Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-24, 11:02   #4051
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Dzis w klinice byly dwa noworodki ok 2tygodniowe - oba urodzone o czasie, ale waza obecnie 2,5kg
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:02   #4052
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dzis widzialam sie z polozna: trudno jej bylo okreslic jednoznacznie, ze brzuch sie obnizyl, ale sluchajac serca powiedziala, ze slyszy je w miejscu charakterystycznym dla kobiet w przed dzien porodu. Innych badan nie bylo, wiec albo urodze, albo nastepna kontrola za tydzien
no to nieźle, ciekawe czy się sprawdzi! a czujesz cokolwiek, skurcze?
Stary 2015-08-24, 11:10   #4053
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Ja rodzę w Rybniku, mam bardzo blisko, opinie się znacznie poprawiły no i lekarz prowadzący tu pracuje��

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
No tak, słyszałam, że po zwolnieniu ordynatora parę miesięcy temu, sytuacja się poprawiła. Tak naprawdę ile kobiet, tyle opinii. O Rydułtowach też nie wszyscy wypowiadają się w superlatywach, ale wychodzę z założenia, że jeszcze się taki nie urodził, kto by wszystkim dogodził

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Dzis widzialam sie z polozna: trudno jej bylo okreslic jednoznacznie, ze brzuch sie obnizyl, ale sluchajac serca powiedziala, ze slyszy je w miejscu charakterystycznym dla kobiet w przed dzien porodu. Innych badan nie bylo, wiec albo urodze, albo nastepna kontrola za tydzien
Oooo, to zacieramy ręce
Ja mam wizytę 1 września na godz. 8.00 Dzieci do szkoły, ja do lekarza Chyba, że się wcześniej coś wydarzy, ale tak jak się przez całą ciążę zapowiadało na wcześniejszy poród, tak na ostatniej wizycie lekarz stwierdził, że chyba nie ma ku temu szans
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:10   #4054
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Oczarowana
Nie ma tak dobrze dziś cisza w eterze.

Wy za ciążą tęsknić będziecie? Ja nie... Tyle nerwów ile mnie to kosztuje i to chodzenie po lekarzach, branie leków itd. Szybko na drugie się nie zdecyduje... To nie jest dobry czas dla mnie.
Ja już ogromnie tęsknię za ciążą. Nie doceniałam tego czasu chyba należycie, teraz wiem, że to był najpiękniejszy czas w moim życiu do tej pory. U bardzo za tym tęsknię i jak uda mi się zajść w ciążę ponownie to poproszę od Was o porządnego kopa jeśli na cokolwiek będę narzekać. Ale już się doczekać nie mogę i następną ciążę o ile hormony pozwolą chcę przeżyć jak najfajniej.

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Przynajmniej jest konsekwentna, jak się wtrącać to pod kołdrę także...
To to fakt, nie pomyślałam o tym e ten sposób...
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Wiesz co, przepraszam, że się wypowiadam na temat osoby, której nie znam, ale jednak sporo piszesz o mamie na forum więc dajesz jakiś jej obraz... mi się wydaje, że ona jest niesamowicie toksyczną osobą. I że na nią nie podziałają nigdy Twoje prośby, zapewnienia, przekonywania i nawet krzyki. Dla mnie na taką osobę działa jedynie znaczne ograniczenie kontaktu. Jak dzwoni, powiedz, że wszystko w porządku i tyle, musisz kończyć bo jesteś zajęta. Mi trochę przypomina mojego teścia, z tym, że on jest po prostu... no nie dociera do niego i tyle. Też setki razy powtarza dobre rady, których nikt nie chce słuchać, które powodują w jego dzieciach ku#*icę. Im mniej się z nim gada tym on ma mniejsze pole do popisu. Jak się mu zaczyna tłumaczyć, mówić, żeby się nie wtrącał itp to on jeszcze bardziej... najlepiej uciąć temat, kontakt, po prostu być ścianą, od której te wszystkie słowa się odbijają. Bo przecież zwariować można.

Mnie zwykle też pobolewa po :

Hehe, ja też bym tak wolała nie siedzieć raczej właśnie ze względu na wygląd niedźwiadka ale tak to dość często śmigam nago, jak wychodzę z prysznica to się raczej nie spieszę z ubieraniem, jak były upały to też często leżałam sobie na golasa i puszczałam wentylator na siebie ale mimo wszystko nie chcę, żeby mojemu mężowi widok mnie nago kojarzył się z misiem

Super Powodzenia i pomyślnego powrotu do domu

Przecież jasne jak słońce, ona wyczuwa imprezę i tańcuje

A ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony mam dość i czuję się jak niepełnosprawny słoń w tej ciąży. Czuję się nieatrakcyjna z tym cellulitem i nadwagą i jestem pewna, że w dużej mierze to moja wina. Czuję się niesprawna, nie umiem się schylać dobrze bo czasami jak moje dziecko prostuje nogi to jakbym połknęła kij... jestem ociężała i zmęczona. Bezradna. Bolą mnie plecy. Nie wspominając już pierwszego trymestru kiedy rzygałam dalej niż widzę. Ale z drugiej strony wiele razy w ciąży poczułam się cudownie. Wiele razy słyszałam miłe słowa, a pierwsze kopniaki były jednym z najbardziej wzruszających momentów w życiu moi bliscy są dla mnie troskliwi, nie muszę się obawiać, że jestem sama i nikt mi nie pomoże itp. Mieszczę się w swoje buty Nie przytyłam 30kg. Nie budzę się tak jak wiele z was tyle razy w nocy na siku. Mogło być gorzej

Chyba też wezmę książkę, bo jak będę już po, a dzidzia będzie spała to pewnie będę się nudzić. Czy nie? czy gapienie się na nią będzie najlepszą rozrywką pod słońcem?
No niestety muszę trochę racji przyznać - jest toksyczna. Kochana, pomocna, fajna, ale i toksyczna. I bardzo trudno było mi się w ogóle nauczyć żyć bez pytania mamy o wszystko, bo tak miałam od dziecka wpajane, że mama wie najlepiej i musi wiedzieć wszystko, bo "jak się czegoś nie mówi, tzn że chce się to ukryć bo jest złe ". Na studiach to do mnie doszło, że to wcale nie jest tak i od tej pory mama nie wie i wszystkim i już jej tak o wszystko nie pytam, ale do niej to jeszcze jakoś nie dotarło. Mam nadzieję, że obie mamy zrozumieją dosyć szybko, że żyjemy własnym życiem tak jak my chcemy.

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Moje dzoecko ma ciagle czkawke. Nie mam pojecia co jest tego powodem. Jakis czas temu sie czasami zdarzalo. A teraz kilka razy w ciagu dnia a nawet i w nocy czuje jak czkawka szarpie moja myszką. Juz odstawilam cole i wszystko gazowane ale daaalej
Moja Mała też miała czkawkę codziennie przynajmniej raz.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:12   #4055
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
no to nieźle, ciekawe czy się sprawdzi! a czujesz cokolwiek, skurcze?

Ja nadal nie wiem, jak sie czuje skurcze... Czuje, ze dziec jest nizej, napor duzy, rusza sie, ale bardzo delikatnie (to najbardziej daje do myslenia) i widze wieksza przestrzen miedzy piersiami a brzuchem
Stary 2015-08-24, 11:13   #4056
Rybulka
Zakorzenienie

Ja mam poczucie, że jak mi brzuch opadł, to też jakoś tak zmalał
Stary 2015-08-24, 11:14   #4057
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Pytanie czy się uda jutro? Bo jak będą się bawić we wlewanie tej oxy po trochu to im dnia zabraknie . A końcówka wakacji to dobry czas na urodziny- już tak myśląc perspektywicznie (da się zrobić imprezę przed rozpoczęciem roku). Pożyjemy zobaczymy
A tak ogólnie to dziś TP wyliczany z OM

Eeeeeeee 25.08. to jedna z pierwszych dat,którą zakomunikowałam Młodej by sobie w ten dzień przyszła na świat Bo to taka fajna data
i wgl ja chcę sierpniowego bobo,bo nie trzeba będzie robic kinder bali urodzinowych ( i się kasy zaoszczedzi haha)

fatal21 obys była dobrą wróżką/wróżbitką Maciejką hehe

namisek1990 ja również nie będe tesknić za byciem w tym stanie,za kopniakami,za 4 miesięcznym rzyganiem,za ograniczeniem aktywnosci fizycznej,za niemożnością spania na bebzunie,za hormonkami.

elcia88 zmień nicka na koala No wczoraj jak to przeczytałam to akurat ślumtałam gorący kubek pomidorówki knorr'a ( a ja nie nawidze całe zycie pomidorowej-nie wiem moze to oznaka porodu?) i jak to przeczytałam i sobie Ciebie wyobraziłam to mało nie oplułam swojej nowej wykładzinki pomidorówką

lourdes ja też mam wielką ochote na kufel zimnego piwska,winka białego (a ja alkoholowa nigdy nie byłam)
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:24   #4058
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Ja rodzę w Rydułtowach
Ale najlepsze jest to, że wzywałam do Ciebie położną, bo miałaś bolesne skurcze, wzięli Cię na poród SN, a skończyło się na cc, bo, jak potem opowiadałaś, trwało to jakoś długo i zaczęłaś udawać, że zwichnęłaś nogę i nie da rady sn

Malaja, gratuluję pierwszej uroczej rocznicy ślubu
a jeszcze nie zamkneli tej porodówki ? bo coś słyszałam, że mieli ją zamknąć :/

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:27   #4059
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wyobrazilam sobie jak to napisalas... Ty kucharka - sam fartuszek wiazany w pasie i gola dupa...i Twoj TZ wchodzi do kuchni w niebieskich ogrodniczkach sprawdzic RURE pod zlewem. powinnam sie leczyc :/ hahahaahhah
Hahaha moje myśli to już dawno w tym kierunku nie dryfowały hihihi

Byłaś odwiedzić siostrę? Jak tam maluch?
Stary 2015-08-24, 11:28   #4060
Sandrusia91
Zadomowienie

my juz po wizycie położnej
mały w 2 dni przybrał 80g więc nie jest źle

no i kurde jedziemy dzisiaj do pediatry zobaczyć co z tym paluszkiem, bo położnej się nie podoba i trzeba to jak najszybciej sprawdzić.. pewnie dostaniemy skierowanie do ortopedy

tak się zestresowalam, że już mnie brzuch boli

bo nie wiadomo czy to jakaś wada, czy coś ze stawem.. albo złamane albo wybite masakra . ocipieje dzisiaj z nerwów chyba :/ :/ :/

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

kurdeeee

oby to nic poważnego nie było

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-08-24, 11:28   #4061
meryy82
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
U mnie też jeśli chodzi o ginekologie i położnictwo to idzie się od razu na oddział do położnej na dyżurze i zgłasza co się dzieje, a ta woła gina.

Doszedł do mnie wozek! ale mi się podoba, gondola duża, 84cm, już chciałabym iść na spacer :p tylko trzeba go odświeżyć, wyprac budkę (bo jest całkiem rozbieralna), materacyk i wyściółke. Dopompować i naoliwić koła, bo wozek 5 lat był dobrze schowany, ale stan praktycznie idealny. Nawet gondola z białej eko skóry co jest teraz na czasie ale jestem podjarana hehe, teraz to już mamy praktycznie wszystko, tylko to łóżeczko odnowić i mogę szykować kącik jutro wstawię zdjęcia wózka na fb.
widziałam foty wózka na fb i myślałam, że to nówka sztuka
Roany to bardzo dobre wózki, no i małemu będzie wygodnie przez cała zimę

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny w końcu mogłam sie zalogiwac i tutaj My juz rozpakowAni Synek urodził sie dzisiaj pi północy Ważył 3540 i ma 55 cm Mały ssak glodomorek z niego Tylko je i spi
Gratuluję

Cytat:
A miałam was pytać.... Jak chodzę za dużo to strasznie mnie szczypie w Bozenie a potem mam masakryczne parcie na pęcherz idę do wc a tam kropla... Aż się boję chodzić i leżę :/

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Też tak macie?
mnie nie szczypie w bożenie, czasem mrowi.
Ale jak chodzę, to zaraz chce mi się bardzo siusiu, jakby cały pęcherz pełen, idę do wc a tam kilka kropel
już mam panikę w oczach jak gdzieś mam wyjść i nie wiem czy tam będzie gdzie iść do wc

Cytat:
Tylko z katarkiem słyszałam że trzeba wiedzieć kiedy przestać i szybko dziecko uczyć wydmuchiwania nosa bo potem się zdarzają kilkulatki które nie potrafią wydmuchać i same sobie uruchamiają odkurzacz...
jak ten katarek taki dobry do odciągania bobli, to może go wypróbuję

no i oprócz umiejętności smarkania, bardzo ważną umiejętnością jest kaszlenie
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:31   #4062
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
a jeszcze nie zamkneli tej porodówki ? bo coś słyszałam, że mieli ją zamknąć :/
Na pewno nie zamknęli, bo jeżdżę na wizyty do szpitala
Podobno do końca roku ma działać

Cytat:

no i kurde jedziemy dzisiaj do pediatry zobaczyć co z tym paluszkiem, bo położnej się nie podoba i trzeba to jak najszybciej sprawdzić.. pewnie dostaniemy skierowanie do ortopedy

bo nie wiadomo czy to jakaś wada, czy coś ze stawem.. albo złamane albo wybite masakra . ocipieje dzisiaj z nerwów chyba :/ :/ :/

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

kurdeeee

O kurczę, trochę jestem zaskoczona, nie wiem czy bym takie coś zauważyła, bo jednak dziecko dłuuugo ma zaciśnięte piąstki... Nie martw się, to na pewno nic poważnego
Stary 2015-08-24, 11:33   #4063
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Na pewno nie zamknęli, bo jeżdżę na wizyty do szpitala
Podobno do końca roku ma działać

O kurczę, trochę jestem zaskoczona, nie wiem czy bym takie coś zauważyła, bo jednak dziecko dłuuugo ma zaciśnięte piąstki... Nie martw się, to na pewno nic poważnego
no właśnie :/

ja w szpitalu nie widziałam i oni też nie zauważyli
nie wiem co to może być ale mam tylko nadzieje że to nic takiego i da się to jakoś naprawić

ale znając moje szczęście to pewnie tak nie będzie

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-08-24, 11:41   #4064
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Hahaha moje myśli to już dawno w tym kierunku nie dryfowały hihihi

Byłaś odwiedzić siostrę? Jak tam maluch?
No maluch z opowiesci szwagra wiem, ze dobrze. Ale odwiedzic nie bylam, bo wczoraj siostra miala miec przetaczana krew i nie czula sie najlepiej. Dzisiaj po swoim lekarzu jade do niej zajrzec
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:42   #4065
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem co to może być ale mam tylko nadzieje że to nic takiego i da się to jakoś naprawić

Sandrusia wyluuuuuuzuj Na dzieciach się wszystko goi błyskawicznie, nawet jak to zwichnięcie czy złamanie to lekarze nastawią i za parę dni będzie zdrów jak ryba. Możliwe że to tylko sztywność stawu i rehabilitacja wystarczy.
Rozumiem że się martwisz o synka i może to zabrzmi brutalnie ale to nie jest śmiertelna choroba albo niepełnosprawność wykluczająca normalne funkcjonowanie. Zaczniesz się denerwować po wizycie u lekarza, nie ma co się martwić na zapas.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
No maluch z opowiesci szwagra wiem, ze dobrze. Ale odwiedzic nie bylam, bo wczoraj siostra miala miec przetaczana krew i nie czula sie najlepiej. Dzisiaj po swoim lekarzu jade do niej zajrzec
To dobrze że się wszystko skończyło z powodzeniem bo skomplikowana ta ciąża chyba była.
Stary 2015-08-24, 11:44   #4066
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe no właśnie, dlatego obserwowanie ludzi jest fascynujące
A ja tam lubię być kucharka dla swojego męża, tak jak on bywa hydraulikiem
Ja też akurat lubię gotować, ale nie przyszło mi jeszcze do głowy, żeby chwalić męża za to, że mu smakuje jakby mu nie smakowało to bym się specjalnie nie przejęła, niech gotuje on Ale racja, obserwowanie ludzi jest fascynujące.

Cytat:
Troche male wymagania, ale ja znam dziewczyne, ktora szuka teraz meza - jej jedyny warunek - bedzie mogla urzadzic mieszkanie po swojemu. Reszta jest niewazna.
No właśnie, ludziom czasami tak niewiele do szczęścia potrzeba

Cytat:
Wyobrazilam sobie jak to napisalas... Ty kucharka - sam fartuszek wiazany w pasie i gola dupa...i Twoj TZ wchodzi do kuchni w niebieskich ogrodniczkach sprawdzic RURE pod zlewem. powinnam sie leczyc :/ hahahaahhah
No też mi się skojarzyło owca z chochlą albo wałkiem w fartuszku czeka na swojego hydraulika

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
namisek1990 ja również nie będe tesknić za byciem w tym stanie,za kopniakami,za 4 miesięcznym rzyganiem,za ograniczeniem aktywnosci fizycznej,za niemożnością spania na bebzunie,za hormonkami.
...za niemożnością uprawiania normalnego seksu

Cytat:
Spokojnie, szybko to zauważyliście, to na pewno nic poważnego! ortopeda go zobaczy i na pewno pomoże

Właśnie robię ogromne ilości leczo, zamierzam zawekować trochę na zimę.
Stary 2015-08-24, 11:48   #4067
Virves
Raczkowanie

Witajcie Ja dziś wyszłam ze szpitala, nadal w dwupaku. Wody obniżyły się z 23 na 20 ale za to szyjka 1 cm i rozwarcie 1. Dziś na porannych badaniach tak się zdenerwowałam, że myślałam że mam zawał. Jakas Pani doktor, z innego oddziału, którą widziałam pierwszy raz postanowiła sobie, że jutro widzimy się na porodówce na moje pytanie dlaczego usłyszałam "bo tak".

Nie byłoby może w tym nic dziwnego i nie przyszłoby mi do głowy podważać jej decyzję gdyby nie fakt, że dziś położna z oddziału uświadomiła nas, że od dziś robią czystki na oddziale bo zamykają go na dwa tyg. więc albo do domu, albo do rodzenia !!!!! I kogo tak obchodzi, że dziecię nie pcha się na świat.
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:49   #4068
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
taki dziwny paraliż, straszne uczucie, prawie jak te niektóre operacje pod narkozą, paraliż ale świadomość wszystkiego dookoła;/
O jezu, miałam to samo kiedyś Straszne to jest, masz świadomość, że nie śpisz, ale nie możesz nic zrobić. Czytałam potem w necie, że czasami ludzie widzą jeszcze jakieś mary chodzące Wtedy to już bym na zawał całkowicie padła... Podobno pomaga głębokie oddychanie.

Cytat:
Moje dzoecko ma ciagle czkawke. Nie mam pojecia co jest tego powodem. Jakis czas temu sie czasami zdarzalo. A teraz kilka razy w ciagu dnia a nawet i w nocy czuje jak czkawka szarpie moja myszką. Juz odstawilam cole i wszystko gazowane ale daaalej
Moja też ma codziennie albo kilka razy

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Zapomnialam , że na jutrzejsza wizytę miałam mieć zrobiony mocz i morfologię, mam nadzieję, że jutro w jeden dzień zrobią i będą wyniki bo to już najprawdopodobniej ostatnia wizyta.
Ja sobie wczoraj wieczorem przypomniałam, bo u mnie wyniki do odebrania są właśnie dopiero na drugi dzień. I przelałam pod apteką mocz do tego pojemnika
A w laboratorium oczywiście znieczulica jak nic... Nikt nie przepuści, nikt miejsca nie ustąpi. Aż kurde sama się wepchnęłam, bo nikt nie wchodził i gdzieś miałam spojrzenia wszystkich.

Cytat:
Tusia
Nie fochaj, dla mnie będziesz przede mną haha. Z reszta wy z owieczka i czarownica terminy sierpniowe więc wrześniowe kolejki jakby was nie obowiązywały

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny może to głupota ale czy wzmożone upławy to tez objaw końca ciąża. Białe, gęste, nie pachnące.

Sandrusia nie martw się! Mój TŻ tak ma, że w małym palcu jest jakby za mało skóry i nie może go do końca wyprostować i kompletnie w niczym to nie szkodzi!

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.

Edytowane przez TusiaeM
Czas edycji: 2015-08-24 o 11:50
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:49   #4069
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie wanienka przekonuje bardziej moze dlatego, ze mialam okazje myc kilkudniowe dzieci w wanience i dla mnie nie sprawialo to problemu nawet samej. A potem jak dziecko bylo bardziej kumate i mialo radoche z tego ze lezy i sobie pluska i ten rechot przy laniu wody na brzuszek z plywajacego kraba - bezcenne
wracam jeszcze do tematu bo tak w koncu przyjrzałam sie tym wiaderkom i sczerze to mnie przeraża. nie mam pojecia jak miałabym w tym kapac.
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:50   #4070
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość

...za niemożnością uprawiania normalnego seksu

racja!
w moim przypadku normalnego i tego normalnego inaczej
od 4 m ca ciąży nie wiem co to seks
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:52   #4071
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak np zacznie się u mnie akcja hi hi i pojadę do szpitala ze skurcz ami co 5 min i pokaże usg z wagą dziecka to myślicie że w szpitalu zrobią mi usg żeby zobaczyć czy faktycznie ta waga jest taka ? I czy jak ja bd miała takie skurcze to wtedy też mogą zrobić cesarke ?
ja pytałam o to położną bo u mnie tez podejrzewa sie kloca
mówiła ze po przyjeciu normalnie badania robia ,w tym usg i decyduja co ze mna robić. i jak faktycznie bedzie duzy to boje sie rodzic sn, wiec nie bede sie upierac ze nie chce cc. boje sie sytuacji ze bede sie meczyc kilka-kilkanascie godz nawet próbując sn a potem wycienczona na stół.
Stary 2015-08-24, 11:53   #4072
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
Nie byłoby może w tym nic dziwnego i nie przyszłoby mi do głowy podważać jej decyzję gdyby nie fakt, że dziś położna z oddziału uświadomiła nas, że od dziś robią czystki na oddziale bo zamykają go na dwa tyg. więc albo do domu, albo do rodzenia !!!!! I kogo tak obchodzi, że dziecię nie pcha się na świat.
To może zastanów się czy nie wypisać się na własną prośbę? Wyciąganie malucha za wcześnie nie jest dla niego korzystne.
Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
racja!
w moim przypadku normalnego i tego normalnego inaczej
od 4 m ca ciąży nie wiem co to seks
Ja tak samo...

party_girl - paraliż senny, też to raz miałam, okropne. Intuicyjnie stwierdziłam że lepiej spróbować zasnąć drugi raz i zadziałało. Ale przestraszyłam się okropnie, na szczęście żadnych zjaw nie widziałam.
Stary 2015-08-24, 11:55   #4073
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Spakowalam jedno ubranko 62
ja w ogole 62 obstawiam ciuszki. mało co kupiłam mniejszych bo jakos mam przeczucie ze nie nadazdza sie na długo. najwyzej bede podwijac
Stary 2015-08-24, 11:55   #4074
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam poczucie, że jak mi brzuch opadł, to też jakoś tak zmalał

Moj sie zrobil spiczasty i tez przez to wydaje sie mniejszy
Stary 2015-08-24, 11:56   #4075
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Wydaje mi sie, ze nie potrzeba w tej sytuacji skierowania bo sami Cie pokieruja na cc jesli uznaja ze mala jest za duza. Tym bardziej, ze to pierwsza ciaza. Moja bratowa urodzila SN drugiego syna z waga 4600 i mowi ze ten porod byl bajka w porownaniu do pierwszego syna ktory wazyl zaledwie 3500. Ale moja kolezanka miala po przyjezdzie na porodowke urodzic dziecko 4400 i sami ja dali na cesarke. Duza waga dziecka podobno sama w sobie nie jest wskazaniem do cc ale to zalezy pewnie od szpitala.
u nas powyzej 4200 przy pierwszej ciazy zalecaja cc.
Stary 2015-08-24, 11:58   #4076
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

kurdeeee

Nie jest zle? Toz to wspanialy wynik, tylko tak dalej!

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
dzień dobry

widziałam foty wózka na fb i myślałam, że to nówka sztuka

Roany to bardzo dobre wózki, no i małemu będzie wygodnie przez cała zimę

Gratuluję

mnie nie szczypie w bożenie, czasem mrowi.

Ale jak chodzę, to zaraz chce mi się bardzo siusiu, jakby cały pęcherz pełen, idę do wc a tam kilka kropel

już mam panikę w oczach jak gdzieś mam wyjść i nie wiem czy tam będzie gdzie iść do wc

jak ten katarek taki dobry do odciągania bobli, to może go wypróbuję

no i oprócz umiejętności smarkania, bardzo ważną umiejętnością jest kaszlenie

Ale kaszlenie chyba jest odruchem naturalnym, czy nie?
Stary 2015-08-24, 11:59   #4077
olkka16
Rozeznanie

Cytat:

spokojnie, na pewno będzie dobrze😊😊
Kolejna porcja nowych rozstępów na brzuchu, cudnie...

Strasznie jestem ciekawa co mi jutro lekarz na wizycie powie, ile mały waży i ile będziemy czekać. Położna mówiła mi, że ogólnie do szpitala dopiero tydz po terminie, więc jeszcze trochę czasu.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-24, 12:02   #4078
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
To może zastanów się czy nie wypisać się na własną prośbę? Wyciąganie malucha za wcześnie nie jest dla niego korzystne.

Ja tak samo...

party_girl - paraliż senny, też to raz miałam, okropne. Intuicyjnie stwierdziłam że lepiej spróbować zasnąć drugi raz i zadziałało. Ale przestraszyłam się okropnie, na szczęście żadnych zjaw nie widziałam.
no to naprawdę straszne taki paraliż, miałam to chyba drugi raz w życiu... i od razu pomyślałam o cesarce, znieczuleniu i takim cięciu jak na żywca a brak możliwości jakiejkolwiek reakcji;/... to tego jakieś dziwne myśli od razu że ktoś chce coś od dziecka, że coś niedobrego się stanie no mam nadzieję że to nic nie znaczyło i że wszystko będzie ok, ale jakoś boje sie jeszcze bardziej porodu przez to.
Stary 2015-08-24, 12:03   #4079
Rybulka
Zakorzenienie

Sandra, no coś Ty, głowa do góry Ale wiem, wiem z własnego doświadczenia, że sercu matki ciężko przemówić do rozsądku

Virves i co? Jutro będziesz rodzić?
Stary 2015-08-24, 12:05   #4080
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
Witajcie Ja dziś wyszłam ze szpitala, nadal w dwupaku. Wody obniżyły się z 23 na 20 ale za to szyjka 1 cm i rozwarcie 1. Dziś na porannych badaniach tak się zdenerwowałam, że myślałam że mam zawał. Jakas Pani doktor, z innego oddziału, którą widziałam pierwszy raz postanowiła sobie, że jutro widzimy się na porodówce na moje pytanie dlaczego usłyszałam "bo tak".

I to mnie w pienia właśnie u lekarzy. Nie ma żadnego tłumaczenia, tylko walnie Ci tekstem bo tak.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości