tak wysoko masz brzuszek" hehe ;d
a ja sie zastanawiałam czy nir za wcześnie na składanie łóżeczka heheh ale w środe mąż ma wolne to sie za to zabierzemy
pod koniec września chcemy jechać do większego miasta pooglądać wózki i na początku października zamówić,takie plany mamy a zobaczymy co z.nich wyjdzie

My mamy pokoik w prostokąt i ciężko inaczej łóżeczko ułożyć żeby było ładnie je widać. I u nas były takie gadki ale analiza była taka:
u mnie też możesz skasować imię i chyba zostaw na razie puste miejsce, mamy w głowie Szymona, ale jakoś muszę się utwierdzić w tej decyzji.. w ogóle wybór imienia to chyba dla mnie najtrudniejsza jak do tej pory decyzja
najgorsze w tym wszystkim jest, to, że nic nie wskazywało na to.. jednego dnia biegał, bawił się, a następnego..

trzymaj się dzielnie